Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Mon, 15 Jul 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

 

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ El Máster en Entrenamiento Personal y Readaptación Físicoesportiva, presente en un congreso internacional sobre deporte en Praga ]]> Sun, 14 Jul 2019 00:00:00 +0200

David Suárez, graduado en el Máster en Entrenamiento Personal y Readaptación Físicoesportiva en TecnoCampus, participó como ponente en el congreso internacional European College of Sport Science, celebrado del 3 al 6 de julio en Praga (República Checa). Se trata de un acto que se organiza anualmente para promover la ciencia y la investigación en el ámbito de las ciencias del deporte y la medicina deportiva.

Suárez, que recibió un reconocimiento al mejor Trabajo Final de Máster el curso 2017-2018, presentó una comunicación, titulada “Differences in ventilatory efficiency between cycle ergometer and half-squat exercises”, que forma parte de la tesis doctoral del profesor de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud Lluís Albesa. En este sentido, la presentación se basaba en un estudio que compara las respuestas cardioventilatorias, los niveles de lactato en sangre, la pendiente de eficiencia y lo VE/VCO2 entre ejercicios de media sentadilla y ciclo ergométrico durante una prueba de carga constante a la intensidad del umbral de lactato.

]]>
<![CDATA[ El profesor Marcos Faundez participa en el tribunal de una tesis en la Universidad Autónoma de Madrid ]]> Fri, 12 Jul 2019 00:00:00 +0200

El profesor de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez asistió como invitado en el tribunal de una tesis presentada en la Universidad Autónoma de Madrid el pasado 9 de julio.

La tesis llevaba por título "Disruptive approaches to online handwriting and signature authentication for security-enhanced schemes" y la defendía Ruben Tolosana, estudiante de ingeniería de la Universidad. De hecho, el grupo de investigación Biometrics and Fecha Pattern Analytics Lab de la Universidad Autónoma de Madrid y el Grupo de Investifació en Tratamiento de la Señal de la Escuela Superior Politécnica han colaborado en varios proyectos, financiados por el Ministerio de Ciencias, Innovación y Universidades.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en una nova plataforma per a l’educació mediàtica impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus formarà part, gràcies a la participació de la professsora Maddalena Fedele, coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, en la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que aplega 47 persones i entitats, i que té com a objectiu facilitar que els joves i els adults adoptin una visió crítica envers els continguts que difonen els mitjans de comunicació, amb un accent especial en els nous mitjans digitals.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya va aprovar, en el Ple del 19 de juny, la creació de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que es va constituir el 26 de juny en un acte dut a terme a la seu del CAC. La plataforma es va presentar públicament la setmana passada, en el marc d’unes jornades de formació del programa eduCAC que han organitzat conjuntament el CAC i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC). L’acte va tenir lloc a la seu del CPAC.

El president del CAC, Roger Loppacher, que ha participat en la inauguració de les jornades, ha assenyalat que “el repte de protegir els infants i els adolescents davant els continguts als quals accedeixen des del mòbil i les tauletes és una responsabilitat compartida entre el regulador, les administracions, les escoles, els mitjans de comunicació i les famílies”.

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber per a l’automatrícula del proper curs ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula és del 5 al 13 de setembre del 2019, cal que abans que comenci tinguis en compte el següent:
Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar-ho, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant l’e-Secretaria i selecciona “Formes de pagament”.
Si no tens vigent el carnet de família nombrosa a data de començament de curs, 23 de setembre, no t’apareixerà el descompte a la matrícula. En aquest sentit, és important que t’informis sobre el dret a bonificacions per tenir-ho tot a punt per l’automatrícula: aquí.

]]>
<![CDATA[ Disponible el calendari acadèmic del curs 2019-2020 ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tant si comences els estudis universitaris al TecnoCampus com si ja ets estudiant, et recomanem que llegeixis la Guia de l'Estudiant 2019-2020, on trobaràs tota la informació sobre el calendari acadèmic, els serveis campus, les instal·lacions o el Punt d'Informació a l'Estudiant (PIE).

Punts principals de la Guia de l’Estudiant:

Edificis dels campus
Saps on estan totes les aules? On està l'Auditori?

Calendari acadèmic del curs
Quan comença el període d'exàmens? Quins són els dies festius?

Credencials i accessos al TecnoCampus
Com puc connectar-me al wifi? És cert que tinc accés gratuït a la plataforma Microsoft Office 365 online?

Els teus estudis
On puc consultar els horaris de els classes? A quines beques puc optar?

Serveis de suport a l’estudiant
I si tinc dubtes, a qui pregunto? Com puc aconseguir l'abonament esportiu?

Campus emprenedor
I si tinc una idea de negoci, em podeu ajudar a desenvolupar-la? A quins programes d’emprenedoria puc participar?

Campus Saludable
Com puc col·laborar-hi? Quines activitats organitzen?

Equipaments
Quin abonament hi ha al pàrquing? Quin és l’horari de bar restaurant del TecnoCampus?

Òrgans de representació i participació estudiantil
Hi ha una associació d’estudiants? Com és la vida universitària del TecnoCampus?

]]>
<![CDATA[ ZER Collection, premiada a la Rebelpin Fashion Awards ]]> Mon, 08 Jul 2019 00:00:00 +0200

ZER Collection ha obtingut el primer premi (5.000 euros) a la Rebelpin Fashion Awards d'ACTE (European Textile Collectivities Association) celebrat el 5 de juliol durant la Setmana de la Moda de Roma. Aquesta startup, que va néixer en el programa Reimagine Textile 2018, actualment incubada al Tecnocampus, i guanyadora de nombrosos premis en innovació, s’apalanca en tres eixos principals: tecnologia, sostenibilitat i tendència. A través de la impressió 3D aconsegueix generar 0 residus, d’aquí el nom de l’empresa.

Rebelpin és un concurs europeu de moda per a joves dissenyadors europeus que els dóna l’oportunitat de mostrar la seva creativitat a la indústria tèxtil i de la moda internacional.  En aquesta edició, el tema d’inspiració per presentar tres outfits ha estat la Selva Urbana. El jurat europeu va seleccionar 10 finalistes per presentar les seves creacions, i ZER Collection va ser seleccionada com la millor amb la seva nova col·lecció COD3NTIDAD.

ZER Collection és un estudi de disseny, creat per Ane Castro i Núria Costa, que aposta per la moda del futur: sostenible i creada amb noves tecnologies. Després d’estudiar als Països Baixos, aquestes dues joves van tornar a Barcelona carregades d'idees que estan innovant en el camp de la moda a Espanya. Van guanyar el premi a la millor col·lecció de moda de la promoció i van decidir presentar-se al concurs de Samsung Ego Innovation Project amb una nova col·lecció. 


 

]]>
<![CDATA[ La Escuela Superior de Ciencias Socials y de la Empresa gradúa más de 300 estudiantes ]]> Mon, 08 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 337 estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa se graduaron el pasado viernes 5 de julio al TecnoCampus, en un acto dividido en tres sesiones celebrado en el Auditorio de TecnoCampus. Han finalizado sus estudios 65 estudiantes en AdE y Gestión de la Innovación, 19 en AdE y Gestión de la Innovación (docencia en inglés), 16 en Máster Universitario en Emprendimiento e Innovación, 5 en Turismo y Gestión del Ocio, 45 en la Doble titulación en Turismo y Gestión del Ocio y AdE y Gestión de la Innovación, 61 en la Doble titulación en AdE y Gestión de la Innovación y Marketing y Comunidades Digitales, 100 en Marketing y Comunidades Digitales y 26 en Logística y Negocios Marítimos.

El director de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, Josep Maria Raya, que asistió al primer acto de graduación como director desde su nombramiento en julio del 2018, animó los estudiantes a no perder la curiosidad para aprender cosas nuevas y a seguir vinculados a la universidad desde la comunidad de graduados del TecnoCampus a través del programa Alumni. Pablo Pareja, comisionado para la trayectoria de los estudiantes de la Universitat Pompeu Fabra y padrino externo de la promoción 2019, afirmó en su discurso que la graduación sólo es un punto y seguido en la etapa como estudiante y recomendó a los graduados seguir formándose, no tener miedo a equivocarse y potenciar siempre la colaboración y el compañerismo. “No solo tenéis que trabajar para ser buenos profesionales, sino también mejores personas”, añadió.
Los parlamento de los profesores, el discurso de los representantes de promoción y la entrega de diplomas a los graduados fueron algunos de los momentos más emocionantes del acto. En cuanto a los mejores expedientes académicos, se entregó un reconocimiento a Laura Estivill, en AdE y Gestión de la Innovación; Miriam Bermudez, en AdE y Gestión de la Innovación (docencia en ángulos); Santiago Castiella, en el Máster Universitario en Emprendimiento e Innovación; Sandra Llorens, en la Doble titulación en Turismo y Gestión del Ocio y AdE y Gestión de la Innovación; Roser Vidal, en Doble titulación en AdE y Gestión de la Innovación y Marketing y Comunidades Digitales; Bruno Gabarrón, en Marketing y Comunidades Digitales; y Maria Baró, en Logística y Negocios Marítimos.

El alcalde de Mataró y presidente de TecnoCampus, David Bote, señaló, en el discurso de clausura de la primera sesión, el compromiso de TecnoCampus para seguir siendo una herramienta al servicio de las personas que contribuya al desarrollo social y económico del territorio. El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, que cerró la segunda y tercera sesión, apuntó que la formación en competencias transversales en emprendimiento e innovación, que se incorporan en todos los estudios de TecnoCampus, pueden convertirse en un elemento diferenciador que ayude a los graduados a posicionarse en un mercado laboral que busca unos perfiles profesionales cada vez más multidisplinarios, con una clara vocación internacional y con capacidad para adaptarse a los cambios.

]]>
<![CDATA[ Los profesores Marcos Faundez y Enric Sesa participan a un congreso sobre telecomunicaciones en Hungría ]]> Thu, 04 Jul 2019 00:00:00 +0200

Los profesores de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez y Enric Sesa han viajado del 3 al 5 de julio a Budapest (Hungría) para participar a la 4a edición del Congreso Internacional sobre Telecomunicaciones y Procesamiento de la Señal.

Ambos han presentado dos ponencias de trabajos de investigación desarrollados conjuntamente con estudiantes del Grado en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información y del Grado en Ingeniería Electrónica Industrial y Automática. Los trabajos forman parte de un proyecto de investigación del Grupo de Investigación en Tratamiento de la Señal de la Escuela Superior Politécnica financiado por el Ministerio de Ciencia, Tecnología y Universidades.

La comunicación de Marcos Faundez, titulada “Low cost fall detection based on Cortex M4”, se centraba en un detector de caídas, un sistema autónomo con la funcionalidad de detectar las caídas de personas a su domicilio y que, a diferencia de la teleasistencia, no requiere la intervención del usuario. Enric Sesa, por su parte, presentó “SVC analytics a software for plotting and extracting features from online handwritten signals", un programa desarrollado por el Grupo de Investigación en Tratamiento de la Señal para visualizar y editar ficheros de escritura online.

]]>
<![CDATA[ Arranca el Congreso Perspectiva Sonora sobre el papel de la música y el sonido en el audiovisual, con cerca de 120 inscritos ]]> Wed, 03 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acoge a partir de hoy y hasta el viernes 5 de julio la tercera edición del Congreso Perspectiva Sonora y el Simposio “La Creación Musical de la Banda Sonora”, que este año organizan una convocatoria conjunta para reflexionar sobre el papel de la música y el sonido en el ámbito del audiovisual.

El acto de inauguración del congreso se ha celebrado esta mañana, donde el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa; la directora de la Escuela Superior Politècnica, Ester Bernadó, y los directores del congreso, Jordi Roquer, Josep Lluís y Falcó y Lidia López, han dado la bienvenida a los cerca de 120 asistentes provenientes de diferentes puntos del territorio catalán y del resto de España, pero también otros países como Italia, Inglaterra, Canadá o Brasil, entre otros.

Desde TecnoCampus, el acto se organiza a través del Grupo de Investigación del Sonido, Silencia, Imagen y Tecnología (SSIT) de la Escuela Superior Politècnica, que promueve y realiza proyectos de investigación dentro del ámbito de la comunicación audiovisual y la publicidad. En este sentido, Josep Lluís Checa ha señalado que congresos como este refuerzan el compromiso desde la academia no sólo con la formación, sino también en la generación y la transferencia de conocimiento, especialmente en aquellas áreas de estudio vinculadas a los estudios que se imparten en los centros universitarios del TecnoCampus.

El congreso cuenta con cerca de ochenta conferencias, con tres ponentes de renombre como son Michael Bull, Kevin Donnelly y Marco Antonio Juan de Dios, y tablas de discusión sobre el fenómeno de la Rosalía con el productor musical Roger Rodés, el realizador de video Òscar Romagosa y el periodista Musical Borja Duñó. En este sentido, durante los próximos días profesionales de diferentes ámbitos pero con un denominador común, el interés por las relaciones entre música e imagen en el audiovisual, debatirán sobre temas como por ejemplo el sonido y la música al cine y a la publicidad, la dimensión sonora en los videojuegos, los nuevos modelos de escucha, difusión y recepción y la música y el cine en España. 

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus gradúa 140 estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud ]]> Tue, 02 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 71 estudiantes del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y 69 estudiantes del Grado en Enfermería se graduaron el pasado viernes 28 de junio en el Auditorio del TecnoCampus, acompañados de profesores, autoridades y familiares. Se trata de la cuarta y la sexta promoción, respectivamente, que se gradúa en la Escuela Superior de Ciencias de la Salud en los ámbitos de las ciencias del deporte y de la enfermería.

La directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, Esther Cabrera, señaló en el discurso de bienvenida que el acto de graduación sólo es el inicio de un carrera de fondo para seguir desarrollándose como profesionales: “Nosotros sólo os hemos llenado la mochila de conocimientos, pero ahora es vuestro momento. No renunciáis a ser mejores cada día, la ciencia avanza si la hacéis avanzar, no os tenéis que conformar con respuestas simples”. También asistió al acto Carles Ramió, comisionado para la estrategia del Grupo UPF y patrón de la Fundación TecnoCampus Mataró Maresme, quién señaló que a pesar de que el futuro vendrá marcado por la robotización y la innovación tecnológica, el factor humano siempre será necesario, especialmente en el ámbito de la salud.

Algunos de los momentos más destacados fueron los parlamentos a los graduaos, entre los que destacan el de Marta Llauradó, bióloga, jugadora de la selección española de rugby en silla de ruedas y padrina externa de los estudiantes de CAFE, y el de los profesores Manuel Vicente Garnacho y Juan Francisco Domínguez, padrinos internos del Grado en CAFE y del Grado en Enfermería, respectivamente. Durante el acto también se entregaron una serie de reconocimientos a empresas e instituciones colaboradoras con los grados de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud.

En cuanto al reconocimiento de los mejores expedientes académicos, se entregaron a los estudiantes Juan José Guasch, del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte, y Jordi Miralles, del Grado en Enfermería. La empresa FecunMed y el Colegio de profesionales de la Actividad Física y del Deporte de Catalunya entregaron un obsequio a los estudiantes de Enfermería y CAFE, respectivamente, con mejores notas.

El alcalde de Mataró y presidente del TecnoCampus, David Bote, y el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, fueron los encargados de pronunciar el discurso de clausura de los actos de graduación de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y de Enfermería, respectivamente. Ambos recordaron a los estudiantes que como profesionales de la salud es imprescindible poner las personas al centro de todas las decisiones, y que tanto TecnoCampus como la ciudad de Mataró apuestan por el ámbito de las ciencias de la salud y de la actividad física, un sector económico estratégico del territorio y con buenas perspectivas laborales, donde es clave contar con titulados bien preparados para afrontar los retos de futuro.

]]>
<![CDATA[ Las pruebas ACOE evalúan las competencias y habilidades de los estudiantes de segundo y tercero de enfermería ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grado en Enfermería de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud organiza un año más las pruebas de Evaluación Clínica Objetiva y Estructurada (ACOE), que permiten a los estudiantes poner en práctica los conocimientos y las habilidades esenciales en el mundo profesional. Los estudiantes de segundo curso han sido los primeros en realizar las pruebas, que se han llevado a cabo entre ayer y hoy 21 de junio dentro de la asignatura Enfermería del Adulto III.

Los estudiantes de tercer curso se examinarán los próximos 26 y 27 de junio en el marco de la asignatura Prácticum Clínico III. Las pruebas ACOE se realizan en el Centro de Simulación e Innovación en Salud (CSIS) y se desarrollan a través de diferentes estaciones que simulan casos cotidianos y factibles relevantes para la formación y que plantean retos para el estudiante. Los estudiantes tienen dos minutos para leer cada caso y cuando suena el timbre, tienen que acceder al box donde se encuentra el paciente y resolver la situación con un máximo de diez minutos. Al finalizar la prueba, cada estudiante recibe un informe de evaluación sobre habilidades técnicas, conocimiento y pensamiento crítico, destrezas interpersonales o comunicación oral, entre otros aspectos.

Como novedad, este curso se ha implementado por primera vez la Evaluación Objetiva y Estructurada de Habilidades Técnicas (AOEHT), una prueba dirigida a estudiantes de primer curso que se realizó el pasado 11 de junio. Se trata de una prueba de habilidades y técnicas de procedimientos que se enmarca dentro de la asignatura Enfermía Integrada III.

]]>
<![CDATA[ Epinium, seleccionada per ACCIÓ per participar en el Retail&Brand Experience Congress ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Deu startups catalanes, entre elles Epinium, ubicada al Tecnocampus, han participat a través d’ACCIÓ a la primera edició del Retail & Brand Experience Congress, l’esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona per analitzar les oportunitats de negoci derivades de l’impacte de la digitalització al comerç. El congrés compta amb la participació d’un centenar d’empreses com Google, British Airways, Ikea, Alibaba, Nestlé o Carrefour.

Amb l’objectiu de presentar els seus productes i serveis i conèixer socis potencials, les 10 startups catalanes  seleccionades has estat: Epinium, Barnerbrand, Blackbookfashion, BlockTac, Buyourself, Dynamo vídeo, Moca, Loyal Guru, Ratenow i RobinDataHood.

Carles Martinez, CEO d'Epinium, destaca que “la fira va ser profitosa tant per la imatge de marca que suposa estar a la primera fira internacional de Retail a Barcelona com pels assistens que ens van visitar. Al final les marques més grans sempre hi assisteixen i poden sortir projectes molt interessants. Això si, ara falta materiaritzar-los per poder mesurar el ROI. Per altra banda i gràcies a ACCIÓA, vam tenir l'oportunitat de presentar Epinium en un dels auditoris i obtenir un major impacte”

En la línia de contribuir a la digitalització de les botigues i marques físiques, el congrés va presentar un seguit d’innovacions tecnològiques que es podran veure en els comerços del futur. També es van mostrar eines per quantificar el flux de clients, el seu grau de satisfacció i les zones més visitades de les botigues.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Minoryx inicia el primer tractament d’un pacient amb Ataxia de Friedreich a l’hospital La Paz ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

L’empresa ubicada al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties òrfenes, ha iniciat el primer tractament amb el fàrmac leriglitazona (“MIN-102”) a un pacient amb Ataxia de Friedreich (Frda). Es tracta d’una malaltia estranya, neuromuscular degenerativa i genètica que ocasiona dany progressiu al sistema nerviós.

Aquest primer pacient va començar a prendre la dosis a finals de l’abril a l’Hospital Universitari La Paz de Madrid. Paral·lelament, l’estudi també està reclutant pacients en el Brain and Spine Institute de París (França), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, l'Hôpital Erasme-ULB de Brussel·les (Bèlgica), i la Universitätsklinikum RWTH d’Aachen (Alemania).

Marc Martinell, CEO de Minoryx, ha comentat el següent: “Hi ha una sòlida justificació per desenvolupar leriglitazona en aquesta indicació. Actualment, estem explorant diferents malalties estranyes que afecten el sistema nerviós central en les quals leriglitazona podria beneficiar als pacients”.

Llegeix la notícia sencera a Fedaes i a PlantaDoce.

]]>
<![CDATA[ Donem la benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Evix, amb el seu casc que incorpora un sistema de protecció que redueix la probabilitat de patir una lesió cervical o medul·lar en cas d’accident; Hola Marketing, que ofereix serveis de màrqueting intel·ligent i noves tecnologies; i Tecnoydes, que desenvolupa solucions tecnològiques adaptades a les necessitats del client, són les tres empreses noves que s’han instal·lat a la incubadora i entren, així, a formar part del parc del TecnoCampus.

A més a més, també s’han incorporat al parc tres empreses amb més trajectòria en el mercat: iSWolk Technology (serveis d’educació i TIC amb suport tècnic, assessorament, desenvolupament a mida i acompanyament e-learning); Blue PROM (assessoria tècnica, serveis d’enginyeria i de gestió per la promoció, construcció i explotació de projectes i instal·lacions de producció o transformació d’energia produïda a partir de fonts renovables); i Futurechromes, empresa que desenvolupa films fotocròmics de nova generació basats en una tecnologia pròpia de micro/nano encapsulació.

Properament, esperem la instal·lació de The Running Republic, empresa dedicada a la producció i confecció d’equipament de running fet a Barcelona amb materials reciclats i producció ètica.

 Si voleu conèixer quines empreses estan instal·lades actualment al parc, consulteu el directori d’empreses.

]]>
<![CDATA[ Cube Technology dissenya una aplicació per menjar de manera més saludable ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Joan Gil, CEO de l’empresa Cube Technology Innovations, ubicada al TecnoCampus, ha creat una app anomenada myHealth Watcher.

Aquesta aplicació permet escanejar els codis de barra, i en base als components nutricionals del producte i del perfil del consumidor, recomana o no un producte. Funciona mitjançant un algoritme que analitza i relaciona un perfil personal de salut de l’usuari amb els valors nutricionals i els ingredients dels productes d’alimentació, tant frescos com processats.

Empreses com Caprabo, Condis o Veritas donen suport aquesta iniciativa. L’aplicació és gratuïta i funciona simplement escanejant el codi de barres de qualsevol producte d’alimentació envasat amb la càmera del mòbil. Un cop escanejat, tota la pantalla es torna vermella, groga i verda, depenent si et recomana o no el producte.

En aquests moments, compta amb una base de dades de 50.000 productes, i a més els usuaris poden demanar que se n'incloguin d'altres.

Pròximament, llançaran el servei Premium, que començaran a provar a Andorra, de la mà d’Assegur i en col·laboració amb el Col·legi de Dietistes y Nutricionistes d’Andorra, per ajudar els qui ho desitgin a canviar a hàbits més saludables. La subscripció també estarà disponible a tot l'Estat abans de l’estiu i permetrà utilitzar un xat per consultar qualsevol dubte relacionat amb els aliments.

Fins ara, l’app s’ha finançat amb recursos propis. Aquests últims dies han aconseguit un préstec participatiu d’Enisa i han firmat un contracte amb una empresa multinacional que els permetrà començar a operar molt aviat a la resta d’Europa i a Amèrica. A més, han obert una roda d’inversió de 400.000€.

L’aplicació ha estat finalista del fòrum d’inversió d’Acció, on ha estat escollida com una de les 21 start-ups amb més projecció de Catalunya.  

Llegeix la notícia a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ 120 estudiantes participan en la tercera edición de la Tecnogames, que premia los mejores videojuegos creados en el aula ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grado en Diseño y Producción de Videojuegos de la Escuela Superior Politécnica ha organtizat por tercer año consecutivo la Tecnogames, una muestra que pone en relieve los mejores trabajos realizados por estudiantes durante el tercer trimestre. El acto se celebró en TecnoCampus el pasado miércoles 19 de junio y participaron unos 120 estudiantes. En esta edición, se han presentado quince videojuegos de estudiantes de segundo curso y diez videojuegos de estudiantes de tercer curso. Antes de la entrega de premios, se habilitó una zona donde los estudiantes pudieron conocer y probar los videojuegos de todos los compañeros.

El Premio al mejor juego fue por los estudiantes Teodora Dobre, Marc Villegas, Albert Pujante, Alex Cano y Susana Grass por el videojuego Falling Friends. En cuanto al Premio especial Industria, entregado por Edgar Merina, de Riot Games, fue por los estudiantes Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea con el videojuego The Báaxal.

Han participado en esta edición de la Tecnogames estudiantes de segundo y tercer curso del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos, de tercer curso de la Doble con Informática de Gestión y Sistemas de Información y de tercer curso del Grado en Medios Audiovisuales. De hecho, los estudiantes de audiovisuales han participado produciendo los sonidos de los videojuegos dentro de la asignatura Postproducción de Audio.

Todos los videojuegos presentados son trabajos que se enmarcan dentro de la asignatura Proyectos, una materia transversal donde los estudiantes tienen que posar en práctica todos los conocimientos adquiridos durante el curso y desarrollar un juego en sólo diez semanas. Los juegos han sido evaluados por un tribunal formado por Elena Candil, Jordi Arnal, Adso Fernández, Jordi Martín, Rafa González i Dani Candil, profesores de Proyectos de segundo y tercer curso; Antoni Satué y Àngel Valverde, profesores de Postproducción de Audio, y Edgar Medina, iberia publishing manager de la empresa Riot Games.

En cuanto al resto de reconocimientos, los premios fueron por:
Mejor videojuego de segundo curso:
Polaris Couple, de Adrian Federico Toledo, Lara Ríos, Sergi Sabaté, José Oviedo i Martí Guillot

Mejor diseño de juegos de tercer curso:
The Monte Keeper, de Andreu Salvany, Jordi Bertran, Sarah Doukkali, Adrià López, Xavier Coch y Eric Pastor

Excelencia técnica de juegos de tercer curso:
Toy Toy, de Oscar Forra, Anna Maria Diaz, Adrian Cañas, Víctor Fernandez, Arnau reverte y Joan Cuch

Mejor arte de juegos de tercer curso:
The Báaxal, de Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea

Mejor sonorización de juegos de tercer curso:
Clàudia Manera, Joan Marín, Eva Anastasia Milanés y Judit Homs 

]]>
<![CDATA[ El profesor Daniel Torras presenta un modelo de análisis de sonotipos en un congreso internacional en Polonia ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El profesor del Grado en Medios Audiovisuales de la Escuela Superior Politécnica Daniel Torras ha presentado una comunicación en un congreso internacional sobre estructuras narrativas y voces en tiempos postdigitales, celebrado del 12 al 15 de junio en la ciudad polaca de Gdansk. Se trata de unas jornadas que organiza anualmente la European Network for Cine and Media Studies (NECS), una organización sin ánimo de lucro que reúne académicos, investigadores, programadores y profesionales del ámbito audiovisual.

Con el título Parameters, relations and variables in branding brief sound communication. An analytical modelo for soundlogos, Torras presentó un modelo de análisis para estudiar las características de los sonotipos. El modelo conjuga la propuesta de otros autores sobre el análisis de las relaciones entre música e imagen, y a la vez incorpora nuevos parámetros específicos para estudiar los sonotips propuestos por el Grupo de Investigación Sonido, Silencio, Imagen y Tecnología (SSIT) . En este sentido, el modelo se ha comprobado con la preselección de cien sonotipos y el análisis con profundidad de 25 de ellos, creando así diferentes patrones de uso y tipologías. El trabajo se ha realizado conjuntamente con el profesor Santos Martínez y se enmarca dentro de la línea de investigación sobre audiobranding y sonotipos que desarrolla desde hace unos años el SSIT.

]]>
<![CDATA[ Unos 170 estudiantes realizan en TecnoCampus las pruebas de acceso en el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 170 estudiantes se examinan hoy 20 de junio desde TecnoCampus de la Prueba de Aptitud Personal (PAP), una prueba que tienen que realizar todos los estudiantes que quieren acceder el próximo curso al Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte.

La prueba tiene por objetivo que los aspirantes demuestren que poseen las capacidades, la forma física y las habilidades suficientes para cursar con aprovechamiento el grado y consta de los siguientes ejercicios: lanzamiento de pelota medicinal, salto horizontal a pie juntos, el test de la course navette y adaptación al medio acuático.

Los estudiantes que superen la prueba podrán solicitar el acceso a cualquiera de las universidades públicas catalanas que ofrecen estos estudios. En este sentido, desde la Escuela Superior de Ciencias de la Salud ofrecen dentro del ámbito del deporte el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y la Doble titulación en Fisioterapia y Ciencias de la Actividad Física y del Deporte.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus firma acords per posar en marxa la Red de Universidades Emprendedoras ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha signat, en el marc de Conferència Anual de l’Association of International Educators dels Estats Units (NAFSA), que va tenir lloc  a Washington,  el conveni de col·laboració per a la creació de la Red de Universidades emprendedoras, una xarxa que com a objectius apostar per una universitat emprenedora i ajudar a crear una cultura de la innovació en les comunitats universitàries i en els seus territoris i convertir-se en un referent en la creació d’empreses.

La xarxa está integrada per nou universitats de cinc països, i a l‘acte de signatura van asistir-hi els directors d’internacional de les universitats que la integren, a més del rector de la universitat UNNOBA de l'Argentina. Per part del TecnoCampus, va firmar l’acord el seu director general, Josep Lluís Checa, a la fotografia amb la cap de serveis campus de TecnoCampus, Luz Fernàndez, i representants de les altres universitats.

A més del TecnoCampus, les universitats que participen en el projecte són: Universidad del Norte (Colòmbia), Universidad del Pacífico (Perú), Universidad de Piura (Perú), Universidad ICESI de Cali (Colòmbia), Universidad Nacional del Noroeste de la província de Buenos Aires -UNNOBA- (Argentina), Universidad Nacional del Sur (Argentina), Universidad Mayor (Xile) i la Universidad Católica Pontifica de Valparaiso (Xile).

En el marc d’aquest acord, el professor de l’Escola Superior Politècnica Jaume Teodoro ha estat convidat recentment per la Universidad de Piura del Perú a impartir un cicle de conferències de l’àmbit de la recerca i l'educació en emprenedoria.

El cicle de conferencies estava adreçat a estudiants, professors i membres d’equip de gestió de la universitat. En total, van ser cinc sessions sobre educació en emprenedoria a les quals van assistir prop de 300 participants en els dos campus que la universitat té al Perú (un a Piura i l'altre a Lima).

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de enfermería imparten charlas sobre primeros auxilios a alumnos de secundaria ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

Estudiantes de tercer curso del Grado en Enfermería de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud hicieron tres charlas sobre primeros auxilios el pasado lunes 17 de junio a más de ochenta alumnos de secundaria del Instituto Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

La actividad, que se enmarca dentro de la asignatura de Educación para la Salud, consistía en explicar a estudiantes de secundaria como actuar correctamente en situaciones de emergencia. En este sentido, la formación constaba de partes teóricas y de talleres prácticos donde se enseñó a los estudiantes a hacer una reanimación cardiopulmonar, técnicas de inmovilización y la maniobra de Heimlich, un procedimiento de primeros auxilios para casos de atragantamiento.

]]>
<![CDATA[ El grupo de investigación GRI-AFIRS, presente en el X Congreso Iberoamericano de Economía del Deporte ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

La profesora Noemí Serra i Guillem Palau, ambos miembros del grupo de investigación GRI-AFIRS de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud participaron en el X Congreso Iberoamericano de Economía del Deporte, celebrado los días 12, 13 y 14 de junio en Barcelona. Se trata de un encuentro anual que organiza la Sociedad Española de Economía del Deporto (SEED) para académicos y profesionales del deporte que trabajan en el ámbito de la gestión y la economía del deporte.

Por un lado, Noemí Serra moderó una sesión sobre tecnología y deporte el 13 de junio y por la otra, Guillem Palau presentó el 14 de junio una comunicación sobre los resultados de un estudio realizado en el Laboratorio LARS de TecnoCampus que analiza la fiabilidad del pulsómetro Polar V800 para mesurar la alzada de vuelo.

El estudio lo lideró el profesor Manuel Vicente Garnacho, con la colaboración del profesor Moisés Vila y de diecinueve alumnos del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte, que participaron como sujetos del estudio. En este sentido, los estudiantes tenían que realizar tres saltos, con treinta segundos de descanso entre cada salto, y lo tenían que repetir después de una semana en las mismas condiciones. El principal resultado del estudio es que el pulsómetro Polar V800 se puede considerar un aparato para mesurar con un alto grado de fiabilidad la estimación de la altura de vuelo en el salto con contramovimento. En este sentido, el pulsómetro podría convertirse en una herramienta muy útil para evaluar el rendimiento durante las sesiones de entrenamiento y cuantificar el nivel de fatiga mecánica inducida por diferentes estímulos de ejercicio.

]]>
<![CDATA[ Participació en el congrés sobre economia de l'esport de la UPF ]]> Tue, 18 Jun 2019 00:00:00 +0200

De dimecres a divendres se celebra a la Universitat Pompeu Fabra el congrés CIED d'economia de l'esport. El Tecnocampus n'és un dels patrocinadors i el director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa forma part del seu comité científic, a més de moderar una taula. Altres professors del TecnoCampus que intervenen al congrés són Noemi Serra, moderadora també d'una taula, i Manuel Garnacho, que hi ha presentat un paper. Una estudiant del doble grau Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure, Júlia de la Cruz, ha presentat en el congrés el seu TFG (a la fotografia), sobre l'impacte econòmic de la Medsailing (campionat europeu de vela) realitzat al Port Balís. Aquest treball ha estat també un projecte de transferència de coneixement en col.laboració amb el Port Balís. 

]]>
<![CDATA[ Visita d'una professora del St George’s Hospital Medical School en el marc del programa Erasmus+ ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

La professora del St George’s Hospital Medical School (Londres) Agnieszka Lewko ha visitat el TecnoCampus dins el marc del programa Erasmus+, que promou la mobilitat internacional entre universitats de la Unió Europea. La seva visita ha permès establir vincles per a possibles futures col·laboracions entre la institució que representa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut de TecnoCampus, concretament del Grau en Fisioteràpia. Amb aquest objectiu es va reunir amb la coordinadora del grau, Raquel Sebio, per valorar la possibilitat de treballar conjuntament en una menció internacional del grau, entre altres possibles col·laboracions.

D’altra banda, va aprofitar la seva visita per impartir una classe a estudiants de 3r curs del Grau en Fisioteràpia. La temàtica de la seva ponència (com escriure un article científic en anglès) es va incloure en l’assignatura “Evidence-based Seminar Advanced”, amb l'objectiu que els estudiants adquireixin competències sobre escriptura científica en anglès, des de com estructurar un article científic a habilitats més concretes com quin vocabulari específic caldria fer servir per a cada secció, exercicis de síntesi i comprensió lectora.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de máster de la universidad ICESI de Colombia realizan un curso de emprendimiento digital en TecnoCampus ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 31 estudiantes de la universidad ICESI de Cali (Colombia) hacen una estancia del 17 al 21 de junio en TecnoCampus para formarse en emprendimiento digital. Es el segundo año consecutivo que estudiantes de esta universidad realizan este curso en TecnoCampus dentro de su programa de MBA (Master of Business Administration), acompañados por Carlos Enrique Ramírez, director de maestrías de ICESI. Esta mañana se ha dado el pistoletazo de salida del programa con la bienvenida del director de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, Josep Maria Raya, el profesor Roberto Dopeso y el equipo de la Oficina de Relaciones Internacionales y de Formación Permanente de TecnoCampus.

El programa, con sesiones tanto en TecnoCampus como en Barcelona, tiene por objetivo formar profesionales para liderar la transformación digital de las empresas con una mirada estratégica. Es por eso que el curso combina clases magistrales, experiencias profesionales y visitas a empresas. En este sentido, durante la estancia visitarán empresas referentes en el ámbito digital como BitPhy, una start-up que ha desarrollado un software para el análisis de datos y que elabora predicciones sobre las ventas del pequeño comercio; y Byhours, que ha sido capaz de hacerse un lugar en el mercado del alojamiento turístico con una propuesta basada en la reserva de habitaciones de hotel por horas.

En relación a las sesiones en TecnoCampus, se trabajarán conceptos como innovación digital, inbound marketing, posicionamiento web, analítica empresarial o redes sociales, elementos que los estudiantes tendrán que aplicar en el proyecto de MBA que presentarán en la última sesión del próximo viernes 21 de junio.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, novament premiats per la Diputació pel programa Reempresa ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró van rebre la setmana passada al saló dedicat a l’emprenedoria Biz Barcelona el premi de la Diputació de Barcelona per ser el centre local a la província de Barcelona amb més casos d’èxit de Reempresa tancats al 2018.

El Tecnocampus ha estat premiat en les tres edicions d’aquests premis anuals. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona. La diputada i vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va ser l’encarregada de rebre el reconeixement, acompanyada de la tècnica de Reempresa al TecnoCampus, Carme Navas.

Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 68 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis). Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 231 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i ha generat 340 processos de negociació

L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci assessorament gratuït i individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus rep el QdeFesta de la Generalitat per la TecnoFarra ]]> Thu, 13 Jun 2019 00:00:00 +0200

El divendres 7 de juny l’Agència de Salut Pública de Catalunya va atorgar el distintiu “QdeFesta” al Tecnocampus, que gestiona tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, per la seva festa universitària, la Tecnofarra.

El grup motor per sumar la festa universitària a la xarxa Q de Festa! ha estat format pel Tecnocampus, la Sub-Direcció General de Drogodependències, Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

El distintiu de qualitat “Qdefesta!” inicialment atorgat a locals, festes majors i festivals de música, va iniciar l’any passat una línia de treball per implementar-se també a les festes universitàries. En aquest sentit, la Tecnofarra del Tecnocampus de Mataró és la segona festa universitària que rep aquest segell, després que l’any passat s’atorgués a la Universitat Autònoma de Barcelona per les seva festa major.

En l’acte de lliurament de la distinció, al qual van assistir unes 50 persones, hi van intervenir Esther Cabrera, directora de l’ Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Elizabet Ruiz, regidora de Salut Pública de L’Ajuntament de Mataró i el Ramon Tió, estudiant fundador i portaveu de la Comissió cultural i de festes (AsEst). També hi van acudir professionals de l’escola universitària així com estudiants de la comissions cultural i de festes, d’igualtat i de campus saludable i entitats que hi col·laboren com Àmbit Prevenció.

El Q de festa és un projecte de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix  els  espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial.

En la darrera Tecnofarra celebrada el passat maig ja es van incorporar els serveis Qdefesta!, com ara preservatius, alcoholímetres, disponibilitat d’aliments, begudes sense alcohol, aigua fresca... Així com també es va realitzar una formació de 2 hores en dispensació responsable d’alcohol als estudiants de la comissió de cultura i de campus saludable, una formació en bones pràctiques i una altra de prevenció de violències sexistes.

La implementació del Q de festa! al Tecnocampus dóna continuïtat i amplia el treball que des del curs 2016-2017 la Sub-direcció de Drogodependències du a terme al Tecnocampus, en el marc del projecte Campus Saludable, que fomenta els hàbits saludables en la comunitat universitària. Amb la col·laboració de la Fundació Àmbit Prevenció i a través d’un curs de 25 hores (1 crèdit RAC) es capaciten estudiants com a agents de salut que duen a terme activitats de sensibilització a la comunitat universitària.

L’entrega del segell suposa una fita en el treball conjunt per a la millora de la qualitat de les festes universitàries en matèria de salut i prevenció del consum de drogues.

]]>
<![CDATA[ Más de 400 estudiantes realizan las Pruebas de Acceso a la Universidad en TecnoCampus ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus es uno de los centros que acoge a partir de hoy y hasta el viernes 14 de junio las Pruebas de Acceso a la Universidad (PAU). De hecho, se examinan en los centros universitarios del TecnoCampus un total de 452 estudiantes de segundo de bachillerato y de ciclos formativos de grado superior, de entre los 34.500 alumnos que se han inscrito este año a los exámenes de selectividad en Catalunya, provenientes de los institutos Alexandre Satorras, Damià Campeny, Josep Puig i Cadafalch, Premià de Mar y Thos y Codina, Esteve Albert, el GEM y la Escola Pia Santa Anna.

Las PAU se dividen en dos fases: la fase general, que es obligatoria y consta de un total de cinco exámenes, y la fase específica, que es voluntaria para todos los perfiles de estudiantes. Los estudiantes inician la primera jornada con los exámenes de las lenguas catalana y castellana y de dos asignaturas más correspondientes a cada modalidad de bachillerato. El jueves será el turno de historia y lengua extranjera, y dos asignaturas más según la modalidad. Para acabar, el viernes quedarán cuatro exámenes más de asignaturas relacionadas con la especificidad de la secundaria elegida.

En la fase específica, que pueden hacer tanto los alumnos de bachillerato como los procedentes de ciclos formativos de grado superior, los alumnos se pueden examinar de hasta tres materias de modalidad. Con las dos mejores calificaciones, una vez ponderadas, obtenidas en materias vinculadas a los estudios que quieran cursar, se calcula la nota de admisión, que puede llegar hasta los 14 puntos. Los estudiantes podrán consultar el resultado de las pruebas por Internet a partir del 26 de junio mediante el portal Accesnet de la Generalitat de Catalunya. 

]]>
<![CDATA[ Un proyecto para mantener sanos los cultivos con tecnología de drones gana el programa de emprendimiento Explorer ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un proyecto que utiliza tecnología de drones para ayudar a los agricultores a mantener sanos los cultivos ha sido seleccionado como la mejor idea del programa de emprendimiento universitario Explorer enTecnoCampus. Es el tercer año consecutivo que TecnoCampus acoge este programa, con el apoyo de la Diputación de Barcelona. Alex Tello, Genís Arias y Xavier Sanchez, estudiantes del Grado en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información del TecnoCampus, son los autores de esta iniciativa, que lleva por nombre Dr.Air, pensada para hacer el planeta más sostenible y ofrecer a los agricultores informes para mejorar los resultados de las cosechas.

Uno de los estudiantes, en representación del grupo, viajará el 31 de octubre a Silicon Valley junto con los 55 mejores jóves emprendedores de este programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades y que coordina lo Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). Durante el viaje a San Francisco visitarán empresas tecnológicas de referencia, como Google, Facebook, Apple o Airbnb, y asistirán a clases magistrales en universidades como Standford o Singularity University. Como ganadores, también optan a ganar uno de los tres premios a nivel estatal, valorados en 30.000, 20.000 y 10.000 euros respectivamente, para seguir acelerando sus proyectos.

El acto de presentación de los proyectos, que este año han sido un total de diez, se celebró ayer 11 de junio en TecnoCampus, con la asistencia como miembros del jurado de Miquel Serra, en representación de SECOT; Rosana Sasián, en representación de CISE; y Antònia González, en representación de TecnoCampus; y de los participantes que han recibido asesoramiento y formación en los últimos cinco meses para desarrollar sus proyectos.

Finalistas del programa Explorer

Aina Miralda es finalista del premio Women Explorer Award con el proyecto Proflab, una plataforma de orientación vocacional para ayudar los estudiantes más jóvenes a la hora de escoger futuro profesional. Se trata de un premio que patrocina la Fundación EY y que ofrece la posibilidad de ganar 20.000 euros. En cuanto al Disruptive Tecnhology Explorer Award, impulsado por INDRA y dotado con 3.000 euros, Luís Antonio Medina, Anna Roca i Inés Romero optan a ganar este galardón con Proyecto Uno, dedicado a la creación y distribución de equipaciones médicas para mejorar el mantenimiento y el desarrollo de los niños prematuros con un material sintético que mimetiza el ambiente intrauterino.

El programa Explorer “Jóvenes cono Ideas” promueve el talento joven, el espíritu emprendedor y la creación de ideas emprendedoras y forma parte de los programas de emprendimiento que se ofrecen en el ámbito universitario, uno de los rasgos que singularizan los grados y posgrados que se pueden cursar al TecnoCampus. El servicio de emprendimiento universitario atiende a lo largo del año todos los estudiantes que quieren poner en marcha proyectos, y organiza, además del programa Explorer, otras iniciativas. 

]]>
<![CDATA[ "Si tienes capacidades técnicas y una visión emprendedora, las posibilidades profesionales són inmensas" ]]> Wed, 05 Jun 2019 00:00:00 +0200

Carlos Torres es graduado en Ingeniería Técnica en Informática de Gestión en la Escuela Superior Politécnica de TecnoCampus (2011) y es miembro del Consejo Alumni como representante en el ámbito de Ingeniería Informática. Pero Torres no sólo es ingeniero, sino que también es un emprendedor. Creó su primera empresa, Vezico, en TecnoCampus y también es uno de los fundadores de Intowin, especializada en proyectos software de transformación digital en el ámbito de la hostelería. Actualmente es el director de operaciones (Chief Operating Officer o CCO) y por lo tanto, responsable de tecnología y operaciones para proyectos de grandes cuentas y su producto propio, un asistente virtual por cocinas para la restauración organizada.

Como director de operaciones en Intowin, ¿Cómo es tu día a día?
Uno de mis principales objetivos es asegurar que cumplimos eficientemente todas las operaciones con unos estándares de calidad. Esto se traduce en una serie de tareas que realizo diariamente como por ejemplo participar en las Daily Scrum (reuniones diarias de seguimiento) con los equipo de desarrollo de proyectos, resolver bloqueos a nivel de recursos, gestionar cambios de requerimientos en proyectos con clientes, definir roadmaps de desarrollos futuros o asegurar el cumplimiento de los proyectos. Disfruto mucho tratando de identificar mejoras operativas que ayuden a innovar tanto nuestro software y de incorporar nuevas metodologías que nos permitan funcionar de una manera más ágil y eficiente.

Como empresario, ¿Cuáles consideras que son los grandes retos de las empresas a la hora de captar talento?
Uno de los principales retos que tenemos las empresas es crear un ecosistema que permita y facilite a los ingenieros formarse continuamente, especializarse y afrontar nuevos retos. Por eso, creo que es necesario ofrecer una propuesta atractiva que incluya un plan de carrera para desarrollarse como profesional, crecer en cuanto a responsabilidades y acceder a formaciones y especializaciones. Como parte de un entorno social, las empresas también tenemos que luchar para dar oportunidades a que jóvenes reciente titulados y sin experiencia puedan introducirse en el mercado laboral. Nuestra experiencia nos ha demostrado que hay muchos ingenieros inquietos y con ganas de crecer en un mundo que requiere actualizarse constantemente.

Te graduaste en Ingeniería Técnica en Informática de Gestión el 2011 pero gran parte de tu trayectoria profesional también ha estado vinculada al emprendimiento. ¿Qué has aprendido de los dos ámbitos? 
Creo que son dos ámbitos que se complementan. En un mundo tan digitalizado como en el que vivimos, un grado en informática te da los herramientas necesarias para crear soluciones, pero no deja de ser una formación técnica. En este sentido, las habilidades emprendedoras me han enseñado a orientar estos conocimientos técnicos para crear un producto que sea una solución útil y viable en el mercado. Y aquí intervienen otras competencias y habilidades, como saber escuchar los usuarios o saber comunicar tu producto o servicio. Hoy en día, si tienes capacidades técnicas y una visión emprendedora, las posibilidades profesionales son inmensas.

De hecho, el 2013 fundaste la empresa Veziko, ubicada en el parque empresarial del TecnoCampus. ¿Por qué decidiste instalarte aquí?
Como estudiante viví el nacimiento de TecnoCampus (2010) en el último año del grado y como empezaba a crecer la comunidad de estudiantes y también la empresarial. Al finalizar los estudios, tenía muchas ganas de seguir vinculado a TecnoCampus por el entorno colaborativo que se estaba creando y por todo aquello que la universidad nos había aportado.

Siguiendo con tu experiencia como estudiante y emprendedor en TecnoCampus, ¿Cómo valorarías la conexión que se establece entre el ámbito académico y empresarial siguiendo modelos como el de TecnoCampus?
Considero que son modelos contemporáneos que responden mejor a las necesidades actuales. Es imprescindible acercar el ámbito académico con las necesidades del mercado laboral y reducir la brecha que existe ya el impacto afecta en todo el ecosistema: las universidades formaran mejores profesionales, los estudiantes estaran más preparados y las empresas incorporaran más talento. Además, la visión emprendedora que ofrece modelos como TecnoCampus ayuda a ampliar las oportunidades laborales de los estudiantes y graduados y ofrece referentes a aquellas personas que buscan iniciar su propio negocio.

Como fundador de dos empresas, Veziko y Intowin, la experiencia es un grado. ¿Qué consejo darías a los jóvenes estudiantes que se plantean emprender un propio proyecto?
No hay ninguna fórmula que garantice que un proyecto funcionará, pero sí considero que hay aspectos claves que hay que tener en cuenta. En primer lugar, céntrate en resolver un problema real de alguien. Consigue un primer cliente, trabaja con él y consigue que esté satisfecho con tu producto o servicio. De nada sirve teorizar e invertir al desarrollar un producto desde una oficina si no hablas estás en contacto con el mercado. En segundo lugar, es esencial diferenciarse y buscar la manera de ofrecer una ventaja competitiva. Ser diferente te abre puertas y hace que tu mensaje se escuche. Finalmente, se tiene que ser perseverante. A veces un negocio puede no funcionar simplemente porque requiere tiempo. En este sentido, se tiene que cultivar la resiliencia para superar situaciones adversas y ser capaz de adaptarse positivamente a ellas.

Teniendo en cuenta el aumento de la demanda de profesionales en el ámbito técnico por parte de las empresas, y especialmente en ingeniería informática, ¿Crees que la tendencia se revertirá?
La demanda de ingenieros informáticos seguirá creciendo y cada vez se buscará perfiles más especializados en ámbitos como movilidad, big data, seguridad informática o inteligencia artificial. Para poder cubrir este gap es necesario que empresas y universidades trabajen conjuntamente en dos líneas: despertar el interés de los más jóvenes por las ingenierías y formar ingenieros preparados para el mundo laboral actual. Sin ningún tipo de duda, optar por una ingeniería informática es una apuesta segura para un futuro profesional con muchas oportunidades.

Nos leen muchos Alumni que están haciendo sus primeros pasos en el mundo laboral. ¿Qué consejo los darías para empezar con buen pie esta nueva etapa?
Empezar una etapa laboral no exime de cerrar una etapa formativa. Considero que la formación sigue siendo clave para aspirar a crecer en nuestro futuro profesional a corto y largo plazo. Al finalizar un grado, posiblemente ya tengamos más claro hacia donde especializarnos. Por otro lado, no únicamente nos tenemos que centrar en mejorar las capacidades técnicas, sino también al mejorar nuestras soft skills transversales. Cada vez más las empresas valoran estas competencias y dentro del entorno laboral es igualmente de importante hacer bien el nuestro trabajo como saber trabajar en equipo, ser empático, saber comunicar y dar feedback, orientarnos hacia el cliente, etc. También considero relevando que un mismo tenga claras las expectativas y priorice aquellas oportunidades laborales que realmente le permitan desarrollarse en su sector.

Actualmente formas parte del Consejo Alumni como representante en el ámbito de la Ingeniería Informática, una manera de seguir vinculado en la universidad. ¿Es importante seguir en contacto?
¡Y tanto! Como alumni la universidad todavía te puede aportar muchas cosas, como facilitarte la transición hacia el mundo laboral, seguir creciendo como profesional con formación continúa o mantener el contacto con toda la comunidad universitaria y el talento más joven. La universidad es un vínculo que mantendremos toda nuestra vida. Como representante en el ámbito de la ingeniería informática, me siento muy agradecido por mi etapa como estudiante al Tecnocampus y es una forma de aportar mi grano de arena y contribuir a que este entorno siga creciendo y mejorando. 

]]>
<![CDATA[ Free Form, moda al servei de tothom ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Free FormStyle va ser un dels projectes participants en el programa Reimagine Textile impulsat pel TecnoCampus el 2018. Es tracta d’una marca de roba inclusiva, pensada (o no) per a persones amb alguna discapacitat.

Per a la gent que pateix una discapacitat, una acció tan simple com vestir-se cada matí pot esdevenir un drama. Arrel de viure-ho a través d’un familiar, Carolina Asensio, juntament amb la seva cosina, l’estilista Marina Vergés, van crear Free Form Style. Aquesta marca pretén que les persones que pateixen una discapacitat puguin vestir amb roba de disseny còmoda. En aquest sentit, produeixen “quilòmetre 0”, amb teixits hipoal·lèrgics i incorporen costures antillagues.

En aquesta aventura empresarial esta sent acompanyades per l’institut Guttmann, que els permet adaptar encara més les noves col·leccions a les necessitats dels diferents col·lectius.

Consulta la notícia  a la revista Time Out (pàg. 44).

]]>
<![CDATA[ Solucions innovadores per distribuir continguts multimèdia ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Koovik, ubicada en el parc empresarial del TecnoCampus, és una empresa orientada a oferir productes i serveis per al transport i distribució de senyal i continguts multimèdia. La companyia ha sigut adjudicatària del contracte de gestió de serveis interactius HbbTV de la Xarxa de Televisions locals de Catalunya, que incorpora 40 canals.

Jordi Terradas és el CEO i fundador de Koovik, empresa focalitzada en oferir equips, sistemes i solucions, per distribuir continguts multimèdia, de manera fàcil i amb la millor qualitat.

El catàleg de Koovik inclou sistemes de cartellera digital utilitzables, per exemple, en restaurants.

Un dels serveis que ofereix l’empresa és MyAwayTVque permet que l’usuari tingui els mateixos serveis de televisió que en la seva pròpia casa quan va a un hotel.

Els hospitals també utilitzen aquest sistema, tant els pacients per oci com els metges per enviar continguts, informes mèdics o radiografies.

Llegeix la notícia  a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Inviertis, la plataforma per comprar i vendre pisos amb inquilins ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Inviertis, empresa ubicada a la incubadora del TecnoCampus, és una plataforma de compravenda d’immobles habitats per obtenir ingressos des del primer dia.

Rebeca Pérez és la fundadora de l’empresa, que va aquesta va començar a operar el gener d’aquest any. Des de llavors ja posseeix 85 propietats en cartera i ja treballa per tot Espanya i, una vegada consolidat el mercat local, pretén fer el salt a Europa.

L’start-up ha creat una plataforma online que simplifica, agilitza i fa més transparent el procés de compravenda d’immobles que ja tenen inquilins. Els potencials compradors tenen a tan sols un clic tota la informació necessària per a una presa de decisió ràpida i informada, només s’han de preocupar de seleccionar el producte que els sigui més adequat i veure la rendibilitat de la possible inversió.

En el marc del programa Startup Europe, una iniciativa de la Comissió Europea, Rebeca Sánchez, va ser convidada a la Soft-Landing Mission in Berlin, que es va celebrar la setmana passada al  GTEC - German Tech Entrepreneurship Center. Va tenir l’oportunitat de conèixer l’ecosistema alemany i berlinès i compartir reptes i oportunitats amb emprenedors

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ El professor Roquer pronuncia dues conferències sobre producció musical i mediació tecnològica ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Jordi Roquer ha estat convidat recentment per la Universitat Complutense de Madrid i per l'Institut d'Estudis Catalans a impartir dues conferències sobre els processos de mediació tecnològica en la producció musical. En el primer cas, la conferència inaugurava la "1a Jornada de Investigación en Producción Musical. Las artes de la grabación: un reto para la musicología", que es va celebrar el 9 de maig a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Complutense. Aquesta trobada acadèmica, pionera en l'àmbit estatal, va comptar amb dues taules posteriors, la primera amb representants de la indústria discogràfica nacional i la segona, amb destacats productors musicals. Podeu escoltar la intervenció de Roquer aquí.

Per altra banda, el 17 de maig l'Institut d'Estudis Catalans va acollir la conferència "La producció musical com a paradigma d'invisibilitat en els processos de creació i recepció mediats tecnològicament", proposada pel Grup de Treball d'Etnomusicologia d'aquesta institució.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Raya intervé en el programa "Tot es mou" de TV3 sobre el decret de limitació de preu del lloguer ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor i director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, l'economista Josep Maria Raya, va intervenir el passat dijous en el programa "Tot es mou" de TV3 en una taula rodona sobre l'eficàcia del decret de la Generalitat que limita l'increment del preu del lloguer d'habitatges. Raya va apuntar que "l'economia, i l'experiència pràctica en països com París o Berlín, ens indica que el decret no funcionarà". Per Raya hi ha un "mal disseny de la mesura, que el més probable és que incentivi la picaresca i agreugi l'escassedat de l'habitatge".

Raya va apuntar que cal incrementar l'oferta d'habitatge protegit, i ha posat com a exemple d'iniciativa en aquesta línia i possibilista el projecte liderat per Mataró que ha obtingut 2,5 milions d’euros d’Europa per incrementar l’habitatge de lloguer assequible.

Podeu seguir la seva intervenció aquí.

]]>
<![CDATA[ Guía de lectura de la biblioteca de TecnoCampus en materia de igualdad de género y feminismo ]]> Thu, 30 May 2019 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI de TecnoCampus presenta una guía de lectura sobre igualdad de género y feminismo a partir de una selección de obras del fondo documental de la biblioteca, que se pueden pedir a través del servicio de préstamo:

Igualdad de génere

 • Ortiz Monera, R.M.; Moreno Beltrán, A.M.; (2018). Sociologia, economia i ciència política: guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere. Castelló de la Plana: Xarxa Vi-ves d’Universitats.
 • Escapa, R.; Martínez Ten, L (2009). 10 perquès per la igualtat. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball.
 • Cantera, F.J; Murillo, S. (coord.) (2007). Igualdad y empresa. Madrid: Pearson Educación.
   

Feminismo

 • Altés, E. (2007). Les periodistas en temps de la República. Barcelona : Col·legi de Periodistes de Catalunya: Diputació de Barcelona.
 • Barberá, E. (2000). Mujeres directivas: promoción profesional en España y el Reino Unido. Valencia: Ins-titut Universitari d’Estudis de la Dona.
 • Alexiévich, S. (2015). La guerra no tiene rostro de mujer. Barcelona: Debate.
 • Suffragette (2015). Barcelona: Savor: RBA Revistas.
 • Fraj Herranz, E. (2018) Supervivientes: la violencia machista como tema en el arte contemporáneo del Estado español: 15, 16 y 17 de febrero de 2018, Casa de la Mujer. Zaragoza: Concejalía Educación e Inclusión, Servicio de Igualdad.
 • Gènere i mitjans de comunicació: eines per a visibilitzar les aportacions de les dones (2011). Barcelona: l’Apòstrof.
 • Figuras ocultas (2016). Barcelona: Savor: RBA Revistas.

Consultar la guía de lectura sobre igualdad de género.
 

]]>
<![CDATA[ Les beques On The Move permetran a 18 estudiants fer estades a universitats de fora de la UE ]]> Wed, 29 May 2019 00:00:00 +0200

Divuit estudiants van rebre divendres passat, de mans del director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i del conseller delegat de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, les beques On The Move, que els permetran fer estades en universitats de països de fora de la Unió Europea el proper curs. En les seves intervencions, Checa i Costa van destacar que. en una societat global, l’experiència de cursar part dels estudis a l’estranger és molt valuosa, tant a nivell personal com professional.

Les beques són una iniciativa del TecnoCampus, i enguany arriben a la 5a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants, un dels pilars del estudis universitaris al TecnoCampus. Permeten als estudiants sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats de països tan llunyans com Estats Units, Xile, Taiwan o Corea del Sud, i amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals. Totes elles queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa).

Les beques On The Move están dotades amb 1.000 euros cadascuna, que aporten a parts iguals Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. S’atorguen d’entre tots els sol·licitants als divuit estudiants amb les millors notes mitjanes.

Aquest any, les universitats i estudiants que hi faran estades són: Tecnológico de Monterrey, Mèxic (Claudia Faraudo, Sergi Jordi Jiménez, Mariona Codina i Guillem Ayter), Universidad Mayor, Xile (Guillermo Francisco, Guillem Baena, Marina Guisasola, Jaume Masnou, Marta Molés i Carla Piqueras); Universidad Argentina de la Empresa (Ana Garcia i Chiara Lopedote); Feng Chia University, Taiwan (Raquel Viña i Laia Álvarez); Universidad Autónoma del Sur, Xile (Ferran Collado); Ajou University, Corea del Sud (Arnau Perramon); University of Fortaleza, Brasil (Alejandro Lucena); National University, Estats Units (Carlota Bufí).
  

]]>
<![CDATA[ El Grado en Ingeniería Informática, presente a la 8a edición del congreso internacional Spring I/O ]]> Wed, 29 May 2019 00:00:00 +0200

Estudiantes, graduados y un profesor del Grado en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información y de la Doble Titulación con Diseño y Producción de Videojuegos han asistido a la octava edición de la congreso internacional Spring I/O, celebrado los días 16 y 17 de mayo en el Palacio de Congresos de Montjuïc.

A nivel europeo, se trata del acto más grande que se celebra alrededor de la tecnología de programación Spring, un framework de código abierto que utilizan muchas empresas para desarrollar sistemas de información. La edición de este año ha contado con más de 1.200 asistentes, más de 50 ponentes y cerca de 55 charlas y talleres.

Por parte de TecnoCampus, asistieron el profesor Josep Roure, acompañado de graduados que utilizan profesionalmente Spring en sus respectivas empresas y de quince estudiantes que participaron en el congreso como voluntarios. Esta colaboración ha estado posible gracias a la vinculación del grado con Sergi Almar, organizador principal del congreso y graduado en Ingeniería Técnica en Informática de Gestión en la Escuela Superior Politècnica de Mataró, antes de su integración a los centros universitarios de TecnoCampus. Según Roure, participar en este acto ha permitido a los estudiantes entrar en contacto con profesionales del sector y “comprobar que la tecnología que se explica en clase se utiliza actualmente en el mundo empresarial”.

En la foto, de izquierda a derecha, tres de los participantes, Sergi Almar, organizador de la jornada, y el profesor Josep Roure.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull el juliol la tercera edició del congrés Perspectiva Sonora ]]> Tue, 28 May 2019 00:00:00 +0200

Els propers 3, 4 i 5 de juliol el TecnoCampus acull la tercera edició del Congrés Internacional Perspectiva Sonora, dirigit pels professors Jordi Roquer (TecnoCampus), Josep Lluís i Falcó (Universitat de Barcelona) i Lídia López (Universitat Autònoma de Barcelona).

L'esdeveniment es farà en col·laboració amb el simposi "La creación musical en la Banda Sonora" i, com en les edicions anteriors, es proposa reflexionar sobre el paper de la música i el so en els mitjans audiovisuals.
Hi participaran figures de renom com Michael Bull (Universitat de Sussex), Kevin Donnelly (Universitat de Southampton) o Marco Antonio Juan de Dios Cuartas (Universitat Complutense de Madrid) i, entre la oferta d'activitats, s'hi podrà trobar una xerrada-concert sobre el theremin a càrrec de Victor Estrada o un debat sobre el fenomen Rosalia, amb la realitzadora Alba Barneda (Canada), el productor musical Roger Rodés (Macaco, Nubla) i el periodista Borja Duñó (Ara, Mondo Sonoro).

Els eixos temàtics del congrés són:

So, música i cinema.
El paper del so i la música en la publicitat.
Dimensions del so en els videojocs.
Semiòtica i anàlisi del so i la música en mitjans audiovisuals.
Relacions entre estructura sonora i estructura narrativa.
Nous models d'escolta.
Consum i recepció musical.
So transmèdia.
La producció musical com a eina creativa.
 

Més informació.

]]>
<![CDATA[ El professor Anton Planells participa en un congrés sobre videojocs a Santander ]]> Tue, 28 May 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Anton Planells ha participat en el 5è Congrés de Periodisme Cultural “Game Over: Entreteniment, Art, Negoci, Realitat Virtual, Violència i adicció als videojocs”, que va tenir lloc del 15 al 17 de maig a Santander. Hi ha assistit com a ponent convidat amb una conferència titulada “Cuando Macbeth toma el mando. La integración de los grandes relatos en el videojuego contemporáneo”. L’objectiu de la ponència era analitzar com el videojoc utilitza diferents estructures narratives segons la tipologia lúdica, generant així arguments sobreexplotats (la venjança o l’intrús benefactor) i arguments infrarepresentats (l’amor o la la lluita antisistema).

El Congrés de Periodisme Cultural, organitzat per la Fundació Santillana i el Centro Botín de Santander, és un espai de trobada entre els experts en comunicació de la cultura i els especialistes d’àrees emergents i socialment rellevants, com és el cas, en aquesta cinquena edició, del videojoc.

En aquesta edició, el congrés va comptar amb experts internacionals com Miguel Sicart, de la ITU de Copenhague, científics vinculats a la OMS i periodistes de les seccions de cultura de diaris com El País, La Vanguardia, El Mundo o l’ABC, entre d’altres.

A la imatge, el joc "Call of duty", que il·lustra l'article que sobre el congrés ha escrit a La Vanguardia el crític Xavi Ayén.

]]>
<![CDATA[ S’obren tres noves convocatòries de beques de col·laboració ]]> Wed, 22 May 2019 00:00:00 +0200

Ja pots presentar la teva sol·licitud a la quarta convocatòria extraordinària que obrim per donar suport durant el període de matrícula de nous estudiants durant els mesos de juliol, en horari de matí i tarda, i setembre, en horari de matí. Pots presentar-te a la convocatòria fins al 16 de juny des de l’eCampus, accedint a l’apartat “Beques de col·laboració” que trobaràs en el punt de menú “Serveis”. A continuació, presentem la informació clau en relació a les beques de col·laboració a les que pots presentar-te:

Quines són les dates i els horaris orientatius?
Matrícula nou accés juliol matí

 • De l’1 al 30 de juliol de 8 a 14 hores, , a concretar amb la responsable de la beca

Matrícula nou accés juliol tarda

 • Del 12 al 29 de juliol de 15 a 19 hores, a concretar amb la responsable de la beca

Matrícula nou accés setembre matí

 • Del 2 al 30 de setembre de 9 a 14 hores, a concretar amb la responsable de la beca

Quines funcions desenvoluparàs?

 • Revisió de documentació aportada per la matriculació dels estudiants de nou accés
 • Suport administratiu a la tramitació del finançament de matrícules de nou accés
 • Suport administratiu a la tramitació de matrícules de nou accés
 • Atenció al públic

Quines competències i coneixements es valoraran?

 • Coneixement d'eines ofimàtiques
 • Domini del paquet Office
 • Treball en equip
 • Atenció al públic

Per a més informació, pots consultar el document de la convocatòria i si tens qualsevol dubte, pots enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.

 

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus imparte sesiones formativas sobre innovación educativa al equipo docente de la Escola Rocafonda ]]> Tue, 21 May 2019 00:00:00 +0200

Profesores de la Escola Rocafonda de Mataró visitaron TecnoCampus el pasado miércoles 8 de mayo para asistir a dos formaciones sobre vocaciones tecnológicas y storytelling y proyectos transmedia. Las dos sesiones formativas sobre innovación educativa se enmarcan dentro de la participación de los dos centras en el proyecto Magnet, una iniciativa impulsada por la Fundación Jaume Bofill para acompañar los centros educativos en el desarrollo de un proyecto educativo en alianza con una institución.

En esta ocasión, TecnoCampus colabora como centro de referencia en el proceso de transformación educativa de la Escola Rocafonda de Mataró. Esta alianza permitirá en la Escola Rocafonda desarrollar un proyecto educativo innovador y de calidad referente en el territorio, tanto para las familias como para la comunidad educativa. Vinculado a vocaciones tecnológicas, un grupo de maestros asistió a una sesión sobre Arduino, a cargo del profesor Josep López, una plataforma de hardware libro diseñada para facilitar el uso de la electrónica en proyectos multidisiplinaris. Los estudiantes de la Doble titulación en Administración de Empresas y Gestión de la Innovación y Marketing y Comunidades Digitales Adara Maza y Borja de Paz fueron los responsables del taller sobre storytelling y proyectos transmedia, muy útil para trabajar en el aula a partir de ejemplos y de actividades cortas. De cara al próximo curso, el objetivo es trabajar propuestas vinculadas a la sostenibilidad.

Iniciativas como esta se enmarcan en la implementación del Pla Estratégico 2022 de TecnoCampus en cuanto a trabajar en iniciativas conjuntas con el Ayuntamiento y los diferentes agentes sociales y económicos del territorio para ser un motor de iniciativas y proyectos de ciudad.

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya coordina un estudi sobre l'impacte del canvi climàtic a Catalunya ]]> Mon, 20 May 2019 00:00:00 +0200

El director i professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, és el coordinador de l'estudi "Indicador global d'adaptació als impactes del canvi climàtic a Catalunya", que la Generalitat va presentar la setmana passada en un acte públic. En el treball hi ha participat també l'ajudant de recerca Claudia Vargas, estudiant de la doble titulació en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.

L'estudi mostra una evolució moderadament positiva de l’adaptació als impactes del canvi climàtic en els darrers 10 anys. En concret, l’indicador ha crescut un 8,74% al llarg del període 2005-2014, en consonància amb l’inici i el desplegament de mesures i accions d’adaptació arreu de Catalunya. A més, l’IGA és ara més robust gràcies a la integració de 42 indicadors sectorials, 13 més que en el treball del 2014.
 

]]>
<![CDATA[ Cuatro estudiantes de Enfermería participan en un congreso internacional sobre liderazgo en Reino Unido ]]> Fri, 17 May 2019 00:00:00 +0200

Las estudiantes Anna Fernando, Mouna Halhoul, Ola Badia y Clara Casillo, del Grado en Enfermería de TecnoCampus, participaron el 9 y 10 de mayo a la conferencia internacional “European Junior Leadership Academy for Student Nurses” a Nottingham, en Reino Unido.

Las cuatro estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud recibieron una beca para participar en este acto sobre liderazgo en el ámbito de la enfermería que se enmarca dentro de un proyecto más amplio financiado por el programa Erasmus+ de la Comisión Europea. Se trata de una iniciativa coordinada por la Universidad de Nottingham y en la cual han participado lo Trinity Colleage de Dublin (Irlanda), la Escuela de Enfermería de Lisboa (Portugal) y la Universidad de Maribor (Eslovenia). En este sentido, el objetivo del programa es identificar los potenciales líderes estudiantiles en enfermería a primeros de su carrera para fomentar el desarrollo de los conocimientos, las actitudes y las habilidades para un liderazgo efectivo.

La participación de estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud ha sido posible gracias a la colaboración que mantiene el centro universitario con el grupo internacional UDINE, un grupo que promueve el intercambio intelectual entre profesionales de la salud interesados en la investigación en enfermería, la educación y la práctica de la profesión.

  

]]>
<![CDATA[ Un programa de Ràdio TecnoCampus, finalista en el concurs "Premis IdeaRàdio" de SER Catalunya ]]> Thu, 16 May 2019 00:00:00 +0200

El programa La Última Ronda de Radio TecnoCampus, realizado por estudiantes de cuarto curso del Grado en Medios Audiovisuales, ha sido seleccionado como finalista en los Premis IdeaRàdio 2019, convocados para SER Catalunya para animar a los jóvenes a presentar propuestas innovadoras de nuevos programas. Carlos Baquero, Adrián Pineda, Paula Sánchez i Arnau Yzern son los estudiantes que lideran este programa que nació dentro de de la asignatura optativa de prácticas radiofónicas, a cargo del profesor Daniel Torras.

La Última Ronda, que se emite los viernes de 21 a 22 horas a Ràdio TecnoCampus, es un programa en formato magazine donde se utiliza el humor como recurso para explicar y debatir sobre temas de actualidad o cotidianos de una manera distendida y divertida. “La espontaneidad y la buena conexión entre los integrantes del grupo son algunos de los puntos fuertes del programa”, afirma Carlos Baquero. Según Paula Sánchez, la radio es el medio con más margen para la improvisación, ya que “no se necesita una gran atención, muchas veces se escucha de fondo, hecho que permite a los productores y locutores tener más libertad en la creación de contenidos”.

El programa se emite desde Radio TecnoCampus, la radio universitaria del TecnoCampus, que empezó a emitir en septiembre del 2017 con el objetivo de ofrecer una herramienta comunicativa a la comunidad universitaria y crear una plataforma de expresión y de prácticas para los estudiantes. “Valoramos muy positivamente que se ofrezca un espacio como este a los estudiantes, puesto que nos permite desarrollar ideas y tener libertad a la hora de crear”, afirma Adrián Pineda. “Como técnico del programa lo considero una oportunidad para conseguir experiencia laboral puesto que en radio es complicado disponer de material y espacios necesarios”, añade Aranu Yzern.

]]>
<![CDATA[ S’estrena "La influencia", pel·lícula coescrita pel professor Daniel Rissech ]]> Tue, 14 May 2019 00:00:00 +0200

El proper 21 de juny s'estrenarà en sales comercials el llargmetratge de terror La Influencia, co-escrit pel professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Rissech, juntament amb Denis Rovira i Michel Gaztambide, guanyador d'un premi Goya per No habrá paz para los malvados. El guió està basat en la novel·la homònima de Ramsey Campbell, un dels mestres de la literatura de terror contemporània.

La pel·lícula està dirigida per Denis Rovira i produida per Nadie Es Perfecto amb la participació de RTVE. Protagonitzada per Emma Suárez, Maggie Civantos, Manuela Vellés, Alain Hernández i Claudia Placer, serà distribuida a Espanya per Sony Pictures Entertainment Iberia.

A continuació, trobareu el tràiler de la pel·lícula:

]]>
<![CDATA[ Les beques per a estudis de grau passen de 17 a 30 i prioritzaran l’impacte territorial ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha publicat les bases per optar a una de les beques per finançar, totalment o parcialment, els estudis de grau. La convocatòria és substancialment diferent a la d’anys anteriors, ja que augmenten el nombre de places becades i s’introdueixen nous criteris d’assignació. De les 17 beques de l’any passat, es passa a les 30 d’aquest any.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca es basen en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). Es vol reconèixer, així, la territorialitat del projecte, i l’esforç fet pels ciutadans mataronins en el projecte del TecnoCampus, impulsat per l’Ajuntament de la ciutat.

També es prioritzen aquells que optin per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, i s’afavoreixen les noies, entre les quals la manca de vocacions femenines ha motivat que els darrers mesos el TecnoCampus hagi posat en marxa el projecte TecnoGirl.

El model de beques pretén arribar a més persones  ser més gradual. En funció dels punts que assoleixin, els candidats podran optar a una de les cinc beques pel 100% del preu de la de la matrícula, una de les cinc beques pel 75%, una de les deu beques pel 50% o una de les deu beques pel 25%. El termini per optar a la beca acaba el 22 de maig, i es pot consultar tota la informació a www.tecnocampus.cat/beques.

Un cop obtinguda una d’aquestes beques, adreçades nous estudiants de grau, es renoven any a any, mentre duren els estudis, i sempre que no canviï la situació econòmica de la unitat familiar de l’estudiant. El curs 2018-2019, el TecnoCampus ha atorgat un total de 58 beques a la matrícula de grau –entre noves adjudicacions i renovacions-, a les quals cal afegir les 15 beques a esportistes d’alt nivell perquè compatibilitzin esport i formació universitària. La Fundació TecnoCampus hi ha destinat el curs actual uns 300.000 euros, xifra que s’incrementarà amb l’ampliació del programa, de 17 a 30 noves beques, el proper curs.

Els propers anys, la voluntat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és buscar la cooperació amb entitats públiques i privades perquè participin econòmicament en els programes de beques.

]]>
<![CDATA[ The Running Republic: roba esportiva feta amb residus plàstics i xarxes de pesca ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

The Running Republic, empresa participant en la primera edició del programa Reimagine Textile, aposta per realitzar productes esportius més justos i sostenibles, sense deixar de banda el disseny visualment trencador.

Els materials per la fabricació són teixits italians i espanyols extremadament tècnics i fets amb residus plàstics i xarxes de pesca recollides principalment en el Mar Mediterrani i en l’Oceà Atlàntic. D’aquesta manera, poden proporcionar un producte per a la pràctica esportiva a qualsevol nivell i alhora reduir els residus plàstics en el medi ambient.

La participació en el programa Reimagine Textile va suposar un punt d’inflexió en el desenvolupament del seu projecte. Van poder aclarir dubtes que tenien en diferents àmbits relacionats amb la producció tèxtil i a més, van rebre ajudar en la recerca de proveïdors de confecció.

Actualment, l’empresa es finança a través del crowdfunding i tenen una campanya activa en Kickstarter.

Llegeix la notícia sencera en La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Infomar: programes a mida per a empreses ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

Infomar, ubicada al TecnoCampus, és una empresa que desenvolupa programes a mida, principalment en l’entorn empresarial i industrial, utilitzant eines de programació estàndard de l’ecosistema Microsoft.

Xavier Martori, CEO d’Infomar, afirma que entre els seus serveis destaca l’anàlisi de processos, desenvolupament de solucions a mida amb eines estàndard i col·laboració en la implementació i consolidació de sistemes informàtics.

L’empresa va ser creada en 1990 i des de llavors ha estat pionera en diferents aspectes. A més, Infomar ha portat a terme el procés d’integració dels sistemes informàtics de les vuit companyies tèxtils que ha adquirit el grup Nextil.   

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ TUSGSAL col·laborarà amb la Càtedra d'Economia Social ]]> Thu, 09 May 2019 00:00:00 +0200

L’empresa badalonina TUSGSAL ha signat un acord amb la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme per col·laborar en activitats de formació pràctica i investigació científica en l’àmbit de l'economia social. La col·laboració es canalitzarà a través de la Càtedra d’Economia Social, impulsada des de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus. Existeix la voluntat entre ambdues entitats d’intensificar les relacions entre el món universitari, la societat i el territori amb activitats de docència, d'investigació i divulgatives.

L’acte de signatura s’ha celebrat a les instal·lacions del Tecnocampus a Mataró amb els signants d’ambdues parts, el director general de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el president del Consell d’Administració de TUSGSAL, Federico Llobet. Van assistir a la signatura el director generade TUSGSAL, Carles Fàbregas; el director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus, Josep María Raya; el Secretàri del Consell d’Administració de TUSGSAL, Vicenç Climent; i el director de la Càtedra d'Economia Social, Eloi Serrano; 

]]>