Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 es <![CDATA[ Profesores del TecnoCampus participan en el X Congreso Internacional de Docencia Universitaria e Innovación ]]> Tue, 17 Jul 2018 00:00:00 +0200

Los profesores Daniel Torras, Aina Fernandez, Patrícia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells y Aitor Ruiz asistieron al X Congreso Internacional de Docencia Universitaria e Innovación, celebrado al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de julio. Se trata de un espacio de colaboración entre las universidades de Cataluña que este año se centraba en como conectar las universidades al entorno y a la sociedad.

Bajo el lema “Espacios de aprendizaje: agentes de cambio en la universidad”, se organizaron varias actividades alrededor de cuatro ejes temáticos: espacios físicos de aprendizaje, espacios virtuales de aprendizaje, relación universidad y sociedad, y desarrollo profesional. Las profesoras Aina Fernandez y Anna Castells participaron en una mesa redonda titulada “Efectes de la gamificació en la formació”, junto con profesores de otras universidades, donde explicaron las experiencias en gamificiació llevadas a cabo en sus asignaturas impartidas en TecnoCampus en el Grado en Medios Audiovisuales y en el Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y la doble titulación con Fisioterapia, respectivamente.

Por otro lado, Castells presentó una ponencia titulada “Educar en la incertesa”, donde habló sobre como la experiencia revela el proceso que hay que seguir con los estudiantes de magisterio para que estos sean capaces de generar un espacio de juego libre para que los niños trabajen contenidos motrices. “Se trata de crear un espacio donde el docente no interviene, sino que se preocupa de ofrecer situaciones físicas que motiven a las personas a jugar libremente”, afirma. Según Castells, participar en este tipo de congresos permite mejorar en el ámbito educativo y, en esta edición en concreto, trabajar de manera colectiva como transformar los espacios y el tiempo para el aprendizaje: “Las necesidades de los nuevos aprendices exigen que adaptamos el marco educativo”.

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca sobre activitat física i salut participa en un congrés a Dublín ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, liderat pel professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport  Manuel V. Garnacho, va participar en el 23è congrés European Collage of Sport Science, celebrat a Dublín del 4 al 7 de juliol. Aquest congrés és considerat el més important d’Europa.

Guillem Palau, exalumne del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, va assistir a la trobada com a ponent en representació del GRI-AFIRS per presentar dos estudis amb participació dels docents Noemí Serra, Lluís Guirao, Eulogio Pleguezuelos, Manuel Gomís, Sergio Vilches i Manu Garnacho. Palau, després de graduar-se al TecnoCampus, està col·laborant amb el GRI-AFIRS desenvolupant el doctorat en Biomedicina en col·laboració amb la UB.

El primer estudi presentat va ser sobre els efectes de la suplementació amb suc de remolatxa en el component lent del consum d’oxigen i l'eficiència/economia. El segon estudi va ser sobre el component lent del consum d’oxigen i la eficiència de l’exercici de la mitja gatzoneta (“sentadilla”).

Es tracta d’una recerca en un tema innovador. El component lent del consum d’oxigen s’entén com l’increment en el consum d’oxigen més enllà del tercer minut d’exercici continuat fins o bé arribar a un estat estable o bé arribar a la màxima capacitat de consum d’oxigen (VO2max).

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà el 2019 el simposi ‘La creación musical en la banda sonora’ ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) coordinat pel professor Daniel Torras ha arribat a un acord amb el grup de Música i Llenguatges Audiovisuals de la Sociedad Española de Musicología – SedeM pel qual la propera edició del veterà simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” es realitzarà l’estiu del 2019 al TecnoCampus, en dates que es concretaran properament. En aquesta edició també hi participarà el grup MUSC de la Universitat Autònoma de Barcelona amb qui el SSIT manté un conveni de recerca i col·laboració.

La intenció és fer coincidir la tercera edició del Congrés Internacional sobre So, Silenci i Imatge Perspectiva Sonora amb aquest simposi de prestigi a nivell internacional, per sumar esforços, proposar ponents de la primera línia mundial en so i audiovisual, i compartir camps de treball comuns. El simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” va ser el primer congrés que va tractar el tema de la música y el so a l’audiovisual a l’estat espanyol, fa més de 15 anys que es realitza i ha tingut seu a ciutats com Salamanca, Madrid, Oviedo, Càceres o Granada.

L’organització dels dos congressos compartirà espais, convocatòria i activitats, però els temes d’estudi proposats per Perspectiva Sonora es diferenciaran en el programa distribuint-se en meses de debat separades. D’aquesta manera els dos certàmens s’integraran en una suma cooperativa, però mantenint la seva singularitat.

L’edició del 2019, tant del Perspectiva Sonora com del simposi, tindrà una triple direcció assumida pels professors Jordi Roquer (TecnoCampus), Josep Lluís i Falco (SedeM) i Lídia López (MUSC – UAB).

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Emprendetur I+D+i

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Emprendetur Jóvenes Emprendedores

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.L’emprenedor no pot superar els 40 anys; en el seu cas la societat, el seu control ha d’estar en mans de socis menors de 40 anys.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Línea ICO Empresas y Emprendedores 2015

Objecte:  préstecs adreçats a autònoms i/o empreses,per al finançament d’actiu circulant i inversió. La tramitació d’aquestes operacions es realitza directament a través de la majoria de les entitats bancàries

Data límit de sol·licituds:12/12/15

Més informació

Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

Retos-Colaboración 2015

Objecte: préstecs tous adreçats a projectes de desenvolupament experimental en cooperació entre empreses i organismes d'investigació Data límit de sol·licituds: 24-02-2015 Més informació:

http://www.boe.es/boe/dias/2015/01/22/pdfs/BOE-A-2015-529.pdf

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Instrumento PYME H2020

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte. Convocatòries obertes tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Un ajut directe de fins a 75.000 € per a start-ups tecnològiques que comencen.

S’hi poden presentar start-ups des de 3 mesos fins a 3 anys de vida.

Han de ser empreses emergents que tinguin la tecnologia com a factor diferencial.

L’ajut va especialment dirigit a start-ups en fase inicial que necessiten impuls a l’hora d’accedir a les primeres rondes de finançament privat.

S’atorga una quantitat mínima de 45.000 € i una màxima de 75.000 € per empresa.

L’import subvencionable és del 75%.

Es poden finançar totes les actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització de productes i serveis.

Els beneficiaris de l’ajut podran destinar els diners a les despeses de personal, la inversió en materials i equipaments, el lloguer d’espais, la contractació de serveis legals, l’elaboració d’estratègies de comunicació o les llicències d’ús de software, entre d’altres.

1)      Cupons a la internacionalització

 

Els Cupons a la Internacionalització són ajuts a l’empresa que vol posar en marxa projectes d’iniciació a l’exportació.

Aquest programa d’ajuts està dirigit a empreses que encara no exportin o que exportin fins a un màxim del 15% de la seva facturació, és a dir, empreses amb poca experiència exportadora o que encara no han exportat mai.

Les entitats empresarials, Agents de Suport a la Internacionalització, a qui l’empresa pot contractar els serveis són proveïdors acreditats per ACCIÓ, amb experiència i professionalitat contrastades en la categoria d’"Entitats d’assessorament especialitzades en processos d’internacionalització" i "Entitats de formació".

Accedeix a la llista d’entitats.

El cost subvencionable màxim per empresa/any és de 5.000 euros i l'ajut d’ACCIÓ és del 80% de l'import. Les empreses poden demanar més d’un cupó.

Període de sol·licituds: fins al 30 de novembre de 2017, o fins a exhaurir la dotació pressupostària del programa.

 

2)      Cupons a la innovació

Un cupó a la innovació és un descompte econòmic directe, que podràs bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ. Els cupons t'ajuden a innovar en els teus productes i/o processos alhora que estableixes col·laboracions estratègiques.

Què n’obtens?

Accés ràpid, àgil i flexible a serveis d’innovació, mitjançant un descompte directe en la factura del teu proveïdor.

Tipologies de cupons

Tria el cupó que millor s’adapti a les teves necessitats:

·         Cupons d’innovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a dissenyar nous productes o a millorar la gestió de la innovació.

·         Cupons de tecnologia. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar serveis tecnològics.

·         Cupons d’ecoinnovació. Destinats a empreses d’entre 5 i 100 treballadors per a contractar desenvolupaments d’ecoinnovació, entenent-la com aquella innovació que contribueixi al desenvolupament sostenible, reduint l’impacte medi ambiental i optimitzant l’ús dels recursos i que permeti generar nous productes, processos i/o models de negoci que evitin el deteriorament del medi ambient.

Termini

Fins al 16 de novembre del 2017, o fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària del Programa.

Més informació i inscripcions

3)      Nuclis, ajuts R+D empresarial

Els Nuclis d’R+D empresarial, són ajuts que ofereix ACCIÓ dirigits a les empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes o serveis tecnològics d’alt risc i que responguin a les necessitats del mercat.

La convocatòria presenta dues modalitats, en funció del tipus de projecte que la teva empresa estigui portant a terme: Nuclis d’R+D empresarial localso Nuclis d’R+D empresarial internacionals.

Els nuclis internacionals són ajuts per desenvolupar projectes d’R+D d’alt impacte al territori i amb abast internacional, en col·laboració entre empreses de Catalunya i entitats internacionals.

Els nuclis locals són ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament d’empreses catalanes amb socis de Catalunya. Depenent del grau d’implicació d’aquests socis, existeixen dues tipologies de Nuclis Locals:

·         Individuals: una empresa beneficiària amb un projecte d’R+D amb alt impacte.

·         Col·laboratius: un consorci amb un de mínim dues empreses catalanes, sempre i quan la participació d’una d’elles no superi el 70% del pes total del projecte.

 

Característiques dels projectes

·         Pressupost des de 150.000 € fins a 500.000 €

·         Import de subvenció, a fons perdut, d’entre 125.000 € i 300.000 €

·         2 anys de termini màxim per desenvolupar el projecte

·         30 milions d’euros de pressupost del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020

 

Requisits generals per sol·licitar l’ajut

·         Ha de tractar-se d’una actuació d’R+D innovadora.

·         El projecte s'ha de dur a terme a Catalunya.

·         Els projectes poden realitzar-se de forma individual o col·laborativa, mitjançant un conjunt d’empreses regulades per un acord d’agrupació.

 

4)      ICF Eurocrèdit

Préstecs per a petites i mitjanes empreses que vulguin finançar inversions o necessitats de circulant per créixer, obrir nous mercats, fer nous desenvolupaments o enfortir les activitats de l’empresa.

Les operacions aprovades a través d’aquesta línia compten amb unes condicions preferents gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, que té l’objectiu d’invertir en creixement i ocupació.

Condicions financeres

Préstecs a curt termini

Import: de 100.000€ a 2.000.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 5 anys, amb fins 1 any de carència inclòs.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

 

Préstecs a llarg termini

Import: de 150.000€ a 2.500.000€. Es finançarà fins al 70% del projecte.

Termini: de 2 a 15 anys, amb fins 2 anys de carència inclosos.

Tipus d’interès: Euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%.

Comissions: d’obertura del 0,50% del nominal del préstec.

Garanties: a determinar en funció del projecte.

5)      Línia de préstecs participatius de co-inversió entre start-ups i empreses.

Tan si ets una start-up innovadora com una empresa que treballa en dinàmiques d’innovació oberta amb voluntat i capacitat d’invertir, aquesta línia de finançament és per a tu.

Amb aquesta eina, les start-ups obtenen recursos per desenvolupar el seu model de negoci i, al mateix temps, la companyia inversora pot innovar de manera disruptiva a través de l’empresa emergent.

La línia de finançament és mitjançant préstecs participatius atorgats per l'IFEM (ICF), i compten amb un ajut en forma de garantia per part del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’import del préstec pot ser d’entre 50.000 euros i 200.000 euros, i va destinat a les start-ups que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada.

Inscripcions fins el 27 de desembre del 2019.

Més informació

 

6)      Innova Global: finançament per al creixement de la teva empresa

Nova línia d’inversió INNOVA GLOBAL d’AVANÇSA i ACCIÓ, per fomentar iniciatives d’innovació empresarial amb un alt potencial de creixement per a Catalunya i vocació internacional. La línia Innova Global presenta dues modalitats: Small Capital i Growth Capital.

 

a)      Small Capital

La línia Innova Global: Small Capital ofereix suport financer d’entre 300.000 € i 2.000.000 € a empreses joves amb més de 3 anys de vida, per desenvolupar el seu pla estratègic. L’objectiu és impulsar projectes amb productes o serveis diferenciats dels que ja estan disponibles al mercat, que abordin nous nínxols de mercat i generin ocupació qualificada per a Catalunya.

Aquestes són les característiques de la línia Innova Global: Small Capital:

-          Import d’Inversió: entre 300.000 € i 2.000.000 €.

-          Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 5 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 3 - 5 anys.

-          Desinversió prevista en el pacte de socis.

-          Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

b)      Innova Global: Growth Capital

La línia Innova Global: Growth Capital ofereix suport financer d’entre 2.000.000 € i 8.000.000 € a empreses en fase de creixement (orgànic i inorgànic), i d’internacionalització.

El suport financer ha de permetre que les empreses duguin a terme actuacions com accelerar el desenvolupament de productes, aconseguir un creixement orgànic i inorgànic, integrar-se amb altres empreses o negocis, portar a terme un relleu accionarial, implantar companyies estrangeres amb necessitat de socis locals o l’adquisició per part de l’equip directiu de les empreses (MBO o MBI).

Les característiques de la línia Innova Global: Growth Capital són:

·         Import d’Inversió: entre 2.000.000 € i 8.000.000 €.

·         Termini:

o    Capital: horitzó temporal fins a 8 anys.

o    Préstec participatiu: amortització 5 - 8 anys.

·         Desinversió prevista en el pacte de soci.

·         Presència en el Consell d'Administració.

Contacta amb Avançsa, (telèfon 93 238 64 87) per determinar la documentació a presentar i els passos a seguir.

 

 

]]>
<![CDATA[ Creix la demanda global i en primera opció per estudiar al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Un total de 842 estudiants han sol·licitat cursar algun dels estudis a Tecnocampus en primera preferència, un 6% més respecte del curs anterior. D’aquests, 644 han estat assignats al TecnoCampus, ja que en tretze de les quinze ofertes hi ha nota de tall per a poder-hi accedir.

En total han estat 941 els estudiants que han estat assignats a Tecnocampus (en primeres i successives opcions) per a les 840 places que s’ofereixen, i n’hi 445 en llista d’espera, dels quals 201 en primera preferència.

Aquest augment de demanda és el més alt registrat mai al TecnoCampus, i demostra que els tres centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, són cada cop més l’opció preferida per molts estudiants.

Per centres, destaca, en el cas de l’Escola Superior Politècnica, la consolidació de l’aposta feta per les titulacions relacionades amb els videojocs, amb notes de tall en el grau en Disseny i Producció de Videojocs (6,265) i la doble titulació en Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i Disseny i Producció de Videojocs (6,328). El grau en Mitjans Audiovisuals (nota de tall de 5,714) repeteix com els darrers anys com la titulació del TecnoCampus amb més estudiants assignats (175). D’altra banda, destaca l’important creixement d’estudiants assignats en el Grau en Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació -prop d’un 40% més respecte del curs anterior-.

En el cas de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, té nota de tall en totes les titulacions: Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,944); Màrqueting i Comunitats Digitals (6,856); doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (7,948); doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,232); Logística i Negocis Marítims (6,250); i Business and Innovation Management, amb docència en anglès (5,798), aquestes dues últimes per primera vegada.

Finalment, l’Escola Superior de Ciències de la Salut també té notes de tall en totes les titulacions que imparteix, fruit de l’alta demanda: Grau en Infermeria (8,064), Grau en Fisioteràpia (9,464), la més alta del TecnoCampus; Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,516); i la doble titulació en Fisioteràpia i Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,755).
 

]]>
<![CDATA[ L'acceleradora d’start-ups del sector salut obre la segona convocatòria, destinada a start-ups de dispositius mèdics ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i Foundingers Group posen en marxa la segona convocatòria de Kenko Health Accelerator, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut, que compta amb el suport de la plataforma Telefónica Open Future, el Consorci Sanitari del Maresme i Tic Salut.

El programa compta amb edicions diferenciades, adaptades a D-Health, Medical Devices i Biotech. En aquesta segona edició, la convocatòria està dirigida a start-ups de dispositius mèdics i productes sanitaris (Kenko Medical Devices). Es busquen start-ups relacionades amb el desenvolupament de dispositius mèdics, electrònics, biomaterials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació o altres articles amb finalitats de diagnòstic o teràpia.

Kenko Health Accelerator té com a objectiu detectar start-ups innovadores en el sector salut, que tinguin un projecte innovador amb gran potencial i que pugui ser escalable i invertible. El programa estarà enfocat a start-ups amb un “mínim producte viable” i que comptin amb un equip complementari i compromès amb el projecte.

Els projectes que formin part de Kenko Health Accelerator rebran un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci. A més comptaran amb el suport continu per part de l'equip promotor, mentoria individualitzada, formació proporcionada per experts externs, accés directe a inversió i espai de treball gratuït en el Hub Salut de l'edifici TCM6 del parc empresarial de Tecnocampus
Tota la informació relativa al programa d'acceleració es troba disponible a www.kenkohealth.org. Les start-ups interessades poden presentar les seves sol·licituds a través del lloc de Telefónica Open Future.
 

]]>
<![CDATA[ Tens el acreditat el nivell B2 de llengua estrangera? Reconeix crèdits RAC! ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Consell de Govern de la UPF, a la sessió del 30 de maig, va aprovar la modificació de l’acord que establia l’acreditació del nivell B2 de llengua estrangera com a requisit per obtenir el títol de graduat o graduada. Aquest requisit, tal com es recull a la Llei 1/2018, només serà d’aplicació als estudiants que iniciïn estudis universitaris a partir del curs 2018-19.

Als estudiants que han iniciat estudis entre els cursos 2014-15 i 2017-18 i que tenen el nivell B2 o superior acreditat al seu expedient, TecnoCampus, en el certificat acadèmic personal, els farà constar que han acreditat aquest requisit.  Si algun estudiant, amb el certificat que va utilitzar per acreditar el nivell de B2 o superior, vol sol·licitar reconeixement de crèdits, sempre que compleixi amb la normativa de reconeixement acadèmic en crèdits per aprenentatge de llengües, haurà de sol·licitar-ho mitjançant instància al PIE.

Aquest reconeixement està subjecte a l'import que s'estableix al catàleg de preus aprovat pel TecnoCampus per al reconeixement de crèdits i comptarà dins dels crèdits optatius com a crèdits RAC. Per tant, cal tenir en compte el nombre de crèdits requerits per complir amb el que s'estableix a cada un dels plans d'estudis.

Consulta tota la informació aquí
 

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus presenta una nova guia de lectura en l'àmbit dels videojocs ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus presenta les novetats bibliogràfiques del mes de juliol, una guia de lectura amb una selecció documental de quinze llibres en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs.

Trobaràs una mostra a l'expositor de novetats, ubicat a la planta semisoterrani de la biblioteca. Per consultar algun document de la guia, es pot demanar a través del servei del préstec del TecnoCampus o del préstec consorciat (PUC). Recorda que la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus obre de 9 a 20 hores del 2 al 26 de juliol, i que a partir d'aquesta data romandrà tancada fins al 2 de setembre.

Pots consultar la guia de lectura completa en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs aquí

]]>
<![CDATA[ 1) Com pot beneficiar la tecnologia 'blockchain' a les empreses? ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El passat 20 de juny el TecnoCampus va dur a terme una sessió informativa i un workshop amb l'objectiu de donar a conèixer a les empreses les funcions d'aquesta tecnologia i els seus avantatges.

La tecnologia blockchain està dissenyada per ser una base de dades comuna i alhora descentralitzada perquè empreses o diferents agents d'un sector puguin compartir informació, processos i serveis de forma verificada i segura.

Veronica Torras, directora de màrqueting i desenvolupament de negoci dins d'Jelurida, una empresa de programari que ofereix solucions de blockchain per a empreses, va portar a terme la conferència sobre blockchain del passat 20 de juny al TecnoCampus, i per això ens parla de les tres característiques principals de la tecnologia blockchain -seguretat, immutabilitat i descentralització- i de la gran utilitat que pot tenir per a les empreses.

En primer lloc, cal destacar el seu sistema de verificació d'actius digitals. "Tota la informació que s'emmagatzema és verificada a través d'un consens de seguretat basat en la criptografia", afirma Torras. En la mateixa línia i en referència a la segona gran característica del blockchain, per reforçar la seguretat, "gràcies a les lleis criptogràfiques, un cop les dades estan emmagatzemats, són immutables, no es poden canviar, ja que prèviament ja s'han validat i emmagatzemat en els anteriors blocs seguint el consens de seguretat esmentat, la qual cosa evita el frau a causa de modificacions o alteracions posteriors d'una base de dades", afegeix.

En tercer lloc, la tecnologia blockchain es caracteritza per ser un sistema descentralitzat en el qual una comunitat, o conjunt de participants de la xarxa, executa el consens de seguretat de manera que la base de dades s'alimenta i es manté de forma segura per un nombre determinat de nodes (en contraposició a un sistema centralitzat en el qual només un organisme decideix i té el control). Com més nodes té una xarxa descentralitzada, més gran és el nivell de seguretat.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ El profesor Josep Maria Raya publica un artículo a "El Periódico" sobre el peso del piso turístico en las ciudades ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, profesor de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, publicó el sábado 7 de julio un artículo al diario El Periódico sobre el mercado de la vivienda, centrado sobre todo en la relevancia de los pisos turísticos en las diferentes ciudades españolas.

Raya utiliza Barcelona como ejemplo, la ciudad con más número de ofertas de alquiler en el portal Airbnb, para ilustrar el aumento de las propuestas de pisos turísticos en las ciudades, una cifra que empieza a equipararse a la oferta hotelera.

En este sentido, Raya apunta en el artículo que uno de los posibles motivos de este incremento es que los alquileres turísticos ofrecen una rentabilidad cada vez superior, hecho que explica por qué el 30% de las viviendas de segunda mano son comprados por inversores. "O mucho cambia el panorama, o seguiremos presenciando cómo los pisos en las grandes capitales y centros turísticos cada vez se venden más como un bien de inversión en vez de como un lugar donde vivir", afirma.

Lee el artículo completo aquí.

]]>
<![CDATA[ Business Corner el proper 18 de juliol: La plataforma web d’S2CXConsulting ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’estratègia de negoci CX per a pimes. La plataforma web d’S2CXConsulting 

En aquesta sessió et presentarem un nou membre de la comunitat del TecnoCampus, l’empresa S2CXConsulting. És una start-up que ofereix un Programa d’estratègia de negoci per pimes a través d’una plataforma web. El seu objectiu és facilitar que les pimes adoptin l’estratègia de negoci més efectiva, com fan totes les marques excepcionals a nivell mundial.
Programa:
• 9 a 9.30 h. Esmorzar.
• 9.30 a 10 h. Presentació.
• 10 a 10.30 h Networking i fi de la sessió.
Ponents:
Josep Antolín Olvieros, cofundador i soci gerent, gestió d'experiència al client i estratègia empresarial a S2CX Consulting.
Toni Ruiz Soto, cofundador en S2CX Consulting.

Dia: Dimecres 18 de juliol de les 9h a les 10.30 h 

Lloc: Sales Burriac i Laia l’Arquera (TecnoCampus. Avda. d’Ernest Lluch, 32 (Mataró)


Inscriu-t'hi

 

 

 

 

 

 


 

]]>
<![CDATA[ Primera trobada dels Seminaris indústria 4.0 ]]> Tue, 10 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’Escola Superior Politècnica i el programa Alumni del Tecnocampus van iniciar el passat dijous 5 de juliol els Seminaris indústria 4.0 dirigits a graduats i graduades de l’Escola Superior Politècnica, per als quals es compta amb la participació de professors de l’escola.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un espai de trobada entre professors i alumnis per tal de reflexionar sobre indústria 4.0 en base al coneixement i experiència dels participants.

En aquest primer seminari es va debatre sobre com poder avançar en la transformació digital de les empreses. Per fer-ho, es va comptar amb la participació de l’Alumni Manel Claus, gerent de l’empreesa SAMCLA Smart Systems, que va introduir la seva experiència com a empresari dins de l’àmbit de l’smart factory. També va comptar amb la intervenció de diferents professors que van voler donar també la seva visió sobre les noves tecnologies i la digitalització de processos aplicats a la producció. L’acte va finalitzar amb un espai de networking per potenciar els coneixement, contactes i col·laboracions entre els assistents.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua 303 estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ]]> Fri, 06 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va celebrar ahir l’últim acte de graduació de la promoció 2018, en el qual es van graduar els estudiants d’últim curs de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Es van graduar un total de 303 estudiants del Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (90), Màster en Emprenedoria i Innovació (26), el Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals (90), el Grau en Turisme i Gestió del Lleure (10), la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (22), la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (33) i el Grau en Logística i Negocis Marítims (32), la primera promoció que es graduava d’aquestes dues darreres titulacions. L’acte es va dividir en tres sessions per donar cabuda a l’Auditori a graduats, docents i acompanyants.

La directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, va destacar que la graduació dels estudiants en els àmbits de la logística i el màrqueting consoliden l’aposta que va fer el TecnoCampus, amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, per oferir graus vinculats a les noves necessitats del mercat. “El prestigi d’un centre universitari s’adquireix a través de les persones que s’hi ha titulat”, va recordar als graduats. També va dedicar unes paraules als graduats Carles Ramió, com a representant de la Universitat Pompeu Fabra, qui va assenyalar que en un món tan canviant, reinventar-se al llarg de la vida professional és clau per “diferenciar-se de la resta en un mercat cap cop més competitiu”.

Alguns dels moments més emotius de l’acte van ser els parlaments de professors, els discursos dels representants dels estudiants i l’entrega dels diplomes. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Oliver Gregory, en AdE i Gestió de la Innovació; Rodrigo Eduardo Tisi, en el Màster en Emprenedoria i Innovació; Sílvia López, en Màrqueting i Comunitats Digitals; Raquel Rodríguez, en Turisme i Gestió del Lleure; Judith López, en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació; i Óscar Martínez, en AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.

Els padrins de la promoció van ser Joan Pera, president Pimec Joves Empresaris; Lluís Bassat, fundador de l’agència Bassat &Asociados, avui Ogilvy & Mather; i Santiago García-Milà, subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona, que van animar els estudiants a ser persones curioses, amb ganes de seguir aprenent i sensibles amb el món que les envolta. La vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va posar en relleu que enguany s’ha graduat la promoció més nombrosa del TecnoCampus, fet que impulsa a l’entitat a seguir millorant la qualitat del centre universitari. “El nostre objectiu és acompanyar-vos en el camí de l’aprenentatge, no només com a professionals, sinó també com a persones”, va afirmar en el discurs de cloenda.
 

]]>
<![CDATA[ Es constitueix el senat del TecnoCampus ]]> Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200

L'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va presidir ahir la constitució del senat del TecnoCampus. El senat estarà format pel president, Joaquim Esperalba (escollit per votació entre els membres del Senat); els vicepresidents, Andreu Comajuncosas  i Toni Aguilar (escollits per votació entre els membres del Senat); i els vocals: Isabel Esparrell, Carles Fillat, Lorena Molina, Carme Rosell, Gisela Vila (personal docent i investigador permanent i el personal d’administració i serveis), Guillermo Álvarez, Sara Atienza, Jordi Bertran, Max Faro (alumnes i exalumnes), Josep Eladi Baños, Xavier Camps, Joan Carbonell, Daniel Martín i Joaquim Pons  (representants d'empreses i institucions vinculades a la Fundació), Josep Comas, Pilar González-Agàpito i Xantal Oller (designats entrepersonalitats notòries del territori). 

Ahir també es va celebrar un acte de comiat als membres del senat que abandonen l'organisme, que té un caràcter consultiu i que està format per tots els col·lectius de la comunitat TecnoCampus (professors, personal d'administració i serveis, empreses, estudiants, institucions públique si privades). L'alcalde els va agrair la dedicació i les valuoses aportacions, amb una menció especial al president sortint (Simon Schwartz). 

]]>
<![CDATA[ Nota de condol per la mort de Joan Colomer, exgerent de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró ]]> Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200

La presidència, el patronat i el senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, així com la comunitat universitària i empresarial del parc, expressen el condol a família i amics per la mort de Joan Colomer i Toribio, que va ser gerent de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró entre el 1995 i el 1999.

Colomer va ser una figura clau en un moment en què l’Ajuntament de Mataró va començar a idear el projecte TecnoCampus mitjançant l'elaboració del Pla Director de la Societat de la Informació de Mataró.

A la fotografia, Colomer, el segon per l'esquerra, en l'acte de celebració dels 30 anys de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, el novembre de 2013.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull la 39ª Escola d'Estiu del Maresme ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull des d'aquest dilluns i fins al proper 13 de juliol l'escola d'estiu dels mestre de primària que organitza el Moviment Educacatiu del Maresme. Com cada any, el TecnoCampus cedeix gratuïtament les seves instal·lacions per facilitar la formació continuada dels professionals de l'ensenyament aprofitant la pausa estival de l'activitat docent. La trobada va començar ahir amb la conferència inaugural “Pedagogia de l’efecte i projectes d’indagació”, a càrrec de Fernando Hernández, psicòleg i professor de la Universitat de Barcelona.
 

]]>
<![CDATA[ Abrimos convocatoria de becas de colaboración para el curso 2018-2019 ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

Si eres estudiante del TecnoCampus, puedes optar a una de las 64 becas de colaboración ordinarias disponibles ayudar en los diferentes departamentos o servicios del TecnoCampus durante el curso 2018-2019. El período de inscripción finaliza el 2 septiembre del 2018, este día incluido, y la solicitud se realiza de manera online.

Las becas de colaboración son un sistema de ayudas al estudiante del TecnoCampus en tareas de colaboración y apoyo a proyectos que se llevan a cabo desde las diferentes unidades y servicios del TecnoCampus. Pueden presentarse todos los estudiantes del TecnoCampus, que pueden solicitar de una a tres becas. Aún así, los estudiantes de nuevo acceso no se tendran en cuenta en esta convocatoria.

¿Cómo puedo pedir una beca de colaboración?
Los interesados tenéis que hacer la solicitud mediante el formulario que encontraréis al eCampus. Si quieres consultarlo directamente desde el eCampus, puedes acceder desde el menú principal a través del nuevo apartado “Becas de colaboración” dentro de la sección “Servicios”, o en el apartado “Becas” de la sección “Información Académica”.

Es importante que te informes del tipo de beca y los requerimientos de cada plaza a través del documento de convocatoria. Estas son las unidades o servicios donde se ofrecen becas de colaboración el próximo curso, con la retribución correspondiente a cada plaza:

Encontrarás la información detallada de cada una de las ofertas en el documento de convocatoria de este curso.

Para más información, o si tienes alguna duda, puedes consultar el apartado de becas de colaboración de la página web del TecnoCampus o enviar un correo a bequescol@tecnocampus.cat.

]]>
<![CDATA[ Namaka rep una menció especial a la millor revista a la Nit de les Revistes 2018 ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

La revista Namaka, editada per l'empresa del mateix nom ubicada al TecnoCampus, ha rebut una menció especial a la Nit de les Revistes organitzada per l’Associació de Publicacions Periódiques en català. El jurat va voler reconèixer els èxits de la revista durant el seu primer any de vida i va ressaltar la seva qualitat i la manera com es comunica amb els seus lectors. A més a més, una de les portades de Namaka va quedar entre les cinc finalistes, tot un reconeixement per la seva autora, la il·lustradora Lirios Bou. En el moment de recollir el premi les editores de Namaka van aprofitar l’ocasió per recordar que «les revistes, com els llibres, són una boníssima eina per crear els lectors del futur». En la seva intervenció van agrair el suport i la confiança dipositades en el seu projecte per part, entre d’altres, dels seus socis, SomDocents, el TecnoCampus de Mataró, les biblioteques catalanes i l’extens equip de col·laboradors que participen a la revista. Amb aquest menció especial, Namaka es posiciona com una publicació de referència en l’àmbit infantil i en català.

]]>
<![CDATA[ La Escuela Superior de Ciencias de la Salud gradúa 156 estudiantes ]]> Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus celebró el pasado viernes 29 de junio el acto de graduación de los estudiantes de último curso de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud. Se graduaron 156 estudiantes, de los cuales 78 son del Grado en Enfermería, 67 del Grado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y 11 del Máster Universitario en Cronicidad y Dependencia. Este año se ha graduado la quinta promoción de estudiantes de Enfermería, la tercera de CAFE y la última de este máster que ahora se denomina Máster en Atención Integrada en la Cronicidad y el Envejecimiento, con el objetivo de acercarse al máximo al tipo de pacientes que sufren esta patología.

La directora de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud, Esther Cabrera, animó a los estudiantes en el discurso de inicio del acto a comprometerse con la profesión y sobre todo, con los valores humanos y sociales, imprescindibles en todos los trabajos donde se trabaja con personas. “El aprendizaje tiene que perdurar a lo largo de la vida, no renunciáis a ser mejores cada día”, añadió. Por parte de la Universidad Pompeu Fabra asistió el vicerrector de Dirección de proyectos de acogida, participación y acompañamiento de estudiantes de la Universitat Pompeu Fabra, Pablo Pareja, también recomendó a los graduados a seguir-formándose y a no conformarse en adaptarse al cambio, sino a ser los catalizadores del mismo: “No sólo tenéis que responder a lo que el mundo laboral espera de vosotros, definid qué queréis ser y haced valer todo lo que habéis aprendido”. Durante el acto también se entregaron una serie de reconocimientos a empresas e instituciones colaboradoras con los grados de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud.

En cuanto a lo entrega de diplomas, el reconocimiento para los mejores expedientes académicos de la promoción 2018 fueron por Sara Casado, en el Grado en Enfermería; Víctor Aparició, en el Grado en CAFE, y Albert Malaret, en el Máster Universitario en Cronicidad y Dependencia. La empresa Fecunmed y el Col·legi de professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya entregaron un obsequio a los estudiantes de Enfermería y CAFE, respectivamente, con mejores notas.

Los padrinos de la promoción 2018 fueron Julio Fernández, presidente de la Conferencia Nacional de Decanos de Enfermería, Marc Carmona, responsable del departamento de Formación de entrenadores del FC Barcelona, quién señalaron las personas como el denominador común en todas las salidas profesionales y animaron los estudiantes a ser referentes en cuanto a valores. “Actualmente el valor diferencial en el éxito profesional es la manera como se hacen las cosas”, afirmó Carmona. “Tenéis que ser apasionados, debéis ser los líderes del cambio, sin complejos y sin miedo. La felicidad es una actitud personal que cada uni decidir adoptar", añadió Fernández.

El alcalde de Mataró y presidente del TecnoCampus, David Bote, agradeció a los estudiantes y familias la confianza depositada en TecnoCampus y también enfatizó en su discurso final la importancia de poner las personas al centro: “El arte de cuidar es fundamental, todo lo que compartimos con las personas que nos acompañan es lo que da sentido a nuestro trabajo”. 

]]>
<![CDATA[ Unos 200 estudiantes se gradúan en audiovisuales, ingeniería y videojuegos en TecnoCampus ]]> Fri, 29 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un total de 197 estudiantes de la Escuela Superior Politècnica se graduaron ayer al TecnoCampus. Han finalizado sus estudios 118 estudiantes en Medios Audiovisuales, 29 en Videojuegos, 14 en Ingeniería Electrónica, 11 más en Ingeniería Mecánica y 25 en Ingeniería Informática. El acto, dividido en dos sesiones, se celebró en el Auditorio de TecnoCampus y reunió graduados, acompañantes, el equipo docente y autoridades. Este año se graduaba la primera promoción del Grado en Diseño y Producción en Videojuegos, que consolida la apuesta de TecnoCampus para impulsar estudios que den respuesta a las nuevas necesidades y oportunidades del mercado de trabajo.

La directora de la Escuela Superior Politécnica, Ester Bernadó, que asumió el cargo el pasado mes de abril, señaló en el discurso de bienvenida que el acto de graduación sólo es un punto y seguido para continuar aprendiendo de manera constante a lo largo de la vida profesional y personal: “Habéis aprendido a aprender, y este es el gran conocimiento que os tenéis que llevar de la universidad. Aprender es lo que os permitirá estimar y trabajar para hacer aquello que más os apasione”. También asistió en el acto Carles Ramió, como comisionado para la estrategia del Grupo UPF y patrón de la Fundación TecnoCampus Mataró-Maresme, quién remarcó la apuesta de la Universitat Pompeu Fabra por el modelo singular del TecnoCampus como centro adscrito y el compromiso de la UPF para consolidar y ampliar las colaboraciones entre ambas instituciones. A la vez, alentó los graduados a vivir la entrada en el mundo laboral, sobre todo marcado por el cambio constante, con ilusión y “apostando por la responsabilidad social corporativa a título individual”.

Algunos de los momentos más esperados por los asistentes fueron la entrega de diplomas a los graduados y el discurso de los representados de promoción. En cuanto al reconocimiento de los mejores expedientes académicos, se entregaron a los estudiantes Raquel Aqüera, en Medios Audiovisuales; Marc Lozano, en Videojuegos; Juan David Polanco, en el área de industrial, y Jordi Romagosa, en Ingeniería Informática. Representantes de las entidades GrauTic, Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials Barcelona, y el Col·legi Oficial d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya hicieron entrega de un obsequio a los estudiantes de audiovisuales, del área industrial y de ingeniería informática, respectivamente, con el mejor expediente.

Los padrinos de la promoción 2018 fueron Luís Tinoco, en el acto de audiovisuales, y Alberto Guerrero, en el caso de los estudios de ingeniería y videojuegos. Tinoco recomendó a los estudiantes dominar el inglés, estar preparado para moverse y trabajar por proyectos, y centrarse más en la parte creativa y no sólo en la técnica si quieren afrontar con éxito la vida profesional dentro del sector audiovisual. “La distancia entre la teoría y la práctica es infinita, por eso no tenéis que dejar de reinventaros”, añadió. Alberto Guerrero, por su parte, apuntó que conocerse a un mismo es clave para crear las condiciones ideales para trabajar en aquello que te gusta. “Tenéis que ser curiosos, críticos, ingeniosos, humildes y, sobre todo, buenas personas”, concluyó. El alcalde de Mataró y presidente del TecnoCampus, David Bote, afirmó en el discurso de clausura la apuesta que hizo el Ayuntamiento de Mataró en la construcción del TecnoCampus, que ha contribuido a aumentar el capital humano de la ciudad, y animó los graduados a seguir vinculados en la ciudad y a la universidad en esta nueva etapa como profesionales.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de la universidad ICESI de Colombia realizan una estancia en TecnoCampus para formarse en emprendimiento digital ]]> Fri, 29 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acoge esta semana 23 estudiantes de la Universidad ICESI de Colombia que realizan el Programa en Emprendimiento en Entornos Digitales, una formación que se enmarca dentro de su programa de máster. Por parte del TecnoCampus, el programa ha sido coordinado conjuntamente por la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, a través del profesor Roberto Dopeso, y por la Oficina de Relaciones Internacionales del TecnoCampus.

El objetivo del programa, que se lleva a cabo entre TecnoCampus y Barcelona, es trabajar las claves para emprender con éxito en entornos digitales y a la vez, formar profesionales para liderar la transformación digital de las empresas con una mirada estratégica. En este sentido, el programa combina sesiones magistrales, experiencias profesionales y visitas a empresas. Innovación digital, inbound marketing, posicionamiento en internet, business analytics o cómo hacer un estrategia para redes sociales son los principales contenidos de las formaciones, conceptos que los estudiantes de ICESI han tenido que aplicar en un caso real trabjado en la última sesión, celebrada hoy viernes 29 de junio en TecnoCampus.

Durante la estancia han visitado empresas referentes en el ámbito digital como BitPhy, una start-up que ha desarrollado un software para el análisis de datos y que elabora predicciones sobre las ventas del pequeño comercio; y Byhours, que ha sido capaz de hacerse un lugar en el mercado del alojamiento turístico con una propuesta basada en la reserva de habitaciones de hotel por horas. Las sesiones al TecnoCampus se han complementado con la visita a la incubadora del parque empresarial, donde se ubican actualmente unas veinte start-ups.

Mónica Franco, docente que acompaña los estudiantes de ICESI, ha señalado que la finalidad de la estancia es que los estudiantes tengan una experiencia internacional enfocada en el emprendimiento: “Es muy interesante el ecosistema emprendedor de Barcelona, es muy fuerte, ya que hay muchos recursos y facilidades para que los estudiantes y los jóvenes creen una empresa”. La colaboración se enmarca dentro del convenio de movilidad internacional que mantienen los dos centros de educación superior en cuanto a estudiantes de grado y del Máster Universitario en Emprendimiento e Innovación.


 

]]>
<![CDATA[ Empieza el campus de verano de Xnergic de robótica, videojuegos y animación 3D, con un centenar de inscritos ]]> Thu, 28 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus impulsa este verano, y por quinto año consecutivo, el campus de verano para fomentar las vocaciones tecnológicas entre los más jóvenes a través del movimiento Xnergic. Un centenar de niños y niñas, de entre 12 y 18 años, participan durante el próximo mes en los cursos de robótica, videojuegos y animación 3D, distribuidos en dos quincenas.

A la edición de este año se llevan a cabo un total de cinco cursos en motion capture, para grabar los movimientos y usarlos para animar un personaje; animación 3D con Maya, donde se trabajan los principios de animación en videojuegos y cine; programación de videojuegos con blueprint Unreal4 y Unity 3D, para crear juegos aprovechando las posibilidades gráficas de estos motores, y robótica, donde se construye y se programa un robot desde cero.

La gran novedad de este año son los cursos de robótica organizados por Avanza, empresa especializada en actividades educativas vinculadas a la robótica y al diseño 3D, donde los jóvenes tiene que trabajar por equipos para diseñar un robot personalizado y después hacerlo interactuar con otros autómatas. En cuanto al resto de talleres, los monitores que los imparten son estudiantes de la Escuela Superior Politécnica, hecho que permite a los participantes no sólo tener los primeros contactos con temas vinculados a la ingeniería y los videojuegos, sino también con el mundo universitario. 

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de enfermería realizan una acción formativa en el centro penitenciario de mujeres Wad-Ras ]]> Tue, 26 Jun 2018 00:00:00 +0200

Ocho estudiantes de tercer curso del Grado en Enfermería de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud llevaron a cabo una intervención al centro penitenciario de mujeres Wad-Ras de Barcelona del 7 al 14 de mayo. David Santiago, Maria Parrón, Carla Balsa, Naroa Romanos, María José Pastor, Marta Villodres, Jennifer Sánchez y Daniel Parés forman el grupo de estudiantes que realizaron esta acción formativa sobre el ciclo menstrual, impulsada desde la asignatura de Educación para la Salud, impartida por la profesora Catalina Fons.

Fons considera que iniciativas como esta son una gran oportunidad de aprendizaje para los estudiantes porque fomentan el rol activo en su formación profesional y les ayudan a "adquirir nuevas competencias y habilidades desde la responsabilidad de dirigir una intervención preparada por ellos mismos”. “Realizar intervenciones desde una perspectiva más social les ayuda a conocer otros contextos donde enfermería y educación juegan un papel clave”, añade. Este es precisamente el objetivo de la asignatura de Educación para la Salud, ser capaz de proporcionar información científica y actuar para mejorar los hábitos de vida saludables. “Queremos que las personas sean parte activa en el mantenimiento y el incremento de su salud”, concluye Fons.

Jennifer Sánchez, una de las participantes, señala que esta experiencia le ha ha servido no sólo para aplicar los conocimientos adquiridos en el aula, sino para saber como adaptarse al público y al contexto: “Nos sorprendió el gran recibimiento por parte de las presas y nos sentimos apoyados en todo momento por la profesora, sin quien seguramente no hubiéramos podido cumplir con éxito la intervención”. “No sólo es experiencia educativa única, sino que también supone una aportación como ciudadanos”, añade la estudiante de enfermería.


 

]]>
<![CDATA[ El profesor Jordi Martín presenta un videojuego a la feria E3 en Los Ángeles ]]> Mon, 25 Jun 2018 00:00:00 +0200

Jordi Martín, profesor del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos de la Escuela Superior Politécnica, participó en el congreso E3 a Los Ángeles del 11 al 14 de junio. Es uno de los congresos de videojuegos más importantes del mundo donde se presentan las novedades de la industria que llegarán al mercado en los próximos meses.

Martín, que imparte la asignatura Diseño de Juegos y Proyectos, participó como ponente para presentar el videojuego 3 Minutes to Midnight, donde ha estado trabajando como diseñador principal.

El videojuego es el primer juego de aventuras que presenta el estudio Scarecrow Studio, del que él forma parte. Se trata de un clásico juego point-and-click, con escenarios 2D y más de cien localizaciones diferentes, entre otros características, que se lanzará al mercado a principios del 2019.

]]>
<![CDATA[ Un producto que aumenta la seguridad de los ciclistas gana el premio de emprendimiento Explorer del TecnoCampus ]]> Thu, 21 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un proyecto que pretende mejorar la seguridad de los ciclistas impulsado por Marc Millet y Nil Oleaga ha sido escogido como la mejor idea del TecnoCampus Explorer Space. Los jóvenes ganadores optaran a 30.000 euros de financiación y viajarán a Silicon Valley junto con los otros 52 mejores jóvenes emprendedores de la IX edición del programa Explorer que impulsa el Banco Santander. El proyecto ganador se dio a conocer ayer miércoles 20 de junio en la sesión de clausura celebrada en TecnoCampus, después de que más de 25 emprendedores hayan recibido formación y asesoramiento durante en los últimos cinco meses.

Se presentaron un total de 14 proyectos ante el jurado, formado por Jordi Torné, de Banco Santander; Rosana Sasián, de CISE, Miquel Serra, de SECOT, y Emma Feriche y Antonia González, como directora del Área de Empresa y Emprendimiento y responsable del Servicio de Emprendimiento del TecnoCampus, respectivamente. Millet y Oleaga han ganado la edición del programa con Evix. Los dos jóvenes han diseñado un producto que aumenta la seguridad de los ciclistas. Borja Alonso, con Global Player, y David Gassó, con Rigoo, quedaron en segundo y tercer lugar, respectivamente, de la competición.

Por un lado, Moonbox, una caja mensual con productos para cuidar la mujer embarazada y al bebé durante los meses de gestación diseñada por las estudiantes del TecnoCampus Adriana Buch y Mariona Rams, han sido seleccionadas como finalistas del premio Woman Explorer Award que patrocina la Fundación EY y que optará en noviembre a 20.000 euros. Por la otra, el proyecto VoiceX impulsado por Thomas Holzheu que tiene por objetivo diseñar las primeras funcionalidades para Alexa, asistente virtual de Amazon, ha quedado finalista en la categoría Disruptive Technology Explorer Award que impulsa INDRA y podrá optar a 3.000 euros para el desarrollo de su proyecto y asesoramiento por parte de los profesionales de Indraventures.

El joven Marc Millet, como representante del equipo, visitará durante el viaje de una semana a Silicon Valley empresas como Google, LinkedIn o Facebook, y asistirá a conferencias a universidades con Berkeley o Stanford. Después del viaje, los ganadores de los diferentes centros participarán a la final nacional de los premios Santander Explorer 2018, donde se seleccionarán los tres mejores proyectos emprendedores, que recibirán 30.000, 20.000 o 10.000 euros para acelerar sus proyectos.

]]>
<![CDATA[ La segunda edición de la Tecnogames pone en valor trabajos realizados por estudiantes de videojuegos ]]> Wed, 20 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un centenar de estudiantes asistieron el pasado jueves 14 de junio a la segunda edición de la Tecnogames, la muestra de trabajos realizados por estudiantes de videojuegos. El acto, que se celebró en el Auditorio, se organiza desde el Grado en Diseño y Producción de Videojuegos con el objetivo de poner en valor el trabajo llevado a cabo a las clases durante el curso.

En esta edición se han presentado once proyectos de segundo curso, desarrollados dentro de la asignatura de Proyecto de Creación y Desarrollo II, y ocho proyectos de tercer curso, diseñados dentro de la asignatura Proyecto de Creación y Desarrollo III. Durante el acto se proyectaron los videojuegos creados por estudiantes y un jurado, formado por profesores del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos, evaluó cada uno de los proyectos.

El premio al mejor juego fue para los estudiantes Álex Montaño, Dan Roeniguer, Gerard Maynegre, Jordi Pascual, Sergio Mora, que presentaron Silver Steered, un videojuego futurista del género shoot’me all ambientado en un jardín botánico. En cuanto al resto de reconocimientos, los premiados fueron:

Premio al Mejor juego de segundo curso:

 • Downbeat, de Anna Maria Díaz, Alan Elwood, Adrià López, Adrián Núñez y Susana Grass

Premio al Mejor juego de tercer curso al mejor diseño:

 • Ruin & Run, de Pol Ayala, Guillem Cusachs, Jonathan Filgaira, Sergi Hidalgo, Pol Rodríguez

Premio al Mejor juego de tercer curso al mejor arte:

 • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

Premio al Mejor juego de tercer curso a la excelencia técnica:

 • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

La Tecnogames se enmarca dentro de la apuesta que hace TecnoCampus por la personalización y profesionalización de los estudios de grado. En este sentido, iniciativas como esta permiten dar visibilidad a los proyectos realizados por los propios estudiantes y acercarlos a la realidad del mundo profesional.

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez presideix un tribunal de tesi a la UVic ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez ha presidit el tribunal de tesi doctoral de l'estudiant Alejandro Blanco a la Universitat de Vic.

La tesi es titula Study and design of classification algorithms for diagnosis and prognosis of failures in wind turbines from SCADA data.

La defensa ha tingut lloc el 18 de juny i es tracta d'un doctorat industrial fet a l'empresa Smartive i ha estat codirigida pels professors Jordi Sole i Pere Martí, i tutoritzada a l'empresa pel professor Jordi Cusido.

]]>
<![CDATA[ 1) Uttopy i ELISAVA creen una col·lecció solidària de samarretes per involucrar nenes i joves en la lluita contra l’Alzheimer ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Uttopyés una marca de moda que realitza col·leccions inspirades en causes socials. Per crear cada col·lecció la marca col·labora amb un dissenyador i una ONG, conscienciant sobre una causa i donant a l'entitat col·laboradora. Les peces es produeixen de manera sostenible i ètica respectant el planeta i les persones.

Durant el seu primer any de vida, ha rebut el reconeixement del sector per la seva proposta innovadora, sent guardonada com "Best 080 ID Raising Brand" en l'última edició de la 080 Barcelona Fashion Week, i "Segona millor Start Up pels premis Reimagine Textile" , que conviden a reinventar el sector des de la innovació i la tecnologia.

Aquest any, Uttopy i ELISAVA, Escola universitària de dissenys i enginyeria de Barcelona, han col·laborat amb la fundació Pasqual Maragall per la investigació del Alzheimer.

La col·lecció, dissenyada per l'alumna d'ELISAVA (CIC Cicles Formatius) Cristina Fernández Cortés, està formada per samarretes i complements per a nens, dona i home que reprodueixen el missatge 'Remember Me'. Per l'alumna: "Remember Me és un missatge recordatori cap a les persones afectades, per fer-los saber que sempre estarem al seu costat".

L'objectiu de la col·lecció és apropar la causa a les noves generacions i sensibilitzar sobre la importància de la seva prevenció, que és fonamental per frenar la incidència de la malaltia. Cada peça de la col·lecció anirà acompanyada d'una llista de bons hàbits per prevenir la malaltia, convidant el públic a portar una vida activa i seguir una dieta saludable.

Fins al proper 16 de juny la col·lecció està disponible a Verkami, plataforma de Crowdfunding de Recompensa líder a Espanya. Els recursos que s'obtinguin es destinaran a la Fundació Pasqual Maragall per seguir impulsant investigació en prevenció de l'Alzheimer.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus renova el patrocini del Calella Film Festival ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus i l’Associació Rosebud, organitzadora del CalellaFilmFestival, han renovat l’acord de col·laboració firmat l’any passat pel qual el TecnoCampus es convertia en un dels patrocinadors d’aquest festival audiovisual que se celebra a Calella a partir d'aquest divendres i que s'alllarga fins a l'1 de juliol.

El patrocini del TecnoCampus en el festival consisteix en la dotació amb la matrícula gratuïta en la tercera edició del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors, impulsat conjuntament amb la productora Clack i que s’imparteix a l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. La matrícula gratuïta s’atorgarà al guanyador en la categoria Límit48h, un concurs de curtmetratges on els participants han de plasmar una història en un màxim de 48 hores, incloent totes les tasques de gravació i edició de la peça audiovisual.

L’acord també contempla, entre d’altres aspectes, la realització del taller “Eines bàsiques per a l’escriptura d’un guió” per promocionar del postgrau. Per als estudiants, exestudiants i treballadors del TecnoCampus, l'entrada és gratuïta per a totes les pel·lícules en seccions oficials a competició.

L’objectiu del Calella Film Festival és consolidar-se com un festival de cinema de qualitat capdavanter a la comarca del Maresme, però també amb projecció internacional.

]]>
<![CDATA[ Profesores de videojuegos imparten una conferencia sobre direcció de arte en el congreso UNITE Berlín 2018 ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El profesores Daniel Candil y Elena Candil, del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos de la Escuela Superior Politécnica, darán mañana una conferencia sobre dirección de arte en el congreso Unity Developer Conference (UNITE) Berlín 2018. En estas jornadas, que acoge la capital alemana hasta el jueves 21 de junio, se exponen las últimas novedades en cuanto a creación de contenido y se reúnen profesionales de varios ámbitos, como artistas, desarrolladores o cineastas, entre otros.

Bajo el título “Embrace a Visual Vertical Slice and not die trying: The Nautilus Odyssey”, los profesores del TecnoCampus se centrarán en el “visual vertical slice”, un concepto para vender videojuegos que sirve para definir el estado de ánimo, la sensación visual, la atmósfera y el tono del juego. En este sentido, se trata de un aspecto que si se trabaja de manera planeada, un pequeño equipo de artistas puede conseguir resultados espectaculares en muy poco tiempo. De hecho, la ponencia parte de una experiencia de los propios profesores de videojuegos, que han diseñado Nautilus Odyssey, un hipotético juego en Unity creado en sólo un mes y medio por un equipo de dos artistas en 3D, un animador y un diseñador desde el principio, que pretende poner en práctica la metodología mencionada.

La ponencia, dirigida sobre todo a desarrolladores, empezará a las 12.15 horas y se podrá seguir por streaming a través de la página web del congreso

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de TecnoCampus asisten al BizBarcelona, el salón de los emprendedores ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un grupo de estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa asistieron el 30 y 31 de mayo al BizBarcelona, uno de los grandes acontecimientos dirigido a emprendedores, pequeñas y medianas empresas y economía social celebrado al recinto de Montjuic de Feria Barcelona.

Bajo el lema “Suma't a la transformació dels negocis", esta edición del BizBarcelona se proponía dar un impulso a la transformación tecnológicos y social de los negocios. Estudiantes del Postgrado en Gestión de Cooperativas y Empresas de Economía Social, un programa liderado por la Cátedra de Economía del TecnoCampus con el apoyo de la Generalitat, visitaron el espacio del salón destinado al emprendimiento social dentro del módulo de emprendimiento, impartido por la profesora Màrian Buil.

También asistieron estudiantes de primer curso de los Grado en Administración de Empresas y Gestión de la Innovación y el Grado en Business and Innovation Management, que fueron a algunas de las 150 conferencias organizadas dentro del BizBarcelona con las profesoras Estrella Paloma y Màrian Buil. Además, el proyecto Fly me tono the moon, impulsado por estudiantes del TecnoCampus, recibió un accèssit, otorgado por la Xarxa d'Emprenedoria Universitària, de entre proyectos emprendedores nacidos a universidades catalanas.

Estudiantes de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa del TecnoCampus han asistido al BizBarcelona desde el curso 2010-2011 en el marco de las asignaturas de emprendimiento y creación de empresas, con el objetivo de complementar su formación académica con eventos de referencia del sector.

]]>
<![CDATA[ Estudiantes de videojuegos proponen soluciones innovadors para Port Aventura ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Estudiantes de cuarto curso del Grado en Diseño y Producción de Videojuegos abordaron el pasado miércoles 13 de junio tres retos propuestos por Port Aventura, uno de los parques temáticos más visitados en España. Los retos estaban vinculados a la acogida de nuevos trabajadores, el lanzamiento de una aplicación móvil y el desarrollo de un programa de calidad que están desarrollando a partir de la misión y visión de Port Aventura. La actividad se enmarcaba dentro del examen final de la asignatura optativa Juegos Serios y Gamificación, impartida por el profesor Carlos G. Tardón.

El director de Recursos Humanos de Port Aventura, Albert Sanantón, y la responsable de formación del parque de atracciones, Pilar Capdevila, visitaron TecnoCampus para plantear lo reta en el aula. Tardón afirma que el objetivo de este tipo de evaluación es potenciar la resolución de proyectos para clientes reales: “Es importante que los estudiantes tengan una experiencia con clientes de verdad, sobre todo porque es su último año de carrera y tienen que integrarse al mercado laboral como diseñadores”. Además, supone una oportunidad para el centro universitario para crear alianzas y poner en marcha proyectos conjuntos con empresas del sector. “Para las empresas también es un acercamiento hacia la generación actual, una manera de conocer nuevos talentos y obtener otras perspectivas”, añade Tardón.

]]>
<![CDATA[ Vint estudiants reben les beques On The Move per estades fora de la UE ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Vint estudiants han rebut avui de mans de l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, i del conseller delegat de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, les beques On The Move. Les beques són una iniciativa del TecnoCampus i enguany arriben a la 4a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants, ja que els permeten sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats de països tan llunyans com Estats Units, Mèxic o Taiwan, i amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals. Totes elles queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa). 

Les beques On The Move consten de vint beques -el doble que el curs passat- de 1.000 euros cadascuna, i enguany han estat aportades a parts iguals per Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. S’atorguen als vint estudiants amb les millors notes mitjanes.

En l'acte d'entrega, l'alcalde ha recordat l'esforç que ha fet la ciutat en la construcció del TecnoCampus, ha instat els estudiants a aprofitar l'experiència a l'estranger i ha agraït a Banc Sabadell l'aposta per les beques.

Durant l'acte també s'ha projectat un vídeo sobre l'experiència dels estudiants becats l'any passat:  

 

]]>
<![CDATA[ Unos 400 estudiantes se examinan de las Pruebas de Acceso a la Universidad en TecnoCampus ]]> Wed, 13 Jun 2018 00:00:00 +0200

Unos 34.000 estudiantes se examinan hasta mañana de la selectividad y un año más TecnoCampus es una de las sedes que acoge las Pruebas de Acceso a la Universidad (PAU), desde donde unos 400 estudiantes realizan los exámenes.

Los estudiantes provienen de siete centros educativos: el Instituto Alexandre Satorras, el Instituto Damià Campeny, el Instituto Josep Puig y Cadafalch, el Instituto Thos y Codina, las Escola Pia Santa Anna, l'Escola GEM y el Instituto Premià de Mar. Cómo en cursos anteriores, las pruebas constan de la fase general obligatoria para todos los alumnos y de una fase específica, que se voluntaria y que sirve sobre todo para subir la nota. La fase general consta de cinco exámenes (catalán, castellano, una lengua extranjera, historia y una materia a escoger entre matemáticas, latín, fundamento de las artes o matemáticas aplicadas a las ciencias sociales), y una específica, que es voluntaria y sobre todo servicios para subir la nota. La pruebas de selectividad de este año cuentan con tres novedades. La primera es que la asignatura de historia de la filosofía deja de ser obligatoria, y por lo tanto ahora es una optativa en la fase específica; la segunda es que para acceder a los grados de arquitectura se tienen en cuenta materias como historia del arte o dibujo artístico, y biología o química dejan de ponderar; y la tercera es que en todos los grados universitarios se reservará una plaza para estudiantes del colectivo gitano, para favorecer su incorporación a los estudios.

Los estudiantes se examinan hoy, de 9 a 17.30 horas, de Historia, Lengua extranjera y de una tercera asignatura vinculada a su especialidad en el bachillerato.

]]>
<![CDATA[ El profesor Cristòfol Casanovas publica "Relatos Ocultos", un libro de fotografía con Barcelona como escenario ]]> Wed, 13 Jun 2018 00:00:00 +0200

La librería Calders de Barcelona acogerá el próximo viernes 15 de junio a las siete de la tarde la presentación del libro Relatos Ocultos, un libro de fotografía de Cristòfol Casanovas, profesor del Grado en Medios Audiovisuales de la Escuela Superior Politécnica, y José Luis Secorún, con la ciudad de Barcelona como marco de trabajo.

Relatos Ocultos es un libro autoeditado que consta de 130 fotografías, hechas a lo largo del 2016, que plasman el transcurrir vital por las calles de Barcelona. Se trata de una edición única y limitada a cien ejemplares firmados por los dos autores. Cristòfol Casanovas, licenciado en estudios cinematográficos y audiovisuales por la Universidad de París 8 y un máster en Investigación en Gestión Cultural por la UOC, es realizador audiovisual y profesor de iluminación y fotografía al TecnoCampus desde 2010. José Luis Secorún, por su parte, ha trabajado en los últimos 25 años como guionista, redactor, y realizador de reportajes y documentales para televisión, especialmente para el programa Thalassa, donde ha obtenido varios galardones internacionales.

Las imágenes del libro proponen un recorrido amable y cotidiano por la ciudad de Barcelona y quieren ser una invitación porque cada lector encuentre su propio relato. En este sentido, el libro incluye dos escritos, una reflexión del filósofo Angel Secorún, titulada Instants de llum, y un poema de José Marín, que trae por título Tal cual, quién será el encargado de conducir el acto de presentación de Relatos Ocultos, con la presencia del guitarrista Guillermo Sánchez y los dos autores del libro.

]]>
<![CDATA[ Oberta la convocatòria per a demana les beques ACA ]]> Wed, 13 Jun 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant matriculats en el curs acadèmic 2017-2018, et comuniquem que el 6 de juny de 2018 es va publicar al DOGC número 7636, la RESOLUCIÓ EMC/1069/2018 de 14 de maig, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió d’ajuts a estudiants universitaris a centres adscrits (ACA 2017/2018).

El termini de presentació de sol·licituds de les beques ACA és del 7 de juny al 6 de juliol del 2018, trobaràs tota la informació aquí. Les sol·licituds s’han d’emplenar per via electrònica a través de la pàgina de Tràmits de la seu corporativa de la Generalitat de Catalunya.

Com a novetat, aquest any el formulari només es pot signar digitalment, de manera que si no disposes de signatura digital, el certificat IdCAT pot ser l’opció més fàcil i ràpida per aconseguir-la. Tot i així, has de tenir en compte que si ets estranger, hauràs d’anar físicament a sol·licitar aquest certificat, ja que no el podràs obtenir per a la pàgina web ja que un dels requisits per tramitar-lo és tenir la targeta sanitària.
 

]]>
<![CDATA[ Es presenten uns cent projectes a la tercera edició del festival audiovisual ARQFest ]]> Tue, 12 Jun 2018 00:00:00 +0200

La tercera edició del festival audiovisual ARQFest ha reunit al voltant de cent projectes audiovisuals universitaris en una activitat pensada per reconèixer els millors projectes audiovisuals i multimèdia realitzats per estudiants i de graduats del Grau en Mitjans Audiovisuals i del Grau en Videojocs.

El lliurament dels premis va tenir lloc el passat dijous 6 de juny a l’Auditori del TecnoCampus. L’estudiant Júlia Garcia va guanyar el Premi ARQ al millor treball i el Premi al millor TFG amb un projecte titulat Control. Durant l'acte es van entregar un total de deu premis i atorgar fins a dotze mencions, que posaven en relleu la qualitat dels projectes en diverses facetes de l’audiovisual:

 • Premi ARQ al millor treball: Control, de Júlia Garcia Edo
 • Premi al Millor TFG: Control, Júlia Garcia Edo
 • Premi àmbit a la Millor animació i arts digitals: Cold Blood, d'Anna Magallón i Mar Moreno
 • Premi àmbit al Millor so i/o música: La Danseuse, de Cristina Borràs, Malena de Juan i Laia Sanz
 • Premi àmbit a la Millor imatge: Femme, de Sara Distefano, Andrea Moreno i Mireia Pellicer
 • Premi al Millor disseny i multimèdia: Dark Van, d’Eric Pomar, Clara Prieto, Roger Prunera, Guillem Nicodemus, Elena Nieto, Noelia Perez
 • Premi 1:4: al Millor projecte de primer curs: Dark Van, d’Eric Pomar, Clara Prieto, Roger Prunera, Guillem Nicodemus, Elena Nieto, Noelia Perez
 • Premi 1:4: al Millor projecte de segon curs: Clonatrón, de Marc Ruiz i Jaume Soler
 • Premi 1:4: al Millor projecte de tercer curs: Determinants, de Glòria Martínez, Paloma Martínez, Queralt Muns, Pau Minella, Olga Ridaura, Christian Medrano, Marc Peabody, Jesús Mirón i Roger Monleón
 • Premi 1:4: al Millor projecte de quart curs: Femme, de Sara Distefano, Andrea Moreno i Mireia Pellicer
 • Menció Millor projecte ficció: Control, de Júlia Garcia Edo
 • Menció Millor projecte no-ficció: Determinants, de Glòria Martínez, Paloma Martínez, Queralt Muns, Pau Minella, Olga Ridaura, Christian Medrano, Marc Peabody, Jesús Mirón i Roger Monleón
 • Menció Millor guió: Cuando nadie mira, d'Ariadna Pons i Gaspar de la Ossa
 • Menció Millor direcció: Control, de Júlia Garcia Edo
 • Menció Millor producció: Determinants, de Glòria Martínez, Paloma Martínez, Queralt Muns, Pau Minella, Olga Ridaura, Christian Medrano, Marc Peabody, Jesús Mirón i Roger Monleón
 • Menció millor fotografia: A través de los ojos, de Gabriela de Sandra Gómez
 • Menció millor muntatge: LoneLiness, d'Èric Barberà, Xavier Coll, Victor Comino, Eulàlia Maluquer i Jana Moya
 • Menció Millor banda sonora: Dhamma, de Pau Escutia
 • Menció Millor dipsseny sonor: Django Unchained, d'Ángel J. Jiménez, Jaume Masnou, Eric Meseguer
 • Menció Millors efectes especials i grafisme: Dark Van, d’Eric Pomar, Clara Prieto, Roger Prunera, Guillem Nicodemus, Elena Nieto, Noelia Perez
 • Menció Millor direcció artística, Vestuari i Maquillatge: Femme, de Sara Distefano, Andrea Moreno i Mireia Pellicer
 • Menció Millor videojoc: Valhalla is not for me, de Pol Ayala, Sergi Hidalgo, Patricia Castilla, Edgar Payan i Roger Llovera

Durant tot el dia es van organitzar xerrades i tallers gratuïts oberts a tots els estudiants sobre temes com narració cinematogràfica de la música o animació 3D, entre d’altres. Com a novetat, un equip d’estudiants format per Cristian Beteta, Sara Distefano i Jaime Foncillas hancoliderat l’organització del festival juntament amb professors del Grau en Mitjans Audiovisuals amb la voluntat de crear una activitat dels i per als estudiants. Les fotografies de la jornada, realitzades per l’estudiant Irene Iñáñez, estaran disponibles properament al compte de Flickr de l’ARQFest.
 

]]>
<![CDATA[ Trobada Alumni de l'àmbit d'empresarials i turisme ]]> Tue, 12 Jun 2018 00:00:00 +0200

El divendres 8 de juny es va organitzar la primera trobada antics alumnes del’Escola Universitària del Maresme (EUM) i de l’Escola de Ciències Socials i de l'Empresa (ESCSET) de l'àmbit d'empresarials, ADE i Turisme. Van assistir-hi més de 70 graduats i professors de Tecnocampus. L’acte va tenir lloc, en una primera part, al Tecnocampus, on es va fer una presentació a càrrec de la directora de l’ESCSET, Montserrat Vilalta, i de Luz Fernández, directora de Serveis Campus. Posteriorment, es va fer un sopar al Port de Mataró. 

L’acte es va organitzar en el marc del programa Alumni, que té com a objectiu potenciar la vinculació d’antics alumnes amb el Tecnocampus, oferint un programa de serveis i avantatges vinculat al desenvolupament professional dels seus graduats. Ofereix serveis com l’orientació professional, l’accés a la borsa de treball, als seminaris Skills i fins a un 15% de descompte en màsters o postgraus. A més, el programa Alumni potencia trobades d’antics alumnes com la del passat 8 de juny per tal de fomentar també el networking professional entre la comunitat Alumni. 

]]>
<![CDATA[ El professor Daniel Torras participa al prestigiós ‘Simposium Internacional La Creación Musical en la Banda Sonora’ ]]> Tue, 12 Jun 2018 00:00:00 +0200

Enguany, del 13 al 16 de juny, Salamanca acull l’onzena edició del fòrum de debat sobre música i cinema a l’estat més veterà i consolidat, el Simposium Internacional La Creación  Musical en la Banda Sonora. El TecnoCampus hi estarà representat a través del professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Torras, que forma part del seu comitè científic i moderarà una de les taules de ponències.

Concretament, el professor Torras es farà càrrec de la sessió sobre “Anàlisis de la música en el mitjà cinematogràfic 1”, que inclou ponències sobre l’origen i la relació creativa de la banda sonora, en referència al compositor Pascal Gaigne; l’ús per part de Godard de la música incidental i el so diegètic, analitzat amb la metodologia de Michel Chion; o la relació musical entre Nino Rota i Fellini.

El simpòsium internacional es celebra enguany a la Universitat de Salamanca coincidint amb la celebració del 800 aniversari de la institució.

]]>
<![CDATA[ Un total de 23 estudiantes de TecnoCampus participan en campeonatos deportivos universitarios ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

Dos estudiantes de la Escuela Superior Politécnica, cuatro de la Escuela Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa y diecisiete de la Escuela Superior de Ciencias de la Salud han participado este 2018 en campeonatos deportivos universitarios, aproximadamente el doble de estudiantes que el curso anterior.

En deportes de equipo, han participado en Campeonatos Universitarios en Cataluña los estudiantes Sonia Blanco, Georgina Casals, Aina Moya y Mònica Utrilla (fútbol sala femenino); Ferran Marín, Ignacio Rosillo (fútbol masculino); Celia García, Carmen Prelchi y Elene Vázquez (balonmano femenino); Oriol Blanco, Aniol Bordes, Joan Costa, Josep Morales y Nil Sabadell (balonmano masculino).

En cuanto a deportes individuales, los deportistas son Júlia Erra, Júlia Cortes, Arnau Pérez, Daniel Bermúdez (natación), Andrea Serrano y, Ivan Suárez (yudo), Nicole Márquez (taekwondo), Naiara Moreno (kárate). Estas dos últimas estudiantes también han competido en competido en Campeonatos de España Universitarios, donde ambas ha ganado la medalla de plata como segundas clasificadas. Como novedad, el estudiante Néstor Sánchez ha competido en los Campeonatos de Cataluña Universitarios en la modalidad eSports.

A la fotografía, algunos de los estudiantes que han participado en campeonatos deportivos universitarios este 2018.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus obre la segona convocatòria per a empreses del programa Go Global ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus obre la segona convocatòria del programa d'internacionalització Go Global, adreçat fonamentalment a empreses instal·lades al parc, però oberta també a altres companyies del territori que vulguin participar-hi. Es tracta d’un programa d’acompanyament en el procés d’internacionalització, orientat al creixement de les empreses a nivell internacional. L'objectiu és acompanyar i donar suport en l’elaboració i execució de la planificació estratègica, promoció i sortida als mercats internacionals.

El programa té una metodologia pròpia que combina l'assessorament d’experts amb una àmplia trajectòria internacional i coneixement pràctic i operatiu dels mercats exteriors, amb el servei softlandings premium en una xarxa exclusiva de parcs tecnològics i acceleradores internacionals. L'objectiu és abordar les quatre "keys" que necessita conèixer qualsevol empresa que aborda un nou mercat: Key companies, Key people, Key institutions i Key investors

Els partners internacionals del TecnoCampus en aquest projecte són parcs tecnològics de França, Portugal, Itàlia i Estats Units (Florida) i Amèrica del Sud (Xile, Colòmbia, Perú i Argentina).

Enguany, com a novetat, les empreses també disposaran d’assessorament específic de màrqueting digital internacional amb l’objectiu de reforçar aquest canal i integrar-lo a l’estratègia internacional. A més, tindran la possibilitat de disposar, amb bonificació, d’un estudiant en pràctiques de màrqueting i negocis internacionals com a suport operatiu a l’empresa.

La convocatòria per a la segona edició del Programa Go Global està oberta fins al 29 de juny. El TecnoCampus seleccionarà  les vuit empreses participants, que iniciaran el programa el pròxim mes de juliol.

]]>
<![CDATA[ El RCDE Stadium acogerá el FootballAim Barcelona Congress ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

Con la temporada finalizada y los futbolistas dándose un merecido respiro, los técnicos asumen el protagonismo durante el período estival en el RCDE Stadium. Después de una primera toma de contacto en Navidad, en un encuentro que reunió a 250 entrenadores y coordinadores, el estadio blanquiazul volverá a acoger un congreso organizado por FootballAim, con sede en el TecnoCampus.

La plataforma de software que utiliza el RCD Espanyol -entre otros clubes y entrenadores profesionales- para gestionar los quehaceres diarios tanto en el primer equipo como en el fútbol base organizará, el 30 de junio y el 1 de julio, un congreso sobre la gestión de la cantera con reputados ponentes que darán a conocer sus distintas formas de trabajar y la metodología empleada. 

Joan Vilà (FC Barcelona), Pol García (RCD Espanyol), Eduardo Covelo (Celta), Dani Poyatos (Maccabi Tel-Aviv) o Ismael García (Arsenal) serán algunos de los ponentes en unas jornadas única para aprender de los mejores profesionales del sector. El FootballAim Barcelona Congress que cuenta con la entrada general, por 145 euros, o la premium, que asciende a 175 euros, disponibles en la página web de la plataforma

]]>
<![CDATA[ El Tecnocampus incorpora tecnología de sonido ATMOS en el Centro de Congresos ]]> Mon, 11 Jun 2018 00:00:00 +0200

El sistema de sonido ATMOS es el nuevo formato de proyección de sonido con el que cuentan los cines más avanzados, puesto que permite una experiencia inmersiva con un número casi ilimitado de altavoces, mejorando los sistemas tradicionales anteriores como 5.1 o 7.1.

El Tecnocampus cuenta con la primera instalación en el Maresme en este formato, en su sala Burriac, en el Centro de Congresos. Con este equipamiento técnico se pueden hacer audiciones y proyecciones en formato Atmos 13.2 y mezclas con sistema Protools en formato 9.4.2, compatibles con cualquier sala profesional.

El Grado en Medios Audiovisuales ya ha realizado sus primeras clases de iniciación al sonido en cine, y pronto lo verá incorporado en varias asignaturas. Otros grados, como el de Diseño y producción de Videojuegos, podrán también disfrutar de esta instalación para pruebas de los estudiantes sobre sus propios trabajos y sobre Playstation 4.

Esta instalación ha sido posible gracias a la tarea del departamento de audio del Grado en Medios Audiovisuales, la colaboración de Jaume Puig, consultor de Dolby Labs, la empresa Magnetron, y también los servicios de Infrastructuras y SERMAT del Tecnocampus.

]]>
<![CDATA[ La Biblioteca se integra dentro del Sistema Compartido del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya ]]> Thu, 07 Jun 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus forma parte del Sistema Compartido del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que funciona con el programa Sierra de la empresa Innovative Interfaces, que reúne servicios académicos, científicos, de transferencia y bibliotecarios de las universidades catalanas. El TecnoCampus se convierte en el primer centro universitario que forma parte de este nuevo sistema de gestión de las bibliotecas después de haber participado en una prueba piloto para la puesta en marcha del nuevo funcionamiento.

La principal ventaja de este nuevo tipo de gestión es disponer de un catálogo propio dentro del CCUC. En ese sentido, se puede consultar la disponibilidad de los recursos existentes a través de la página web del Tecnocampus y del eCampus. También se puede consultar aquí. Actualmente se está trabajando en una segunda fase que permitiría gestionar las peticiones de artículos y documentos de universidades de fuera de Catalunya con el programa GTBib, que se utiliza en la mayoría de bibliotecas universitarias del Estado.

Para los estudiantes del TecnoCampus, la integración en este nuevo sistema los permitirá tramitar con más rapidez las peticiones de préstamo de documentos a otras bibliotecas, además de haberse aumentado la frecuencia del servicio de mensajería. Además, la incorporación del TecnoCampus en el sistema compartido permite mejorar la visibilidad del centro universitario dentro del engranaje de bibliotecas universitarias catalanas.

La consulta del catálogo de Tecnocampus es el primer paso para la investigación bibliográfica. Si un documento no está disponible, hay que buscarlo dentro del Catálogo Colectivo de las Universidades de Catalunya (CCUC), entonces se puede pedir por préstamo consorciado, el llamado PUC, a través de la pestaña “Pedirlo por préstamo consorciado”. A través del apartado “Mi cuenta”, cada usuario puede gestionar las reservas y las renovaciones de documentos.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa en la conferència mundial universitària NAFSA 2018 ]]> Thu, 07 Jun 2018 00:00:00 +0200

La directora de Serveis Campus, Luz Fernández, va participar entre el 27 de maig i l'1 de juny la NAFSA 2018 Annual Conference & Expo. L'Associació d'Educadors Internacionals (NAFSA) és l'associació internacional sense ànim de lucre més gran del món dedicada a l'educació universitària i la seva conferència anual es va celebrar a Filadèlfia.

La conferència va reunir més 10.000 participants de 103 països entre estudiants, educadors i líders d'institucions acadèmiques sota el lema "Diverses veus, compromís compartit". La directora de Serveis Campus es va reunir amb socis estratègics de la universitat i amb noves institucions amb l’objectiu d'establir possibles futures aliances. Durant la convenció va tenir lloc la primera reunió de treball de la xarxa iberoamericana d’universitats emprenedores de la qual el Tecnocampus és impulsor i que té per objectiu apostar per una universitat emprenedora i crear una cultura de la innovació en les institucions universitàries i els seus territoris. La xarxa està formada per vuit universitats de cinc països UNNOBA / Universidad Nacional del Sur ( Argentina) Universidad Mayor i Universidad Católica de Valparaíso (Xile) Universidad del Pacífico / Universidad de Piura ( Perú) i Universidad del Norte / Universidad ICESI (Colombia). 

Tecnocampus formava part de la delegació catalana, formada per 35 representants de les universitats catalanes, que va disposar d'un estand propi per exposar l’oferta formativa del nostre territori, sota el lema “Study in Catalonia”.

Amb la participació a NAFSA, que s'ha convertit en el punt de trobada per establir nous contactes amb l'oferta universitària mundial, el Tecnocampus reforça el compromís amb la internacionalització del seus estudis universitaris, gràcies als convenis acadèmics.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus se adhiere a la red de movilidad segura Eduroam ]]> Tue, 05 Jun 2018 00:00:00 +0200

Los centros universitarios del TecnoCampus se han añadido recientement a la red Eduroam, el servicio mundial de movilidad segura desarrollado para la comunidad académica y de investigación. Con la incorporación del TecnoCampus, ya son 31 los miembros conectados en Catalunya, la cifra más alta en todo el Estado.

Eduroam facilita la movilidad de los investigadores y los estudiantesm, ya que les ofrece conectividad en sus desplazamientos al resto de instituciones integradas al servicio. En este sentido, el usuario puede conectarse en cualquier centro “eduroam” sin la necesidad de reconfigurar contínuamente sus dispositivos. En la actualidad, se están ultimando los detalles para hacer efectiva la integración de TecnoCampus a la red Eduroam y se espera publicar el manual de uso del servicio para la comunidad TecnoCampus en los próximos meses. Puedes consultar más información aquí.

Eduroam es una iniciativa internacional de Géant en la que participan diferentes redes académicas, como por ejemplo RedIRIS. También forman parte de Eduroam instituciones del Canadá, los Estados Unidos y el sudeste asiático.

]]>
<![CDATA[ El estudiante Miquel Giménez gana el premi al Mejor proyecto empresarial del VI Foro de Emprendimiento en Sabadell ]]> Mon, 04 Jun 2018 00:00:00 +0200

El estudiante de la Simultaneidad de Ingeniería Mecánica y Electrónica Industrial y Automática del TecnoCampus Miquel Giménez, ha ganado el primer premio al Mejor Proyecto Empresarial del “Café de Aventura: VI Foro de Emprendimiento en Sabadell”. Ha recibido este reconocimiento por “Thumblock”, un candado biométrico inteligente para motocicletas, que funciona con la huella dactilar. La entrega de premios, impulsados por el Ayuntamiento de Sabadell, tuvo lugar el pasado 24 de mayo al Centro de empresas Industriales Can Roquet.

El premio consta de 1.500 euros, la posibilidad de acceder a un espacio de incubación al Centro de Negocios Nodus Barberà y a asesoramiento personalizado. “El dinero lo destinaré al segundo prototipo, sobre todo en cuanto al proceso productivo y al desarrollo de la aplicación móvil”, explica Giménez. "Thumblock" nació justo hace un año desde TecnoCampus en el marco del programa Yuzz, ahora llamado Explorer, que ganó Giménez. En este sentido, el estudiante tuvo la oportunidad de viajar a Silicon Valley y aprender del mejor ecosistema en emprendimiento, innovación y tecnologia: “Al volver de los Estados Unidos ya tenía el proceso de validación de los clientes, el modelo de negocio, el plan de marketing, el estudio económico-financiero y el primer prototipo”. Durante los últimos meses, el proyecto de Giménez ha recibido otros reconocimientos, como los premios Creatic del TecnoCampus en categoría a la Mejor Idea Empresarial o los Premis UPF Emprèn de la Universidad Pompeu Fabra en la modalidad idea.

Para Giménez, el próximo objetivo es acabar el segundo prototipo que está en fase de desarrollo: “Cómo trabajo en un escenario de incertidumbre elevada, prefiero marcarme acciones más a corto plazo hasta llegar al objetivo final, que es lanzar el producto al mercado con las máximas garantías de éxito”.

]]>
<![CDATA[ La 1a Jornada d'Emprenedoria Universitària del TecnoCampus, punt de trobada d’universitats catalanes ]]> Mon, 04 Jun 2018 00:00:00 +0200

La primera Jornada d'Emprenedoria Universitària, que organitza el TecnoCampus amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha reunit avui  estudiants, que han participat en tallers, han compartit experiències i han participat en un concurs de curta durada del seu projecte emprenedor. Aquests projectes han estat Fly me to the Moon, Thumblock i WecoApp (TecnoCampus), ChupaChip (UdG), BeDebate (UOC), Halwor (UB). 'Fly me to the moon', del estudiants Marc Gaixas i Sergi Jiménez, de la Doble titulació en AdE i Màrqueting i Comunitats, ha estat el guanyador de les sessions de mentoratge per accelerar el seu projecte.

Durant tot el matí, els estudiants que han assistit a la jornada han rebut consells sobre com fer una bona presentació d'un projecte a possibles inversions, o sobre els elements clau en un nou negoci. Xavier Verdaguer, d'Imagine (a la imatge), ha destacat la cohesió de l'equip i les ganes com a motors d'èxit. I ha coincidit amb el director general de Catalunya Emprèn, Pere Condom, que Barcelona i tota la seva àrea d'influència figuren entre les principals regions del món per emprendre. Verdaguer ha afegit que "hi ha molts inversors, el que falten són projectes".

Durant la jornada, s'ha insistit en el fet que emprendre és una experiències excel·lent d'aprenentatge, molt útil en l'etapa universitària. En aquest sentit, Màrian Buil, professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i responsable de l’àrea acadèmica d’emprenedoria universitària, organitzador de la Jornada, ha destacat que "al TecnoCampus es tracta l'emprenedoria com una competència transversal en tots els estudis de grau vehiculat a través de l’assignatura Itinerari emprenedor i els propers anys hi continuarem apostant innovant en les activitats que el componen".

]]>