Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ El TecnoCampus participa amb activitats el dia 19 en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ]]> Thu, 14 Nov 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus participarà amb diverses activitats el dia 19 de novembre en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Les activitats les organitza la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat juntament amb la comissió d’estudiants de Campus Saludable i el Fab Lab, i hi col·labora el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i Aigües de Mataró.

Aquest és el conjunt d’accions previstes:

- De 10 a 18 h, a l'Innolab:

Projecció de la pel·lícula "Molta merda": es reproduirà en sessions cada dues hores.

- De 10 a 15h, a l'entrada al TCM1:

USED IS COOL. Mercat d'intercanvi "Salva'm la vida, canvia'm": s'exposaran els productes per a l'intercanvi.

Rescata'm: es realitzarà un taller per a actualitzar i donar una segona vida als objectes, de 10 a 15 h.

ReparaTruck. Furgoneta de suport a l'autoreparació: organitza el C

]]>
<![CDATA[ Neix una productora audiovisual d’estudiants Alumni del TecnoCampus ]]> Wed, 13 Nov 2019 00:00:00 +0100

La Yolanda Ramos i en Raul Alimbau, dos estudiants graduats en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, han creat la productora audiovisual KQui Producciones, amb l’objectiu de realitzar projectes audiovisuals plantejats des d’una visió professional i empresarial.

L’equip el conformen estudiants i alumnis del grau de diferents promocions, que també van treballar a Themesis, el primer llargmetratge del TecnoCampus. A més, compta amb el suport de companys de professió externs a la universitat.

KQui Producciones es troba en el procés de preproducció del seu primer curtmetratge “El Caco”. Aviat començarà el càsting i tenen previst realitzar una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami el proper mes de gener. S’han proposat que el juliol del 2020, el curtmetratge estigui llest per tal de distribuir-lo per festivals a nivell nacional i internacional.

En una entrevista al programa Ona Maresme, de Mataró Ràdio, els seus directors destacaven que “fer un curtmetratge no és simplement posar-te a gravar i ja està. Portem gairebé 6 mesos preparant-lo”. Un cop acabada la carrera, no tenen la necessitat de complir cap termini, així que volen “fer-ho sense estrès i amb possibilitat de reaccionar davant els problemes que sorgeixin”.

També fan una valoració del món audiovisual, ara que després del grau universitari han de buscar el seu lloc: “Has de trobar projectes o crear-los tu mateix”, perquè asseguren que és un món complicat i que requereix molta iniciativa. “Al llarg dels estudis, coneixes gent amb qui t’acostumes a treballar”, comenten en Raul i la Yolanda, que van començar junts la carrera i ara es troben al capdavant de KQui Producciones.

L’actualitat de la productora es pot seguir a les principals xarxes socials: Instagram, Facebook i Twitter.

]]>
<![CDATA[ Aliança amb el Consorci de la Zona Franca per facilitar la implantació d’empreses i crear ocupació a Mataró ]]> Tue, 12 Nov 2019 00:00:00 +0100

L’alcalde, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, han signat aquesta tarda un protocol general d’actuació per treballar en benefici del desenvolupament empresarial a Mataró, a través de la creació i implantació d’activitat econòmica mitjançant actuacions conjuntes.

Aquest acord amb el CZFB s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022, que té com a dos dels seus reptes la lluita contra l’atur i la generació d’ocupació de qualitat; i la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.

Després de la signatura del protocol, que ha tingut lloc al TecnoCampus, s’ha celebrat una reunió amb la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) per donar-los a conèixer en detall l’acord signat. Posteriorment, l’alcalde i el delegat especial de l’Estat al CZFB han visitat la incubadora d’empreses del TecnoCampus.

L’acord

En el marc d’aquest acord, el CZFB analitzarà la viabilitat de construir un o diversos edificis terciaris en sectors o polígons industrials propers al polígon del Rengle, per tal que s’hi puguin implantar empreses que busquen una ubicació connectada amb la universitat i a prop de Barcelona. En aquest mateix marc, TecnoCampus analitzarà la possibilitat de gestionar aquests espais amb criteris sostenibles i eficients amb l’objectiu d’incorporar-hi empreses innovadores i tecnològiques. L’Ajuntament, per la seva banda, orientarà els seus recursos a facilitar la viabilitat del desenvolupament d’aquests edificis terciaris.

Les tres institucions analitzaran oportunitats futures per desenvolupar projectes europeus que afavoreixin el desenvolupament empresarial, l’ocupació i la innovació de Mataró i el Maresme. El CZFB també examinarà la viabilitat de construir espais per a congressos al Port de Mataró, iniciativa que haurà de formar part d’un projecte integral i global que permeti enfortir l’estratègia de la ciutat en relació al coneixement, la innovació i la cultura.

De la mateixa manera, TecnoCampus i CZFB han manifestat el seu interès en què Mataró es converteixi en un satèl·lit al territori de la 3D Factory Incubator vinculat a l’Escola Superior de Ciències de la Salut i l’Esport del TecnoCampus i centrat en el desenvolupament d’iniciatives empresarials a l’entorn de les aplicacions mèdiques de caràcter protèsic i correctiu per a infants, gent gran, esportistes, etc.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El CZFB és una entitat pública de dinamització econòmica que opera principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva activitat principal és gestionar el polígon industrial de la Zona Franca i la Zona Franca Aduanera, així com administrar els seus actius i afavorir la projecció internacional de Barcelona, Catalunya i Espanya en els sectors firal, logístic i immobiliari.

La missió del CZFB és propiciar el progrés social i la creació d’ocupació, a partir de la implantació industrial i logística, el desenvolupament empresarial i d’escenaris per a l’activitat econòmica i la transferència tecnològica.

]]>
<![CDATA[ Veinticuatro estudiantes completan el Postgrado en Dirección y Gestión Públicas ]]> Fri, 08 Nov 2019 00:00:00 +0100

El pasado miércoles 6 de noviembre se celebró el acto de clausura del Postgrado en Dirección y Gestión Públicas, edición Mataró, ámbito local, organizado por la Escuela de Administración Pública (EAPC) en colaboración con el TecnoCampus y el Ayuntamiento de Mataró.

El acto de clausura puso punto y final a este programa formativo que ha tenido una duración de once meses. En esta edición han participado 24 técnicos de diferentes administraciones públicas locales de Cataluña.

Las codirectores del Postgrado, Eulalia Plan (Escuela de Administración Pública de Cataluña), Montse Vilalta (Tecnocampus) y Virginia Valero (Ayuntamiento de Sabadell) dieron la bienvenida a los asistentes al acto y, a continuación, el profesor emérito y síndico de la Universidad de Girona, Joan Manuel del Pozo, pronunció la conferencia "Ética de la comunicación y la felicidad". Tras la intervención de los representantes de los alumnos del posgrado, Pilar Soler y Albert Obrero, se llevó a cabo la entrega de diplomas. La clausura del acto corrió a cargo de David Bote, alcalde de Mataró y presidente del Tecnocampus.

La necesidad de dar respuesta desde las administraciones públicas a las exigencias de la ciudadanía en el actual entorno complejo y cambiante, y de potenciar liderazgos que contribuyan a hacerlo posible, ha impulsado esta formación de tercer ciclo.

Con un enfoque multidisciplinar, el postgrado ha abordado temas como el entorno político y social, los modelos de gestión pública y la gobernanza, las políticas públicas y la innovación, así como el desarrollo de habilidades directivas desde un punto de vista ético y basado en el comportamiento responsable de los mandos públicos. Cada uno de los contenidos del programa se ha tratado de manera holística, ofreciendo un amplio abanico de elementos de análisis.

Los alumnos han contado con un espacio lleno de aprendizajes con metodologías diversas, desde la conceptualización teórica y el análisis práctico de casos, hasta talleres para trabajar la gestión del liderazgo público desde diferentes perspectivas.

La participación de un doble claustro de profesorado (60 docentes), pertenecientes al ámbito académico y el profesional (ámbito público y privado), ha facilitado un enfoque interdisciplinario y transversal.

Esta segunda edición del Postgrado da continuidad a la colaboración de la EAPC con universidades del territorio y entes locales. Recientemente ha finalizado también la primera edición de este postgrado, con la especificidad general, realizado en Barcelona, ​​y que se llevó a cabo también en colaboración con TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ Es presenta l'equip del Bytemaster TecnoCampus Racing Team ]]> Thu, 07 Nov 2019 00:00:00 +0100

La presentació de l'equip format per estudiants del TecnoCampus que competirà en la propera edició del MotoStudent a l'Aragó, a la tardor de 2020, va reunir dimarts passat una cinquantena d'estudiants a la Sala de Graus. Els directors generals de Bytemaster, Xavier Camps, i de TecnoCampus, Josep Lluís Checa, van acompanyar en la presentació el director de l'equip, l'exestudiant Miquel Giménez, que va destacar la feina d'equip que suposa construir una moto des de zero, fer el pla de negoci del producte i participar en la competició.

El patrocini de Bytemaster i de TecnoCampus farà que l'equip que competirà, format per estudiants de diverses titulacions, s'anomeni Bytemaster TecnoCampus Racing Team. L'acte de dimarts va comptar, a més, amb la participació del director del Circuit de Catalunya, Joan Fontserè.

 

 

 

]]>
<![CDATA[ Un proyecto de investigación desarrollará una app para medir el estrés de los estudiantes universitarios ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Investigadores del Instituto de Tecnología de Waterford (Irlanda) han conseguido una financiación de casi  300,000€ para liderar un proyecto de investigación paneuropeo de dos años  de duración, denominado “St Gestión del e-Mobile de capacitación para el estrés estudiantil (SSTeMM)”. El TecnoCampus es la institución de referencia de dicho estudio para el Estado español, con las profesoras de la Escuela Superior de Ciéncias de la Salud Carme Rosell i Ester Mateo al frente. El objetivo principal es el desarrollo de una aplicación informática y de material que permita  evaluar el estrés y la salud mental de los estudiantes universitarios de enfermería.

La investigación en los últimos cinco años y los informes de noticias recientes han puesto de manifiesto que hay un aumento en los problemas de bienestar mental entre las personas que asisten a la universidad, y el aumento más marcado en el aumento del estrés laboral se encuentra en el grupo de edad de 18 a 25.

El proyecto SSTeMM tiene como objetivo desarrollar una plataforma móvil digital accesible para el usuario final que brinde educación basada en el trabajo, capacitación en competencias y apoyo para el manejo del estrés basado en la práctica, adaptado a las necesidades inmediatas de los estudiantes de enfermería mientras están en su ubicación clínica.

Un mínimo de 200 estudiantes de enfermería, así como sus mentores, participarán en este proyecto en Irlanda, España, Eslovenia y Kosovo.

SSTeMM ayudará a los estudiantes de enfermería a desarrollar la capacidad de recuperación personal para mejorar su experiencia de compromiso laboral. Proporcionará a estos estudiantes de enfermería y al personal clínico que los apoya habilidades y competencias para el manejo del estrés que desarrollarán y respaldarán su bienestar personal durante su formación  y una vez que se hayan graduado.

Asociaciones europeas e industriales:

EL estudio lo desarrolla la Facultad de Ciencias de la Salud de Instituto de Tecnología de Waterford, en colaboración con el Grupo de Sistemas de Software de Telecomunicaciones (TSSG) y la Facultad de Humanidades y el Hospital UPMC Whitfield en Waterford; la Facultad de Ciencias de la Salud de la Universidad de Maribor (UM FHS) en Eslovenia;  la Escuela Superior de Ciencias de la Salud del Tecnocampus, centro adscrito a la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona; IBK Management Solutions en Wiesbaden, Alemania, y la Universidad de Negocios y Tecnología de Kosovo.

SSTeMM está financiado por Erasmus Plus - Asociación Estratégica para la Educación Superior - a través de la Autoridad de Educación Superior (HEA) en Irlanda - por un valor de € 297,000.

La Facultad de Ciencias de la Salud de Instituto de Tecnología de Waterford tiene una gran experiencia en el campo del estrés relacionado con el trabajo en el sector de la asistencia sanitaria, ya que ha dirigido dos importantes proyectos financiados por la UE centrados en el tema.

Esta experiencia supone un soporte considerable el proyecto actual. Se prevé que el impacto de SSTeMM se extenderá más allá de las estudiantes de enfermería, aportando conocimiento  sobre el manejo del estrés estudiantil y el apoyo a una variedad de disciplinas donde la inmersión en el mundo laboral forma una parte importante del plan de estudios.

]]>
<![CDATA[ Un documental de la exestudiante Irene Valle, en el programa BTV "Tube d'assaig" ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

La exestudiante del Grado en Medios Audiovisuales Irene Valle ha sido elegida para participar en el programa de BTV "Tube d'assaig" con un proyecto de serie documental titulado "Desnaturalitzats". Se trata de una serie de documentales de naturaleza, realizados en espacios naturales de Catalunya que tiene como objetivo la educación ambiental. El proyecto fue un Trabajo de Final de Grado que nació en la asignatura de documental y que tutorizó la profesora Soliña Barreiro.

El programa se puede visualizar en la plataforma de crowdfunding Vekami, la empresa del mismo nombre ubicada en el TecnoCampus, con el fin de alcanzar una cifra de cara a poder desarrollarlo.

 

]]>
<![CDATA[ Contractació d'un Personal de Suport a la Recerca (PSR) ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Amb la concessió de dos projectes de recerca europeus, el Grup de Recerca GRACIS realitzarà la contractació d’una persona com a Personal de Suport a la Recerca.

 

DESCRIPCIÓ DEL LLOC DE TREBALL

Objectiu:

Posada en marxa i execució dels projectes ERASMUS + de la Comissió Europea Action: KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices  KA203 - Strategic Partnerships for higher educationde tres anys de durada.

Projecte 1 : DIGITAL TOOLBOX FOR INNOVATION IN NURSING EDUCATION (I-BOX)

Projecte 2: STUDENT STRESS TRAINING e-Mobile Management (SSTEMM)

Funcions a desenvolupar:

 • Executar els projectes de recerca juntament amb les investigadores principals dels projectes europeus (Dra. Chabrera, Dra. Cabrera, Dra. Mateo, Dra. Rosell)
 • Organitzar les reunions de l’equip investigador dels 8 països europeus que formen part dels dos projectes.
 • Establir comunicacions periòdiques de seguiment i control amb els investigadors.
 • Coordinar les accions dels projectes en la seva temporalitat per complir amb els terminis establerts en el conveni.
 • Escriure, juntament amb els investigadors, documents, informes, publicacions, relacionades amb els projectes.
 • Impartir, de manera puntual, docència en els Graus vinculats amb els projectes.
 • Fer un seguiment dels pressupostos dels projectes.
 • Coordinar-se amb les tècniques de gestió de projectes del TecnoCampus en el seguiment dels projectes i el compliment del conveni.
 • Introduir dades, arxivar i classificar seguint pautes establertes per la coordinació dels projectes.

 

REQUISITS INDISPENSABLES:

 • Titulació universitària en ciències bàsiques de la salut (Grau universitari, llicenciatura, o diplomatura)
 • Es valorarà positivament tenir experiència laboral en gestió de projectes. (Especificar clarament al CV).
 • Mínim certificat de nivell B2.2 d’anglès d’acord amb la taula de certificats i diplomes MECR

 

 CONDICIONS LABORALS DEL LLOC DE TREBALL: 

 • Contractació laboral temporal 
 • Incorporació: Immediata
 • Horari laboral: matins, 20h setmanals
 • Retribució 12.272 euros bruts anuals.

 

SI T'INTERESSA L'OFERTA:

Contacta amb la Dra. Esther Cabrera, Coordinadora del Grup GRACIS.

ecabrera@tecnocampus.cat / 670300974

]]>
<![CDATA[ Visita de representantes de la Escuela Náutica Infante D. Henrique de Portugal ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Representantes de la Escuela Náutica Infante D. Henrique, única universidad marítima de Portugal, con la que TecnoCampus col·labora en el ámbito de los intercambios tanto de estudiantes como de professores i personal administrativo, realizaron el pasado viernes una visita a las instal·laciones del parque.

En la visita estuvieron presentes su presidente, Luis Filipe Baptista, i su vicepresidente, Luis Mendoça. Por parte de Tecnocampus, asistieron José María Raya, director de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa; Jesús Martínez, coordinador del Grado de Logística i Negocios Marítimos i director del Máster en Logística, Cadena de Suministros y Negocios Marítimos; Montserrat Vilalta, directora de Servicios y Proyectos Universitarios, Luz Fernández, responsable de Servicios de Atención a la Comunidad Universitaria. También asistieron Raquel Nunes, graduada de la Escola Náutica Infante D. Henrique y actual estudiante del Máster Universitario en Logística y colaboradora de la Escola Europea de Intermodal Transport.

En el encuentro se compartieron programas en común, así como el interés por la investigación, áreas que permitirán aumentar sinergias entre ambas entidades y además se programaron futuros proyectos en los cuales pueden participar ambas universidades, aprovechando los mutuos intereses que confluyen en la oferta formativa de ambas instituciones.

]]>
<![CDATA[ Seminari Employee Experience: la nova tendència en RRHH ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

El proper 6 de novembre, el Servei Universitat-Empresa de Tecnocampus organitza un seminari dirigit als departaments de Recursos Humans de les empreses amb les quals col·labora, per presentar una de les tendències en la gestió de persones en les organitzacions: employee experience.

Comptarem amb la participació de l’empresa Eurofirms, consultora de RRHH especialitzada en la gestió del canvi i en la implantació de noves tendències de recursos humans i recruitment.
També comptarem amb la participació de les empreses Adevinta -família de marques digitals tant conegudes com: Fotocasa, Habitaclia, Infojobs, milanuncios, etc.- i Serunion, que ens explicaran la seva experiència d’èxit en l’aplicació d’una estratègia employee experience.

Més informació i inscripcions.


 

]]>
<![CDATA[ myHealth Watcher llença un servei d’alertes alimentàries amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

El passat dimecres, 16 de octubre, va ser el Dia Mundial de l’ Alimentació. Coincidint amb aquesta data, myHEALTH WATCHER va llençar un nou servei d’alertes alimentàries. Els usuaris d’aquesta aplicació, que en l’actualitat ja utilitizen per saber quins productes s’adapten millor al seu perfil de salut, rebràn notificacions cada cop que hi hagi algún avís rellevant per la seva repercussió sanitària.

El Sistema d’Alerta ràpida per als Productes Alimentaris i Pinsos (RASFF) és l’eina de la Unió Europea per a compartir aquesta información. El 2019 l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ja ha llençat una vintena d’alertes alimentàries d’interès general, a les que s’han d’afegir les relatives a alèrgens i complements alimenticis.

Per exemple, en els darrers dies s’han registrat alertes alimentàries per la retirada del mercat d’alguns lots de formatges de llet crua de vaca procedent de França i diverses actualitzacions relacionades amb el brot de listeriòsi provocat per productes carnis.

Aquests casos han de ser objecte d’informació pública per la posible arribada d’aliments en mal estat al consumidor final i, a partir d’ara, myHEALTH WATCHER col.laborarà en aquesta tasca. L’objectiu és que la ciutadania estigui ben informada i pugui actuar en consecuencia, sense crear alarmes innecessàries, evitant noticies falses i deixant de banda modes i tendències sense aval científic. Per a oferir-los encara més i millor informació, myHEALTH WATCHER inaugura també un nou canal de comunicació a través del correu electrònic alertas@myhealthwatcher.es, per a que qualsevol persona pugui informar d’una anomalía detectada o resoldre els seus dubtes sobre aquesta questió. També és un canal obert a fabricants i distribuidors d’alimentació.

D’aquesta manera, myHEALTH WATCHER reforça encara més la interacció amb els seus usuaris. Aquesta app gratuita i independent ofereix vàries possibilitats en aquest sentit. A través del Pla Pregunta’m, per només 3,99 euros al mes, es pot accedir a un xat per a consultes ràpides amb els dietistes-nutricionistes que formen part de l’equip d’aquest projecte. Una versió més reduida és el Pla Compromís, que permet donar suport a aquesta iniciativa i accedir a algunes opcions extra, amb un pagament únic de 2’99 euros. També hi ha la possibilitat d’accedir a un coach nutricional per millorar l’estil de vida.

]]>
<![CDATA[ Trenta-vuit projectes opten a guanyar la 19a edició dels premis Creatic ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

La tradicional Nit de l’Emprenedoria, que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, se celebrarà el dijous 14 de novembre. S’hi farà el lliurament de la dinovena edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que aquest any ha rebut 38 candidatures, que optaran al primer premi (12.000 euros), el segon (6.000) i el tercer (3.000). Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses del Tecnocampus que donen suport als Creatic,  a més de sumar d’altres del territori i de BStartup del Banc Sabadell, que actuen com a mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal i Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); i Web Manager Service i Palobiofarma, Samcla i Global Berry (categoria bronze).

Hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.

La Nit també serà el moment per a l’entrega al millor projecte d’emprenedoria universitària del TecnoCampus –s’han rebut 36 candidatures- i per als Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que lliura l’Ajuntament.

A més, enguany s’introdueix el reconeixement a Centres de formació professional per la seva tasca de foment de l’emprenedoria, al qual optaran sis projectes.

L’acte serà dinamitzat per l’actor Pep Plaza i serà presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote.

]]>
<![CDATA[ Un seminari sobre logística i medi ambient reuneix experts de Panamà ]]> Wed, 23 Oct 2019 00:00:00 +0200

El Màster en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, de nova impartició aquest curs, ha reunit aquesta setmana una vintena de representants del sector de Panamà. Ho ha fet en un seminari especialitzat en el medi ambient i la logística, a més d'altres qüestions d'actualitat com les noves tendències en drons i intel·ligència artificial en la logística.

El curs l'han organitzat conjuntament el TecnoCampus i la Fundación APLIMP (Fundación para la Logística Internacional Marítima y Portuaria). Hi han participat experts de la Universidad Tecnològica de Panamá(UTP), la Universidad Marítima de Panamá(UMI), la Universidad del Istmo(UDI), la Universidad de Panamá(UP) i la Universidad Interamericana de Panamá(UIP).

 

 

]]>
<![CDATA[ L'alcalde visita els laboratoris de l'empresa Nanotargeting ]]> Wed, 23 Oct 2019 00:00:00 +0200

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui els nous laboratoris de l’empresa Nanotargeting, que recentment ha rebut el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. Ho ha fet acompanyat dels responsables de l'empresa, Piergiorgio Pelassa, director, i Aurora Conill, project manager. Nanotargeting té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia.

L'alcalde ha destacat la importància del premi rebut i ha remarcat que atreure empreses com Nanotargeting al TecnoCampus és un motor de creació d'ocupació i de projecció exterior de la ciutat. 

Un dels projectes clau de Nanotargeting, i pel qual va ser premiat, és una investigació en nanopartícules d'or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. "Usem nanopartícules d'or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl•lules del tumor, pero també d'altres òrgans", ha explicat Aurora Conill.

 

]]>
<![CDATA[ El programa Reimagine Textile participarà a l’esdeveniment sobre moda sostenible Re-Barcelona ]]> Tue, 22 Oct 2019 00:00:00 +0200

Reimagine Textile, el programa que impulsa la innovació en el sector amb el suport de la Unió Europea, i en el qual participa el TecnoCampus de Mataró, serà present els dies 29 i 30 de novembre al nou esdeveniment sobre moda sostenible Re-Barcelona, que se celebrarà al Disseny Hub Barcelona.

Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event és una cimera internacional de moda sostenible que busca generar un impacte positiu en la indústria de la moda i la societat. Durant l’esdeveniment, s’exploraran les iniciatives més innovadores i s’escoltarà als líders de la indústria que aposten per la creació, producció, venda i ús de moda sostenible.

Els emprenedors que han participat en el programa Reimagine Textile exposaran els seus productes sostenibles a l’open space i també faran una presentació dels seus projectes innovadors.

Durant l’esdeveniment, la Càtedra d’Economia Circular de TecnoCampus farà una intervenció per explicar els avenços que s’estan duent a terme en el sector tèxtil per abordar el repte sostenible des d’una vessant més industrial.

]]>
<![CDATA[ Setze estudiants participen en el campionat BugMAP de la fundació Mapfre ]]> Tue, 22 Oct 2019 00:00:00 +0200

Setze estudiants del Tecnocampus han participat avui en la primera fase del Campionat de BugaMAP, un joc d’estratègia empresarial aplicat al mercat d’assegurances. L'any 2018, la Fundació Mapfre va posar en marxa el primer campionat interunivesitari de joc d'estratègia empresarial de Catalunya. El business game Mapfre, conegut com bugaMAP, és un joc de simulació empresarial que permet als estudiants universitaris saber com funciona la gestió del negoci assegurador mitjançant l'adopció de decisions i la simulació del seu impacte en la quota de mercat, resultats i solvència de la companyia. 

Més de quatre hores ha durat el concurs, on els estudiants han hagut de prendre decisions sobre inversions, finançament , model de negoci, etc. i avaluar el risc i ponderar l'impacte en el mercat de la seva empresa d'assegurances virtual. L'equip Win2Win format pels estudiants Arnau Figueres, Júlia García, Joel Navarro, Pol Ruiz i Ares Sebastia han estat els guanyadors.

En el cas que la puntuació final dels guanyadors sigui de les quatre millors puntuacions entre  les nou universitats que participen en aquesta edició (UB, UIC, UdG, UdL, URV, UVic, U. Abat Oliva CEU, UIB i UPF-Tecnocampus), els estudiants competiran en representació al Tecnocampus en la fase final interuniversitària. 

]]>
<![CDATA[ Un alumne del Grau en Mitjans Audiovisuals, premiat en el festival d'animació i videojocs 3D Wire ]]> Fri, 18 Oct 2019 00:00:00 +0200

L'alumne del Grau en Mitjans Audiovisuals Héctor Arnau ha estat premiat al prestigiós festival d'animació i videojocs 3D Wire, celebrat a Segòvia del 30 de setembre al 6 d'octubre de 2019 en la categoria de Millor Projecte de sèrie de jove creador, amb el projecte “El Misterio de la Ciudad de Cucut”.

Aquest mercat és un lloc de trobada d'autors i productores independents que creen contingut audiovisual o ideen projectes relacionats amb l'animació, els videojocs i el new media. Al premi hi optaven aquells autors o productores que, com a molt, haguessin presentat un treball anteriorment. Héctor Arnau va anar a Segòvia amb l'objectiu de participar a un pitching i rebre assessorament professional sobre els següents passos que havia de fer amb el seu projecte. "Ni tan sols sabia que era un dels candidats al premi. Quan van dir el meu nom, no m'ho esperava pas", assegura. Ara, podrà gaudir d'una acreditació professional MIFA gratuïta per a la següent d'edició dels Annecy-MIFA.

El premi és per la idea de sèrie d'animació "El Misterio de la Ciudad de Cucut", un projecte que neix del seu treball de recerca tutelat pel professor Víctor García, i que explica la història d'en Pol Cabot, un jove desencantat amb la vida, que es troba atrapat a "La Ciudad de Cucut", un parc temàtic on els visitants han oblidat el món exterior i creuen viure en un fantàstic món steampunk. L'objectiu del Pol serà descobrir els misteris d'aquesta ciutat i tornar al món real.  Segons ens explica Héctor Arnau, "és una sèrie pensada per a ser emesa en 26 capítols d'11 minuts aproximadament, seguint l'exemple de Cartoon Network".


 

]]>
<![CDATA[ La professora Màrian Buil presenta el cas del Cafè del Mar en una trobada sobre economia circular ]]> Fri, 18 Oct 2019 00:00:00 +0200

La professora Màrian Buil ha presentat presenta una comunicació sobre economia circular en edificis de patrimoni cultural turístic al I Foro Internacional en Economía Circular, Eco-Innovaciones y Turismo de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universidad Autónoma de Madrid.

El paper tracta de com l’economia circular permet definir nous usos per edificis considerats patrimoni cultural. Buil explica el cas del Cafè del Mar, edifici referent i emblemàtic de la ciutat de Mataró que va haver de redefinir el seu ús al 2005. La investigació es complementa amb els resultats obtinguts de les enquestes de la percepció de la ciutadania sobre els efectes de la reutilització del patrimoni cultural i les entrevistes a usuaris i treballadors del Cafè del Mar.

Els resultats conclouen que redefinir l’ús d’edificis històrics utilitzant el principi de les 3R té beneficis positius: preservar-los per generacions futures, que les comunitats s’identifiquin amb la seva història, reduir l’ús d’energia, transformar les localitats en entorns més sostenibles, incrementar el turisme cultural i proporcionar nous espais d’activitats d'oci i formatives.
 

]]>
<![CDATA[ Sessió de benvinguda als estudiants dels màsters universitaris ]]> Wed, 16 Oct 2019 00:00:00 +0200

El passat divendres 11 d’octubre es va celebrar una sessió de benvinguda conjunta adreçada als estudiants dels màsters universitaris del curs 2019-2020. Aquest curs, aquestes titulacions han registrat un fort increment de la matrícula, tant en el Màster d’Emprenedoria i Innovació, com en el Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims. A més, el 70% d’aquests estudiants provenen de països estrangers, sobretot de Xina, que aquest any aporta un percentatge important de la matrícula. Pel que fa al Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment, aquest curs ha encetat una nova edició amb un canvi de nom i nous continguts.

Sota el títol “Activa la teva xarxa professional a TecnoCampus”, la jornada de divendres va aplegar els 91estudiants d'onze països que cursaran aquestes tres titulacions. La jornada va consistir en la presentació dels serveis d’emprenedoria, vida universitària i carreres professionals. A més, es va realitzar una dinàmica de creació de xarxa entre professionals i un taller sobre Linkedin. La trobada v acabar amb una visita guiada a les instal·lacions. 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acogerá una jornada participativa sobre universidades del Pacto Nacional por la Sociedad del Conocimiento ]]> Tue, 15 Oct 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acogerá el próximo 28 de noviembre una jornada del Proceso participativo del Pacto Nacional por la Sociedad del Conocimiento. La jornada se centrará en la "Dimensión global de la educación superior", y pueden asistir todas las personas interesadas en aportar su punto de vista sobre la materia. Hay que hacer previamente la inscripción.

El objetivo del Pacto es establecer unos pilares sólidos que permitan crear una sociedad basada en el conocimiento, crear una estrategia compartida entre los ámbitos de la educación superior, la investigación y la innovación, la economía productiva y todo su tejido empresarial así como el conjunto de agentes políticos y sociales, favorecer que la innovación sea el eje vertebrador en el diseño de las futuras políticas del Gobierno, para que el porcentaje de actividad económica basada en el conocimiento se sitúe en valores comparables a los de países líderes como Austria, Dinamarca o Suecia; y avanzar hacia un país profundamente basado en el conocimiento, que dé respuesta tanto a los retos sociales como los económicos, tanto en competitividad como en empleo, ya que el conocimiento impacta en la calidad.

]]>
<![CDATA[ El professor Jordi Bernal engega un projecte d'emprenedoria vinculat a la salut ]]> Tue, 15 Oct 2019 00:00:00 +0200

El professor del TecnoCampus Jordi Bernal ha engegat un projecte d’emprenedoria, Oculeed, basat en un producte oftalmològic que ha dissenyat, patentant i posat a punt per a la fabricació i la comercialització.

Bernal explica que “les monodosis oftàlmiques són formes d'administració molt útils en diferents patologies oculars, però a vegades són difícils i molestes d’aplicar”. Bernal afegeix que Oculeed s'adapta a la majoria de monodosis disponibles i en facilita l’ús, ja que augmenta la probabilitat que la gota caigui correctament en la superfície de l'ull.

Jordi Bernal és llicenciat en Farmàcia i graduat en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació. És professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix assignatures de gestió d'empresa, neuromàrqueting i gestió de l'oci. A més, ha treballat més de 30 anys al sector salut, a la indústria farmacèutica, en entorns multinacionals.

]]>
<![CDATA[ L’investigador Antonio José Planells de la Maza guardonat amb una beca Leonardo 2019 de la Fundación BBVA ]]> Thu, 10 Oct 2019 00:00:00 +0200

El professor i investigador Antonio José Planells de la Maza, coordinador del grup de recerca Cultura i Tecnologia Lúdica de l’Escola Superior Politècnica, ha estat guardonat amb una beca Leonardo de la Fundació BBVA per la realització del projecte “Els arguments universals en el videojoc contemporani: de la ficció a la interacció”. Té com a objectius principals categoritzar els arguments universals en el medi lúdic-interactiu (dels més usats fins als absents) i analitzar com es relacionen les estructures de la ficció (relat, personatges, relacions, motivacions i arcs argumentals) amb les estructures de la interactivitat ludoficcional (relació jugador-personatge, accions prohibides, possibles i necessàries, evolució del món ludoficcional). Cal destacar que a diferència del cinema o la literatura, el videojoc amb prou feines ha estat estudiat des del punt de vista de les estructures mítiques. 

Les beques Leonardo a investigadors i creadors culturals concedides per la Fundació BBVA estan destinades a recolzar directament la tasca d’investigadors que, trobant-se en estats intermedis de la seva carrera, es caracteritzen per una producció científica, tecnològica o cultural altament innovadora.

El procés d’adjudicació d’aquestes beques ha estat molt competitiu, ja que s'hi han presentat 1.374 sol·licituds per un total de 55 beques convocades.


 

]]>
<![CDATA[ Themesis, la primera pel·lícula del TecnoCampus, finalitza el seu rodatge ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

El llargmetratge Themesis, que ja va ser el projecte més votat pel públic del Saló del Cinema i les Sèries el passat 17 de maig, ha finalitzat el rodatge després de 26 dies gravant diàriament, a més de 35 localitzacions diferents del Maresme.

Themesis va néixer com a proposta de Treball de Fi de Grau d'alguns estudiants i va agafar una gran dimensió gràcies a la participació de professors i ex-alumnes.

Hem entrevistat en Guillem Betriu, productor de Themesis, que ens ha explicat com es troba la pel·lícula en aquests moments:

 

Quanta gent, en total, ha participat fins ara en el projecte?

El projecte el vam impulsar 7 estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals, i finalment s’han vinculat al projecte unes 50 persones. No només s’ha format un equip amb gent relacionada al Tecnocampus, també s’ha format un equip de vestuari compost per estudiants de l’escola EADI moda, i un altre equip de maquillatge, format majoritàriament per estudiants de l’escola ‘Colors-up’. 

]]>
<![CDATA[ El Campus ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

Hola. que tal

Sisi

]]>
<![CDATA[ Octubre és el mes internacional a TecnoCampus ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

Si aquest curs 2019-20 encara no acabes la carrera, vol dir que encara tens l’oportunitat de marxar a estudiar fora el proper curs 2020-21.

Ja sabem que acabes d’aterrar de vacances i que encara no penses en l’any vinent, però és important que estiguis alerta al que t’expliquem a continuació: octubre és el mes internacional a TecnoCampus.

Aquest any, hem avançat la convocatòria de mobilitat internacional al mes d’octubre. Si vols estudiar fora l’any vinent, agafa l’agenda, apunta, i sobretot, fes els deures, perquè el temps vola:

1- Busca la teva universitat (des de ja fins al 4 de novembre): el TecnoCampus té conveni amb més de 100 universitats de 34 països diferents. No és segur que puguis accedir a la teva preferida, per això és important que les coneguis totes. Mira-les en aquest enllaç, i si tens algun dubte, sol·licita una sessió d’assessorament (individual o en grup) enviant un correu a rrii@tecnocampus.cat; els dimarts, de 12 a 13 h i de 16 a 17 h, estem disponibles per a tu! 

2- Inscriu-te a la prova d’anglès (abans del 14 d’octubre): per marxar a estudiar fora, ens has de demostrar que tens el nivell suficient per no morir de fam allà on vagis. Entra aquí per fer la inscripció. I si tens algun dubte, escriu a idiomes@upf.edu

Ho estàs apuntant tot? Després no diguis que no t’hem avisat i que hagués estat una gran experiència... perquè en això últim sí tindràs raó!

Seguim:

3- Vine a les sessions informatives (del 22 al 24 d’octubre): t’explicarem el funcionament de la convocatòria, els diferents tipus de programes de mobilitat, terminis de sol·licituds, programes de beques,... És la part avorrida, sí, però tan necessària! Inscripcions aquí!

4- Deixa’t veure per la Fira d’Universitats (29 d’octubre): descobreix, en persona, les universitats on pots marxar d’intercanvi. Coneix, a més, experiències d’estudiants que ja han marxat i el programa de pràctiques d’Erasmus. 

5- Sessió especial Study Abroad (30 d’octubre): si vols marxar a estudiar als Estats Units, Canadà o Austràlia, cal que vinguis a aquesta sessió especial, perquè són convenis amb condicions diferents de la resta. Inscriu-t’hi aquí!

I per últim, sol·licita la teva plaça per marxar a estudiar fora del 4 al 10 de novembre. Que com es sol·licita? No pateixis ara: si fas tots els deures, arribaràs completament preparat a l’examen final.

]]>
<![CDATA[ L’empresa del TecnoCampus Nanonica, premiada per la Red Innpulso de ciutats innovadores ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Nanonica, que des de fa uns mesos té els laboratoris al TecnoCampus, va rebre ahir el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. En representació de Nanonica, va rebre el premi Aurora Conill, acompanyada de l’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote (a la foto).

L’empresa ha rebut el guardó per un dels projecte que desenvolupa, a través de la filial Nanotargeting . Es tracta de la investigació en nanopartícules d’or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. En aquesta línia treballa l’empresa Nanotargeting, que té com a missió el desenvolupament d’aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia. “Usem nanopartícules d’or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl·lules del tumor, pero tambén d’altres òrgans”, explica Conill, project Manager de Nanonica.

]]>
<![CDATA[ Rebéca Pérez, CEO d’Inviertis, guanyadora dels 'Finnovating Proptech Awards 2019' ]]> Wed, 02 Oct 2019 00:00:00 +0200

Finnovating, la plataforma d'innovació oberta, ha celebrat la III edició de la PropTech Unconference, que ha tornat a reunir els 100 CEOs més innovadors espanyols i europeus del sector immobiliari tecnològic. Durant la jornada, han pogut compartir les oportunitats i reptes d'aquesta indústria i empreses tradicionals, els qui consideren, en un 80%, que la innovació oberta amb aquestes startups és estratègica per al seu futur.

Així mateix, es van lliurar els 'Finnovating Proptech Awards 2019', en què va guanyar en la categoria "Dona emprenedora PropTech" Rebeca Pérez, CEO de Inviertis, empresa ubicada al parc que ofereix producte immobiliari amb lloguer a possibles inversors. A la fotografia, l'equip de l'empresa, amb Pérez la primera per la dreta.

]]>
<![CDATA[ Epinium comparteix a les xerrades Startup Talks d’Acció la seva experiència empresarial ]]> Wed, 02 Oct 2019 00:00:00 +0200

El passat 26 de setembre, va tenir lloc al Tecnocampus una de les xerrades Startup Talks, organitzada per ACCIÓ en col·laboració amb els centres de promoció econòmica del territori. En aquesta ocasió, el ponent convidat va ser Carlos Martinez Barriga, CEO d’Epinium, que va compartir amb els assistents la seva trajectòria emprenedora des de que va tenir la seva primera idea de negoci mentre compaginava els seus estudis d’AdE i Gestió de la innovació al TecnoCampus.

Martínez va posar l'èmfasi en la necessitat que els emprenedors “surtin de la cova”, la seva zona de confort, per relacionar-se amb els potencials usuaris, clients, connectar-se amb altres emprenedors i sobretot, vendre. "Detectant les necessitats dels seus clients podran millorar el seu producte i adaptar-lo al veritable segment de mercat", va apuntar.

Epinium és l'única agència espanyola certificada per Amazon que ofereix eines i serveis a empreses que venen a través d’aquest canal, i les ajuda a incrementar les seves vendes de manera efectiva i ràpida.

Si ets una empresa que ven per Amazon, inscriu-te a la seva propera sessió, que tindrà lloc el 15 d’octubre i que realitza conjuntament amb Amazon, on explicaran les claus per tenir èxit a la plataforma de venta. 

]]>
<![CDATA[ Dos videojocs escrits pel professor Daniel Rissech, nominats als Game Connection Development Awards ]]> Tue, 01 Oct 2019 00:00:00 +0200

Els videojocs "Indiecalypse" i "Super Epic", en els quals ha participat en qualitat de guionista i dissenyador narratiu el professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Rissech, han estat nominats als Game Connection Indie Development Awards 2019 en les categories Best story / storytelling, Best hardcore game i Best console game, respectivament. 

"Indiecalypse" és una aventura gràfica plena de minijocs desenvolupada per l'estudi JanduSoft, on viurem de primera mà les penúries d'uns desenvolupadors de videojocs independents que pretenen dur a terme el millor videojoc de tots els temps. El joc, que s'està finançant mitjançant una reeixida campanya de Kickstarter, estarà ben aviat disponible a Steam, PS4, XBOX ONE i Nintento Switch.

 "Super Epic" és un original plataformes d'estètica pixel art, desenvolupat per l'estudi Undercoders. El joc està protagonitzat per Tan-tan, un ós rentador que, tot cavalcant damunt la seva fidel llama, Ola, mirarà de salvar una societat esclavitzada pels casual games escurabutxaques produïts per una sinistra corporació. "Super Epic" estarà properament disponible a Steam i Nintendo Switch.

 

]]>
<![CDATA[ El curs arrenca al TecnoCampus amb 946 estudiants de nou accés, 864 de graus i 82 de màsters universitaris ]]> Tue, 01 Oct 2019 00:00:00 +0200

Un cop tancada la matrícula de setembre, els centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen un total de 864 estudiants de nou accés en estudis de grau. S’han cobert, entre la matrícula de juny i la de setembre, la totalitat de places ofertes. Per estudis, el que té més matriculats és el de Mitjans Audiovisuals (130), mentre que Fisioteràpia, amb només vint places ofertades, és la que té la nota de tall més alta (un 9,4).

Les classes del primer trimestre han començat ja per a tots els estudiants de grau, també per als 62 vingut d’arreu del món que fan estada al TecnoCampus durant aquest trimestre. Cursaran part dels seus estudis al TecnoCampus gràcies als programes Erasmus i SICUE i als convenis d’intercanvi amb universitats d’arreu del món. Per països, destaca l’arribada de quinze estudiants holandesos i nou alemanys.

Pel que fa als màsters universitaris oficials, destaca el fort increment de matrícula en el Màster d’Emprenedoria i Innovació, amb 44 matriculats, i l’èxit de la primera edició del Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, amb 30 matriculats. El 70% d’aquests estudiants provenen de països estrangers, sobretot de Xina, que aquest any aporta un percentatge important de la matrícula. Pel que fa al Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment, té vuit matriculats.

A la matrícula graus i màster universitaris, caldrà afegir-hi la dels postgraus i màsters de formació continuada. Així, s’espera que la xifra global d’estudiants de grau (en tots els cursos, tant de nou accés com posteriors), dels tres màsters universitaris i dels títols propis, se situarà al voltant dels 3.600 estudiants.

]]>
<![CDATA[ La Comissió Europea finançarà dos projectes de recerca del TecnoCampus ]]> Wed, 18 Sep 2019 00:00:00 +0200

La Comissió Europea en el marc del progrma ERASMUS+, finançarà dos projectes de recerca en els quals participa l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, de la mà del grup de recerca consolidat d’Atenció a la Cronicitat i la Innovació en Salut (GRACIS).

El primer dels projectes, pel qual el TecnoCampus rebrà 248.000 euros, és el primer d'aquest tipus coordinat a nivell europeu pel TecnoCampus. Aborda el desenvolupament de materials audiovisuals d'accés obert, relacionats amb procediments i tècniques d’ infermeria en un entorn de simulació. I-BOX, que és com s’anomena el projecte, planteja afrontar els reptes de la formació i innovació en salut mitjançant l’aprenentatge virtual i potenciant el e-learning amb una visió integral i internacional de la formació en infermeria. Té una durada de 36 mesos, hi participen, a més del TecnoCampus, les universitats de Maribor (Eslovènia), UMIT (Àustria), Turku (Finlàndia) i  Sechenov (Rússia),  i està liderat a Espanya per les professores Esther Cabrera i Carolina Chabrera. Contempla, a més, la mobilitat d’estudiants i professors dels cinc països. 

El segon projecte, liderat per un equip de investigadors del Waterford Institute of Technology d’Irlanda, inclou la participació de centres universitaris d’Eslovènia i Alemanya, a més del TecnoCampus, que el lidera a nivell espanyol de la mà de les  professores Carme Rosell i Ester Mateo. L’objectiu principal del projecte és el desenvolupament d’una aplicació informàtica i de material que permeti avaluar l’estrès i la salut mental dels estudiants d’infermeria dels paisos europeus. Està dotat amb 297.000€.

]]>
<![CDATA[ Conveni amb l'Escola GEM per aprofundir les relacions en l'àmbit educatiu ]]> Tue, 17 Sep 2019 00:00:00 +0200

L'Escola mataronina GEM i el TecnoCampus han firmat avui la renovació del conveni que permetrà a les dues institucions aprofundir en la seva relació educativa. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el president del patronat del GEM, Àlex Araujo, han estat els encarregats de firmar l'acord, que contempla àmbits com la innovació educativa, les pràctiques, l'emprenedoria o l'orientació universitària

L'acord permet la participació d'alumnes del GEM en activitats com els tallers Linnk, la lliga de debat universitari o les sessions informatives dels diverses graus que s'imparteixen al TecnoCampus. Els docents del centre, a més, participaran en activitats relacionades amb la innovació educativa que s'organitzen al parc, com les relacionades amb l'emprenedoria universitària.

L'acord contempla també incorporar, a l’oferta d’allotjament per estudiants internacionals que fan estada al TecnoCampus, les famílies del GEM que han manifestat interès a acollir durant temporades aquests estudiants.

]]>
<![CDATA[ Hola Marketing: chatbots amb base innovadora ]]> Tue, 10 Sep 2019 00:00:00 +0200

Hola Marketing, empresa ubicada al TecnoCampus, ofereix solucions de màrqueting i tecnologia a administracions i empreses perquè puguin transformar-se digitalment.

Marcia Rodríguez, sòcia fundadora i CEO de l’empresa, comenta que des del TecnoCampus ha rebut molta ajuda amb sessions d’emprenedoria per posar en marxa l’empresa, que va sorgir en veure que moltes empreses necessitaven no tan sols tecnologia, sinó també una estratègia per poder aprofitar aquests recursos. Ofereix solucions a administracions i empreses per a poder transformar-se digitalment i apliquen màrqueting i tecnologia com a valor afegit.

L’empresa també ofereix chatbots, programes informàtics per  mantenir una conversa en temps real,  que incorporen intel·ligència artificial i integració multicanal, i, a més, una estratègia de màrqueting definida al darrera. Intenten que les empreses puguin comunicar-se d’una forma que sembli real, de forma eficient i innovadora amb els seus clients.  

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del grau de videojocs participen a l'Indie Dev Day ]]> Mon, 09 Sep 2019 00:00:00 +0200

Estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs han participat els dies 7 i 8 de setembre a l’Indie Dev Day, un esdeveniment per a desenvolupadors de videojocs independents que s’ha celebrat al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona.

“Falling Friends”, “The Báaxal” i “Polaris Couple”, videojocs que l’any passat van sorgir com a projectes de 2n i 3r curs, han estat exposats aquest cap de setmana amb l’objectiu de donar-los a conèixer a la comunitat de videojocs independents i que els assistents hi juguin.

A més dels expositors de videojocs, l’esdeveniment ha comptat amb la intervenció de ponents, que han realitzat xerrades i taules rodones per abordar diversos aspectes del món dels videojocs: des de creació de personatges i aspectes tècnics i d’art, a emprenedoria, màrqueting o història dels videojocs. Per acabar, l’organització ha entregat els IndieDevDay Awards als millors jocs de l’esdeveniment.

 Marco Santoro, estudiant de TecnoCampus, ha destacat la bona acollida del joc que ha desenvolupat amb el seu equip, “The Báaxal”.

I com a punt culminant d’aquest cap de setmana, els creadors de “Polaris Couple” han anunciat que el seu joc ja està disponible a la plataforma itchio per tal que s'hi pot jugar des de casa. Prova’l a l’enllaç: http://martigt.itch.io/polariscouple.

]]>
<![CDATA[ La profesora Matilde Martínez gana la Beca Santander W50 de formación de alto rendimiento a mujeres directivas de todo el mundo ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

La profesora de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa Matilde Martínez, que también es directora del CreaInnova Institute y del Innovation Factory Institute, ha sido una de las ganadoras de la Beca Santander W50, que reconoce las mujeres directivas de todo el mundo.

Se trata de un programa creado por Banco Santander y UCLA Anderson Executive Education con el objetivo de proporcionar formación de alto rendimiento a mujeres directivas con gran capacidad de liderazgo para ocupar cargos en la alta dirección y los consejos de administración de las empresas.

Martínez reconoce que aunque había muchas candidaturas, decidió presentarse porque "UCLA es una universidad de mucho prestigio y de mucho nivel tanto por los contenidos del programa como por el carácter internacional". En este sentido, Martínez recibirá durante tres meses formación en materias esenciales para las líderes del futuro: liderazgo estratégico, inteligencia organizativa, gobierno corporativo, estrategia empresarial, negociación, mentoring y networking.

Según un análisis realizado por la Organización Internacional del Trabajo (OIT) en el año 2014, a partir de encuestas a 13.000 compañías de setenta países, tres de cada cuatro empresas que han promovido la presencia de mujeres en cargos directivos han registrado un aumento de sus beneficios de entre un 5% y un 20%. Sin embargo, cerca de un 60% de las corporaciones analizadas no tienen mujeres en la junta directiva y menos del 5% están dirigidas por una mujer. Martínez, en este sentido, asegura que "la mujer aporta un nuevo estilo de liderazgo basado en la comunicación, el trabajo en equipo, la capacidad para gestionar las emociones y la innovación creativa".

]]>
<![CDATA[ Innovem crea un sistema que millora la rehabilitació després d’accidents ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

Innovem, empresa ubicada al parc empresarial del TecnoCampus, ha desenvolupat DeltaQon, un sistema d’anàlisis de moviment que es basa en sensors inercials. Aquest sistema permet millorar l'efectivitat dels tractaments de rehabilitació i millora l'eficàcia en la determinació de les indemnitzacions després dels accidents.

Ramon Serra és el director executiu d’Innovem, empresa que es dedica principalment a la recerca, desenvolupament i venda de solucions tecnològiques en les àrees de Bioingeniería, Enginyeria Mecatrònica, IoT i Intel·ligència Artificial.

L’empresa acaba de rebre una subvenció de la comissió Europea, la primera fase del SME Instrument de H2020. Innovem també compta amb Sigma Industrial Precision, empresa que realitza manteniment predictiu a partir d’un anàlisi electrònic en temps real del comportament de les maquines, identificant anomalies de manera primerenca i permetent accions preventives. Per a això utilitza tecnologies com el IOT i Intel·ligència Artificial, igual que el DeltaQon.

Llegeix la noticia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Braingaze participa en una fira a Hong Kong per accedir a l’ecosistema tecnològic asiàtic ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Braingaze, ubicada al Tecnocampus, ha estat una de les deu start-ups seleccionades en una missió d’ACCIÓ a través de l’oficina de Hong Kong perquè les empreses emergents coneguin millor l’ecosistema asiàtic i presentin els seus projectes a potencials inversors.

L’esdeveniment ha analitzat l’impacte de la tecnologia en els negocis i la societat, amb un rol destacat del 5G, els vehicles autònoms i l’e-gaming. Hi han participat directius de companyies com Lenovo, AirAsia, Spotify, Shiseido, Alibaba o Google.

Durant l’estada a Hong Kong, a part de participar en la fira, les empreses emergents catalanes han seguit una agenda individualitzada de reunions segons els seus interessos, organitzada per l’oficina d’ACCIÓ, i han presentat els seus projectes davant d’inversors de la regió.

En paraules del seu CTO, Hans Supèr, “la participació a l’esdeveniment ha estat molt intensa però amb molt d’èxit. Diversos inversos i clients s´han interessat pel nostre producte”.

Veure la noticia sencera.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria dels 19a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que promouen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 19a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses que donen suport a la iniciativa. Són onze en total: nou del parc, l’empresa mataronina Samcla (molt vinculada al TecnoCampus en els seus orígens) i BStartup, del Banc Sabadell.

Les empreses que actuen com a mecenes són: CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  EignapharmaMinoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); Web Manager Service i Palobiofarma, l’esmentada Samcla i Global Berry (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.
 

El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000, i s’adrecen a start-ups o noves idees empresarials. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 10 d'octubre de 2019. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. Com a novetat d’enguany, també es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Premiada una comunicació sobre emprenedoria de professors del TecnoCampus ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Les professores Núria Masferrer i Màrian Buil han presentat la comunicació "Including entrepreneurial skills as drivers of environmental sustainability and innovation in academic and research programs" en el congrés Accelerating the Implementation of Sustainable Development in Research Programm, celebrat a Torí els dies 1 i 2 de juliol. La comunicació ha estat reconeguda amb el "Best Paper Award" del simposi. La investigació demostra que desenvolupar competències emprenedores té relació amb el compromís amb la innovació i el medi ambient de la persona que les posseeix, de manera que recomana incloure aquesta formació en els programes d'educació i recerca.

L'article que recull aquesta comunicació, de Màrian Buil, Núria Masferrer, Josep Patau i Albert Miró, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, es publicarà a l'International  Journal of Sustainability in Higher Education.

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus gradúa cerca de 250 estudiants en audiovisuales, videojuegos e ingenierías ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 248 estudiantes de la Escuela Superior Politécnica se graduaron el pasado viernes 19 de julio al TecnoCampus acompañados de familiares, autoridades y el equipo docente en un acto, dividido en tres sesiones, celebrado en el Auditorio del TecnoCampus. Han finalizado sus estudios 132 estudiantes en Medios Audiovisuales, 38 en Diseño y Producción de Videojuegos, 23 en Ingeniería Electrónica Industrial y Automática, 35 más en Ingeniería Mecánica y 20 en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información.

La directora de la Escuela Superior Politécnica, Ester Bernadó, destacó en el discurso de bienvenida que el ecosistema universidad, empresa y territorio hace de TecnoCampus un modelo educativo singular: “Todos los estudiantes sois cocreadors de este modelo, caracterizado por la proximidad al estudiante, a las empresas, por el sello emprendedor y por el vínculo con la Universidad Pompeu Fabra y la ciudad de Mataró”.
Tanto Ester Bernadó como el comisionado para la estrategia del Grupo UPF y patrón de la Fundación TecnoCampus Mataró-Maresme, Carles Ramió, coincidieron a señalar que la capacidad para adaptarse a los cambios y la ética profesional son aspectos claves para afrontar los cambios de futuro, marcados por la robótica, la revolución industrial o la inteligencia artificial. “Tenéis una enorme responsabilidad ética y moral para crear un discurso a la sociedad y para asegurar que vuestro trabajo aporte el máximo bienestar a la sociedad”, añadió Ramió.

Los padrinos de la promoción de este año han sido la profesora Anna Tarragó, en Medios Audiovisuales; Lidia Pitzalis, con una amplia experiencia en el sector de los videojuegos y fundadora de la firma de joyas sostenibles Collartz.com, en Diseño y Producción de Videojuegos; y el profesor Juan Garcia i Joaquin Álvarez, experto en desarrollo de soluciones digitales, procesos de innovación, y en diseño e implementación de ciudades inteligentes; en el caso de las Ingenierías. Todos apuntaron que para lograr el éxito profesional es indispensable cuidar las relaciones personales, ser humilde, no perder las ganas de aprender y sobre todo, utilizar este conocimiento para mejorar la calidad de vida de las personas. También se hizo un reconocimiento a los graduados con el mejor expediente académico: Adrià Luque, en Medios Audiovisuales; Ricard Perea, en Diseño y Producción de Videojuegos; Miquel Giménez, en Ingeniería Electrónica y Mecánica; y David Junquero, en Ingeniería Informática.

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, fue el encargado de cerrar el último acto de graduación de la promoción 2019. En su discurso, Checa animó los graduados a no perder la curiosidad para aprender cosas nuevas, a cuestionarse el propio conocimiento y a no tener miedo a equivocarse y a asumir riesgos, ya que cada error es una oportunidad para aprender. 

]]>
<![CDATA[ El profesor Marcos Faundez preside el tribunal evaluador de una tesis doctoral en la Universidad de Vic ]]> Mon, 22 Jul 2019 00:00:00 +0200

El profesor de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez participó el pasado 15 de julio en el tribunal evaluador de una tesis doctoral en la Universidad de Vic. La tesis, presentada por Josep Dinarès, se titula “Interfaces cerebro-ordenador basadas en EEG para la neurorehabilitación” y se trata de una tesis doctoral industrial realizada conjuntamente con la empresa GTEC para desarrollar una aplicación de neurorehabilitación.

En este sentido, se ha trabajado en aplicaciones de Brain Computer Interface (BCI) de imaginería motora, para la neurorehabilitación de pacientes con ictus, y de P300, para pacientes en síndrome de locked-in, condición donde el paciente está alerta y despierto pero no puede moverse o comunicarse verbalmente. La tesis ha sido dirigida por el catedrático Jordi Solé, miembro del proyecto del proyecto de investigación "Generación de un marco unificado para el desarrollo de patrones biométricos de comportamiento", financiado por el Ministerio de Ciencia, Tecnología y Universidad y que lidera actualmente el Grupo de Investigación en Tratamiento de la Señal del TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ El estudiante Miquel Giménez gana los Premios Enginyers BCN con un candado inteligente para motocicletas ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El estudiante Miquel Giménez, que estudia la Simulteneïdad en Ingeniería Mecánica y Electrónica Industrial y Automática en la Escuela Superior Politécnica, ha ganado los premios Enginyers BCN con el proyecto “Thumblock”, un candado biométrico inteligente para motocicletas que funciona con huella dactilar. El premio, que se entregó el pasado viernes 28 de junio, está dotado de 1.000 euros y lo otorga el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Actualmente Barcelona es la ciudad europea donde se producen más robos de bicicletas, es por eso que un producto como este es potente no sólo desde un punto de vista técnico, sino que también tiene en cuenta el impacto económico y medioambiental. En este sentido, se pretende diseñar también un modelo de negocio asociado al producto que sea escalable y que aplique las tecnologías derivadas de la cuarta revolución industrial o Industria 4.0.

El profesor Julian Horrillo, coordinador de los grados en Ingeniería Industrial y tutor del proyecto, apunta que el Trabajo Final de Grado se enmarca dentro de la actividad del Grupo de Investigación en Energías Renovables, Sostenibilidad, Eficiencia Energética e Innovación Tecnológica Industrial (GRESIT), especialmente la vinculada a la fabricación inteligente y la innovación industrial. “Es un proyecto con un potencial real de mercado muy importante que no sólo cumple con la parte técnica, sino que incorpora un plan de negocio completo”, añade.

El objetivo de los Premios Enginyers BCN, que este año llegan a la 18a edición, es distinguir los mejores proyectos en todos los ámbitos de la ingeniería industrial y, a la vez, fomentar los valores indispensables para la excelencia de un proyecto, como por ejemplo la calidad, la innovación, la sostenibilidad y la adecuación a la normativa.

]]>
<![CDATA[ La Fundació TecnoCampus renova el Patronat amb l’entrada de sis nous membres ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme renova el seu Patronat, que continuarà presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote. El ple municipal ha designat com a nous representats dels grups municipals els següents patrons: Pilar González, Ana Caballero, José Manuel López, Carles Porta, Sergi Morales i Cristina Sáncho.

Deixen el Patronat Carlos Súnico, Mercè Bosch, Xavier Simó, Josep Illa, Montse Morón i  Juan Carlos Casaseca, als quals en la reunió d’ahir es va reconèixer la seva dedicació dels darrers anys a la institució. Continuen el càrrec la resta de patrons. Podeu consultar la composició del Patronat aquí.

]]>
<![CDATA[ 856 estudiants assignats al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Vuit de les disset titulacions que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 9,46), com a resultat de la preinscripció de hjuny. El conjunt dels graus i dobles graus tenen 856 estudiants assignats, xifra que supera les 845 places que s’ofereixen. D'aquests, 589 assignats han triat el TecnoCampus en primera preferència, i han iniciat la matrícula aquesta mateixa setmana. La llista d’espera (persones pendents dels procés de reassignació) és de 314, dels quals 129 han triat el TecnoCampus com a primera opció.

A més de les titulacions de l’àmbit de la salut, els graus d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, de Màrqueting i Comunitats Digitals i la doble titulació d’Administració d’Empreses i Màrqueting i Comunitats Digitals s’ompliran aquest mes de juny, sense haver d’esperar a la matrícula de setembre. En la mateixa situació es troben els graus de Mitjans Audiovisuals i el de Disseny i Producció de Videojocs, que mantenen l’elevada demanda dels darrers cursos. Cal destacar que, segons les dades fetes públiques per la Generalitat, set titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus figuren entre les 300 més demandades en primera preferència a tot Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Les beques TecnoCampus beneficiaran el proper curs 30 nous estudiants de grau ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El proper curs 2019-2020, 30 nous estudiants de grau gaudiran d’una beca TecnoCampus, sigui del 100%, el 75%, el 50% o el 25% del preu de la matrícula. És el primer cop que en la convocatòria d’aquestes beques s’hi introdueixen modalitats per diferents imports, cosa que ha permès fer-les més graduals i que beneficiïn més estudiants. L’import que la Fundació hi destinarà creix de manera substancial: dels 74.000 euros del curs actual, per a beques de primer curs, als 98.000 del proper curs. A més, cal tenir en compte que aquestes beques es renoven curs a curs, fins que l’estudiant acaba els estudis, de manera que el proper curs, entre noves beques i renovacions de les concedides en anys anteriors, el TecnoCampus destinarà més de 300.00 euros a aquest concepte.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca s’han basat en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). De les 30 beques concedides, 14 són per a residents a Mataró i 10, per a residents en altres municipis del Maresme.

També s’han prioritzat els candidats que optaven per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, amb més puntuació per a noies, entre les quals la manca de vocacions femenines. S’han atorgat sis beques per a estudis d’enginyeria, dues de les quals són per a noies. S’han rebut un total de 114 sol·licituds, xifra molt superior a les 80 del curs passat, i s’ha creat una llista d’espera per si hi ha renúncies entre els adjudicataris.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de TecnoCampus participan al Explorer Day en Portugal ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Alex Tello, Xavier Sánchez, Marta Ortuño, Marciel Navarro y Luís Media, estudiantes de TecnoCampus y participantes del programa de emprendimiento Explorer desde TecnoCampus, viajaron a Coimbra (Portugal) del 9 al 11 de julio para asistir al Explorer Day, un encuentro con jóvenes emprendedores de los 55 centros que han participado en el programa y que durante cinco meses han estado desarrollando sus ideas de negocio y han recibido formación y asesoramiento.

Alex Tello i Xavier Sanchez, con el proyecto “Dr.Air”, Marta Ortuño y Marciel Navarro, con “Urban Farmers” y Luís Media con “Proyecto Uno”, acompañados por el coordinador del programa al TecnoCampus y técnico de emprendimiento universitario, David Rangil, tuvieron la oportunidad de asistir a charlas de profesionales destacados como Valentí Sanjuan, ironman y periodista; Eduardo Delgado, director ejecutivo de Roams; Veronica Orvalho, de FCUP-*DCC & Didimo; Leonardo Fernández, director Donde The Top; Rodrigo del Prado; CEO de BQ; y Fernando Sepúlvrda, CEO de Impulsa.

Alex Tello i Xavier Sánchez, que han desarrollado un proyecto para mantener sanos los cultivos con tecnología de drones, junto con el estudiante Genís Serra, recibieron un reconocimiento como ganadores a la mejor idea del programa de emprendimiento universitario Explorer al TecnoCampus. En este sentido, uno de los estudiantes, en representación del grupo, viajará el 31 de octubre a Silicon Valley junto con los 55 mejores jóvenes emprendedores de este programa que impulsa Banco Santander a través de Santander Universidades y que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Mon, 15 Jul 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

 

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ El Máster en Entrenamiento Personal y Readaptación Físicoesportiva, presente en un congreso internacional sobre deporte en Praga ]]> Sun, 14 Jul 2019 00:00:00 +0200

David Suárez, graduado en el Máster en Entrenamiento Personal y Readaptación Físicoesportiva en TecnoCampus, participó como ponente en el congreso internacional European College of Sport Science, celebrado del 3 al 6 de julio en Praga (República Checa). Se trata de un acto que se organiza anualmente para promover la ciencia y la investigación en el ámbito de las ciencias del deporte y la medicina deportiva.

Suárez, que recibió un reconocimiento al mejor Trabajo Final de Máster el curso 2017-2018, presentó una comunicación, titulada “Differences in ventilatory efficiency between cycle ergometer and half-squat exercises”, que forma parte de la tesis doctoral del profesor de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud Lluís Albesa. En este sentido, la presentación se basaba en un estudio que compara las respuestas cardioventilatorias, los niveles de lactato en sangre, la pendiente de eficiencia y lo VE/VCO2 entre ejercicios de media sentadilla y ciclo ergométrico durante una prueba de carga constante a la intensidad del umbral de lactato.

]]>
<![CDATA[ El profesor Marcos Faundez participa en el tribunal de una tesis en la Universidad Autónoma de Madrid ]]> Fri, 12 Jul 2019 00:00:00 +0200

El profesor de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez asistió como invitado en el tribunal de una tesis presentada en la Universidad Autónoma de Madrid el pasado 9 de julio.

La tesis llevaba por título "Disruptive approaches to online handwriting and signature authentication for security-enhanced schemes" y la defendía Ruben Tolosana, estudiante de ingeniería de la Universidad. De hecho, el grupo de investigación Biometrics and Fecha Pattern Analytics Lab de la Universidad Autónoma de Madrid y el Grupo de Investifació en Tratamiento de la Señal de la Escuela Superior Politécnica han colaborado en varios proyectos, financiados por el Ministerio de Ciencias, Innovación y Universidades.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en una nova plataforma per a l’educació mediàtica impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus formarà part, gràcies a la participació de la professsora Maddalena Fedele, coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, en la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que aplega 47 persones i entitats, i que té com a objectiu facilitar que els joves i els adults adoptin una visió crítica envers els continguts que difonen els mitjans de comunicació, amb un accent especial en els nous mitjans digitals.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya va aprovar, en el Ple del 19 de juny, la creació de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que es va constituir el 26 de juny en un acte dut a terme a la seu del CAC. La plataforma es va presentar públicament la setmana passada, en el marc d’unes jornades de formació del programa eduCAC que han organitzat conjuntament el CAC i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC). L’acte va tenir lloc a la seu del CPAC.

El president del CAC, Roger Loppacher, que ha participat en la inauguració de les jornades, ha assenyalat que “el repte de protegir els infants i els adolescents davant els continguts als quals accedeixen des del mòbil i les tauletes és una responsabilitat compartida entre el regulador, les administracions, les escoles, els mitjans de comunicació i les famílies”.

]]>