Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ La profesora Màrian Buil viaja a Argentina para impartir clases de innovación y creación de empresas ]]> Fri, 18 May 2018 00:00:00 +0200

Màrian Buil, profesora de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa se desplazó del 15 al 28 de febrero a Argentina para impartir clases a la Escuela Internacional de Posgrado de la Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires (UNNOBA). En concreto, Buil fue la docente responsable del módulo de Innovación y Creación de Empresas donde participaban un grupo de treinta estudiantes, emprendedores y empresarios interesados a idear soluciones innovadoras para abordar retos del territorio.

La colaboración con esta universidad de Argentina se enmarca dentro de la Red de Emprendimiento Iberoamericana, una iniciativa impulsada por la Oficina de Relaciones Internacionales de TecnoCampus este curso académico para fomentar la internacionalización y acercarse a universidades de América Latina que están desarrollando proyectos competitivos en emprendimiento. Actualmente la red la constituyen universidades de Argentina, Chile, Perú y Colombia y los objetivos son, entre otros, crear una cultura de innovación a las universidades, ayudar a crear un ecosistema emprendedor en las áreas de influencia de la red y aumentar el tejido empresarial basado en el conocimiento y el desarrollo científico y tecnológico.

Durante la estancia en Argentina, UNNOBA se interesó por el modelo singular universidad-empresa de TecnoCampus y se organizaron reuniones, por ejemplo, con la Agencia de Desarrollo Territorial, el parque tecnológico de Junín, y representantes del tejido de empresarial y asociaciones del territorio. En este sentido, Buil aprovechó para explicar el programa Go Global de apoyo a la internacionalización de start-ups y pequeñas y medianas empresas.

]]>
<![CDATA[ Obrim quatre noves beques de col·laboració per a juliol i setembre 2018 ]]> Thu, 17 May 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant del TecnoCampus, pots optar a una de les quatre beques de col·laboració extraordinàries per donar suport en el procés de matrícula dels estudiants de nou accés. S’ofereixen dues beques per al mes de juliol i dues per al mes de setembre, una en horari de matí i l’altra en horari de tarda en ambdós casos. El període d’inscripció acaba el diumenge 27 de maig de 2018.

Poden presentar-s’hi tots els estudiants de graus i dobles titulacions del TecnoCampus que estiguin matriculats aquest curs 2017-2018. Els interessats podeu fer la sol·licitud a través del formulari que trobareu a l’eCampus, dins del punt de menú “Serveis”. És important que abans de fer la sol·licitud t’informis del tipus de beca i dels requeriments de cada plaça al document de convocatòria. Recorda que en tots els casos caldrà adjuntar el CV en el que especifiqueu clarament els mèrits, la formació i l’experiència en relació als aspectes que es valoren en cada beca i que apareixen recollits a la fitxa que trobareu al document de convocatòria.

Per a més informació, o si tens algun dubte, pots consultar l’apartat de beques de col·laboració de la pàgina web del TecnoCampus o enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ La jornada 'Ocitur2018' reivindica un turisme sostenible i respectuós amb els destins ]]> Wed, 16 May 2018 00:00:00 +0200

La jornada Ocitur2018 ha debatut avui al TecnoCampus el complex fenomen de l’allotjament no reglat, és a dir, aquella oferta turística sense llicència. El subdirector de Turisme de Barcelona, Albert de Gregorio, ha apuntat que “el model turístic d’un destí no es pot definir sense preguntar l’opinió als que hi viuen”. En aquest sentit, ha ressaltat que no és el mateix un turista del Mobile World Congress que “es tanca a la fira per treballar” que un turista que arriba via Airbnb que “s’instal.la sí o sí al centre de la ciutat perquè el que és viure l’experiència de la ciutat.

Per part del Gremi Hoteler de Barcelona, Roger Calleja, ha afegit que cal normalitzar el que ha definit com a “guerra de guerrilles” en un sector on “les grans plataformes no tenen principalment clients o amfitrions individuals, sinó grans operadors que hi treballen de forma encoberta”. “D’economia col·laborativa, això no en té res”, ha apuntat. Eva Mur, directora d’Inspecció de l’Ajuntament de Barcelona, ha insistit en aquesta tesi en denunciar l’existència d’ “infractors múltiples, persones, molts cops estrangeres,  que lloguen 10 o 12 pisos i els posen a Airbnb”.

El professor del TecnoCampus Josep Maria Raya, ha indicat, no obstant, que “els nous models de Home Away o Airbnb són imparables” i ha remarcat que  exploren la recerca d’una experiència turística propera als residents dels destins. Enrique Alcántara, president de l’associació d’apartaments turístics de Barcelona, ha demanat que no es confongui l’oferta reglada, amb llicència, amb fenòmens com els pisos turístics il·legals.

Els organitzadors de la jornada, els professor Benet Maimí i Lluís Codinas, han ressaltat que es van posar en contacte amb la principal plataforma del sector, Airbnb, que va declinar la invitació a participar en el debat.

 

Mataró: aposta per la sostenibilitat

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada, i ha apuntat que Mataró no és una ciutat especialment afectada pel fenomen de l’oferta no reglada. ”L’any passat vam rebre 100.000 persones, 12.000 més que el 2016, i per tant mirem amb atenció el sector turístic, amb una oferta de qualitat i equilibrada per no perdre cap de les etiquetes que tenim com a ciutat mediterrània, inclusiva, socialment cohesionada i sostenible”, ha afegit.

En la ponència inaugural, la professora de la Universitat de Girona Sílvia Aulet ha posat l’èmfasi en la potencialitat del turisme cultural en els destins turístics catalans. I l’exestudiant del TecnoCampus Angie del Toro, fundadora de l’empresa Mundiology, ha destacat que el projecte s’esforça a promoure un turisme respectuós amb el destí, amb persones del territori que actuen com a amfitrions del visitant i l’introdueixen al lloc que visiten.

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

Emprendetur I+D+i

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Emprendetur Jóvenes Emprendedores

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.L’emprenedor no pot superar els 40 anys; en el seu cas la societat, el seu control ha d’estar en mans de socis menors de 40 anys.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Línea ICO Empresas y Emprendedores 2015

Objecte:  préstecs adreçats a autònoms i/o empreses,per al finançament d’actiu circulant i inversió. La tramitació d’aquestes operacions es realitza directament a través de la majoria de les entitats bancàries

Data límit de sol·licituds:12/12/15

Més informació

Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

Retos-Colaboración 2015

Objecte: préstecs tous adreçats a projectes de desenvolupament experimental en cooperació entre empreses i organismes d'investigació Data límit de sol·licituds: 24-02-2015 Més informació:

http://www.boe.es/boe/dias/2015/01/22/pdfs/BOE-A-2015-529.pdf

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

Instrumento PYME H2020

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte. Convocatòries obertes tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

Un ajut directe de fins a 75.000 € per a start-ups tecnològiques que comencen.

S’hi poden presentar start-ups des de 3 mesos fins a 3 anys de vida.

Han de ser empreses emergents que tinguin la tecnologia com a factor diferencial.

L’ajut va especialment dirigit a start-ups en fase inicial que necessiten impuls a l’hora d’accedir a les primeres rondes de finançament privat.

S’atorga una quantitat mínima de 45.000 € i una màxima de 75.000 € per empresa.

L’import subvencionable és del 75%.

Es poden finançar totes les actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització de productes i serveis.

Els beneficiaris de l’ajut podran destinar els diners a les despeses de personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d’espais, la contractació de serveis legals, l’elaboració d’estratègies de comunicació o les llicències d’ús de software, entre d’altres.

1)      Cupons a la internacionalització

 

Els Cupons a la Internacionalització són ajuts a l’empresa que vol posar en marxa projectes d’iniciació a l’exportació.

Aquest programa d’ajuts està dirigit a empreses que encara no exportin o que exportin fins a un màxim del 15% de la seva facturació, és a dir, empreses amb poca experiència exportadora o que encara no han exportat mai.

Les entitats empresarials, Agents de Suport a la Internacionalització, a qui l’empresa pot contractar els serveis són proveïdors acreditats per ACCIÓ, amb experiència i professionalitat contrastades en la categoria d’"Entitats d’assessorament especialitzades en processos d’internacionalització" i "Entitats de formació".

Accedeix a la llista d’entitats.

El cost subvencionable màxim per empresa/any és de 5.000 euros i l'ajut d’ACCIÓ és del 80% de l'import. Les empreses poden demanar més d’un cupó.

Període de sol·licituds: fins al 30 de novembre de 2017, o fins a exhaurir la dotació pressupostària del programa.

 

2)      Cupons a la innovació

Un cupó a la innovació és un descompte econòmic directe, que podràs bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ. Els cupons t'ajuden a innovar en els teus productes i/o processos alhora que estableixes col·laboracions estratègiques.

Què n’obtens?

Accés ràpid, àgil i flexible a serveis d’innovació, mitjançant un descompte directe en la factura del teu proveïdor.

Tipologies de cupons

Tria el cupó que millor s’adapti a les teves necessitats:

·         Cupons d’innovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a dissenyar nous productes o a millorar la gestió de la innovació.

·         Cupons de tecnologia. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar serveis tecnològics.

·         Cupons d’ecoinnovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar desenvolupaments d’ecoinnovació, entenent-la com aquella innovació que contribueixi al desenvolupament sostenible, reduint l’impacte medi ambiental i optimitzant l’ús dels recursos i que permeti generar nous productes, processos i/o models de negoci que evitin el deteriorament del medi ambient.

Termini

Fins al 16 de novembre del 2017, o fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària del Programa.

Més informació i inscripcions

3)      Nuclis, ajuts R+D empresarial

Els Nuclis d’R+D empresarial, són ajuts que ofereix ACCIÓ dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

La convocatòria presenta dues modalitats, en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme: Nuclis d’R+D empresarial localso Nuclis d’R+D empresarial internacionals.

Els nuclis internacionals són ajuts per desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals.

Els nuclis locals són ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. Depenent del grau d’implicació d’aquests socis, existeixen dues tipologies de Nuclis Locals:

·         Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D amb alt impacte.

·         Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70% del pes total del projecte.

 

Característiques dels projectes

·         Pressupost des de 150.000 € fins a 500.000 €

·         Import de subvenció, a fons perdut, d’entre 125.000 € i 300.000 €

·         2 anys de termini màxim per desenvolupar el projecte

·         30 milions d’euros de pressupost del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020

 

Requisits generals per sol·licitar l’ajut

·         Ha de tractar-se d’una actuació d’R+D innovadora.

·         El projecte s'ha de dur a terme a Catalunya.

·         Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa, mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

 

4)      ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

5)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

6)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

-          Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

-          Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

-          Desinversió prevista en el pacte de socis.

-          Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

 

 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i Som Mobilitat arriben a un acord per fer arribar el vehicle elèctric a empreses i treballadors del parc ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i la cooperativa nascuda a Mataró Som Mobilitat han arribat a un acord per fer arribar la mobilitat elèctrica a la comunitat d’empreses i treballadors del parc. L’acord s’ha plasmat en la ubicació de dos cotxes elèctrics model Renault Zoe a l’aparcament del TecnoCampus, on disposen de dos punts de recàrrega. Aquests dos vehicles s’afegeixen a la flota que la cooperativa té repartida per la ciutat de Mataró.

L’acord contempla que els treballadors de la Fundació TecnoCampus usin aquests vehicles, en lloc dels vehicles particulars, per a desplaçaments de feina. Pel que fa a les 120 empreses del parc, els propers dies s’iniciarà una campanya perquè es facin socis del servei i facilitin als seus treballadors, a un preu molt competitiu, la mobilitat eléctrica.

Fer-se soci de Som Mobilitat té un pagament únic de 10 euros, i a partir d’aquest moment l’usuari pot usar una flota de vehicles formada per 5 vehicles i pagar per ús segons la modalitat de pagament que millor s’adapti a les necessitats de l’empresa. Els cotxes es reserven des del telèfon mòbil, mitjançant una app. Quan arriba el moment d’usar-lo, el cotxe s’obra des del mòbil, i el mateix procediment s’usa quan es torna el vehicle a lloc. En el cas del TecnoCampus, els dos cotxes elèctrics estaran ubicats en les dues places amb punt de recàrrega exclusiu per a Som Mobilitat situats a la primera planta de l’aparcament, a tocar de l’entrada per l’Avinguda d’Ernest Lluch.

Per al TecnoCampus, l’acord representa una aposta per la mobilitat no contaminant i una acció de suport a una nova empresa basada en el coneixement i la innovació com és Som Mobilitat, que a més té un model cooperatiu. El TecnoCampus té una de les primers càtedres d’economia social de tot l’Estat, i té en marxa un postgrau sobre gestió de cooperatives on s’estudien casos com el de Som Mobilitat, inspirades en els principis de l’economia del bé comú.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus impulsa una jornada para mejorar los servicios a los estudiantes de manera colaborativa ]]> Tue, 15 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organiza el martes 5 de junio, de 13 a 16 horas, la primera edición del Campus Innovation Day, una actividad abierta a todos los estudiantes de la Escuela Superior Politécnica, la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa y la Escuela Superior de Ciencias de la Salud que quieran implicarse en la mejora de los servicios a los estudiantes.

Se trata de una iniciativa impulsada desde el Departamento de Servicios Campus que pretende reunir estudiantes de diferentes cursos y titulaciones para compartir experiencias, escuchar su opinión sobre los servicios que ofrece el centro universitario y para aportar propuestas de mejora de cara al próximo curso. Por este motivo, se quiere conseguir la participación de unos cien estudiantes, con ganas de transformar la universidad, que debatirán sobre temas relacionados con vida universitaria, servicios de emprendimiento, carreras profesionales, programas de internacionalización, y equipamientos y otros servicios, como por ejemplo aparcamiento y alojamiento.

Los estudiantes interesados pueden inscribirse al Campus Innovation Day aquí. Durante la jornada se recogerán las principales propuestas, que se trabajarán en sesiones de seguimiento para poner en marcha algunas mejoras el curso 2018-2019.

]]>
<![CDATA[ Els jocs de taula s’incorporen al servei de préstec de la biblioteca del TecnoCampus ]]> Mon, 14 May 2018 00:00:00 +0200

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs ha adquirit recentment una sèrie de jocs de taula, que s’han incorporat al servei de préstec que ofereix la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus als estudiants.

Es tracta d’un material docent dins de l’assignatura Introducció al Disseny de Jocs, que permetrà als estudiants a partir d'ara poder demanar els jocs de taula a la biblioteca. En aquest sentit, els podran utilitzar en els espais d’estudi i tornar-los un cop acabi la partida.

Aquesta és la llista de tipus de jocs de taula que ofereix actualment el servei de préstec, pots consultar els detalls de cada joc al catàleg:

 

 • Aventureros al tren Europa
 • Bang
 • Carcassone
 • Código secreto
 • Colt Express
 • Cthulhu's Realms
 • Dead of Winter
 • Los viajes de Marco Polo
 • Mysterium
 • Pandemic
 • Puerto Rico
 • Days of Wonder
 • EDGE
 • Ludonaute
 • EDGE
 • Libellud
 • Devir
]]>
<![CDATA[ Racetick: nou portal de descomptes per a proves esportives ]]> Mon, 14 May 2018 00:00:00 +0200

Racetick és una empresa que vol capitalitzar el boom de les proves esportives amb un nou projecte: un portal de descomptes. Ho expliquen en aquesta nota de premsa.

]]>
<![CDATA[ Sessions sobre nous negocis digitals ]]> Mon, 14 May 2018 00:00:00 +0200

1. “Necessito una pàgina web, per on començo? Com ha de ser i com triar proveïdor”. Dimarts 12/06 de 15:00 a 20:00
Experta: Helena Casas

2. “Com aconseguir clients amb la publicitat online: mitjans i mètodes efectius de promoció a baix cost”. Dijous 14/06 de 15:00 a 19:00h
Expert: Fabio Bugalla

3. “Com guanyar diners: Models de negoci a Internet”. Dimarts 19/06 de 15:00 a 19:00
Experta: Montserrat Peñarroya (Quadrant Alfa, S.L -3iSIC )

4. “L’economia col·laborativa per emprenedors. Models de negoci basats en plataformes digitals”. Dijous 21/06 de 15:30 a 19:30
Expert: Albert Cañigueral
 

Inscripcions a agenda.tecnocampus.cat

]]>
<![CDATA[ Valores, formación y pasión, denominadores comunes en todos los ámbitos profesionales de la Enfermería ]]> Fri, 11 May 2018 00:00:00 +0200

La Escuela Superior de Ciencias de la Salud y la delegación comarcal del Colegio Oficial de Enfermeras y Enfermeros de Barcelona organizaron ayer una mesa redonda con motivo del Día Internacional de la Enfermera, que se celebra mañana sábado 12 de mayo. Bajo el título “¿Por qué trabajo en este ámbito?”, varios profesionales compartieron sus experiencias laborales con los estudiantes del Grado en Enfermería.

La directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, Esther Cabrera, y la coordinadora del Grado en Enfermería, Carme Rosell, fueron las encargadas de inaugurar el acto y presentar los ponentes invitado. A la mesa redonda participaban Marian Cerezuela, enfermera en el ámbito de pediatría del Hospital Sant Joan de Déu; Joan Francesc Domínguez, enfermero en el ámbito sociosanitario de la Corporación de Salud del Maresme y la Selva y profesor del grado; Sandra Cabrera, enfermera al Instituto Catalán de Oncología Badalona; y Julián Sanz, graduado en Enfermería y emprendedor que ha creado Villi Adventures, un videojuego en el ámbito de la salud.

Todos van coincidir a señalar la importancia de regirse por unos valores profesionales, tener inquietud para seguir aprendiendo y estimar lo que haces como aspectos fundamentales a la hora de trabajar en cualquier ámbito profesional de la Enfermería. Cerezuela explicó a los estudiantes que trabajar en pediatría supone desarrollar a menudo una faceta más creativa y divertida pero, a la vez, conocerse a un mismo: “La sobrecarga emocional existe y por lo tanto, tenemos que ser reflexivos y ser capaces de identificar situaciones que nos afectan más del que habrían”. Cabrera, por su parte, destacó la alineación de los valores como profesional con los de la institución donde se trabaja, la autonomía profesional y la generación continua de conocimiento como ítems claves a tener en cuenta a la hora de decidir en qué ámbito trabajar. “La formación es esencial a lo largo de nuestra trayectoria profesional y es por eso a la hora de trabajar hay que buscar una institución que lo favorezca”, añadió.

]]>
<![CDATA[ Moratòria aprovada pel Parlament de Catalunya en relació a l’acreditació del nivell B2 d’una tercera llengua en finalitzar els estudis de grau ]]> Fri, 11 May 2018 00:00:00 +0200

Comunicat de la Universitat Pompeu Fabra en relació a l'acreditació d'una tercera llengua:
El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la modificació de la Llei 2/2014 de manera
que l'acreditació dels coneixements d’una tercera llengua serà un requisit per als
estudiants que iniciïn els estudis el curs 2018/19.

D'acord amb aquest mandat del Parlament, la UPF procedirà immediatament a proposar al seu
Consell de Govern la modificació del seus acords per adaptar-se al nou marc legislatiu i no
exigir als estudiants que es graduen aquest curs 2017/18 l'acreditació d'aquest
requisit.

Malgrat aquesta moratòria legal que afecta els actuals estudiants, la UPF els continuarà
animant a acreditar el coneixement d’un tercer idioma i continuarà prenent mesures per
incentivar aquesta acreditació, per les oportunitats que aquest coneixement els obrirà en
el seu futur acadèmic i professional.
 

]]>
<![CDATA[ Dos estudiants del TecnoCampus participen en la jornada ’“Auditor per un dia” ]]> Thu, 10 May 2018 00:00:00 +0200

Dos estudiants del TecnoCampus han participat en la iniciativa “Auditor per un dia”, organitzada pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC), i que consisteix a desenvolupar una jornada laboral complerta integrats en l’equip professional d’una de les 14 firmes auditores participants. El Col·legi impulsa aquesta iniciativa amb la voluntat d’apropar la professió als estudiants i cobrir d’aquesta forma la demanda -actual i de futur- de professionals que el sector i la societat reclamen. Els estudiants del TecnoCampus provenen de la titulació d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (AdE) i del doble grau d’AdE i Turisme.

En opinió del president del CCJCC, Antoni Gómez, “l’activitat auditora té un fort potencial de creixement i de desenvolupament professional atesa la creixent pressió social i legislativa en favor dels criteris de transparència”.

El sector recupera les xifres d’ocupació precrisi

El sector auditor català ha recuperat els nivells d’ocupació precrisi i ha depassat la xifra de 3.500 professionals a càrrec d’auditors (és a dir, integrats en firmes del sector), amb un increment d’un 10% en termes interanuals. En el conjunt de l’Estat, i segons les darreres dades disponibles corresponents a l’any 2016, aquest guarisme supera les 14.100 persones.

Professió de futur sota l’imperatiu de la formació

Gómez expressa que la pràctica auditora representa una opció professional enfocada “cap a l’interès públic” que demana una “formació continuada” amb l’objectiu d’adaptar-se a “l’evolució legislativa i a les noves normatives”, però també a “nous entorns empresarials i a l’evolució tecnològica”.

Aquest any, i per primera vegada en les diverses edicions de l’“Auditor per un Dia”, la iniciativa veurà una segona convocatòria durant el darrer trimestre del 2018, amb noves firmes i estudiants participants.

]]>
<![CDATA[ Com podem millorar els serveis als estudiants? Explica’ns-ho! ]]> Thu, 10 May 2018 00:00:00 +0200

Què penses dels serveis que oferim als estudiants? Tens alguna proposta innovadora per millorar la universitat? Assisteix a la primera edició del Campus Innovation Day i explica’ns-ho en primera persona el dimarts 5 de juny de 13 a 16 hores.

Des de Serveis Campus organitzem una jornada dinàmica per compartir experiències, escoltar quines són les vostres necessitats com a estudiant en relació als serveis que ofereix la universitat i crear propostes de millora innovadores. Busquem 100 estudiants motivats, implicats i amb ganes de transformar la universitat per formar part de la primer Campus Innovation Day del TecnoCampus! Poden participar-hi estudiants de tots els graus, inscriu-t’hi!

Sobre quins temes parlarem?
Vida universitària: comissions universitàries, esports, activitats culturals, etc.
• Programes i serveis d’emprenedoria
Carreres professionals: connexió amb el mercat, orientació laboral, pràctiques, etc.
Programes d’internacionalització: Erasmus, Buddy Program, etc.
• Equipaments i altres serveis: aparcament, allotjament, comunicació, biblioteca, etc.

Durant la jornada es recolliran les principals propostes, que es treballaran en sessions de seguiment per tal de posar en marxa algunes millores de cara al curs 2018-2019.

Vull inscriure-m al Campus Innovation Day

]]>
<![CDATA[ Connecta amb empreses del teu sector ]]> Wed, 09 May 2018 00:00:00 +0200

Aquest tercer trimestre organitzem els Fòrums del Talent Sectorials, una iniciativa impulsada pel Servei de Carreres Professionals per connectar el talent universitari del TecnoCampus a les empreses de diferents sectors. Els fòrums del talent són punts de trobada entre estudiants i empreses i aquest any a cada sessió es convidaran empreses relacionades amb el grau que estàs cursant que busquen estudiants. Vull inscriure'm-hi! 

Quan se celebren els Fòrums del Talent?

Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa

Escola Superior Politècnica

Escola Superior de Ciències de la Salut

 • Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport: 7 de juny
 • Grau en Infermeria: 8 de juny

Com funcionarà cada sessió?

 • Presentació del fòrum
 • Presentació de les empreses: 10 minuts cadascuna
 • Taula rodona
 • Torn de preguntes
 • Networking amb empreses i entrevistes ràpides

Recorda portar el teu currículum vitae el dia del Fòrum del Talent.
Vull inscriure’m al Fòrum del Talent!

Si tens algun dubte, pots enviar-nos un correu a borsatalent@tecnocampus.cat

 

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus y Kilometro Rosso firman un acuerdo para reforzar la proyección internacional de los dos parques tecnológicos ]]> Wed, 09 May 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha firmado un acuerdo con el parque científico y tecnológico Kilometro Rosso, uno de los distritos de innovación más destacados de Europa ubicado a Bergamo (Italia). La finalidad del acuerdo es establecer sinergias para colaborar en diferentes proyectos y promover la internacionalización de ambas entidades.

A la firma del convenio, que tuvo lugar el martes 8 de mayo, asistieron el director de Kilometro Rosso, Salvatore Majorana, y el director de Ventas y de Marketing, Roberto Marelli. En representación de TecnoCampus, estuvieron presentes la directora del Área de Empresa y Emprendimiento, Emma Feriche, y la responsable de los Servicios de crecimiento empresarial, Yolanda Fernández.

Los principales objetivos de esta colaboración son facilitar, a través del programa de internacionalización Go Global de TecnoCampus, el acceso de empresas de los parques a nuevos mercados en otros países, establecer nuevos contactos y sinergias en nivel internacional, detectar nuevas oportunidades comerciales y trabajar en nuevas líneas de negocio y de inversión. En este sentido, se quiere potenciar la proyección internacional y la transferencia de conocimiento entre las empresas alojadas y las temáticas de especialización de ambos parques tecnológicos, así como crear una red internacional de incubación de proyectos.

Es por eso que el acuerdo contempla, entre otros aspectos, que compañías alojadas en TecnoCampus o Kilometro Rosso puedan visitar las instalaciones de los dos parques y acceder a equipamientos y servicios con la voluntad de estimular, por ejemplo, la transferencia de conocimiento y la innovación abierta.

Ambas entidades coincidieron en señalar la importancia de este acuerdo como la vía más adecuada para la consecución de intereses comunes, ya que es trata de un acuerdo en línea con las perspectivas de internacionalización de los dos parques científicos y tecnológicos, y con los objetivos de la Unión Europea de facilitar el movimiento de personas, compañías, capital y servicios.
 

]]>
<![CDATA[ Adquireix competències clau per a l’èxit professional ]]> Tue, 08 May 2018 00:00:00 +0200

En un mercat laboral cada vegada més competitiu, les competències professionals s’han convertit per a moltes empreses en un element diferenciador a l’hora de seleccionar candidats.

Per això, el Servei de Carreres Professionals organitza aquest tercer trimestre noves sessions del Programa Skills, dirigit a tots els estudiants del TecnoCampus. L’objectiu del programa és ajudar-te a adquirir i treballar competències i habilitats transversals que et poden ser de gran utilitat en el món laboral. Les places per sessió són limitades i per això cal inscripció prèvia, pots apuntar-t’hi fins a dos dies abans de la sessió. A quines sessions pots participar aquest trimestre?

]]>
<![CDATA[ La signatura electrònica, necessària per sol·licitar les beques ACA ]]> Tue, 08 May 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant universitari de grau matriculat el curs 2017-2018 i vols demanar les beques ACA, has de saber que aquest any, i com a novetat en relació a les edicions anteriors, totes les sol·licituds només es podran presentar per mitjans telemàtics. Per això, per sol·licitar la beca hauràs d’autentificar-te a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya per a tràmits de nivell mitjà, d’acord amb els criteris establerts per l'Ordre GRI/233/2015, de 20 de juliol, per la qual s'aprova el Protocol d'identificació i signatura electrònica en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta informació és important perquè, en cas de no disposar de signatura electrònica corresponent, puguis fer els tràmits i obtenir-la amb anticipació suficient per poder presentar la sol·licitud de la beca ACA dins del termini corresponent. Consulta tota la informació sobre els sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya aquí.

Per a més informació, pots consultar les bases reguladores dels ajuts a estudiants universitaris de centres adscrits (Beques ACA per al curs acadèmic 2017-218) que ha publicat recentment al DOGC. Properament es publicarà la convocatòria de les beques amb el termini de presentació de sol·licituds, que es difondrà a tots els estudiants del TecnoCampus des del Servei de Gestió Acadèmica.

Les beques ACA són uns ajuts que tenen com a objectiu compensar parcialment els costos de la matrícula universitària d’estudis oficials de grau. Vull més informació sobre què són les beques ACA.

Si tens qualsevol dubte, envia’ns la teva consulta a través del correu pie@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ "El Documental del Mes" de mayo reflexiona sobre nuevos métodos para prevenir la violencia masclista ]]> Mon, 07 May 2018 00:00:00 +0200

El Café de Mar de Mataró acogerá este miércoles 9 de mayo a las 19 horas una nueva sesión de "El Documental del Mes" con la proyección de Un hombre mejor, un filme que habla sobre la violencia machista y sobre el nuevo paradigma de prevención conocido como justicia restaurativa. Se trata de un filme en primera persona donde la víctima se enfrenta frente a frente con el ex que la maltrató cuando era joven. En este sentido, la protagonista decide grabar este primer encuentro como terapia para poder destruir los fantasmas del pasado y poder seguir adelante con su vida.

Un hombre mejor (A Better Man) es una producción de Attiya Khan y Lawrence Jackman, también de la actriz y cineasta Sara Polley, que pone de manifiesto nuevos métodos para prevenir la violencia machista y ayudar a las víctimas a superar emocionalmente las grietas del pasado. “Si se puede ayudar a un solo hombre a no ejercer la violencia, esta película ya habrá valido la pena”.

Según el Ministerio de Sanidad, en 2017 en España hubieron 51 mujeres asesinadas a manso de sus parejas o exparelles, siete mujeres más que en 2016. La violencia machista es una lacra que afecta prácticamente a todas las sociedades del mundo, todo y los incansables esfuerzos para conseguir un cambio. Un hombre mejor pone de manifiesto un nuevo paradigma para prevenir la violencia machista y aboga que el maltratador también necesita una cura emocional, y no sólo un castigo. No siempre tiene que ser así pero, en este caso, el bienestar emocional del Attiya pasa porque su agresor reconozca y se dé cuenta de la magnitud de sus terribles errores y decisiones del pasado.

La proyección se enmarca dentro del ciclo “El Documental del Mes”, impulsado por la productora Clack y DocsBarcelona con la colaboración del Ateneu Cooperatiu del Maresme, el Ayuntamiento de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró y TecnoCampus con el objetivo de fomentar la exhibición de cine documental de calidad a nivel local. El precio general de la entrada es de tres euros excepto para los estudiantes del TecnoCampus, que sólo tendrán que pagar uno.

]]>
<![CDATA[ Veinte emprendedores de TecnoCampus participan en el Explorer Day en Burgos ]]> Thu, 03 May 2018 00:00:00 +0200

Un total de veinte jóvenes que participan en el programa Explorer desde TecnoCampus se desplazaron en Burgos los días 26, 27 y 28 de abril para asistir al Explorer Day, el encuentro anual que se enmarca dentro de este programa de emprendimiento que promueve Banco Santander.

Se trata de un proyecto que acoge por segundo año el TecnoCampus y en el que este año participan casi una treintena de jóvenes, entre estudiantes y graduados de TecnoCampus y estudiantes otros centros universitarios, que desarrollan un total de diecisiete ideas de negocio. En esta ocasión, el Explorer Day reunió más de 700 participantes del programa que están desarrollando proyectos innovadores en los 52 centros que hay en España, Argentina y Portugal.

Durante la jornada los jóvenes pudieron compartir experiencias, conocer otros proyectos, asistir a ponencias inspiradoras y participar en talleres sobre tecnologías emergentes, financiación en el lanzamiento de proyectos emprendedores y visibilidad en medios de comunicación, entre otros. Jaume Ávalos, técnico del Servicio de Emprendimiento Universitario del TecnoCampus, explica que el encuentro ha conseguido motivar e inspirar a los participantes del programa ahora que empiezan la fase más dura del programa: la validación del producto y la confección del modelo de negocio siguiendo la metodología Lean Startup. “Este tipo de eventos les permiten adquirir habilidades transversales y conocer jóvenes con perfiles similares y objetivos comunes”, añade. “Creo que el Explorer Day ha sido una oportunidad única para conocer gente que, como nosotros, tiene ganas de moverse, de ayudar los otros y de cambiar el mundo”, explica Sara Atienza, participante del programa y estudiante de TecnoCampus. Según Atienza, se tienen que aprovechar estas actividades ya que son las que realmente te aportan valor y te diferenciarán en un futuro como profesional: “En clase haces la teoría y la práctica, pero al final la experiencia está afuera”.

Durante cinco meses los jóvenes han sido recibiendo formación y apoyo en emprendimiento y desde Explorer se premiará al mejor emprendedor del programa con un viaje a Silicon Valley y le permitirá optar a 60.000 euros en financiación. El proyecto Explorer forma parte de la voluntad de fortalecer el emprendimiento en el ámbito universitario, uno de los aspectos que singularizan los grados y posgrados que se pueden cursar en TecnoCampus.

 

]]>
<![CDATA[ La Unió Europea injecta prop d’1 milió d’euros per impulsar l’smart tèxtil al Maresme ]]> Thu, 03 May 2018 00:00:00 +0200

L’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director general de negoci del centre tecnològic Eurecat, Miquel Rey, han presentat aquest matí el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme per impulsar l’smart tèxtil. El projecte, de prop de 2 milions d’euros, està subvencionat amb 951.857,62 €  pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020.

Els PECT són projectes que persegueixen millorar la competitivitat d’un territori a través de les eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i amb força creixent i real en el territori. S’emmarquen dins de l’estratègia territorial de la Generalitat RIS3CAT d’aplicació de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent a la realitat de Catalunya.

En el cas del PECT Mataró-Maresme, el sector que es vol impulsar és la innovació en el tèxtil, a Mataró, i la innovació amb l’esport, a Calella. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat activament per TecnoCampus Eurecat i l’Ajuntament de Calella, que desenvoluparan operacions emmarcades dins el PECT i cofinançades en un 50 % pels fons FEDER. També es podran beneficiar d’aquest projecte les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt. 

 

Operacions del PECT Mataró-Maresme

L’Ajuntament de Mataró rebrà una subvenció de 95.175,34 €  per coordinar el PECT Mataró-Maresme. Les operacions del PECT que rebran finançament dels fons europeus són:

-Reimagine Textile: Estratègia compartida entre TecnoCampus i Eurecat. El TecnoCampus liderarà la part d’emprenedoria, mentre que Eurecat farà el mateix amb la part d’innovació i transferència tecnològica. Quant a les accions liderades per TecnoCampus, tenen com a objectiu final convertir Mataró en un pol de l’emprenedoria i la innovació en el tèxtil, i es duran a terme amb una subvenció de 246.614,83 € dels fons FEDER. Quant al centre tecnològic Eurecat, rebrà una subvenció de 302.363,52 € per tirar endavant accions com el desenvolupament d’una nova plataforma que englobi tots els serveis a la producció tèxtil de Catalunya; la creació d’un espai comú al Maresme entre indústria, nous emprenedors, món educatiu especialitzat i societat civil, i l’organització i difusió d’esdeveniments, avenços i innovacions en el sector.

-Maresme Innova-Tech-Talent: Iniciativa per crear un ecosistema innovador a través del qual s’articulin iniciatives de transferència del coneixement tecnològic en l’àmbit de les indústries del disseny. L’objectiu d’aquesta operació desenvolupada per Eurecat i subvencionada amb 168.153,94 € és aconseguir una tèxtil catalana més connectada, més intel·ligent i innovadora, mitjançant el desenvolupament d’actuacions que derivin en una solució global, en termes d'innovació, millora de processos interns i col·laboració entre indústria, tecnologia i disseny.

-Sport City Lab: Operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport. La iniciativa, subvencionada amb 139.550 €, vol aprofitar el calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals programades a Calella perquè el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport i es creï una reputació internacional com a “certified tester”, ja que es comptarà amb un gran valor afegit per als processos de recerca, verificació i homologació de l’R+D+I, com és la col·laboració del TecnoCampus, Eurecat i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar.

]]>
<![CDATA[ L'"Ocitur 2018" debatrà sobre l’oferta d’allotjament no reglat en el turisme ]]> Thu, 03 May 2018 00:00:00 +0200

La jornada "Ocitur 2018", que se clebrarà el proper 16 de maig al TecnoCampus, abordarà el debat sobre l’oferta reglada d’allotjaments turístics no reglada, que està tenint uns impactes que afecten al sector turístic, a les ciutats, a la comunitat local i a la pròpia gestió municipal.

La jornada reunirà experts universitaris, gestors turístics i operadors per debatre la qüestió.

Podeu trobar informació sobre el programa i inscriure-us-hi gratuïtament en aquest enllaç.

]]>
<![CDATA[ Sesiones informativas de grado para futuros estudiantes el próximo 11 de mayo ]]> Mon, 30 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organiza sesiones informativas de grado en los ámbitos de la empresa y la tecnología el próximo viernes 11 de mayo por la tarde. Después de la masiva asistencia en la Jornada de Puertas Abiertas del 14 de abril, donde unas dos mil personas visitaron el campus, TecnoCampus prepara de nuevo una jornada de orientación universitaria para informar, resolver dudas y enseñar las instalaciones del campus, con visitas guiadas cada hora.

Se trata de una actividad dirigida a estudiantes de secundaria, bachillerato y ciclos formativos, que pretende ayudarlos en el proceso de decisión de su futuro universitario. Durante la sesión, conducida por los coordinadores de cada grado y con intervenciones de estudiantes, se informará de los contenidos académicos y de las salidas profesionales de cada titulación.

El TecnoCampus ofrece el curso 2018-2019 un total de once grados y cuatro dobles titulaciones en los ámbitos de la tecnología, la empresa y la salud. Como novedad, el próximo curso se estrena un nuevo grado en Ingeniería de Organización Industrial, dirigido a estudiantes que tengan interés tanto por las ingenierías como por la gestión empresarial.

Si quieres asistir, puedes hacer la inscripción aquí.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus obre la preinscripció a quinze cursos de postgrau i màster per al proper curs 2018-2019 ]]> Mon, 30 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha obert el període de preinscripció als cursos de postgrau i màster que impartirà el proper curs 2018-2019. L’objectiu d’aquests programes és donar continuïtat a la formació dels graduats i afavorir l’especialització tant d’aquests nous professionals com dels que ja tenen feina i volen continuar formant-se. En cas de fer formalitzar la preinscripció abans del 11 de juliol, l’alumne obtindrà un 5% de descompte.

L’oferta la conformen dos màsters universitaris oficials, que permeten si l’estudiant ho desitja iniciar el camí cap al doctorat, i un total de tretze títols d’especialització professional (tres màsters propis i nou postgraus).

Com a novetats d’aquest any, destaca el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, que recull l’experiència de les tres edicions del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència i hi afegeix un nou i innovador enfocament. L’objectiu fonamental d’aquest màster és formar professionals de la salut en l’àmbit de les malalties cròniques i l’envelliment, amb orientació a la recerca.

El proper curs acadèmic s’inicien també noves edicions tres màsters propis: el Màster en Indústria 4.0, organitzat amb l’Escola Estudis Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC, 100% online; el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva i el Màster en Atenció a la Persona en Situació d’Urgència i/o Emergència, en modalitat semipresencial.

L’oferta es completa amb cursos de postgrau de l’àrea de salut com el d’Atenció al Pacient en el Procés Quirúrgic, amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Trias i Pujol; el Postgrau en Ferides Cròniques; i la 5a edició del Postgrau en Seguretat del Pacient, 100% online.

Cal destacar també que enguany se celebrarà la 9ª edició del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació, la 4a edició del Postgrau en Social Media i Màrqueting Digital i la 3a edició del Postgrau en Comptabilitat Financera.

En l’àrea de Mitjans Audiovisuals, aquest curs es realitzarà la 3a edició Postgrau en Guió i Direcció d’Actors en col·laboració d’Inicia Films.

Per a més informació, es pot enviar un correu a formaciopermanent@tecnocampus.cato consultarla web https://www.tecnocampus.cat/masters-postgraus.

]]>
<![CDATA[ “De caps grossos, grans idees”, la nova campanya de foment de l'emprenedoria a Mataró ]]> Mon, 30 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró llancen aquesta setmana una campanya de foment de l'emprenedoria que s'allargarà durant tot el mes, i que vols ressaltar una de les característiques que tradicionalment ha tingut la societat mataronina: la capacitat per engegar nous projectes, nous negocis, noves iniciatives socials.

Partint d'aquesta idea, i fent un joc amb el tòpic dels mataronins com a caps grossos, la campanya relaciona aquest suposat atribut físic amb les grans idees que han sorgit i sorgeixen a Mataró. El TecnoCampus, el parc empresarial on més de 120 empreses conviuen amb més de 3.000 universitaris, és la punta de llança de l'estratègia de la ciutat per fomentar l'anomenada nova economia, basada més en el coneixement que en les infraestructures físiques o els recursos naturals.

El TecnoCampus, impulsat per l'Ajuntament de Mataró, ofereix un ampli catàleg de serveis a tots els empresaris, que van des de l'assessorament inicial a qui vol crear tota mena de negocis fins a l’assessorament especialitzat en internacionalització, creixement empresarial o allotjament al parc.

La campanya tindrà presència a en diversos suports repartits per la ciutat i en els mitjans de comunicació local, i s'allargarà fins a final de maig. Ha estat ideada pel Departamernt de Comunicció del TecnoCampus, amb el suport del dissenyador mataroní Manuel Cuyàs.  

]]>
<![CDATA[ Beques a catorze esportistes d'alta competició perquè estudiïn al TecnoCampus ]]> Fri, 27 Apr 2018 00:00:00 +0200

EL TecnoCampus ha lliurat avui les beques a 14 estudiants del TecnoCampus que participen en competicions esportives d'alt nivell. Es tracta d'unes ajudes pensades per facilitat que compaginin les dues activitats, i que quan acabin la carrera esportiva, tinguin una bona formació. En l'entrega de diplomes hi han participat l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote; el president de l'associació de clubs esportius de la ciutat Junts per l'Esport, Joan Gros, i directors, caps d'estudis i coordinadors del estudis universitaris del TecnoCampus.

Els estudiants que han participat a l’acte han explicat que aquestes beques els permeten poder seguir practicant l’esport que els agrada durant l’etapa universitària. “Sense aquestes beques potser no hauria pogut estudiar a la universitat que volia ni mantenir-me en el grup d’entrenament, fet que em costaria més mantenir el rendiment”, ha apuntat Irene Beatriu, estudiant del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Yordi Jason Ramos, estudiant del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals, per altra banda, remarca que les beques els ajuden a conciliar la vida esportiva amb l’acadèmica: “Els professors entenen la situació i sempre et faciliten les coses per poder combinar les competicions esportives amb els estudis”. També han coincidit a assenyalar la persistència, la constància i l’esforç com a valors essencials en l’esport d’alt rendiment que són molt útils per afrontar la vida acadèmica: “Treballar cada dia és l’única manera d’aconseguir el que tu vols, si no treballes no aconsegueixes els objectius”, ha assenyalat Martí Zamora, estudiant del Grau en Disseny i Producció de Videojocs.

]]>
<![CDATA[ Un trabajo de investigación sobre casas domóticas gana la cuarta edición de la Install Party ]]> Wed, 25 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acogió el pasado viernes 20 de abril la cuarta edición de la Install Party, un encuentro que reúne estudiantes, centros educativos y empresas para poner en común trabajos y proyectos tecnológicos. Arnau Boix, estudiando del Institut Vilatzara, de Vilassar de Mar, ganó el concurso de trabajos de investigación de bachillerato en el ámbito tecnológico con un proyecto sobre cases domóticas. Se trata de un concepto que hace referencia a la integración de diferentes tecnologías del hogar a través del uso simultáneo de electricidad, electrónica informática y telecomunicaciones.

Bajo el título “Cases domòtiques, les cases del futur”, en el trabajo no sólo se analiza el futuro de las casas domóticas, sino que a la vez se exploran y se plantean sistemas de detección de errores en relación a su implementación. También se otorgó una mención honorífica a la estudiante Laia Gabarró por su trabajo de investigación sobre implementación de SLAM en un robot.

El Institut Torre de Palau, de Terrassa, recibió un reconocimiento por la tarea realizada en cuanto al fomento de vocaciones tecnológicas entre los estudiantes de secundaria y bachillerato. La directora de la Escuela Superior Politécnica, Ester Bernadó, nombrada el pasado 17 de abril, asistió al Install Party para conocer de primera mano los proyectos presentados y hacer la entrega de premios. A lo largo de la tarde, se realizaron talleres de motion capture, programación de videojuegos con Unity, creación de gafas de realidad virtual y animación de videojuegos, que contaron con cerca de cuarenta participantes. También participaron con un estand algunas empresas del sector, entre las cuales destacan Edukem-nos, Sukuru y Eco White. Como novedad, este año se disputó un torneo de deportes en dos juegos, OverWatch y League of Legends, en el cual participaron unos ochenta estudiantes.

El Install Party es una actividad que se enmarca dentro del movimiento Xnergic, una iniciativa impulsada desde TecnoCampus para fomentar las vocaciones tecnológicos entre jóvenes de 14 a 18 años que tengan interés por la tecnología, o que quizás todavía no tienen pero quieren ver qué implica la tecnología y que se puede llegar a hacer.

]]>
<![CDATA[ Evix o cómo innovar en la seguridad de los ciclistas ]]> Tue, 24 Apr 2018 00:00:00 +0200

Entrevistamos a tres jóvenes que participan en esta edición del programa de emprendimiento Explorer desde TecnoCampus y que han quedado en segunda posición en el Premi Emprèn!UB 2017. Ellos son Marc Millet, graduado en Derecho por la UB; Nil Oleaga, graduado en INEF por la UB; y Lucas Llobet, graduado en Ingeniería en Diseño Industrial y Desarrollo del Producto por la UPC, y han desarrollado Evix, un dispositivo para aumentar la seguridad de los ciclistas en caso de accidente.

Los ciclistas son un público bastante amplio, pero Evix se focaliza en dos segmentos muy concretos. ¿En cuáles?
Nos centramos en los padres de los niños que van en bicicleta y en las personas que utilizan la bicicleta para desplazarse por la ciudad. La accidentalidad de los ciclistas es un problema muy grave que afecta a toda la sociedad. Actualmente uno de cada tres ciclistas ha sufrido algún accidente y casi un 75% de los ciclistas piensan que utilizar la bicicleta es peligroso. De hecho, en los últimos diez años han perdido la vida casi 30.000 ciclistas de países de la Unión Europea. Es por eso que consideramos que los productos actuales de protección son insuficientes y no logran el objetivo común que tenemos como sociedad: luchar porque ir en bicicleta deje de ser un deporte de riesgo.

¿Cuáles son los puntos fuertes del proyecto?
Se trata de un producto muy innovador ya que no hay nada pareciendo en el mercado. Además, nos dirigimos a un público potencial muy grande que, según indican los estudios, no dejará de crecer porque la bicicleta es concebida como un medio de transporte sostenible que quieren potenciar la mayoría de las grandes ciudades de Europa. Aún así, el principal valor diferencial que ofrece Evix es un aumento cualitativo de la protección de los ciclistas. En este sentido, utilizar o no el producto puede ser la diferencia a la hora de sufrir o no una lesión muy severa, entre vivir o dejar de hacerlo.

Supongo que al ser un producto tan innovador, también hay algunos retos añadidos...
Tenemos muchos retos por delante, pero nos entusiasma afrontarlos y superarlos juntos. Por un lado, como entramos en un mercado sin competencia, no tenemos ninguna referencia sobre cómo reaccionará el mercado, de forma que tendremos que estar muy atentos y adaptarnos rápidamente. Por otra, la tecnología asociada al sistema también es un gran reto, básicamente la relacionada con la estética y el peso. No obstante, el principal reto es conseguir que la gente tome conciencia de su seguridad cuando utilice la bicicleta. A veces pensamos que no corremos ningún riesgo para ir a poca velocidad o desplazarnos pocos metros, pero el entorno puede jugarte un mal pase.

Estáis desarrollando el proyecto desde el programa Explorer del TecnoCampus. ¿Cómo va?
Nos apuntamos al programa gracias a las recomendaciones que nos dieron desde el Premi Emprèn!UB, ya que nos comentaron que era una gran oportunidad para poder hacer realidad nuestro proyecto y seguir avanzando. Lo cierto es que estamos muy agradecidos a Explorer y al coordinador del programa en TecnoCampus, Jaume Ávalos. Hemos aprendido sobre la metodología Lean Startup, que es la que estamos aplicando para validar nuestro proyecto. Es muy fácil aprender de otros emprendedores del programa y entre todos nos ayudamos los unos a los otros.

Habéis quedado segundos en la última edición del Premi Emprèn!UB, valorado en 1.000 euros para invertir en el proyecto. ¿A dónde destinaréis el dinero?
Queremos analizar muy bien qué podemos hacer y que no con este dinero para aprovecharlos al máximo. Somos conscientes que no sólo nos podemos centrar en la elaboración del producto. También es indispensable crear comunidad y que la gente se identifique con los valores que transmitimos, y por eso probablemente invertiremos en esta dirección.

]]>
<![CDATA[ Presentación del libro "Consenso úlceras de las extremidades inferiores” ]]> Mon, 23 Apr 2018 00:00:00 +0200

EL TecnoCampus acogió el pasado viernes la presentación de un libro sobre úlceras de la extremidad inferior, cuya complejidad requiere un abordaje experto multidisciplinario (angiología, cirugía vascular y plástica, dermatología, hematología, geriatría, ortopedia, medicina interna). El professor Josep Marinel·lo, profesor de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud del TecnoCampus, es uno de los principales impulsores de la nueva edición de Consenso de úlceras de las extremidades inferiores, diez años después de la primera edición. Sus autores són el profesor de Medicina y Cirugía, Angiología y Cirugía Vascular, Josep Marinel·lo; y el profesor de Medicina Preventiva y Salud Pública, José Verdú. La presentación del libro contó con la participación de la directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud del Tecnocampus, Esther Cabrera; la profesora Carme Rosell; el director general de HARTMANN, Jordi Guinovart, y el director comercial de Praxis Pharmaceutical, Javier Gil.

Actualmente, el libro se ha convertido en una referencia, una guía práctica única, en un área tan compleja como el abordaje de las heridas crónicas, que tiene por objetivo optimizar su diagnóstico y tratamiento, “puesto que se trata de una patología que afecta a un segmento de población mayor que sufre mucho. Normalmente, son personas de más de 65 años y tienen una prevalencia del 5%”, explica el profesor Marinel·lo.

Uno de los principales motivos que impulsaron esta revisión “es el relevante impacto asistencial que comportan las úlceras enla extremidad inferior, como su prevalencia y la ausencia de un abordaje interdisciplinario decidido en su diagnóstico y tratamiento”, detalla el Josep Verdú.

Y es que las úlceras de la extremidad inferior constituyen un importante problema social como consecuencia de su elevada prevalencia (1,5 % en la población adulta y 4,5 % en la población mayor de 65 años), los costes derivados del diagnóstico y del tratamiento (1-2 % de la salud pública en Europa), la importante pérdida de horas de trabajo y las repercusiones sobre la calidad de vida del paciente.

Las úlceras, un importante problema de salud

La importancia de las úlceras de la extremidad inferior radica en su frecuencia y las repercusiones clínicas (fundamentalmente por su tendencia a la cronicidad y recidiva), sociales y  económicas, que consume gran cantidad de recursos en todos los países occidentales. 

En este contexto, son muy importantes tanto la prevención como el diagnóstico precoz, así como el correcto enfoque y manejo diagnóstico-terapéutico, incluyendo el conocimiento de los criterios de derivación de estos pacientes al especialista.

No obstante, se trata de una «típica» patología interdisciplinaria en la que es necesaria aunar esfuerzos entre los diferentes profesionales implicados (médicos, profesionales de enfermería, ortopedas, etc.). Para ello, la publicación ha contado con la participación de 21 ponentes de varias especialidades y ha sido reconocido de interés científico, docente y asistencial por cuatro sociedades científicas y tres universidades.

El TecnoCampus realiza cada curso el Postgrado de Especialización en el Paciente con Heridas de Dificil Cicarización que aborda ese complejo fenómeno médico.

]]>
<![CDATA[ Recicla llibres i sigues solidari aquest Sant Jordi ]]> Mon, 23 Apr 2018 00:00:00 +0200

Quants llibres tens a cada que no fas servir? Quantes vegades hem comprar un llibre que després hem descober que un amic tenia? Un any més el TecnoCampus se suma amb motiu de Sant Jordi al "Recicla cultura", una iniciativa de la Fundació Servei Solidari que anima a donar llibres que ja no fem servir perquè altres persones el puguin comprar a un preu simbòlic.

És per aquest motiu que a partir d’avui i fins al dimecres 25 d’abril la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus es converteix en una de les parades del Recicla Cultura i ven els llibres, a un preu simbòlic que posa el mateix comprador, que van portar estudiants, professors i treballadors del TecnoCampus la setmana passada membres de la comunitat.

L’objectiu de la campanya és recaptar fons per finançar els cursos d’alfabetització que l’entitat imparteix a persones nouvingudes per facilitar-ne la integració social. Gràcies als col·laboradors de les cinc edicions anteriors, s’han destinat els diners recaptats a 70 cursos de català i castellà i d’alfabetització. Se n’han beneficiat 1.163 persones en risc d’exclusió social, que han après castellà i català.

Nova exposició bibliografia a la Biblioteca-CRAI
La biblioteca acull amb motiu del Dia Mundial de la Salut, celebrat el 7 d’abril, i la Diada de Sant Jordi una exposició bibliogràfica sobre l’activitat física i la salut sota el títol “Sant Jordi saludable”. L’exposició es pot veure a la planta semisoterrani de 9 a 12 hores. Per altra banda, també s’ha elaborat una guia de lectura sobre la temàtica de l’exposició on tots els documents mencionats es poden demanar a través del servei de préstec.

 

]]>
<![CDATA[ Obertes les sol·licituds del programa Beques TecnoCampus per a estudis de grau ]]> Mon, 23 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha obert una nova edició, la cinquena, del programa de beques adreçat a futurs estudiants de grau. Les beques TecnoCampus complementen les que conceideixen diversos organismes públics, i tenen en compte l'expedient acadèmic i les circumstàncies econòmiques familiars. Podeu consultar-ne tots els detalls en aquest apartat web. En aquesta ocasió, es convoquen 17 beques i el termini per sol·licitar-les acaba el 22 de maig a les 14h.

]]>
<![CDATA[ Un graduado de TecnoCampus presenta un dispositivo para desminado humanitario en un congreso internacional en Croacia ]]> Fri, 20 Apr 2018 00:00:00 +0200

John Enrique Correa, graduado en el Máster en Emprendimiento e Innovación de TecnoCampus, presentó en el 15º Simposio Internacional Mine Action 2018, el proyecto C.O.R.E, que se celebró del 9 al 12 de abril en Slano (Croacia). Se trata de una herramienta tecnológica para desminado humanitario y descontaminación de los territorios afectados por conflictos bélicos. El proyecto empezó a desarrollarse desde TecnoCampus a través del programa para jóvenes emprendedores Yuzz, ahora bajo el nombre de Explorer.

Durante el congreso, Correa expuso los últimos avances de C.O.R.E, sobre todo centrados en la nueva versión robótica y la propuesta de escudos balísticos para el control de explosivos improvisados. Según Correa, el objetivo de la herramienta es aumentar la eficiencia, la seguridad y reducir los daños colaterales en la tarea humanitaria de descontaminación de zonas de guerra de minas antipersona y munición abandonada para “recuperar estas zonas para la población civil”. En el transcurso del simposio se realizaron pruebas en un campo en proceso de desminado en la triple frontera entre Croacia, Montenegro y Bosnia, países en proceso de recuperación debido a la guerra de Yugoslavia.

John Enrique Correa no sólo participó en el programa Yuzz, sino que fue uno de los finalistas dentro de la categoría de Tecnología e Innovación Disruptiva. Además, ganó los Premios Creatic 2017 en categoría de emprendimiento universitario y quedó finalista en la última edición de los Premios UPF Emprèn.

]]>
<![CDATA[ Defensa dels treballs finals del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència ]]> Fri, 20 Apr 2018 00:00:00 +0200

Els estudiants del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència (UPF-UAB) han defensat aquesta setmana el treballs de fi de màster. Han participat com a membres dels tribunals doctors acreditats en recerca de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i d'institucions de prestigi com l’Hospital Clínic, el Consorci Sanitari del Maresme, l'Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Germans Trias i Pujol. Tots els treballs finals són estudis de recerca, amb presentació de resultats, que tenen relació amb les malalties cròniques, l’envelliment i els cuidadors.

El proper curs acadèmic 2018-2019, comença una nova edició d'aquest programa, que canvia de denominació i passa a denominar-se Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment.

]]>
<![CDATA[ Acord amb Netmentora Catalunya per donar suport als emprenedors ]]> Thu, 19 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha arribat a un acord de col·laboració amb Netmentora Catalunya (Réseau Entreprendre a França), l'associació d'empresaris més gran d'Europa sense ànim de lucre, dedicada al suport a l'emprenedor per a la creació d'empreses que generin ocupació local.

La seva missió és ajudar a crear ocupació mitjançant  el suport  a la creació i consolidació d'empreses. Per aconseguir-ho, acompanyen durant 2-3 anys als emprenedors que creen empreses,  mitjançant un programa de mentoria i impulsant networking, tant nacional com internacional, amb la xarxa d’empresaris i emprenedors.

Amb la signatura d'aquest conveni Tecnocampus posa a la disposició dels emprenedors locals un servei complementari i de valor afegit, gratuït, que els ajudi a consolidar les seves iniciatives empresarials, mitjançant l'assessorament expert de mentors amb una gran trajectòria empresarial.

]]>
<![CDATA[ El profesor Faúndez publica un article sobre la detecció de la disfàgia ]]> Thu, 19 Apr 2018 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus Marcos Faúndez publica l’article “Automatic voice analysis for dysphagia detection” a l’exemplar número 21, any 2018, del Journal of  Speech, Language and Hearing . Aquest article és fruit de la col·laboració entre l’Hospital de Mataró, centre punter en l’anàlisi i tractament de la disfàgia a nivell mundial, i diversos equips de recerca en l’àmbit del tractament del senyal del País Basc, República Txeca i el propi Tecnocampus. 

L’article es pot consultar en aquest enllaç https://www.tandfonline.com/eprint/vdiiGipsJqpMGCnCf2nW/full  

]]>
<![CDATA[ Xerrada d'estudiants universitaris sobre salut a l'Escola Pia Santa Anna ]]> Wed, 18 Apr 2018 00:00:00 +0200

El passat dilluns, estudiants de tercer curs del Grau d’Infermeria i un alumne de CAFE, amb les docents Laura Curell i Esther Cabrera, van impartir la xerrada "Educació per a la salut" a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

Trenta-cinc alumnes del cicle Sistemes microinformàtics i xarxes van rebre informació sobre hàbits saludables i estil de vida sa, a mes de rebre informació escrita, elaborada pels estudiants dels graus. Durant quasi dues hores, els estudiants universitaris van respondre a les preguntes dels estudiants, en què es va veure l’interès per ajudar la població mes jove a adquirir un comportaments saludables i a vigilar la seva salut.

]]>
<![CDATA[ El neuromarketing, clave para mejorar el proceso de compra centrado en el cliente ]]> Wed, 18 Apr 2018 00:00:00 +0200

Más de 300 estudiantes llenaron el Auditorio del TecnoCampus para participar a la jornada "Las caras del marketing: neurociencia del consumidor", en la cual se reforzó el neuromarketing como técnica clave para mejorar el proceso de compra centrado en el cliente y acercar las marcas a los clientes.

Este es el tercer año que la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa organiza esta sesión dirigida a los estudiantes del Grado en Marketing y Comunidades Digitales y de la doble con AdE y Gestión de la Innovación, pero abierta a todos los estudiantes interesados en el tema.

El coordinador del grado, Alex Araujo, y la directora de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, Montserrat Vilalta, fueron los encargados de dar la bienvenida a los asistentes y de cerrar la jornada, respectivamente. Carles Escera, catedrático en Neurociència Cognitiva en la Universitat de Barcelona, pronunció la ponencia inaugural, bajo el título “El que s'ha de saber sobre el neuromàrquetinc científic”. En su discurso, Escera rompió algunos mitos relacionados con el neuromàrqueting, como por ejemplo que existe un botón de compra en el cerebro del consumidor: “Que sepamos que una región del cerebro participa en la toma de decisiones no quiere decir que esta sea la determinado”. Escera señaló el eye tracking, la realidad virutal, el reconocimiento de las emociones faciales, la realidad aumentada, y el nanomarketing como las principales tendencias en cuanto a técnicas de neuromàrqueting.

Acercar las marcas a los consumidores
El profesor Víctor Jordan moderó una mesa redonda protagonizada por profesionales del sector del marketing: Sandra Iruela, de Sandir; Alfred Bonet, de Simon; Lorena Rienzi, de Overlap; Alexia de la Morena, consultora. Todos los expertos coincidieron a señalar que en los últimos cinco años ha habido un gran cambio en cuanto al proceso de compra, centrado ahora en el consumidor, la emoción y los valores de la marca en lugar del producto y sus atributos. En este sentido, arrancan con fuerza conceptos como el customer journey, una herramienta que permite entender cómo es esta experiencia del consumidor y crear un mapa de todas las fases, canales e interacciones que sigue un cliente al vincularse con la marca.

Después de la mesa redonda se dedicó un espacio para hablar sobre experiencias en visualización de datos con Àlex Gasulla, de Domestic Data Streamers. Durante su intervención, Gasulla remarcó que si se quiere conseguir conectar con la gente, es clave transmitir el mensaje con el lenguaje que utilizan “Ayudamos a las marcas a bajar a hablar con sus consumidores y a ellos a decir lo qué piensan”.

Finalmente, varios estudiantes de marketing explicaron experiencias que han vivido desde el grado o proyectos que han creado: Adara Maza y Quim Allard, de Barcelona Marketing HUB, Marc Gaixas, Jorge Alejandro Duarte, Sergi Jiménez y Juan Abel Ortiz , Fly me to the moon, Ariadna Madrid, de la Liga de debate y Àngel Sicilia, de Nannomen. 

]]>
<![CDATA[ La aceleradora de salud Kenko comienza a funcionar con cinco start-ups ]]> Tue, 17 Apr 2018 00:00:00 +0200

Kenkola aceleradora de startups promovida por el Tecnocampus, Foundingers Group y Telefónica Open Future_, ha iniciado su primera edición destinada a acelerar startups que desarrollan soluciones dirigidas a salud digital.

Las startups que han empezado el programa en Kenko D-Health son:

 • Hygeia Technologies: su proyecto Supervision ofrece una aplicación destinada a la prevención de enfermedades visuales en niños por el mal uso de dispositivos móviles (tablets y smartphones). El objetivo de la aplicación es que los usuarios, mayoritariamente niños y adolescentes, utilicen los dispositivos a la distancia adecuada y controlar el tiempo de exposición para evitar el aumento del riesgo de desarrollar enfermedades visuales refractivas; principalmente miopía, fatiga ocular u ojo seco.
 • Meditic Health: Plataforma de telemedicina que posibilita la prestación de servicios médicos personalizados entre facultativos, pacientes y organizaciones sanitarias ubicadas en cualquier parte del mundo. Está enfocada en la gestión y el aprovisionamiento de servicios médicos a distancia, eliminando barreras geográficas y de disponibilidad del especialista, aportando nuevas herramientas tecnológicas, de comunicación y de trabajo colaborativo entre los propios profesionales y los pacientes.
 • Brainally: Plataforma que pretende mejorar la independencia de niños con trastornos de desarrollo neurológico, tales como autismo, déficit de atención, alcoholismo fetal o  prematuridad extrema. BrainAlly digitaliza y personaliza la asistencia cognitiva (tratamiento, monitorización y prevención) para ofrecer ayuda a las familias afectadas de una manera efectiva, innovadora y asequible gracias a la neurociencia, análisis de big data y la  inteligencia artificial.
 • Psycoco: La App que quiere escuchar y conectar pacientes y psicólogos. Gracias a su buscador avanzado, donde el cliente explica con una breve fase el motivo de su consulta, Psycoco ofrecerá a los psicólogos que más se adapten a su situación personal. Psycoco quiere ayudar a los pacientes a romper el hielo y a perder el miedo, adaptándose al formato que más se adecue a las necesidades de clientes: visita física, llamada o videollamada.
 • Omadrevida: Solución digital en la gestión del cuidado de la salud infantil en hospitales, incrementando su eficiencia y atenuando los riesgos. Su sistema de validación reduce el tiempo de servicios de enfermería y mejora la seguridad del paciente. El modelo comercial de OMadre es el modelo de suscripción B2B basado en el tamaño del hospital, su ubicación y la personalización del producto.

Durante los próximos meses, los emprendedores de las startups seleccionadas contarán con el soporte de mentores, formación y asesoramiento por parte de las empresas colaboradoras de la Kenko y con el apoyo y asesoramiento de los profesionales de Foundingers Group y de Tecnocampus. Además, tendrán oficinas gratuitas en el Hub Salud del edificio TCM6 del parque empresarial de Tecnocampus, en Mataró (Barcelona), y acceso a los recursos ofrecidos por Telefónica Open Future_. El programa de aceleración finalizará en julio con la celebración del Investor Day, evento donde los emprendedores podrán presentar su proyecto ante los Business Angels, inversores y Venture Capital especializados.

]]>
<![CDATA[ La professora Ester Bernadó, nova directora de l’Escola Superior Politècnica ]]> Tue, 17 Apr 2018 00:00:00 +0200

El rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, ha nomenat avui, a proposta del Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, la professora Ester Bernadó nova directora de l’Escola Superior Politècnica, un dels tres centres universitaris del  TecnoCampus adscrits a la UPF. Bernadó, doctora acreditada i enginyera electrònica, ha estat escollida després d’un procés de selecció obert en què han concorregut diversos candidats.

El rector Casals ha assistit avui a la reunió del Patronat, en què l’alcalde i president de la Fundació, David Bote, ha informat del nomenament de la nova direcció de l’Escola Superior Politècnica i de l’inici del procés de selecció en un dels altres centres universitaris del parc, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on ha vençut el mandat de l’actual directora. Aquest procés es durà a terme simultàniament amb el de la direcció general, actualment en marxa.

Els canvis organitzatius a nivell acadèmic en el TecnoCampus es completen amb el nomenament per part del rector del professor Vicente Ortún com a delegat al TecnoCampus. L’alcalde i el rector van explicar que el nomenament d’Ortún, amb una àmplia experiència en la gestió universitària, obeeix a la voluntat d’estrènyer lligams entre els centres mataronins i la Pompeu Fabra.

]]>
<![CDATA[ Verkami ha finançat vora de 6.000 projectes amb més de 800.000 micromecenes ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Verkami, la plataforma de micromecenatge convertida en aparador i impulsor d’idees creatives amb seu al TecnoCampus, on e sva crear l'empresa, va ser una iniciativa pionera a Espanya al 2010 quan va sorgir i s’ha consolidat amb èxit impulsant prop de 6.000 projectes, superant els 30 milions d’euros de recaptació amb la participació de més de 800.000 mecenes.

Jonàs Sala, soci emprenedor del projecte juntament amb el seu pare i germà, manifesta que l’èxit recau en el seguiment que fan de les propostes i en el suport en el plantejament de les campanyes.

Pots llegir la notícia sencera publicada a La Vanguardia aquí

]]>
<![CDATA[ Business Corner amb ESED el 18 d'abril ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

El proper 18 d’abril a les 9.30h al Business Corner de TecnoCampus, l'empresa ESED mostrarà com pot un atacant robar-te les teves credencials o què pot fer un hacker si t’infecta l’ordinador amb un virus.

A part de la sessió de hacking i presentació de les solucions en ciberseguretat que ofereix ESDED, es farà una visita guiada al CPD de Nextret, ubicat al TecnoCampus, per veure un CPD amb tecnologia molt avançada. Finalment, es destinarà una part de la sessió a fer un esmorzar i una mica de networking. També es farà un sorteig entre els assistents.

Per poder garantir la teva assistència i per entrar en el sorteig del regal, inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ Jornada sobre deduccions fiscals. 26 d'abril ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Vols conèixer si la teva empresa pot beneficiar-se de les deduccions fiscals per activitats de R+D+I?

Les deduccions fiscals per a activitats de Recerca, Desenvolupament i Innovació Tecnològica són l’eina més potent en el marc fiscal actual per a les empreses. La seva aplicació permet recuperar fins el 59% de les despeses realitzades en concepte de R+D+i.

La llei de l’Impost de Societats també tipifica la realització de mostraris de sectors tradicionals, com el tèxtil, calçat, moble o joguina, com una activitat d’innovació tecnològica. La deducció aplicable en l'exercici 2016 és del 12%.

T’oferim l’assessorament personalitzat de consultors experts en finançament en R+D+I:

Deducible.es ha desenvolupat un portal online que permet reduir les despeses i agilitzar els processos de sol·licitud, amb assessorament expert, amb l’objectiu de que les petites empreses monetitzin la seva innovació. Pel fet de ser empresa del parc, deducible.es t’ofereix un 20% de descompte.

 • Mireya Saludes, consultora tecnològica d'EURECAT, experta en deduccions fiscals per a mostraris.

Inscripcions

]]>
<![CDATA[ Oportunitats de negoci a Colòmbia. 3 de maig ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Oportunitats de negoci a Colòmbia. Inscripcions

Tens una cita el proper dijous 3 de maig amb l’International Business Network. En col·laboració amb la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme-FAGEM, et presentarem el mercat de Colòmbia, un mercat destacat de l’Amèrica del Sud que presenta grans oportunitats en sectors con l’electrònica, la maquinària i béns d’equipament, la moda, la química i els plàstics i equipaments mèdics, entre d’altres.


Aquesta jornada s’adreça a empreses exportadores del territori o amb potencial exportador, interessades a conèixer les particularitats del mercat de Colòmbia i les eines per abordar-lo.

 

Programa:

12 h

Benvinguda a càrrec de Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus.

12:10 h

Presentació del programa Go Global, a càrrec d’Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa del TecnoCampus.

12:20 h

“Oportunitats de negoci a Colòmbia”. Ponència a càrrec de:

George Chilton, director creatiu de Hubbub Labs-Agència de contingut i màrqueting digital

Livy Vargas, consultora de màrqueting i experta en mercats a Colòmbia

13:10 h

Cas èxit: Datamon Plus, a càrrec de Jordi Arango, CEO Datamon Plus

13:40 h

Cloenda de l’acte a càrrec de Roser Moré, presidenta de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme.

 

 


Data: 3 de maig, a les 12 h

Lloc: Sala Burriac

]]>
<![CDATA[ El profesor Josep Maria Raya analiza la crisis de la vivienda en un artículo publicado en El Periódico ]]> Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, profesor de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, ha publicado recientemente un artículo en  El Periódico sobre la crisis de la vivienda, centrado en el aumento del precio de la vivienda.

Raya señala que si en 2015 las tasas de crecimiento eran moderadas y se centraban sobre todo en Barcelona, actualmente “este comportamiento alcista se ha generalizado a la práctica a la totalidad de las grandes ciudades”. En este sentido, Raya remarca que el problema de la vivienda se ve agravado por un mercado de alquiler con una oferta escasa, en relación a los estándares europeos, y una demanda creciente. “Si el alquiler tampoco es una alternativa, sólo queda que una parte cada vez más amplia de la población se vea obligada a dejar su ciudad acelerando procesos de gentrificació”, añade.

Lee el artículo completo aquí.


 

]]>
<![CDATA[ Unos 700 futuros universitarios visitan el TecnoCampus durante la Jornada de Puertas Abiertas ]]> Sat, 14 Apr 2018 00:00:00 +0200

Unas dos mil personas, entre futuros estudiantes, familiares y amigos que los han acompañado, han asistido hoy a la Jornada de Puertas Abiertas del TecnoCampus. Unos 700 futuros universitarios han visitado las instalaciones y han podido de conocer de la mano de los coordinadores de grado, profesores y estudiantes las titulaciones que se ofrecen en los ámbitos de la tecnología, la empresa y salud.

La oferta académica de grados universitarios para el curso 2018-2019 consta de once grados y cuatro dobles titulaciones. Además, el próximo curso se estrena un nuevo grado en Ingeniería de Organización Industrial dirigido a estudiantes que tengan interés tanto por las ingenierías como por la gestión empresarial.

La Jornada de Puertas de Abiertas de este año ha contado con la colaboración de más de cien miembros de la comunidad TecnoCampus, entre profesores, miembros del Personal de Administración y Servicios y estudiantes de todos los grados, que han asesorado los futuros estudiantes y han resuelto todas sus dudas. Este es el caso de Cristian Oprea, que ha venido desde Igualada para informarse sobre la doble titulación en Ingeniería Informática y Diseño y Producción de Videojuegos: “Juego mucho a videojuegos y me interesa mucho aprender todos los aspectos necesarios para saber desarrollarlos”. “Me gusta la empresa, la economía y la creatividad y creo que es una buena opción escoger una carrera en este ámbito”, ha afirmado Salvador Esquerra, de Mataró, que ha asistido a la sesión informativa del Grado en Marketing y Comunidades Digitales. Marina Cardalda, de Sant Andreu de Llavaneres, ha aprovechado la jornada de orientación universitaria de hoy para decidir en qué ámbito quiere decidir formándose: “He asistido a las sesiones de Marketing y de Enfermería porque estoy haciendo el bachillerato social y quería saber qué salidas profesionales hay dentro de este ámbito, pero la rama sanitaria siempre me ha atraído mucho".

Modelo educativo basado en tres pilares
El TecnoCampus ofrece como factor diferencial el fomento del emprendimiento y de la profesionalización. El hecho que el campus universitario esté integrado con un parque tecnológico donde se ubican 120 empresas facilita tanto la inserción laboral de los estudiantes como el apoyo a los que durante los estudios quieren poner en marcha un proyecto de negocio. La red de empresas se completa con más de 700 convenios con empresas de fuera de parque donde los estudiantes pueden hacer prácticas y, eventualmente, entrar a trabajar.

En los últimos años, la internacionalización ha sido otra apuesta del TecnoCampus. Se han incrementado significativamente los acuerdos con universidades extranjeras donde los estudiantes pueden hacer estancias durante su formación.Concretamente, actualmente el TecnoCampus tiene firmados 111 convenios con universidades de 34 países.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus premiará los mejores trabajos de investigación tecnológicos en la Install Party ]]> Fri, 13 Apr 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acoge el próximo viernes 20 de abril por la tarde la cuarta edición de la Install Party, una actividad que reúne estudiantes, centros educativos y empresas para poner en común trabajos y proyectos tecnológicos. Una de las actividades principales es el concurso de Trabajos de Investigación de bachillerato que se han realizado en el ámbito tecnológico.

Habrá premio individual para el mejor Trabajo de Investigación, dotado con uno vale regalo de Amazon valorado en 200 euros, y uno para el centro escolar, que consistirá en dos plazas para realizar los talleres del campus de verano de Xnergic.

Durante la tarde los asistentes podrán participar en los talleres, gratuitos pero con inscripción previa, sobre motion capture, programación de videojuegos con Unity, creación de ojeras de realidad virtual y animación de videojuegos. También habrá una zona de demostración de drones y una exposición donde empresas de ámbitos como la impresión 3D, los videojuegos o la robótica, entre otros, presentarán los últimos productos o servicios que están marcando tendencia en el sector.
Como novedad, este año habrá un torneo de eSports en dos juegos, OverWatch y League of Legends, abierto a todos los estudiantes. La competición la organizan estudiantes del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos del TecnoCampus y cuenta con el apoyo de la empresa HP, que facilitará 16 equipos informáticos para poder celebrar el torneo.

La Install Party es una actividad que se enmarca dentro del movimiento Xnergic, una iniciativa impulsada desde TecnoCampus para fomentar las vocaciones tecnológicos entre jóvenes de 14 a 18 años que tengan interés por la tecnología, o que quizás todavía no tienen pero quieren ver qué implica la tecnología y que se puede llegar a hacer.

]]>
<![CDATA[ Vols millorar el teu anglès aquest estiu? ]]> Wed, 11 Apr 2018 00:00:00 +0200

Vols conèixer gent d’arreu del món? Tens ganes de practicar idiomes aquest estiu? La comissió d’estudiants d’IAESTE està buscant nous membres per rebre aquest estiu estudiants d’altres universitats de tot el món. IAESTE (Associació Internacional per a l’Intercanvi d’Estudiants per l’Experiència Tècnica) és un programa per a estudiants que vulguin fer pràctiques remunerades a una empresa a l’estranger.

Una de les tasques durant els mesos d’estiu és acollir els estudiants estrangers que venen a realitzar les pràctiques al territori, apropar-los a la cultura i organitzar diferents activitats per fer vida social. Donar-los la benvinguda a l’aeroport, ensenyar-los els principals punts d’interès i organitzar sopars són algunes de les activitats que realitzaries si t'hi apuntes. A més, és una manera per conèixer gent de tot el món, fer contactes i practicar l’anglès.

Com funciona?
Les pràctiques són remunerades i poden durar entre sis setmanes i dotze mesos. Actualment IAESTE està formada per comitès que representen més 80 de vuitanta països, i la organització és la següent:

 1. Captació d’empreses, d’octubre a desembre
  Des de la comissió es busquen pràctiques que ofereixen empreses dins de l’àmbit espanyol per a estudiants estrangers
 2. Intercanvi, a partir de febrer
  Es processen totes les ofertes obtingudes i s’intercanvien amb altres països. En aquest sentit, les ofertes proposades per IAESTE Espanya es subhasten entre tots els centres espanyols
 3. Adjudicació de les pràctiques, març
  S’adjudiquen les beques als corresponents candidats en funció de la puntuació de cada estudiant. Els punts s’obtenen si ets membre de IAESTE, assisteixes a les reunions setmanals, si aconsegueixes pràctiques per a estudiants estrangers i realitzes tasques específiques de funcionament de la comissió. Acollir estudiants estrangers durant el seu període de pràctiques a Catalunya també és una manera d’obtenir més punts!

Si estàs interessat, pots enviar un correu a iaeste.tecnocampus@tecnocampus.com.

]]>
<![CDATA[ Dissenya la carpeta del curs vinent i guanya 300€! ]]> Wed, 11 Apr 2018 00:00:00 +0200

Arrenca la tercera edició del concurs “Dissenya la carpeta del TecnoCampus”, amb l’objectiu d’escollir de manera participativa el disseny de la carpeta que es lliurarà als estudiants matriculats en el curs 2018-2019.
El termini per presentar la proposta finalitza el 4 de maig a les 24 hores i l’estudiant del disseny guanyador s’emportarà un xec per valor de 300 euros en metàl·lic, la utilització del disseny per a la carpeta del curs acadèmic 2018-2019 i la signatura del guanyador a la solapa de la carpeta.

Poden participar-hi tots els estudiants dels tres centres universitaris del TecnoCampus que estiguin matriculats aquest curs. Consulta les bases del concurs

Les propostes presentades hauran de complir els següents requisits:

 • Ser originals
 • Ser inèdites
 • No utilitzar continguts ofensius, racistes o que puguin generar controvèrsia
 • Les propostes s’han de presentar individualment
 • Cada participant pot presentar com a màxim una obra
 • La proposta de disseny ha d’ocupar tota la superfície de la carpeta segons la plantilla facilitada
 • S’ha de respectar el logotip del TecnoCampus
 • La proposta ha d’ocupar les dues cares de la carpeta

Si estàs interessat a presentar-te al concurs, trobaràs tots els materials necessaris aquí

Un jurat format per representants dels estudiants i per responsables del TecnoCampus seleccionarà els finalistes d'entre totes les propostes presentades. El disseny guanyador serà escollit entre les propostes finalistes a través d’una votació oberta a tots els estudiants del TecnoCampus de l’11 al 25 de maig. La proposta guanyadora serà anunciada el 31 de maig del 2018.

L'estudiant de segon curs de la doble titulació d'Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals David Giménez va ser el guanyador del segon concurs organitzat pel TecnoCampus per seleccionar el disseny de la carpeta per als estudiants del proper curs.


 

]]>
<![CDATA[ ¿Cómo actúa el cerebro durante el proceso de compra? ]]> Tue, 10 Apr 2018 00:00:00 +0200

¿Qué pasa por la mente del consumidor? ¿Qué papel juegan nuestras emociones en el proceso de compra? ¿Cómo llegar a la mente del mercado? Estas son algunas de las cuestiones que se debatirán en la jornada sobre neuromarketing que se celebra en TecnoCampus el próximo martes 17 de abril. La tercera edición de la jornada Las Caras del Marketing se centrará en la neurociencia del consumidor. En este sentido, la conferencia inaugural irá a cargo de Carles Escera, catedrático en Neurociència Cognitiva de la Universitat de Barcelona. La inscripción al acto es gratuita pero hay aforo limitado.

El neuromarketing es la aplicación de la neurociencia al marketing. Pero, ¿Qué quiere decir exactamente? En la actualidad las investigaciones procedentes de la neurociencia nos ayudan a comprender y a mejorar los procesos de toma de decisiones y a entender la conducta de las personas a la hora de consumir productos y servicios. En este sentido, durante la jornada también participarán varias empresas que trabajan en el ámbito de la neurociencia del consumidor y universitarios de Marketing y Comunidades Digitales que, aparte de estudiar, están haciendo cosas extraordinarias. El acto está sobre todo orientado a todos los estudiantes del Grado en Marketing y Comunidades Digitales del TecnoCampus y de la doble titulación con el Grado en Administración de Empresas y Gestión de la Innovación, pero pueden asistir todos aquellos interesados en el tema.

Si te interesa el neuromarketing o quieres saber más sobre el tema, inscríbete a la jornada Las Caras del Marketing: Neurociencia del Consumidor del próximo 17 de abril.

]]>