Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 en <![CDATA[ L'escriptora Care Santos inaugurarà el curs acadèmic el proper 24 d'octubre ]]> Tue, 17 Oct 2017 00:00:00 +0200

L'acte d'inauguració del curs acadèmic 2017-2018 tindrà lloc el proper 24 d'octubre a les 12h, amb l'escriptora mataronina Care Santos com a convidada. Santos pronunciarà la lliçó inaugural, que durà per títol “Per què serveix la ficció?”. L'acte serà presidit per l'alcalde de Mataró, David Bote.

Per assistir a l'acte, cal fer la inscripció a agenda.tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ Els estudiants del grau en Infermeria podran fer pràctiques al Nepal ]]> Mon, 16 Oct 2017 00:00:00 +0200

Els estudiants de quart curs del grau en Infermeria del TecnoCampus podran participar en un projecte solidari al Nepal durant aquest curs acadèmic, gràcies a un acord amb l'Associació Pont Solidari al Món.

La presidenta d'aquesta associació de metges i infermeres, Marta Miquel, i la directora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera, han signat l'acord que permetrà aquestes estades en pràctiques per part de dos estudiants i un professor del grau, que els acompanyarà. Es tracta de contribuir a la millora de l'atenció sanitària en aquest país, molt malmesa pels terratrèmols del 2015. 

]]>
<![CDATA[ El professor Jordi Roquer obté el doctorat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona ]]> Mon, 16 Oct 2017 00:00:00 +0200

Jordi Roquer, professor del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, va obtenir el passat mes de juny el títol de Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Roquer va obtenir la qualificació cum laude amb la presentació de la seva tesi doctoral, titulada “Els sons del paper perforat: aproximacions multidisciplinàries al fenomen de la pianola”.

L’estudi planteja una aproximació del tema des dels punts de vista històric, social i tecnològic en un període de recerca de set anys. En aquest sentit, la tesi ha permès documentar qüestions inèdites sobre les indústries musicals a principis de segle XX i localitzar obres desconegudes de compositors com Manuel Blancafort, Frederid Mompou o Joaquín Rodrigo.

La tesi també fa una aportació rellevant pel que fa a la tecnologia aplicada, ja que presenta un sistema de digitalització especialitzat en el que es plantegen projectes de preservació d’aquest suport sonor. En aquest sentit, l’obtenció de models de tecnologia aplicada a la preservació d’arxius sonors és, actualment, un camp de valor indiscutible dins de les anomenades humanitats digitals. És per això que les recerques vinculades a la tesi han rebut diversos guardons internacionals, entre els quals destaquen el Grammy Cultural Foundation o el reconeixement atorgat per la Association for Recorded Sound Collections (ARSC) dels Estats Units.


  

]]>
<![CDATA[ El Grau en Fisioteràpia, present en un congrés europeu amb altres universitats de l’àmbit de la salut ]]> Mon, 16 Oct 2017 00:00:00 +0200

Les professores del Grau en Fisioteràpia del TecnoCampus Luciana Moizé i Raquel Sebio, coordinadora del grau i responsable de la menció internacional d'aquests estudis, respectivament, van assistir al congrés European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE) el 22 i 23 de setembre a Reykjavik (Islàndia) en representació de l'Escola Superior de Ciències de la Salut.

La 22a edició d'aquest congrés anual va reunir membres de diverses universitats de la Unió Europea en l'àmbit de la salut, amb l'objectiu de fomentar la col·laboració en l’àmbit de la fisioteràpia tant sobre aspectes acadèmics com d’investigació. En aquest sentit, el congrés van comptar amb la presència de 200 estudiants i professors, que van debatre sobre qüestions com noves metodologies d’ensenyament, unificació de plans d’estudi dins del territori europeu o estratègies d’avaluació transversals.

]]>
<![CDATA[ El professor Eloi Serrano participa en un llibre del CIDOB sobre Cuba ]]> Mon, 16 Oct 2017 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus Eloi Serrano participa amb un capítol sobre les relacions comercials entre Cuba i Espanya en un llibre editat pel CIDOB titulat “Nueva etapa entre Cuba y la UE. Escenarios de futuro”.

El llibre analitza el rol que pot tenir la Unió Europea en el nou escenari de reformes que s’ha obert a Cuba. El capítol de Serrano es centra a analitzar la influència de les reformes econòmiques del govern cubà per donar entrada als capitals estrangers; al mateix temps sosté que les nul·les relacions entre Cuba i els Estats Units ha estat un factor primordial per a les empreses espanyoles, que han pogut invertir a l’illa sense haver de competir amb inversors nord-americans. Explica que España és el principal soci inversor europeu i el tercer en importància per darrera de la Xina i Veneçuela.

Podeu baixar-vos el llibre en el aquest link.
 

]]>
<![CDATA[ Els professors Carlos Alonso i Marcos Faúndez publiquen un article a la revista indexada Cognitive Computation ]]> Mon, 16 Oct 2017 00:00:00 +0200

Carlos Alonso i Marcos Faúndez, professors de l’Escola Superior Politènica del TecnoCampus, han publicat recentment un article a la revista indexada a primer quartil dins l’ISI-JCR Cognitive Computation, que publica articles per a la difusió de la investigació, pràctiques actuals i tendències futures en la disciplina emergent de la computació cognitiva.

Amb el títol “A Comparative Study of In-Air Trajectories at Short and Long Distances in Online Handwriting”, el treball se centra en l’anàlisi dels moviments en l’aire en diferents tasques grafoescriturals, tant pel que fa a persones sanes com per les que pateixen patologies com el Parkinson o l’Alzheimer. L’estudi, que mostra per primer cop en quines situacions és important aquests tipus de moviments en l’aire, s’emmarca dins del treball que realitza el Grup de Recerca en el Tractament del Senyal de l’Escola Superior Politècnica.
 

]]>
<![CDATA[ Docents del Grau en Fisioteràpia participen a la Nit de la Fisioteràpia ]]> Fri, 13 Oct 2017 00:00:00 +0200

Esther Mur, Luciana Moizé i Raquel Sebio, professores del Grau en Fisioteràpia de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, van participar el 15 de setembre a la Nit de la Fisioteràpia.

Es tracta d’un acte que organitza anualment el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i que pretén ser un punt de trobada dels professionals en l’àmbit de la fisioteràpia.

Durant la jornada es va fer un reconeixement a tots els professionals que han obtingut el títol de doctorat en el darrer any, entre els quals es troba la professora Luciana Moizé, també coordinadora del Grau en Fisioteràpia del TecnoCampus. Com cada any, també es va entregar el Premi al Fisioterapeuta de l’Any 2017, atorgat a Carme Campoy, i el Premi June Nystrom 2017, que va rebre Jordi Vilaró.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus col·labora per segon any en la marxa cicloturista solidària Sepsis Challenge ]]> Mon, 09 Oct 2017 00:00:00 +0200

El 16 d’octubre es celebrarà a Mataró la segona marxa cicloturista contra la sèpsia a Catalunya, una iniciativa per recaptar fons per a l’estudi de la sèpsia greu i reduir la mortalitat d’aquesta malaltia.

La Sepsis Challenge l’organitza l’Ajuntament de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) amb el suport tècnic del TecnoCampus, entre d’altres entitats col·laboradores. La curs començarà a la rotonda de la Laia Larquera i finalitzarà al TecnoCampus. Es tracta de l’únic esdeveniment solidari a Catalunya sobre aquesta malaltia i, alhora, l’única activitat cicloturista que s’organitza a la ciutat de Mataró. El recorregut de la marxa té una distància de 77 km i passa pels principals ports de muntanya de la Serra Marina. Tot i que és una marxa de dificultat mitjana, s’ofereixen dues possibles rutes alternatives per ampliar el nombre de participants, un circuit de 34 km i un altre de 39 km. 

L’edició d'enguany de la Sepsis Challenge es va presentar el passat dimarts 13 de setembre a l’Ajuntament de Mataró, coincidint amb el Dia Mundial de la Sèpsia. La sèpsia és una malaltia molt comú, però poc coneguda. La sèpsia greu és una resposta inflamatòria molt intensa generada pel cos humà davant una infecció agressiva, una malaltia que causa més morts que els infarts i els ictus junts. Per donar-la a conèixer, metges de l’Hospital de Mataró van proposar engegar aquesta iniciativa. Els diners recaptats es destinen a la recerca sobre la sèpsia que es dur a terme a l’Hospital de Mataró i a la Fundació Sant Joan de Déu-Memorial Bernat Gavarró, que promou la formació contínua de professionals sobre aquesta malaltia.L’any passat van participar prop de 400 persones, i hi van col·laborar una dotzena d’empreses i institucions.

Per estimular la participació, durant els caps de setmana previs a la marxa es realitzarà unacronoescalada” per un dels ports de muntanya que forment part del circuit.

Pots inscriure’t a la marxa cicloturista a través de la web www.sepsischallenge.cat

]]>
<![CDATA[ El Grau en Disseny i Producció de Videojocs, present a la fira Barcelona Games World ]]> Mon, 09 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus participa a la fira de videojocs Barcelona Games World, que se celebra del 5 al 8 d’octubre al recinte firal de Montjuïc. Hi ha participa amb un estand per presentar el Grau en Disseny i Producció de Videojocs i la doble titulació amb Eingyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació. Els visitants que s’acostin podran conèixer els graus de la mà de professors i estudiants, i també podran testejar jocs creats per alumnes d’aquestes dues titulacions de l’Escola Superior Politècnica.

La Barcelona Games World és una de les cites estatals més destacades del sector dels videojocs, que organitza l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira de Barcelona. Dirigida tant a consumidors com a professionals, aquest any el saló ha ampliat l’espai i compta amb la presència de les principals marques del sector, on es troben Nintendo, Ubisoft, Electronic Arts, Sony o Microsoft, entre d’altres, que porten novetats que els assistents podran conèixer en primícia.
 

]]>
<![CDATA[ Els estudiants de màsters i postgraus del TecnoCampus comencen el curs acadèmic ]]> Fri, 06 Oct 2017 00:00:00 +0200

El curs 2017-2018 arrenca per als estudiants dels màsters i postgraus que s’imparteixen al TecnoCampus. Els primers a iniciar les classes han estat els 24 estudiants de la primera edició del Màster en Atenció a la Persona en Situació d’Urgència i/o Emergència, que van assistir el dimecres 4 d'octubre a la sessió d’inici.

Els coordinadors acadèmics del màster, Lorena Molina i Francesc Carmona, van donar la benvinguda als estudiants i van destacar que el fet que sigui un grup reduït és un avantatge per al seu aprenentatge. Cal destacar que gairebé la meitat dels estudiants d’aquest màster són graduats del TecnoCampus que han decidit continuar els seus estudis a l’Escola Superior de Ciències de la Salut. 

El Màster en Emprenedoria i Innovació, que enguany arriba a la vuitena edició, començarà avui amb una trentena d’estudiants. Es tracta d’una de les formacions del TecnoCampus amb més presència d’estudiants internacionals. La setmana passada també van iniciar les classes els estudiants del Màster en Cronicitat i Dependència, de duració bianual, i en què s’inicia la docència del segon curs. Durant el mes d’octubre arrencarà la primera edició del Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva i del Màster en Indústria 4.0, en format online. Pel que fa als postgraus, en les properes setmanes s’engegarà la cinquena edició del Postgrau en Bioarquitectura i la quarta edició del Postgrau en Social Media i Màrqueting Digital.

La matrícula per als alguns programes que comencen a l’octubre i al novembre continua oberta, i tota la informació es pot consultar aquí. Aquest curs s’ha registrat un important augment de la demanda en els programes de postgrau, especialment en els màsters. Una de les principals novetats del curs és el Màster en Indústria 4.0 que es fa íntegrament a distància en col·laboració amb la UOC. Els estudiants de màsters i postgraus se sumen així als més de 3.000 estudiants de grau que van començar les classes el passat 25 de setembre.


 

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Wed, 04 Oct 2017 00:00:00 +0200

Instrumento PYME H2020

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte. Convocatòries obertes tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Wed, 04 Oct 2017 00:00:00 +0200

Emprendetur I+D+i

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Emprendetur Jóvenes Emprendedores

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.L’emprenedor no pot superar els 40 anys; en el seu cas la societat, el seu control ha d’estar en mans de socis menors de 40 anys.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Línea ICO Empresas y Emprendedores 2015

Objecte:  préstecs adreçats a autònoms i/o empreses,per al finançament d’actiu circulant i inversió. La tramitació d’aquestes operacions es realitza directament a través de la majoria de les entitats bancàries

Data límit de sol·licituds:12/12/15

Més informació

Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Wed, 04 Oct 2017 00:00:00 +0200

Emprenedors, Autònoms i Comerços del Institut Català de Finances (ICF):

Objecte: Préstecs o lísings adreçats a emprenedors, autònoms, microempreses i/o comerços per finançar els seus projectes d'inversió o circulant.

Data límit de sol·licituds: 27 de febrer de 2015

Més informació

Innovació, internacionalització i industrialització (I+I+I) del Institut Català de Finances (ICF):

Objecte: Crèdit directe de l’ICF, per finançar necessitats d’inversió i circulant d’empreses competitives i en creixement, exportadores i/o innovadores.

Data límit de sol·licituds: oberta durant tot l’any

Més informació

1.       Ajuts europeus

Instrumento PYME H2020

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte. Convocatòries obertes tot l’any.

Més informació

2.       Agenda

a.       Propers actes Tecnocampus

-          Sessió informativa de la reforma fiscal. 6 de febrer,de 9:30 a 11:00 h

-          Escola Inversors Tecnocampus

 

b.      Altres actes

-          Revisió de propostes Horizon 2020. Call 2015. ACCIÓ  20 de febrer de 9 a 15 h

-          Mobile World Congress Brokerage Event 2015del 2 al 4 març. Inscripcions fins el 2 de febrer

-          Presentació de la comunitat mobile. Dimarts 3 de febrer a les 10 h al Barcelona groth Center

-          XIII Foro Capital Pymes 19 de febrer, inscripcions fins 30 de gener

]]>
<![CDATA[ Jornada sobre ajuts d'ACCIÓ. 3 d'octubre a les 9:30h ]]> Wed, 04 Oct 2017 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus convoca el proper 3 d'octubre una sessió informativa sobre els ajuts dels diferents programes de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ). Són ajuts que es posen a disposició de les start-ups i pimes. El programa de la jornada inclou la presentació dels cupons a la internacionalització i a la innovació. La sessió començarà a les 9:30h i acabarà a les 12h.

Aquest és el programa de l'acte:

Benvinguda

Presentació del programa de Cupons a la Internacionalització. Ramon Camí, gerent d'entitats d'Internacionalització.

Presentació del programa de Cupons a la Innovació. M. Rosa Carol, gestoria de Projectes d'Innovació.

Presentació de l'ajut Start-up Capital. Jesus Murillo, gerent de l'Àrea de Desenvolupament de Negoci Tecnològic.

Presentació dels programes Nuclis Locals i internacionals. Joan Comas, gerent de l'Àrea de Projectes de R+D i innovació.

Presentació del programa d'atracció de talent TECNIOsprint PLUS. Mireia Fageda, gestora de Projectes de Cooperació Tecnològica - TECNIOSPRING.

Presentació de l'ajut INNOTEC. Maria Peidro, cap de Cooperació Tecnològica Local - TECNIO

Torn obert de preguntes

Informació i inscripcions

]]>
<![CDATA[ L'empresa Sabática organitza el congrés de la "GrowAbroad World Alliance" ]]> Wed, 04 Oct 2017 00:00:00 +0200

L'empresa amb seu al TecnoCampus Sabática organitza de l'1 al 6 d'octubre "The GrowAbroad World Alliance", que reunirà 70 professionals de més de 25 països per intercanviar informació i tècniques de l'agricultura internacional.

The GrowAbroad World Alliance és un grup d'organitzacions que ofereixen pràctiques agrícoles premium a tot el món. Només aquest any, The GrowAbroad World Alliance ha gestionat el desplaçament de més de 14.000, dels quals prop del 5% han estat espanyols. Aquesta associació es va crear el 1989 per atorgar un segell de qualitat als programes de destins agrícoles i ramaders d'estudiants o de joves aventurers que volen aprendre o tenir una experiència laboral en aquest àmbit.

The GrowAbroad World Alliance està formada per 45 empreses associades i disposa de convenis i acords de col·laboració amb universitats de tot el món. Segons Sabàtica, l'empresa espanyola que ha dut a terme l'organització d'aquesta trobada internacional, aquest 2017 Estats Units i Austràlia han estat els destins preferits dels estudiants d'enginyeria agrònoma i enologia espanyols. "

Sabàtica va néixer el 2007, i és l'empresa pionera a Espanya en la gestió de temps lliure, excedències i gestió de parèntesi vitals. Amb més de 3.000 "sabàtics", l'empresa Sabàtica compleix 10 anys orientada a complir els desitjos del món "Gapper", gestionant més de 120 projectes en 18 països de tots els continents.

 

]]>
<![CDATA[ Business Cornet amb ARDG Consulting, el 10 d’octubre ]]> Wed, 04 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus et convida al proper “Business Corner” del TecnoCampus, que tindrà lloc el 10 d’octubre de les 10 a les 12h a les Sales Burriac i Laia l’Arquera (edifici TCM2 del TecnoCampus).
Andoni Rodríguez de Galarza, sales coach i especialista en estratègia, eficàcia i planificació comercial B2B, 2.0 d l’empresa ARDG Consulting, explicarà una metodologia creada para conciliar l’activitatcomercial del dia a dia amb els objectius de “new business” o augment de la facturació, mitjançant la planificació comercial.
Inscripcions aquí 

]]>
<![CDATA[ Sol·licita una plaça per estudiar fora a partir del segon trimestre ]]> Tue, 03 Oct 2017 00:00:00 +0200

Si vols marxar a estudiar a l’estranger aquest curs però no vas obtenir una plaça a l’última convocatòria o no ho tenies massa clar, ara tens una última oportunitat.

Del 9 al 12 d’octubre obrim una nova convocatòria per marxar fora a partir del segon trimestre d’aquest curs a una de les places que hi ha vacants. Brasil, Regne Unit, Estats Units i Holanda són alguns dels països on pots viatjar, consulta les el llistat d’universitats.

Per poder participar en aquesta convocatòria has d’estar matriculat a tercer curs, i no tenir cap assignatura de primer curs suspesa. A més, recorda que en el moment de fer la sol·licitud cal certificar el nivell B2 de l’idioma de docència.

La sol·licitud s’ha de realitzar de manera online des de l’eCampus seguint un d’aquests dos procediments:

  • eCampus > Expedient UPF > accedir amb les teves credencials normals > Gestions de Relacions Internacionals > Sol·licitud de intercanvi OUTGOING
     
  • eCampus > Aula virtual > Serveis estudiant > Expedient Sigma > entrar amb les teves credencials normals

Per a qualsevol dubte, pots enviar-nos un correu a rrii@tecnocampus.cat!
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus suspèn classes el 3 d’octubre amb motiu de les jornades de mobilització ]]> Mon, 02 Oct 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus ha acordat suspendre classes demà dimarts 3 d’octubre ateses les jornades de mobilització previstes a tot Catalunya.

La comunitat TecnoCampus ha realitzat avui a les 12 hores una aturada de quinze minuts per condemnar els fets ocorreguts a la jornada d’ahir arreu de Catalunya i com a mostra de solidaritat amb les més de 800 persones ferides.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i representants de la comunitat estudiantil i dels treballadors del TecnoCampus han pronunciat unes paraules per reafirmar el compromís de la comunitat del TecnoCampus amb la defensa dels drets fonamentals i els valors democràtics.

]]>
<![CDATA[ Comunicat de la presidenta del TecnoCampus en relació a la vaga d'estudiants ]]> Thu, 28 Sep 2017 00:00:00 +0200

Benvolguts tots i totes,

Us faig saber que hem rebut escrit dels estudiants en què es comunica la seva voluntat d’adherir-se a la vaga estudiantil convocada aquests dies.

Conscients de la situació excepcional que viu el nostre país, i alhora conscients del necessari respecte a totes les opinions, crec necessari demanar que tots i totes actuem de manera respectuosa. Per aquest motiu, i tal i com hem actuat en altres ocasions en relació a convocatòries de vaga per part dels estudiants, cal que en l’activitat docent d’aquest dies mirem de no perjudicar cap opció no desenvolupant activitat d’avaluació continuada.

Dolors Guillén Mena
Mataró, a 28/9/2017


 

]]>
<![CDATA[ Una estudiant del Màster en Cronicitat i Dependència, ponent en un congrés sobre nous models assistencials ]]> Thu, 28 Sep 2017 00:00:00 +0200

L’estudiant del Màster en Cronicitat i Dependència Paula Cerda va presentar els resultats del seu Treball Final de Màster a la segona edició del XPatient Barcelona Congress. L’acte es va celerbar el passat 14 de setembre i és una de les principals accions que impulsa la XPA Barcelona per definir un nou model assistencial centrat en el pacient. En aquest sentit, la cita vol posar en relleu la importància de l’experiència del pacient com a pilar fonamental de la qualitat en l’assitència mèdica.

Sota el títol “Niños con complejidad médica que dependen de la tecnologia: lo que sus padres necesitan y no dicen”, Cerda va presentar en aquesta ponència les principals necessitat detectades en els familiars de nens amb aquest tipus de malalties, el perfil sociodemogràfic d’aquests pacients i cuidadors, i l’impacte que genera el traspàs de l’atenció professional en un hospital a l’entorn domiciliari. XPatient Barcelona Congress és un acte que buscar donar veu als pacients i donar a conèixer als professionals sanitaris diferents eines per crear una atenció sanitària en concordança amb la situació actual.

El Màster en Cronicitat i Dependència és un una formació en recerca destinada als professionals de la salut quer s’imparteix des de l’Escola Superior de Ciències de la Salut amb l’objectiu d’afavorir la formació multidisicplinar de professionals de la salut en les noves tendències del sistema sanitari.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull la tercera edició d’Ayri11, la jornada especialitzada en automatització i robòtica industrial ]]> Wed, 27 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus es va convertir el dimarts 3 de novembre en un punt de trobada d’empreses i professionals del sector de l’automatització i la robòtica industrial en la tercera edició d’Ayri11. Aquest és un esdeveniment que ha trencat els esquemes del concepte tradicional de “fira” i es basa en la idea innovadora de combinar simultàniament mini-cursos pràctics a grups reduïts amb ponències. Un dels principals reclams va ser el Cyborg Neil Harbisson, que va se l’encarregat de la ponència inaugural de la jornada.

El gerent de l’empresa Schunk i el principal promotor de la jornada, Javier García, explica com Ayri11 ha anat guanyant rellevància: “vam començar amb nou empreses i a dia d’avui hi ha vint logotips d’empreses a la pàgina web, totes elles líders en el seu sector”. Javier García remarca que la gran novetat d’aquest any ha estat el robot col·laboratiu anomenat TIAGo de PAL Robotics, una empresa “de robòtica de servei però que vol introduir-se també en la robòtica industrial. TIAGo només s’ha presentat en una altra ocasió i, per tant, podem dir que tenim la primícia a nivell nacional i casi europeu” afegeix.

En aquesta tercera edició la majoria de les empreses eren multinacionals que han vist en aquesta jornada una oportunitat per donar-se a conèixer i consolidar-se dins del mercat espanyol. El tècnic comercial José Barroso de la multinacional francesa Coval, dedicada a la fabricació i comercialització de ventoses i venturis, comenta que és el tercer any consecutiu que participen i que n’estan molt contents, també perquè “en veure que hi ha tants estudiants, creiem que és important donar a conèixer que existeix aquesta possibilitat de negoci i explicar-los com funciona”.

Una oportunitat pels estudiants d’enginyeria
Tot i que Ayri11 està dirigida principalment a empreses i professionals del sector de l’automatització i la robòtica industrial també es convida a estudiants d’enginyeria, sobretot els de mecànica i electrònica, per tal que coneguin empreses i la situació actual del sector.

El coordinador dels estudis d’Enginyeria Industrial del TecnoCampus, Albert Monté, explica que aquesta jornada és una oportunitat per complementar els continguts docents de l’assignatura de robòtica. “Des de l’Escola Superior Politècnica promocionem l’acte i convidem exestudiants i estudiants de quart d’enginyeria del TecnoCampus, també d’universitats de fora, i de cicles formatius de grau superior relacionats amb aquest àmbit” afegeix Albert Monté mentre conclou que aquest any han aconseguit augmentar la presència d’estudiants a l’Ayri11.
De fet, els mateixos estudiants valoren positivament aquest tipus de jornades ja que els permet conèixer el mercat i suposa un punt de trobada entre estudiants i empreses. Eloi Vilalta, alumne de quart del Grau en Enginyeria Mecànica i en Electrònica, ha participat en l’edició de enguany i considera que “aquí hi ha la última tecnologia del mercat, amb la qual cosa si tu vols treballar i conèixer les últimes novetats hauries de venir a aquestes trobades”.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Màrian Buil, premi al millor treball presentat en un simposi al Brasil ]]> Wed, 27 Sep 2017 00:00:00 +0200

La professora Màrian Buil ha reconegut el reconeixement de "Best paper award del Symposium on Sustainability in University Campuses", celebrat a Sao Paolo (Brasil), pel treball "How Entrepreneurship in Higher Education helps to Sustainable Development at the Local Level: The case of Tecnocampus". El simposi es va celebrar en aquesta ciutat brasilera la setmana passada, amb la participació de més de 70 acadèmics de 15 nacionalitats diferents.

En aquesta investigació, Màrian Buil explica com el cas universitari del Tecnocampus actua de motor de desenvolupament local. Concretament, el foment de l'emprenedoria a través del model de la quíntuple hèlix ajuda a un desenvolupament sostenible del territori.  Aquesta investigació serà publicada com a capítol del llibre "Universities as Living Labs for Sustainable Development: Supporting the Implementation of the Sustainable Development Goals”, que forma part de World Sustainability Series de la editorial Springer

]]>
<![CDATA[ Dotze start-ups participen a Fashioneers, la primera acceleradora tèxtil impulsada des del TecnoCampus ]]> Wed, 27 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va inaugurar ahir a la tarda en un acte celebrat al Centre de Congressos l’acceleradora tèxtil Fashioneers, una iniciativa impulsada pel TecnoCampus, Moda22, l’Ajuntament de Mataró i Reimagine Textil amb l’objectiu d’impulsar projectes emprenedors amb component innovador i/o amb tecnologia tèxtil i ajudar-los a créixer.

La directora de l’àrea d’empresa i emprenedoria del TecnoCampus, Emma Feriche, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a les dotze start-ups que han estat seleccionades per formar part d’aquesta acceleradora tèxtil que uneix moda, ciència i tecnologia en un mateix programa. Durant tres mesos les start-ups participaran en diferents webinars, sessions de networking i conferències, acompanyats de 32 mentors provinents dels àmbits del disseny, el branding i el màrqueting, entre d’altres.

La iniciativa s’emmarca en el marc del programa Reimagine textile, l’aposta estratègica de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus per impulsar el sector tèxtil, amb l'objectiu d'impulsar-lo i crear un hub d’innovació textil al sud d’Europa. SPTech, Sheekr, uDesign, Uttopyi YUMEHUB són les start-ups que participen a Fashioneers com a guanyadors de la primera edició dels premis Reimagine Textile que el TecnoCampus va convocar el maig per atraure al territori noves iniciatives relacionades amb la tecnologia i la innovació tèxtil.


 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya publica un article sobre les causes dels desnonaments a Espanya ]]> Wed, 27 Sep 2017 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa Josep Maria Raya ha publicat l’article “The determinants of foresclosures: Evidence from the Spanish case”, en el qual analitza els motius decisius dels desnonaments a Espanya.

L’objectiu de l’article és identificar els principals motius dels desnonaments a Espanya, país que no només té la taxa més alta en desnonaments a Europa, sinó que aquests també s’han convertit en una qüestió polític i social. En aquest sentit, l’estudi conclou que el deteriorament de la qualitat en els préstecs i les restriccions de liquiditat a curt termini són els principals impulsors dels desnonaments.

Es tracta del primer article del projecte “El veradero precio de la vivienda”, que l’octubre del 2016 va rebre finançament per part del Ministeri d’Economia i Competitivat en el marc de la convocatòria “Proyectos I+D+I” del “Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad”. El professor Raya és el principal investigador d'aquest projecte que vol aprofundir en les causes de les diferències entre els preus reals dels habitatges i els que iguenr en les estadístiques oficials.

 Pots llegir l'article complet aquí.

]]>
<![CDATA[ Vols assistir a una conferència sobre enginyeria del software? Descompte per a estudiants ]]> Wed, 27 Sep 2017 00:00:00 +0200

El 6 i 7 d’octubre se celebra la primera edició de la PolyCon Barcelona, un acte on professionals i empreses debatran sobre el present i el futur de l’enginyeria del software. L'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus col·labora en aquesta iniciativa que tindrà lloc a l’auditori AXA de Barcelona i que acollirà ponents internacionals que parlaran sobre les últimes novetats en enginyeria del software. Consulta el programa de la jornada.

Si ets estudiant del TecnoCampus, pots gaudir d’un descompte del 40% en la compra de l’entrada fins al 30 de setembre a les 24 hores utilitzant el cupó “TECNOCAMPUS”.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus rep la visita d’una delegació de la Jiangxi University of Finance and Economics ]]> Tue, 26 Sep 2017 00:00:00 +0200

Una delegació de la universitat xinesa Jiangxi University of Finance and Economics (JUFE) va visitar el TecnoCampus ahir dilluns 25 de setembre. L’objectiu de la trobada era buscar punts d’interès per a una possible col·laboració entre aquesta universitat i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.

En aquesta primera trobada el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i el president de la JUFE, Lu Fucai, van signar un conveni d’intencions per establir futurs acords dirigits tant a professors com a estudiants. La delegació xinesa va ser rebuda per una representació del TecnoCampus encapçalada pel director general, Jaume Teodoro, Luz Fernández, Directora del Departament de Comunicació i Serveis Campus, Alek Kucel, coordinador de mobilitat internacional de l’escola, i Yaiza Bueno, responsable de l’Oficina de Relacions Internacional.

Durant la trobada, també es va parlar amb èmfasi sobre la possibilitat d’establir una col·laboració en projectes de recerca, sobretot pel que fa a l’àmbit de l’emprenedoria.
 

]]>
<![CDATA[ Ràdio TecnoCampus comença a emetre en període de proves ]]> Mon, 25 Sep 2017 00:00:00 +0200

Aquest setembre, coincidint amb l’inici de curs, ha començat a emetre en proves Ràdio Tecnocampus, la ràdio universitària del TecnoCampus. De moment, la ràdio emet via online a través de la seva pàgina www.radiotecnocampus.cat, des d’on es pot escoltar directament via streaming o escollir ràdio a la carta a través de podscasts. La intenció és que properament l’emissió sigui també en paral·lel via FM per un abast reduït, el que seria més o menys, el campus de la universitat.

Ràdio TecnoCampus és una iniciativa de diversos professors i alumnes per crear una ràdio universitària, és a dir, un mitjà radiofònic amb contingut elaborat per tota la comunitat universitària. La participació és oberta a estudiants, professors i PAS, i compta amb un grup de voluntaris coordinats pel professor Daniel Torras, que n’és el director.

Encara es poden fer propostes de programes o espais per a l’emissora universitària. Poden ser continguts relacionats amb els graus que s’estudien o simplement aficions o temàtiques que qui n’estigui interessat domina. Per fer propostes o demanar més informació, cal omplir el formulari de la pàgina web o bé escriure un correu electrònic a radio@tecnocampus.cat. Ràdio TecnoCampus també ofereix 2 crèdits ECTS per a tots els estudiants que hi participin, obert a tots els graus.

]]>
<![CDATA[ Uns setanta estudiants internacionals comencen aquest trimestre al TecnoCampus ]]> Mon, 25 Sep 2017 00:00:00 +0200

Un total de 71 estudiants estrangers inicien aquesta setmana les classes en els centres universitaris del TecnoCampus, en el marc dels programes d’intercanvi amb universitats d’arreu del món.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va rebre els estudiants internacionals provinents de fins a 33 universitats diferents a la sessió de benvinguda d’avui. Durant la jornada també es van presentar els coordinadors de mobilitat de cada escola, l’Oficina de Relacions Internacionals i els diferents serveis de suport als estudiants així com la vida universitària del campus. Després es va realitzar una visita guiada, encapçalada per estudiants d’altres cursos, perquè els estudiants coneguessin les instal·lacions i l’àrea d’empresa i emprenedoria abans de començar les classes el avui dilluns 25 de setembre.

Aquest trimestre el TecnoCampus acull joves de 17 països d’Europa, com Holanda, Dinamarca i Itàlia, per exemple, però també de països de la resta del món, com Brasil, Taiwan i Argentina, entre d’altres. Mira Björbakc, estudiant de la Universitat Haaga-Helia de Hèlsinki (Finlàndia), explica que el TecnoCampus li atraure des del principi com a destinació: “Durant aquests tres mesos espero assistir a bones classes, fer nous amics, millorar el meu nivell d’espanyol i, sobretot, gaudir de l’experiència al màxim”.

En els últims anys s’ha fet un gran esforç a internacionalitzar els estudis i promoure la mobilitat entre els estudiants del TecnoCampus. Per aquest motiu, actualment s’han establert més de 111 convenis amb universitats d’arreu del món. Com a novetat d’aquest curs, s’ha impulsar el Buddy Program, una iniciativa perquè estudiants del TecnoCampus acompanyin i donin suport als estudiants internacionals durant la seva estada. “M’hi he apuntat perquè volia conèixer gent nova, millorar l’idioma i que els estudiants internacionals s’integrin més a la vida universitària del campus”, afirma Mercè Fàbregas, una de les participants del Buddy Program.
 

]]>
<![CDATA[ Novetats de la biblioteca del TecnoCampus per al curs 2017-2018 ]]> Mon, 25 Sep 2017 00:00:00 +0200

Un dels objectius del servei Biblioteca-CRAI del TecnoCampus per a aquest curs 2017-2018 és millorar la política d’adquisicions bibliogràfiques. En aquest sentit, es vol millorar la compra sistemàtica dels llibres de bibliografia bàsica dels diversos plans docents de les assignatures dels diferents graus que s’imparteixen al TecnoCampus, i també dels cursos d’idiomes que es duen a terme.

Pots trobar totes les novetats bibliogràfiques a la planta inferior de la biblioteca i al catàleg online. Per a qualsevol dubte, pots adreçar-te al taulell.
 

]]>
<![CDATA[ El curs arrenca avui al TecnoCampus amb uns 3.200 estudiants de grau i postgrau ]]> Mon, 25 Sep 2017 00:00:00 +0200

El curs 2017-2018 arrenca avui al TecnoCampus amb l’inici de les classes dels graus i postgraus. Avui tornen a les aules tots els estudiants de grau dels estudis vinculats a la 0niversitat Pompeu Fabra –uns 3.000- i al llarg del dels mesos d’octubre i novembre s’inicia el període lectiu de postgraus i màsters, en què es calcula que es matricularan uns 200 estudiants.

Durant la setmana passada es van fer les sessions de benvinguda als més de 800 estudiants de nou accés, que cursaran estudis de primer. Avui s’inicia la docència per a aquests nous estudiants i per als de cursos superiors, que cursen algun dels setze graus o dobles graus que s’imparteixen a les tres escoles universitàries del TecnoCampus, adscrites totes a la Universitat Pompeu Fabra: l’Escola Superior Politècnica, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

Pel que fa als postgraus, el primer dels programes de postgrau que arrencarà és, aquesta mateixa setmana, el Màster en Cronicitat i Dependència, de duració bianual, i en què s’inicia la docència del segon curs. La propera setmana començaran el Màster d’Emprenedoria i Innovació i el Màster en Atenció a la Persona en Situació d’Urgència i/o Emergència. La matrícula per als programes que comencen a l’octubre i al novembre continua oberta, i tota la informació es pot consultar aquí. Aquest curs s’ha registrat un important augment de la demanda en els programes de postgrau, especialment en els màsters. Una de les principals novetats del curs és el Màster en Indústria 4.0 que es fa íntegrament a distància en col·laboració amb la UOC.

Estudiants estrangers
Coincidint amb l’inici de curs i d’acord amb l’estratègia d’internacionalització del TecnoCampus, divendres passat es va donar la benvinguda (a la imatge) als estudiants internacionals que faran una estada acadèmica a Mataró. Durant el primer trimestre seran 71 els estudiants provinents d’universitats d’arreu del que cursaran els estudis al TecnoCampus. Provenen d’Europa (Alemanya, Bèlgica, Holanda, Polònia, Croàcia, Finlàndia, Itàlia, Dinamarca, Regne Unit, República Txeca i Lituània), l’Àsia (Taiwan) i l’Amèrica del Sud (Argentina, Colòmbia i Brasil).

]]>
<![CDATA[ S'obre el procés per seleccionar el director de l'Escola Superior Politècnica ]]> Fri, 22 Sep 2017 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar en la seva darrera reunió obrir, coincidint amb l’inici de curs, el procés per seleccionar el nou director/a de l’Escola Superior Politècnica, un dels tres centres universitaris del TecnoCampus adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. La convocatòria es deu a l’esgotament del mandat de quatre anys que el reglament del centre fixa per al càrrec de director.

El procés serà obert –hi poden optar professors actuals del TecnoCampus o d’altres centres- i es basa en un concurs de mèrits i capacitats i en criteris d’idoneïtat. El futur director o directora serà un acadèmic amb experiència de gestió en l’àmbit universitari. Les persones interessades han de presentar les seves sol·licituds de participació en el termini  de 30 dies hàbils des de la publicació, avui, de les bases del concurs (LINK a l’oferta a la web).

D’acord amb les bases que regeixen aquest procés i a la normativa per a la selecció, designació i nomenament d’òrgans de govern unipersonals de la Fundació, els candidats han de complir els següents requisits:

-Ser graduat, llicenciat, enginyer o arquitecte en els camps acadèmics propis del centre ostentant la titulació de doctor

-Acreditar experiència mínima de 3 anys en docència universitària

-Acreditar experiència mínima de 3 anys en gestió

-Acreditar experiència mínima en recerca i/o transferència de coneixement

Els candidats podran presentar la documentació indicada a les bases de la convocatòria, presencialment, en paper, a partir d’avui i abans del dia 7 de novembre de 2017, a les 18 h al registre d’entrada de correspondència de l’edifici universitari TCM1, al TecnoCampus (av. d'Ernest Lluch, 32).

]]>
<![CDATA[ Professors del TecnoCampus participen en un congrés sobre com millorar la gestió del Treball Final de Grau ]]> Thu, 21 Sep 2017 00:00:00 +0200

Dolors Celma, Patrícia Crespo i Enric Camón, professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, van participar els dies 14 i 15 de setembre al II Congrés Interuniversitari sobre el Treball Final de Grau (TFG), celebrat a Valladolid. Es tracta d’un congrés que pretén esdevenir un punt de trobada per analitzar els reptes que el Treball Final de Grau presenten a les institucions d’Educació Superior i contrastar diferents models de gestió adoptats fins ara a universitats espanyoles, però també europees.

En el congrés, els tres professors del TecnoCampus van presentar la ponència “L’avaluació del TFG mitjançant rúbriques a través del portafolis electrònic: seguiment i millora de qualitat”, on van remarcar les principals característiques del model de gestió de Treball Final de Grau que se segueix des de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

En aquest sentit, van explicar que la utilització de la plataforma Moodle i les directrius dels portafolis són especialment útils per registrar la majoria d’evidències generades durant la realització de les tasques implícites en un TFG. Per altra banda, van explicar que la utilització de rúbriques com a element de valoració permet dur a terme una valoració més objectiva i, a la vegada, introduir un ventall més ampli d’ítems a avaluar tant pel que fa als continguts com a les competències de l’estudiant aplicades al TFG.
 

]]>
<![CDATA[ Epinium i Pocket Piano, empreses de la incubadora, participen a la Techcrunch Disrupt 2017 ]]> Wed, 20 Sep 2017 00:00:00 +0200

Les empreses Epinium i Pocket Piano, ubicades a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus, participen des del 18 de setembre i fins avui a la Techcrunch Disrupt 2017, a San Francisco, als Estats Units. Es tracta d’una de les fires de start-ups més grans del món i aparador internacional per empreses amb tecnologies diferencials i innovadores.

Epinium i Pocket Piano són dues les deu start-ups catalanes que participen en aquesta missió empresarial, organitzada per ACCIÓ, que aplega tot l’ecosistema empresarial de Silicon Valley amb els principals fons de capital risc i corporacions tecnològiques. La start-up Pocket Piano, impulsada per Josep Berguedà, presenta un teclat de piano tàctil professional de mida real i fabricat amb teixit intel·ligent. Epinium, per la seva banda, presenta Epinium Analytics, una plataforma que utilitza la intel·ligència artificial i el big data perquè les marques detectin canvis en el mercat, la reputació en xarxes i les tendències del mercat.

La participació en aquesta fira significa per a ambdues empreses la possibilitat d’obrir-se a nous mercats. “Tenir la possibilitat de ser a la fira més gran de start-ups és una manera de fer els primers contactes per obrir-nos a l’immens mercat americà.”, afirma Carlos Martínez, fundador d’Epinium.

]]>
<![CDATA[ Jaume Teodoro, doctor en ciències econòmiques per la Universitat de Girona ]]> Tue, 19 Sep 2017 00:00:00 +0200

Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus i professor a l’Escola Superior Politècnica, ha obtingut el títol de doctor en ciències econòmiques després de presentar la tesi a la Universitat de Girona el passat 8 de setembre. La tesi, que du per títol "Entrepreneurial skills, trust and jobs: Three essays on entrepreneurial skills of self-employed and employees", cerca explicar l’activitat emprenedora a partir d’un treball empíric. La tesi s’estructura en tres capítols on successivament es va construint un model matemàtic en què són observats els diferents determinants de l’activitat emprenedora i el pes que tenen en la decisió d’emprendre. En el primer capítol, es parteix dels factors institucionals i d’entorn, mentre que en el segon es fa èmfasi en la rellevància del capital humà. Finalment, al tercer capítol es treballa a fons la incidència de múltiples habilitats en el fet d’esdevenir emprenedor. La tesi, de caràcter empíric, es fonamenta en teories econòmiques i socials de forta discussió a la comunitat acadèmica en aquest moment i ajuda a aportar pautes concretes per al desenvolupament de polítiques públiques a nivell local i nacional. La comissió de doctorat ha atorgat la menció “Cum Laude” a aquesta investigació en forma de tres articles acadèmics, alguns ja publicats.

]]>
<![CDATA[ Participa en el sorteig universitari a Instagram i guanya un kit d’estudi del TecnoCampus! ]]> Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200

Comparteix el teu primer dia a la universitat a través d’Instagram i guanya un dels tres paquets de marxandatge amb material d'estudi. El TecnoCampus anima a tots els estudiants que comencen els estudis de grau aquest curs a una de les tres escoles a ensenyar el seu primer dia a la universitat amb motiu de les sessions de benvinguda que organitza el TecnoCampus per als més de 800 nous estudiants. Com pots participar-hi?

1. Segueix el compte de TecnoCampus (@viueltecnocampus) a Instagram.
2. Posa “m’agrada” a la publicació del sorteig
3. Penjar una instastory al compte del teu perfil d’Instagram amb el #elmeuprimerdia i etiquetant el compte d’Instagram del TecnoCampus.

Poden participar-hi tots els estudiants que comencen els estudis de grau el curs 2017-2018 al TecnoCampus. El concurs comença avui dilluns 18 i el termini per participar-hi acaba el proper divendres 22 de setembre, coincidint amb la sessió de benvinguda als estudiants internacionals. El dilluns 25 de setembre realitzarem el sorteig per instastories des del compte d’Instagram del TecnoCampus i anunciarem els tres guanyadors!
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus dona la benvinguda als més de 800 estudiants de primer curs ]]> Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200

Els estudiants de nou accés participen aquesta setmana a les jornades de benvinguda. La primera sessió ha tingut lloc avui per als estudiants de l’Escola Superior Politècnica. Les jornades, que comencen a l’auditori del TecnoCampus, continuen demà amb els estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i acaben demà amb els de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Durant aquests dies el TecnoCampus acull aproximadament 832 universitaris que comencen els estudis de grau a una de les tres escoles.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i els directors de les diferents escoles són els encarregats de donar la benvinguda als estudiants de nou accés a l’Auditori del TecnoCampus, on també s’expliquen els principals serveis de suport a l’estudiant durant la seva etapa a la universitat. També es realitza una visita guiada, encapçalada per estudiants d’altres cursos, perquè els estudiants coneguin les instal·lacions i l’àrea d’empresa i emprenedoria abans de començar les classes el proper dilluns 25 de setembre. Àngela Marín, que ha que participat a la sessió d’avui, explica que comença amb moltes ganes aquesta nova etapa a la universitat: “Espero durant aquests quatre anys fer molts amics, passar-m’ho bé i, sobretot, formar-me al màxim possible”.

Durant aquesta setmana, el TecnoCampus ha engegat un sorteig a Instagram perquè els estudiants comparteixin el seu primer dia a la universitat.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa a la conferència internacional d'educació superior EAIE 2017 ]]> Mon, 18 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va participar del 12 al 15 de setembre a Sevilla en la conferència internacional d'educació superior EAIE 2017. L’Oficina de Relacions internacionals ha tingut l’oportunitat de presentar TecnoCampus i els seus programes i estratègies d’internacionalització a més de 30 socis potencials, així com reprendre contactes amb socis rellevants, com els membres de la Xarxa d’universitats Emprenedores, impulsada per TecnoCampus i formada per 9 universitats llatinoamericanes .

Aquesta fira és la principal trobada a Europa de professionals del sector de l’educació superior. Hi participen més de 250 empreses i institucions i 6.000 professionals procedents de 90 països de tots els continents. “Per al TecnoCampus, és una ocasió única per reforçar les polítiques d’internacionalització i la mobilitat d’estudiants, PDI i  PAS. Durant el congrés hem fet recerca de noves oportunitats de mobilitat per als graus de salut i videojocs, promoció de programes de curta durada en les àrees de màrqueting i emprenedoria i seguiment dels acords amb els socis de la Xarxa d'Universitats Emprenedores", apunta Luz Fernández, directora de l’Oficina de Relacions Internacionals.

La delegació ha estat encapçalada pel director general de TecnoCampus Jaume Teodoro i ha comptat amb la participació del coordinador de mobilitat de l'Escola Superior Politècnica i director d'aquest centre, Marcos Faúndez; la coordinadora de mobilitat internacional de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Noemí Serra; i la tècnica en relacions internacionals, Yaiza Bueno .
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà per primer cop la fira Mataró Tren ]]> Thu, 14 Sep 2017 00:00:00 +0200

La fira Mataró Tren farà un canvi de rumb coincidint amb la celebració de la 13a edició, que tindrà lloc els propers 28 i 29 d’octubre. La voluntat és posicionar el certamen com a referent de les fires d’aquest àmbit i consolidar la ciutat com un centre d’intercanvi de coneixements i experiències per a les entitats i grups ferroviaris.

Una de les novetats més destacades d’enguany serà el canvi d’emplaçament de la fira, que es traslladarà de la plaça de Santa Anna al TecnoCampus. Aquest canvi d’ubicació permetrà ampliar les dimensions de l’esdeveniment, unificar en un únic espai les diferents propostes i donar cabuda a noves activitats.

Per aconseguir convertir la fira en un referent s’ha promogut la creació d’un Consell Assessor format per diversos professionals coneixedors del sector, membres de les entitats més representatives de l’àmbit de l’oci ferroviari català: Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, Cercle Històric Miquel Biada, Grup Ferroviari Mataró, Expotren Lleida, Marklin, Tecnocampus i Ajuntament de Mataró.

L’Ajuntament també compta amb el suport del director de la fira Expotren Lleida, Raül Valls, que està duent a terme tasques d’assessorament en aspectes globals d’organització i de comercialització per a la captació de participants a l’esdeveniment. Valls dirigeix la fira Expotren Lleida des de la seva creació, el 2010, i també és el director de la revista Mastren, una publicació especialitzada en modelisme i turisme ferroviari. 

]]>
<![CDATA[ Sessió "Com evitar que les crisis familiars afectin l’empresa?" ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

De la mà dels advocats Santiago Tarinas i Margarita Giralt, de l'empresa Tarinas Grup, els assistents coneixeran les claus per determinar els passos a seguir per evitar els problemes fiscals que afecten l'empresa familiar en relació als temes successoris.

La previsió de l'etapa successòria i la planificació dels temes fiscals derivats de l'herència són qüestions força preparades entre les grans empreses, però no tant en les petites i mitjanes. Anticipar-se en temes com aquests garanteix en gran mesura l'organització de l'empresa i, fins i tot, la seva subsistència.

Data: 19 de setembre de 9:30 a 11:00h

Lloc: Sala Burriac del TecnoCampus (edifici TCM2, Av. D'Ernest Lluch, 32)

]]>
<![CDATA[ Benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus dona la benvinguda a les noves incorporacions al parc:

Ambisort és una empresa que ofereix solucions integrals per al tractament d’una gran varietat de residus per al sector del reciclatge.

Mundiology és una empresa creada per oferir un turisme alternatiu, formada per un equip que integra en la seva filosofia de treball els conceptes d’"eco-sostenibilitat", innovació i comunicació. Ofereix experiències que permeten connectar amb els llocs i destinacions autòctones. Especialitzant-se en cada client, proposen una veritable, única i autèntica experiència de viatge: aventura, relax i immersió cultural.

Kina Connecting és una app d’ús terapèutic amb un conjunt de jocs pensats i creats per treballar i desenvolupar habilitats cognitives de l’usuari, amb una evolució personalitzada i feedback motivador utilitzant una sola eina, una tablet.

]]>
<![CDATA[ Arrenca la primera edició del programa d'internacionalització per a empreses Go Global ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

La primera edició programa Go Global d’acompanyament al procés d’internacionalització es va iniciar ahir amb una sessió de benvinguda en la directora del servei d'Empresa i Emprenedoria del TecnoCampus, Emma Feriche, que acompanyada dels mentors del programa va explicar als participants les diverses fases previstes. El Go Global té una durada de deu mesos, durant els quals els quals tindran lloc cinquanta hores de consultoria per part de la xarxa de consultors experts en internacionalització de TecnoCampus. Es tracta d'un programa a mida, adaptat a les necessitats de les empreses, en funció de la seva situació actual i dels mercats o països que vol abordar.

En aqueta primera edició, les nou empreses participants (de les quals sis estan ubicades al parc TecnoCampus) són les següents:

Netwater Technology: dissenya, fabrica i comercialitza maquinària per al tractament d’aigües residuals urbanes i industrials.

PG Conocimiento: empresa especialitzada en el desenvolupament i la implantació de sistemes propis d'intel·ligència empresarial (Business Intelligence) amb la plataforma Atlas SBI.

Orygen: es dedica a la creació de joies personalitzades amb l'ADN. 

Innovem (Innovació, Electrònica i Mobilitat): fabrica i distribuix solucions tecnològiques en les àrees de bioenginyeria i enginyeria mecatrònica.

Bimyou: consultora tecnològica experta en desenvolupament de solucions que integren tots els canals de comunicació de departaments d’atenció al client d’empreses

Aghada: disseny i fabricació de prendes de roba de qualitat per a dona

Imaxel: desenvolupa tecnologia i serveis per a impressió fotogràfica

Eigna Pharma: Especialitzada des del 2010 en la prestació de serveis i consultoria a companyies farmacèutiques

Vecmedical: fabricació i distribució d’instruments i productes mèdics i odontològics

]]>
<![CDATA[ El professor Jesús Molina obté el títol de Doctor en Turisme ]]> Wed, 13 Sep 2017 00:00:00 +0200

Jesús Molina, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, ha obtingut el títol de Doctor en Turisme per la Universitat de Girona. Ho ha fet després que el mes de juliol passat presentés la seva tesi doctoral, dirigida per Josep Maria Raya, també professor del TecnoCampus. Amb el títol “El trabajo emocional en el sector turístico. Obstáctulos y facilitadores empresarials y sus consecuencias para los trabajadores”, l’objectiu principal de la tesi era analitzar si existeix treball emocional en el sector turístic i determinar les seves possibles causes i conseqüències

En aquest sentit, l’estudi conclou que existeix una relació positiva entre el treball emocional i els professionals del sector turístic si aquests es relacionen “cara a cara” amb el client, tenint aquests més tendència a l’engagement, és a dir, al compromís i a la implicació, que al burnout, concepte relacionat amb el síndrome d'esgotament professional. Per altra banda, els resultats de la tesi també mostren que els professionals que utilitzen regulació emocional espontània o actuació profunda i els que reben formació específica estan menys exposats a patir burnout. Finalment, la tesi també conclou que els professionals del sector de l’auditoria en general tenen més tendència al burnout que els qui treballen en el turisme.

Les conclusions de la tesi poden ser rellevants per als responsable s de recursos humans pel que fa a tasques de selecció, formació i planificació de personal, ja que no només permet ajustar més els perfils, sinó també a millorar la formació no tan sols tècnica, sinó també emocional.
 

]]>
<![CDATA[ El nou mitjà públic Mataró Audiovisual s’inaugura amb un matí de portes obertes ]]> Tue, 12 Sep 2017 00:00:00 +0200

Mataró Audiovisual, el mitjà nascut fruit de la integració de Mataró Ràdio i m1tv, es va inaugurar dissabte passat. La inauguració la va presidira l'alcalde, David Bote, acompanyat del president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez. Al llarg del matí hi va haver portes obertes per poder visitar les noves instal·lacions, que estan ubicades a l’edifici universitari del TecnoCampus (accés pel carrer de Tordera, 37). El nou mitjà va començar la nova programació l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

La fusió dels dos mitjans públics té com a objectiu guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa; i crear un nou model que ha d’esdevenir un element de participació ciutadana que doni veu als col·lectius i entitats diverses en el marc del Reglament de Participació Ciutadana.

La nova programació de Mataró Audiovisual s’ha treballat a partir de les conclusions d’una comissió d’assessorament formada per professionals de la comunicació. S’han tingut també en compte els hàbits de consum de l’audiència, que prioritzen la ràdio en la franja matinal i la televisió en la franja de vespre.

L’aposta matinal pivotarà sobre el nou magazín “El Mirador”, que s’emetrà de dilluns a divendres de 10 a 12 h. El magazín, que inclou tertúlies amb regidors i representants de la societat civil, entrevistes i seccions especialitzades, es farà des de l’estudi/plató, un nou estudi de ràdio equipat amb càmeres i realització televisiva que permet seguir el programa tant per Mataró Ràdio com per Mataró Televisió. La cobertura informativa de Mataró Ràdio inclou diverses edicions de l’Informatiu (8.30 h, 13.30 h i 19 h). També, de dilluns a divendres, de 9 a 10 h, s’emetrà el magazín radiofònic “Bon dia”, que comptarà amb la participació dels oients a través del telèfon.

La programació del vespre aposta per l’oferta televisiva i estrena el magazín informatiu “Mataró al Dia”,un programa d’una hora que inclou les diverses notícies que ha generat la jornada, però també l’anàlisi del tema més destacat del dia amb presència al plató del protagonista i/o el periodista que ha seguit la notícia. Entrevistes, connexions en directe amb l’actualitat de la ciutat i seccions com L’Enquesta i Arxiu TV, que recuperarà imatges dels últims 30 anys de la història mataronina, completen aquesta aposta per un nou format d’informatiu televisiu.

Una altra novetat són els programes que actuaran de complement en aquesta franja de vespre, que s’emetran primer per Mataró Televisió, però que també formaran part de la graella de Mataró Ràdio en altres franges horàries. Dilluns i divendres serà el torn dels esports amb “Carnet Esportiu”; dimarts s’emetrà l’espai de tertúlia “Calidoscopi”; dimecres serà el torn de les entrevistes en profunditat amb el programa “La Conversa”; i els dijous estaran reservats al magazín cultural “Traç de Cultura”.

Els esports seran els protagonistes del cap de setmana. Cada diumenge, a les 22 h, s’emetrà el programa “Diumenge Esports”, que es realitzarà des de l’estudi/plató i es podrà seguir simultàniament per ràdio i televisió. El programa repassarà l’actualitat esportiva del cap de setmana, amb resultats, classificacions, entrevistes als protagonistes, anàlisi... També durant el cap de setmana s’emetran partits dels principals equips de la ciutat. Es podran seguir en directe per Mataró Ràdio i també per streaming a través del web de Mataró Audiovisual.

Un altre aspecte important de la programació serà la col·laboració entre Mataró Audiovisual i el TecnoCampus. Així, estudiants i professors del Grau de Mitjans Audiovisuals i d'altres graus universitaris aportaran continguts per ser emesos a través de l’espai “Laboratori Audiovisual”. Aquesta col·laboració vol divulgar la feina que es fa des dels diversos graus universitaris i l’activitat del Tecnocampus.

 

]]>
<![CDATA[ Camara2, Isalus i Ambisort han estat notícia aquest estiu a La Vanguardia Digital ]]> Tue, 12 Sep 2017 00:00:00 +0200

Reinventar-se en funció de les necessitats del mercat és el que ha fet l'empresa Camara2des que va començar fa gairebé tres dècades. Actualment, Camara2 està innovant en els seus projectes audiovisuals utilitzant la tecnologia de la realitat augmentada i amb la gravació amb drons per l’enregistrament a 360 graus

Llegueix la noticia sencera

La consultora iSalusincorpora tecnologia al sector sanitari integrant als sistemes informàtics dels hospitals sistemes per a la gestió de processos però també robots i dispositius mèdics que permeten cirurgies menys invasives i una major precisió.

Isalus té presència a centres mèdics de Filipines, Indonèsia, Vietnam i Sud Amèrica, a més d’Espanya. Recentment, l'empresa ha estat escollida com a soci tecnològic per l'organització Sanitas Internacional, per al seu pla d'expansió a Àsia durant els propers anys.

Llegueix la noticia sencera

I per últim, Ambisort, empresa especialitzada en tractament de residus, ha destacat a La Vanguardia pel desenvolupament d’un nou sistema pel reciclatge de les neveres que transforma el clorofluorocarbons (CFO), gas molt contaminant que ha de ser eliminat, en sals, que es poden tractar com a residus no perillosos. Ja tenen implantat aquest sistema a Canàries.

Llegueix la noticia sencera

]]>
<![CDATA[ Els mataronins Enrique Luque i Clara Hernàndez, guanyadors de la cursa de la Diada ]]> Tue, 12 Sep 2017 00:00:00 +0200

Uns 300 esportistes van participar aquest diumenge 10 de setembre a la XXIII Cursa Popular de la Diada a Mataró, que tenia com a punt de sortida i d’arribada el TecnoCampus. Enrique Luque va aconseguir la tercera victòria consecutiva en la categoria masculina amb un temps de 32:47, mentre que Clara Hernàndez va guanyar en la categoria femenina, amb un temps de 44:22. Consulta els resultats de les classificacions.

A més dels podis absoluts, l’organització també va atorgar tres guardons especials a Maimakansu, com a entitat amb més participants; Marçal Roig, com a esportista més jove; i Lluís Luesma, com a esportista més gran. Aquesta cursa de 10 quilòmetres ha estat organitzada per el Centra Atlètic Laietània amb la col·laboració del TecnoCampus, Gesport i l’Ajuntament de Mataró. Mireia Durán, Gerard Mercader i David Bonaventura són els tres participants que van guanyar el sorteig realitzat entre els primers trenta inscrits de la comunitat TecnoCampus.

Si vols veure més imatges de la jornada, dona un cop d’ull a l’àlbum de fotos de la cursa.

Fotografia de Salvador Carbonell.

]]>
<![CDATA[ Ajuts per acreditar cursos de formació i superació de nivells de coneixement de terceres llengües ]]> Sat, 09 Sep 2017 00:00:00 +0200

El proper 30 de setembre acaba el termini per presentar la sol·licitud als ajuts per haver fet cursos de terceres llengües del sistema educatiu català i haver assolit els nivells A2, B1 o els subnivells B2.1 o B2.2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR). Els cursos de formació i superació de nivells de coneixement de terceres llengües s’han hagut de dur a terme entre l’1 de setembre del 2016 i el 31 d’agost del 2017. L’import màxim de l’ajut serà d’uns 350 euros màxim per nivell o subnivell.

Quins són els requisits acadèmics per sol·licitar l’ajut?
1. Estar matriculat en una universitat catalana el curs 2016-2017
2. Haver començat per primera vegada estudis de grau en una universitat catalana o haver començat estudis de grau en una universitat de fora de Catalunya i, posteriorment, haver obtingut un trasllat de l’expedient a una universitat catalana i haver prosseguit els estudis de grau en aquesta universitat, a partir del curs 2014-2015.
3. Haver realitzat i superat un curs d’una de les terceres llengües del sistema educatiu català de nivells A2 o B1 o subnivells B2.1 o B.2.2, en una universitat catalana, en una EOI o a l’IOC.
4. No tenir acreditat el nivell B2.2 del MECR en cap de les terceres llengües del sistema educatiu català (anglès, francès, alemany o italià).

Si hi estàs interessat, trobaràs més informació aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Sessions de benvinguda als nous estudiants els dies 18,19 i 20 de setembre ]]> Thu, 07 Sep 2017 00:00:00 +0200

El TecnoCampus donarà la benvinguda als més de 800 estudiants que comencen aquest curs 2017-2018 estudis de grau al TecnoCampus els dies 18,19 i 20 de setembre. Ho farà en sessions de benvinguda organitzades per les tres escoles universitàries on s'imparteixen els estudis de grau. Per assistir-hi no cal fer inscripció prèvia. Se celebraran totes a l’Auditori, situat a l’edifici TCM2.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i els directors de cadascun dels tres centres universitaris seran els encarregats de donar  la benvinguda als estudiants en la seva nova etapa com a universitaris. Al llarg de la sessió es presentaran els diferents serveis als estudiants, tant els relacionats amb la vida acadèmica i com els de "vida universitària".

Després de la sessió a l’Auditori, es durà a terme una visita a les instal·lacions de la mà d’estudiants de cursos superiors. Durant les sessions de benvinguda els nous estudiants també tindran l’oportunitat de conèixer els coordinadors de la seva titulació, que els explicaran els continguts i l’estructura del grau, a més de resoldre dubtes.

Consulta l’horari de la sessió de benvinguda dels teus estudis:

Dilluns 18 de setembre: Escola Superior Politècnica

De 9.30h a 13.00h

Grau en Mitjans Audiovisuals, torn de matí

Grau en Informàtica

Descarrega’t el programa.

 

De 16.00h a 19.30h

Enginyeria Electrònica i mecànica

Grau en Mitjans Audioviosuals, torn de tarda

Grau en Disseny i Producció de Videojocs

Doble titulació en Informàtica i videojocs

Descarrega’t el programa.

 

Dilluns 19 de setembre: Escola Superior de Ciències de la Salut

De 9.30h a 13.00h

Grau en Infermeria

Descarrega’t el programa.

 

Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

Descarrega’t l’horari.

 

Grau en Fisioteràpia

Descarrega’t l’horari.

Doble titulació en Fisioteràpia i CAFE

Descarrega’t l’horari.

https://www.tecnocampus.cat/upload/files/ESCS/Varis/JORN_INICI_2017-18_Doble_titulacio.pdf

Dimecres 20 i dijous 21 de setembre: Escola Superior de Ciències de la Salut

Dimecres 20 de 9.30h a 12.00h

Dijous 21 de setembre de 10.00h a 12.00h

Grau d’Administració d’empreses i Gestió de la Innovació

Degree in Business and Innovation Management

Doble Grau en Administració d’empreses i Gestió de la Innovació i en Turisme i Gestió de l’Oci

Descarrega’t el programa.

https://www.tecnocampus.cat/upload/files/ESCSE/Horaris/JORNADA_INICI_DE_CURS_2017-18_ESCSET.pdf

 

Dimecres 20 de 16.00h a 18.30h

Dijous 21 de 16.00h a 18.00h

Grau de Màrqueting i Comunitats Digitals

Grau en Logística i Negocis Marítims

Doble Grau en Administració d’empreses i Gestió de la Innovació i en Màrqueting i Comunitats Digitals

 

Descarrega’t el programa.

https://www.tecnocampus.cat/upload/files/ESCSE/Horaris/JORNADA_INICI_DE_CURS_2017-18_ESCSET.pdf

 

El dijous 21 de setembre els estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa realitzaran una sessió sobre el recorregut emprenedor

]]>
<![CDATA[ Conveni de col·laboració amb el Barcelona Maresme Business Club ]]> Wed, 06 Sep 2017 00:00:00 +0200

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, i el president de l'associació Barcelona Maresme Business Club, Víctor Recorder, han firmat un conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar les relacions entre l'àmbit universitari i l'empresarial.

A l'acte de signatura de l'acord també hi van assistir el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i la directora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Montserrat Vilalta. És amb aquest centre que el conveni contempla un lligam més estret, que es pot traduir en pràctiques dels estudiants a les empreses que formen part del Barcelona Maresme Business Club o en la posada en marxa d'accions conjuntes en àmbits com l'emprenedoria o els treballs de final de grau dels estudiants.

]]>
<![CDATA[ La propera jornada sobre Indústria 4.0 debat sobre els nous perfils professionals ]]> Wed, 06 Sep 2017 00:00:00 +0200

L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus organitza juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya la sessió “Indústria 4.0: tecnologies habilitadores i perfils professionals”. La jornada tindrà lloc el proper dimecres 13 de setembre al Mobile World Centre de 17.30h a 19.00h. La sessió s’emmarca dins del Màster en Indústria 4.0 que han engegat ambdós centres universitaris de manera conjunta i que comença el proper 18 d’octubre.

En aquesta jornada es presentarà el concepte d’Indústria 4.0 i les tecnologies habilitadores, com els sistemes ciber-físics, la robòtica col·laborativa i la impressió additiva, per exemple, a través de projectes capdavanters desenvolupats al nostre territori. La presentació de la jornada anirà a càrrec de Pere Tuset, director acadèmic del màster, i al llarg de la tarda també es debatrà sobre els nous reptes de la tecnologia 5G i el rol de les dades i l’aprenentatge automàtica en l’àmbit de la Indústria 4.0, entre d’altres temes.

El Màster en Indústria 4.0, amb la matrícula encara oberta, es una formació online de dos cursos acadèmics, dividit en dos postgraus i quatre especialitzacions. El màster va dirigit sobretot a enginyers que vulguin treballat en l’entorn industrail i vulguin complementar la seva formació per aconseguir un perfil d’integrador de sistemes de l’indústria 4.0, coneguda com la quarta revolució industrial.

Si estàs interessat a assistir-hi, pots fer la inscripció aquí.

]]>
<![CDATA[ Esmorzar d'empreses TecnoCampus: Hidrolem ]]> Wed, 06 Sep 2017 00:00:00 +0200

Esmorzar el proper 27 de setembre, a càrrec d’Hidrolem Water Resources Management. Xerrada: “La correcta gestió empresarial de l’aigua com a benefici ambiental i econòmic ". De les 9:30 h a 10: 30 h a les sales Burriac i Laia l’Arquera. Cal inscripció prèvia a agenda.tecnocampus.cat.

Durant la sessió, Daniel Meroño, CEO i Consultor Senior d’Hidrolem, compartirà la seva experiencia profesional, com a assessor de gran empreses, de l’administració o del sector residencial. Explicarà la seva experiència treballant a Infraestructures de la Generalitat i a enginyeries multinacionals. Exposarà alguns exemples de bona i mala gestió de l’aigua, a diferents escales perquè la  xerrada sigui entretinguda.

Els esmorzars TecnoCampus són esdeveniments bimensuals que es celebren al Parc TecnoCampus on una de les empreses allotjades pren el paper d’amfitriona i comparteix les seves experiències empresarials amb la comunitat

]]>