Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 en <![CDATA[ S’obren tres noves convocatòries de beques de col·laboració ]]> Wed, 22 May 2019 00:00:00 +0200

Ja pots presentar la teva sol·licitud a la quarta convocatòria extraordinària que obrim per donar suport durant el període de matrícula de nous estudiants durant els mesos de juliol, en horari de matí i tarda, i setembre, en horari de matí. Pots presentar-te a la convocatòria fins al 16 de juny des de l’eCampus, accedint a l’apartat “Beques de col·laboració” que trobaràs en el punt de menú “Serveis”. A continuació, presentem la informació clau en relació a les beques de col·laboració a les que pots presentar-te:

Quines són les dates i els horaris orientatius?
Matrícula nou accés juliol matí

 • De l’1 al 30 de juliol de 8 a 14 hores, , a concretar amb la responsable de la beca

Matrícula nou accés juliol tarda

 • Del 12 al 29 de juliol de 15 a 19 hores, a concretar amb la responsable de la beca

Matrícula nou accés setembre matí

 • Del 2 al 30 de setembre de 9 a 14 hores, a concretar amb la responsable de la beca

Quines funcions desenvoluparàs?

 • Revisió de documentació aportada per la matriculació dels estudiants de nou accés
 • Suport administratiu a la tramitació del finançament de matrícules de nou accés
 • Suport administratiu a la tramitació de matrícules de nou accés
 • Atenció al públic

Quines competències i coneixements es valoraran?

 • Coneixement d'eines ofimàtiques
 • Domini del paquet Office
 • Treball en equip
 • Atenció al públic

Per a més informació, pots consultar el document de la convocatòria i si tens qualsevol dubte, pots enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.

 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus imparteix sessions formatives sobre innovació educativa a l’equip docent de l’Escola Rocafonda ]]> Tue, 21 May 2019 00:00:00 +0200

Professors de l’Escola Rocafonda de Mataró van visitar el TecnoCampus el passat dimecres 8 de maig per assistir a dues formacions sobre vocacions tecnològiques i storytelling i projectes transmèdia. Les dues sessions formatives sobre innovació educativa s’emmarquen dins de la participació dels dos centres en el projecte Magnet, una iniciativa impulsada per la Fundació Jaume Bofill per acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució.

En aquesta ocasió, el TecnoCampus hi col·labora com a centre de referència en el procés de transformació educativa de l’Escola Rocafonda de Mataró. Aquesta aliança permetrà a l’Escola Rocafonda desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat referent en el territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. Pel que fa a vocacions tecnològiques, un grup de mestres va fer una sessió sobre Aduino, a càrrec del professor Josep López, una plataforma de hardware lliure dissenyada per facilitar l’ús de l’electrònica en projectes multidisiplinaris. Els estudiants de la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals Adara Maza i Borja de Paz van ser els responsables del taller sobre storytelling i projectes transmèdia, molt útil per treballar a l’aula a partir d’exemples i d’activitats curtes. De cara al proper curs, l'objectiu és treballar propostes vinculades a la sostenibilitat.

Iniciatives com aquesta s’emmarquen en el desplegament del Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus pel que fa a treballar en iniciatives conjuntes amb l’Ajuntament i els diferents agents socials i econòmics del territori per ser un motor d’iniciatives i projectes de ciutat.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya coordina un estudi sobre l'impacte del canvi climàtic a Catalunya ]]> Mon, 20 May 2019 00:00:00 +0200

El director i professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Josep Maria Raya, és el coordinador de l'estudi "Indicador global d'adaptació als impactes del canvi climàtic a Catalunya", que la Generalitat va presentar la setmana passada en un acte públic. En el treball hi ha participat també l'ajudant de recerca Claudia Vargas, estudiant de la doble titulació en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.

L'estudi mostra una evolució moderadament positiva de l’adaptació als impactes del canvi climàtic en els darrers 10 anys. En concret, l’indicador ha crescut un 8,74% al llarg del període 2005-2014, en consonància amb l’inici i el desplegament de mesures i accions d’adaptació arreu de Catalunya. A més, l’IGA és ara més robust gràcies a la integració de 42 indicadors sectorials, 13 més que en el treball del 2014.
 

]]>
<![CDATA[ Quatre estudiants d’Infermeria participen en un congrés internacional sobre lideratge al Regne Unit ]]> Fri, 17 May 2019 00:00:00 +0200

Les estudiants Anna Fernando, Mouna Halhoul, Ona Badia i Clara Casillo, del Grau en Infermeria del TecnoCampus, van participar el 9 i 10 de maig a la conferència internacional “European Junior Leadership Academy for Student Nurses” Nottingham, al Regne Unit.

Les quatre estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut han obtingut una beca per participar en aquest acte sobre lideratge en l’àmbit de la infermeria que s’emmarca dins d’un projecte més ampli finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Es tracta d'una iniciativa coordinada per la Universitat de Nottingham i en la qual hi han participat el Trinity Colleage de Dublin (Irlanda), l’Escola d’Infermeria de Lisboa (Portugal) i la Universitat de Maribor (Eslovènia). En aquest sentit, l’objectiu del programa és identificar els potencials líders estudiantils en infermeria al principi de la seva carrera per tal de fomentar el desenvolupament dels coneixements, les actituds i les habilitat per a un lideratge efectiu.

La participació d'estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ha estat possible gràcies a la col·laboració que manté el centre universitari amb el grup internacional UDINE, un grup que promou l'intercanvi intel·lectual entre professionals de la salut interessats en la recerca en infermeria, l'educació i la pràctica de la professió.
  

]]>
<![CDATA[ Un programa de Ràdio TecnoCampus, finalista en el concurs “Premis IdeaRàdio” de SER Catalunya ]]> Thu, 16 May 2019 00:00:00 +0200

El programa L’Última Ronda de Ràdio TecnoCampus, realitzat per estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals, ha estat seleccionat com a finalista en els Premis IdeaRàdio 2019, convocats per SER Catalunya per animar els joves a presentar propostes innovadores de nous programes. Carlos Baquero, Adrián Pineda, Paula Sánchez i Arnau Yzern són els estudiants que lideren aquest programa que va néixer dins de de l’assignatura optativa de pràctiques radiofòniques, a càrrec del professor Daniel Torras.

L’Última Ronda, que s’emet els divendres de 21 a 22 hores a Ràdio TecnoCampus, és un programa en format magazine on s’utilitza l’humor com a recurs per explicar i debatre sobre temes d’actualitat o quotidians d’una manera distesa i divertida. “L’espontaneïtat i la bona connexió entre els integrants del grup són alguns dels punts forts del programa”, afirma Carlos Baquero. Segons Paula Sánchez, la ràdio és el mitjà amb més marge per a la improvisació, ja que “no es necessita una gran atenció, moltes vegades s’escolta de fons, fet que permet als productors i locutors tenir més llibertat en la creació de continguts”.

El programa s’emet des de Ràdio TecnoCampus, la ràdio universitària del TecnoCampus, que va començar a emetre el setembre del 2017 amb l’objectiu d’oferir una eina comunicativa a la comunitat universitària i crear una plataforma d’expressió i de pràctiques per als estudiants. “Valorem molt positivament que s’ofereixi un espai com aquest als estudiants, ja que ens permet desenvolupar idees i tenir llibertat a l’hora de crear”, afirma Adrián Pineda. “Com a tècnic del programa ho considero una oportunitat per aconseguir experiència laboral ja que en ràdio és complicat disposar de material i espais necessaris”, afegeix Aranu Yzern.
 

]]>
<![CDATA[ S’estrena "La influencia", pel·lícula coescrita pel professor Daniel Rissech ]]> Tue, 14 May 2019 00:00:00 +0200

El proper 21 de juny s'estrenarà en sales comercials el llargmetratge de terror La Influencia, co-escrit pel professor del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Rissech, juntament amb Denis Rovira i Michel Gaztambide, guanyador d'un premi Goya per No habrá paz para los malvados. El guió està basat en la novel·la homònima de Ramsey Campbell, un dels mestres de la literatura de terror contemporània.

La pel·lícula està dirigida per Denis Rovira i produida per Nadie Es Perfecto amb la participació de RTVE. Protagonitzada per Emma Suárez, Maggie Civantos, Manuela Vellés, Alain Hernández i Claudia Placer, serà distribuida a Espanya per Sony Pictures Entertainment Iberia.

A continuació, trobareu el tràiler de la pel·lícula:

]]>
<![CDATA[ Les beques per a estudis de grau passen de 17 a 30 i prioritzaran l’impacte territorial ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha publicat les bases per optar a una de les beques per finançar, totalment o parcialment, els estudis de grau. La convocatòria és substancialment diferent a la d’anys anteriors, ja que augmenten el nombre de places becades i s’introdueixen nous criteris d’assignació. De les 17 beques de l’any passat, es passa a les 30 d’aquest any.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca es basen en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). Es vol reconèixer, així, la territorialitat del projecte, i l’esforç fet pels ciutadans mataronins en el projecte del TecnoCampus, impulsat per l’Ajuntament de la ciutat.

També es prioritzen aquells que optin per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, i s’afavoreixen les noies, entre les quals la manca de vocacions femenines ha motivat que els darrers mesos el TecnoCampus hagi posat en marxa el projecte TecnoGirl.

El model de beques pretén arribar a més persones  ser més gradual. En funció dels punts que assoleixin, els candidats podran optar a una de les cinc beques pel 100% del preu de la de la matrícula, una de les cinc beques pel 75%, una de les deu beques pel 50% o una de les deu beques pel 25%. El termini per optar a la beca acaba el 22 de maig, i es pot consultar tota la informació a www.tecnocampus.cat/beques.

Un cop obtinguda una d’aquestes beques, adreçades nous estudiants de grau, es renoven any a any, mentre duren els estudis, i sempre que no canviï la situació econòmica de la unitat familiar de l’estudiant. El curs 2018-2019, el TecnoCampus ha atorgat un total de 58 beques a la matrícula de grau –entre noves adjudicacions i renovacions-, a les quals cal afegir les 15 beques a esportistes d’alt nivell perquè compatibilitzin esport i formació universitària. La Fundació TecnoCampus hi ha destinat el curs actual uns 300.000 euros, xifra que s’incrementarà amb l’ampliació del programa, de 17 a 30 noves beques, el proper curs.

Els propers anys, la voluntat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és buscar la cooperació amb entitats públiques i privades perquè participin econòmicament en els programes de beques.

]]>
<![CDATA[ The Running Republic: roba esportiva feta amb residus plàstics i xarxes de pesca ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

The Running Republic, empresa participant en la primera edició del programa Reimagine Textile, aposta per realitzar productes esportius més justos i sostenibles, sense deixar de banda el disseny visualment trencador.

Els materials per la fabricació són teixits italians i espanyols extremadament tècnics i fets amb residus plàstics i xarxes de pesca recollides principalment en el Mar Mediterrani i en l’Oceà Atlàntic. D’aquesta manera, poden proporcionar un producte per a la pràctica esportiva a qualsevol nivell i alhora reduir els residus plàstics en el medi ambient.

La participació en el programa Reimagine Textile va suposar un punt d’inflexió en el desenvolupament del seu projecte. Varen poder aclarir dubtes que tenien en diferents àmbits relacionats amb la producció tèxtil i a més, van rebre ajudar en la recerca de proveïdors de confecció.

Actualment, l’empresa es finança a través del crowdfunding, tenen una campanya activa en Kickstarter.

Llegeix la notícia sencera en La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Infomar: programes a mida per empreses ]]> Fri, 10 May 2019 00:00:00 +0200

Infomar, ubicada en el parc TecnoCampus, és una empresa que desenvolupa programes a mida, principalment en l’entorn empresarial i industrial, utilitzant eines de programació estàndard de l’ecosistema Microsoft.

Xavier Martori, CEO d’Infomar, afirma que entre els seus serveis destacaria l’anàlisi de processos, desenvolupament de solucions a mida amb eines estàndard i col·laboració en la implementació i consolidació de sistemes informàtics.

L’empresa va ser creada en 1990, des de llavors ha estat pionera en diferents aspectes. A més, Infomar ha portat a terme el procés d’integració dels sistemes informàtics de les vuit companyies tèxtils que ha adquirit el grup Nextil.   

Llegeix la notícia sencera en La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ TUSGSAL col·laborarà amb la Càtedra d'Economia Social ]]> Thu, 09 May 2019 00:00:00 +0200

L’empresa badalonina TUSGSAL ha signat un acord amb la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme per col·laborar en activitats de formació pràctica i investigació científica en l’àmbit de l'economia social. La col·laboració es canalitzarà a través de la Càtedra d’Economia Social, impulsada des de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus. Existeix la voluntat entre ambdues entitats d’intensificar les relacions entre el món universitari, la societat i el territori amb activitats de docència, d'investigació i divulgatives.

L’acte de signatura s’ha celebrat a les instal·lacions del Tecnocampus a Mataró amb els signants d’ambdues parts, el director general de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el president del Consell d’Administració de TUSGSAL, Federico Llobet. Van assistir a la signatura el director generade TUSGSAL, Carles Fàbregas; el director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus, Josep María Raya; el Secretàri del Consell d’Administració de TUSGSAL, Vicenç Climent; i el director de la Càtedra d'Economia Social, Eloi Serrano; 

]]>
<![CDATA[ Un Treball de Recerca d’impressió 3D de soles de sabeta guanya la cinquena edició de l’Install Party ]]> Wed, 08 May 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 3 de maig la cinquena edició de l’Install Party, que va reunir prop de 250 assistents entre estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú projectes, productes i serveis vinculats a l’àmbit tecnològic. L’estudiant David Díaz, de l’Institut Vilatzara, va guanyar el concurs, dotat amb un val de 200 euros d’Amazon, de Treballs de Recerca de batxillerat en l’àmbit tecnològic amb un projecte d’impressió 3D de soles de sabates.

Sota el títol “Sabataria 4.0”, Díaz ha iniciat aquest projecte amb l’objectiu de modernitzar un ofici artesanal, el de la sabateria i reparació de calçat, a través d’un programa de gestió especialitzat per al negoci, l’estalvi energètic i el disseny i fabricació de soles de sabata, de les quals ha creat els primers prototips. També es va atorgar un reconeixement a l’estudiant Benjamí Calvillo, de l’Institut Thos i Codina, com a finalista del concurs per la creació d’un amplificador d’àudio per a guitarres elèctriques. A l’edició d’enguany, s’han presentat un total de 15 Treballs de Recerca de diferents instituts del territori. La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assistir a l’Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i va ser l’encarregada de fer el lliurament de premis.

Al llarg de la tarda, es van realitzar tallers de X Cut, Moon odyssey, drons, i efectes especials amb chroma, que van comptar amb prop de 90 participants. També hi van participar amb un estand les empreses del sector Som Energia, Eurecat i Goufone. Després de l’èxit de la passada edició, aquest any s’ha tornat a disputar un torneig d’e-Sports en dos jocs, en aquest cas de Brawl Stars i Fortnite, que va comptar amb una vuitantena d’inscrits

L’Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 12 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer.

Install Party 2019

]]>
<![CDATA[ Betevé emet un projecte d’estudiants d’audiovisuals sobre joves que practiquen esports minoritaris ]]> Wed, 08 May 2019 00:00:00 +0200

Artau Bellavista, Biel López, Manel Augé, Núria Vallina i Albert Hita són estudiants de tercer curs del Grau en Mitjans Audiovisuals i líder el projecte Aspirantes, seleccionat per participar en el programa Tube d’Assaig de betevé, que impulsa projectes televisius serialitzables, tant de ficció com de no ficció, elaborats per estudiants o per joves creadors emergents.

El programa pilot es va emetre el passat 24 d’abril i el projecte ha començat una primera fase de finançament a Verkami on s’anima els espectadors a convertir-se en micromecenes i contribuir així a la producció de la primera del format.

El projecte Aspirantes es va projectar el passat 24 d’abril al programa Tube d’assaig de betevé, en el qual també us van entrevistar. Com va anar? Com va sorgir la possibilitat de participar-hi?
El projecte va néixer a l’assignatura de Realització Tot neix a l'assignatura Realització Televisiva Contemporània, on se’ns va proposar fer un programa innovador, amb gairebé total llibertat. La professora Maria Luna ens va comentar la possibilitat que algun dels programes fets a l'assignatura es proposés per emetre’s a una cadena d'àmbit local, i després vam saber que el programa havia estat escollit per emetre’s a betevé. El Biel López i jo vam anar a l’entrevista com a representants del grup. Va ser una experiència molt positiva pels dos, i creiem que el resultat va ser molt bo.

Aspirantes pretén presentar al públic joves promeses de l’esport dins la província de Barcelona, sobretot esports que no són “majoritaris”. Com va sorgir la idea?
La idea se'ns va ocórrer el primer dia de classe, al veure que els programes que es dediquen a seguir el dia a dia de personalitats mai no se centren en esportistes que practiquen esports minoritaris. També vam pensar que seria una bona opció que el programa no tingués presentador, perquè així el protagonista ens explicaria en primera persona tot el que fa. Un format que ens recorda molt als vídeos que es fan habitualment a YouTube.

Quin és l’objectiu?
Estem molt acostumats a veure el dia a dia de figures mediàtiques, i com dediquen gairebé el 100% de les hores a la seva feina. Amb Aspirantes volem ensenyar com la gent que practica esports minoritaris, ha de combinar aquesta passió amb els estudis o feina, i veurem també com sobreviuen el dia a dia. Aspirantes està pensat perquè pugui gaudir-ho tothom, independentment de l’edat i els gustos. Però segurament els qui ho faran més són aquells que els agrada l’esport, i els nous formats televisius, que recorden més a internet.

El capítol pilot anava sobre Francesc Boix, que practica skateboarding i alhora és youtuber. Per què vau escollir aquest cas en particular per al capítol pilot?
Era molt important per a nosaltres que el primer protagonista fos en Francesc. El seu cas és molt particular, ja que la seva vessant de youtuber ens oferia la possibilitat de combinar imatges seves amb les nostres, i aconseguir un resultat molt més complet, una cosa que és poc habitual veure-ho actualment en televisió. El fet de ser youtuber també garantia que parlés bé davant de càmera i es mostrés natural. Encara no hem començat a preproduir els següents capítols perquè dependrà del finançament que aconseguim amb la campanya de microfinançament que hem engegat a través de Verkami.

Es tracta d’una primera fase de finançament que forma part de la participació en el programa Tube d’Assaig en la qual els espectadors poden fer una aportació per contribuir a la producció de la primera temporada del format.
De moment hem fet aquest primer capítol, i segons com avanci el Verkami, podrem fer una temporada amb quatre capítols més. Per fer-ho possible necessitem 1.000 euros, així que animem a tothom a participar aportant el què pugui a través de la pàgina web de Betevé, a Tube d'assaig, o buscant el nostre projecte "Aspirantes TV" a la web de Verkami. El cert és que no és fàcil engegar un projecte des de zero mentre estem cursant el grau, i a tots ens agradaria poder-li dedicar més temps. 

Si haguéssiu de compartir un dels aprenentatges més útils d’aquesta formació seria…
La primera seria posar-s'hi des del primer dia i fer-ho amb molta passió perquè sinó és fàcil deixar que passin els dies, que s’acumuli el treball a última hora, i que s’hagi de fer a corre-cuita. Cada detall compta, i si un realment vol que el seu projecte tingui futur, ha de donar el 100% i no tenir por a preguntar als companys o la professora si creuen que el que han fet està bé. I pel que fa a l'oportunitat de Betevé, una de les coses més importants que hem après ha estat que has d’aprendre a apreciar la feina feta, i defensar-la amb seguretat, perquè si no ho fas tu mateix, els altres no ho faran per tu.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Léonard Janer obté dos reconeixements a nivell mundial del programa Cisco Networking Academy ]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200

La multinacional nord-americana Cisco ha atorgat al professor Léonard Janer elsreconeixements Instructor Rising Star 2018” i Instructor Excellence Expert, que al nord d’Europa només han obtingut 5 i 56 professionals, respectivament. Aquests reconeixements són fruit de la col·laboració amb els programes formatius de Cisco (Cisco Networking Academy), que ha permès a Janer acreditar-se com a instructor en els diferents cursos del programa.

L’Escola Superior Politècnica integra aquests programes de formació en assignatures de l'Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’informació en xarxes, IOT i seguretat, fet que atorga un valor afegit als estudis, per l’apropament professional dels cursos, en constant evolució i l’actualització de les eines amb les que es treballa. Actualment, l’escola té dos formadors acreditats per Cisco: Léonard Janer i Pere Barberan.

]]>
<![CDATA[ Comprova si ho tens tot a punt per a l’automatrícula ]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200

Tot i que el període d’automatrícula per al curs 2019-2020 no començarà fins al setembre, et recordem que abans de marxar de vacances d’estiu hauries de tenir en compte el següent:

Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te.
Si tens algun pagament pendent, no podràs matricular-te. Per solucionar aquesta situació, posa’t en contacte amb el Servei de Gestió Acadèmica des de l’e-Secretaria, des de l’apartat “Formes de pagament”.

Tens dret a bonificacions? Si tens carnet de família nombrosa recorda que per poder continuar gaudint d’aquesta bonificació per al curs 19/20, el carnet ha d’estar vigent a data de començament del curs, el 23 de setembre de 2019. En cas contrari, a la pantalla de matrícula no t’apareixerà la possibilitat de seleccionar la gratuïtat que et correspongui.

 • Si has renovat el Títol de família nombrosa durant l’últim any, hauràs de tornar a presentar el carnet abans del 30 de juny a través de l’e-Secretaria, des de l’apartat “Bonificacions i descomptes”.

 

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

 

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>
<![CDATA[ Clubs esportius i el TecnoCampus bequen esportistes d’elit perquè compaginin esport i estudis universitaris ]]> Mon, 06 May 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i cinc clubs esportius de Mataró i Granollers van atorgar  el curs passat quinze beques a esportistes d’alt nivell que els permeten finançar una part de la matrícula dels estudis universitaris que cursen al TecnoCampus. Es tracta d’una iniciativa que ha arribat ja a la quarta edició, com va destacar el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, en l’acte d’entrega de les beques celebrat divendres passat.

El president de Junts per l’Esport, associació que agrupa part dels clubs esportius de la ciutat, Joan Gros, va agrair al TecnoCampus el compromís amb la formació acadèmica dels esportistes d’elit dels clubs, en representació dels quals la jugadora del Club Handbol Granollers, Carmen Prelchi, va explicar que compaginar les dues activitats no és fàcil, però que el professorat del TecnoCampus ho facilita amb flexibilitat per a fer exàmens si la competició ho requereix. 

Per part de l’Escola Superior Politècnica, el lliurament de les beques el va fer la directora del centre, Ester Bernadó, als estudiants Pol Barbena (Centre Natació Mataró), Sergio Torres (Iluro Hockey Club) i Martí, Zamora (Iluro Hockey Club). Les beques a estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa les va lliurar Patrícia Crespo, cap d’estudis, a Yordi Jason Ramos (Centre Natació Mataró), Marc Corbalan (Centre Natació Mataró), Josep Puig (Centre Natació Mataró), Blai Deulofeu (Club Joventut Handbol Mataró) i Aina Moya (Club Futsal Mataró). Finalment, per l’Escola Superior de Ciències de la Salut, va fer el lliurament la seva directora, Esther Cabrera, a Carla-Maria Chaves (Centre Natació Mataró), Alisa Forné (Club Joventut Handbol Mataró),  Enric Bonany (Club Joventut Handbol Mataró), Elene Vázquez (Club Balonmano Granollers), Carmen Prelchi (Club Balonmano Granollers), Pablo Fernandez (Futsal Mataró) i Lluc Bertran (Centre Natació Mataró).

L’acte es va cloure amb el reconeixement a esportistes destacats en competicions de la Universitat Pompeu Fabra, com les guanyadores de la medalla de plata en futbol sala femení (Sonia Blanco, Aina Moya, Naiara Moreno, Mónica Utrilla, Anna Ponce, María López), la medalla d’or en marató Alejandro Mora, el medalla de plata en natació Guillem Teodoro, els medalla d’or en bàsquet Rafa Puerta i Eduard Rodríguez i els medalla d’or en futbol sala Arnau Emiliano i Pablo Fernández.

La cloenda va anar a càrrec de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Marisa Merchán, que va destacar l’esforç i l’exemple que representen els joves esportistes d’elit que es formen a la universitat durant els anys que competeixen a alt nivell.  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present als "Col·loquis de ciutat" que organitza la revista Capgròs ]]> Fri, 03 May 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha participat en un dels tres "Col·loquis de ciutat" que organitza aquest mes de maig la revista Capgròs, per debatre el futur de Mataró en temes com el comerç, la seguretat o l'economia. Ahir va ser el torn de debatre sobre economia i turisme, i l'auditori de la Fundació Iluro es va omplir per assistir a la xerrada entre el director de Capgròs, Vern Bueno, i tres representants del teixit productiu i educatiu de la ciutat: Jordi Gionovart, director general de Hartmann Espanya; Marta Marimón, directora de l'hotel Atenea Port de Mataró; i Josep Lluís Checa, director general de TecnoCampus.

Tots tres ponents van coincidir a llançar un missatge positiu sobre el futur econòmic de la ciutat. Guinovart i Checa van incidir en la idea que la ciutat és atractiva per captar talent i inversions en l'àmbit de la tecnologia i les start-ups. Checa va apuntar que la revolució 4.0 obre oportunitats en el camp de la digitalització de l'economia, i va assenyalar que el TecnoCampus no és un fi en si mateix, sinó un instrument per fer possible el creixement econòmic. El director general del TecnoCampus va assenyalar la formació continuada, tant la que fa referència als postgraus universitaris com a relacionada amb les necessitats formatives de les empreses i dels treballadors al llarg de la seva vida, com un camp de creixement per al parc. Per la seva banda, Marta Marimón va indicar que els turistes que visiten el l'hotel que dirigeix són sobretot nòrdics, que valoren la qualitat de vida de la ciutat, i va apuntar que el creixement en l'àmbit turístic i de congressos beneficia tant el sector hoteler com el comerç de la ciutat.

]]>
<![CDATA[ Quinze projectes participen en la segona edició del programa d’emprenedoria Reimagine Textile en el sector de la moda ]]> Fri, 03 May 2019 00:00:00 +0200

Quinze projectes participen des d’aquest dijous en la segona edició del programa d’alt rendiment i d’acompanyament per a emprenedors Reimagine Textile. Aquesta iniciativa, finançada per la Unió Europea, forma part del projecte estratègic del mateix nom amb què, mitjançant diverses iniciatives, s’aposta per la indústria tèxtil del Maresme a través de la transferència de coneixement, la tecnologia i la innovació.

Per als emprenedors seleccionats, comencen tres mesos intensius de transferència de coneixement i innovació tèxtil per a la creació d'un model de negoci exitós. En aquesta edició, els projectes són molt diferents els uns dels altres, amb la presència cada cop més d’emprenedors més creatius que aposten per la innovació i la sostenibilitat en el sector tèxtil, des de la llenceria interactiva a les sabates de material reciclat, els vestits de núvia do it yourself, la moda conscient i sostenible, peces que escalfen o que protegeixen qui les vesteix de la contaminació, sacs de cafè que es converteixen en vestits, uniformes creatius... Es van presentar 28 projectes, i se n’han seleccionat els 15 que més encaixen en el programa.

Aquesta iniciativa forma part de l’aposta estratègica que fa l’Ajuntament de Mataró per la transformació i modernització de la indústria tèxtil del Maresme, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català. El centre tecnològic Eurecat i l’Escola de Teixits de Canet de Mar aportaran la seva experiència en innovació i tecnologia aplicada al producte, i TecnoCampus compartirà el seu coneixement en l’àmbit de l’empresa i l’emprenedoria.

]]>
<![CDATA[ “Time Trial”, l’última cursa d’un ciclista redimit, al “Documental del Mes” ]]> Tue, 30 Apr 2019 00:00:00 +0200

El mes de maig arriba a les sales Time Trial, la història sobre el retorn al ciclisme de competició de David Millar, el gran ciclista escocès que va veure truncada la seva carrera esportiva per un cas de dopatge l’any 2004. Deu anys després, tot i sentir-se gran, en David decideix tornar a competir per redimir els seus actes del passat i començar de nou com a ciclista net amb un objectiu: El Tour de França. A Mataró es projectarà el proper dimecres 8 de maig, a les set de la tarda, a la sala d’actes del Cafè de MarEl preu general de l'entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Time Trial (carrera a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses del ciclista britànic David Millar i segueix de prop el seu retorn al món de la competició després d’haver sigut apartat i declarat culpable en un cas de dopatge el 2004. David Millar va comprar la seva primera bicicleta quan tenia quinze anys i als divuit se’n va anar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, al 1997, li van oferir el seu primer contracte professional per liderar un dels equips francesos més important, el Cofidis, amb el qual va guanyar tres etapes del Tour de França, cinc de La Volta a Espanya i una del Giro d’Itàlia. Un jove prometedor i idealista que va arribar ràpidament a l’alta competició, però que va començar a dropar-se amb la droga il·legal més estesa en el món del ciclisme, l’EPO, i per aquest motiu va rebre una dura suspensió que el va apartar durant uns anys. La pel·lícula arriba aplaudida i nominada als festivals més importants a nivell internacional com IDFA o CPH:DOX i s’estrena a Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes. 

Des d’aleshores, en David s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge, publicant alguns llibres i com a comentarista esportiu. El 2006 va decidir tornar a les curses, però abans de poder competir de nou al Tour de França va haver de superar dures proves com “La Classicissima” Milan-Sanremo, amb l’equip Garmin. Aquesta situació servirà al protagonista per sincerar-se amb si mateix i amb l’espectador respecte els clarobscurs que determinen la seva biografia esportiva.

El "Documental del Mes" és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.

]]>
<![CDATA[ El Centre de Simulació i Innovació en Salut incorpora un nou simulador per als estudis Infermeria ]]> Fri, 26 Apr 2019 00:00:00 +0200

El Centre de Simulació i Innovació en Salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus ha adquirit aquest curs 2018-2019 el Nursing Anne Simulator. Es tracta d’un simulador d’alta fidelitat que permet als estudiants del Grau en Infermeria practicar de forma segur i realista les principals pràctiques d’infermeria, des d’avaluacions bàsiques i pensament crític fins a intervencions avançades.

Aquest nou simulador se suma al SimMan ALS, un maniquí d’entrenament interactiu per simular una àmplia varietat d’habilitats per salvar vides en emergències mèdiques, i a la resta de maniquí. En aquest sentit, la incorporació del Nursing Anne Simulator millorarà les pràctiques de simulació clínica que s’emmarquen dins de la àrea de Ciències Avançades de la Infermeria del Grau en Infermeria, que generalment es duen a terme en grups de set o vuit estudiants. El Nursing Anne Simulator, en termes generals, por contribuir a la formació en àrees com conceptes fonamentals d’infermeria, habilitats comunicatives, avaluació de salut, medicina quirúrgica, entre d’altres.

]]>
<![CDATA[ Estudiants, graduats i professors d’audiovisuals impulsen el primer llargmetratge del TecnoCampus ]]> Thu, 25 Apr 2019 00:00:00 +0200

Themesis és el nom del projecte impulsat per set estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica i es tracta del primer llargmetratge produït al TecnoCampus, i que compta amb la col·laboració d’estudiants, graduats i professors d’audiovisuals. El propòsit del projecte és obrir un espai de reflexió a partir de situacions injustes que freqüentment passen desapercebudes.

El projecte, que es troba en fase de preproducció i que el proper mes d’agost començarà la de gravació, ha nascut com a Treball Final de Grau dels estudiants Cristian Beteta, Guillem Betriu, Lara Purcalla, Ernest Rosselló, Jose Luís Montero, David Bertomeu i Arnau Yzern, i, que ha culminat amb la realització del teaser. A partir d’aquí, s’ha apostat per continuar treballant en el projecte amb la finalitat de produir el primer llargmetratge del TecnoCampus on hi participin diferents membres de la comunitat universitària. “Volíem que fos un projecte del TecnoCampus perquè és innovador i mai s’ha fet en el centre, i també és una manera d’ensenyar a futurs estudiants que aquest és un centre universitari viu amb projectes interessants”, explica Cristian Beteta, estudiant d’últim curs i un dels principals impulsors de la iniciativa.

“Els principals reptes del projecte són aconseguir que les imatges siguin el més fidels possibles al treballat en el procés d’escriptura i aconseguir un producte de qualitat que pugui tenir recorregut tant en festivals com en plataformes online”, explica Cristian Beteta. Daniel Jiménez, graduat en Audiovisuals al TecnoCampus, col·labora en el projecte des de l’àmbit del disseny de so i considera que el llargmetratge és una gran oportunitat perquè els estudiants puguin apropar-se a l’autèntic món laboral. “És una ocasió excepcional per a la institució perquè permet visualitzar el talent i la capacitat dels estudiants del grau, i això acaba beneficiant l’alumnat, ja que millora la posició de la universitat en termes qualitatius”, afegeix.

El professor Rafael Suárez, que va ser inicialment tutor del Treball Final de Grau, ha decidit implicar-se en la producció de la pel·lícula en el camp de la direcció de fotografia. Des del punt de vista acadèmic, Suárez considera que és fonamental tenir persones experimentades en un set de rodatge ja que permet als alumnes adquirir els coneixements d’una manera més acurada: “Els estudiants poden aprendre més enllà de les competències pròpies del grau i millorar la seva inserció laboral a la indústria gràcies a l’experiència adquirida”. “Aquesta aposta generarà un retorn al TecnoCampus pel que fa a reconeixement de marca”, conclou.

Themesis és un film que no compta amb recursos propis, sinó que es finançarà amb aportacions fetes a través d’una campanya de crowdfunding que començarà el mes de maig a través de la plataforma Verkami. A més, el projecte ha estat seleccionat per participar a les jornades de “Crowdfunding en Viu” que se celebrarà el 17, 18 i 19 de maig al Saló del Cinema i les Sèries de Barcelona.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull el 8 de maig la 1a Jornada de Reproducció Assistida per a Infermeria ]]> Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0200

FecunMed - Reproducció Assistida del Vallès juntament amb C.G.O Centre Ginecològic i Obstètric i amb el suport de TecnoCampus Mataró presenten la primera edició d’una jornada divulgativa i de reflexió sobre una actualitat tant real com la Preservació de la fertilitat.  Aquesta, tindrà lloc el proper 8 de maig a l’Auditori del TecnoCampus de Mataró i es durà a terme entre les 9:30 del matí i les 13:30.

La jornada, que constarà de 5 ponències i d’una taula rodona de debat al final, comptarà amb una inauguració de la mà de l’Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de la ciutat de Mataró i President del TecnoCampus. L’acte es dirigeix en especial a: professionals de l’infermeria i d’altres professionals de la salut com ginecòlegs, llevadores, auxiliars d’infermeria o metges generalistes.

Trobeu més informació al díptic especial de la jornadaUs preguem que per a confirmar la vostra assistència ho feu a través d’aquest enllaç

]]>
<![CDATA[ Sessions formatives "Accelera el teu negoci digital" ]]> Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0200

Tens una idea de negoci relacionada amb el món digital (e-commerce, apps...)? T'ajudem a posar-la en marxa. Vine a les sessions formatives "Accelera el teu negoci digital"!

Itinerari formatiu de cinc sessions:

“Com aconseguir clients amb la publicitat online: mitjans i mètodes efectius de promoció a baix cost”.

Dijous 16/05 de 15 h a 19 h

Formador: Fabio Bugalla (Etàctica).


“Com guanyar diners: Models de negoci a Internet”.

Dimarts 21/05 de 9:30 h a 13:30 h.

Formadora: Montserrat Peñarroya (3iSIC).

 

"L'economia col·laborativa per emprenedors. Models de negoci basats en plataformes digitals".

Dijous 23/05 de 9:30 h a 13:30 h.

Formadora: Albert Cañigueral (Ouishare)


“Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online".

Dilluns 27/05 i dijous 30/05 de 15 h a 19 h.

Formadora: Yolanda Pérez Alamillos (ypaproject). 

]]>
<![CDATA[ Jornada d’Innovació TIC en el sector de la salut. 29 d'abril. ]]> Wed, 24 Apr 2019 00:00:00 +0200

Dins del cicle de Jornades d’Innovació TIC, el 29 d’abril se celebrarà al TecnoCampus de Mataró una jornada dedicada al sector de la salut. L’esdeveniment, organitzat i promogut pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i el Clúster Digital amb el suport d’ACCIÓ i el TecnoCampus, neix amb la voluntat de debatre sobre l’impacte de la tecnologia en l’àmbit de la salut, tant des de l’òptica del tractament de les dades com de la tecnologia aplicada a la cirurgia. Inscripcions obertes.

PROGRAMA

9.30 h - Benvinguda:

 • Dr. Manel Balcells, president del Consell Assessor del Departament del Salut.
 • Sr. Jordi William Carnes, president del CTecno.
 • Sr. Albino Campo, president del Clúster Digital.
 • Sr. Josuè Sallent, director de la Fundació TIC Salut Social.

9.50 h - Conferència central:

 • Dr. Josep Maria Campistol, director–CEO de l’Hospital Clínic.

10.20 h – Reptes TIC en l’encaix amb salut.

 • Dra. Agathe León, directora d’innovació de la Fundació TIC Salut Social.

10.35 h – Coffee break networking

11.05 h - Taula rodona 1: La gestió de les dades en l’àmbit sanitari

 • Sra. Giovana Gavidia, eHealth Data Scientist and Researcher d’EURECAT – Centre Tecnològic de Catalunya.
 • Sr. Javier Creus, impulsor i fundador de Salus Coop.
 • Sra. Maria Àngels Barbarà, directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
 • Dr. Pere Clavé, Director of Research (R&D+I) and Academic Development. Consorci Sanitari del Maresme.
 • Sra. Itziar Lecuona, subdirectora de l'Observatori Bioètica i Dret-Càtedra UNESCO de Bioètica de la UB.
 • Sra. Esther Noda, delegada de Protecció de Dades Certificada i sòcia fundadora de Datax .
 • Moderador: Dr. Jordi Conesa, coordinador de l’àmbit Health Data Science de la UOC.

12.35 h - Taula rodona 2: El futur de la cirurgia

        Moderador: Dr. Manel Balcells, comissionat de salut de Leitat.

 • Sr. Ramon Martori, director de la Divisió Mèdica d’Olympus Iberia.
 • Sr. Pau Rodríguez, CEO de Methinks Software.
 • Dr. Gonçal Lloveras, director general de Clínica Diagonal.
 • Dr. Vicenç Martínez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

14.05 h - Cloenda:

 • Sr. Joan Ramon Barrera, vicepresident del CTecno.

Il·ltre. Sra. Alícia Romero, diputada i vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.

]]>
<![CDATA[ 3 de maig. Install Party ]]> Tue, 09 Apr 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acollirà el proper divendres 3 de maig  a partir de les 16 h. la cinquena edició de la Install Party, una activitat que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú treballs i projectes tecnològics. Una de les activitats principals és l’exposició i  concurs de Treballs de Recerca de batxillerat i de CGFS, que s’han realitzat en l’àmbit tecnològic aquest curs o el passat.

Hi haurà premi individual per al millor Treball de Recerca, dotat amb un val regal valorat en 200 euros, i un per al centre escolar, que consistirà en dues places per realitzar els tallers del campus d’estiu d’Xnergic.

Durant tota la tarda els assistents podran participar en alguns dels tallers, gratuïts però amb inscripció prèvia, sobre impressió 3D, Drones  i Videojocs. Es tracta de cercar inspiració pel futur treball dels estudiants.

També hi haurà una zona de demostració de drons i una exposició on empreses d’àmbits com la impressió 3D, els videojocs o la robòtica, entre d’altres, presentaran els últims productes o serveis que estan marcant tendència en el sector.

Com a novetat, aquest any hi haurà un torneig d’eSports amb jocs ja llegendaris a l’Auditori del Tecnocampus, a més de la Brawl Stars des de mòbil  wifi per tot el campus.

La Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 14 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer. Les carreres Tecnològiques són actualment les que creen més ocupació (creixement del 6% d’ocupació el 2018)  i la demanda es tant alta que el darrer informe de l’observatori de treball de la Comissió Europea preveu que el 2020 hi hagi un dèficit de 900.000 enginyers a Europa.  Inscripcions des de www.xnergic.iorg.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus lliura el premi al millor treball audiovisual de les Jornades Científiques ]]> Mon, 08 Apr 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha patrocinat un any més les Jornades Científiques de Mataró, donant suport al concurs "Curt de ciències", que reconeix els millors treballs audiovisual elaborats per alumnes de secundària. El lliurament el va fer la director de l'Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, en el marc de la celebració de les jornades, divendres passat a a la Sala de Graus. 

La guanyadora en la categoria 3r i 4t d’ESO va ser l'estudiant Berta Bigas, de l'Escola Pia, mentre que en el cas de la categoria Batxillerat, va ser Arantxa Vázquez, de l'Escola Freta (a la imatge, amb Ester Bernadó i un representant del centre). El concurs curt de ciències consistia en l'elaboració de treballs divulgatius sobre la taula periòdica dels elements. 

En la inauguració de les les jornades, durant els quals es van exposar treballs de recerca d'estudiants de tots els centres se secundària de Mataró, l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar que gràcies a la ciències coneixem millor el món en què vivim, i va animar els nois i noies a continuar endavant amb la seva vocació científica.

]]>
<![CDATA[ Unes 2.500 persones visiten el TecnoCampus en la Jornada de Portes Obertes ]]> Sat, 06 Apr 2019 00:00:00 +0200
La Jornada de Portes Obertes per a futurs estudiants de grau ha batut avui tots els registres d'assistència d'anys anteriors, amb prop de 2.500 persones que han visitat el campus per conèixer l'oferta de graus i per visitar les instal·lacions. Des de primera hora, en diverses aules dels dos edificis universitaris (TCM1 i TCM6), s'han fet les sessions informatives dels 17 graus i dobles graus que s'imparteixen en les tres escoles universitàries del TecnoCampus, adscrites a la Universitat Pompeu Fabra. En altres espais, s'han fet sessions informatives sobre els tràmits de gestió acadèmica, en especial sobre el procés de matrícula, i s'han donat a conèixer serveis d'emprenedoria, d'internacionalització i de borsa de talent.
 
Durant tot el dia, els futurs estudiants i els seus acompanyants també han pogut fer visites guiades al campus, inaugurat l'any 2010 i ampliat amb l'edifici TCM6, dedicat als estudis de l'àmbit de la salut, el 2016. 
 
L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, acompanyat del director general, Josep Lluís Checa, ha visitat el campus i ha saludat estudiants, professors i personal d'administració i serveis que participen en la Jornada de Portes Obertes atenent els visitants. En declaracions als mitjans, ha destacat l'interès que un any més ha despertat la jornada i la demanda creixent per estudiar al TecnoCampus, que ha permès assolir la xifra de 3.500 estudiants el curs actual.
]]>
<![CDATA[ Presenta una proposta fins al 3 de maig! ]]> Wed, 03 Apr 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus convoca per segon any consecutiu el concurs “Dissenya la carpeta del TecnoCampus” per escollir de manera participativa com serà la carpeta que es lliurarà als nous estudiants matriculats el curs 2019-2020. El període de presentació de propostes és del 10 d'abril al 3 de maig del 2017.

Poden participar-hi tots els estudiants matriculats al TecnoCampus durant el curs 2018-2019. Entre tots els projectes rebuts, un jurat farà una selecció d’un màxim de cinc propostes finalistes, que es publicaran a la pàgina web del TecnoCampus el 17 de maig. Entre els finalistes, es farà una votació oberta a tots els estudiants per escollir la proposta guanyadora. El període de votació de les propostes finalistes serà del 20 al 31 de maig. La proposta guanyadora serà anunciada el 6 de juny.

L’estudiant que guanyi el concurs rebrà un xec regal per valor de 300 euros. La seva proposta, revisada pel dissenyador del TecnoCampus, serà el disseny de les carpetes del curs acadèmic 2019-2020, i s’inclourà la signatura de l’autor a la solapa de la carpeta.Trobaràs tota la informació relativa a la convocatòria aquí.

La mida màxima per penjar la proposta és de 5 megabytes i per aquest motiu, en la fase de valoració només es demanarà a l’estudiant que enviï l’arxiu en format .jpg. Només es demanarà la proposta en format vectorial a l’estudiant guanyador.

]]>
<![CDATA[ Revisa el títol de família nombrosa per a la matrícula del curs vinent ]]> Tue, 02 Apr 2019 00:00:00 +0200

Recorda que per poder continuar gaudint d’aquesta bonificació per al curs 19/20, el teu carnet de família nombrosa ha d’estar vigent a data de començament del curs. 

Per tant, ens has de fer arribar el títol renovat el més aviat possible, per poder introduir les dades al teu expedient i així quan facis l’automatrícula del curs 19/20 ja et consti i puguis gaudir d’aquesta bonificació.
Et recordem que pots sol·licitar la renovació al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Procediment de tramitació: mitjançant l’e-Secretaria (bonificacions i descomptes). Cal que adjuntis la documentació acreditativa escanejada en format .pdf.
Consulta tota la informació a la web del TecnoCampus: Dret a bonificacions.
 

]]>
<![CDATA[ Presenta una proposta fins al x de x! ]]> Tue, 02 Apr 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus convoca per segon any consecutiu el concurs “Dissenya la carpeta del TecnoCampus” per escollir de manera participativa com serà la carpeta que es lliurarà als nous estudiants matriculats el curs 2019-2020. El període de presentació de propostes és del 5 d'abril al 5 de maig del 2017.

Poden participar-hi tots els estudiants matriculats al TecnoCampus durant el curs 2018-2019. Entre tots els projectes rebuts, un jurat farà una selecció d’un màxim de cinc propostes finalistes, que es publicaran a la pàgina web del TecnoCampus. Entre els finalistes, es farà una votació oberta a tots els estudiants per escollir la proposta guanyadora. El període de votació de les propostes finalistes serà del dia 9 al 15 de maig. La proposta guanyadora serà anunciada el dia dijous 18 de maig.

L’estudiant que guanyi el concurs rebrà un xec regal per valor de 300 euros. La seva proposta, revisada pel dissenyador del TecnoCampus, serà el disseny de les carpetes del curs acadèmic 2019-2020, i s’inclourà la signatura de l’autor a la solapa de la carpeta.
Trobaràs tota la informació relativa a la convocatòria aquí. A continuació, et facilitem les plantilles a seguir per presentar la proposta:
• Plantilla
• Mides

La mida màxima per penjar la proposta és de 5 megabytes i per aquest motiu, en la fase de valoració només es demanarà a l’estudiant que enviï l’arxiu en format .jpg. Només es demanarà la proposta en format vectorial a l’estudiant guanyador.

Tota la informació aquí.
 

]]>
<![CDATA[ La intel·ligència artificial millora el sistema de diagnòstic del TDAH ]]> Tue, 02 Apr 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Braingaze, ubicada en el TecnoCampus, llança un software innovador que agilitza la recollida d’informació dels símptomes del pacient i proveeix més objectivitat en el seu diagnòstic.

Braingaze va néixer l’any 2013, quan els fundadors Hans Supèr i Laszlo Bax varen començar a investigar el que van batejar com “vergència cognitiva”: la predicció dels petits moviments dels ulls com a marcador pel processament visual cognitiu.

Gràcies a aquest mètode i a la seva llarga experiència, l’empresa ha desenvolupat sistemes de diagnòstic molt més objectius i ràpids com Bgaze Clinic, un sistema que mesura el moviment dels ulls del pacient i identifica un marcador que permeti diagnosticar el TDAH, i també el BGaze Light, aquest facilita el recorregut de la informació i símptomes de part dels cercles pròxims del pacient i també proveeix objectivitat a l’hora de fer un diagnòstic.

Amb la intenció de continuar avançant, Braingaze està treballant en oferir teràpies per millorar els símptomes d’aquest trastorn per mitjà d'un tractament digital utilitzant tasques computeritzades controlades amb la mirada. Per altra banda, també ha començat a obrir-se camí en el diagnòstic d’altres trastorns com l’Alzheimer i l’autisme. L’objectiu de l’empresa es convertir-se en líders mundials de noves tecnologies en el sector de la salut mental.

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ "Regalavideos": gravar vídeos, una activitat inoblidable i màgica ]]> Tue, 02 Apr 2019 00:00:00 +0200

Regalavideos és una productora audiovisual de l’empresa Laiet Comunicació, ubicada al TecnoCampus, que ofereix la possibilitat de gravar un videoclip, una pel·lícula o un lipdub.

Josep Rubio, productorexecutiu de Regalavideos, afirma que el rodatge és una activitat lúdica per fer amb la família o amics i el resultat final és un vídeo que serà un record inoblidable per tota la vida.

L’empresa organitza tot el rodatge, busca la localització propera al client, subministra el vestuari, l’atretzo i després grava. Posteriorment edita el vídeo afegint música, preses falses, títols i crèdits amb els noms dels participants. I també dissenyen el pòster de la pel·lícula.

El seu eslògan és: “Si no t’emociona, et retornem els diners”.

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Sigma Industrial Precision explora el mercat de Portugal amb el programa Go Global ]]> Tue, 02 Apr 2019 00:00:00 +0200

Sigma Industrial Precision, empresa participant a la segona edició del programa d’internacionalització  Go Global, fa ús del servei de softlanding de TecnoCampus al parc tecnològic de Lispolis a Lisboa.

L’objectiu del viatge va ser explorar l’encaix de la seva solució de manteniment predictiu industrial en el sector hidràulic portuguès. En aquest sentit, Patricio Sáez, CEO de Sigma Industrial Precision, es va poder reunir amb les principals empreses locals del sector i ha valorat molt positivament la qualitat dels contactes prèviament prospectats. L’equip de Go Global i els consultors van treballar conjuntament en el desenvolupament d’una agenda de reunions, validada pel parc tecnològic de Portugal.

La convocatòria per participar a la tercera edició del programa Go Global està oberta fins al 12 d’abril. 8 empreses es podran beneficiar del 60% del cost total del programa. El programa també inclou assessorament expert en comerç internacional i màrqueting digital internacional.

]]>
<![CDATA[ El Grup de Recerca GRI-AFIRS lidera un estudi sobre l’impacte del suc de remolatxa en el rendiment esportiu ]]> Mon, 01 Apr 2019 00:00:00 +0200

El Grup de Recerca sobre activitat física i salut GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut col·labora amb l’equip de competició de rem de Badalona del Club Nàutic Bétulo en un estudi sobre l’efecte del suc de remolatxa com a suplement d’alt nivell per millorar el rendiment esportiu.

En el marc d’aquest estudi, vuit atletes de l’equip masculí de rem van visitar els dies 8 i 15 de febrer el laboratori LARS del TCM6 per realitzar una prova en la qual havien de fer 2.000 metres a contrarellotge en remergòmetre, amb l’anàlisi de gasos, per avaluar la resposta fisiològica a l’esforç. L’objectiu de l’estudi és comprovar l’efecte ergogènic que té prendre un suplement de suc de remolatxa tres hores abans de l’esforç per veure els efectes positius del nitrat, un component químic que la remolatxa té en grans concentracions.

La investigació la lidera el professor Manuel V. Garnacho amb el suport de Guillem Palau, estudiant del Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva, i Marina Berbel, dietista-nutricionista del Club Nàutic Bétulo. De fet, la recerca es basa en un estudi previ d’aquest mateix grup de recerca, publicat a l’octubre del 2018 a la International Society of Sports Nutrition, on s’analitzaven els efectes d’una dosi única de remolatxa en el rendiment de la prova de temps de ciclisme en el llindar de ventilació d’intensitat en triatletes masculins.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Noemí Serra participa en un congrés sobre obesitat infantil ]]> Mon, 01 Apr 2019 00:00:00 +0200

La professora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut Noemí Serra ha participat en el congrés de la Societat Espanyola d'Obesitat (SEEDO) que va tenir lloc els dies 13, 14 i 15 de març a Vigo. Ho ha fet com a moderadora de diverses taules rodones: '"Epidemiología de la Obesidad Infantil en España: estudio ENPE", "Obesidad y actividad física en niños y adolescentes españoles" i "Complicaciones emergentes de la obesidad infantil", una taula rodona basada en l'obesitat infantil dins del territori espanyol.

El congrés SEEDO, que enguany ha arribat a la quinzena edició, és un esdeveniment que any rere any convoca experts de tot l'Estat en obesitat i malalties metabòliques i se centra a prestar atenció a l'obesitat infantil i totes aquelles mesures que permeten prevenir-la, posant el focus en l'activitat física i l'esport.

El congrés té un programa dinàmic i atractiu per a tots aquells professionals, no només metges, que inclou la participació multidisciplinària de dietistes, nutricionistes, infermeres, psicòlegs, educadors i investigadors clínics, per tal de tenir una visió més amplia i així poder trobar nous enfocaments i solucions al repte que suposa l'obesitat en les societats del segle XXI.
 

]]>
<![CDATA[ El Grup de Recerca SSIT realitza un projecte de reconstrucció històrica del paisatge sonor d’Amposta ]]> Thu, 28 Mar 2019 00:00:00 +0100

El Grup de Recerca del So, Silenci, Imatge i TecnoCampus (SSIT) de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, coordinat pel professor Daniel Torras, realitza un projecte d’investigació on per documentar la tipologia de sons que existien a principis del segle XX a Amposta en els dies de mercat a la plaça.

La investigació, que es duu a terme en el marc d’un acord amb l’Ajuntament d’Amposta, es porta a terme mitjançant la consulta d’arxius, sons enregistrats i entrevistes amb experts de la zona. Després d’aquesta fase de recerca, s’enregistren els sons vetllant perquè es respecti el tipus de context i espai acústic original i per tant, recreant una escena històrica tal i com se sentia en el seu moment. Posteriorment, aquests paisatges sonors recuperats s’exhibiran en la Festa del Mercat a la Plaça, que se celebra del 17 al 19 de maig, fent també la festa extensiva a col·lectius amb dificultats visuals.

Aquest projecte s’emmarca dins de la línia de recerca sobre paisatges sonors que ha obert el grup SSIT amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, el grup MUSC i els investigadors Fernando Madonado i Robert Bartí.
 

]]>
<![CDATA[ Més d’un centenar d’empresaris i emprenedors se citen a la Matinal de la Reempresa de Mataró ]]> Thu, 28 Mar 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha acollit aquest dijous al matí la setena edició de la Matinal de la Reempresa, un matí d’activitats i conferències destinades a persones que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

L’acte, que ha reunit a un centenar d’assistents, ha estat coordinat conjuntament per l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus, l’Ajuntament del Masnou i el Centre Innova de l’Ajuntament de Pineda de Mar en la seva qualitat de punts d’atenció de Reempresa.

David Bote, alcalde de Mataró i president del TecnoCampus; Roger Pumares, cap del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona; Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya i de la patronal Cecot i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, han estat presents a l’acte de benvinguda de la matinal.

A la jornada també hi ha assistit la primera tinenta d’alcalde de la ciutat, Núria Moreno, així com la presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Roser Moré, entre diversos tècnics i tècniques i caps de promoció econòmica dels diferents punts d’atenció participants a la matinal i altres representants d’entitats i associacions de la comarca.

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha posat en valor que Reempresa serveix per “mantenir viu el teixit empresarial del nostre territori” i ha destacat que “des del 2013, 58 negocis mataronins no han hagut de tancar gràcies a aquest servei”.

Per altra banda, el president de Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, ha agraït el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Mataró així com també d’entitats i associacions empresarials del territori “que comparteixen un mateix objectiu: fer créixer econòmicament la ciutat i la comarca”.

Aquesta acció de treball en xarxa promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el 2016 van renovar la Diputació i la patronal Cecot per consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 punts d’atenció de la demarcació de Barcelona.

L’acte s’ha estructurat en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar possibles cedents i reemprenedors interessats en el programa, un elevator pitch on diferents empresaris han pogut presentar la seva empresa a diferents emprenedors en poc més d’un minut i mig i un espai de matchings, on els participants han disposat de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. 
Durant l’espai de matchings, les persones cedents d’una empresa també han tingut l’oportunitat de reunir-se amb Gestors de Negoci de CaixaBank i han pogut resoldre dubtes relacionats en com poder finançar la compra d’una empresa.

 

]]>
<![CDATA[ L’empresa Schunk cedeix una pinça robòtica d’última generació per a les pràctiques dels estudiants d’enginyeria electrònica ]]> Mon, 25 Mar 2019 00:00:00 +0100

Els estudiants del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l’Escola Superior Politècnica realitzaran simulacres de programació de robòtica amb una pinça pneumàtica universal de tres dits cedida per l’empresa alemanya Schunk, allotjada a la torre TCM3 del parc tecnològic del TecnoCampus.

Es tracta d’un model d’última generació JGZ, que ja s'ha instal·lat aquest mes de març al robot IRB120 de l'empresa ABB, a l'Escola Superior PolitècnicaEl robot en el qual s'ha instal·lat el nou sistema es troba al laboratori de l'edifici TCM3 del parc empresarialLa nova pinça permet una programació més precisa i s'adapta millor a la geometria de les peces amb les quals el robot està dissenyat per treballar. A més, té usos molt diversos en la indústria, des de la construcció i el maneig de màquines, fins a l'acoblament i l'automoció. El material amb què està elaborada -aliatge d'alumini d'alta resistència- fa que el seu pes sigui molt baix, característica que, juntament amb les dimensions compactes, permeten una major precisió d'agafada.

La robòtica apunta a ser imprescindible en un escenari no massa llunyà i les professions vinculades al sector tecnològic seran les més demandades durant els pròxims anys. No és d’estranyar, doncs, que empreses com l’alemanya SCHUNK, referent mundial en tècniques de subjecció i agafada, aprofiti la seva ubicació al TecnoCampus de Mataró per connectar amb els futurs professionals del sector.

Sinergies entre el món acadèmic i el professional
L’entrega d’aquesta pinça robòtica se suma a un conjunt de col·laboracions existents entre el TecnoCampus i Shunk, sucursal de la companyia alemanya a Espanya ubicada a la torre TCM3. Ambdues entitats han signat diversos acords per generar sinergies, un d’ells vinculat a la jornada Màster Linnk en Mecatrònica, que se celebra al Tech-Center de la companyia, un taller dirigit a estudiants batxillerats tecnològics i de segon de cicles formatius de grau superior especialitzats on els alumnes poden tractar la robòtica i la mecànica des d’una vessant pràctica.
 

]]>
<![CDATA[ Una trentena de noies participen a la primera hackató en femení de Mataró ]]> Mon, 18 Mar 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus ha celebrat aquest dissabte 16 de març la primera edició de la HackGril, on una trentena de noies d’entre 12 i 18 anys han treballat propostes tecnològiques per millorar la recollida selectiva de residus.
Durant tot el dia estudiants de l’Escola Superior Politècnica van acompanyar com a mentors les participants de la primera hackató en femení de Mataró, que també van assistir a tallers de dinamització i definició de projectes, prototipatge d’aplicacions, disseny 3D i programació i robòtica.

Els grups van treballar en els projectes fins a les sis de la tarda, quan es va celebrar l’entrega de premis en un acte obert a les famílies i a la ciutadania en general. El premi Hedy Lamarr al projecte més creatiu el van guanyar Anna Muñoz, Eva Maderulo, Gloria López, Andrea Peña i Clara Vives amb un joc de realitat augmentada per aprendre a llençar els residus en el contenidor corresponent. El premi Ada Lovelance al projecte més innovador va ser per Marissa Collet, Ivet Malé, Xènia Malé, Michelle Jané i Laura Ruiz per una aplicació mòbil dirigida a famílies que reciclatge i a través de la qual pots obtenir descomptes en establiments col·laboradors. Per últim, el premi Francesc Elizabeth Allen al projecte més compromès socialment es va atorgar a Clara Ramos, Jalila Kasmi, Yasmin l’Harrak, Irene Alcaide i Laia Vida, que van presentar unes brosses sostenibles per posar als carrers de la ciutat que estan connectades a una app que permet escanejar el codi QR dels productes i t’indica on llençar-los.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte TecnoGirl per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre les més joves, impulsada pel TecnoCampus amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques de Mataró Pompeu Fabra i Antoni Comas.
La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Berandó; la gerent del Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano; i la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, van coincidir a assenyalar en els seus respectius discursos que projectes com el TecnoGirl permeten posar en valor el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia i incentivar les vocacions tecnològiques entre les més joves, clau per reduir la brexta de gènere al món laboral en l’àmbit STEM, vinculat a la ciència, la tecnologia i les matemàtiques.

Alguns mitjans s’han fet ressò de la jornada d’aquest cap de setmana, que va sortir al Telenotícies vespre de TV3 d’ahir, a partir del minut 18‘ 53”:


 

]]>
<![CDATA[ Estudiants d’Infermeria realitzen pràctiques hospitalàries a Nepal dins de l’acord amb l’Associació Pont Solidari al Món ]]> Fri, 15 Mar 2019 00:00:00 +0100

Marina Mercado i Eva Teixidó, estudiants de quart curs del Grau en Infermeria del TecnoCampus, ha realitzat una estada de pràctiques a l’hospital Aatmiya Community Hospital de Nepal del 24 de gener al 4 de març. La iniciativa ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració que de l’Escola Superior de Ciències de la Salut amb l’Associació Pont Solidari al Món, i que compta amb el patrocini del centre cinecològic i obstètric de Mataró CGO Mèdic.

“He après a treballar en un àmbit sanitari sense tenir tants recursos, a arribar al mateix resultat d’altres maneres”, explica Mercado. Durant l’estada han tingut la oportunitat d’aprendre a treballar en el laboratori a realitzar una campanya de prevenció i higiene a 28 estudiants d’una escola de Nepal, sobretot per sensibilitzar els més petits de la importància de rentar-se les mans i les dents. “Els avanços són més lents perquè hi ha una gran feina de sensibilització per aconseguir que les persones vegin l’hospital i la sanitat com a propers i no com a l’últim recurs quan el marge d’error que té el sanitari ja és mínim”, afegeix Mercado. 

Aquest és el segon any consecutiu que estudiants d’últim curs poden donar servei integral de salut curativa a la població nepalesa. Mercado valora molt positivament que des de la universitat s’ofereixi la oportunitat de treballar en altres entorns: “En aquest viatge potser no aprens tècniques innovadores, però t’ensenya una realitat molt valuosa com a professional i sobretot treballes la relació amb el pacient”.
 

]]>
<![CDATA[ Conveni amb MicroBank per incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora ]]> Fri, 15 Mar 2019 00:00:00 +0100

El director general del Tecnocampus, Josep Lluís Checa; el director de Negoci de MicroBank, Àngel Soto; i la directora d’Àrea de Negoci de CaixaBank al Maresme Centre, Nuria Montolio, han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament d'un milió d'euros per a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius més vulnerables.

Sobre la base d'aquest acord, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social del Maresme.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros. Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per la Fundació Tecnocampus.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, i poden accedir-hi persones que no disposen de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, el Tecnocampus es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, i dirigir les persones físiques o jurídiques assessorades a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau, aprovi les sol·licituds de finançament.

MicroBank és l'únic banc a Espanya dedicat principalment al finançament de projectes a través de microcrèdits. Participat íntegrament per CaixaBank, completa el compromís de l'entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu en la societat. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permeten superar una dificultat temporal i faciliten el desenvolupament personal i familiar.

En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 4.400 oficines de CaixaBank, hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins avui, MicroBank ha signat convenis amb 598 entitats col·laboradores de tot Espanya que vetlen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.
 

]]>
<![CDATA[ Proyectos Gestión Conocimiento, Business Intelligence per millorar la presa de decisions ]]> Thu, 14 Mar 2019 00:00:00 +0100

Proyectos Gestión Conocimiento, empresa situada en el Parc empresarial del TecnoCampus, va participar al Congrés Nacional d’Innovaciói Serveis Públics que es celebra a Madrid, a la seu de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.

PG Conocimiento és una empresa fundada l’any 2000 especialitzada en el desenvolupament i implementació de sistemes propis de Business Intelligence, Big Data i Machine Learning. Mara Gómez, sòcia fundadora, explica com posen la tecnologia al servei de les organitzacions perquè millorin els seus resultats mitjançant l’anàlisi i la monitorització dels processos i de l’estratègia.

En la presentació a Madrid, varen mostrar dos exemples de l’aplicació d’Atlas SBI en l’administració pública, amb un punt d’informació per tots aquells organismes que van voler apropar-se per conèixer la seva proposta.

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Neon Style, roba esportiva dissenyada per i per a dones ]]> Thu, 14 Mar 2019 00:00:00 +0100

Neon Style, ubicada a la incubadora Reimagine Textile del TecnoCampus, ofereix dissenys atrevits per qualsevol esport.

L’empresa de roba esportiva femenina va ser creada l’any 2015. En els seus inicis, era una marca  dirigida a totes aquelles usuàries que practiquen esport de raqueta, sobretot pàdel. Gràcies a la gran acceptació de la marca, han pogut ampliar el segment i oferir roba a totes les dones a qui  agrada realitzar qualsevol tipus d’esport.

Neon crea des de zero la peça, amb un disseny creat per dones, i és una marca de proximitat. A més, s’encarreguen de portar tot el control del procés de creació, producció i logística. Aquest control permet que Neon arribi asl clients en menys de 48 hores.

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Business Corner de NexTRet el proper dimarts 19 de març ]]> Thu, 14 Mar 2019 00:00:00 +0100

Cloud, públic o privat?

El TecnoCampus i l’empresa del parc NexTReT et conviden el pròxim 19 de març al Business Corner  “Cloud, públic o privat?”.

Vols pujar informació al núvol però no saps per on començar ni que és millor per a la teva empresa? Vine a la sessió i t’explicaran on estan els cloud, els avantatges del núvol públic i privat, els tipus de serveis i resoldran els teus dubtes.

L’objectiu de la sessió és conèixer quin tipus de núvol és el més adequat per la teva empresa, cloud públic, privat o híbrid, així com els avantatges que et proporcionarà la seva utilització.

També aprofitaran per fer una visita guiada al CPD (Centre de processament de dades) que tenen al TecnoCampus i on es troba una part del núvol de NexTRet.

Assistència limitada i per estricte ordre d’inscripcions.

T’hi esperem!

Per inscriure-t'hi, clica a l’enllaç.

]]>
<![CDATA[ “Teníem el repte de construir el primer tren en el món a circular a 300km/h al desert” ]]> Thu, 14 Mar 2019 00:00:00 +0100

Mariano de la Vega és graduat en Enginyeria Tècnica Industrial, especialitzat en Electrònic Industrial al TecnoCampus (1996), i és membre del Consell Alumni com a representant de l’àmbit d’enginyeria industrial. Amb més de 26 anys de trajectòria a Talgo, actualment és el Director de les Bases de Manteniment Talgo a Barcelona. Ha treballat en diferents projectes nacionals i internacionals, un dels més recents com a cap de projecte de l’AVE d’Aràbia Saudí entre les ciutats sagrades de Meca i Medina.

Et vas graduar en Enginyeria Tècnica Industrial el 1996, dins de l’especialitat d’Electrònica Industrial. Com ha canviat el sector des de llavors?
El sector ha evolucionat molt des de llavors, s’ha produït una revolució tecnològica important on l’electrònica convencional ha donat pas a sistemes intel·ligents integrats i programables. A més, cal tenir en compte que la competència entre proveïdors cada cop és més dura degut a la globalització.

Portes més de 26 anys treballant a Talgo, empresa líder del sector ferroviari espanyol. Actualment ets el director de les Bases de Manteniment Talgo a Barcelona. En què consisteix la seva feina?
Soc responsable de la gestió i de l’organització d’operacions de manteniment dels trens de Talgo a Barcelona, tant dels trens convencionals com els d’alta velocitat. Com a responsable de dos centres de manteniment de trens el que més m’agrada és la gestió de l’equip humà i de tots els recursos, tècnics i materials, que tenim a disposició. M’omple de satisfacció veure com tots treballem de manera col·laborativa per assolir uns reptes i objectius comuns.

Una de les seves funcions és gestionar les persones de les dues bases, unes 200 persones. Quines són les claus per gestionar un equip humà amb èxit?
No crec en una fórmula magistral que doni bons resultats a tot arreu, però considero que la motivació del personal és fonamental. Això s’aconsegueixi oferint reptes professionals de manera contínua, transmetent la informació de manera transversal a tots els nivells i amb una gestió honesta i responsable. És per això que la direcció i els caps de departament han de ser un exemple per a la resta de l’equip.

Has tingut la oportunitat de treballar en diferents projectes nacionals i internacionals. De fet, l’últim projecte ha estat com a cap de projecte de l’AVE d’Aràbia Saudí entre les ciutats sagrades de Meca i Medina. Tot un repte, no?
Les dimensions del projecte, més de 6.000 milions d’euros, la complexitat pròpia del país i la part tècnica del projecte l’han convertit en un gran repte professional i en una experiència vital en tots els sentits. Hi havia un repte tècnic que consistia a dissenyar el primer tren en el món a circular a 300 km/h al desert. Per aconseguir-ho, es van fer una sèrie d’adequacions dels trens AVE d’Espanya per al desert, creant un paquet de “desertització” que constava de mesures tècniques per evitar l’efecte de la sorra, com protecció en vidres, bufadors d’aire a les rodes, aerodinàmica i filtres especials; i les altes temperatures, amb equips d’aire condicionat més potents. Vam culminar el projecte amb els resultats esperats, però ara cal fer un seguiment de la seva evolució en el temps i dels quilòmetres d’explotació comercial amb els viatgers.

La irrupció de les noves tecnologies també han tingut un gran impacte en el sector del transport. Quines creus que seran les principals transformacions en els propers anys? Estem preparats per afrontar-les?
Crec que estem en una era on avancem a una velocitat cada cop més exponencial. Els principals canvis estaran vinculats a sistemes cada cop més intel·ligents, fiables i ràpids, però, alhora, més ecològics i en sintonia amb el respecte cap al medi ambient. Les noves generacions venen més preparades, amb una mentalitat més oberta i sobretot, més conscienciades amb el medi ambient.


I pel que fa al sector ferroviari, quins són els grans reptes? Quines són les principals línies estratègiques d’innovació de Talgo?
El ferrocarril anirà en aquesta mateixa línia, l’objectiu serà construir trens millors i més ecològics. Ja s’està treballant en trens amb propulsió de nitrogen o de tipus Hyperloop, on les càpsules poden assolir velocitats per sobre dels 1000 km/h, per exemple, i on l’impacte en el medi ambient serà cada cop més petit. Pel que fa a Talgo, també s’està treballar en aquest camp, dissenyant trens cada cop més segurs i fiables, més aerodinàmics perquè consumeixin menys, i on el big data i el machine learning jugaran un paper clau en la gestió de la informació.


Els estudiants que acaben els estudis universitaris s’enfronten a un món laboral cada cop més canviant, quina recomanació els donaries?
Als estudiants, començant pel meu fill quan ho feia, els recomano fer pràctiques a empreses mentre estudien, ja sigui durant el curs o a l’estiu a través del programa IAESTE que ofereix el Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus. Des del meu punt de vista, fer pràctiques aporta a l’estudiant una visió del món laboral que pot ajudar-lo a il·lusionar-se amb els estudis. 

Actualment segueixes mantenint relació amb la universitat a través del Consell Alumni, com a representant en l’àmbit de l’Enginyeria Industrial. Què t’aporta seguir-hi vinculat?
Considero que és una forma de compartir l'experiència professional amb la universitat, i aquest vincle universitat-empresa és molt important perquè acosta la indústria a la universitat i permet als futurs graduats tenir una visió més propera del mercat laboral.

Ens llegeixen molts Alumni que estan fent els seus primers passos al món laboral. Quin consell els donaries per començar amb bon peu aquesta nova etapa?
Cal tenir il·lusió i somniar en aconseguir allò que es desitja professionalment, lluitant sense defallir. Les empreses busquen persones que sumin, que aportin enginy, idees fresques i noves maneres de fer les coses. En definitiva, persones que ho qüestionin tot i que siguin molt creatives però, a la vegada, que siguin modestes, bones persones i que aprenguin de l’experiència dels companys.

]]>
<![CDATA[ L'emprenedor del TecnoCampus Carlos Martínez, nou president de PIMEC Joves Maresme ]]> Wed, 13 Mar 2019 00:00:00 +0100

El mataroní Carlos Martínez és el nou president de PIMEC Joves Maresme, després que el Comitè Executiu de l’entitat hagi aprovat el seu nomenament. Martínez, de 29 anys, és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i màster en Emprenedoria i Innovació pel TecnoCampus, i CEO d’Epinium, l’empresa que ell mateix va fundar el 2015, ubicada a a incubadora d'empreses del TecnoCampus.

El nou president arriba amb la voluntat d’aprofitar tota l’experiència que ha adquirit com a emprenedor per transformar-la en activitats, formacions i networkings que posin els recursos a l’abast dels joves empresaris per així maximitzar les seves probabilitats d’èxit.

Carlos Martínez és el fundador i l’actual CEO d’Epinium, una empresa que es dedica a ajudar les marques a vendre més dins el gegant Amazon. És l’única empresa espanyola certificada per Amazon (n’hi ha menys de 60 al món) i en tan sols quatre anys de vida ha aconseguit nombroses fites, entre les quals participar a la Techstars, la millor acceleradora tecnològica del món, i a la TechCrunch Disrupt, la major fira de startups del món, a San Francisco. A més a més, Martínez va ser guardonat amb el premi UPF Emprèn el 2016 i amb el premi Creatic el 2017.

Pots consultar la notícia sencera aquí.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró imparteixen un taller sobre metodologies transformadores adreçat las ens locals ]]> Tue, 12 Mar 2019 00:00:00 +0100

El Servei de Qualitat, Aprenentatge i Innovació Docent (SQAI) del TecnoCampus i el Servei d’Estratègia i Avaluació de l’Ajuntament de Mataró van impartir un taller sobre metodologies transformadores a la jornada “Tallers d’innovació local”, celebrada el passat 7 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcleona. L’acte l’organitzava el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i hi van assistir prop de 250 persones interessades en com combatre l’excessiva burocràcia en l’àmbit públic.

Sota el lema “Blade Runner o buròcrata replicant”, la jornada estava adreçada als ens locals amb l’objectiu de treballar iniciatives pràctiques innovadores en l’àmbit de la transformació digital, principalment en tres eixos: bones pràctiques associades als serveis del AOC, projectes innovadors i metodologies innovadores. És en aquest tercer eix on s’emmarcava la col·laboració d’SQAI a través d’una sessió sobre com dissenyar metodologies transformadores, inspirades en experiències com el Camp d’innovació social, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament, el TecnoCampus i tres escoles de Mataró. El taller va comptar amb quaranta participants de diferents ajuntaments, que van treballar en la creació d’estratègies de treball col·laboratives vinculades a la sostenibilitat.
 

]]>
<![CDATA[ L’empresa Salicru, el TecnoCampus i la UOC col·laboren en la formació d’especialistes en Transformació Digital en el marc del Màster en Indústria 4.0 ]]> Tue, 12 Mar 2019 00:00:00 +0100

El curs 2017–18 es va iniciar la primera edició del Màster en Industria 4.0 organitzat conjuntament per els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació (EIMT) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i l’Escola Superior Politècnica de TecnoCampus (ESUPT), centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.

Es tracta d’un màster propi, no presencial i amb una durada prevista de dos cursos, que es desenvolupa sobre la plataforma de formació en línia de la UOC. Els continguts del màster estan organitzats en quatre especialitzacions de 12 crèdits ECTS cada una (Desarrollo de Sistemas Ciberfísicos, Integración de Sistemas Ciberfísicos, Fabricación Inteligente i Transformación Digital de la Empresa ), i que tracten amb profunditat i a partir de l’estudi de casos reals les diferents tecnologies i els aspectes de transformació del negoci que són la clau de la Indústria 4.0, amb l’objectiu de proporcionar una formació integradora.

En aquest marc, l’empresa Salicru ha col·laborat en el desenvolupament de l’especialització de Transformació Digital de l’Empresa, aportant un cas d’estudi basat en el seu model d’empresa i en les necessitats i reptes a que ha de fer front una empresa que dissenya, fabrica i manteniment de productes que garanteixen el subministrament elèctric continu.

El cas que ha preparat Salicru parteix d’uns objectius estratègics de producte i de servei, i té en compte les diferents disciplines que intervenen en el disseny dels seus productes. Proporciona un esquema funcional, així com les demandes del sistema de producció, i les característiques del mercat.

El cas plantejat per Salicru no reflecteix exactament la realitat de l’empresa ni la infraestructura real, però permet plantejar als estudiants un cas basat en una empresa industrial real. Així, els estudiants poden aprendre dels problemes de la indústria real i discutir i proposar solucions sobre problemes multidimensionals: estratègia, negoci, digitalització, innovació, seguretat informàtica, intel·ligència de negoci i analítica de dades.

El cas proposat per l'empresa és la base sobre la qual es planteja la resolució de qüestions pràctiques a cada un dels mòduls de l’especialització: Gestió de la Transformació Digital, Gestió de la Innovació, Gestió de la Ciberseguretat i Analítica de Dades.

La participació de Salicru en el Màster Indústria 4.0 és una mostra del compromís de l’empresa en el seu camí cap a la transformació digital, tal com diu Jordi Montero, director de R&D de Salicru: "La participació de Salicru en aquest Màster sobre Indústria 4.0 ens permet un doble objectiu: col·laborar en la formació d’enginyers especialitzats en l’aplicació de la Indústria 4.0 i, al mateix temps, poder recollir propostes innovadores sobre el model d’empresa i la manera de treballar amb un producte i un mercat com el nostre. És una col·laboració a tres bandes en la que tots hi guanyem, universitat, empresa i estudiants."

PerJordi Ayza, professor responsable de l’especialització Transformación Digital de la Empresa, "poder treballar sobre un cas pràctic proposat per una empresa com Salicru, que té plantejat el repte de la Indústria 4.0 i que està seguint el camí de la transformació digital, ens permet plantejar als estudiants del màster un cas real, amb problemes reals i amb tota la complexitat d’una empresa amb tecnologia avançada, amb un entorn productiu globalitzat i amb un mercat plural i internacional."

Per la seva part, el Pere Tuset, professor responsable del Màster en Indústria 4.0 per part de la UOC, remarca els beneficis de la col·laboració entre les tres entitats: "A la UOC, universitat líder en la formació superior en línia, vam entendre que oferir aquest màster industrial, que exigeix treballar un conjunt ampli de disciplines i, al mateix temps, amb un equip de professionals amb experiència industrial real, requeria treballar col·laborant amb altres entitats. La organització d’aquest màster amb l’ESUPT i la col·laboració amb empreses com SALICRU ens permet oferir, com volíem, el millor Màster en Indústria 4.0 del mercat."

Salicru investiga i desenvolupa equipament d’electrònica de potència per garantir un subministrament elèctric continu, net i fiable, i és l’empresa líder indiscutible d’aquest sector al mercat espanyol. 

]]>
<![CDATA[ Oferir formació a la gent gran és clau per afrontar l’envelliment d’una forma saludable ]]> Mon, 11 Mar 2019 00:00:00 +0100

La professora Esther Cabrera, l’estudiant del Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l'Envelliment Carla Chacón i diversos professionals del Consorci Sanitari del Maresme han publicat recentment un article a la revista científica Aquichan sobre les necessitats formatives de les persones grans com un factor clau per afrontar l’envelliment de forma saludable.

Amb el títol How to Undertake Aging in a Healthy Way: Changes and Opportunities, l’article descriu les característiques sociodemogràfiques de les persones adultes d’entre seixanta i setanta anys de la ciutat de Mataró i la seva relació amb el grau de coneixement i les necessitats formatives percebudes per afrontat un envelliment saludable.

L’article es basa en un estudi realitzat a Mataró que es va dur a terme amb la col·laboració del Consorci Sanitari del Maresme i l’Ajuntament de Mataró. En aquest sentit, els resultats de l’estudi mostren que entre la població adulta major hi ha la necessitat de rebre formació per afrontar l’envelliment de forma saludable, sobretot en aspectes com les possibles limitacions causades per l’envelliment, l'ús de medicaments, el funcionament del sistema sanitari, l'accés als recursos socials, les noves tecnologies, la cura dels familiars malalts i els hàbits de vida saludables.

Actualment, el creixent envelliment poblacional comença a exercicr una gran pressió sobre els sistemes socials i de salut. Per això, cal conèixer les necessitats de les persones grans i trobar respostes que els permetin mantenir la seva autonomia, independència funcional i qualitat de vida durant el més temps possible.
 

]]>
<![CDATA[ El postgrau en gestió de cooperatives gradua la segona promoció ]]> Fri, 08 Mar 2019 00:00:00 +0100

El postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses de l'Economia Social va celebrar dimarts passat l'acte de graduació dels 19 estudiants que han completat els estudis en la segona promoció. L'acte, presidit per l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va comptar amb l'assistència de Francesc Gonzàlez, de la direcció general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat. Tots dos van destacar la importància que les formes d'organització empresarial de tipus cooperatiu es coneguin a la universitat, perquè són instruments per plantejar formes de producció i consum que tenen en compte altres factors que no són la maximització del  benefici. En aquest sentit van reiterar el suport que donen al postgrau, i que permet que es pugui cursar gratuïtament si es compleixen els criteris d'admissió.

El director de la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus, Eloi Serrano, i el director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, van apuntar que el postgrau és una aposta de futur, amb dues promocions graduades i una tercera que inicia les classes aquets mes de març.

En l'entrega de diplomes hi va participar també el director general de Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé, ja que aquesta entitat financera dóna suport econòmic a la Càtedra d'Economia Social.

]]>