Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ El congrés sobre gestió de residus Recuwaste se celebrarà el 8 i 9 d'octubre al TecnoCampus ]]> Fri, 21 Sep 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus de Mataró acollirà el 8 i 9 d'octubre una nova edició del congrés de referència en l'àmbit de la gestió dels recursos Recuwaste, sota l'eslògan "Transformant la proximitat per canviar la globalitat" El congrés comptarà amb prop de 30 ponents i 70 entitats participants, sota el lema "Transformant la proximitat per canviar la globalitat". 

El congrés s'ha convertit en un referent del seu sector a nivell estatal i internacional i aquest any segueix especialment l'evolució que s'està produint globalment en l'àmbit de la gestió dels recursos sota el nou paradigma de l'economia circular i l'exigència en la millora contínua dels ens locals en la gestió dels serveis públics.

El programa comptarà amb quatre eixos temàtics. "L'economia dels recursos", amb conferències, taules rodones i projeccions de documentals del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, abordarà grans qüestions com els recursos, els residus i els mercats. A l'eix de "Municipis i gestió de residus" s'aprofundirà en tres tallers en els residus emergents, les campanyes de comunicació i sensibilització efectives i en els residus tèxtils. Un tercer eix, "Ciutats del món", s'aproximarà a casos d'èxit en la gestió de recursos com els de Vancouver, Capannori o Roubaix. A més, durant els dies de congrés s'establirà un "Innovation Corner" per tractar noves iniciatives i projectes per millorar la gestió de recursos i es podrà visitar una exposició de maquinària innovadora de serveis públics urbans. En el marc del Recuwaste 2018 també es farà la presentació oficial del Parc Maresme Circular, un espai dedicat a l'economia circular situat a Mataró amb uns 18.000m2 de superfície.

 

Call for papers amb premi en metàl·lic

Aquest any, Recuwaste llança de nou el seu Call for papers per donar a conèixer les iniciatives i propostes públiques o privades més innovadores de l'àmbit de la prevenció i gestió de residus. Així, Les millors propostes es mostraran a la zona d'exposició de pòsters de Recuwaste i, d'entre tots els participants, el Comitè de Programa escollirà tres propostes que podran exposar la seva iniciativa en una presentació de 10 minuts a l'Innovation Corner durant el Congrés. A més, totes les propostes presentades optaran al Premi Alfons Maíllo, que atorga un premi en metàl·lic de 1000 €. El guanyador serà triat a través de la votació de tots els assistents al congrés. Les propostes es poden enviar fins el 3 de setembre a través del web oficial.

 

De Recuwatt a Recuwaste

Una de les novetats d'enguany és el canvi de nom del congrés, que passa a anomenar-se Recuwaste en comptes de Recuwatt. Amb aquest canvi de denominació, aquesta cita s'obre de bat a bat a l'economia dels recursos i també de manera central al món local i la innovació, amb un enfocament eminentment internacional perquè els assistents puguin conèixer de primera mà experiències destacables de tot el món, compartir coneixements, fer aprenentatges i confirmar una vegada més Mataró com a punt de referència ineludible en el món de la gestió dels residus municipals. El congrés Recuwaste l'organitzen el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El programa complet d'Recuwaste 2018 es pot consultar al web www.recuwaste .com. L'actualitat i novetats del congrés també es poden seguir a través de les xarxes socials (A twitter: @Recuwaste, a Linkedin: www.linkedin.com/company/recuwatt-congress)

]]>
<![CDATA[ Unos sesenta estudiantes internacionales inician este trimestre una estancia en TecnoCampus ]]> Fri, 21 Sep 2018 00:00:00 +0200

Un total de 63 estudiantes extranjeros empiezan esta semana en los centros universitarios del TecnoCampus, en el marco de los programas de intercambio con universidades de todo el mundo. Hoy se ha celebrado la sesión de bienvenida para explicarlos el funcionamiento del campus, visitar las instalaciones y conocer los servicios de que disponen.

La directora de Servicios Campus, Luz Fernández, ha sido la encargada de dar la bienvenida institucional a los estudiantes internacionales, que también han tenido la ocasión de conocer los coordinadores académicos de cada escuela, los diferentes servicios de apoyo al estudiante y las actividades que se organizan para fomentar la vida universitaria. Este trimestre el TecnoCampus acoge jóvenes de Alemania, Bélgica, Finlandia, Holanda, Italia, Lituania, Polonia, Portugal, Reino Unido, Turquía, Argentina, Colombia, Corea del Sur, Taiwán y Brasil.

En los últimos años se ha hecho un gran esfuerzo para internacionalizar los estudios y promover la movilidad entre los estudiantes del TecnoCampus. Por este motivo, actualmente se han establecido 121 convenios con universidades de todo el mundo. Por este motivo, desde el curso pasado también se impulsó el Buddy Program, una iniciativa para que estudiantes locales acompañen y apoyen a los estudiantes internacionales durante su estancia.

]]>
<![CDATA[ El profesor Josep Maria Raya colabora con Radio betevé y 8tv para hablar sobre los problemas de vivienda ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, profesor y director de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, participó el pasado martes 18 de septiembre como invitado en el programa El matí de Barcelona de Radio betevé para hablar sobre las causas económicas de la infravivienda. Se trata de un concepto que hace referencia a las casas o habitáculos que no tiene las condiciones mínimas de habitabilidad pero que se utiliza como vivienda.

Raya afirmó que en los últimos años muchos de los alquileres se han destinado a la inversión, sobre todo por el turismo y por el alta rentabilidad, pero que se trata de un fenómeno que se está frenando en los últimos meses: “Se está frenando porque el turismo está bajando, pero también porque el precio del alquiler ha llegado al límite de la renta de la gente”.

Se puede escuchar la intervención completa del profesor Raya en el programa El matí de Barcelona a partir de 1 hora 43 minutos:

Por otro lado, también colaboró el miércoles 19 de septiembre en el programa La Nit a 8tv de 8tv para hablar sobre la propuesta del gobierno español de multar a los propietarios como medida para fomentar que haya más pisos al mercado de alquiler. En este sentido, el profesor Raya apunta que una medida clave sería aumentar la oferta pública de alquiler, es decir, de vivienda social: “Al final el problema del alquiler es un problema de oferta. Si te fijas en cualquier país europeo, el 20% es vivienda social, y aquí tenemos sólo un 2%”.

]]>
<![CDATA[ "Oportunitats de negoci a Cuba". Sessió el 27 de setembre al TecnoCampus ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200
 
 

 

Oportunitats de negoci a Cuba

Cuba torna a ser “La perla del Carib", i se situa en el punt de mira dels inversors. Els canvis econòmics que, de mica en mica però de forma inexorable, es van produint a l'illa, estan duent les empreses de tot el món a explorar les seves possibilitats, tant d'inversió com d'exportació. Encara que l'oportunitat de negoci per excel·lència es troba en el sector turístic, també hi ha molt bones perspectives per als sectors agroalimentari, de tecnologia per a l'alimentació, maquinària, béns d'equip i materials per la construcció, entre altres.

Aquesta jornada s’emmarca en la International Business Network del programa Go Global de TecnoCampus i s’adreça a empreses exportadores del territori o amb potencial exportador interessades a conèixer les particularitats del mercat de Cuba i les eines per abordar-lo.

 

 

 Programa:

12:00 h

   Benvinguda a càrrec de TecnoCampus.

   

12:10 h

   “Oportunitats de negoci a Cuba”. Ponència a càrrec d’Elisabet Coll-Vinent , responsable del Pla Cuba i directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona.

13:00 h

13:30 h

   Cas èxit empresarial, a càrrec de Xavier Magrané, gerent de l’empresa Lans Sea Marina Sports.

   Cloenda a càrrec de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

27 de setembre, a les 12 h
Sala Burriac (edifici TCM2, Av. d’Ernest Lluch, 32, Mataró).

 

 

 
 

Inscripcions

 
 
 
 
 
 
 

 

Amb la col·laboració de:
            

 

Amb el suport de:

 
 

 

 

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

 
 
 
]]>
<![CDATA[ La profesora Esther Cabrera publica un artículo en la revista "Journal of Occupational and Environmental Medicine" ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200

Esther Cabrera, profesora y directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, es coautora de un artículo publicado recientemente en la revista científica americana Journal of Occupational and Environmental Medicine. Con el título “Costes and Burden Associated With Loss of Labor Productivity in Informal Caregivers of People With Dementia”, el artículo es fruto de un estudio europeo, en el que ha participado España, que evalúa los costes indirectos que se derivan del cuidado de personas con demencia.

El estudio concluye que la estimación de los costes medianos indirectos de los espacios donde residen los pacientes, domicilios e instituciones, según la pérdida de la productividad laboral de los cuidadores informales es de 378,1 euros al mes. En el ámbito domiciliario, gran parte de los costes en la atención de las personas con demencia provienen de la atención prestada por parte de los cuidadores informales y la pérdida de productividad laboral. En relación a la calidad de vida de los cuidadores, esta se ve afectada por la sobrecarga de trabajo causado por el absentismo laboral para hacer frente a la atención de sus familiares con demencia. 

Se puede consultar el artículo completo aquí.

]]>
<![CDATA[ Cerca de 900 nuevos estudiantes de grado participan en las sesiones de bienvenida ]]> Wed, 19 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organiza esta semana los sesiones de bienvenida a los nuevos estudiantes de grado. La primera sesión tuvo lugar ayer para los estudiantes de la Escuela Superior Politécnica, hoy han asistido los estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, y mañana se celebrará la última sesión para los estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa.

Durante estos tres días un total de 884 estudiantes visitan TecnoCampus para conocer los profesores y compañeros de clase en unas jornadas donde los coordinadores también presenten el plan de estudios de cada uno de los grado. También es dan a conocer los diferentes servicios que se ofrecen a los estudiantes durante su etapa universitaria y se llevan a cabo visitas guiadas, conducidas por estudiantes de otros cursos, para que conozcan los instalaciones y la Área de Empresa y Emprendimiento antes de empezar los clases el próximo lunes 24 de septiembre. Martí Mir, matriculado en el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y que ha asistido a la jornada de hoy, explica que empieza el curso con ilusión ya que ha escogido este grado por vocación: “El deporte es una de mis pasiones en la vida y de hecho, siempre he hecho extraescolares relacionadas con la gimnasia”. Este también es el caso de Nyominding Barrow, que este curso inicia los estudios de Enfermería: “Espero vivir los mejores años de mi vida y salir muy preparada para ejercer la profesión y poder seguir estudiando".

Además, con el objetivo de fomentar la vida universitaria, el TecnoCampus ha puesto en marcha un sorteo en Instagram donde los estudiantes de primer curso puden ganar un lote de merchandising si comparten una imagen de su primer día a la universidad antes del próximo miércoles 26 de septiembre.

]]>
<![CDATA[ Conveni de cooperació amb el Col·legi Oficial de Treball Social ]]> Mon, 17 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per afavorir la realització de projectes conjunts. Els treballadors socials son un col·lectiu de professionals sensibles a problemes de la nostra societat com l’envelliment, la dependència o les malalties cròniques, tots ells molts propers a l'Escola Superior de Ciències de la Salut. Aquest conveni ha de permetre als professionals del treball social establir col·laboracions docents i de recerca amb professionals de l'escola.

]]>
<![CDATA[ Jornades de benvinguda per a nous estudiants de grau ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus donarà la benvinguda els dies 17,18 i 19 de setembre als prop de 900 estudiants que comencen aquest curs estudis de grau. Ho farà en sessions organitzades per les tres escoles universitàries on s'imparteixen els estudis de grau. Per assistir-hi no cal fer inscripció prèvia. A banda de presentar els plans d'estudi de cada grau, es farà una presentació general i una visita al campus.

Consulta els horaris per centre.

]]>
<![CDATA[ L'emprenedor Cristóbal Colón, fundador de la Fageda, obrirà el curs acadèmic ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

El president i fundador de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón, serà l'encarregat el proper 4 d'octubre a les 12h de pronunciar la lliçó inaugural del curs 2018-2019 al TecnoCampus. La Fageda és un projecte creat fa 36 anys, pioner a Europa en la integració de persones amb malalties mentals cròniques al món del treball. El seu èxit l'ha convertir  en un cas d'èxit estudiat en universitats d’arreu del món i que a inspirat nombrosos  empresaris. La lliçó inaugural girarà al voltant d'aquest projecte social i empresarial, amb una reflexió global sobre què tenen en comú l’emprenedoria i la bogeria.

Durant l'acte, presidit per l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, es farà la presentació de la memòria del curs anterior i els reptes i objectius que planteja el nou curs acadèmic.

L'acte d'inici de curs tindrà lloc a l'Auditori del TecnoCampus, situat a l'edifici TCM2 (av. d'Ernst Lluch, 32). Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció.

]]>
<![CDATA[ Creen una app que recomana què menjar en funció de la teva salut ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

MyHealth Watcher és una nova aplicació que interpreta les etiquetes dels productes alimentaris, i d’acord amb els seus ingredients i a la informació nutricional, fa recomanacions personalitzades als consumidors.

Aquesta iniciativa, liderada per Joan Gil, ha estat notícia a La Vanguardia digital, pretén educar i fer que l’usuari prengui consciència de la importació d’alimentar-se bé per prevenir problemes de salut. I ajudar als professionals de la salut, oferint-los unes eines perquè els seus pacients els sigui més fàcil saber que mengen i si els hi convé.

Més informació.

]]>
<![CDATA[ Emprenedors que “recusen” les idees ]]> Wed, 12 Sep 2018 00:00:00 +0200

El diari El Mundo dedica un extens reportatge al programa d’impuls al textil Reimagine Textile. s'hi entrevisten    quatre dels setze emprenedors que participen en aquest programa:

  • Aconkagua: dissenya i produeix roba esportiva femenina còmoda i pràctica, introduint-hi l’eco-friendly. A Mataró ha trobat l’empresa Oktex del Punto, d’Argentona, que treballa amb teixits identificats com a ecològics. Entre les dues volen complir amb les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar.
  • ZER 3D Design:  introdueix la tecnologia 3D en el camp de la moda, així com també persegueix la personalització. Treballen amb l’ecologia de forma circular a partir del concepte zero waste -moviment per desterrar la brossa per sempre-.
  • Freeform Style: confecciona roba incorporant disseny adaptada a les persones amb mobilitat reduïda .
  • Hygge bags: amb la firma Recycled Bags, dissenya bosses i bolsos amb materials reciclables

Consulta l'article sencer (foto: El Mundo).

]]>
<![CDATA[ Tancament del servei de Gestió Acadèmica i el PIE el 10 de setembre ]]> Thu, 06 Sep 2018 00:00:00 +0200

Els estudiants que hagin de realitzar alguna consulta o tràmit de a Gestió Acadèmica o al Punt d'Informació a l'Estudiant han de tenir present que romandran tancats el proper 10 de setembre. A partir del dia 13, funcionaran amb normalitat. 

]]>
<![CDATA[ Visita d'una delegació de la Seoul National University of Science and Technology ]]> Thu, 06 Sep 2018 00:00:00 +0200

Una delegació de la Seoul National University of Science & Technology (Seoultech) va visitar el TecnoCampus ahir dimecres 5 de setembre . L’objectiu de la trobada era buscar punts d’interès per a possibles col·laboracions entre aquesta universitat i l’Escola Superior Politècnica  del TecnoCampus.

En aquesta primera trobada, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa i el president de Seoultech, Jong Ho Kim, van signar un conveni d’intencions per establir futurs acords enfocats a la mobilitat d’estudiants, professorat i staff de les dues institucions i la col·laboració en projectes educatius conjunts.

La delegació coreana va ser rebuda per una representació del TecnoCampus formada pel director general, Josep Lluís Checa; la directora de Serveis Campus, Luz Fernández; el coordinador de mobilitat internacional de l’Escola Superior Politècnica  del TecnoCampus, Marcos Faúndez; i la responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals, Sandra Sánchez.

Durant la trobada, també es va posal l'èmfasi en la idea d’establir una col·laboració en projectes de recerca i activitats vinculades a l’àmbit de l’emprenedoria i innovació tecnològica. 

]]>
<![CDATA[ Josep Maria Raya serà el nou director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa ]]> Thu, 26 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar dilluns 23 de juliol que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

]]>
<![CDATA[ Los Premios Creatic se reinventan en la 18a edición, con el mecenazgo de ocho empresas del TecnoCampus ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus y el Ayuntamiento de Mataró han abierto la 18a convocatoria de los Premios Creatic, dirigidos a proyectos emprendedores relacionados con la tecnología y la innovación. Con una larga trayectoria, estos galardones se reinventan en la 18a edición gracias a la implicación de las empresas del parque tecnológico: un total de ocho empresas del parque (además de BStartup del Banco Sabadell) serán mecenas. Son las empresas CSV Expertos y Bytemaster (categoría platinum); FYR Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics y la mencionada BStartup (categoría gold); Web Manager Service y Palobiofarma (categoría silver); y Sabática (categoría bronce).

Con su apoyo, estas empresas han hecho posible aumentar la dotación económica de los premios, y muestran así el compromiso con emprendedores que, como ellos hace unos años, hacen los suyo primeros pasos. En la convocatoria de este año, se simplifica la estructura y se pasa de las dos categorías de premio del año pasado a un solaa: premio a las mejores ideas empresariales o a start-ups ya constituidas. El primer premio será de 12.000 euros, el segundo de 6.000 y el tercero, de 3.000.

Los premiados también disfrutarán otros importantes beneficios que los ayudarán a impulsar sus proyectos empresariales: se podrán alojar, con una bonificación del 50% el primer año, en el parque empresarial TecnoCampus, actualmente suyo de más de 120 empresas. Las candidaturas a los premios se pueden presentar hasta el 9 de octubre. En una primera fase de selección, un comité formado por representantes del Tecnocampus y otras entidades colaboradoras, seleccionará 10 proyectos finalistas. Posteriormente, los finalistas tendrán que presentar el proyecto en un formato elevator pitch ante el jurado, que escogerá a los ganadores.

Los premios Creatic, se entregarán el 15 de noviembre de 2018 en la Noche del Emprendimiento, en que también se premiará el mejor proyecto emprendedor de entre los que plantean los estudiantes del Tecnocampus. El ganador recibirá un ordenador y alojamiento en la pre-incubadora. Los Premios Creatic los organizan el TecnoCampus y el Ayuntamiento de Mataró. Además de las empresas que actúan como mecenas, colaboran la Diputación de Barcelona, el Departamento de Empresa y Conocimiento de la Generalitat (mediante Catalunya Emprèn y ACCIÓ), el Grupo de Empresas de Nuevas Tecnologías de la Información y la Comunicación de Mataró y Maresme (GENTIC), la Asociación Independiente de Jóvenes Empresarios de Cataluña (AIJEC), la Federación de Asociaciones y Gremios Empresariales del Maresme (FAGEM), la Cámara de Comercio de Barcelona, BANC y PIMEC.

]]>
<![CDATA[ El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme nomena Josep Lluís Checa nou director general ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar ahir el nomenament de Josep Lluís Checa com a nou director general. Checa és enginyer tècnic industrial i PDG (Programa de Direcció General) per l’IESE i màster en business research. És un directiu amb més de 20 anys d’experiència en llocs de responsabilitat tant en l’àmbit públic com en el privat. En la seva trajectòria professional ha ocupat diversos càrrecs directius en empreses com Gas Natural i en institucions com el CTTI o Cetemmsa. Actualment és director executiu del centre tecnològic Leitat a Xile. S’incorporarà al càrrec el proper 3 de setembre. Per primer cop, la selecció del director general s’ha dut a terme mitjançant un procés obert de lliure concurrència en què es van presentar una vintena de candidats.

En la reunió d’ahir, el Patronat també va aprovar que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

D’altra banda, el Patronat celebrat ahir va aprovar un nou marc de relacions entre el TecnoCampus i la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrites les tres escoles universitàries del TecnoCampus: l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Aquest acord estableix que es buscaran sinergies en els àmbits de la docència, la recerca o el foment de l’emprenedoria universitària, entre altres. La recerca d’aquesta major col·laboració es plasmarà, organitzativament, en la presència recíproca en òrgans de gestió. 
 

]]>
<![CDATA[ Eignapharma signa un acord amb el consorci italià Biogem ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’empresa del sector mèdic Eignapharma, allotjada a TecnoCampus i membre de CataloniaBio & HealthTech, ha arribat a un acord de col·laboració amb Biogem. l’Institut de Biologia Molecular i Genètica

En virtut d'aquest acord, Eignapharma connectarà la recerca i investigació de Biogem amb la indústria, implementant la seva expertesa en els protocols i processos adequats en la transferència tecnològica.

Biogem és un consorci italià conformat pel Consell Nacional d'Investigacions (CNR) italià, Stazione Zoologica “Anton Dohrn” de Nàpols, Parc Científic de l'Àrea de Trieste, la Universitat de Nàpols "Federico II", Segona Universitat de Nàpols, la Universitat de Milano Bicocca, la Universitat Lumsa de Roma, Universitat de Sannio Benevento, Universitat de Foggia, Universitat Suor Orsola Benincasa de Nàpols, Cambra de comerç d’Avellino i Comunità Montana dell’Ufita.

Eignapharma és una consultora mèdica especialitzada en regulatòria, farmacovigilància i sistemes de qualitat a Europa, com així a prestar serveis personalitzats de desenvolupament de negoci a nivell mundial.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ Com utilitzar la tecnologia per elaborar dissenys més sostenibles? ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

Les dissenyadores Ane Castro i Núria Costa, participants al programa Reimagine Textile de TecnoCampus, van crear l’any 2017 la seva pròpia firma de roba Zer Collection. Aquesta es caracteritza per posar en el centre la innovació i la sostenibilitat, que aconsegueixen gràcies a un model de fabricació digital responsable basat en la impressió 3Di la Bordadora Industrial, per produdir els seus dissenys amb zero residus. I els materials que utilitzen són biodegradables i aposten per la producció circular i local. A més a més, aquest model els permet elaborar peces que s’adaptin totalment al cos i crear estructures més geomètriques.

El passat mes de juny varen guanyar el premi a la millor start-up en el popular certamen de moda 080 Barcelona Fashion, entre 10 projectes finalistes i més de 100 candidatures.

L’objectiu de la seva participació en el Programa Reimagine Textile és consolidar el seu projecte fent el llançament al mercat de la seva primera col·lecció.

Llegir més.

]]>
<![CDATA[ Profesores del TecnoCampus participan en el X Congreso Internacional de Docencia Universitaria e Innovación ]]> Tue, 17 Jul 2018 00:00:00 +0200

Los profesores Daniel Torras, Aina Fernandez, Patrícia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells y Aitor Ruiz asistieron al X Congreso Internacional de Docencia Universitaria e Innovación, celebrado al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de julio. Se trata de un espacio de colaboración entre las universidades de Cataluña que este año se centraba en como conectar las universidades al entorno y a la sociedad.

Bajo el lema “Espacios de aprendizaje: agentes de cambio en la universidad”, se organizaron varias actividades alrededor de cuatro ejes temáticos: espacios físicos de aprendizaje, espacios virtuales de aprendizaje, relación universidad y sociedad, y desarrollo profesional. Las profesoras Aina Fernandez y Anna Castells participaron en una mesa redonda titulada “Efectes de la gamificació en la formació”, junto con profesores de otras universidades, donde explicaron las experiencias en gamificiació llevadas a cabo en sus asignaturas impartidas en TecnoCampus en el Grado en Medios Audiovisuales y en el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y la doble titulación con Fisioterapia, respectivamente.

Por otro lado, Castells presentó una ponencia titulada “Educar en la incertesa”, donde habló sobre como la experiencia revela el proceso que hay que seguir con los estudiantes de magisterio para que estos sean capaces de generar un espacio de juego libre para que los niños trabajen contenidos motrices. “Se trata de crear un espacio donde el docente no interviene, sino que se preocupa de ofrecer situaciones físicas que motiven a las personas a jugar libremente”, afirma. Según Castells, participar en este tipo de congresos permite mejorar en el ámbito educativo y, en esta edición en concreto, trabajar de manera colectiva como transformar los espacios y el tiempo para el aprendizaje: “Las necesidades de los nuevos aprendices exigen que adaptamos el marco educativo”.

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca sobre activitat física i salut participa en un congrés a Dublín ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, liderat pel professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport  Manuel V. Garnacho, va participar en el 23è congrés European Collage of Sport Science, celebrat a Dublín del 4 al 7 de juliol. Aquest congrés és considerat el més important d’Europa.

Guillem Palau, exalumne del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, va assistir a la trobada com a ponent en representació del GRI-AFIRS per presentar dos estudis amb participació dels docents Noemí Serra, Lluís Guirao, Eulogio Pleguezuelos, Manuel Gomís, Sergio Vilches i Manu Garnacho. Palau, després de graduar-se al TecnoCampus, està col·laborant amb el GRI-AFIRS desenvolupant el doctorat en Biomedicina en col·laboració amb la UB.

El primer estudi presentat va ser sobre els efectes de la suplementació amb suc de remolatxa en el component lent del consum d’oxigen i l'eficiència/economia. El segon estudi va ser sobre el component lent del consum d’oxigen i la eficiència de l’exercici de la mitja gatzoneta (“sentadilla”).

Es tracta d’una recerca en un tema innovador. El component lent del consum d’oxigen s’entén com l’increment en el consum d’oxigen més enllà del tercer minut d’exercici continuat fins o bé arribar a un estat estable o bé arribar a la màxima capacitat de consum d’oxigen (VO2max).

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà el 2019 el simposi ‘La creación musical en la banda sonora’ ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) coordinat pel professor Daniel Torras ha arribat a un acord amb el grup de Música i Llenguatges Audiovisuals de la Sociedad Española de Musicología – SedeM pel qual la propera edició del veterà simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” es realitzarà l’estiu del 2019 al TecnoCampus, en dates que es concretaran properament. En aquesta edició també hi participarà el grup MUSC de la Universitat Autònoma de Barcelona amb qui el SSIT manté un conveni de recerca i col·laboració.

La intenció és fer coincidir la tercera edició del Congrés Internacional sobre So, Silenci i Imatge Perspectiva Sonora amb aquest simposi de prestigi a nivell internacional, per sumar esforços, proposar ponents de la primera línia mundial en so i audiovisual, i compartir camps de treball comuns. El simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” va ser el primer congrés que va tractar el tema de la música y el so a l’audiovisual a l’estat espanyol, fa més de 15 anys que es realitza i ha tingut seu a ciutats com Salamanca, Madrid, Oviedo, Càceres o Granada.

L’organització dels dos congressos compartirà espais, convocatòria i activitats, però els temes d’estudi proposats per Perspectiva Sonora es diferenciaran en el programa distribuint-se en meses de debat separades. D’aquesta manera els dos certàmens s’integraran en una suma cooperativa, però mantenint la seva singularitat.

L’edició del 2019, tant del Perspectiva Sonora com del simposi, tindrà una triple direcció assumida pels professors Jordi Roquer (TecnoCampus), Josep Lluís i Falco (SedeM) i Lídia López (MUSC – UAB).

]]>
<![CDATA[ Creix la demanda global i en primera opció per estudiar al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Un total de 842 estudiants han sol·licitat cursar algun dels estudis a Tecnocampus en primera preferència, un 6% més respecte del curs anterior. D’aquests, 644 han estat assignats al TecnoCampus, ja que en tretze de les quinze ofertes hi ha nota de tall per a poder-hi accedir.

En total han estat 941 els estudiants que han estat assignats a Tecnocampus (en primeres i successives opcions) per a les 840 places que s’ofereixen, i n’hi 445 en llista d’espera, dels quals 201 en primera preferència.

Aquest augment de demanda és el més alt registrat mai al TecnoCampus, i demostra que els tres centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, són cada cop més l’opció preferida per molts estudiants.

Per centres, destaca, en el cas de l’Escola Superior Politècnica, la consolidació de l’aposta feta per les titulacions relacionades amb els videojocs, amb notes de tall en el grau en Disseny i Producció de Videojocs (6,265) i la doble titulació en Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i Disseny i Producció de Videojocs (6,328). El grau en Mitjans Audiovisuals (nota de tall de 5,714) repeteix com els darrers anys com la titulació del TecnoCampus amb més estudiants assignats (175). D’altra banda, destaca l’important creixement d’estudiants assignats en el Grau en Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació -prop d’un 40% més respecte del curs anterior-.

En el cas de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, té nota de tall en totes les titulacions: Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,944); Màrqueting i Comunitats Digitals (6,856); doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (7,948); doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,232); Logística i Negocis Marítims (6,250); i Business and Innovation Management, amb docència en anglès (5,798), aquestes dues últimes per primera vegada.

Finalment, l’Escola Superior de Ciències de la Salut també té notes de tall en totes les titulacions que imparteix, fruit de l’alta demanda: Grau en Infermeria (8,064), Grau en Fisioteràpia (9,464), la més alta del TecnoCampus; Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,516); i la doble titulació en Fisioteràpia i Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,755).
 

]]>
<![CDATA[ L'acceleradora d’start-ups del sector salut obre la segona convocatòria, destinada a start-ups de dispositius mèdics ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i Foundingers Group posen en marxa la segona convocatòria de Kenko Health Accelerator, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut, que compta amb el suport de la plataforma Telefónica Open Future, el Consorci Sanitari del Maresme i Tic Salut.

El programa compta amb edicions diferenciades, adaptades a D-Health, Medical Devices i Biotech. En aquesta segona edició, la convocatòria està dirigida a start-ups de dispositius mèdics i productes sanitaris (Kenko Medical Devices). Es busquen start-ups relacionades amb el desenvolupament de dispositius mèdics, electrònics, biomaterials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació o altres articles amb finalitats de diagnòstic o teràpia.

Kenko Health Accelerator té com a objectiu detectar start-ups innovadores en el sector salut, que tinguin un projecte innovador amb gran potencial i que pugui ser escalable i invertible. El programa estarà enfocat a start-ups amb un “mínim producte viable” i que comptin amb un equip complementari i compromès amb el projecte.

Els projectes que formin part de Kenko Health Accelerator rebran un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci. A més comptaran amb el suport continu per part de l'equip promotor, mentoria individualitzada, formació proporcionada per experts externs, accés directe a inversió i espai de treball gratuït en el Hub Salut de l'edifici TCM6 del parc empresarial de Tecnocampus
Tota la informació relativa al programa d'acceleració es troba disponible a www.kenkohealth.org. Les start-ups interessades poden presentar les seves sol·licituds a través del lloc de Telefónica Open Future.
 

]]>
<![CDATA[ Tens el acreditat el nivell B2 de llengua estrangera? Reconeix crèdits RAC! ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Consell de Govern de la UPF, a la sessió del 30 de maig, va aprovar la modificació de l’acord que establia l’acreditació del nivell B2 de llengua estrangera com a requisit per obtenir el títol de graduat o graduada. Aquest requisit, tal com es recull a la Llei 1/2018, només serà d’aplicació als estudiants que iniciïn estudis universitaris a partir del curs 2018-19.

Als estudiants que han iniciat estudis entre els cursos 2014-15 i 2017-18 i que tenen el nivell B2 o superior acreditat al seu expedient, TecnoCampus, en el certificat acadèmic personal, els farà constar que han acreditat aquest requisit.  Si algun estudiant, amb el certificat que va utilitzar per acreditar el nivell de B2 o superior, vol sol·licitar reconeixement de crèdits, sempre que compleixi amb la normativa de reconeixement acadèmic en crèdits per aprenentatge de llengües, haurà de sol·licitar-ho mitjançant instància al PIE.

Aquest reconeixement està subjecte a l'import que s'estableix al catàleg de preus aprovat pel TecnoCampus per al reconeixement de crèdits i comptarà dins dels crèdits optatius com a crèdits RAC. Per tant, cal tenir en compte el nombre de crèdits requerits per complir amb el que s'estableix a cada un dels plans d'estudis.

Consulta tota la informació aquí
 

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus presenta una nova guia de lectura en l'àmbit dels videojocs ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus presenta les novetats bibliogràfiques del mes de juliol, una guia de lectura amb una selecció documental de quinze llibres en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs.

Trobaràs una mostra a l'expositor de novetats, ubicat a la planta semisoterrani de la biblioteca. Per consultar algun document de la guia, es pot demanar a través del servei del préstec del TecnoCampus o del préstec consorciat (PUC). Recorda que la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus obre de 9 a 20 hores del 2 al 26 de juliol, i que a partir d'aquesta data romandrà tancada fins al 2 de setembre.

Pots consultar la guia de lectura completa en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs aquí

]]>
<![CDATA[ 1) Com pot beneficiar la tecnologia 'blockchain' a les empreses? ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El passat 20 de juny el TecnoCampus va dur a terme una sessió informativa i un workshop amb l'objectiu de donar a conèixer a les empreses les funcions d'aquesta tecnologia i els seus avantatges.

La tecnologia blockchain està dissenyada per ser una base de dades comuna i alhora descentralitzada perquè empreses o diferents agents d'un sector puguin compartir informació, processos i serveis de forma verificada i segura.

Veronica Torras, directora de màrqueting i desenvolupament de negoci dins d'Jelurida, una empresa de programari que ofereix solucions de blockchain per a empreses, va portar a terme la conferència sobre blockchain del passat 20 de juny al TecnoCampus, i per això ens parla de les tres característiques principals de la tecnologia blockchain -seguretat, immutabilitat i descentralització- i de la gran utilitat que pot tenir per a les empreses.

En primer lloc, cal destacar el seu sistema de verificació d'actius digitals. "Tota la informació que s'emmagatzema és verificada a través d'un consens de seguretat basat en la criptografia", afirma Torras. En la mateixa línia i en referència a la segona gran característica del blockchain, per reforçar la seguretat, "gràcies a les lleis criptogràfiques, un cop les dades estan emmagatzemats, són immutables, no es poden canviar, ja que prèviament ja s'han validat i emmagatzemat en els anteriors blocs seguint el consens de seguretat esmentat, la qual cosa evita el frau a causa de modificacions o alteracions posteriors d'una base de dades", afegeix.

En tercer lloc, la tecnologia blockchain es caracteritza per ser un sistema descentralitzat en el qual una comunitat, o conjunt de participants de la xarxa, executa el consens de seguretat de manera que la base de dades s'alimenta i es manté de forma segura per un nombre determinat de nodes (en contraposició a un sistema centralitzat en el qual només un organisme decideix i té el control). Com més nodes té una xarxa descentralitzada, més gran és el nivell de seguretat.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ El profesor Josep Maria Raya publica un artículo a "El Periódico" sobre el peso del piso turístico en las ciudades ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, profesor de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, publicó el sábado 7 de julio un artículo al diario El Periódico sobre el mercado de la vivienda, centrado sobre todo en la relevancia de los pisos turísticos en las diferentes ciudades españolas.

Raya utiliza Barcelona como ejemplo, la ciudad con más número de ofertas de alquiler en el portal Airbnb, para ilustrar el aumento de las propuestas de pisos turísticos en las ciudades, una cifra que empieza a equipararse a la oferta hotelera.

En este sentido, Raya apunta en el artículo que uno de los posibles motivos de este incremento es que los alquileres turísticos ofrecen una rentabilidad cada vez superior, hecho que explica por qué el 30% de las viviendas de segunda mano son comprados por inversores. "O mucho cambia el panorama, o seguiremos presenciando cómo los pisos en las grandes capitales y centros turísticos cada vez se venden más como un bien de inversión en vez de como un lugar donde vivir", afirma.

Lee el artículo completo aquí.

]]>
<![CDATA[ Business Corner el proper 18 de juliol: La plataforma web d’S2CXConsulting ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’estratègia de negoci CX per a pimes. La plataforma web d’S2CXConsulting 

En aquesta sessió et presentarem un nou membre de la comunitat del TecnoCampus, l’empresa S2CXConsulting. És una start-up que ofereix un Programa d’estratègia de negoci per pimes a través d’una plataforma web. El seu objectiu és facilitar que les pimes adoptin l’estratègia de negoci més efectiva, com fan totes les marques excepcionals a nivell mundial.
Programa:
• 9 a 9.30 h. Esmorzar.
• 9.30 a 10 h. Presentació.
• 10 a 10.30 h Networking i fi de la sessió.
Ponents:
Josep Antolín Olvieros, cofundador i soci gerent, gestió d'experiència al client i estratègia empresarial a S2CX Consulting.
Toni Ruiz Soto, cofundador en S2CX Consulting.

Dia: Dimecres 18 de juliol de les 9h a les 10.30 h 

Lloc: Sales Burriac i Laia l’Arquera (TecnoCampus. Avda. d’Ernest Lluch, 32 (Mataró)


Inscriu-t'hi

 

 

 

 

 

 


 

]]>
<![CDATA[ Primera trobada dels Seminaris indústria 4.0 ]]> Tue, 10 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’Escola Superior Politècnica i el programa Alumni del Tecnocampus van iniciar el passat dijous 5 de juliol els Seminaris indústria 4.0 dirigits a graduats i graduades de l’Escola Superior Politècnica, per als quals es compta amb la participació de professors de l’escola.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un espai de trobada entre professors i alumnis per tal de reflexionar sobre indústria 4.0 en base al coneixement i experiència dels participants.

En aquest primer seminari es va debatre sobre com poder avançar en la transformació digital de les empreses. Per fer-ho, es va comptar amb la participació de l’Alumni Manel Claus, gerent de l’empreesa SAMCLA Smart Systems, que va introduir la seva experiència com a empresari dins de l’àmbit de l’smart factory. També va comptar amb la intervenció de diferents professors que van voler donar també la seva visió sobre les noves tecnologies i la digitalització de processos aplicats a la producció. L’acte va finalitzar amb un espai de networking per potenciar els coneixement, contactes i col·laboracions entre els assistents.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua 303 estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ]]> Fri, 06 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va celebrar ahir l’últim acte de graduació de la promoció 2018, en el qual es van graduar els estudiants d’últim curs de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Es van graduar un total de 303 estudiants del Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (90), Màster en Emprenedoria i Innovació (26), el Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals (90), el Grau en Turisme i Gestió del Lleure (10), la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (22), la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (33) i el Grau en Logística i Negocis Marítims (32), la primera promoció que es graduava d’aquestes dues darreres titulacions. L’acte es va dividir en tres sessions per donar cabuda a l’Auditori a graduats, docents i acompanyants.

La directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, va destacar que la graduació dels estudiants en els àmbits de la logística i el màrqueting consoliden l’aposta que va fer el TecnoCampus, amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, per oferir graus vinculats a les noves necessitats del mercat. “El prestigi d’un centre universitari s’adquireix a través de les persones que s’hi ha titulat”, va recordar als graduats. També va dedicar unes paraules als graduats Carles Ramió, com a representant de la Universitat Pompeu Fabra, qui va assenyalar que en un món tan canviant, reinventar-se al llarg de la vida professional és clau per “diferenciar-se de la resta en un mercat cap cop més competitiu”.

Alguns dels moments més emotius de l’acte van ser els parlaments de professors, els discursos dels representants dels estudiants i l’entrega dels diplomes. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Oliver Gregory, en AdE i Gestió de la Innovació; Rodrigo Eduardo Tisi, en el Màster en Emprenedoria i Innovació; Sílvia López, en Màrqueting i Comunitats Digitals; Raquel Rodríguez, en Turisme i Gestió del Lleure; Judith López, en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació; i Óscar Martínez, en AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.

Els padrins de la promoció van ser Joan Pera, president Pimec Joves Empresaris; Lluís Bassat, fundador de l’agència Bassat &Asociados, avui Ogilvy & Mather; i Santiago García-Milà, subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona, que van animar els estudiants a ser persones curioses, amb ganes de seguir aprenent i sensibles amb el món que les envolta. La vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va posar en relleu que enguany s’ha graduat la promoció més nombrosa del TecnoCampus, fet que impulsa a l’entitat a seguir millorant la qualitat del centre universitari. “El nostre objectiu és acompanyar-vos en el camí de l’aprenentatge, no només com a professionals, sinó també com a persones”, va afirmar en el discurs de cloenda.
 

]]>
<![CDATA[ Es constitueix el senat del TecnoCampus ]]> Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200

L'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va presidir ahir la constitució del senat del TecnoCampus. El senat estarà format pel president, Joaquim Esperalba (escollit per votació entre els membres del Senat); els vicepresidents, Andreu Comajuncosas  i Toni Aguilar (escollits per votació entre els membres del Senat); i els vocals: Isabel Esparrell, Carles Fillat, Lorena Molina, Carme Rosell, Gisela Vila (personal docent i investigador permanent i el personal d’administració i serveis), Guillermo Álvarez, Sara Atienza, Jordi Bertran, Max Faro (alumnes i exalumnes), Josep Eladi Baños, Xavier Camps, Joan Carbonell, Daniel Martín i Joaquim Pons  (representants d'empreses i institucions vinculades a la Fundació), Josep Comas, Pilar González-Agàpito i Xantal Oller (designats entrepersonalitats notòries del territori). 

Ahir també es va celebrar un acte de comiat als membres del senat que abandonen l'organisme, que té un caràcter consultiu i que està format per tots els col·lectius de la comunitat TecnoCampus (professors, personal d'administració i serveis, empreses, estudiants, institucions públique si privades). L'alcalde els va agrair la dedicació i les valuoses aportacions, amb una menció especial al president sortint (Simon Schwartz). 

]]>
<![CDATA[ Nota de condol per la mort de Joan Colomer, exgerent de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró ]]> Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200

La presidència, el patronat i el senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, així com la comunitat universitària i empresarial del parc, expressen el condol a família i amics per la mort de Joan Colomer i Toribio, que va ser gerent de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró entre el 1995 i el 1999.

Colomer va ser una figura clau en un moment en què l’Ajuntament de Mataró va començar a idear el projecte TecnoCampus mitjançant l'elaboració del Pla Director de la Societat de la Informació de Mataró.

A la fotografia, Colomer, el segon per l'esquerra, en l'acte de celebració dels 30 anys de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, el novembre de 2013.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull la 39ª Escola d'Estiu del Maresme ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull des d'aquest dilluns i fins al proper 13 de juliol l'escola d'estiu dels mestre de primària que organitza el Moviment Educacatiu del Maresme. Com cada any, el TecnoCampus cedeix gratuïtament les seves instal·lacions per facilitar la formació continuada dels professionals de l'ensenyament aprofitant la pausa estival de l'activitat docent. La trobada va començar ahir amb la conferència inaugural “Pedagogia de l’efecte i projectes d’indagació”, a càrrec de Fernando Hernández, psicòleg i professor de la Universitat de Barcelona.
 

]]>
<![CDATA[ Abrimos convocatoria de becas de colaboración para el curso 2018-2019 ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

Si eres estudiante del TecnoCampus, puedes optar a una de las 64 becas de colaboración ordinarias disponibles ayudar en los diferentes departamentos o servicios del TecnoCampus durante el curso 2018-2019. El período de inscripción finaliza el 2 septiembre del 2018, este día incluido, y la solicitud se realiza de manera online.

Las becas de colaboración son un sistema de ayudas al estudiante del TecnoCampus en tareas de colaboración y apoyo a proyectos que se llevan a cabo desde las diferentes unidades y servicios del TecnoCampus. Pueden presentarse todos los estudiantes del TecnoCampus, que pueden solicitar de una a tres becas. Aún así, los estudiantes de nuevo acceso no se tendran en cuenta en esta convocatoria.

¿Cómo puedo pedir una beca de colaboración?
Los interesados tenéis que hacer la solicitud mediante el formulario que encontraréis al eCampus. Si quieres consultarlo directamente desde el eCampus, puedes acceder desde el menú principal a través del nuevo apartado “Becas de colaboración” dentro de la sección “Servicios”, o en el apartado “Becas” de la sección “Información Académica”.

Es importante que te informes del tipo de beca y los requerimientos de cada plaza a través del documento de convocatoria. Estas son las unidades o servicios donde se ofrecen becas de colaboración el próximo curso, con la retribución correspondiente a cada plaza:

Encontrarás la información detallada de cada una de las ofertas en el documento de convocatoria de este curso.

Para más información, o si tienes alguna duda, puedes consultar el apartado de becas de colaboración de la página web del TecnoCampus o enviar un correo a bequescol@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Namaka rep una menció especial a la millor revista a la Nit de les Revistes 2018 ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

La revista Namaka, editada per l'empresa del mateix nom ubicada al TecnoCampus, ha rebut una menció especial a la Nit de les Revistes organitzada per l’Associació de Publicacions Periódiques en català. El jurat va voler reconèixer els èxits de la revista durant el seu primer any de vida i va ressaltar la seva qualitat i la manera com es comunica amb els seus lectors. A més a més, una de les portades de Namaka va quedar entre les cinc finalistes, tot un reconeixement per la seva autora, la il·lustradora Lirios Bou. En el moment de recollir el premi les editores de Namaka van aprofitar l’ocasió per recordar que «les revistes, com els llibres, són una boníssima eina per crear els lectors del futur». En la seva intervenció van agrair el suport i la confiança dipositades en el seu projecte per part, entre d’altres, dels seus socis, SomDocents, el TecnoCampus de Mataró, les biblioteques catalanes i l’extens equip de col·laboradors que participen a la revista. Amb aquest menció especial, Namaka es posiciona com una publicació de referència en l’àmbit infantil i en català.

]]>
<![CDATA[ La Escuela Superior de Ciencias de la Salud gradúa 156 estudiantes ]]> Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus celebró el pasado viernes 29 de junio el acto de graduación de los estudiantes de último curso de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud. Se graduaron 156 estudiantes, de los cuales 78 son del Grado en Enfermería, 67 del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y 11 del Máster Universitario en Cronicidad y Dependencia. Este año se ha graduado la quinta promoción de estudiantes de Enfermería, la tercera de CAFE y la última de este máster que ahora se denomina Máster en Atención Integrada en la Cronicidad y el Envejecimiento, con el objetivo de acercarse al máximo al tipo de pacientes que sufren esta patología.

La directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, Esther Cabrera, animó a los estudiantes en el discurso de inicio del acto a comprometerse con la profesión y sobre todo, con los valores humanos y sociales, imprescindibles en todos los trabajos donde se trabaja con personas. “El aprendizaje tiene que perdurar a lo largo de la vida, no renunciáis a ser mejores cada día”, añadió. Por parte de la Universidad Pompeu Fabra asistió el vicerrector de Dirección de proyectos de acogida, participación y acompañamiento de estudiantes de la Universitat Pompeu Fabra, Pablo Pareja, también recomendó a los graduados a seguir-formándose y a no conformarse en adaptarse al cambio, sino a ser los catalizadores del mismo: “No sólo tenéis que responder a lo que el mundo laboral espera de vosotros, definid qué queréis ser y haced valer todo lo que habéis aprendido”. Durante el acto también se entregaron una serie de reconocimientos a empresas e instituciones colaboradoras con los grados de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud.

En cuanto a lo entrega de diplomas, el reconocimiento para los mejores expedientes académicos de la promoción 2018 fueron por Sara Casado, en el Grado en Enfermería; Víctor Aparició, en el Grado en CAFE, y Albert Malaret, en el Máster Universitario en Cronicidad y Dependencia. La empresa Fecunmed y el Col·legi de professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya entregaron un obsequio a los estudiantes de Enfermería y CAFE, respectivamente, con mejores notas.

Los padrinos de la promoción 2018 fueron Julio Fernández, presidente de la Conferencia Nacional de Decanos de Enfermería, Marc Carmona, responsable del departamento de Formación de entrenadores del FC Barcelona, quién señalaron las personas como el denominador común en todas las salidas profesionales y animaron los estudiantes a ser referentes en cuanto a valores. “Actualmente el valor diferencial en el éxito profesional es la manera como se hacen las cosas”, afirmó Carmona. “Tenéis que ser apasionados, debéis ser los líderes del cambio, sin complejos y sin miedo. La felicidad es una actitud personal que cada uni decidir adoptar", añadió Fernández.

El alcalde de Mataró y presidente del TecnoCampus, David Bote, agradeció a los estudiantes y familias la confianza depositada en TecnoCampus y también enfatizó en su discurso final la importancia de poner las personas al centro: “El arte de cuidar es fundamental, todo lo que compartimos con las personas que nos acompañan es lo que da sentido a nuestro trabajo”. 

]]>
<![CDATA[ Unos 200 estudiantes se gradúan en audiovisuales, ingeniería y videojuegos en TecnoCampus ]]> Fri, 29 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un total de 197 estudiantes de la Escuela Superior Politècnica se graduaron ayer al TecnoCampus. Han finalizado sus estudios 118 estudiantes en Medios Audiovisuales, 29 en Videojuegos, 14 en Ingeniería Electrónica, 11 más en Ingeniería Mecánica y 25 en Ingeniería Informática. El acto, dividido en dos sesiones, se celebró en el Auditorio de TecnoCampus y reunió graduados, acompañantes, el equipo docente y autoridades. Este año se graduaba la primera promoción del Grado en Diseño y Producción en Videojuegos, que consolida la apuesta de TecnoCampus para impulsar estudios que den respuesta a las nuevas necesidades y oportunidades del mercado de trabajo.

La directora de la Escuela Superior Politécnica, Ester Bernadó, que asumió el cargo el pasado mes de abril, señaló en el discurso de bienvenida que el acto de graduación sólo es un punto y seguido para continuar aprendiendo de manera constante a lo largo de la vida profesional y personal: “Habéis aprendido a aprender, y este es el gran conocimiento que os tenéis que llevar de la universidad. Aprender es lo que os permitirá estimar y trabajar para hacer aquello que más os apasione”. También asistió en el acto Carles Ramió, como comisionado para la estrategia del Grupo UPF y patrón de la Fundación TecnoCampus Mataró-Maresme, quién remarcó la apuesta de la Universitat Pompeu Fabra por el modelo singular del TecnoCampus como centro adscrito y el compromiso de la UPF para consolidar y ampliar las colaboraciones entre ambas instituciones. A la vez, alentó los graduados a vivir la entrada en el mundo laboral, sobre todo marcado por el cambio constante, con ilusión y “apostando por la responsabilidad social corporativa a título individual”.

Algunos de los momentos más esperados por los asistentes fueron la entrega de diplomas a los graduados y el discurso de los representados de promoción. En cuanto al reconocimiento de los mejores expedientes académicos, se entregaron a los estudiantes Raquel Aqüera, en Medios Audiovisuales; Marc Lozano, en Videojuegos; Juan David Polanco, en el área de industrial, y Jordi Romagosa, en Ingeniería Informática. Representantes de las entidades GrauTic, Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials Barcelona, y el Col·legi Oficial d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya hicieron entrega de un obsequio a los estudiantes de audiovisuales, del área industrial y de ingeniería informática, respectivamente, con el mejor expediente.

Los padrinos de la promoción 2018 fueron Luís Tinoco, en el acto de audiovisuales, y Alberto Guerrero, en el caso de los estudios de ingeniería y videojuegos. Tinoco recomendó a los estudiantes dominar el inglés, estar preparado para moverse y trabajar por proyectos, y centrarse más en la parte creativa y no sólo en la técnica si quieren afrontar con éxito la vida profesional dentro del sector audiovisual. “La distancia entre la teoría y la práctica es infinita, por eso no tenéis que dejar de reinventaros”, añadió. Alberto Guerrero, por su parte, apuntó que conocerse a un mismo es clave para crear las condiciones ideales para trabajar en aquello que te gusta. “Tenéis que ser curiosos, críticos, ingeniosos, humildes y, sobre todo, buenas personas”, concluyó. El alcalde de Mataró y presidente del TecnoCampus, David Bote, afirmó en el discurso de clausura la apuesta que hizo el Ayuntamiento de Mataró en la construcción del TecnoCampus, que ha contribuido a aumentar el capital humano de la ciudad, y animó los graduados a seguir vinculados en la ciudad y a la universidad en esta nueva etapa como profesionales.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de la universidad ICESI de Colombia realizan una estancia en TecnoCampus para formarse en emprendimiento digital ]]> Fri, 29 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acoge esta semana 23 estudiantes de la Universidad ICESI de Colombia que realizan el Programa en Emprendimiento en Entornos Digitales, una formación que se enmarca dentro de su programa de máster. Por parte del TecnoCampus, el programa ha sido coordinado conjuntamente por la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, a través del profesor Roberto Dopeso, y por la Oficina de Relaciones Internacionales del TecnoCampus.

El objetivo del programa, que se lleva a cabo entre TecnoCampus y Barcelona, es trabajar las claves para emprender con éxito en entornos digitales y a la vez, formar profesionales para liderar la transformación digital de las empresas con una mirada estratégica. En este sentido, el programa combina sesiones magistrales, experiencias profesionales y visitas a empresas. Innovación digital, inbound marketing, posicionamiento en internet, business analytics o cómo hacer un estrategia para redes sociales son los principales contenidos de las formaciones, conceptos que los estudiantes de ICESI han tenido que aplicar en un caso real trabjado en la última sesión, celebrada hoy viernes 29 de junio en TecnoCampus.

Durante la estancia han visitado empresas referentes en el ámbito digital como BitPhy, una start-up que ha desarrollado un software para el análisis de datos y que elabora predicciones sobre las ventas del pequeño comercio; y Byhours, que ha sido capaz de hacerse un lugar en el mercado del alojamiento turístico con una propuesta basada en la reserva de habitaciones de hotel por horas. Las sesiones al TecnoCampus se han complementado con la visita a la incubadora del parque empresarial, donde se ubican actualmente unas veinte start-ups.

Mónica Franco, docente que acompaña los estudiantes de ICESI, ha señalado que la finalidad de la estancia es que los estudiantes tengan una experiencia internacional enfocada en el emprendimiento: “Es muy interesante el ecosistema emprendedor de Barcelona, es muy fuerte, ya que hay muchos recursos y facilidades para que los estudiantes y los jóvenes creen una empresa”. La colaboración se enmarca dentro del convenio de movilidad internacional que mantienen los dos centros de educación superior en cuanto a estudiantes de grado y del Máster Universitario en Emprendimiento e Innovación.


 

]]>
<![CDATA[ Empieza el campus de verano de Xnergic de robótica, videojuegos y animación 3D, con un centenar de inscritos ]]> Thu, 28 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus impulsa este verano, y por quinto año consecutivo, el campus de verano para fomentar las vocaciones tecnológicas entre los más jóvenes a través del movimiento Xnergic. Un centenar de niños y niñas, de entre 12 y 18 años, participan durante el próximo mes en los cursos de robótica, videojuegos y animación 3D, distribuidos en dos quincenas.

A la edición de este año se llevan a cabo un total de cinco cursos en motion capture, para grabar los movimientos y usarlos para animar un personaje; animación 3D con Maya, donde se trabajan los principios de animación en videojuegos y cine; programación de videojuegos con blueprint Unreal4 y Unity 3D, para crear juegos aprovechando las posibilidades gráficas de estos motores, y robótica, donde se construye y se programa un robot desde cero.

La gran novedad de este año son los cursos de robótica organizados por Avanza, empresa especializada en actividades educativas vinculadas a la robótica y al diseño 3D, donde los jóvenes tiene que trabajar por equipos para diseñar un robot personalizado y después hacerlo interactuar con otros autómatas. En cuanto al resto de talleres, los monitores que los imparten son estudiantes de la Escuela Superior Politécnica, hecho que permite a los participantes no sólo tener los primeros contactos con temas vinculados a la ingeniería y los videojuegos, sino también con el mundo universitario. 

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de enfermería realizan una acción formativa en el centro penitenciario de mujeres Wad-Ras ]]> Tue, 26 Jun 2018 00:00:00 +0200

Ocho estudiantes de tercer curso del Grado en Enfermería de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud llevaron a cabo una intervención al centro penitenciario de mujeres Wad-Ras de Barcelona del 7 al 14 de mayo. David Santiago, Maria Parrón, Carla Balsa, Naroa Romanos, María José Pastor, Marta Villodres, Jennifer Sánchez y Daniel Parés forman el grupo de estudiantes que realizaron esta acción formativa sobre el ciclo menstrual, impulsada desde la asignatura de Educación para la Salud, impartida por la profesora Catalina Fons.

Fons considera que iniciativas como esta son una gran oportunidad de aprendizaje para los estudiantes porque fomentan el rol activo en su formación profesional y les ayudan a "adquirir nuevas competencias y habilidades desde la responsabilidad de dirigir una intervención preparada por ellos mismos”. “Realizar intervenciones desde una perspectiva más social les ayuda a conocer otros contextos donde enfermería y educación juegan un papel clave”, añade. Este es precisamente el objetivo de la asignatura de Educación para la Salud, ser capaz de proporcionar información científica y actuar para mejorar los hábitos de vida saludables. “Queremos que las personas sean parte activa en el mantenimiento y el incremento de su salud”, concluye Fons.

Jennifer Sánchez, una de las participantes, señala que esta experiencia le ha ha servido no sólo para aplicar los conocimientos adquiridos en el aula, sino para saber como adaptarse al público y al contexto: “Nos sorprendió el gran recibimiento por parte de las presas y nos sentimos apoyados en todo momento por la profesora, sin quien seguramente no hubiéramos podido cumplir con éxito la intervención”. “No sólo es experiencia educativa única, sino que también supone una aportación como ciudadanos”, añade la estudiante de enfermería.


 

]]>
<![CDATA[ El profesor Jordi Martín presenta un videojuego a la feria E3 en Los Ángeles ]]> Mon, 25 Jun 2018 00:00:00 +0200

Jordi Martín, profesor del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos de la Escuela Superior Politécnica, participó en el congreso E3 a Los Ángeles del 11 al 14 de junio. Es uno de los congresos de videojuegos más importantes del mundo donde se presentan las novedades de la industria que llegarán al mercado en los próximos meses.

Martín, que imparte la asignatura Diseño de Juegos y Proyectos, participó como ponente para presentar el videojuego 3 Minutes to Midnight, donde ha estado trabajando como diseñador principal.

El videojuego es el primer juego de aventuras que presenta el estudio Scarecrow Studio, del que él forma parte. Se trata de un clásico juego point-and-click, con escenarios 2D y más de cien localizaciones diferentes, entre otros características, que se lanzará al mercado a principios del 2019.

]]>
<![CDATA[ Un producto que aumenta la seguridad de los ciclistas gana el premio de emprendimiento Explorer del TecnoCampus ]]> Thu, 21 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un proyecto que pretende mejorar la seguridad de los ciclistas impulsado por Marc Millet y Nil Oleaga ha sido escogido como la mejor idea del TecnoCampus Explorer Space. Los jóvenes ganadores optaran a 30.000 euros de financiación y viajarán a Silicon Valley junto con los otros 52 mejores jóvenes emprendedores de la IX edición del programa Explorer que impulsa el Banco Santander. El proyecto ganador se dio a conocer ayer miércoles 20 de junio en la sesión de clausura celebrada en TecnoCampus, después de que más de 25 emprendedores hayan recibido formación y asesoramiento durante en los últimos cinco meses.

Se presentaron un total de 14 proyectos ante el jurado, formado por Jordi Torné, de Banco Santander; Rosana Sasián, de CISE, Miquel Serra, de SECOT, y Emma Feriche y Antonia González, como directora del Área de Empresa y Emprendimiento y responsable del Servicio de Emprendimiento del TecnoCampus, respectivamente. Millet y Oleaga han ganado la edición del programa con Evix. Los dos jóvenes han diseñado un producto que aumenta la seguridad de los ciclistas. Borja Alonso, con Global Player, y David Gassó, con Rigoo, quedaron en segundo y tercer lugar, respectivamente, de la competición.

Por un lado, Moonbox, una caja mensual con productos para cuidar la mujer embarazada y al bebé durante los meses de gestación diseñada por las estudiantes del TecnoCampus Adriana Buch y Mariona Rams, han sido seleccionadas como finalistas del premio Woman Explorer Award que patrocina la Fundación EY y que optará en noviembre a 20.000 euros. Por la otra, el proyecto VoiceX impulsado por Thomas Holzheu que tiene por objetivo diseñar las primeras funcionalidades para Alexa, asistente virtual de Amazon, ha quedado finalista en la categoría Disruptive Technology Explorer Award que impulsa INDRA y podrá optar a 3.000 euros para el desarrollo de su proyecto y asesoramiento por parte de los profesionales de Indraventures.

El joven Marc Millet, como representante del equipo, visitará durante el viaje de una semana a Silicon Valley empresas como Google, LinkedIn o Facebook, y asistirá a conferencias a universidades con Berkeley o Stanford. Después del viaje, los ganadores de los diferentes centros participarán a la final nacional de los premios Santander Explorer 2018, donde se seleccionarán los tres mejores proyectos emprendedores, que recibirán 30.000, 20.000 o 10.000 euros para acelerar sus proyectos.

]]>
<![CDATA[ La segunda edición de la Tecnogames pone en valor trabajos realizados por estudiantes de videojuegos ]]> Wed, 20 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un centenar de estudiantes asistieron el pasado jueves 14 de junio a la segunda edición de la Tecnogames, la muestra de trabajos realizados por estudiantes de videojuegos. El acto, que se celebró en el Auditorio, se organiza desde el Grado en Diseño y Producción de Videojuegos con el objetivo de poner en valor el trabajo llevado a cabo a las clases durante el curso.

En esta edición se han presentado once proyectos de segundo curso, desarrollados dentro de la asignatura de Proyecto de Creación y Desarrollo II, y ocho proyectos de tercer curso, diseñados dentro de la asignatura Proyecto de Creación y Desarrollo III. Durante el acto se proyectaron los videojuegos creados por estudiantes y un jurado, formado por profesores del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos, evaluó cada uno de los proyectos.

El premio al mejor juego fue para los estudiantes Álex Montaño, Dan Roeniguer, Gerard Maynegre, Jordi Pascual, Sergio Mora, que presentaron Silver Steered, un videojuego futurista del género shoot’me all ambientado en un jardín botánico. En cuanto al resto de reconocimientos, los premiados fueron:

Premio al Mejor juego de segundo curso:

  • Downbeat, de Anna Maria Díaz, Alan Elwood, Adrià López, Adrián Núñez y Susana Grass

Premio al Mejor juego de tercer curso al mejor diseño:

  • Ruin & Run, de Pol Ayala, Guillem Cusachs, Jonathan Filgaira, Sergi Hidalgo, Pol Rodríguez

Premio al Mejor juego de tercer curso al mejor arte:

  • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

Premio al Mejor juego de tercer curso a la excelencia técnica:

  • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

La Tecnogames se enmarca dentro de la apuesta que hace TecnoCampus por la personalización y profesionalización de los estudios de grado. En este sentido, iniciativas como esta permiten dar visibilidad a los proyectos realizados por los propios estudiantes y acercarlos a la realidad del mundo profesional.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez presideix un tribunal de tesi a la UVic ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez ha presidit el tribunal de tesi doctoral de l'estudiant Alejandro Blanco a la Universitat de Vic.

La tesi es titula Study and design of classification algorithms for diagnosis and prognosis of failures in wind turbines from SCADA data.

La defensa ha tingut lloc el 18 de juny i es tracta d'un doctorat industrial fet a l'empresa Smartive i ha estat codirigida pels professors Jordi Sole i Pere Martí, i tutoritzada a l'empresa pel professor Jordi Cusido.

]]>
<![CDATA[ 1) Uttopy i ELISAVA creen una col·lecció solidària de samarretes per involucrar nenes i joves en la lluita contra l’Alzheimer ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Uttopyés una marca de moda que realitza col·leccions inspirades en causes socials. Per crear cada col·lecció la marca col·labora amb un dissenyador i una ONG, conscienciant sobre una causa i donant a l'entitat col·laboradora. Les peces es produeixen de manera sostenible i ètica respectant el planeta i les persones.

Durant el seu primer any de vida, ha rebut el reconeixement del sector per la seva proposta innovadora, sent guardonada com "Best 080 ID Raising Brand" en l'última edició de la 080 Barcelona Fashion Week, i "Segona millor Start Up pels premis Reimagine Textile" , que conviden a reinventar el sector des de la innovació i la tecnologia.

Aquest any, Uttopy i ELISAVA, Escola universitària de dissenys i enginyeria de Barcelona, han col·laborat amb la fundació Pasqual Maragall per la investigació del Alzheimer.

La col·lecció, dissenyada per l'alumna d'ELISAVA (CIC Cicles Formatius) Cristina Fernández Cortés, està formada per samarretes i complements per a nens, dona i home que reprodueixen el missatge 'Remember Me'. Per l'alumna: "Remember Me és un missatge recordatori cap a les persones afectades, per fer-los saber que sempre estarem al seu costat".

L'objectiu de la col·lecció és apropar la causa a les noves generacions i sensibilitzar sobre la importància de la seva prevenció, que és fonamental per frenar la incidència de la malaltia. Cada peça de la col·lecció anirà acompanyada d'una llista de bons hàbits per prevenir la malaltia, convidant el públic a portar una vida activa i seguir una dieta saludable.

Fins al proper 16 de juny la col·lecció està disponible a Verkami, plataforma de Crowdfunding de Recompensa líder a Espanya. Els recursos que s'obtinguin es destinaran a la Fundació Pasqual Maragall per seguir impulsant investigació en prevenció de l'Alzheimer.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus renova el patrocini del Calella Film Festival ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus i l’Associació Rosebud, organitzadora del CalellaFilmFestival, han renovat l’acord de col·laboració firmat l’any passat pel qual el TecnoCampus es convertia en un dels patrocinadors d’aquest festival audiovisual que se celebra a Calella a partir d'aquest divendres i que s'alllarga fins a l'1 de juliol.

El patrocini del TecnoCampus en el festival consisteix en la dotació amb la matrícula gratuïta en la tercera edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, impulsat conjuntament amb la productora Clack i que s’imparteix a l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. La matrícula gratuïta s’atorgarà al guanyador en la categoria Límit48h, un concurs de curtmetratges on els participants han de plasmar una història en un màxim de 48 hores, incloent totes les tasques de gravació i edició de la peça audiovisual.

L’acord també contempla, entre d’altres aspectes, la realització del taller “Eines bàsiques per a l’escriptura d’un guió” per promocionar del postgrau. Per als estudiants, exestudiants i treballadors del TecnoCampus, l'entrada és gratuïta per a totes les pel·lícules en seccions oficials a competició.

L’objectiu del Calella Film Festival és consolidar-se com un festival de cinema de qualitat capdavanter a la comarca del Maresme, però també amb projecció internacional.

]]>
<![CDATA[ Profesores de videojuegos imparten una conferencia sobre direcció de arte en el congreso UNITE Berlín 2018 ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El profesores Daniel Candil y Elena Candil, del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos de la Escuela Superior Politécnica, darán mañana una conferencia sobre dirección de arte en el congreso Unity Developer Conference (UNITE) Berlín 2018. En estas jornadas, que acoge la capital alemana hasta el jueves 21 de junio, se exponen las últimas novedades en cuanto a creación de contenido y se reúnen profesionales de varios ámbitos, como artistas, desarrolladores o cineastas, entre otros.

Bajo el título “Embrace a Visual Vertical Slice and not die trying: The Nautilus Odyssey”, los profesores del TecnoCampus se centrarán en el “visual vertical slice”, un concepto para vender videojuegos que sirve para definir el estado de ánimo, la sensación visual, la atmósfera y el tono del juego. En este sentido, se trata de un aspecto que si se trabaja de manera planeada, un pequeño equipo de artistas puede conseguir resultados espectaculares en muy poco tiempo. De hecho, la ponencia parte de una experiencia de los propios profesores de videojuegos, que han diseñado Nautilus Odyssey, un hipotético juego en Unity creado en sólo un mes y medio por un equipo de dos artistas en 3D, un animador y un diseñador desde el principio, que pretende poner en práctica la metodología mencionada.

La ponencia, dirigida sobre todo a desarrolladores, empezará a las 12.15 horas y se podrá seguir por streaming a través de la página web del congreso

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de TecnoCampus asisten al BizBarcelona, el salón de los emprendedores ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un grupo de estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa asistieron el 30 y 31 de mayo al BizBarcelona, uno de los grandes acontecimientos dirigido a emprendedores, pequeñas y medianas empresas y economía social celebrado al recinto de Montjuic de Feria Barcelona.

Bajo el lema “Suma't a la transformació dels negocis", esta edición del BizBarcelona se proponía dar un impulso a la transformación tecnológicos y social de los negocios. Estudiantes del Postgrado en Gestión de Cooperativas y Empresas de Economía Social, un programa liderado por la Cátedra de Economía del TecnoCampus con el apoyo de la Generalitat, visitaron el espacio del salón destinado al emprendimiento social dentro del módulo de emprendimiento, impartido por la profesora Màrian Buil.

También asistieron estudiantes de primer curso de los Grado en Administración de Empresas y Gestión de la Innovación y el Grado en Business and Innovation Management, que fueron a algunas de las 150 conferencias organizadas dentro del BizBarcelona con las profesoras Estrella Paloma y Màrian Buil. Además, el proyecto Fly me tono the moon, impulsado por estudiantes del TecnoCampus, recibió un accèssit, otorgado por la Xarxa d'Emprenedoria Universitària, de entre proyectos emprendedores nacidos a universidades catalanas.

Estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa del TecnoCampus han asistido al BizBarcelona desde el curso 2010-2011 en el marco de las asignaturas de emprendimiento y creación de empresas, con el objetivo de complementar su formación académica con eventos de referencia del sector.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de videojuegos proponen soluciones innovadors para Port Aventura ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Estudiantes de cuarto curso del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos abordaron el pasado miércoles 13 de junio tres retos propuestos por Port Aventura, uno de los parques temáticos más visitados en España. Los retos estaban vinculados a la acogida de nuevos trabajadores, el lanzamiento de una aplicación móvil y el desarrollo de un programa de calidad que están desarrollando a partir de la misión y visión de Port Aventura. La actividad se enmarcaba dentro del examen final de la asignatura optativa Juegos Serios y Gamificación, impartida por el profesor Carlos G. Tardón.

El director de Recursos Humanos de Port Aventura, Albert Sanantón, y la responsable de formación del parque de atracciones, Pilar Capdevila, visitaron TecnoCampus para plantear lo reta en el aula. Tardón afirma que el objetivo de este tipo de evaluación es potenciar la resolución de proyectos para clientes reales: “Es importante que los estudiantes tengan una experiencia con clientes de verdad, sobre todo porque es su último año de carrera y tienen que integrarse al mercado laboral como diseñadores”. Además, supone una oportunidad para el centro universitario para crear alianzas y poner en marcha proyectos conjuntos con empresas del sector. “Para las empresas también es un acercamiento hacia la generación actual, una manera de conocer nuevos talentos y obtener otras perspectivas”, añade Tardón.

]]>
<![CDATA[ Vint estudiants reben les beques On The Move per estades fora de la UE ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Vint estudiants han rebut avui de mans de l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, i del conseller delegat de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, les beques On The Move. Les beques són una iniciativa del TecnoCampus i enguany arriben a la 4a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants, ja que els permeten sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats de països tan llunyans com Estats Units, Mèxic o Taiwan, i amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals. Totes elles queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa). 

Les beques On The Move consten de vint beques -el doble que el curs passat- de 1.000 euros cadascuna, i enguany han estat aportades a parts iguals per Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. S’atorguen als vint estudiants amb les millors notes mitjanes.

En l'acte d'entrega, l'alcalde ha recordat l'esforç que ha fet la ciutat en la construcció del TecnoCampus, ha instat els estudiants a aprofitar l'experiència a l'estranger i ha agraït a Banc Sabadell l'aposta per les beques.

Durant l'acte també s'ha projectat un vídeo sobre l'experiència dels estudiants becats l'any passat:  

 

]]>