Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ La Comissió Europea finançarà dos projectes de recerca del TecnoCampus ]]> Wed, 18 Sep 2019 00:00:00 +0200

La Comissió Europea en el marc del progrma ERASMUS+, finançarà dos projectes de recerca en els quals participa l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, de la mà del grup de recerca consolidat d’Atenció a la Cronicitat i la Innovació en Salut (GRACIS).

El primer dels projectes, pel qual el TecnoCampus rebrà 248.000 euros, és el primer d'aquest tipus coordinat a nivell europeu pel TecnoCampus. Aborda el desenvolupament de materials audiovisuals d'accés obert, relacionats amb procediments i tècniques d’ infermeria en un entorn de simulació. I-BOX, que és com s’anomena el projecte, planteja afrontar els reptes de la formació i innovació en salut mitjançant l’aprenentatge virtual i potenciant el e-learning amb una visió integral i internacional de la formació en infermeria. Té una durada de 36 mesos, hi participen, a més del TecnoCampus, les universitats de Maribor (Eslovènia), UMIT (Àustria), Turku (Finlàndia) i  Sechenov (Rússia),  i està liderat a Espanya per les professores Esther Cabrera i Carolina Chabrera. Contempla, a més, la mobilitat d’estudiants i professors dels cinc països. 

El segon projecte, liderat per un equip de investigadors del Waterford Institute of Technology d’Irlanda, inclou la participació de centres universitaris d’Eslovènia i Alemanya, a més del TecnoCampus, que el lidera a nivell espanyol de la mà de les  professores Carme Rosell i Ester Mateo. L’objectiu principal del projecte és el desenvolupament d’una aplicació informàtica i de material que permeti avaluar l’estrès i la salut mental dels estudiants d’infermeria dels paisos europeus. Està dotat amb 297.000€.

]]>
<![CDATA[ Conveni amb l'Escola GEM per aprofundir les relacions en l'àmbit educatiu ]]> Tue, 17 Sep 2019 00:00:00 +0200

L'Escola mataronina GEM i el TecnoCampus han firmat avui la renovació del conveni que permetrà a les dues institucions aprofundir en la seva relació educativa. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el president del patronat del GEM, Àlex Araujo, han estat els encarregats de firmar l'acord, que contempla àmbits com la innovació educativa, les pràctiques, l'emprenedoria o l'orientació universitària

L'acord permet la participació d'alumnes del GEM en activitats com els tallers Linnk, la lliga de debat universitari o les sessions informatives dels diverses graus que s'imparteixen al TecnoCampus. Els docents del centre, a més, participaran en activitats relacionades amb la innovació educativa que s'organitzen al parc, com les relacionades amb l'emprenedoria universitària.

L'acord contempla també incorporar, a l’oferta d’allotjament per estudiants internacionals que fan estada al TecnoCampus, les famílies del GEM que han manifestat interès a acollir durant temporades aquests estudiants.

]]>
<![CDATA[ Hola Marketing: chatbots amb base innovadora ]]> Tue, 10 Sep 2019 00:00:00 +0200

Hola Marketing, empresa ubicada al TecnoCampus, ofereix solucions de màrqueting i tecnologia a administracions i empreses perquè puguin transformar-se digitalment.

Marcia Rodríguez, sòcia fundadora i CEO de l’empresa, comenta que des del TecnoCampus ha rebut molta ajuda amb sessions d’emprenedoria per posar en marxa l’empresa, que va sorgir en veure que moltes empreses necessitaven no tan sols tecnologia, sinó també una estratègia per poder aprofitar aquests recursos. Ofereix solucions a administracions i empreses per a poder transformar-se digitalment i apliquen màrqueting i tecnologia com a valor afegit.

L’empresa també ofereix chatbots, programes informàtics per  mantenir una conversa en temps real,  que incorporen intel·ligència artificial i integració multicanal, i, a més, una estratègia de màrqueting definida al darrera. Intenten que les empreses puguin comunicar-se d’una forma que sembli real, de forma eficient i innovadora amb els seus clients.  

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del grau de videojocs participen a l'Indie Dev Day ]]> Mon, 09 Sep 2019 00:00:00 +0200

Estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs han participat els dies 7 i 8 de setembre a l’Indie Dev Day, un esdeveniment per a desenvolupadors de videojocs independents que s’ha celebrat al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona.

“Falling Friends”, “The Báaxal” i “Polaris Couple”, videojocs que l’any passat van sorgir com a projectes de 2n i 3r curs, han estat exposats aquest cap de setmana amb l’objectiu de donar-los a conèixer a la comunitat de videojocs independents i que els assistents hi juguin.

A més dels expositors de videojocs, l’esdeveniment ha comptat amb la intervenció de ponents, que han realitzat xerrades i taules rodones per abordar diversos aspectes del món dels videojocs: des de creació de personatges i aspectes tècnics i d’art, a emprenedoria, màrqueting o història dels videojocs. Per acabar, l’organització ha entregat els IndieDevDay Awards als millors jocs de l’esdeveniment.

 Marco Santoro, estudiant de TecnoCampus, ha destacat la bona acollida del joc que ha desenvolupat amb el seu equip, “The Báaxal”.

I com a punt culminant d’aquest cap de setmana, els creadors de “Polaris Couple” han anunciat que el seu joc ja està disponible a la plataforma itchio per tal que s'hi pot jugar des de casa. Prova’l a l’enllaç: http://martigt.itch.io/polariscouple.

]]>
<![CDATA[ La professora Matilde Martínez guanya la Beca Santander W50 de formació d’alt rendiment a dones directives de tot el món ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Matilde Martínez, que també és directora del CreaInnova Institute i de l'Innovation Factory Institute, ha estat una de les guanyadores de la Beca Santander W50, que reconeix les dones directives de tot el món.

Es tracta d'un programa creat per Banc Santander i UCLA Anderson Executive Education amb l'objectiu de proporcionar formació d'alt rendiment a dones directives amb gran capacitat de lideratge per ocupar càrrecs en l'alta direcció i els consells d'administració de les empreses.

Martínez reconeix que tot i que hi havia moltes candidatures, va decidir presentar-se perquè "UCLA és una universitat de molt prestigi i de molt nivell tant pels continguts del programa com pel caràcter internacional". En aquest sentit, Martínez rebrà durant tres mesos formació en matèries essencials per a les líders del futur: lideratge estratègic, intel·ligència organitzativa, govern corporatiu, estratègia empresarial, negociació, mentoring i networking.

Segons un anàlisi realitzat per l'Organització Internacional del Treball (OIT) l'any 2014, a partir d'enquestes a 13.000 companyies de setanta països, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis d'entre un 5% i un 20%. Tot i així, prop d'un 60% de les corporacions analitzades no tenen dones a la junta directiva i menys del 5% estan dirigides per una dona. Martínez, en aquest sentit, assegura que "la dona aporta un nou estil de lideratge basat en la comunicació, el treball en equip, la capacitat per gestionar les emocions i la innovació creativa".

]]>
<![CDATA[ Innovem crea un sistema que millora la rehabilitació després d’accidents ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

Innovem, empresa ubicada al parc empresarial del TecnoCampus, ha desenvolupat DeltaQon, un sistema d’anàlisis de moviment que es basa en sensors inercials. Aquest sistema permet millorar l'efectivitat dels tractaments de rehabilitació i millora l'eficàcia en la determinació de les indemnitzacions després dels accidents.

Ramon Serra és el director executiu d’Innovem, empresa que es dedica principalment a la recerca, desenvolupament i venda de solucions tecnològiques en les àrees de Bioingeniería, Enginyeria Mecatrònica, IoT i Intel·ligència Artificial.

L’empresa acaba de rebre una subvenció de la comissió Europea, la primera fase del SME Instrument de H2020. Innovem també compta amb Sigma Industrial Precision, empresa que realitza manteniment predictiu a partir d’un anàlisi electrònic en temps real del comportament de les maquines, identificant anomalies de manera primerenca i permetent accions preventives. Per a això utilitza tecnologies com el IOT i Intel·ligència Artificial, igual que el DeltaQon.

Llegeix la noticia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Braingaze participa en una fira a Hong Kong per accedir a l’ecosistema tecnològic asiàtic ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Braingaze, ubicada al Tecnocampus, ha estat una de les deu start-ups seleccionades en una missió d’ACCIÓ a través de l’oficina de Hong Kong perquè les empreses emergents coneguin millor l’ecosistema asiàtic i presentin els seus projectes a potencials inversors.

L’esdeveniment ha analitzat l’impacte de la tecnologia en els negocis i la societat, amb un rol destacat del 5G, els vehicles autònoms i l’e-gaming. Hi han participat directius de companyies com Lenovo, AirAsia, Spotify, Shiseido, Alibaba o Google.

Durant l’estada a Hong Kong, a part de participar en la fira, les empreses emergents catalanes han seguit una agenda individualitzada de reunions segons els seus interessos, organitzada per l’oficina d’ACCIÓ, i han presentat els seus projectes davant d’inversors de la regió.

En paraules del seu CTO, Hans Supèr, “la participació a l’esdeveniment ha estat molt intensa però amb molt d’èxit. Diversos inversos i clients s´han interessat pel nostre producte”.

Veure la noticia sencera.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria dels 19a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que promouen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 19a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses que donen suport a la iniciativa. Són onze en total: nou del parc, l’empresa mataronina Samcla (molt vinculada al TecnoCampus en els seus orígens) i BStartup, del Banc Sabadell.

Les empreses que actuen com a mecenes són: CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  EignapharmaMinoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); Web Manager Service i Palobiofarma, l’esmentada Samcla i Global Berry (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.
 

El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000, i s’adrecen a start-ups o noves idees empresarials. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 10 d'octubre de 2019. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. Com a novetat d’enguany, també es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Premiada una comunicació sobre emprenedoria de professors del TecnoCampus ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Les professores Núria Masferrer i Màrian Buil han presentat la comunicació "Including entrepreneurial skills as drivers of environmental sustainability and innovation in academic and research programs" en el congrés Accelerating the Implementation of Sustainable Development in Research Programm, celebrat a Torí els dies 1 i 2 de juliol. La comunicació ha estat reconeguda amb el "Best Paper Award" del simposi. La investigació demostra que desenvolupar competències emprenedores té relació amb el compromís amb la innovació i el medi ambient de la persona que les posseeix, de manera que recomana incloure aquesta formació en els programes d'educació i recerca.

L'article que recull aquesta comunicació, de Màrian Buil, Núria Masferrer, Josep Patau i Albert Miró, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, es publicarà a l'International  Journal of Sustainability in Higher Education.

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus gradúa cerca de 250 estudiants en audiovisuales, videojuegos e ingenierías ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 248 estudiantes de la Escuela Superior Politécnica se graduaron el pasado viernes 19 de julio al TecnoCampus acompañados de familiares, autoridades y el equipo docente en un acto, dividido en tres sesiones, celebrado en el Auditorio del TecnoCampus. Han finalizado sus estudios 132 estudiantes en Medios Audiovisuales, 38 en Diseño y Producción de Videojuegos, 23 en Ingeniería Electrónica Industrial y Automática, 35 más en Ingeniería Mecánica y 20 en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información.

La directora de la Escuela Superior Politécnica, Ester Bernadó, destacó en el discurso de bienvenida que el ecosistema universidad, empresa y territorio hace de TecnoCampus un modelo educativo singular: “Todos los estudiantes sois cocreadors de este modelo, caracterizado por la proximidad al estudiante, a las empresas, por el sello emprendedor y por el vínculo con la Universidad Pompeu Fabra y la ciudad de Mataró”.
Tanto Ester Bernadó como el comisionado para la estrategia del Grupo UPF y patrón de la Fundación TecnoCampus Mataró-Maresme, Carles Ramió, coincidieron a señalar que la capacidad para adaptarse a los cambios y la ética profesional son aspectos claves para afrontar los cambios de futuro, marcados por la robótica, la revolución industrial o la inteligencia artificial. “Tenéis una enorme responsabilidad ética y moral para crear un discurso a la sociedad y para asegurar que vuestro trabajo aporte el máximo bienestar a la sociedad”, añadió Ramió.

Los padrinos de la promoción de este año han sido la profesora Anna Tarragó, en Medios Audiovisuales; Lidia Pitzalis, con una amplia experiencia en el sector de los videojuegos y fundadora de la firma de joyas sostenibles Collartz.com, en Diseño y Producción de Videojuegos; y el profesor Juan Garcia i Joaquin Álvarez, experto en desarrollo de soluciones digitales, procesos de innovación, y en diseño e implementación de ciudades inteligentes; en el caso de las Ingenierías. Todos apuntaron que para lograr el éxito profesional es indispensable cuidar las relaciones personales, ser humilde, no perder las ganas de aprender y sobre todo, utilizar este conocimiento para mejorar la calidad de vida de las personas. También se hizo un reconocimiento a los graduados con el mejor expediente académico: Adrià Luque, en Medios Audiovisuales; Ricard Perea, en Diseño y Producción de Videojuegos; Miquel Giménez, en Ingeniería Electrónica y Mecánica; y David Junquero, en Ingeniería Informática.

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, fue el encargado de cerrar el último acto de graduación de la promoción 2019. En su discurso, Checa animó los graduados a no perder la curiosidad para aprender cosas nuevas, a cuestionarse el propio conocimiento y a no tener miedo a equivocarse y a asumir riesgos, ya que cada error es una oportunidad para aprender. 

]]>
<![CDATA[ El profesor Marcos Faundez preside el tribunal evaluador de una tesis doctoral en la Universidad de Vic ]]> Mon, 22 Jul 2019 00:00:00 +0200

El profesor de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez participó el pasado 15 de julio en el tribunal evaluador de una tesis doctoral en la Universidad de Vic. La tesis, presentada por Josep Dinarès, se titula “Interfaces cerebro-ordenador basadas en EEG para la neurorehabilitación” y se trata de una tesis doctoral industrial realizada conjuntamente con la empresa GTEC para desarrollar una aplicación de neurorehabilitación.

En este sentido, se ha trabajado en aplicaciones de Brain Computer Interface (BCI) de imaginería motora, para la neurorehabilitación de pacientes con ictus, y de P300, para pacientes en síndrome de locked-in, condición donde el paciente está alerta y despierto pero no puede moverse o comunicarse verbalmente. La tesis ha sido dirigida por el catedrático Jordi Solé, miembro del proyecto del proyecto de investigación "Generación de un marco unificado para el desarrollo de patrones biométricos de comportamiento", financiado por el Ministerio de Ciencia, Tecnología y Universidad y que lidera actualmente el Grupo de Investigación en Tratamiento de la Señal del TecnoCampus.

]]>
<![CDATA[ El estudiante Miquel Giménez gana los Premios Enginyers BCN con un candado inteligente para motocicletas ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El estudiante Miquel Giménez, que estudia la Simulteneïdad en Ingeniería Mecánica y Electrónica Industrial y Automática en la Escuela Superior Politécnica, ha ganado los premios Enginyers BCN con el proyecto “Thumblock”, un candado biométrico inteligente para motocicletas que funciona con huella dactilar. El premio, que se entregó el pasado viernes 28 de junio, está dotado de 1.000 euros y lo otorga el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Actualmente Barcelona es la ciudad europea donde se producen más robos de bicicletas, es por eso que un producto como este es potente no sólo desde un punto de vista técnico, sino que también tiene en cuenta el impacto económico y medioambiental. En este sentido, se pretende diseñar también un modelo de negocio asociado al producto que sea escalable y que aplique las tecnologías derivadas de la cuarta revolución industrial o Industria 4.0.

El profesor Julian Horrillo, coordinador de los grados en Ingeniería Industrial y tutor del proyecto, apunta que el Trabajo Final de Grado se enmarca dentro de la actividad del Grupo de Investigación en Energías Renovables, Sostenibilidad, Eficiencia Energética e Innovación Tecnológica Industrial (GRESIT), especialmente la vinculada a la fabricación inteligente y la innovación industrial. “Es un proyecto con un potencial real de mercado muy importante que no sólo cumple con la parte técnica, sino que incorpora un plan de negocio completo”, añade.

El objetivo de los Premios Enginyers BCN, que este año llegan a la 18a edición, es distinguir los mejores proyectos en todos los ámbitos de la ingeniería industrial y, a la vez, fomentar los valores indispensables para la excelencia de un proyecto, como por ejemplo la calidad, la innovación, la sostenibilidad y la adecuación a la normativa.

]]>
<![CDATA[ La Fundació TecnoCampus renova el Patronat amb l’entrada de sis nous membres ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme renova el seu Patronat, que continuarà presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote. El ple municipal ha designat com a nous representats dels grups municipals els següents patrons: Pilar González, Ana Caballero, José Manuel López, Carles Porta, Sergi Morales i Cristina Sáncho.

Deixen el Patronat Carlos Súnico, Mercè Bosch, Xavier Simó, Josep Illa, Montse Morón i  Juan Carlos Casaseca, als quals en la reunió d’ahir es va reconèixer la seva dedicació dels darrers anys a la institució. Continuen el càrrec la resta de patrons. Podeu consultar la composició del Patronat aquí.

]]>
<![CDATA[ 856 estudiants assignats al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Vuit de les disset titulacions que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 9,46), com a resultat de la preinscripció de hjuny. El conjunt dels graus i dobles graus tenen 856 estudiants assignats, xifra que supera les 845 places que s’ofereixen. D'aquests, 589 assignats han triat el TecnoCampus en primera preferència, i han iniciat la matrícula aquesta mateixa setmana. La llista d’espera (persones pendents dels procés de reassignació) és de 314, dels quals 129 han triat el TecnoCampus com a primera opció.

A més de les titulacions de l’àmbit de la salut, els graus d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, de Màrqueting i Comunitats Digitals i la doble titulació d’Administració d’Empreses i Màrqueting i Comunitats Digitals s’ompliran aquest mes de juny, sense haver d’esperar a la matrícula de setembre. En la mateixa situació es troben els graus de Mitjans Audiovisuals i el de Disseny i Producció de Videojocs, que mantenen l’elevada demanda dels darrers cursos. Cal destacar que, segons les dades fetes públiques per la Generalitat, set titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus figuren entre les 300 més demandades en primera preferència a tot Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Les beques TecnoCampus beneficiaran el proper curs 30 nous estudiants de grau ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El proper curs 2019-2020, 30 nous estudiants de grau gaudiran d’una beca TecnoCampus, sigui del 100%, el 75%, el 50% o el 25% del preu de la matrícula. És el primer cop que en la convocatòria d’aquestes beques s’hi introdueixen modalitats per diferents imports, cosa que ha permès fer-les més graduals i que beneficiïn més estudiants. L’import que la Fundació hi destinarà creix de manera substancial: dels 74.000 euros del curs actual, per a beques de primer curs, als 98.000 del proper curs. A més, cal tenir en compte que aquestes beques es renoven curs a curs, fins que l’estudiant acaba els estudis, de manera que el proper curs, entre noves beques i renovacions de les concedides en anys anteriors, el TecnoCampus destinarà més de 300.00 euros a aquest concepte.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca s’han basat en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). De les 30 beques concedides, 14 són per a residents a Mataró i 10, per a residents en altres municipis del Maresme.

També s’han prioritzat els candidats que optaven per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, amb més puntuació per a noies, entre les quals la manca de vocacions femenines. S’han atorgat sis beques per a estudis d’enginyeria, dues de les quals són per a noies. S’han rebut un total de 114 sol·licituds, xifra molt superior a les 80 del curs passat, i s’ha creat una llista d’espera per si hi ha renúncies entre els adjudicataris.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de TecnoCampus participan al Explorer Day en Portugal ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Alex Tello, Xavier Sánchez, Marta Ortuño, Marciel Navarro y Luís Media, estudiantes de TecnoCampus y participantes del programa de emprendimiento Explorer desde TecnoCampus, viajaron a Coimbra (Portugal) del 9 al 11 de julio para asistir al Explorer Day, un encuentro con jóvenes emprendedores de los 55 centros que han participado en el programa y que durante cinco meses han estado desarrollando sus ideas de negocio y han recibido formación y asesoramiento.

Alex Tello i Xavier Sanchez, con el proyecto “Dr.Air”, Marta Ortuño y Marciel Navarro, con “Urban Farmers” y Luís Media con “Proyecto Uno”, acompañados por el coordinador del programa al TecnoCampus y técnico de emprendimiento universitario, David Rangil, tuvieron la oportunidad de asistir a charlas de profesionales destacados como Valentí Sanjuan, ironman y periodista; Eduardo Delgado, director ejecutivo de Roams; Veronica Orvalho, de FCUP-*DCC & Didimo; Leonardo Fernández, director Donde The Top; Rodrigo del Prado; CEO de BQ; y Fernando Sepúlvrda, CEO de Impulsa.

Alex Tello i Xavier Sánchez, que han desarrollado un proyecto para mantener sanos los cultivos con tecnología de drones, junto con el estudiante Genís Serra, recibieron un reconocimiento como ganadores a la mejor idea del programa de emprendimiento universitario Explorer al TecnoCampus. En este sentido, uno de los estudiantes, en representación del grupo, viajará el 31 de octubre a Silicon Valley junto con los 55 mejores jóvenes emprendedores de este programa que impulsa Banco Santander a través de Santander Universidades y que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Mon, 15 Jul 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

 

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

  • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
  • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

  • Formes de pagament

Altres tràmits

  • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
  • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

  • Formes de pagament

Altres tràmits

  • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
  • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ El Máster en Entrenamiento Personal y Readaptación Físicoesportiva, presente en un congreso internacional sobre deporte en Praga ]]> Sun, 14 Jul 2019 00:00:00 +0200

David Suárez, graduado en el Máster en Entrenamiento Personal y Readaptación Físicoesportiva en TecnoCampus, participó como ponente en el congreso internacional European College of Sport Science, celebrado del 3 al 6 de julio en Praga (República Checa). Se trata de un acto que se organiza anualmente para promover la ciencia y la investigación en el ámbito de las ciencias del deporte y la medicina deportiva.

Suárez, que recibió un reconocimiento al mejor Trabajo Final de Máster el curso 2017-2018, presentó una comunicación, titulada “Differences in ventilatory efficiency between cycle ergometer and half-squat exercises”, que forma parte de la tesis doctoral del profesor de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud Lluís Albesa. En este sentido, la presentación se basaba en un estudio que compara las respuestas cardioventilatorias, los niveles de lactato en sangre, la pendiente de eficiencia y lo VE/VCO2 entre ejercicios de media sentadilla y ciclo ergométrico durante una prueba de carga constante a la intensidad del umbral de lactato.

]]>
<![CDATA[ El profesor Marcos Faundez participa en el tribunal de una tesis en la Universidad Autónoma de Madrid ]]> Fri, 12 Jul 2019 00:00:00 +0200

El profesor de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez asistió como invitado en el tribunal de una tesis presentada en la Universidad Autónoma de Madrid el pasado 9 de julio.

La tesis llevaba por título "Disruptive approaches to online handwriting and signature authentication for security-enhanced schemes" y la defendía Ruben Tolosana, estudiante de ingeniería de la Universidad. De hecho, el grupo de investigación Biometrics and Fecha Pattern Analytics Lab de la Universidad Autónoma de Madrid y el Grupo de Investifació en Tratamiento de la Señal de la Escuela Superior Politécnica han colaborado en varios proyectos, financiados por el Ministerio de Ciencias, Innovación y Universidades.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en una nova plataforma per a l’educació mediàtica impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus formarà part, gràcies a la participació de la professsora Maddalena Fedele, coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, en la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que aplega 47 persones i entitats, i que té com a objectiu facilitar que els joves i els adults adoptin una visió crítica envers els continguts que difonen els mitjans de comunicació, amb un accent especial en els nous mitjans digitals.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya va aprovar, en el Ple del 19 de juny, la creació de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica, que es va constituir el 26 de juny en un acte dut a terme a la seu del CAC. La plataforma es va presentar públicament la setmana passada, en el marc d’unes jornades de formació del programa eduCAC que han organitzat conjuntament el CAC i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC). L’acte va tenir lloc a la seu del CPAC.

El president del CAC, Roger Loppacher, que ha participat en la inauguració de les jornades, ha assenyalat que “el repte de protegir els infants i els adolescents davant els continguts als quals accedeixen des del mòbil i les tauletes és una responsabilitat compartida entre el regulador, les administracions, les escoles, els mitjans de comunicació i les famílies”.

]]>
<![CDATA[ Tot el que has de saber per a l’automatrícula del proper curs ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula és del 5 al 13 de setembre del 2019, cal que abans que comenci tinguis en compte el següent:
Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar-ho, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant l’e-Secretaria i selecciona “Formes de pagament”.
Si no tens vigent el carnet de família nombrosa a data de començament de curs, 23 de setembre, no t’apareixerà el descompte a la matrícula. En aquest sentit, és important que t’informis sobre el dret a bonificacions per tenir-ho tot a punt per l’automatrícula: aquí.

]]>
<![CDATA[ Disponible el calendari acadèmic del curs 2019-2020 ]]> Tue, 09 Jul 2019 00:00:00 +0200

Tant si comences els estudis universitaris al TecnoCampus com si ja ets estudiant, et recomanem que llegeixis la Guia de l'Estudiant 2019-2020, on trobaràs tota la informació sobre el calendari acadèmic, els serveis campus, les instal·lacions o el Punt d'Informació a l'Estudiant (PIE).

Punts principals de la Guia de l’Estudiant:

Edificis dels campus
Saps on estan totes les aules? On està l'Auditori?

Calendari acadèmic del curs
Quan comença el període d'exàmens? Quins són els dies festius?

Credencials i accessos al TecnoCampus
Com puc connectar-me al wifi? És cert que tinc accés gratuït a la plataforma Microsoft Office 365 online?

Els teus estudis
On puc consultar els horaris de els classes? A quines beques puc optar?

Serveis de suport a l’estudiant
I si tinc dubtes, a qui pregunto? Com puc aconseguir l'abonament esportiu?

Campus emprenedor
I si tinc una idea de negoci, em podeu ajudar a desenvolupar-la? A quins programes d’emprenedoria puc participar?

Campus Saludable
Com puc col·laborar-hi? Quines activitats organitzen?

Equipaments
Quin abonament hi ha al pàrquing? Quin és l’horari de bar restaurant del TecnoCampus?

Òrgans de representació i participació estudiantil
Hi ha una associació d’estudiants? Com és la vida universitària del TecnoCampus?

]]>
<![CDATA[ ZER Collection, premiada a la Rebelpin Fashion Awards ]]> Mon, 08 Jul 2019 00:00:00 +0200

ZER Collection ha obtingut el primer premi (5.000 euros) a la Rebelpin Fashion Awards d'ACTE (European Textile Collectivities Association) celebrat el 5 de juliol durant la Setmana de la Moda de Roma. Aquesta startup, que va néixer en el programa Reimagine Textile 2018, actualment incubada al Tecnocampus, i guanyadora de nombrosos premis en innovació, s’apalanca en tres eixos principals: tecnologia, sostenibilitat i tendència. A través de la impressió 3D aconsegueix generar 0 residus, d’aquí el nom de l’empresa.

Rebelpin és un concurs europeu de moda per a joves dissenyadors europeus que els dóna l’oportunitat de mostrar la seva creativitat a la indústria tèxtil i de la moda internacional.  En aquesta edició, el tema d’inspiració per presentar tres outfits ha estat la Selva Urbana. El jurat europeu va seleccionar 10 finalistes per presentar les seves creacions, i ZER Collection va ser seleccionada com la millor amb la seva nova col·lecció COD3NTIDAD.

ZER Collection és un estudi de disseny, creat per Ane Castro i Núria Costa, que aposta per la moda del futur: sostenible i creada amb noves tecnologies. Després d’estudiar als Països Baixos, aquestes dues joves van tornar a Barcelona carregades d'idees que estan innovant en el camp de la moda a Espanya. Van guanyar el premi a la millor col·lecció de moda de la promoció i van decidir presentar-se al concurs de Samsung Ego Innovation Project amb una nova col·lecció. 


 

]]>
<![CDATA[ La Escuela Superior de Ciencias Socials y de la Empresa gradúa más de 300 estudiantes ]]> Mon, 08 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 337 estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa se graduaron el pasado viernes 5 de julio al TecnoCampus, en un acto dividido en tres sesiones celebrado en el Auditorio de TecnoCampus. Han finalizado sus estudios 65 estudiantes en AdE y Gestión de la Innovación, 19 en AdE y Gestión de la Innovación (docencia en inglés), 16 en Máster Universitario en Emprendimiento e Innovación, 5 en Turismo y Gestión del Ocio, 45 en la Doble titulación en Turismo y Gestión del Ocio y AdE y Gestión de la Innovación, 61 en la Doble titulación en AdE y Gestión de la Innovación y Marketing y Comunidades Digitales, 100 en Marketing y Comunidades Digitales y 26 en Logística y Negocios Marítimos.

El director de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, Josep Maria Raya, que asistió al primer acto de graduación como director desde su nombramiento en julio del 2018, animó los estudiantes a no perder la curiosidad para aprender cosas nuevas y a seguir vinculados a la universidad desde la comunidad de graduados del TecnoCampus a través del programa Alumni. Pablo Pareja, comisionado para la trayectoria de los estudiantes de la Universitat Pompeu Fabra y padrino externo de la promoción 2019, afirmó en su discurso que la graduación sólo es un punto y seguido en la etapa como estudiante y recomendó a los graduados seguir formándose, no tener miedo a equivocarse y potenciar siempre la colaboración y el compañerismo. “No solo tenéis que trabajar para ser buenos profesionales, sino también mejores personas”, añadió.
Los parlamento de los profesores, el discurso de los representantes de promoción y la entrega de diplomas a los graduados fueron algunos de los momentos más emocionantes del acto. En cuanto a los mejores expedientes académicos, se entregó un reconocimiento a Laura Estivill, en AdE y Gestión de la Innovación; Miriam Bermudez, en AdE y Gestión de la Innovación (docencia en ángulos); Santiago Castiella, en el Máster Universitario en Emprendimiento e Innovación; Sandra Llorens, en la Doble titulación en Turismo y Gestión del Ocio y AdE y Gestión de la Innovación; Roser Vidal, en Doble titulación en AdE y Gestión de la Innovación y Marketing y Comunidades Digitales; Bruno Gabarrón, en Marketing y Comunidades Digitales; y Maria Baró, en Logística y Negocios Marítimos.

El alcalde de Mataró y presidente de TecnoCampus, David Bote, señaló, en el discurso de clausura de la primera sesión, el compromiso de TecnoCampus para seguir siendo una herramienta al servicio de las personas que contribuya al desarrollo social y económico del territorio. El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, que cerró la segunda y tercera sesión, apuntó que la formación en competencias transversales en emprendimiento e innovación, que se incorporan en todos los estudios de TecnoCampus, pueden convertirse en un elemento diferenciador que ayude a los graduados a posicionarse en un mercado laboral que busca unos perfiles profesionales cada vez más multidisplinarios, con una clara vocación internacional y con capacidad para adaptarse a los cambios.

]]>
<![CDATA[ Los profesores Marcos Faundez y Enric Sesa participan a un congreso sobre telecomunicaciones en Hungría ]]> Thu, 04 Jul 2019 00:00:00 +0200

Los profesores de la Escuela Superior Politécnica Marcos Faundez y Enric Sesa han viajado del 3 al 5 de julio a Budapest (Hungría) para participar a la 4a edición del Congreso Internacional sobre Telecomunicaciones y Procesamiento de la Señal.

Ambos han presentado dos ponencias de trabajos de investigación desarrollados conjuntamente con estudiantes del Grado en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información y del Grado en Ingeniería Electrónica Industrial y Automática. Los trabajos forman parte de un proyecto de investigación del Grupo de Investigación en Tratamiento de la Señal de la Escuela Superior Politécnica financiado por el Ministerio de Ciencia, Tecnología y Universidades.

La comunicación de Marcos Faundez, titulada “Low cost fall detection based on Cortex M4”, se centraba en un detector de caídas, un sistema autónomo con la funcionalidad de detectar las caídas de personas a su domicilio y que, a diferencia de la teleasistencia, no requiere la intervención del usuario. Enric Sesa, por su parte, presentó “SVC analytics a software for plotting and extracting features from online handwritten signals", un programa desarrollado por el Grupo de Investigación en Tratamiento de la Señal para visualizar y editar ficheros de escritura online.

]]>
<![CDATA[ Arranca el Congreso Perspectiva Sonora sobre el papel de la música y el sonido en el audiovisual, con cerca de 120 inscritos ]]> Wed, 03 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acoge a partir de hoy y hasta el viernes 5 de julio la tercera edición del Congreso Perspectiva Sonora y el Simposio “La Creación Musical de la Banda Sonora”, que este año organizan una convocatoria conjunta para reflexionar sobre el papel de la música y el sonido en el ámbito del audiovisual.

El acto de inauguración del congreso se ha celebrado esta mañana, donde el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa; la directora de la Escuela Superior Politècnica, Ester Bernadó, y los directores del congreso, Jordi Roquer, Josep Lluís y Falcó y Lidia López, han dado la bienvenida a los cerca de 120 asistentes provenientes de diferentes puntos del territorio catalán y del resto de España, pero también otros países como Italia, Inglaterra, Canadá o Brasil, entre otros.

Desde TecnoCampus, el acto se organiza a través del Grupo de Investigación del Sonido, Silencia, Imagen y Tecnología (SSIT) de la Escuela Superior Politècnica, que promueve y realiza proyectos de investigación dentro del ámbito de la comunicación audiovisual y la publicidad. En este sentido, Josep Lluís Checa ha señalado que congresos como este refuerzan el compromiso desde la academia no sólo con la formación, sino también en la generación y la transferencia de conocimiento, especialmente en aquellas áreas de estudio vinculadas a los estudios que se imparten en los centros universitarios del TecnoCampus.

El congreso cuenta con cerca de ochenta conferencias, con tres ponentes de renombre como son Michael Bull, Kevin Donnelly y Marco Antonio Juan de Dios, y tablas de discusión sobre el fenómeno de la Rosalía con el productor musical Roger Rodés, el realizador de video Òscar Romagosa y el periodista Musical Borja Duñó. En este sentido, durante los próximos días profesionales de diferentes ámbitos pero con un denominador común, el interés por las relaciones entre música e imagen en el audiovisual, debatirán sobre temas como por ejemplo el sonido y la música al cine y a la publicidad, la dimensión sonora en los videojuegos, los nuevos modelos de escucha, difusión y recepción y la música y el cine en España. 

]]>
<![CDATA[ TecnoCampus gradúa 140 estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud ]]> Tue, 02 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 71 estudiantes del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y 69 estudiantes del Grado en Enfermería se graduaron el pasado viernes 28 de junio en el Auditorio del TecnoCampus, acompañados de profesores, autoridades y familiares. Se trata de la cuarta y la sexta promoción, respectivamente, que se gradúa en la Escuela Superior de Ciencias de la Salud en los ámbitos de las ciencias del deporte y de la enfermería.

La directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, Esther Cabrera, señaló en el discurso de bienvenida que el acto de graduación sólo es el inicio de un carrera de fondo para seguir desarrollándose como profesionales: “Nosotros sólo os hemos llenado la mochila de conocimientos, pero ahora es vuestro momento. No renunciáis a ser mejores cada día, la ciencia avanza si la hacéis avanzar, no os tenéis que conformar con respuestas simples”. También asistió al acto Carles Ramió, comisionado para la estrategia del Grupo UPF y patrón de la Fundación TecnoCampus Mataró Maresme, quién señaló que a pesar de que el futuro vendrá marcado por la robotización y la innovación tecnológica, el factor humano siempre será necesario, especialmente en el ámbito de la salud.

Algunos de los momentos más destacados fueron los parlamentos a los graduaos, entre los que destacan el de Marta Llauradó, bióloga, jugadora de la selección española de rugby en silla de ruedas y padrina externa de los estudiantes de CAFE, y el de los profesores Manuel Vicente Garnacho y Juan Francisco Domínguez, padrinos internos del Grado en CAFE y del Grado en Enfermería, respectivamente. Durante el acto también se entregaron una serie de reconocimientos a empresas e instituciones colaboradoras con los grados de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud.

En cuanto al reconocimiento de los mejores expedientes académicos, se entregaron a los estudiantes Juan José Guasch, del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte, y Jordi Miralles, del Grado en Enfermería. La empresa FecunMed y el Colegio de profesionales de la Actividad Física y del Deporte de Catalunya entregaron un obsequio a los estudiantes de Enfermería y CAFE, respectivamente, con mejores notas.

El alcalde de Mataró y presidente del TecnoCampus, David Bote, y el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, fueron los encargados de pronunciar el discurso de clausura de los actos de graduación de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y de Enfermería, respectivamente. Ambos recordaron a los estudiantes que como profesionales de la salud es imprescindible poner las personas al centro de todas las decisiones, y que tanto TecnoCampus como la ciudad de Mataró apuestan por el ámbito de las ciencias de la salud y de la actividad física, un sector económico estratégico del territorio y con buenas perspectivas laborales, donde es clave contar con titulados bien preparados para afrontar los retos de futuro.

]]>
<![CDATA[ Las pruebas ACOE evalúan las competencias y habilidades de los estudiantes de segundo y tercero de enfermería ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grado en Enfermería de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud organiza un año más las pruebas de Evaluación Clínica Objetiva y Estructurada (ACOE), que permiten a los estudiantes poner en práctica los conocimientos y las habilidades esenciales en el mundo profesional. Los estudiantes de segundo curso han sido los primeros en realizar las pruebas, que se han llevado a cabo entre ayer y hoy 21 de junio dentro de la asignatura Enfermería del Adulto III.

Los estudiantes de tercer curso se examinarán los próximos 26 y 27 de junio en el marco de la asignatura Prácticum Clínico III. Las pruebas ACOE se realizan en el Centro de Simulación e Innovación en Salud (CSIS) y se desarrollan a través de diferentes estaciones que simulan casos cotidianos y factibles relevantes para la formación y que plantean retos para el estudiante. Los estudiantes tienen dos minutos para leer cada caso y cuando suena el timbre, tienen que acceder al box donde se encuentra el paciente y resolver la situación con un máximo de diez minutos. Al finalizar la prueba, cada estudiante recibe un informe de evaluación sobre habilidades técnicas, conocimiento y pensamiento crítico, destrezas interpersonales o comunicación oral, entre otros aspectos.

Como novedad, este curso se ha implementado por primera vez la Evaluación Objetiva y Estructurada de Habilidades Técnicas (AOEHT), una prueba dirigida a estudiantes de primer curso que se realizó el pasado 11 de junio. Se trata de una prueba de habilidades y técnicas de procedimientos que se enmarca dentro de la asignatura Enfermía Integrada III.

]]>
<![CDATA[ Epinium, seleccionada per ACCIÓ per participar en el Retail&Brand Experience Congress ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Deu startups catalanes, entre elles Epinium, ubicada al Tecnocampus, han participat a través d’ACCIÓ a la primera edició del Retail & Brand Experience Congress, l’esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona per analitzar les oportunitats de negoci derivades de l’impacte de la digitalització al comerç. El congrés compta amb la participació d’un centenar d’empreses com Google, British Airways, Ikea, Alibaba, Nestlé o Carrefour.

Amb l’objectiu de presentar els seus productes i serveis i conèixer socis potencials, les 10 startups catalanes  seleccionades has estat: Epinium, Barnerbrand, Blackbookfashion, BlockTac, Buyourself, Dynamo vídeo, Moca, Loyal Guru, Ratenow i RobinDataHood.

Carles Martinez, CEO d'Epinium, destaca que “la fira va ser profitosa tant per la imatge de marca que suposa estar a la primera fira internacional de Retail a Barcelona com pels assistens que ens van visitar. Al final les marques més grans sempre hi assisteixen i poden sortir projectes molt interessants. Això si, ara falta materiaritzar-los per poder mesurar el ROI. Per altra banda i gràcies a ACCIÓA, vam tenir l'oportunitat de presentar Epinium en un dels auditoris i obtenir un major impacte”

En la línia de contribuir a la digitalització de les botigues i marques físiques, el congrés va presentar un seguit d’innovacions tecnològiques que es podran veure en els comerços del futur. També es van mostrar eines per quantificar el flux de clients, el seu grau de satisfacció i les zones més visitades de les botigues.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Minoryx inicia el primer tractament d’un pacient amb Ataxia de Friedreich a l’hospital La Paz ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

L’empresa ubicada al TecnoCampus Minoryx Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties òrfenes, ha iniciat el primer tractament amb el fàrmac leriglitazona (“MIN-102”) a un pacient amb Ataxia de Friedreich (Frda). Es tracta d’una malaltia estranya, neuromuscular degenerativa i genètica que ocasiona dany progressiu al sistema nerviós.

Aquest primer pacient va començar a prendre la dosis a finals de l’abril a l’Hospital Universitari La Paz de Madrid. Paral·lelament, l’estudi també està reclutant pacients en el Brain and Spine Institute de París (França), l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, l'Hôpital Erasme-ULB de Brussel·les (Bèlgica), i la Universitätsklinikum RWTH d’Aachen (Alemania).

Marc Martinell, CEO de Minoryx, ha comentat el següent: “Hi ha una sòlida justificació per desenvolupar leriglitazona en aquesta indicació. Actualment, estem explorant diferents malalties estranyes que afecten el sistema nerviós central en les quals leriglitazona podria beneficiar als pacients”.

Llegeix la notícia sencera a Fedaes i a PlantaDoce.

]]>
<![CDATA[ Donem la benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Evix, amb el seu casc que incorpora un sistema de protecció que redueix la probabilitat de patir una lesió cervical o medul·lar en cas d’accident; Hola Marketing, que ofereix serveis de màrqueting intel·ligent i noves tecnologies; i Tecnoydes, que desenvolupa solucions tecnològiques adaptades a les necessitats del client, són les tres empreses noves que s’han instal·lat a la incubadora i entren, així, a formar part del parc del TecnoCampus.

A més a més, també s’han incorporat al parc tres empreses amb més trajectòria en el mercat: iSWolk Technology (serveis d’educació i TIC amb suport tècnic, assessorament, desenvolupament a mida i acompanyament e-learning); Blue PROM (assessoria tècnica, serveis d’enginyeria i de gestió per la promoció, construcció i explotació de projectes i instal·lacions de producció o transformació d’energia produïda a partir de fonts renovables); i Futurechromes, empresa que desenvolupa films fotocròmics de nova generació basats en una tecnologia pròpia de micro/nano encapsulació.

Properament, esperem la instal·lació de The Running Republic, empresa dedicada a la producció i confecció d’equipament de running fet a Barcelona amb materials reciclats i producció ètica.

 Si voleu conèixer quines empreses estan instal·lades actualment al parc, consulteu el directori d’empreses.

]]>
<![CDATA[ Cube Technology dissenya una aplicació per menjar de manera més saludable ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

Joan Gil, CEO de l’empresa Cube Technology Innovations, ubicada al TecnoCampus, ha creat una app anomenada myHealth Watcher.

Aquesta aplicació permet escanejar els codis de barra, i en base als components nutricionals del producte i del perfil del consumidor, recomana o no un producte. Funciona mitjançant un algoritme que analitza i relaciona un perfil personal de salut de l’usuari amb els valors nutricionals i els ingredients dels productes d’alimentació, tant frescos com processats.

Empreses com Caprabo, Condis o Veritas donen suport aquesta iniciativa. L’aplicació és gratuïta i funciona simplement escanejant el codi de barres de qualsevol producte d’alimentació envasat amb la càmera del mòbil. Un cop escanejat, tota la pantalla es torna vermella, groga i verda, depenent si et recomana o no el producte.

En aquests moments, compta amb una base de dades de 50.000 productes, i a més els usuaris poden demanar que se n'incloguin d'altres.

Pròximament, llançaran el servei Premium, que començaran a provar a Andorra, de la mà d’Assegur i en col·laboració amb el Col·legi de Dietistes y Nutricionistes d’Andorra, per ajudar els qui ho desitgin a canviar a hàbits més saludables. La subscripció també estarà disponible a tot l'Estat abans de l’estiu i permetrà utilitzar un xat per consultar qualsevol dubte relacionat amb els aliments.

Fins ara, l’app s’ha finançat amb recursos propis. Aquests últims dies han aconseguit un préstec participatiu d’Enisa i han firmat un contracte amb una empresa multinacional que els permetrà començar a operar molt aviat a la resta d’Europa i a Amèrica. A més, han obert una roda d’inversió de 400.000€.

L’aplicació ha estat finalista del fòrum d’inversió d’Acció, on ha estat escollida com una de les 21 start-ups amb més projecció de Catalunya.  

Llegeix la notícia a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ 120 estudiantes participan en la tercera edición de la Tecnogames, que premia los mejores videojuegos creados en el aula ]]> Fri, 21 Jun 2019 00:00:00 +0200

El Grado en Diseño y Producción de Videojuegos de la Escuela Superior Politécnica ha organtizat por tercer año consecutivo la Tecnogames, una muestra que pone en relieve los mejores trabajos realizados por estudiantes durante el tercer trimestre. El acto se celebró en TecnoCampus el pasado miércoles 19 de junio y participaron unos 120 estudiantes. En esta edición, se han presentado quince videojuegos de estudiantes de segundo curso y diez videojuegos de estudiantes de tercer curso. Antes de la entrega de premios, se habilitó una zona donde los estudiantes pudieron conocer y probar los videojuegos de todos los compañeros.

El Premio al mejor juego fue por los estudiantes Teodora Dobre, Marc Villegas, Albert Pujante, Alex Cano y Susana Grass por el videojuego Falling Friends. En cuanto al Premio especial Industria, entregado por Edgar Merina, de Riot Games, fue por los estudiantes Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea con el videojuego The Báaxal.

Han participado en esta edición de la Tecnogames estudiantes de segundo y tercer curso del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos, de tercer curso de la Doble con Informática de Gestión y Sistemas de Información y de tercer curso del Grado en Medios Audiovisuales. De hecho, los estudiantes de audiovisuales han participado produciendo los sonidos de los videojuegos dentro de la asignatura Postproducción de Audio.

Todos los videojuegos presentados son trabajos que se enmarcan dentro de la asignatura Proyectos, una materia transversal donde los estudiantes tienen que posar en práctica todos los conocimientos adquiridos durante el curso y desarrollar un juego en sólo diez semanas. Los juegos han sido evaluados por un tribunal formado por Elena Candil, Jordi Arnal, Adso Fernández, Jordi Martín, Rafa González i Dani Candil, profesores de Proyectos de segundo y tercer curso; Antoni Satué y Àngel Valverde, profesores de Postproducción de Audio, y Edgar Medina, iberia publishing manager de la empresa Riot Games.

En cuanto al resto de reconocimientos, los premios fueron por:
Mejor videojuego de segundo curso:
Polaris Couple, de Adrian Federico Toledo, Lara Ríos, Sergi Sabaté, José Oviedo i Martí Guillot

Mejor diseño de juegos de tercer curso:
The Monte Keeper, de Andreu Salvany, Jordi Bertran, Sarah Doukkali, Adrià López, Xavier Coch y Eric Pastor

Excelencia técnica de juegos de tercer curso:
Toy Toy, de Oscar Forra, Anna Maria Diaz, Adrian Cañas, Víctor Fernandez, Arnau reverte y Joan Cuch

Mejor arte de juegos de tercer curso:
The Báaxal, de Marco Santoro, Manel Lozano, Maró Valls, Natàlia Puig i Román Alcolea

Mejor sonorización de juegos de tercer curso:
Clàudia Manera, Joan Marín, Eva Anastasia Milanés y Judit Homs 

]]>
<![CDATA[ El profesor Daniel Torras presenta un modelo de análisis de sonotipos en un congreso internacional en Polonia ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El profesor del Grado en Medios Audiovisuales de la Escuela Superior Politécnica Daniel Torras ha presentado una comunicación en un congreso internacional sobre estructuras narrativas y voces en tiempos postdigitales, celebrado del 12 al 15 de junio en la ciudad polaca de Gdansk. Se trata de unas jornadas que organiza anualmente la European Network for Cine and Media Studies (NECS), una organización sin ánimo de lucro que reúne académicos, investigadores, programadores y profesionales del ámbito audiovisual.

Con el título Parameters, relations and variables in branding brief sound communication. An analytical modelo for soundlogos, Torras presentó un modelo de análisis para estudiar las características de los sonotipos. El modelo conjuga la propuesta de otros autores sobre el análisis de las relaciones entre música e imagen, y a la vez incorpora nuevos parámetros específicos para estudiar los sonotips propuestos por el Grupo de Investigación Sonido, Silencio, Imagen y Tecnología (SSIT) . En este sentido, el modelo se ha comprobado con la preselección de cien sonotipos y el análisis con profundidad de 25 de ellos, creando así diferentes patrones de uso y tipologías. El trabajo se ha realizado conjuntamente con el profesor Santos Martínez y se enmarca dentro de la línea de investigación sobre audiobranding y sonotipos que desarrolla desde hace unos años el SSIT.

]]>
<![CDATA[ Unos 170 estudiantes realizan en TecnoCampus las pruebas de acceso en el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 170 estudiantes se examinan hoy 20 de junio desde TecnoCampus de la Prueba de Aptitud Personal (PAP), una prueba que tienen que realizar todos los estudiantes que quieren acceder el próximo curso al Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte.

La prueba tiene por objetivo que los aspirantes demuestren que poseen las capacidades, la forma física y las habilidades suficientes para cursar con aprovechamiento el grado y consta de los siguientes ejercicios: lanzamiento de pelota medicinal, salto horizontal a pie juntos, el test de la course navette y adaptación al medio acuático.

Los estudiantes que superen la prueba podrán solicitar el acceso a cualquiera de las universidades públicas catalanas que ofrecen estos estudios. En este sentido, desde la Escuela Superior de Ciencias de la Salud ofrecen dentro del ámbito del deporte el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y la Doble titulación en Fisioterapia y Ciencias de la Actividad Física y del Deporte.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus firma acords per posar en marxa la Red de Universidades Emprendedoras ]]> Thu, 20 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha signat, en el marc de Conferència Anual de l’Association of International Educators dels Estats Units (NAFSA), que va tenir lloc  a Washington,  el conveni de col·laboració per a la creació de la Red de Universidades emprendedoras, una xarxa que com a objectius apostar per una universitat emprenedora i ajudar a crear una cultura de la innovació en les comunitats universitàries i en els seus territoris i convertir-se en un referent en la creació d’empreses.

La xarxa está integrada per nou universitats de cinc països, i a l‘acte de signatura van asistir-hi els directors d’internacional de les universitats que la integren, a més del rector de la universitat UNNOBA de l'Argentina. Per part del TecnoCampus, va firmar l’acord el seu director general, Josep Lluís Checa, a la fotografia amb la cap de serveis campus de TecnoCampus, Luz Fernàndez, i representants de les altres universitats.

A més del TecnoCampus, les universitats que participen en el projecte són: Universidad del Norte (Colòmbia), Universidad del Pacífico (Perú), Universidad de Piura (Perú), Universidad ICESI de Cali (Colòmbia), Universidad Nacional del Noroeste de la província de Buenos Aires -UNNOBA- (Argentina), Universidad Nacional del Sur (Argentina), Universidad Mayor (Xile) i la Universidad Católica Pontifica de Valparaiso (Xile).

En el marc d’aquest acord, el professor de l’Escola Superior Politècnica Jaume Teodoro ha estat convidat recentment per la Universidad de Piura del Perú a impartir un cicle de conferències de l’àmbit de la recerca i l'educació en emprenedoria.

El cicle de conferencies estava adreçat a estudiants, professors i membres d’equip de gestió de la universitat. En total, van ser cinc sessions sobre educació en emprenedoria a les quals van assistir prop de 300 participants en els dos campus que la universitat té al Perú (un a Piura i l'altre a Lima).

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de enfermería imparten charlas sobre primeros auxilios a alumnos de secundaria ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

Estudiantes de tercer curso del Grado en Enfermería de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud hicieron tres charlas sobre primeros auxilios el pasado lunes 17 de junio a más de ochenta alumnos de secundaria del Instituto Jaume Almera de Vilassar de Dalt.

La actividad, que se enmarca dentro de la asignatura de Educación para la Salud, consistía en explicar a estudiantes de secundaria como actuar correctamente en situaciones de emergencia. En este sentido, la formación constaba de partes teóricas y de talleres prácticos donde se enseñó a los estudiantes a hacer una reanimación cardiopulmonar, técnicas de inmovilización y la maniobra de Heimlich, un procedimiento de primeros auxilios para casos de atragantamiento.

]]>
<![CDATA[ El grupo de investigación GRI-AFIRS, presente en el X Congreso Iberoamericano de Economía del Deporte ]]> Wed, 19 Jun 2019 00:00:00 +0200

La profesora Noemí Serra i Guillem Palau, ambos miembros del grupo de investigación GRI-AFIRS de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud participaron en el X Congreso Iberoamericano de Economía del Deporte, celebrado los días 12, 13 y 14 de junio en Barcelona. Se trata de un encuentro anual que organiza la Sociedad Española de Economía del Deporto (SEED) para académicos y profesionales del deporte que trabajan en el ámbito de la gestión y la economía del deporte.

Por un lado, Noemí Serra moderó una sesión sobre tecnología y deporte el 13 de junio y por la otra, Guillem Palau presentó el 14 de junio una comunicación sobre los resultados de un estudio realizado en el Laboratorio LARS de TecnoCampus que analiza la fiabilidad del pulsómetro Polar V800 para mesurar la alzada de vuelo.

El estudio lo lideró el profesor Manuel Vicente Garnacho, con la colaboración del profesor Moisés Vila y de diecinueve alumnos del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte, que participaron como sujetos del estudio. En este sentido, los estudiantes tenían que realizar tres saltos, con treinta segundos de descanso entre cada salto, y lo tenían que repetir después de una semana en las mismas condiciones. El principal resultado del estudio es que el pulsómetro Polar V800 se puede considerar un aparato para mesurar con un alto grado de fiabilidad la estimación de la altura de vuelo en el salto con contramovimento. En este sentido, el pulsómetro podría convertirse en una herramienta muy útil para evaluar el rendimiento durante las sesiones de entrenamiento y cuantificar el nivel de fatiga mecánica inducida por diferentes estímulos de ejercicio.

]]>
<![CDATA[ Participació en el congrés sobre economia de l'esport de la UPF ]]> Tue, 18 Jun 2019 00:00:00 +0200

De dimecres a divendres se celebra a la Universitat Pompeu Fabra el congrés CIED d'economia de l'esport. El Tecnocampus n'és un dels patrocinadors i el director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa forma part del seu comité científic, a més de moderar una taula. Altres professors del TecnoCampus que intervenen al congrés són Noemi Serra, moderadora també d'una taula, i Manuel Garnacho, que hi ha presentat un paper. Una estudiant del doble grau Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure, Júlia de la Cruz, ha presentat en el congrés el seu TFG (a la fotografia), sobre l'impacte econòmic de la Medsailing (campionat europeu de vela) realitzat al Port Balís. Aquest treball ha estat també un projecte de transferència de coneixement en col.laboració amb el Port Balís. 

]]>
<![CDATA[ Visita d'una professora del St George’s Hospital Medical School en el marc del programa Erasmus+ ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

La professora del St George’s Hospital Medical School (Londres) Agnieszka Lewko ha visitat el TecnoCampus dins el marc del programa Erasmus+, que promou la mobilitat internacional entre universitats de la Unió Europea. La seva visita ha permès establir vincles per a possibles futures col·laboracions entre la institució que representa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut de TecnoCampus, concretament del Grau en Fisioteràpia. Amb aquest objectiu es va reunir amb la coordinadora del grau, Raquel Sebio, per valorar la possibilitat de treballar conjuntament en una menció internacional del grau, entre altres possibles col·laboracions.

D’altra banda, va aprofitar la seva visita per impartir una classe a estudiants de 3r curs del Grau en Fisioteràpia. La temàtica de la seva ponència (com escriure un article científic en anglès) es va incloure en l’assignatura “Evidence-based Seminar Advanced”, amb l'objectiu que els estudiants adquireixin competències sobre escriptura científica en anglès, des de com estructurar un article científic a habilitats més concretes com quin vocabulari específic caldria fer servir per a cada secció, exercicis de síntesi i comprensió lectora.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de máster de la universidad ICESI de Colombia realizan un curso de emprendimiento digital en TecnoCampus ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un total de 31 estudiantes de la universidad ICESI de Cali (Colombia) hacen una estancia del 17 al 21 de junio en TecnoCampus para formarse en emprendimiento digital. Es el segundo año consecutivo que estudiantes de esta universidad realizan este curso en TecnoCampus dentro de su programa de MBA (Master of Business Administration), acompañados por Carlos Enrique Ramírez, director de maestrías de ICESI. Esta mañana se ha dado el pistoletazo de salida del programa con la bienvenida del director de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, Josep Maria Raya, el profesor Roberto Dopeso y el equipo de la Oficina de Relaciones Internacionales y de Formación Permanente de TecnoCampus.

El programa, con sesiones tanto en TecnoCampus como en Barcelona, tiene por objetivo formar profesionales para liderar la transformación digital de las empresas con una mirada estratégica. Es por eso que el curso combina clases magistrales, experiencias profesionales y visitas a empresas. En este sentido, durante la estancia visitarán empresas referentes en el ámbito digital como BitPhy, una start-up que ha desarrollado un software para el análisis de datos y que elabora predicciones sobre las ventas del pequeño comercio; y Byhours, que ha sido capaz de hacerse un lugar en el mercado del alojamiento turístico con una propuesta basada en la reserva de habitaciones de hotel por horas.

En relación a las sesiones en TecnoCampus, se trabajarán conceptos como innovación digital, inbound marketing, posicionamiento web, analítica empresarial o redes sociales, elementos que los estudiantes tendrán que aplicar en el proyecto de MBA que presentarán en la última sesión del próximo viernes 21 de junio.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, novament premiats per la Diputació pel programa Reempresa ]]> Mon, 17 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró van rebre la setmana passada al saló dedicat a l’emprenedoria Biz Barcelona el premi de la Diputació de Barcelona per ser el centre local a la província de Barcelona amb més casos d’èxit de Reempresa tancats al 2018.

El Tecnocampus ha estat premiat en les tres edicions d’aquests premis anuals. Reempresa és una iniciativa de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona. La diputada i vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va ser l’encarregada de rebre el reconeixement, acompanyada de la tècnica de Reempresa al TecnoCampus, Carme Navas.

Des de la seva posada en marxa el 2012, el centre de Reempresa al TecnoCampus ha assolit 68 casos de “reempreses d’èxit” (cessions o traspassos de negocis). Aquest punt d’atenció ha assessorat fins a dia d’avui a 231 negocis els propietaris dels quals volien cedir-lo a un emprenedor i ha generat 340 processos de negociació

L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, i evitar així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació als municipis de la comarca.

El programa ofereix a persones que volen vendre els seu negoci assessorament gratuït i individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus rep el QdeFesta de la Generalitat per la TecnoFarra ]]> Thu, 13 Jun 2019 00:00:00 +0200

El divendres 7 de juny l’Agència de Salut Pública de Catalunya va atorgar el distintiu “QdeFesta” al Tecnocampus, que gestiona tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, per la seva festa universitària, la Tecnofarra.

El grup motor per sumar la festa universitària a la xarxa Q de Festa! ha estat format pel Tecnocampus, la Sub-Direcció General de Drogodependències, Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

El distintiu de qualitat “Qdefesta!” inicialment atorgat a locals, festes majors i festivals de música, va iniciar l’any passat una línia de treball per implementar-se també a les festes universitàries. En aquest sentit, la Tecnofarra del Tecnocampus de Mataró és la segona festa universitària que rep aquest segell, després que l’any passat s’atorgués a la Universitat Autònoma de Barcelona per les seva festa major.

En l’acte de lliurament de la distinció, al qual van assistir unes 50 persones, hi van intervenir Esther Cabrera, directora de l’ Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Elizabet Ruiz, regidora de Salut Pública de L’Ajuntament de Mataró i el Ramon Tió, estudiant fundador i portaveu de la Comissió cultural i de festes (AsEst). També hi van acudir professionals de l’escola universitària així com estudiants de la comissions cultural i de festes, d’igualtat i de campus saludable i entitats que hi col·laboren com Àmbit Prevenció.

El Q de festa és un projecte de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix  els  espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial.

En la darrera Tecnofarra celebrada el passat maig ja es van incorporar els serveis Qdefesta!, com ara preservatius, alcoholímetres, disponibilitat d’aliments, begudes sense alcohol, aigua fresca... Així com també es va realitzar una formació de 2 hores en dispensació responsable d’alcohol als estudiants de la comissió de cultura i de campus saludable, una formació en bones pràctiques i una altra de prevenció de violències sexistes.

La implementació del Q de festa! al Tecnocampus dóna continuïtat i amplia el treball que des del curs 2016-2017 la Sub-direcció de Drogodependències du a terme al Tecnocampus, en el marc del projecte Campus Saludable, que fomenta els hàbits saludables en la comunitat universitària. Amb la col·laboració de la Fundació Àmbit Prevenció i a través d’un curs de 25 hores (1 crèdit RAC) es capaciten estudiants com a agents de salut que duen a terme activitats de sensibilització a la comunitat universitària.

L’entrega del segell suposa una fita en el treball conjunt per a la millora de la qualitat de les festes universitàries en matèria de salut i prevenció del consum de drogues.

]]>
<![CDATA[ Más de 400 estudiantes realizan las Pruebas de Acceso a la Universidad en TecnoCampus ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus es uno de los centros que acoge a partir de hoy y hasta el viernes 14 de junio las Pruebas de Acceso a la Universidad (PAU). De hecho, se examinan en los centros universitarios del TecnoCampus un total de 452 estudiantes de segundo de bachillerato y de ciclos formativos de grado superior, de entre los 34.500 alumnos que se han inscrito este año a los exámenes de selectividad en Catalunya, provenientes de los institutos Alexandre Satorras, Damià Campeny, Josep Puig i Cadafalch, Premià de Mar y Thos y Codina, Esteve Albert, el GEM y la Escola Pia Santa Anna.

Las PAU se dividen en dos fases: la fase general, que es obligatoria y consta de un total de cinco exámenes, y la fase específica, que es voluntaria para todos los perfiles de estudiantes. Los estudiantes inician la primera jornada con los exámenes de las lenguas catalana y castellana y de dos asignaturas más correspondientes a cada modalidad de bachillerato. El jueves será el turno de historia y lengua extranjera, y dos asignaturas más según la modalidad. Para acabar, el viernes quedarán cuatro exámenes más de asignaturas relacionadas con la especificidad de la secundaria elegida.

En la fase específica, que pueden hacer tanto los alumnos de bachillerato como los procedentes de ciclos formativos de grado superior, los alumnos se pueden examinar de hasta tres materias de modalidad. Con las dos mejores calificaciones, una vez ponderadas, obtenidas en materias vinculadas a los estudios que quieran cursar, se calcula la nota de admisión, que puede llegar hasta los 14 puntos. Los estudiantes podrán consultar el resultado de las pruebas por Internet a partir del 26 de junio mediante el portal Accesnet de la Generalitat de Catalunya. 

]]>
<![CDATA[ Un proyecto para mantener sanos los cultivos con tecnología de drones gana el programa de emprendimiento Explorer ]]> Wed, 12 Jun 2019 00:00:00 +0200

Un proyecto que utiliza tecnología de drones para ayudar a los agricultores a mantener sanos los cultivos ha sido seleccionado como la mejor idea del programa de emprendimiento universitario Explorer enTecnoCampus. Es el tercer año consecutivo que TecnoCampus acoge este programa, con el apoyo de la Diputación de Barcelona. Alex Tello, Genís Arias y Xavier Sanchez, estudiantes del Grado en Ingeniería Informática de Gestión y Sistemas de Información del TecnoCampus, son los autores de esta iniciativa, que lleva por nombre Dr.Air, pensada para hacer el planeta más sostenible y ofrecer a los agricultores informes para mejorar los resultados de las cosechas.

Uno de los estudiantes, en representación del grupo, viajará el 31 de octubre a Silicon Valley junto con los 55 mejores jóves emprendedores de este programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades y que coordina lo Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). Durante el viaje a San Francisco visitarán empresas tecnológicas de referencia, como Google, Facebook, Apple o Airbnb, y asistirán a clases magistrales en universidades como Standford o Singularity University. Como ganadores, también optan a ganar uno de los tres premios a nivel estatal, valorados en 30.000, 20.000 y 10.000 euros respectivamente, para seguir acelerando sus proyectos.

El acto de presentación de los proyectos, que este año han sido un total de diez, se celebró ayer 11 de junio en TecnoCampus, con la asistencia como miembros del jurado de Miquel Serra, en representación de SECOT; Rosana Sasián, en representación de CISE; y Antònia González, en representación de TecnoCampus; y de los participantes que han recibido asesoramiento y formación en los últimos cinco meses para desarrollar sus proyectos.

Finalistas del programa Explorer

Aina Miralda es finalista del premio Women Explorer Award con el proyecto Proflab, una plataforma de orientación vocacional para ayudar los estudiantes más jóvenes a la hora de escoger futuro profesional. Se trata de un premio que patrocina la Fundación EY y que ofrece la posibilidad de ganar 20.000 euros. En cuanto al Disruptive Tecnhology Explorer Award, impulsado por INDRA y dotado con 3.000 euros, Luís Antonio Medina, Anna Roca i Inés Romero optan a ganar este galardón con Proyecto Uno, dedicado a la creación y distribución de equipaciones médicas para mejorar el mantenimiento y el desarrollo de los niños prematuros con un material sintético que mimetiza el ambiente intrauterino.

El programa Explorer “Jóvenes cono Ideas” promueve el talento joven, el espíritu emprendedor y la creación de ideas emprendedoras y forma parte de los programas de emprendimiento que se ofrecen en el ámbito universitario, uno de los rasgos que singularizan los grados y posgrados que se pueden cursar al TecnoCampus. El servicio de emprendimiento universitario atiende a lo largo del año todos los estudiantes que quieren poner en marcha proyectos, y organiza, además del programa Explorer, otras iniciativas. 

]]>
<![CDATA[ "Si tienes capacidades técnicas y una visión emprendedora, las posibilidades profesionales són inmensas" ]]> Wed, 05 Jun 2019 00:00:00 +0200

Carlos Torres es graduado en Ingeniería Técnica en Informática de Gestión en la Escuela Superior Politécnica de TecnoCampus (2011) y es miembro del Consejo Alumni como representante en el ámbito de Ingeniería Informática. Pero Torres no sólo es ingeniero, sino que también es un emprendedor. Creó su primera empresa, Vezico, en TecnoCampus y también es uno de los fundadores de Intowin, especializada en proyectos software de transformación digital en el ámbito de la hostelería. Actualmente es el director de operaciones (Chief Operating Officer o CCO) y por lo tanto, responsable de tecnología y operaciones para proyectos de grandes cuentas y su producto propio, un asistente virtual por cocinas para la restauración organizada.

Como director de operaciones en Intowin, ¿Cómo es tu día a día?
Uno de mis principales objetivos es asegurar que cumplimos eficientemente todas las operaciones con unos estándares de calidad. Esto se traduce en una serie de tareas que realizo diariamente como por ejemplo participar en las Daily Scrum (reuniones diarias de seguimiento) con los equipo de desarrollo de proyectos, resolver bloqueos a nivel de recursos, gestionar cambios de requerimientos en proyectos con clientes, definir roadmaps de desarrollos futuros o asegurar el cumplimiento de los proyectos. Disfruto mucho tratando de identificar mejoras operativas que ayuden a innovar tanto nuestro software y de incorporar nuevas metodologías que nos permitan funcionar de una manera más ágil y eficiente.

Como empresario, ¿Cuáles consideras que son los grandes retos de las empresas a la hora de captar talento?
Uno de los principales retos que tenemos las empresas es crear un ecosistema que permita y facilite a los ingenieros formarse continuamente, especializarse y afrontar nuevos retos. Por eso, creo que es necesario ofrecer una propuesta atractiva que incluya un plan de carrera para desarrollarse como profesional, crecer en cuanto a responsabilidades y acceder a formaciones y especializaciones. Como parte de un entorno social, las empresas también tenemos que luchar para dar oportunidades a que jóvenes reciente titulados y sin experiencia puedan introducirse en el mercado laboral. Nuestra experiencia nos ha demostrado que hay muchos ingenieros inquietos y con ganas de crecer en un mundo que requiere actualizarse constantemente.

Te graduaste en Ingeniería Técnica en Informática de Gestión el 2011 pero gran parte de tu trayectoria profesional también ha estado vinculada al emprendimiento. ¿Qué has aprendido de los dos ámbitos? 
Creo que son dos ámbitos que se complementan. En un mundo tan digitalizado como en el que vivimos, un grado en informática te da los herramientas necesarias para crear soluciones, pero no deja de ser una formación técnica. En este sentido, las habilidades emprendedoras me han enseñado a orientar estos conocimientos técnicos para crear un producto que sea una solución útil y viable en el mercado. Y aquí intervienen otras competencias y habilidades, como saber escuchar los usuarios o saber comunicar tu producto o servicio. Hoy en día, si tienes capacidades técnicas y una visión emprendedora, las posibilidades profesionales son inmensas.

De hecho, el 2013 fundaste la empresa Veziko, ubicada en el parque empresarial del TecnoCampus. ¿Por qué decidiste instalarte aquí?
Como estudiante viví el nacimiento de TecnoCampus (2010) en el último año del grado y como empezaba a crecer la comunidad de estudiantes y también la empresarial. Al finalizar los estudios, tenía muchas ganas de seguir vinculado a TecnoCampus por el entorno colaborativo que se estaba creando y por todo aquello que la universidad nos había aportado.

Siguiendo con tu experiencia como estudiante y emprendedor en TecnoCampus, ¿Cómo valorarías la conexión que se establece entre el ámbito académico y empresarial siguiendo modelos como el de TecnoCampus?
Considero que son modelos contemporáneos que responden mejor a las necesidades actuales. Es imprescindible acercar el ámbito académico con las necesidades del mercado laboral y reducir la brecha que existe ya el impacto afecta en todo el ecosistema: las universidades formaran mejores profesionales, los estudiantes estaran más preparados y las empresas incorporaran más talento. Además, la visión emprendedora que ofrece modelos como TecnoCampus ayuda a ampliar las oportunidades laborales de los estudiantes y graduados y ofrece referentes a aquellas personas que buscan iniciar su propio negocio.

Como fundador de dos empresas, Veziko y Intowin, la experiencia es un grado. ¿Qué consejo darías a los jóvenes estudiantes que se plantean emprender un propio proyecto?
No hay ninguna fórmula que garantice que un proyecto funcionará, pero sí considero que hay aspectos claves que hay que tener en cuenta. En primer lugar, céntrate en resolver un problema real de alguien. Consigue un primer cliente, trabaja con él y consigue que esté satisfecho con tu producto o servicio. De nada sirve teorizar e invertir al desarrollar un producto desde una oficina si no hablas estás en contacto con el mercado. En segundo lugar, es esencial diferenciarse y buscar la manera de ofrecer una ventaja competitiva. Ser diferente te abre puertas y hace que tu mensaje se escuche. Finalmente, se tiene que ser perseverante. A veces un negocio puede no funcionar simplemente porque requiere tiempo. En este sentido, se tiene que cultivar la resiliencia para superar situaciones adversas y ser capaz de adaptarse positivamente a ellas.

Teniendo en cuenta el aumento de la demanda de profesionales en el ámbito técnico por parte de las empresas, y especialmente en ingeniería informática, ¿Crees que la tendencia se revertirá?
La demanda de ingenieros informáticos seguirá creciendo y cada vez se buscará perfiles más especializados en ámbitos como movilidad, big data, seguridad informática o inteligencia artificial. Para poder cubrir este gap es necesario que empresas y universidades trabajen conjuntamente en dos líneas: despertar el interés de los más jóvenes por las ingenierías y formar ingenieros preparados para el mundo laboral actual. Sin ningún tipo de duda, optar por una ingeniería informática es una apuesta segura para un futuro profesional con muchas oportunidades.

Nos leen muchos Alumni que están haciendo sus primeros pasos en el mundo laboral. ¿Qué consejo los darías para empezar con buen pie esta nueva etapa?
Empezar una etapa laboral no exime de cerrar una etapa formativa. Considero que la formación sigue siendo clave para aspirar a crecer en nuestro futuro profesional a corto y largo plazo. Al finalizar un grado, posiblemente ya tengamos más claro hacia donde especializarnos. Por otro lado, no únicamente nos tenemos que centrar en mejorar las capacidades técnicas, sino también al mejorar nuestras soft skills transversales. Cada vez más las empresas valoran estas competencias y dentro del entorno laboral es igualmente de importante hacer bien el nuestro trabajo como saber trabajar en equipo, ser empático, saber comunicar y dar feedback, orientarnos hacia el cliente, etc. También considero relevando que un mismo tenga claras las expectativas y priorice aquellas oportunidades laborales que realmente le permitan desarrollarse en su sector.

Actualmente formas parte del Consejo Alumni como representante en el ámbito de la Ingeniería Informática, una manera de seguir vinculado en la universidad. ¿Es importante seguir en contacto?
¡Y tanto! Como alumni la universidad todavía te puede aportar muchas cosas, como facilitarte la transición hacia el mundo laboral, seguir creciendo como profesional con formación continúa o mantener el contacto con toda la comunidad universitaria y el talento más joven. La universidad es un vínculo que mantendremos toda nuestra vida. Como representante en el ámbito de la ingeniería informática, me siento muy agradecido por mi etapa como estudiante al Tecnocampus y es una forma de aportar mi grano de arena y contribuir a que este entorno siga creciendo y mejorando. 

]]>
<![CDATA[ Free Form, moda al servei de tothom ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Free FormStyle va ser un dels projectes participants en el programa Reimagine Textile impulsat pel TecnoCampus el 2018. Es tracta d’una marca de roba inclusiva, pensada (o no) per a persones amb alguna discapacitat.

Per a la gent que pateix una discapacitat, una acció tan simple com vestir-se cada matí pot esdevenir un drama. Arrel de viure-ho a través d’un familiar, Carolina Asensio, juntament amb la seva cosina, l’estilista Marina Vergés, van crear Free Form Style. Aquesta marca pretén que les persones que pateixen una discapacitat puguin vestir amb roba de disseny còmoda. En aquest sentit, produeixen “quilòmetre 0”, amb teixits hipoal·lèrgics i incorporen costures antillagues.

En aquesta aventura empresarial esta sent acompanyades per l’institut Guttmann, que els permet adaptar encara més les noves col·leccions a les necessitats dels diferents col·lectius.

Consulta la notícia  a la revista Time Out (pàg. 44).

]]>
<![CDATA[ Solucions innovadores per distribuir continguts multimèdia ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Koovik, ubicada en el parc empresarial del TecnoCampus, és una empresa orientada a oferir productes i serveis per al transport i distribució de senyal i continguts multimèdia. La companyia ha sigut adjudicatària del contracte de gestió de serveis interactius HbbTV de la Xarxa de Televisions locals de Catalunya, que incorpora 40 canals.

Jordi Terradas és el CEO i fundador de Koovik, empresa focalitzada en oferir equips, sistemes i solucions, per distribuir continguts multimèdia, de manera fàcil i amb la millor qualitat.

El catàleg de Koovik inclou sistemes de cartellera digital utilitzables, per exemple, en restaurants.

Un dels serveis que ofereix l’empresa és MyAwayTVque permet que l’usuari tingui els mateixos serveis de televisió que en la seva pròpia casa quan va a un hotel.

Els hospitals també utilitzen aquest sistema, tant els pacients per oci com els metges per enviar continguts, informes mèdics o radiografies.

Llegeix la notícia  a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ Inviertis, la plataforma per comprar i vendre pisos amb inquilins ]]> Tue, 04 Jun 2019 00:00:00 +0200

Inviertis, empresa ubicada a la incubadora del TecnoCampus, és una plataforma de compravenda d’immobles habitats per obtenir ingressos des del primer dia.

Rebeca Pérez és la fundadora de l’empresa, que va aquesta va començar a operar el gener d’aquest any. Des de llavors ja posseeix 85 propietats en cartera i ja treballa per tot Espanya i, una vegada consolidat el mercat local, pretén fer el salt a Europa.

L’start-up ha creat una plataforma online que simplifica, agilitza i fa més transparent el procés de compravenda d’immobles que ja tenen inquilins. Els potencials compradors tenen a tan sols un clic tota la informació necessària per a una presa de decisió ràpida i informada, només s’han de preocupar de seleccionar el producte que els sigui més adequat i veure la rendibilitat de la possible inversió.

En el marc del programa Startup Europe, una iniciativa de la Comissió Europea, Rebeca Sánchez, va ser convidada a la Soft-Landing Mission in Berlin, que es va celebrar la setmana passada al  GTEC - German Tech Entrepreneurship Center. Va tenir l’oportunitat de conèixer l’ecosistema alemany i berlinès i compartir reptes i oportunitats amb emprenedors

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia

]]>
<![CDATA[ El professor Roquer pronuncia dues conferències sobre producció musical i mediació tecnològica ]]> Fri, 31 May 2019 00:00:00 +0200

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Jordi Roquer ha estat convidat recentment per la Universitat Complutense de Madrid i per l'Institut d'Estudis Catalans a impartir dues conferències sobre els processos de mediació tecnològica en la producció musical. En el primer cas, la conferència inaugurava la "1a Jornada de Investigación en Producción Musical. Las artes de la grabación: un reto para la musicología", que es va celebrar el 9 de maig a la Sala de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Complutense. Aquesta trobada acadèmica, pionera en l'àmbit estatal, va comptar amb dues taules posteriors, la primera amb representants de la indústria discogràfica nacional i la segona, amb destacats productors musicals. Podeu escoltar la intervenció de Roquer aquí.

Per altra banda, el 17 de maig l'Institut d'Estudis Catalans va acollir la conferència "La producció musical com a paradigma d'invisibilitat en els processos de creació i recepció mediats tecnològicament", proposada pel Grup de Treball d'Etnomusicologia d'aquesta institució.
 

]]>