Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 en <![CDATA[ El congrés sobre gestió de residus Recuwaste se celebrarà el 8 i 9 d'octubre al TecnoCampus ]]> Fri, 21 Sep 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus de Mataró acollirà el 8 i 9 d'octubre una nova edició del congrés de referència en l'àmbit de la gestió dels recursos Recuwaste, sota l'eslògan "Transformant la proximitat per canviar la globalitat" El congrés comptarà amb prop de 30 ponents i 70 entitats participants, sota el lema "Transformant la proximitat per canviar la globalitat". 

El congrés s'ha convertit en un referent del seu sector a nivell estatal i internacional i aquest any segueix especialment l'evolució que s'està produint globalment en l'àmbit de la gestió dels recursos sota el nou paradigma de l'economia circular i l'exigència en la millora contínua dels ens locals en la gestió dels serveis públics.

El programa comptarà amb quatre eixos temàtics. "L'economia dels recursos", amb conferències, taules rodones i projeccions de documentals del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, abordarà grans qüestions com els recursos, els residus i els mercats. A l'eix de "Municipis i gestió de residus" s'aprofundirà en tres tallers en els residus emergents, les campanyes de comunicació i sensibilització efectives i en els residus tèxtils. Un tercer eix, "Ciutats del món", s'aproximarà a casos d'èxit en la gestió de recursos com els de Vancouver, Capannori o Roubaix. A més, durant els dies de congrés s'establirà un "Innovation Corner" per tractar noves iniciatives i projectes per millorar la gestió de recursos i es podrà visitar una exposició de maquinària innovadora de serveis públics urbans. En el marc del Recuwaste 2018 també es farà la presentació oficial del Parc Maresme Circular, un espai dedicat a l'economia circular situat a Mataró amb uns 18.000m2 de superfície.

 

Call for papers amb premi en metàl·lic

Aquest any, Recuwaste llança de nou el seu Call for papers per donar a conèixer les iniciatives i propostes públiques o privades més innovadores de l'àmbit de la prevenció i gestió de residus. Així, Les millors propostes es mostraran a la zona d'exposició de pòsters de Recuwaste i, d'entre tots els participants, el Comitè de Programa escollirà tres propostes que podran exposar la seva iniciativa en una presentació de 10 minuts a l'Innovation Corner durant el Congrés. A més, totes les propostes presentades optaran al Premi Alfons Maíllo, que atorga un premi en metàl·lic de 1000 €. El guanyador serà triat a través de la votació de tots els assistents al congrés. Les propostes es poden enviar fins el 3 de setembre a través del web oficial.

 

De Recuwatt a Recuwaste

Una de les novetats d'enguany és el canvi de nom del congrés, que passa a anomenar-se Recuwaste en comptes de Recuwatt. Amb aquest canvi de denominació, aquesta cita s'obre de bat a bat a l'economia dels recursos i també de manera central al món local i la innovació, amb un enfocament eminentment internacional perquè els assistents puguin conèixer de primera mà experiències destacables de tot el món, compartir coneixements, fer aprenentatges i confirmar una vegada més Mataró com a punt de referència ineludible en el món de la gestió dels residus municipals. El congrés Recuwaste l'organitzen el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El programa complet d'Recuwaste 2018 es pot consultar al web www.recuwaste .com. L'actualitat i novetats del congrés també es poden seguir a través de les xarxes socials (A twitter: @Recuwaste, a Linkedin: www.linkedin.com/company/recuwatt-congress)

]]>
<![CDATA[ Uns seixanta estudiants internacionals inicien aquest trimestre una estada al TecnoCampus ]]> Fri, 21 Sep 2018 00:00:00 +0200

Un total de 63 estudiants estrangers comencen aquesta setmana en els centres universitaris del TecnoCampus, en el marc dels programes d’intercanvi amb universitats d’arreu del món. Avui s’ha celebrat la sessió de benvinguda per explicar-los el funcionament del campus i visitar les instal·lacions i conèixer els serveis de què disposen.

La directora de Serveis Campus, Luz Fernández, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda institucional als estudiants internacionals, que també han tingut l’ocasió de conèixer els coordinadors acadèmics de cada escola i els diferents serveis de suport als estudiants i les activitats per viure la vida universitària. Aquest trimestre el TecnoCampus acull joves d’Alemanya, Bèlgica, Finlàndia, Holanda, Itàlia, Lituània, Polònia, Portugal, Regne Unit, Turquia, Argentina, Colòmbia, Corea del Sud, Taiwan i Brasil.

En els últims anys s’ha fet un gran esforç per internacionalitzar els estudis i promoure la mobilitat entre els estudiants del TecnoCampus. Per aquest motiu, actualment s’han establert 121 convenis amb universitats d’arreu del món. Per aquest motiu, des del curs passat també es va impulsar el Buddy Program, una iniciativa perquè estudiants locals acompanyin i donin suport als estudiants internacionals durant la seva estada.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya intervé a Ràdio betevé per parlar sobre l’infrahabitatge ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, professor i director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, va participar el passat dimarts 18 de setembre com a convidat al programa El Matí de Barcelona de Ràdio betevé per parlar sobre les causes econòmiques de l’infrahabitatge. Es tracta d’un concepte que fa referència a les cases o habitacles que no té les condicions mínimes d'habitabilitat però que s'utilitza com a habitatge.

Raya va afirmar que en els darrers anys molts dels lloguers s'han destinat a la inversió, sobretot pel turisme i per l’alta rendibilitat, però que es tracta d’un fenomen que s’està frenant en els darrers mesos: “S’està frenant  perquè el turisme està baixant, però també perquè el preu del lloguer ha arribat al límit de la renda de la gent”.

Es pot escoltar la intervenció sencera del professor Raya al programa El matí de Barcelona a partir d’1 hora 43 minuts:

]]>
<![CDATA[ "Oportunitats de negoci a Cuba". Sessió el 27 de setembre al TecnoCampus ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200
 
 

 

Oportunitats de negoci a Cuba

Cuba torna a ser “La perla del Carib", i se situa en el punt de mira dels inversors. Els canvis econòmics que, de mica en mica però de forma inexorable, es van produint a l'illa, estan duent les empreses de tot el món a explorar les seves possibilitats, tant d'inversió com d'exportació. Encara que l'oportunitat de negoci per excel·lència es troba en el sector turístic, també hi ha molt bones perspectives per als sectors agroalimentari, de tecnologia per a l'alimentació, maquinària, béns d'equip i materials per la construcció, entre altres.

Aquesta jornada s’emmarca en la International Business Network del programa Go Global de TecnoCampus i s’adreça a empreses exportadores del territori o amb potencial exportador interessades a conèixer les particularitats del mercat de Cuba i les eines per abordar-lo.

 

 

 Programa:

12:00 h

   Benvinguda a càrrec de TecnoCampus.

   

12:10 h

   “Oportunitats de negoci a Cuba”. Ponència a càrrec d’Elisabet Coll-Vinent , responsable del Pla Cuba i directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona.

13:00 h

13:30 h

   Cas èxit empresarial, a càrrec de Xavier Magrané, gerent de l’empresa Lans Sea Marina Sports.

   Cloenda a càrrec de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

27 de setembre, a les 12 h
Sala Burriac (edifici TCM2, Av. d’Ernest Lluch, 32, Mataró).

 

 

 
 

Inscripcions

 
 
 
 
 
 
 

 

Amb la col·laboració de:
            

 

Amb el suport de:

 
 

 

 

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

 
 
 
]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera publica un article a la revista "Journal of Occupational and Environmental Medicine" ]]> Thu, 20 Sep 2018 00:00:00 +0200

Esther Cabrera, professora i directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, és coautora d’un article publicat recentment a la revista científica americana Journal of Occupational and Environmental Medicine. Amb el títol “Costs and Burden Associated With Loss of Labor Productivity in Informal Caregivers of People With Dementia”, l’article és fruit d’un estudi europeu, en el qual ha participat espanya, que avalua els costos indirectes que es deriven del tenir cura de persones amb demència. 

L’estudi conclou que l’estimació dels costos mitjans indirectes dels espais on resideixen els pacients, domicilis i institucions, segons la pèrdua de la productivitat laboral dels cuidadors informals és de 378,1 euros al mes. En l’àmbit domiciliari, gran part dels costos en l’atenció de les persones amb demència provenen de l’atenció prestada per part dels cuidadors informals i la pèrdua de productivitat laboral. Pel que fa la qualitat de vida dels cuidadors, aquesta es veu afectada per la sobrecàrrega de feina causada per l’absentisme laboral per fer front a l’atenció dels seus familiars amb demència.

Es pot consultar l’article complet aquí.
 

]]>
<![CDATA[ Prop de 900 nous estudiants de grau participen a les sessions de benvinguda ]]> Wed, 19 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus organitza aquesta setmana les sessions de benvinguda als nous estudiants de grau. La primera sessió va tenir lloc ahir per als estudiants de l’Escola Superior Politècnica, avui amb els estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, i acabaran demà amb els estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. 

Durant aquests tres dies un total de 884 estudiants visiten el TecnoCampus per conèixer els professors i companys de classe en unes jornades on els coordinadors també presenten el pla d’estudis de cadascun dels grau. També es donen a conèixer els diferents serveis que s’ofereixen als estudiants durant la seva etapa universitària i es duen a terme visites guiades, a conduïdes per estudiants d’altres cursos, perquè coneguin les instal·lacions i l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria abans de començar les classes el proper dilluns 24 de setembre. Martí Mir, matriculat al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i que ha assistí a la jornada d’avui, explica que ha escollit aquest grau per vocació: “L’esport és una de les coses que més m’agrada a la vida i de fet, sempre he fet extraescolars relacionades amb la gimnàstica”. Aquest també és el cas de Nyominding Barrow, que aquest curs iniciarà els estudis d’Infermeria: “Espero que siguin els millors anys de la meva vida i sortir ben preparada per exercir la professió i poder seguir estudiant”.

A més, amb l’objectiu de fomentar la vida universitària, el TecnoCampus ha engegat un sorteig a Instagram on els estudiants de primer curs poden guanyar un lot de marxandatge si comparteixen una imatge del seu primer dia a la universitat abans del 26 de setembre.

 

 

]]>
<![CDATA[ Conveni de cooperació amb el Col·legi Oficial de Treball Social ]]> Mon, 17 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya han signat un conveni de col·laboració en els àmbits de la docència i la investigació. L'Escola Superior de Ciències de la Salut serà el centre universitari del TecnoCampus que establirà aquesta col·laboració, que permetrà realitzar projectes d'investigació conjunts o proposar treballs de final de grau o màster relacionats amb la tasca investigadora del col·legi, entre altres. A més, els professionals col·legiats gaudiran de descomptes en programes formatius del TecnoCampus, com el Màster en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment

]]>
<![CDATA[ Jornades de benvinguda per a nous estudiants de grau ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus donarà la benvinguda als més de 800 estudiants que comencen aquest curs 2017-2018 estudis de grau al TecnoCampus els dies 17,18 i 19 de setembre. Ho farà en sessions de benvinguda organitzades per les tres escoles universitàries on s'imparteixen els estudis de grau. Per assistir-hi no cal fer inscripció prèvia. A banda de presentar els plans d'estudi de cada grau, es farà una presentació general i una visita al campus.

Consulta els horaris per centre.

]]>
<![CDATA[ El fundador de la cooperativa La Fageda pronunciarà la lliçó inaugural del curs 2018-2019 ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

El president i fundador de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón, serà l'encarregat el proper 4 d'octubre a les 12h de pronunciar la lliçó inaugural del curs 2018-2019 al TecnoCampus. La Fageda és un projecte creat fa 36 anys, pioner a Europa en la integració de persones amb malalties mentals cròniques al món del treball. El seu èxit l'ha convertir  en un cas d'èxit estudiat en universitats d’arreu del món i que a inspirat nombrosos  empresaris. La lliçó inaugural girarà al voltant d'aquest projecte social i empresarial, amb una reflexió global sobre què tenen en comú l’emprenedoria i la bogeria.

Durant l'acte, presidit per l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, es farà la presentació de la memòria del curs anterior i els reptes i objectius que planteja el nou curs acadèmic.

L'acte d'inici de curs tindrà lloc a l'Auditori del TecnoCampus, situat a l'edifici TCM2 (av. d'Ernst Lluch, 32). Per assistir-hi, cal formalitzar la inscripció.

]]>
<![CDATA[ Creen una app que recomana què menjar en funció de la teva salut ]]> Thu, 13 Sep 2018 00:00:00 +0200

MyHealth Watcher és una nova aplicació que interpreta les etiquetes dels productes alimentaris, i d’acord amb els seus ingredients i a la informació nutricional, fa recomanacions personalitzades als consumidors.

Aquesta iniciativa, liderada per Joan Gil, ha estat notícia a La Vanguardia digital, pretén educar i fer que l’usuari prengui consciència de la importació d’alimentar-se bé per prevenir problemes de salut. I ajudar als professionals de la salut, oferint-los unes eines perquè els seus pacients els sigui més fàcil saber que mengen i si els hi convé.

Més informació.

]]>
<![CDATA[ Emprenedors que “recusen” les idees ]]> Wed, 12 Sep 2018 00:00:00 +0200

El passat 31 de juliol, El Mundo digital va publicar una notícia del nostre programa d’impuls al textil Reimagine Textile  en la qual van entrevistar als emprenedors de 4 de les 16 iniciatives emprenedores participants en aquest programa:

Aconkagua dissenya i produeix roba esportiva femenina còmoda i pràctica, però introduint l’eco-friendly. A Mataró ha trobat l’empresa Oktex del Punto, d’Argentona, que treballa amb teixits identificats com a ecològics. Entre les dues volen complir amb les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar.

ZER 3D Design, introdueix la tecnologia 3D en el camp de la moda, així com també persegueixen la personalització d’aquesta. Treballen amb l’ecologia de forma circular a partir del concepte zero waste – el moviment per desterrar la brossa per sempre.

Per altra banda, en el projecte Freeform Style, confeccionen roba incorporant disseny adaptada a les persones amb mobilitat reduïda .

I la marca Hygge bags, amb la firma Recycled Bags, dissenyen bosses i bolsos amb materials reciclables

Per a més informació.

]]>
<![CDATA[ Tancament del servei de Gestió Acadèmica i el PIE el dia 10 ]]> Thu, 06 Sep 2018 00:00:00 +0200

El proper 10 de setembre, els serveis de Gestió Acadèmica i del Punt d'Informació a l'estudiant romandran tancats. 

]]>
<![CDATA[ Visita d'una delegació de la Seoul National University of Science and Technology ]]> Thu, 06 Sep 2018 00:00:00 +0200

Una delegació de la Seoul National University of Science & Technology (Seoultech) va visitar el TecnoCampus ahir dimecres 5 de setembre . L’objectiu de la trobada era buscar punts d’interès per a possibles col·laboracions entre aquesta universitat i l’Escola Superior Politècnica  del TecnoCampus.

En aquesta primera trobada, el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa i el president de Seoultech, Jong Ho Kim, van signar un conveni d’intencions per establir futurs acords enfocats a la mobilitat d’estudiants, professorat i staff de les dues institucions i la col·laboració en projectes educatius conjunts.

La delegació coreana va ser rebuda per una representació del TecnoCampus formada pel director general, Josep Lluís Checa; la directora de Serveis Campus, Luz Fernández; el coordinador de mobilitat internacional de l’Escola Superior Politècnica  del TecnoCampus, Marcos Faúndez; i la responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals, Sandra Sánchez.

Durant la trobada, també es va posal l'èmfasi en la idea d’establir una col·laboració en projectes de recerca i activitats vinculades a l’àmbit de l’emprenedoria i innovació tecnològica. 

]]>
<![CDATA[ Josep Maria Raya serà el nou director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa ]]> Thu, 26 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar dilluns 23 de juliol que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.

]]>
<![CDATA[ Els Premis Creatic es reinventen en la 18a edició, amb el mecenatge de vuit empreses del TecnoCampus ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 18a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Amb una llarga trajectòria, aquests guardons es reinventen en la 18a edició gràcies a la implicació de les empreses del parc tecnològic: un total de vuit empreses del parc (a més de BStartup del Banc Sabadell) en seran mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

En la convocatòria d’enguany, se simplifica l’estructura i es passa de les dues candidatures de l’any passat a una de sola: premi a les millors idees empresarials o a start-ups ja constituïdes. El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2018. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic, es lliuraran el 15 de novembre de 2018 en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. En aquest cas el guanyador rebrà un ordinador i allotjament a la pre-incubadora del Tecnocampus.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme nomena Josep Lluís Checa nou director general ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme va aprovar ahir el nomenament de Josep Lluís Checa com a nou director general. Checa és enginyer industrial i PDG (Programa de Direcció General) per l’IESE. És un directiu amb més de 20 anys d’experiència en llocs de responsabilitat tant en l’àmbit públic com en el privat. En la seva trajectòria professional ha ocupat diversos càrrecs directius en empreses com Gas Natural i en institucions com el CTTI o Cetemmsa. Actualment és director executiu del centre tecnològic Leitat a Xile. S’incorporarà al càrrec el proper 3 de setembre. Per primer cop, la selecció del director general s’ha dut a terme mitjançant un procés obert de lliure concurrència.

En la reunió d’ahir, el Patronat també va aprovar que Josep Maria Raya sigui el nou director de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix docència des de l’any 2000. El nomenament el farà efectiu el rector de la Universitat Pompeu Fabra, en tractar-se d’un centre adscrit a aquesta universitat. Raya és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i té l'acreditació de catedràtic de l'AQU. És un expert en la recerca en l`àmbit del turisme relacionat amb l’habitatge. Dirigeix el Grup de Recerca Aplicada en Benestar Econòmic i Turisme (GRAEFES) del TecnoCampus, reconegut com a grup emergent per l’AGAUR (SGR535). Raya és un col·laborador habitual en mitjans de comunicació i també ha estat elegit després d’un procés obert.
 

]]>
<![CDATA[ Eignapharma signa un acord amb el consorci italià Biogem ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’empresa del sector mèdic Eignapharma, allotjada a TecnoCampus i membre de CataloniaBio & HealthTech, ha arribat a un acord de col·laboració amb Biogem. l’Institut de Biologia Molecular i Genètica

En virtut d'aquest acord, Eignapharma connectarà la recerca i investigació de Biogem amb la indústria, implementant la seva expertesa en els protocols i processos adequats en la transferència tecnològica.

Biogem és un consorci italià conformat pel Consell Nacional d'Investigacions (CNR) italià, Stazione Zoologica “Anton Dohrn” de Nàpols, Parc Científic de l'Àrea de Trieste, la Universitat de Nàpols "Federico II", Segona Universitat de Nàpols, la Universitat de Milano Bicocca, la Universitat Lumsa de Roma, Universitat de Sannio Benevento, Universitat de Foggia, Universitat Suor Orsola Benincasa de Nàpols, Cambra de comerç d’Avellino i Comunità Montana dell’Ufita.

Eignapharma és una consultora mèdica especialitzada en regulatòria, farmacovigilància i sistemes de qualitat a Europa, com així a prestar serveis personalitzats de desenvolupament de negoci a nivell mundial.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ Com utilitzar la tecnologia per elaborar dissenys més sostenibles? ]]> Tue, 24 Jul 2018 00:00:00 +0200

Les dissenyadores Ane Castro i Núria Costa, participants al programa Reimagine Textile de TecnoCampus, van crear l’any 2017 la seva pròpia firma de roba Zer Collection. Aquesta es caracteritza per posar en el centre la innovació i la sostenibilitat, que aconsegueixen gràcies a un model de fabricació digital responsable basat en la impressió 3Di la Bordadora Industrial, per produdir els seus dissenys amb zero residus. I els materials que utilitzen són biodegradables i aposten per la producció circular i local. A més a més, aquest model els permet elaborar peces que s’adaptin totalment al cos i crear estructures més geomètriques.

El passat mes de juny varen guanyar el premi a la millor start-up en el popular certamen de moda 080 Barcelona Fashion, entre 10 projectes finalistes i més de 100 candidatures.

L’objectiu de la seva participació en el Programa Reimagine Textile és consolidar el seu projecte fent el llançament al mercat de la seva primera col·lecció.

Llegir més.

]]>
<![CDATA[ Professors del TecnoCampus participen al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació ]]> Tue, 17 Jul 2018 00:00:00 +0200

Els professors Daniel Torras, Aina Fernandez, Patricia Crespo, Màrian Buil, Noemí Ruíz, Anna Castells i Aitor Ruiz van assistir al X Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, celebrat al Palau de Congressos de Girona del 4 al 6 de juliol del 2018. Es tracta d’un espai de col·laboració entre les universitats de Catalunya que enguany se centrava a com connectar les universitats a l’entorn i a la societat.

Sota el lema “Espais d’aprenentatge: agents de canvi a la universitat”, es van organitzat diverses activitats al voltant de quatre eixos temàtics: espais físics d’aprenentatge, espais virtuals d’aprenentatge, relació universitat i societat i desenvolupament professional. Les professores Aina Fernández i Anna Castells van participar a una taula rodona titulada “Efectes de la gamificació en la formació”, juntament amb professors d’altres universitats, on van explicar les experiències dutes a terme en les seves assignatures impartides al TecnoCampus en el Grau en Mitjans Audiovisuals i al Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, respectivament i de la doble amb Fisioteràpia.

Per altra banda, Castells va presentar una ponència titulada “Educar en la incertesa”, on va parlar sobre com l’experiència revela el procés que cal seguir amb els estudiants de magisteri perquè aquests siguin capaços de generar un espai de joc lliure on el grup d’infants treballa els continguts motrius. “Es tracta de crear un espai on no docent no intervé, sinó que es preocupa d’oferir situacions físiques que motivin les persones a jugar lliurement”, afirma. Segons Castells, participar en aquest tipus de congressos permeten millorar en l’àmbit educatiu i, en aquesta edició en concret, treballar de manera col·lectiva com transformar els espais i el temps per a l’aprenentatge: “Les necessitats dels nous aprenents exigeixen que adaptem el marc educatiu”.
 

]]>
<![CDATA[ El grup de recerca sobre activitat física i salut participa en un congrés a Dublín ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, liderat pel professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport  Manuel V. Garnacho, va participar en el 23è congrés European Collage of Sport Science, celebrat a Dublín del 4 al 7 de juliol. Aquest congrés és considerat el més important d’Europa.

Guillem Palau, exalumne del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, va assistir a la trobada com a ponent en representació del GRI-AFIRS per presentar dos estudis amb participació dels docents Noemí Serra, Lluís Guirao, Eulogio Pleguezuelos, Manuel Gomís, Sergio Vilches i Manu Garnacho. Palau, després de graduar-se al TecnoCampus, està col·laborant amb el GRI-AFIRS desenvolupant el doctorat en Biomedicina en col·laboració amb la UB.

El primer estudi presentat va ser sobre els efectes de la suplementació amb suc de remolatxa en el component lent del consum d’oxigen i l'eficiència/economia. El segon estudi va ser sobre el component lent del consum d’oxigen i la eficiència de l’exercici de la mitja gatzoneta (“sentadilla”).

Es tracta d’una recerca en un tema innovador. El component lent del consum d’oxigen s’entén com l’increment en el consum d’oxigen més enllà del tercer minut d’exercici continuat fins o bé arribar a un estat estable o bé arribar a la màxima capacitat de consum d’oxigen (VO2max).

]]>
<![CDATA[ El TeconCampus acollirà el 2019 el simposi ‘La creación musical en la banda sonora’ ]]> Mon, 16 Jul 2018 00:00:00 +0200

El grup de recerca So, Silenci, Imatge i Tecnologia (SSIT) coordinat pel professor Daniel Torras ha arribat a un acord amb el grup de Música i Llenguatges Audiovisuals de la Sociedad Española de Musicología – SedeM pel qual la propera edició del veterà simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” es realitzarà l’estiu del 2019 al TecnoCampus, en dates que es concretaran properament. En aquesta edició també hi participarà el grup MUSC de la Universitat Autònoma de Barcelona amb qui el SSIT manté un conveni de recerca i col·laboració.

La intenció és fer coincidir la tercera edició del Congrés Internacional sobre So, Silenci i Imatge Perspectiva Sonora amb aquest simposi de prestigi a nivell internacional, per sumar esforços, proposar ponents de la primera línia mundial en so i audiovisual, i compartir camps de treball comuns. El simposi “La Creación Musical en la Banda Sonora” va ser el primer congrés que va tractar el tema de la música y el so a l’audiovisual a l’estat espanyol, fa més de 15 anys que es realitza i ha tingut seu a ciutats com Salamanca, Madrid, Oviedo, Càceres o Granada.

L’organització dels dos congressos compartirà espais, convocatòria i activitats, però els temes d’estudi proposats per Perspectiva Sonora es diferenciaran en el programa distribuint-se en meses de debat separades. D’aquesta manera els dos certàmens s’integraran en una suma cooperativa, però mantenint la seva singularitat.

L’edició del 2019, tant del Perspectiva Sonora com del simposi, tindrà una triple direcció assumida pels professors Jordi Roquer (TecnoCampus), Josep Lluís i Falco (SedeM) i Lídia López (MUSC – UAB).

]]>
<![CDATA[ L'acceleradora d’start-ups del sector salut obre la segona convocatòria, destinada a start-ups de dispositius mèdics ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i Foundingers Group posen en marxa la segona convocatòria de Kenko Health Accelerator, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut, que compta amb el suport de la plataforma Telefónica Open Future, el Consorci Sanitari del Maresme i Tic Salut.

El programa compta amb edicions diferenciades, adaptades a D-Health, Medical Devices i Biotech. En aquesta segona edició, la convocatòria està dirigida a start-ups de dispositius mèdics i productes sanitaris (Kenko Medical Devices). Es busquen start-ups relacionades amb el desenvolupament de dispositius mèdics, electrònics, biomaterials, dispositius de diagnòstic, lliurament de medicaments, monitorització, rehabilitació o altres articles amb finalitats de diagnòstic o teràpia.

Kenko Health Accelerator té com a objectiu detectar start-ups innovadores en el sector salut, que tinguin un projecte innovador amb gran potencial i que pugui ser escalable i invertible. El programa estarà enfocat a start-ups amb un “mínim producte viable” i que comptin amb un equip complementari i compromès amb el projecte.

Els projectes que formin part de Kenko Health Accelerator rebran un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci. A més comptaran amb el suport continu per part de l'equip promotor, mentoria individualitzada, formació proporcionada per experts externs, accés directe a inversió i espai de treball gratuït en el Hub Salut de l'edifici TCM6 del parc empresarial de Tecnocampus
Tota la informació relativa al programa d'acceleració es troba disponible a www.kenkohealth.org. Les start-ups interessades poden presentar les seves sol·licituds a través del lloc de Telefónica Open Future.
 

]]>
<![CDATA[ Tens el acreditat el nivell B2 de llengua estrangera? Reconeix crèdits RAC! ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El Consell de Govern de la UPF, a la sessió del 30 de maig, va aprovar la modificació de l’acord que establia l’acreditació del nivell B2 de llengua estrangera com a requisit per obtenir el títol de graduat o graduada. Aquest requisit, tal com es recull a la Llei 1/2018, només serà d’aplicació als estudiants que iniciïn estudis universitaris a partir del curs 2018-19.

Als estudiants que han iniciat estudis entre els cursos 2014-15 i 2017-18 i que tenen el nivell B2 o superior acreditat al seu expedient, TecnoCampus, en el certificat acadèmic personal, els farà constar que han acreditat aquest requisit.  Si algun estudiant, amb el certificat que va utilitzar per acreditar el nivell de B2 o superior, vol sol·licitar reconeixement de crèdits, sempre que compleixi amb la normativa de reconeixement acadèmic en crèdits per aprenentatge de llengües, haurà de sol·licitar-ho mitjançant instància al PIE.

Aquest reconeixement està subjecte a l'import que s'estableix al catàleg de preus aprovat pel TecnoCampus per al reconeixement de crèdits i comptarà dins dels crèdits optatius com a crèdits RAC. Per tant, cal tenir en compte el nombre de crèdits requerits per complir amb el que s'estableix a cada un dels plans d'estudis.

Consulta tota la informació aquí
 

]]>
<![CDATA[ La biblioteca del TecnoCampus presenta una nova guia de lectura en l'àmbit dels videojocs ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus presenta les novetats bibliogràfiques del mes de juliol, una guia de lectura amb una selecció documental de quinze llibres en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs.

Trobaràs una mostra a l'expositor de novetats, ubicat a la planta semisoterrani de la biblioteca. Per consultar algun document de la guia, es pot demanar a través del servei del préstec del TecnoCampus o del préstec consorciat (PUC). Recorda que la Biblioteca-CRAI del TecnoCampus obre de 9 a 20 hores del 2 al 26 de juliol, i que a partir d'aquesta data romandrà tancada fins al 2 de setembre.

Pots consultar la guia de lectura completa en l'àmbit del disseny i desenvolupament de videojocs aquí

]]>
<![CDATA[ 1) Com pot beneficiar la tecnologia 'blockchain' a les empreses? ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

El passat 20 de juny el TecnoCampus va dur a terme una sessió informativa i un workshop amb l'objectiu de donar a conèixer a les empreses les funcions d'aquesta tecnologia i els seus avantatges.

La tecnologia blockchain està dissenyada per ser una base de dades comuna i alhora descentralitzada perquè empreses o diferents agents d'un sector puguin compartir informació, processos i serveis de forma verificada i segura.

Veronica Torras, directora de màrqueting i desenvolupament de negoci dins d'Jelurida, una empresa de programari que ofereix solucions de blockchain per a empreses, va portar a terme la conferència sobre blockchain del passat 20 de juny al TecnoCampus, i per això ens parla de les tres característiques principals de la tecnologia blockchain -seguretat, immutabilitat i descentralització- i de la gran utilitat que pot tenir per a les empreses.

En primer lloc, cal destacar el seu sistema de verificació d'actius digitals. "Tota la informació que s'emmagatzema és verificada a través d'un consens de seguretat basat en la criptografia", afirma Torras. En la mateixa línia i en referència a la segona gran característica del blockchain, per reforçar la seguretat, "gràcies a les lleis criptogràfiques, un cop les dades estan emmagatzemats, són immutables, no es poden canviar, ja que prèviament ja s'han validat i emmagatzemat en els anteriors blocs seguint el consens de seguretat esmentat, la qual cosa evita el frau a causa de modificacions o alteracions posteriors d'una base de dades", afegeix.

En tercer lloc, la tecnologia blockchain es caracteritza per ser un sistema descentralitzat en el qual una comunitat, o conjunt de participants de la xarxa, executa el consens de seguretat de manera que la base de dades s'alimenta i es manté de forma segura per un nombre determinat de nodes (en contraposició a un sistema centralitzat en el qual només un organisme decideix i té el control). Com més nodes té una xarxa descentralitzada, més gran és el nivell de seguretat.

Per més informació.

]]>
<![CDATA[ El professor Josep Maria Raya publica un article a "El Periódico" sobre el pes del pis turístic a les ciutats ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Josep Maria Raya, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, va publicar el dissabte 7 de juliol un article al diari El Periódico sobre el mercat de l'habitatge, centrat sobretot en la rellevància dels pisos turístics a les principals ciutats.

Raya posa com exemple Barcelona, la ciutat espanyola amb més número d'ofertes de lloguer en el portal Airbnb, per il·lustrar l'augment de les propostes de pisos turístics a les ciutats, una xifra que comença a igualar l'oferta hotelera.

En aquest sentit, Raya apunta a l'article que un dels motius d'aquest increment és que els lloguers turístics ofereixen una rendibilitat cada vegada superior, fet que s'entèn per què el 30% dels habitatges de segona mà són comprats per inversors. "O cavia molt el panorama, o seguirem presenciant com els pisos a les grans capitals i centres turístics cada vegada es venguin com un bé d'inversió que com un lloc viure", conclou.

Llegeix l'article complet aquí

]]>
<![CDATA[ Business Corner: La plataforma web d’S2CXConsulting ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’estratègia de negoci CX per a pimes. La plataforma web d’S2CXConsulting 

En aquesta sessió et presentarem un nou membre de la comunitat del TecnoCampus, l’empresa S2CXConsulting. És una start-up que ofereix un Programa d’estratègia de negoci per pimes a través d’una plataforma web. El seu objectiu és facilitar que les pimes adoptin l’estratègia de negoci més efectiva, com fan totes les marques excepcionals a nivell mundial.
Programa:
• 9 a 9.30 h. Esmorzar.
• 9.30 a 10 h. Presentació.
• 10 a 10.30 h Networking i fi de la sessió.
Ponents:
Josep Antolín Olvieros, cofundador i soci gerent, gestió d'experiència al client i estratègia empresarial a S2CX Consulting.
Toni Ruiz Soto, cofundador en S2CX Consulting.

Dia: Dimecres 18 de juliol de les 9h a les 10.30 h 

Lloc: Sales Burriac i Laia l’Arquera (TecnoCampus. Avda. d’Ernest Lluch, 32 (Mataró)


Inscriu-t'hi

 

 

 

 

 

 


 

]]>
<![CDATA[ Creix la demanda global i en primera opció per estudiar al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Wed, 11 Jul 2018 00:00:00 +0200

Un total de 842 estudiants han sol·licitat cursar algun dels estudis a Tecnocampus en primera preferència, un 6% més respecte del curs anterior. D’aquests, 644 han estat assignats al TecnoCampus, ja que en tretze de les quinze ofertes hi ha nota de tall per a poder-hi accedir.

En total han estat 941 els estudiants que han estat assignats a Tecnocampus (en primeres i successives opcions) per a les 840 places que s’ofereixen, i n’hi 445 en llista d’espera, dels quals 201 en primera preferència.

Aquest augment de demanda és el més alt registrat mai al TecnoCampus, i demostra que els tres centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, són cada cop més l’opció preferida per molts estudiants.

Per centres, destaca, en el cas de l’Escola Superior Politècnica, la consolidació de l’aposta feta per les titulacions relacionades amb els videojocs, amb notes de tall en el grau en Disseny i Producció de Videojocs (6,265) i la doble titulació en Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i Disseny i Producció de Videojocs (6,328). El grau en Mitjans Audiovisuals (nota de tall de 5,714) repeteix com els darrers anys com la titulació del TecnoCampus amb més estudiants assignats (175). D’altra banda, destaca l’important creixement d’estudiants assignats en el Grau en Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació -prop d’un 40% més respecte del curs anterior-.

En el cas de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, té nota de tall en totes les titulacions: Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,944); Màrqueting i Comunitats Digitals (6,856); doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (7,948); doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (5,232); Logística i Negocis Marítims (6,250); i Business and Innovation Management, amb docència en anglès (5,798), aquestes dues últimes per primera vegada.

Finalment, l’Escola Superior de Ciències de la Salut també té notes de tall en totes les titulacions que imparteix, fruit de l’alta demanda: Grau en Infermeria (8,064), Grau en Fisioteràpia (9,464), la més alta del TecnoCampus; Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,516); i la doble titulació en Fisioteràpia i Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (7,755).
 

]]>
<![CDATA[ Primera trobada dels Seminaris indústria 4.0 ]]> Tue, 10 Jul 2018 00:00:00 +0200

L’Escola Superior Politècnica i el programa Alumni del Tecnocampus van iniciar el passat dijous 5 de juliol els Seminaris indústria 4.0 dirigits a graduats i graduades de l’Escola Superior Politècnica, per als quals es compta amb la participació de professors de l’escola.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un espai de trobada entre professors i alumnis per tal de reflexionar sobre indústria 4.0 en base al coneixement i experiència dels participants.

En aquest primer seminari es va debatre sobre com poder avançar en la transformació digital de les empreses. Per fer-ho, es va comptar amb la participació de l’Alumni Manel Claus, gerent de l’empreesa SAMCLA Smart Systems, que va introduir la seva experiència com a empresari dins de l’àmbit de l’smart factory. També va comptar amb la intervenció de diferents professors que van voler donar també la seva visió sobre les noves tecnologies i la digitalització de processos aplicats a la producció. L’acte va finalitzar amb un espai de networking per potenciar els coneixement, contactes i col·laboracions entre els assistents.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua 303 estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ]]> Fri, 06 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va celebrar ahir l’últim acte de graduació de la promoció 2018, en el qual es van graduar els estudiants d’últim curs de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Es van graduar un total de 303 estudiants del Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (90), Màster en Emprenedoria i Innovació (26), el Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals (90), el Grau en Turisme i Gestió del Lleure (10), la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (22), la Doble titulació en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals (33) i el Grau en Logística i Negocis Marítims (32), la primera promoció que es graduava d’aquestes dues darreres titulacions. L’acte es va dividir en tres sessions per donar cabuda a l’Auditori a graduats, docents i acompanyants.

La directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, va destacar que la graduació dels estudiants en els àmbits de la logística i el màrqueting consoliden l’aposta que va fer el TecnoCampus, amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, per oferir graus vinculats a les noves necessitats del mercat. “El prestigi d’un centre universitari s’adquireix a través de les persones que s’hi ha titulat”, va recordar als graduats. També va dedicar unes paraules als graduats Carles Ramió, com a representant de la Universitat Pompeu Fabra, qui va assenyalar que en un món tan canviant, reinventar-se al llarg de la vida professional és clau per “diferenciar-se de la resta en un mercat cap cop més competitiu”.

Alguns dels moments més emotius de l’acte van ser els parlaments de professors, els discursos dels representants dels estudiants i l’entrega dels diplomes. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Oliver Gregory, en AdE i Gestió de la Innovació; Rodrigo Eduardo Tisi, en el Màster en Emprenedoria i Innovació; Sílvia López, en Màrqueting i Comunitats Digitals; Raquel Rodríguez, en Turisme i Gestió del Lleure; Judith López, en Turisme i Gestió del Lleure i AdE i Gestió de la Innovació; i Óscar Martínez, en AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals.

Els padrins de la promoció van ser Joan Pera, president Pimec Joves Empresaris; Lluís Bassat, fundador de l’agència Bassat &Asociados, avui Ogilvy & Mather; i Santiago García-Milà, subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona, que van animar els estudiants a ser persones curioses, amb ganes de seguir aprenent i sensibles amb el món que les envolta. La vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero, va posar en relleu que enguany s’ha graduat la promoció més nombrosa del TecnoCampus, fet que impulsa a l’entitat a seguir millorant la qualitat del centre universitari. “El nostre objectiu és acompanyar-vos en el camí de l’aprenentatge, no només com a professionals, sinó també com a persones”, va afirmar en el discurs de cloenda.
 

]]>
<![CDATA[ Es constitueix el senat del TecnoCampus ]]> Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200

L'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va presidir ahir la constitució del senat del TecnoCampus. El senat estarà format pel president, Joaquim Esperalba (escollit per votació entre els membres del Senat); els vicepresidents, Andreu Comajuncosas  i Toni Aguilar (escollits per votació entre els membres del Senat); i els vocals: Isabel Esparrell, Carles Fillat, Lorena Molina, Carme Rosell, Gisela Vila (personal docent i investigador permanent i el personal d’administració i serveis), Guillermo Álvarez, Sara Atienza, Jordi Bertran, Max Faro (alumnes i exalumnes), Josep Eladi Baños, Xavier Camps, Joan Carbonell, Daniel Martín i Joaquim Pons  (representants d'empreses i institucions vinculades a la Fundació), Josep Comas, Pilar González-Agàpito i Xantal Oller (designats entrepersonalitats notòries del territori). 

Ahir també es va celebrar un acte de comiat als membres del senat que abandonen l'organisme, que té un caràcter consultiu i que està format per tots els col·lectius de la comunitat TecnoCampus (professors, personal d'administració i serveis, empreses, estudiants, institucions públique si privades). L'alcalde els va agrair la dedicació i les valuoses aportacions, amb una menció especial al president sortint (Simon Schwartz). 

]]>
<![CDATA[ Nota de condol per la mort de Joan Colomer, exgerent de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró ]]> Thu, 05 Jul 2018 00:00:00 +0200

La presidència, el patronat i el senat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, així com la comunitat universitària i empresarial del parc, expressen el condol a família i amics per la mort de Joan Colomer i Toribio, que va ser gerent de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró entre el 1995 i el 1999.

Colomer va ser una figura clau en un moment en què l’Ajuntament de Mataró va començar a idear el projecte TecnoCampus mitjançant l'elaboració del Pla Director de la Societat de la Informació de Mataró.

A la fotografia, Colomer, el segon per l'esquerra, en l'acte de celebració dels 30 anys de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, el novembre de 2013.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acull la 39ª Escola d'Estiu del Maresme ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull des d'aquest dilluns i fins al proper 13 de juliol l'escola d'estiu dels mestre de primària que organitza el Moviment Educacatiu del Maresme. Com cada any, el TecnoCampus cedeix gratuïtament les seves instal·lacions per facilitar la formació continuada dels professionals de l'ensenyament aprofitant la pausa estival de l'activitat docent. La trobada va començar ahir amb la conferència inaugural “Pedagogia de l’efecte i projectes d’indagació”, a càrrec de Fernando Hernández, psicòleg i professor de la Universitat de Barcelona.
 

]]>
<![CDATA[ Obrim convocatòria de beques de col·laboració per al curs 2018-2019 ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

Si ets estudiant del TecnoCampus, pots optar a una de les 64 beques de col·laboració ordinàries disponibles per donar suport en els diferents departaments o serveis del TecnoCampus durant el curs 2017-2018. El període d’inscripció finalitza el 2 setembre del 2018, aquest dia inclòs, i la sol·licitud es realitza de manera online.

Les beques de col·laboració són un sistema d’ajuts a l’estudiant del TecnoCampus en tasques de col·laboració i suport a projectes que es duen a terme des de les diferents unitats i serveis del TecnoCampus. Poden presentar-s’hi tots els estudiants del TecnoCampus, que poden sol·licitar d’una a tres beques. Tot i així, els estudiants de nou accés no es podran tenir en compte en aquesta convocatòria.

Com puc demanar una beca de col·laboració?
Els interessats heu de fer la sol·licitud mitjançant el formulari que trobareu a l'eCampus. Si vols consultar-ho directament des de l’eCampus, pots accedir-hi des del menú principal a través del nou apartat “Beques de col·laboració” dins de la secció “Serveis”, o a l’apartat “Beques” de la secció “Informació Acadèmica”.

És important que t’informis del tipus de beca i els requeriments de cada plaça al document de convocatòria. Aquestes són les unitats o serveis on s’ofereixen beques de col·laboració el proper curs, amb la retribució corresponent a cada plaça:

Trobaràs la informació detallada de cadascuna de les ofertes al document de convocatòria d'aquest curs.

Per a més informació, o si tens algun dubte, pots consultar l’apartat de beques de col·laboració de la pàgina web del TecnoCampus o enviar un correu a bequescol@tecnocampus.cat.
 

]]>
<![CDATA[ Namaka rep una menció especial a la millor revista a la Nit de les Revistes 2018 ]]> Tue, 03 Jul 2018 00:00:00 +0200

La revista Namaka, editada per l'empresa del mateix nom ubicada al TecnoCampus, ha rebut una menció especial a la Nit de les Revistes organitzada per l’Associació de Publicacions Periódiques en català. El jurat va voler reconèixer els èxits de la revista durant el seu primer any de vida i va ressaltar la seva qualitat i la manera com es comunica amb els seus lectors. A més a més, una de les portades de Namaka va quedar entre les cinc finalistes, tot un reconeixement per la seva autora, la il·lustradora Lirios Bou. En el moment de recollir el premi les editores de Namaka van aprofitar l’ocasió per recordar que «les revistes, com els llibres, són una boníssima eina per crear els lectors del futur». En la seva intervenció van agrair el suport i la confiança dipositades en el seu projecte per part, entre d’altres, dels seus socis, SomDocents, el TecnoCampus de Mataró, les biblioteques catalanes i l’extens equip de col·laboradors que participen a la revista. Amb aquest menció especial, Namaka es posiciona com una publicació de referència en l’àmbit infantil i en català.

]]>
<![CDATA[ L’Escola Superior de Ciències de la Salut gradua 156 estudiants ]]> Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus va celebrar el passat divendres 29 de juny l’acte de graduació dels estudiants d’últim curs de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Es van graduar 156 estudiants, dels quals 78 són del Grau en Infermeria, 67 del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i 11 del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència. Enguany s’ha graduat la cinquena promoció d’estudiants d’Infermeria, la tercera de CAFE i la darrera d’aquest màster que ara s’anomena Màster en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, amb l’objectiu d’acostar-se al màxim al tipus de pacients que pateixen aquesta patologia. 

La directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera, va animar els estudiants el discurs d’inici de l’acte a comprometre’s amb la professió i sobretot, amb els valors humans i socials, imprescindibles en totes les feines on es treballa amb persones. “L’aprenentatge ha de perdurar al llarg de la vida, no renuncieu a ser millors cada dia”, va afegir. Per part de la Universitat Pompeu Fabra hi va assistir el vicerector de Direcció de projectes d'acollida, participació i acompanyament d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, Pablo Pareja, també va recomanar als graduats a seguir-formant-se i a no conformar-se en adaptar-se al canvi, sinó a ser-ne els catalitzadors: “No només heu de respondre al que el món laboral espera de vosaltres, definíeu el què voleu ser feu valdre tot el que heu après”. Durant l’acte també es van entregar una sèrie de reconeixements a empreses i institucions col·laboradores amb els graus de l’Escola Superior de Ciències de la Salut.

Pel que fa a l’entrega de diplomes, el reconeixement per als millors expedients acadèmics de la promoció 2018 van ser per Sara Casado, en el Grau en Infermeria; Víctor Aparició, en el Grau en CAFE, i Albert Malaret, en el Màster Universitari en Cronicitat i Dependència. L’empresa Fecunmed i el Col·legi de professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya van entregar un obsequi als estudiants d’Infermeria i CAFE, respectivament, amb millors notes.

Els padrins de la promoció van 2018 van ser Julio Fernández, president de la Conferència Nacional de Degans d’Infermeria, Marc Carmona, responsable del departament de Formació d’entrenadors del FC Barcelona, qui van assenyalar les persones com el denominador comú en totes les persones i van animar els estudiants a ser referents pel que fa a valors. “El valor diferencial en l’èxit professional és la manera com fem les coses”, va afirmar Carmona. “Sigueu apassionats, sigueu els líders del canvi, sense complexos i sense por. La felicitat és una actitud persona que cadascú decideix adaptar, va afegir Fernández.

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va agrair als estudiants i famílies la confiança dipositada al TecnoCampus també va emfatitzar en el parlament de cloenda la importància de posar les persones al centre: “L’art de cuidar és fonamental, tot el que compartim amb les persones que ens acompanyen és el que dona sentit a la nostra feina”.
 

]]>
<![CDATA[ Prop de 200 estudiants es graduen en audiovisuals, enginyeries i videojocs al TecnoCampus ]]> Fri, 29 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un total de 197 estudiants de l’Escola Superior Politècnica es van graduar ahir al TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 118 estudiants en Mitjans Audiovisuals, 29 en Videojocs, 14 en Enginyeria Electrònica, 11 més en Enginyeria Mecànica i 25 en Enginyeria Informàtica. L’acte, dividit en dues sessions, es va celebrar a l’Auditori del TecnoCampus i va reunir graduats, acompanyants, l’equip docent i autoritats. Aquest any es graduava la primera promoció del Grau en Disseny i Producció en Videojocs, que consolida l’aposta del TecnoCampus per impulsar estudis que donin resposta a les noves necessitats i oportunitats del mercat de treball.

La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, que va assumir el càrrec el passat mes d’abril, va assenyalar en el discurs de benvinguda que l’acte de graduació només és un punt i seguit per continuar aprenent de manera constant al llarg de la vida professional i personal: “Heu après a aprendre, i aquest és el gran coneixement que us heu d’emportar de la universitat. Aprendre és el que us permetrà estimar i treballar per fer allò que us més us apassioni”. També va assistir a l’acte Carles Ramió, com a comissionar per a l’estratègia del Grup UPF i patró de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, qui va remarcar l’aposta de la Universitat Pompeu Fabra pel model singular del TecnoCampus com a centre adscrit i el compromís de la UPF per consolidar i ampliar les col·laboracions entre ambdues institucions. Alhora, va encoratjar als graduats a viure l’entrada al món laboral, sobretot marcat pel canvi constant, amb il·lusió i “apostant per la responsabilitat social corporativa a títol individual”.

Alguns dels moments més esperats pels assistents van ser el lliurament de diplomes als graduats i el discurs dels representats de promoció. Pel que fa a al reconeixement dels millors expedients acadèmics, es van lliurar als estudiants Raquel Aqüera, en Mitjans Audiovisuals; Marc Lozano, en Videojocs; Juan David Polanco, en enginyeries Mecànica i Electrònica, i Jordi Romagosa, en Enginyeria Informàtica. Representants de les entitats GrauTic, Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics en Informàtica de Catalunya van fer entrega d’un obsequi als estudiants d’audiovisuals, de l’àrea industrial i d’enginyeria informàtica, respectivament, amb el millor expedient.

Els padrins de la promoció 2018 van ser Luís Tinoco, en l’acte d’audiovisuals, i Alberto Guerrero, en el cas dels estudis d’enginyeria i videojocs. Tinoco va recomanar als estudiants dominar l’anglès, estar prepara’t per moure’s i treballar per projectes, i centrar-se més en la part creativa i no només en la tècnica per afrontar la vida professional amb èxit dins del sector audiovisual. “La distància entre la teoria i la pràctica és infinita, per això no heu de deixar de reinventar-vos”, va afegir. Alberto Guerrero, per la seva banda, va apuntar que tenir coneixement sobre un mateix és clau per crear les condicions ideals per treballar en allò que t’agrada. “Sigueu curiosos, crítics, enginyosos, humils i, sobretot, bones persones”, va concloure. L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va afirmar en el discurs de clausura l’aposta que va fer l’Ajuntament de Mataró en la construcció del TecnoCampus, que ha contribuït a augmentar el capital humà de la ciutat, i va animar als graduats a seguir vinculats a la ciutat i a la universitat en aquesta nova etapa com a professionals.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de la universitat ICESI de Colòmbia fan una estada al TecnoCampus per formar-se en emprenedoria digital ]]> Fri, 29 Jun 2018 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acull aquesta setmana 23 estudiants de la universitat ICESI de Colòmbia que realitzen el Programa en Emprenedoria en Entorns Digitals, una formació que s’emmarca dins del seu programa de màster. Per part del TecnoCampus, el programa ha estat coordinat conjuntament per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, a través del professor Roberto Dopeso, i per l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus.

L’objectiu del programa, que duu a terme entre TecnoCampus i Barcelona, és treballar les claus per emprendre amb èxit en entorns digitals i, alhora, formar professionals per liderar la transformació digital de les empreses amb una mirada estratègica. En aquest sentit, el programa combina sessions magistrals, experiències professionals i visites a empreses. Innovació digital, inbound màrqueting, posicionament a internet, business analytics o com fer un estratègia per a xarxes socials són els principals continguts que han treballat a les formacions, conceptes que els estudiants d’ICESI han d’aplicat en un cas real a l’última sessió celebrada avui divendres 29 de juny al TecnoCampus.

Durant l’estada han visitat empreses referents en l’àmbit digital com BitPhy, una desenvolupa 'software' per l'anàlisi de dades i elabora prediccions sobre les vendes del petit comerç, i Byhours, que ha estat capaç de fer-se un lloc en el mercat de l’allotjament turístic amb una proposta basada en la reserva d’habitacions d’hotel per hores. Les sessions al TecnoCampus s’han complementat amb la visita a la incubadora del parc empresarial, on s’hi ubiquen actualment unes vint start-ups.

Mónica Franco, docent que acompanya els estudiants d’ICESI, ha assenyalat que la finalitat de l’estada és que els estudiants tinguin una experiència internacional enfocada a l’emprenedoria: “És molt interessant l’ecosistema emprenedor de Barcelona, és molt fort, ja que hi ha molts recursos i facilitats perquè els estudiants i els joves creïn una empresa”. La col·laboració s’emmarca dins del conveni de mobilitat internacional que mantenen els dos centres d’educació superior pel que fa a estudiants de grau i del Màster en Emprenedoria i Innovació.

 

]]>
<![CDATA[ Comença el campus d’estiu d’Xnergic de robòtica, videojocs i animació 3D, amb un centenar d’inscrits ]]> Thu, 28 Jun 2018 00:00:00 +0200

Aquest estiu el TecnoCampus impulsa per cinquè any consecutiu el campus d’estiu per fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves, a través del moviment Xnergic. Un centenar de nens i nenes, d’entre 12 i 18 anys, participen durant el proper mes en els cursos de robòtica, videojocs i animació 3D, distribuïts en dues quinzenes.

A l’edició d’enguany es duen a terme un total de cinc cursos en motion capture, per gravar els moviments i fer-los servir per animar un personatge; animació 3D amb Maya, on es treballen els principis d’animació en videojocs i cinema; programació de videojocs amb blueprint Unreal4 i Unity 3D, per crear jocs aprofitant les possibilitats gràfiques d’aquests motors, i robòtica, on es construeix i es programa un robot des de zero. 

La gran novetat enguany es troba en els cursos de robòtica organitzats per Avanza, empresa especialitzada en activitats educatives vinculades a la robòtica i al disseny 3D, on els joves hauran de treballar per equips per dissenyar un robot personalitzat i després fer-lo interactuar amb altres autòmats. Pel que fa a la resta de tallers, els monitors que els imparteixen són principalment estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, fet que permet als participants no tenir els primers contactes amb temes vinculats a l'enginyeria i els videojocs, sinó també amb el món universitari. 
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants d’infermeria realitzen una acció formativa al centre penitenciari de dones Wad-Ras ]]> Tue, 26 Jun 2018 00:00:00 +0200

Vuit estudiants de tercer curs del Grau en Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut van realitzar una intervenció al centre penitenciari de dones Wad-Ras a Barcelona del 7 al 14 de maig. David Santiago, Maria Parrón, Carla Bassa, Naroa Romanos, Marta Villodres, Jennifer Sánchez i Daniel Parés són el grup d’estudiants que van realitzar aquesta acció formativa sobre el cicle menstrual que s’emmarcava dins de l’assignatura d’Educació per a la Salut, impartida per Cati Fons,

Fons considera que iniciatives com aquesta són una gran oportunitat d’aprenentatge per als estudiants perquè fomenten el rol actiu en la seva formació professional i els ajuden a "adquirir noves competències i habilitats des de la responsabilitat de dur a terme una intervenció dirigida per ells mateixos”. “Realitzar intervencions des d’una perspectiva més social enriqueix l'aprenentatge com a professionals i els ajuda a conèixer altres contextos on infermeria i educació juguen un paper clau”, afegeix. Aquest és precisament l’objectiu de l’assignatura d'Educació per a la Salut, ser capaç de proporcionar informació científica i actuar per millorar els hàbits de vida saludables. “Volem que les persones siguin part activa en el manteniment i l'increment de la seva salut”, conclou Fons.

Jennifer Sánchez, una de les estudiants participants, assenyala que aquesta experiència els ha servit no només per aplicar els coneixements adquirits a l’aula, sinó per saber com adaptar-se al públic objectiu i a l’entorn que t’envolta. “Ens va sorprendre la gran rebuda per part de les preses i molt recolzats per la docent, sense qui no haguéssim pogut complir amb èxit la intervenció”. “No només és experiència educativa única, sinó que també suposa una aportació com a ciutadans”, afegeix l’estudiant d’infermeria.


 

]]>
<![CDATA[ El professor Jordi Martín presenta un videojoc a la fira E3 de Los Angeles ]]> Mon, 25 Jun 2018 00:00:00 +0200

Jordi Martín, professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica, va participar al congrés E3 a Los Ángeles de l’11 al 14 de juny. És un dels congressos de videojocs més importants del món on es presenten les novetats de la indústria que arribaran al mercat en els propers mesos.

Martín, que imparteix l’assignatura Disseny de Jocs i Projectes, hi va participar com a ponent per presentar el videojoc 3 Minutes to Midnight, en el qual hi ha estat treballant com a dissenyador principal.

El videojoc és el primer joc d’aventures que presenta l’estudi Scarecrow Studio, del que ell hi forma part. Es tracta d’un clàssic joc point-and-click, amb escenaris 2D i més de cent localitzacions diferents, entre d’altres característiques, que es llançarà al mercat a principis del 2019.
 

]]>
<![CDATA[ Un airbag per al casc de la bici guanya el premi d’emprenedoria Explorer del TecnoCampus ]]> Thu, 21 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un projecte que pretén millorar la seguretat dels ciclistes impulsat per Marc Millet i Nil Oleaga ha estat escollit om la millor idea del TecnoCampus Explorer Space. Els joves guanyadors podran optar a aconseguir 30.000 euros de finançament i viatjaran a Silicon Valley juntament amb els altres 52 millors joves emprenedors de la IX edició del programa Explorer que impulsa el Banc Santander. El projecte guanyador es va donar a conèixer ahir dimecres 20 de juny a la sessió de clausura celebrada al TecnoCampus, després que més de 25 emprenedors hagin rebut formació i assessorament durant en els últims cinc mesos.

Es van presentar un total de 14 projectes davant del jurat, format per Jordi Torné, de Banco Santander; Rosana Sasián, de CISE, Miquel Serra, de SECOT, i Emma Feriche i Antonia González, com a directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria i cap del Servei d’Emprenedoria del TecnoCampus, respectivament. Millet i Oleaga han guanyat l’edició del programa amb Evix, els dos joves han dissenyat un airbag que es pot acoblar a qualsevol casc de bici i que serveix per protegir la part posterior del coll i la columna cervical. Borja Alonso, amb Global Player, i David Gassó, amb Rigoo, van quedar en segon i tercer lloc, respectivament, de la competició.

Per una banda, Moonbox, una caixa mensual amb productes per cuidar la dona embarassada i al bebè durant els mesos de gestació dissenyada per les estudiants del TecnoCampus Adriana Buch i Mariona Rams, han estat seleccionades com a finalistes del premi Woman Explorer Award que patrocina la Fundación EY i que optarà al novembre a 20.000 euros. Per l’altra, el projecte VoiceX impulsat per Thomas Holzheu que té per objectiu dissenyar les primeres skills per a Alexa, assitent virtual d'Amazon, ha quedat finalista en la categoria Disruptive Technology Explorer Award que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part dels professionals de Indraventures.

El jove Marc Millet, com a representant de l'equip, visitarà durant el viatge d'una setmana a Silicon Valley empreses com Google, LinkedIn o Facebook, i assistirà a conferències a universitats amb Berkeley o Stanford. Després del viatge, els guanyadors dels diferents explorer spaces participaran a la final nacional dels premis Santander Explorer 2018, on se seleccionaran els tres millors projectes emprenedors, que rebran 30.000, 20.000 o 10.000 euros per accelerar els seus projectes.
 

]]>
<![CDATA[ La segona edició de la Tecnogames posa en valor els treballs realitzats per estudiants de videojocs ]]> Wed, 20 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un centenar d’estudiants van assistir el passat dijous 14 de juny a la segona edició de la Tecnogames, la mostra de treballs realitzats per estudiants de videojocs. L’acte, que es va celebrar a l’Auditori, s’organitza des del Grau en Disseny i Producció de Videojocs amb l’objectiu de posar en valor la feina duta a terme a les classes durant el curs.

En aquesta edició s’han presentat onze projectes de segon curs, desenvolupats dins de l’assignatura de Projecte de Creació i Desenvolupament II, i vuit projectes de tercer curs, dissenyats dins l’assignatura Projecte de Creació i Desenvolupament. Durant l’acte es van projectar els videojocs creats per estudiants i un jurat, format per professors del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, va avaluar cadascun dels projectes.
El premi al millor joc va ser per als estudiants Álex Montaño, Dan Roeniguer, Gerard Maynegre, Jordi Pascual, Sergio Mora, que van presentar Silver Steered, un videojoc futurista del gènere shoot’em all ambientat en un jardí botànic. Pel que fa a la resta de reconeixements, els premiats van ser:
Premi al Millor joc de segon curs:

  • Downbeat, d’Anna Maria Díaz, Alan Elwood, Adrià López, Adrián Núñez i Susana Grass

Premi al Millor joc de tercer curs al millor disseny:

  • Ruin & Run, de Pol Ayala, Guillem Cusachs, Jonathan Filgaira, Sergi Hidalgo, Pol Rodríguez

Premi al Millor joc de tercer curs al millor art:

  • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

Premi al Millor joc de tercer curs a l’excel·lència tècnica:

  • Afterlife Arcade, de Patricia Castilla, Estanis Gardella, Edgar Payan, Ricard Perea, Oscar Sastre

La Tecnogames s’emmarca dins de l’aposta que fa TecnoCampus per la personalització i professionalització dels estudis de grau. En aquest sentit, iniciatives com aquesta permeten donar visibilitat als projectes realitzats pels propis estudiants i acostar-los a la realitat del món professional.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faúndez presideix el tribunal de tesi doctoral de l'estudiant Alejandro Blanco a la universitat de Vic. La tesi es titula study and design of classification algorithms for diagnosis and prognosis of failures in wind turbines from SCADA data. La defensa ha tingut lloc el 18 de juny i es tracta d'un doctorat industrial fet a l'empresa smartive i ha estat codirigida pels professo ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El professor de l'Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez ha presidit el tribunal de tesi doctoral de l'estudiant Alejandro Blanco a la Universitat de Vic.

La tesi es titula Study and design of classification algorithms for diagnosis and prognosis of failures in wind turbines from SCADA data.

La defensa ha tingut lloc el 18 de juny i es tracta d'un doctorat industrial fet a l'empresa Smartive i ha estat codirigida pels professors Jordi Sole i Pere Martí, i tutoritzada a l'empresa pel professor Jordi Cusido.

]]>
<![CDATA[ 1) Uttopy i ELISAVA creen una col·lecció solidària de samarretes per involucrar nenes i joves en la lluita contra l’Alzheimer ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

Uttopyés una marca de moda que realitza col·leccions inspirades en causes socials. Per crear cada col·lecció la marca col·labora amb un dissenyador i una ONG, conscienciant sobre una causa i donant a l'entitat col·laboradora. Les peces es produeixen de manera sostenible i ètica respectant el planeta i les persones.

Durant el seu primer any de vida, ha rebut el reconeixement del sector per la seva proposta innovadora, sent guardonada com "Best 080 ID Raising Brand" en l'última edició de la 080 Barcelona Fashion Week, i "Segona millor Start Up pels premis Reimagine Textile" , que conviden a reinventar el sector des de la innovació i la tecnologia.

Aquest any, Uttopy i ELISAVA, Escola universitària de dissenys i enginyeria de Barcelona, han col·laborat amb la fundació Pasqual Maragall per la investigació del Alzheimer.

La col·lecció, dissenyada per l'alumna d'ELISAVA (CIC Cicles Formatius) Cristina Fernández Cortés, està formada per samarretes i complements per a nens, dona i home que reprodueixen el missatge 'Remember Me'. Per l'alumna: "Remember Me és un missatge recordatori cap a les persones afectades, per fer-los saber que sempre estarem al seu costat".

L'objectiu de la col·lecció és apropar la causa a les noves generacions i sensibilitzar sobre la importància de la seva prevenció, que és fonamental per frenar la incidència de la malaltia. Cada peça de la col·lecció anirà acompanyada d'una llista de bons hàbits per prevenir la malaltia, convidant el públic a portar una vida activa i seguir una dieta saludable.

Fins al proper 16 de juny la col·lecció està disponible a Verkami, plataforma de Crowdfunding de Recompensa líder a Espanya. Els recursos que s'obtinguin es destinaran a la Fundació Pasqual Maragall per seguir impulsant investigació en prevenció de l'Alzheimer.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus renova el patrocini del Calella Film Festival ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El Tecnocampus i l’Associació Rosebud, organitzadora del CalellaFilmFestival, han renovat l’acord de col·laboració firmat l’any passat pel qual el TecnoCampus es convertia en un dels patrocinadors d’aquest festival audiovisual que se celebra a Calella (enguany, entre l’11 de juny i l’1 de juliol).

El patrocini del TecnoCampus en el festival consisteix en la dotació amb la matrícula gratuïta del Postgrau en Guió i Direcció d’Actors que s’imparteix des de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, que s’atorgarà al guanyador en la categoria Límit48h. Es tracta d’un concurs de curtmetratges on els participants han de plasmar una història en un màxim de 48 hores, incloent totes les tasques de gravació i edició de la peça audiovisual.

L’acord també contempla, entre d’altres aspectes, la realització del taller “Eines bàsiques per a l’escriptura d’un guió” per promocionar del postgrau. Per als estudiants, exestudiants i treballadors del TecnoCampus, l'entrada és gratuïta per a totes les pel·lícules en seccions oficials a competició.

L’objectiu del Calella Film Festival és consolidar-se com un festival de cinema de qualitat capdavanter a la comarca del Maresme, però també amb projecció internacional.

]]>
<![CDATA[ Professors de videojocs donen una conferència sobre direcció d’art al congrés Unite Berlín 2018 ]]> Tue, 19 Jun 2018 00:00:00 +0200

El professors Daniel Candil i Elena Candil, del Grau en Disseny i Producció de Videojocs de l’Escola Superior Politècnica, donaran demà una conferència sobre direcció d’art al congrés Unity Developer Conference (UNITE) Berlín 2018. En aquestes jornades, que acull la capital alemanya fins al 21 de juny, s’exposen les últimes novetats pel que fa a creació de contingut i es reuneixen professionals de diversos àmbits, com artistes, desenvolupadors o cineastes, entre d’altres. 

Sota el títol “Embrace a Visual Vertical Slice and not die trying: The Nautilus Odyssey”, els professors de l’Escola Superior Politècnica se centraran en el “visual vertical slice”, un concepte per vendre videojocs que serveix per definir l’estat d’ànim, la sensació visual, l’atmosfera i el to del projecte. En aquest sentit, es tracta d’un aspecte que si es treballa de manera planejada, un petit equip d’artistes pot aconseguir resultats espectaculars a temps real en molt poc temps.

De fet, la ponència parteix d’una experiència dels propis professors de videojocs, que han creat Nautilus Odyssey, un hipotètic joc realitzat en Unity creat en només un mes i mig per un equip de dos artistes en 3D, un animador i un dissenyador des del principi, amb l’objectiu de posar en pràctica la metodologia esmentada. La conferència, dirigida sobretot a desenvolupadors, començarà a les 12.15 hores i es podrà seguir per streaming a través de la pàgina web del congrés.  

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus assisteix al BizBarcelona, el saló dels emprenedors ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Un grup d’estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa van assistir el 30 i 31 de maig al BizBarcelona, un dels grans esdeveniments adreçat a emprenedors, petites i mitjanes empreses i economia social celebrat al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona.

Sota el lema “Suma’t a la transformació dels negocis”, aquesta edició del BizBarcelona es proposava donar un impuls a la transformació tecnològics i social dels negocis. Estudiants del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, un programa liderat per la Càtedra d’Economia del TecnoCampus amb el suport de la Generalitat, van visitar l’espai del saló destinat a l’emprenedoria social dins del mòdul d’emprenedoria, impartit per la professora Màrian Buil.

També van assistir-hi estudiants de primer curs dels Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i el Grau en Business and Innovation Management, que van anar a algunes de les 150 conferències organitzades dins del BizBarcelona amb les professores Estel Paloma i Màrian Buil. A més, el projecte Fly me to the moon, impulsat per estudiants del TecnoCampus, va rebre un accèssit, atorgat per la Xarxa d'Emprenedoria Universitària, d'entre projectes emprenedors nascuts a universitats catalanes.

Estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han participat al BizBarcelona des del curs 2010-2011 en el marc de les assignatures d’emprenedoria i creació d’empreses, amb l'objectiu de complementar la seva formació acadèmica amb esdeveniments referents del sector.
 

]]>
<![CDATA[ Estudiants de videojocs proposen solucions innovadores per a Port Aventura ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Estudiants de quart curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs van abordar el passat dimecres 13 de juny tres reptes proposats per Port Aventura, un dels parcs temàtics més visitats a Espanya, vinculats a l’acollida de nous treballadors, el desplegament d’una aplicació mòbil i el desenvolupament d’un programa de qualitat que estan desenvolupant a partir de la missió i visió de Port Aventura. L’activitat s’emmarcava dins de l’examen final de l’assignatura optativa Jocs Seriosos i Gamificació del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, impartida pel professor Carlos González.

El director de Recursos Humans de Port Aventura, Albert Sanantón, i la responsable de formació del parc temàtic, Pilar Capdevila, van visitar el TecnoCampus per plantejar el repta a l’aula. González afirma que l’objectiu d’aquest tipus d’avaluació és potenciar la resolució de projectes per a clients reals: “És important que els estudiants tinguin una experiència amb clients reals, sobretot perquè és el seu últim any de carrera i han d’integrar-se al mercat laboral com a dissenyadors”. A més, es tracta d’una oportunitat per al centre universitari de crear aliances i projectes conjunts amb empreses del sector. “Per a les empreses també és un apropament cap a la generació actual, una manera de conèixer nous talents i obtenir noves perspectives”, afegeix González.

]]>
<![CDATA[ Vinc estudiants reben les beques On The Move per estades fora de la UE ]]> Fri, 15 Jun 2018 00:00:00 +0200

Vint estudiants han rebut avui de mans de l'alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, i del conseller delegat de Sabadell Consumer Finance, Miquel Costa, les beques On The Move. Les beques són una iniciativa del TecnoCampus i enguany arriben a la 4a edició. Formen part de l’estratègia d’internacionalització i foment de la mobilitat dels estudiants. Permeten als estudiants sufragar parcialment les despeses de l'estada en universitats amb les quals el TecnoCampus té signats convenis bilaterals, i que queden fora de l’abast del programa Erasmus+ (Europa).

Les beques On The Move consten de vint beques -el doble que el curs passat- de 1.000 euros cadascuna, i enguany han estat aportades a parts iguals per Sabadell Consumer Finance, de Banc Sabadell (entitat patrocinadora), i la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme. S’atorguen als vint estudiants amb les millors notes mitjanes.

En l'acte d'entrega, l'alcalde ha recordat l'esforç que ha fet la ciutat en la construcció del TecnoCampus, ha instat els estudiants a aprofitar l'experiència a l'estranger i ha agraït a Banc Sabadell l'aposta per les beques.

Durant l'acte s'ha projectat un vídeo sobre l'experiència dels estudiants becats l'any passat:

  

]]>