Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 en <![CDATA[ El TecnoCampus participa en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i es compromet a adoptar mesures en aquest àmbit ]]> Tue, 19 Nov 2019 00:00:00 +0100

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus s'ha celebrar avui al TecnoCampus amb diverses activitats orientades a la sensibilització en aquest àmbit. Entre les activitats, ha destacat la lectura d'un manifest per part de l'Associació d'Estudiants, i que el TecnoCampus com a institució ha fet seu. La reproduïm a continuació:

"El Tecnocampus és molt conscient que la generació de residus és un dels grans problemes als quals s’enfronta la nostra societat pel que implica en primera instància de recursos malbaratats, però també pel que suposa de despeses d’inversió i de manteniment d’infraestructures per la gestió, més enllà dels riscos que comporten per la salut i el medi ambient.

El Tecnocampus és també conscient del seu paper social, com centre de formació universitària i de transmissió de valors als nous professionals, que són ja els consumidors d’avui i seran demà els nous tècnics i directius d’empreses i institucions. El coneixement i la consciència de la implicació social i ambiental de les seves activitats productives acabaran marcant la rapidesa amb què transitarem cap a un model econòmic més sostenible.

Per això, el Tecnocampus vol afegir-se a aquesta proposta de conscienciació pública, com és la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, impulsant accions de sensibilització del col·lectiu d’estudiants i treballadors durant aquesta jornada del dia 19 de novembre i expressant la seva voluntat d’endegar accions específiques de prevenció en la generació de residus, dins el camp d’activitat i responsabilitat que li és propi.

Entre les actuacions que s’ha previst realitzar destaquem les següents: promoció de la reparació i la reutilització d'equips, materials i mobiliari per tal d'allargar la vida útil d'objectes i materials. Des del servei de manteniment hi ha el compromís d’accentuar l’esforç d’aprofitament i de recuperació, força instaurat ja al Tecnocampus, i d’incorporar de manera explícita l’interès de la recuperació i aprofitament de materials i equip a les accions tecnològiques de divulgació que realitza la institució, dins el programa Xnergic i el nou Fablab. Creiem que el desenvolupament de les noves tecnologies permet abordar ara, millor que mai abans, la reducció progressiva del consum de paper i la substitució per mitjans de comunicació i transmissió digital. Convidem a tot els nostre col·lectiu, estudiants, professors, investigadors i personal d’administració a comprometre’s col·lectivament i personalment en l’estalvi de consum de paper que, en un centre acadèmic com el nostre, és especialment elevat.

També tenim entre les prioritats l’eliminació dels materials d’un sol ús, molt especialment els envasos de plàstic. Esperem comptar també en aquest objectiu amb la col·laboració del personal del Tecnocampus, molt especialment dels estudiants que sabem que són cada dia més conscients que tenim un únic planeta. També dels proveïdors dels serveis, en especial, els serveis de restauració que estan ja treballant en aquesta direcció i en la minimització del malbaratament alimentari.

Aprofitem aquesta jornada per reflexionar sobre les accions que estem fent i expressar la voluntat d’accelerar-les i ampliar-les. Aquest és un compromís de la institució i, fonamentalment, de tots els que en formem part perquè l’acció col·lectiva final és el resultat de les accions individuals en el nostre dia a dia. Fem del Tecnocampus un espai responsable i sostenible."

 


 

]]>
<![CDATA[ Una solució d’anàlisi de l’ARN i intel·ligència artificial per millorar la salut guanya el primer premi Creatic 2019 ]]> Fri, 15 Nov 2019 00:00:00 +0100

L’Auditori del TecnoCampus va acollir ahir al vespre la Nit de l’Emprenedoria, durant la qual es van lliurar els premis als guanyadors de la 19a edició dels premis Creatic i els reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO). L’acte va estar presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i dinamitzat per l’actor Pep Plaza.

El projecte guanyador del primer premi Creatic 2019 a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació ha estat Health xCode, impulsat per Pol Cervera. Es tracta d’una solució per optimitzar al màxim el rendiment i millorar la salut de les persones mitjançant l’anàlisi de l’ARN combinat amb intel·ligència artificial. Aquesta iniciativa ha estat premiada amb 12.000 € i una bonificació del 50 % del primer any en l’allotjament a la incubadora d’empreses del TecnoCampus.

El segon premi Creatic (6.000 € i allotjament bonificat a la incubadora) ha estat per a John Enrique Correa, impulsor del projecte Alta Guardia, un servei d’alarmes de seguretat “sharing” sense quotes fixes, ni adquisició d’equips i només pel temps que el client la necessita.

Finalment, el tercer premi Creatic (3.000 € i allotjament bonificat a la incubadora) ha estat per a Jan Folch, Xavier Colom i Albert Folch pel projecte TransportComparator.com, un comparador web d’empreses de transport per carretera.

Durant l’acte també s’ha atorgat el premi a l’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus. S’hi havien presentat 36 candidatures d’estudiants del TecnoCampus, i el guanyador ha estat Xavier Soldevila i el seu projecte  FingerClik, una solució de packaging monodosi per al mercat cosmètic.

Aquest any s’ha introduït també el premi Creatic al millor projecte emprenedor d’alumnes de Formació Professional dels centres educatius de Mataró. Aquesta distinció, a la qual optaven 6 candidatures, ha estat per als alumnes de l’Escola Pia Santa Anna Clio Moyano, Sergi Ximenes i Wilber Antonio Zelaya, pel projecte Infinity Water, que proposa el disseny i comercialització d’ampolles d’aigua capaces de reomplir-se per elles mateixes, mitjançant la condensació i potabilització de l’aigua que es troba a l’atmosfera.

Els premis Creatic a les millors iniciatives empresarials en l’àmbit de la innovació i la tecnologia han rebut aquest any 38 candidatures. Respecte a l’anterior edició, s’ha incrementat el nombre d’empreses del TecnoCampus que hi donen suport, a més de sumar-ne altres del territori i de BStartup del Banc Sabadell, que actuen com a mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal i Eignapharma, MinoryxTherapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); i Web Manager Service i Palobiofarma, Samcla i Global Berry (categoria bronze).

Reconeixements RSO

Durant la Nit de l’Emprenedoria també es van lliurar els certificats de Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) que atorga l’Ajuntament a les empreses del territori que duen a terme bones pràctiques en responsabilitat social. En aquesta ocasió s’ha reconegut la tasca de 59 empreses que han col·laborat de forma desinteressada durant el curs 2018-2019 en els Projectes Singulars, una iniciativa que duen a terme conjuntament el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i la Direcció d’Ensenyament per facilitar que l’alumnat de 4t d’ESO participant pugui conèixer el món de l’empresa com a part del seu currículum adaptat, amb la finalitat que descobreixi interessos per continuar els seus estudis.

En la Nit de l’emprenedoria hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.    

]]>
<![CDATA[ La investigadora Elena Fraj, guardonada amb una beca de la Fundación ONCE ]]> Fri, 15 Nov 2019 00:00:00 +0100

La investigadora Elena Fraj Herranz, professora del Grau en Mitjans Audiovisuals, ha estat guardonada amb una beca d’investigació postdoctoral dins el programa de beques “Oportunidad al Talento”, en la convocatòria 2018-2019, de la Fundación ONCE. La investigadora ha obtingut una beca de 25.000 euros per a la realització del projecte d’investigació “Visualidades y representaciones de las violencias de género en los medios de comunicación españoles: una perspectiva crítica”, dins del grup de recerca Narratives de la Resistència, grup de recerca reconegut de l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus.

Elena Fraj és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i té l’acreditació de recerca “Ayudante Doctor” de l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA). A més, és professora associada a la Facultat de Belles Arts, la Universitat de Barcelona i l’Escola Superior Politècnica del Tecnocampus. Combina la docència i la investigació amb la producció artística i audiovisual.

La demanda i el nombre de beques “Oportunitat al Talent”, cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social 2014-2020 (POISES), ha anat creixent progressivament des de la seva creació, fa 5 anys. En aquesta edició s’han concedit 90 beques per 358 sol·licituds. El procés de selecció de les persones beneficiàries del Programa “Oportunitat al Talent” es desenvolupa en règim de concurrència competitiva i en base a criteris acadèmics i d’interès científic dels projectes dels candidats.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus participa amb activitats el dia 19 en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ]]> Thu, 14 Nov 2019 00:00:00 +0100

El TecnoCampus participarà amb diverses activitats el dia 19 de novembre en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Les activitats les organitza la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat juntament amb la comissió d’estudiants de Campus Saludable i el Fab Lab, i hi col·labora el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i Aigües de Mataró.

Aquest és el conjunt d’accions previstes:

- De 10 a 18 h, a l'Innolab:

Projecció de la pel·lícula "Molta merda": es reproduirà en sessions cada dues hores.

- De 10 a 15h, a l'entrada al TCM1:

USED IS COOL. Mercat d'intercanvi "Salva'm la vida, canvia'm": s'exposaran els productes per a l'intercanvi.

Rescata'm: es realitzarà un taller per a actualitzar i donar una segona vida als objectes, de 10 a 15 h.

ReparaTruck. Furgoneta de suport a l'autoreparació: organitza el C

]]>
<![CDATA[ Neix una productora audiovisual d’estudiants Alumni del TecnoCampus ]]> Wed, 13 Nov 2019 00:00:00 +0100

La Yolanda Ramos i en Raul Alimbau, dos estudiants graduats en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, han creat la productora audiovisual KQui Producciones, amb l’objectiu de realitzar projectes audiovisuals plantejats des d’una visió professional i empresarial.

L’equip el conformen estudiants i alumnis del grau de diferents promocions, que també van treballar a Themesis, el primer llargmetratge del TecnoCampus. A més, compta amb el suport de companys de professió externs a la universitat.

KQui Producciones es troba en el procés de preproducció del seu primer curtmetratge “El Caco”. Aviat començarà el càsting i tenen previst realitzar una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami el proper mes de gener. S’han proposat que el juliol del 2020, el curtmetratge estigui llest per tal de distribuir-lo per festivals a nivell nacional i internacional.

En una entrevista al programa Ona Maresme, de Mataró Ràdio, els seus directors destacaven que “fer un curtmetratge no és simplement posar-te a gravar i ja està. Portem gairebé 6 mesos preparant-lo”. Un cop acabada la carrera, no tenen la necessitat de complir cap termini, així que volen “fer-ho sense estrès i amb possibilitat de reaccionar davant els problemes que sorgeixin”.

També fan una valoració del món audiovisual, ara que després del grau universitari han de buscar el seu lloc: “Has de trobar projectes o crear-los tu mateix”, perquè asseguren que és un món complicat i que requereix molta iniciativa. “Al llarg dels estudis, coneixes gent amb qui t’acostumes a treballar”, comenten en Raul i la Yolanda, que van començar junts la carrera i ara es troben al capdavant de KQui Producciones.

L’actualitat de la productora es pot seguir a les principals xarxes socials: Instagram, Facebook i Twitter.

]]>
<![CDATA[ Aliança amb el Consorci de la Zona Franca per facilitar la implantació d’empreses i crear ocupació a Mataró ]]> Tue, 12 Nov 2019 00:00:00 +0100

L’alcalde, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, han signat aquesta tarda un protocol general d’actuació per treballar en benefici del desenvolupament empresarial a Mataró, a través de la creació i implantació d’activitat econòmica mitjançant actuacions conjuntes.

Aquest acord amb el CZFB s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022, que té com a dos dels seus reptes la lluita contra l’atur i la generació d’ocupació de qualitat; i la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.

Després de la signatura del protocol, que ha tingut lloc al TecnoCampus, s’ha celebrat una reunió amb la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) per donar-los a conèixer en detall l’acord signat. Posteriorment, l’alcalde i el delegat especial de l’Estat al CZFB han visitat la incubadora d’empreses del TecnoCampus.

L’acord

En el marc d’aquest acord, el CZFB analitzarà la viabilitat de construir un o diversos edificis terciaris en sectors o polígons industrials propers al polígon del Rengle, per tal que s’hi puguin implantar empreses que busquen una ubicació connectada amb la universitat i a prop de Barcelona. En aquest mateix marc, TecnoCampus analitzarà la possibilitat de gestionar aquests espais amb criteris sostenibles i eficients amb l’objectiu d’incorporar-hi empreses innovadores i tecnològiques. L’Ajuntament, per la seva banda, orientarà els seus recursos a facilitar la viabilitat del desenvolupament d’aquests edificis terciaris.

Les tres institucions analitzaran oportunitats futures per desenvolupar projectes europeus que afavoreixin el desenvolupament empresarial, l’ocupació i la innovació de Mataró i el Maresme. El CZFB també examinarà la viabilitat de construir espais per a congressos al Port de Mataró, iniciativa que haurà de formar part d’un projecte integral i global que permeti enfortir l’estratègia de la ciutat en relació al coneixement, la innovació i la cultura.

De la mateixa manera, TecnoCampus i CZFB han manifestat el seu interès en què Mataró es converteixi en un satèl·lit al territori de la 3D Factory Incubator vinculat a l’Escola Superior de Ciències de la Salut i l’Esport del TecnoCampus i centrat en el desenvolupament d’iniciatives empresarials a l’entorn de les aplicacions mèdiques de caràcter protèsic i correctiu per a infants, gent gran, esportistes, etc.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El CZFB és una entitat pública de dinamització econòmica que opera principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva activitat principal és gestionar el polígon industrial de la Zona Franca i la Zona Franca Aduanera, així com administrar els seus actius i afavorir la projecció internacional de Barcelona, Catalunya i Espanya en els sectors firal, logístic i immobiliari.

La missió del CZFB és propiciar el progrés social i la creació d’ocupació, a partir de la implantació industrial i logística, el desenvolupament empresarial i d’escenaris per a l’activitat econòmica i la transferència tecnològica.

]]>
<![CDATA[ Vint-i-quatre estudiants completen el Postgrau en Direcció i Gestió Públiques ]]> Fri, 08 Nov 2019 00:00:00 +0100

El passat dimecres 6 de novembre es va celebrar l’acte de cloenda del Postgrau en Direcció i Gestió Públiques, edició Mataró, àmbit local, organitzat per l’Escola d’Administració Pública (EAPC) en col·laboració amb el  Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró.

L’acte de cloenda va posar punt i final a aquest programa formatiu que ha tingut una durada d’onze mesos. En aquesta edició hi han participat 24 tècnics de diferents administracions públiques locals de Catalunya.

Les codirectores del Postgrau, Eulàlia Pla (Escola d’Administració Pública de Catalunya), Montse Vilalta (Tecnocampus) i Virginia Valero (Ajuntament de Sabadell) van donar la benvinguda als assistents a l’acte i, tot seguit, el professor emèrit i síndic de la Universitat de Girona, Joan Manuel del Pozo, va pronunciar la conferència "Ètica de la comunicació i la felicitat". Després de la intervenció dels representats dels alumnes del postgrau, Pilar Soler i Albert Obrero, es va dur a terme el lliurament de diplomes. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de David Bote, alcalde de Mataró i president del Tecnocampus.

La necessitat de donar resposta des de les administracions públiques a les exigències de la ciutadania en l’actual entorn complex i canviant, i de potenciar lideratges que contribueixin a fer-ho possible, ha impulsat aquesta formació de tercer cicle.

Amb un enfocament multidisciplinari, el postgrau ha abordat temes com l’entorn polític i social, els models de gestió pública i la governança, les polítiques públiques i la innovació, així com el desenvolupament d’habilitats directives des d’un punt de vista ètic i basat en el comportament responsable dels comandaments públics. Cadascun dels continguts del programa s’ha tractat de manera holística, oferint un ampli ventall d’elements d’anàlisi.

Els alumnes han comptat amb un espai ple d’aprenentatges amb metodologies diverses, des de la conceptualització teòrica i l’anàlisi pràctica de casos, fins a tallers per treballar la gestió del lideratge públic des de diferents perspectives.

La participació d’un doble claustre de professorat (60 docents), pertanyents a l’àmbit acadèmic i al professional (àmbit públic i privat), ha facilitat un enfocament interdisciplinari i transversal.

Aquesta segona edició del Postgrau dona continuïtat a la col·laboració de l’EAPC amb universitats del territori i ens locals. Recentment ha finalitzat també la primera edició d’aquest postgrau, amb l’especificitat general, realitzat a Barcelona, i que es va dur a terme també en col·laboració amb Tecnocampus.

]]>
<![CDATA[ Es presenta l'equip del Bytemaster TecnoCampus Racing Team ]]> Thu, 07 Nov 2019 00:00:00 +0100

La presentació de l'equip format per estudiant del TecnoCampus que competirà a la propera edició del MotoStudent a l'Aragó, la tardor de 2020, va reunir dimarts passat una cinquantena d'estudiants a la Sala de Graus. Els directors generals de Bytemaster, Xavier Camps, i de TecnoCampus, Josep Lluís Checa, van acompanyar en la presentació el director de l'equip, l'exestudiant Miquel Giménez, que va destacar la feina d'equip que suposa construir una moto des de zero, fer el pla de negoci del producte i participar en la competició.

El patrocini de Bytemaster i de TecnoCampus farà que l'erquip que competirà, format per estudiants de diverses titulacions, s'anomeni Bytemaster TecnoCampus Racing Team. L'acte de dimarts va comptar a més amb la participació del director del Circuit de Catalunya, Joan Fontserè.

 

 

 

 

]]>
<![CDATA[ Un proyecto de investigación desarrollará una app para medir el estrés de los estudiantes universitarios ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Investigadores del Instituto de Tecnología de Waterford (Irlanda) han conseguido una financiación de casi  300,000€ para liderar un proyecto de investigación paneuropeo de dos años  de duración, denominado “St Gestión del e-Mobile de capacitación para el estrés estudiantil (SSTeMM)”. El TecnoCampus es la institución de referencia de dicho estudio para el Estado español, con las profesoras de la Escuela Superior de Ciéncias de la Salud Carme Rosell i Ester Mateo al frente. El objetivo principal es el desarrollo de una aplicación informática y de material que permita  evaluar el estrés y la salud mental de los estudiantes universitarios de enfermería.

La investigación en los últimos cinco años y los informes de noticias recientes han puesto de manifiesto que hay un aumento en los problemas de bienestar mental entre las personas que asisten a la universidad, y el aumento más marcado en el aumento del estrés laboral se encuentra en el grupo de edad de 18 a 25.

El proyecto SSTeMM tiene como objetivo desarrollar una plataforma móvil digital accesible para el usuario final que brinde educación basada en el trabajo, capacitación en competencias y apoyo para el manejo del estrés basado en la práctica, adaptado a las necesidades inmediatas de los estudiantes de enfermería mientras están en su ubicación clínica.

Un mínimo de 200 estudiantes de enfermería, así como sus mentores, participarán en este proyecto en Irlanda, España, Eslovenia y Kosovo.

SSTeMM ayudará a los estudiantes de enfermería a desarrollar la capacidad de recuperación personal para mejorar su experiencia de compromiso laboral. Proporcionará a estos estudiantes de enfermería y al personal clínico que los apoya habilidades y competencias para el manejo del estrés que desarrollarán y respaldarán su bienestar personal durante su formación  y una vez que se hayan graduado.

Asociaciones europeas e industriales:

EL estudio lo desarrolla la Facultad de Ciencias de la Salud de Instituto de Tecnología de Waterford, en colaboración con el Grupo de Sistemas de Software de Telecomunicaciones (TSSG) y la Facultad de Humanidades y el Hospital UPMC Whitfield en Waterford; la Facultad de Ciencias de la Salud de la Universidad de Maribor (UM FHS) en Eslovenia;  la Escuela Superior de Ciencias de la Salud del Tecnocampus, centro adscrito a la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona; IBK Management Solutions en Wiesbaden, Alemania, y la Universidad de Negocios y Tecnología de Kosovo.

SSTeMM está financiado por Erasmus Plus - Asociación Estratégica para la Educación Superior - a través de la Autoridad de Educación Superior (HEA) en Irlanda - por un valor de € 297,000.

La Facultad de Ciencias de la Salud de Instituto de Tecnología de Waterford tiene una gran experiencia en el campo del estrés relacionado con el trabajo en el sector de la asistencia sanitaria, ya que ha dirigido dos importantes proyectos financiados por la UE centrados en el tema.

Esta experiencia supone un soporte considerable el proyecto actual. Se prevé que el impacto de SSTeMM se extenderá más allá de las estudiantes de enfermería, aportando conocimiento  sobre el manejo del estrés estudiantil y el apoyo a una variedad de disciplinas donde la inmersión en el mundo laboral forma una parte importante del plan de estudios.

]]>
<![CDATA[ Autoridades Rectorales de la ENIDH visitan Tecnocampus. ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

El Viernes 25 de octubre de 2019, hemos recibido la Visita institucional de las autoridades rectorales de la Escola Náutica Infante D. Henrique, única universidad marítima de Portugal, con la que ya llevamos años con programas de  intercambio, tanto para estudiantes como para personal de administración y servicios y personal docente e investigador, en el marco del convenio Erasmus.

 

En la visita estuvieron presentes su Presidente Luis Filipe Baptista y su Vicepresidente Luis Mendoça,  y por parte de Tecnocampus, asistieron el José María Raya, Director de la Escola Superior de Ciencias Sociales y de la Empresa, el Jesús Martínez, Coordinador del Grado y Director del Máster en Logística, Cadena de Suministros y Negocios Marítimos, además de Montse Vilalta, Directora de Servicios y Proyectos Universitarios y Luz Fernández, responsable de Servicios de Atención a la Comunidad Universitaria y Raquel Nunes, Egresada de la Escola Náutica Infante D. Henrique y actual estudiante de nuestro Máster Universitario en Logística y actual colaboradora de la Escola Europea de Intermodal Transport. En el encuentro se compartieron programas en común, así como el interés por la investigación, áreas que permitirán aumentar sinergias entre ambas entidades y además se programaron futuros proyectos en los cuales pueden participar ambas universidades, aprovechando los mutuos intereses que confluyen en la oferta formativa de ambas instituciones.

]]>
<![CDATA[ Un documental de la exestudiante Irene Valle, en el programa BTV "Tube d'assaig" ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

La exestudiante del Grado en Medios Audiovisuales Irene Valle ha sido elegida para participar en el programa de BTV "Tube d'assaig" con un proyecto de serie documental titulado "Desnaturalitzats". Se trata de una serie de documentales de naturaleza, realizados en espacios naturales de Catalunya que tiene como objetivo la educación ambiental. El proyecto fue un Trabajo de Final de Grado que nació en la asignatura de documental y que tutorizó la profesora Soliña Barreiro.

El programa se puede visualizar en la plataforma de crowdfunding Vekami, la empresa del mismo nombre ubicada en el TecnoCampus, con el fin de alcanzar una cifra de cara a poder desarrollarlo.

 

]]>
<![CDATA[ Contractació d'un Personal de Suport a la Recerca (PSR) ]]> Wed, 30 Oct 2019 00:00:00 +0100

Amb la concessió de dos projectes de recerca europeus, el Grup de Recerca GRACIS realitzarà la contractació d’una persona com a Personal de Suport a la Recerca.

 

DESCRIPCIÓ DEL LLOC DE TREBALL

Objectiu:

Posada en marxa i execució dels projectes ERASMUS + de la Comissió Europea Action: KA2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices  KA203 - Strategic Partnerships for higher educationde tres anys de durada.

Projecte 1 : DIGITAL TOOLBOX FOR INNOVATION IN NURSING EDUCATION (I-BOX)

Projecte 2: STUDENT STRESS TRAINING e-Mobile Management (SSTEMM)

Funcions a desenvolupar:

 • Executar els projectes de recerca juntament amb les investigadores principals dels projectes europeus (Dra. Chabrera, Dra. Cabrera, Dra. Mateo, Dra. Rosell)
 • Organitzar les reunions de l’equip investigador dels 8 països europeus que formen part dels dos projectes.
 • Establir comunicacions periòdiques de seguiment i control amb els investigadors.
 • Coordinar les accions dels projectes en la seva temporalitat per complir amb els terminis establerts en el conveni.
 • Escriure, juntament amb els investigadors, documents, informes, publicacions, relacionades amb els projectes.
 • Impartir, de manera puntual, docència en els Graus vinculats amb els projectes.
 • Fer un seguiment dels pressupostos dels projectes.
 • Coordinar-se amb les tècniques de gestió de projectes del TecnoCampus en el seguiment dels projectes i el compliment del conveni.
 • Introduir dades, arxivar i classificar seguint pautes establertes per la coordinació dels projectes.

 

REQUISITS INDISPENSABLES:

 • Titulació universitària en ciències bàsiques de la salut (Grau universitari, llicenciatura, o diplomatura)
 • Es valorarà positivament tenir experiència laboral en gestió de projectes. (Especificar clarament al CV).
 • Mínim certificat de nivell B2.2 d’anglès d’acord amb la taula de certificats i diplomes MECR

 

 CONDICIONS LABORALS DEL LLOC DE TREBALL: 

 • Contractació laboral temporal 
 • Incorporació: Immediata
 • Horari laboral: matins, 20h setmanals
 • Retribució 12.272 euros bruts anuals.

 

SI T'INTERESSA L'OFERTA:

Contacta amb la Dra. Esther Cabrera, Coordinadora del Grup GRACIS.

ecabrera@tecnocampus.cat / 670300974

]]>
<![CDATA[ Seminari Employee Experience: la nova tendència en RRHH ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

El proper 6 de novembre, el Servei Universitat-Empresa de Tecnocampus organitza un seminari dirigit als departaments de Recursos Humans de les empreses amb les quals col·labora, per presentar una de les tendències en la gestió de persones en les organitzacions: employee experience.

Comptarem amb la participació de l’empresa Eurofirms, consultora de RRHH especialitzada en la gestió del canvi i en la implantació de noves tendències de recursos humans i recruitment.
També comptarem amb la participació de les empreses Adevinta -família de marques digitals tant conegudes com: Fotocasa, Habitaclia, Infojobs, milanuncios, etc.- i Serunion, que ens explicaran la seva experiència d’èxit en l’aplicació d’una estratègia employee experience.

Més informació i inscripcions.


 

]]>
<![CDATA[ myHealth Watcher llença un servei d’alertes alimentàries amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

El passat dimecres, 16 de octubre, va ser el Dia Mundial de l’ Alimentació. Coincidint amb aquesta data, myHEALTH WATCHER va llençar un nou servei d’alertes alimentàries. Els usuaris d’aquesta aplicació, que en l’actualitat ja utilitizen per saber quins productes s’adapten millor al seu perfil de salut, rebràn notificacions cada cop que hi hagi algún avís rellevant per la seva repercussió sanitària.

El Sistema d’Alerta ràpida per als Productes Alimentaris i Pinsos (RASFF) és l’eina de la Unió Europea per a compartir aquesta información. El 2019 l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ja ha llençat una vintena d’alertes alimentàries d’interès general, a les que s’han d’afegir les relatives a alèrgens i complements alimenticis.

Per exemple, en els darrers dies s’han registrat alertes alimentàries per la retirada del mercat d’alguns lots de formatges de llet crua de vaca procedent de França i diverses actualitzacions relacionades amb el brot de listeriòsi provocat per productes carnis.

Aquests casos han de ser objecte d’informació pública per la posible arribada d’aliments en mal estat al consumidor final i, a partir d’ara, myHEALTH WATCHER col.laborarà en aquesta tasca. L’objectiu és que la ciutadania estigui ben informada i pugui actuar en consecuencia, sense crear alarmes innecessàries, evitant noticies falses i deixant de banda modes i tendències sense aval científic. Per a oferir-los encara més i millor informació, myHEALTH WATCHER inaugura també un nou canal de comunicació a través del correu electrònic alertas@myhealthwatcher.es, per a que qualsevol persona pugui informar d’una anomalía detectada o resoldre els seus dubtes sobre aquesta questió. També és un canal obert a fabricants i distribuidors d’alimentació.

D’aquesta manera, myHEALTH WATCHER reforça encara més la interacció amb els seus usuaris. Aquesta app gratuita i independent ofereix vàries possibilitats en aquest sentit. A través del Pla Pregunta’m, per només 3,99 euros al mes, es pot accedir a un xat per a consultes ràpides amb els dietistes-nutricionistes que formen part de l’equip d’aquest projecte. Una versió més reduida és el Pla Compromís, que permet donar suport a aquesta iniciativa i accedir a algunes opcions extra, amb un pagament únic de 2’99 euros. També hi ha la possibilitat d’accedir a un coach nutricional per millorar l’estil de vida.

]]>
<![CDATA[ Trenta-vuit projectes opten a guanyar la 19a edició dels premis Creatic ]]> Tue, 29 Oct 2019 00:00:00 +0100

La tradicional Nit de l’Emprenedoria, que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, se celebrarà el dijous 14 de novembre. S’hi farà el lliurament de la dinovena edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que aquest any ha rebut 38 candidatures, que optaran al primer premi (12.000 euros), el segon (6.000) i el tercer (3.000). Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Respecte a l’edició anterior, s’ha incrementat el nombre d’empreses del Tecnocampus que donen suport als Creatic,  a més de sumar d’altres del territori i de BStartup del Banc Sabadell, que actuen com a mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal i Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); i Web Manager Service i Palobiofarma, Samcla i Global Berry (categoria bronze).

Hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.

La Nit també serà el moment per a l’entrega al millor projecte d’emprenedoria universitària del TecnoCampus –s’han rebut 36 candidatures- i per als Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que lliura l’Ajuntament.

A més, enguany s’introdueix el reconeixement a Centres de formació professional per la seva tasca de foment de l’emprenedoria, al qual optaran sis projectes.

L’acte serà dinamitzat per l’actor Pep Plaza i serà presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote.

]]>
<![CDATA[ Un seminari sobre logística i medi ambient reuneix experts de Panamà ]]> Wed, 23 Oct 2019 00:00:00 +0200

El Màster en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims, de nova impartició aquest curs, ha reunit aquesta setmana una vintena de representants del sector de Panamà. Ho ha fet en un seminari especialitzat en el medi ambient i la logística, a més d'altres qüestions d'actualitat com les noves tendències en drons i intel·ligència artificial en la logística.

El curs l'han organitzat conjuntament el TecnoCampus i la Fundación APLIMP (Fundación para la Logística Internacional Marítima y Portuaria). Hi han participat experts de la Universidad Tecnològica de Panamá(UTP), la Universidad Marítima de Panamá(UMI), la Universidad del Istmo(UDI), la Universidad de Panamá(UP) i la Universidad Interamericana de Panamá(UIP).

 

 

]]>
<![CDATA[ L'alcalde visita els laboratoris de l'empresa Nanotargeting ]]> Wed, 23 Oct 2019 00:00:00 +0200

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui els nous laboratoris de l’empresa Nanotargeting, que recentment ha rebut el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. Ho ha fet acompanyat dels responsables de l'empresa, Piergiorgio Pelassa, director, i Aurora Conill, project manager. Nanotargeting té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia.

L'alcalde ha destacat la importància del premi rebut i ha remarcat que atreure empreses com Nanotargeting al TecnoCampus és un motor de creació d'ocupació i de projecció exterior de la ciutat. 

Un dels projectes clau de Nanotargeting, i pel qual va ser premiat, és una investigació en nanopartícules d'or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. "Usem nanopartícules d'or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl•lules del tumor, pero també d'altres òrgans", ha explicat Aurora Conill.

 

]]>
<![CDATA[ El programa Reimagine Textile participarà a l’esdeveniment sobre moda sostenible Re-Barcelona ]]> Tue, 22 Oct 2019 00:00:00 +0200

Reimagine Textile, el programa que impulsa la innovació en el sector amb el suport de la Unió Europea, i en el qual participa el TecnoCampus de Mataró, serà present els dies 29 i 30 de novembre al nou esdeveniment sobre moda sostenible Re-Barcelona, que se celebrarà al Disseny Hub Barcelona.

Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event és una cimera internacional de moda sostenible que busca generar un impacte positiu en la indústria de la moda i la societat. Durant l’esdeveniment, s’exploraran les iniciatives més innovadores i s’escoltarà als líders de la indústria que aposten per la creació, producció, venda i ús de moda sostenible.

Els emprenedors que han participat en el programa Reimagine Textile exposaran els seus productes sostenibles a l’open space i també faran una presentació dels seus projectes innovadors.

Durant l’esdeveniment, la Càtedra d’Economia Circular de TecnoCampus farà una intervenció per explicar els avenços que s’estan duent a terme en el sector tèxtil per abordar el repte sostenible des d’una vessant més industrial.

Jornada al TecnoCampus el 7 de novembre

A més, el 7 de novembre es farà una jornada al TecnoCampus amb set ponències sobre les últimes novetats del sector en tecnologia i moda sostenible. Per assistir-hi, cal fer prèviament la inscripció.

Començarà amb tres demostracions tecnològiques a càrrec de STM soft-textil.es, que presentarà una eina de gestió de tots els processos integrats d’un negoci tèxtil, des de la fitxa tècnica fins a la facturació enllaçant amb grans empreses logístiques i marketplaces; després es presentarà Shima Seiki Spain, una solució digital d’última generació pels processos creatius amb viabilitat a màquina; Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, mostrarà el brodat tècnic com a clau en la funcionalització de teixits tradicionals; i finalment, Epson parlarà dels plotters d'impressió digital tèxtil i el seu projecte B-SEARCULAR de moda sostenible.

Després, l’empresa Vilà Planella explicarà com funciona un gestor de residus tèxtils i com es fa fil reciclat a partir de teixits sobrants; després B.come Studio parlarà sobre la seva etiqueta intel·ligent que mostra la traçabilitat sostenible d’una peça de roba; i, finalment, Rita Row mostrarà la seva marca sostenible i made in Barcelona amb un discurs de moda ètica.

Reimagine Textile és una iniciativa que compta amb el finançament de la Unió Europea (PO FEDER de Catalunya 2014-2020) i de la Diputació de Barcelona. Forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, un dels projectes essencials de l’Estratègia Mataró 2022. Representa una aposta per la transformació i modernització de la indústria tèxtil de la ciutat i la comarca, on es concentra gran part de l’ecosistema tèxtil català.

]]>
<![CDATA[ Participació del Tecnocampus en el campionat BugMAP de la fundació Mapfre ]]> Tue, 22 Oct 2019 00:00:00 +0200

Vint-i-set estudiants del Tecnocampus han participat avui en la primera fase del Campionat de BugaMAP, un joc d’estratègia empresarial aplicat al mercat d’assegurances. L'any 2018, la Fundació Mapfre va posar en marxa el primer campionat interunivesitari de joc d'estratègia empresarial de Catalunya. El business game Mapfre, conegut com bugaMAP, és un joc de simulació empresarial que permet als estudiants universitaris saber com funciona la gestió del negoci assegurador mitjançant l'adopció de decisions i la simulació del seu impacte en la quota de mercat, resultats i solvència de la companyia. 

]]>
<![CDATA[ Un alumne del Grau en Mitjans Audiovisuals, premiat en el festival d'animació i videojocs 3D Wire ]]> Fri, 18 Oct 2019 00:00:00 +0200

L'alumne del Grau en Mitjans Audiovisuals Héctor Arnau ha estat premiat al prestigiós festival d'animació i videojocs 3D Wire, celebrat a Segòvia del 30 de setembre al 6 d'octubre de 2019 en la categoria de Millor Projecte de sèrie de jove creador, amb el projecte “El Misterio de la Ciudad de Cucut”.


 

]]>
<![CDATA[ La professora Màrian Buil presenta el cas del Cafè del Mar en una trobada sobre economia circular ]]> Fri, 18 Oct 2019 00:00:00 +0200

La professora Màrian Buil ha presentat presenta una comunicació sobre economia circular en edificis de patrimoni cultural turístic al I Foro Internacional en Economía Circular, Eco-Innovaciones y Turismo de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universidad Autónoma de Madrid.

El paper tracta de com l’economia circular permet definir nous usos per edificis considerats patrimoni cultural. Buil explica el cas del Cafè del Mar, edifici referent i emblemàtic de la ciutat de Mataró que va haver de redefinir el seu ús al 2005. La investigació es complementa amb els resultats obtinguts de les enquestes de la percepció de la ciutadania sobre els efectes de la reutilització del patrimoni cultural i les entrevistes a usuaris i treballadors del Cafè del Mar.

Els resultats conclouen que redefinir l’ús d’edificis històrics utilitzant el principi de les 3R té beneficis positius: preservar-los per generacions futures, que les comunitats s’identifiquin amb la seva història, reduir l’ús d’energia, transformar les localitats en entorns més sostenibles, incrementar el turisme cultural i proporcionar nous espais d’activitats d'oci i formatives.
 

]]>
<![CDATA[ Sessió de benvinguda als estudiants dels màsters universitaris ]]> Wed, 16 Oct 2019 00:00:00 +0200

El passat divendres 11 d’octubre es va celebrar una sessió de benvinguda conjunta adreçada als estudiants dels màsters universitaris del curs 2019-2020. Aquest curs, aquestes titulacions han registrat un fort increment de la matrícula, tant en el Màster d’Emprenedoria i Innovació, com en el Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims. A més, el 70% d’aquests estudiants provenen de països estrangers, sobretot de Xina, que aquest any aporta un percentatge important de la matrícula. Pel que fa al Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment, aquest curs ha encetat una nova edició amb un canvi de nom i nous continguts.

Sota el títol “Activa la teva xarxa professional a TecnoCampus”, la jornada de divendres va aplegar els 89 estudiants d'onze països que cursaran aquestes tres titulacions. La jornada va consistir en la presentació dels serveis d’emprenedoria, vida universitària i carreres professionals. A més, es va realitzar una dinàmica de creació de xarxa entre professionals i un taller sobre Linkedin. La trobada v acabar amb una visita guiada a les instal·lacions. 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus acollirà una jornada participativa sobre universitats del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement ]]> Tue, 15 Oct 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus acollirà el proper 28 de novembre una jornada del Procés participatiu del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement. La jornada se centrarà en la “Dimensió global de l'educació superior”, i hi poden assistir totes les persones interessades a aportar el seu punt de vista sobre la matèria. Cal fer, prèviament, la inscripció.

L’objectiu del Pacte és establir uns pilars sòlids que permetin crear una societat basada en el coneixement, crear una estratègia compartida entre els àmbits de l’educació superior, la recerca i la innovació, l’economia productiva i tot el seu teixit empresarial així com el conjunt d’agents polítics i socials, afavorir que la innovació sigui l’eix vertebrador en el disseny de les futures polítiques del Govern, per tal que el percentatge d’activitat econòmica basada en el coneixement se situï en valors comparables als de països capdavanters com ara Àustria, Dinamarca o Suècia; i avançar cap a un país profundament basat en el coneixement, que doni resposta tant als reptes socials com els econòmics, tant en competitivitat com en ocupació, ja que el coneixement impacta en la qualitat.

]]>
<![CDATA[ El professor Jordi Bernal engega un projecte emprenedoria vinculat a la salut ]]> Tue, 15 Oct 2019 00:00:00 +0200

El professor del TecnoCampus Jordi Bernal ha engegat un projecte d’emprenedoria, Oculeed, basat en un producte oftalmològic que ha dissenyat, patentant i posat a punt per a la fabricació i la comercialització.

Bernal explica que “les monodosis oftàlmiques són formes d'administració molt útils en diferents patologies oculars, però a vegades són difícils i molestes d’aplicar”. Bernal afegeix que Oculeed s'adapta a la majoria de monodosis disponibles i en facilita l’ús, ja que augmenta la probabilitat que la gota caigui correctament en la superfície de l'ull.

Jordi Bernal és llicenciat en Farmàcia i graduat en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació. És professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, on imparteix assignatures de gestió d'empresa, neuromàrqueting i gestió de l'oci. A més, ha treballat més de 30 anys al sector salut, a la indústria farmacèutica, en entorns multinacionals.

]]>
<![CDATA[ L’investigador Antonio José Planells de la Maza guardonat amb una beca Leonardo 2019 de la Fundación BBVA ]]> Thu, 10 Oct 2019 00:00:00 +0200

El professor i investigador Antonio José Planells de la Maza, coordinador del grup de recerca Cultura i Tecnologia Lúdica de l’Escola Superior Politècnica, ha estat guardonat amb una beca Leonardo de la Fundació BBVA per la realització del projecte “Els arguments universals en el videojoc contemporani: de la ficció a la interacció”. Té com a objectius principals categoritzar els arguments universals en el medi lúdic-interactiu (dels més usats fins als absents) i analitzar com es relacionen les estructures de la ficció (relat, personatges, relacions, motivacions i arcs argumentals) amb les estructures de la interactivitat ludoficcional (relació jugador-personatge, accions prohibides, possibles i necessàries, evolució del món ludoficcional). Cal destacar que a diferència del cinema o la literatura, el videojoc amb prou feines ha estat estudiat des del punt de vista de les estructures mítiques. 

Les beques Leonardo a investigadors i creadors culturals concedides per la Fundació BBVA estan destinades a recolzar directament la tasca d’investigadors que, trobant-se en estats intermedis de la seva carrera, es caracteritzen per una producció científica, tecnològica o cultural altament innovadora.

El procés d’adjudicació d’aquestes beques ha estat molt competitiu, ja que s'hi han presentat 1.374 sol·licituds per un total de 55 beques convocades.


 

]]>
<![CDATA[ El Campus ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

Hola. que tal

Sisi

]]>
<![CDATA[ Octubre és el mes internacional a TecnoCampus ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

Si aquest curs 2019-20 encara no acabes la carrera, vol dir que encara tens l’oportunitat de marxar a estudiar fora el proper curs 2020-21.

Ja sabem que acabes d’aterrar de vacances i que encara no penses en l’any vinent, però és important que estiguis alerta al que t’expliquem a continuació: octubre és el mes internacional a TecnoCampus.

Aquest any, hem avançat la convocatòria de mobilitat internacional al mes d’octubre. Si vols estudiar fora l’any vinent, agafa l’agenda, apunta, i sobretot, fes els deures, perquè el temps vola:

1- Busca la teva universitat (des de ja fins al 4 de novembre): el TecnoCampus té conveni amb més de 100 universitats de 34 països diferents. No és segur que puguis accedir a la teva preferida, per això és important que les coneguis totes. Mira-les en aquest enllaç, i si tens algun dubte, sol·licita una sessió d’assessorament (individual o en grup) enviant un correu a rrii@tecnocampus.cat; els dimarts, de 12 a 13 h i de 16 a 17 h, estem disponibles per a tu! 

2- Inscriu-te a la prova d’anglès (abans del 14 d’octubre): per marxar a estudiar fora, ens has de demostrar que tens el nivell suficient per no morir de fam allà on vagis. Entra aquí per fer la inscripció. I si tens algun dubte, escriu a idiomes@upf.edu

Ho estàs apuntant tot? Després no diguis que no t’hem avisat i que hagués estat una gran experiència... perquè en això últim sí tindràs raó!

Seguim:

3- Vine a les sessions informatives (del 22 al 24 d’octubre): t’explicarem el funcionament de la convocatòria, els diferents tipus de programes de mobilitat, terminis de sol·licituds, programes de beques,... És la part avorrida, sí, però tan necessària! Inscripcions aquí!

4- Deixa’t veure per la Fira d’Universitats (29 d’octubre): descobreix, en persona, les universitats on pots marxar d’intercanvi. Coneix, a més, experiències d’estudiants que ja han marxat i el programa de pràctiques d’Erasmus. 

5- Sessió especial Study Abroad (30 d’octubre): si vols marxar a estudiar als Estats Units, Canadà o Austràlia, cal que vinguis a aquesta sessió especial, perquè són convenis amb condicions diferents de la resta. Inscriu-t’hi aquí!

I per últim, sol·licita la teva plaça per marxar a estudiar fora del 4 al 10 de novembre. Que com es sol·licita? No pateixis ara: si fas tots els deures, arribaràs completament preparat a l’examen final.

]]>
<![CDATA[ L’empresa del TecnoCampus Nanonica, premiada per la Red Innpulso de ciutats innovadores ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Nanonica, que des de fa uns mesos té els laboratoris al TecnoCampus, va rebre ahir el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. En representació de Nanonica, va rebre el premi Aurora Conill, acompanyada de l’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote (a la foto).

L’empresa ha rebut el guardó per un dels projecte que desenvolupa, a través de la filial Nanotargeting . Es tracta de la investigació en nanopartícules d’or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. En aquesta línia treballa l’empresa Nanotargeting, que té com a missió el desenvolupament d’aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia. “Usem nanopartícules d’or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl·lules del tumor, pero tambén d’altres òrgans”, explica Conill, project Manager de Nanonica.

]]>
<![CDATA[ Themesis, la primera pel·lícula del TecnoCampus, finalitza el seu rodatge ]]> Thu, 03 Oct 2019 00:00:00 +0200

El llargmetratge Themesis, que ja va ser el projecte més votat pel públic del Saló del Cinema i les Sèries el passat 17 de maig, ha finalitzat el rodatge després de 26 dies gravant diàriament, a més de 35 localitzacions diferents del Maresme.

Themesis va néixer com a proposta de Treball de Fi de Grau d'alguns estudiants i va agafar una gran dimensió gràcies a la participació de professors i ex-alumnes.

Hem entrevistat en Guillem Betriu, productor de Themesis, que ens ha explicat com es troba la pel·lícula en aquests moments:

 

Quanta gent, en total, ha participat fins ara en el projecte?

El projecte el vam impulsar 7 estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals, i finalment s’han vinculat al projecte unes 50 persones. No només s’ha format un equip amb gent relacionada al Tecnocampus, també s’ha format un equip de vestuari compost per estudiants de l’escola EADI moda, i un altre equip de maquillatge, format majoritàriament per estudiants de l’escola ‘Colors-up’. 

]]>
<![CDATA[ Rebéca Pérez, CEO d’Inviertis, guanyadora dels 'Finnovating Proptech Awards 2019' ]]> Wed, 02 Oct 2019 00:00:00 +0200

Finnovating, la plataforma d'innovació oberta, ha celebrat la III edició de la PropTech Unconference, que ha tornat a reunir els 100 CEOs més innovadors espanyols i europeus del sector immobiliari tecnològic. Durant la jornada, han pogut compartir les oportunitats i reptes d'aquesta indústria i empreses tradicionals, els qui consideren, en un 80%, que la innovació oberta amb aquestes startups és estratègica per al seu futur.

Així mateix, es van lliurar els 'Finnovating Proptech Awards 2019', en què va guanyar en la categoria "Dona emprenedora PropTech" Rebeca Pérez, CEO de Inviertis, empresa ubicada al parc que ofereix producte immobiliari amb lloguer a possibles inversors. A la fotografia, l'equip de l'empresa, amb Pérez la primera per la dreta.

]]>
<![CDATA[ Epinium comparteix a les xerrades Startup Talks d’Acció la seva experiència empresarial ]]> Wed, 02 Oct 2019 00:00:00 +0200

El passat 26 de setembre, va tenir lloc al Tecnocampus una de les xerrades Startup Talks, organitzada per ACCIÓ en col·laboració amb els centres de promoció econòmica del territori. En aquesta ocasió, el ponent convidat va ser Carlos Martinez Barriga, CEO d’Epinium, que va compartir amb els assistents la seva trajectòria emprenedora des de que va tenir la seva primera idea de negoci mentre compaginava els seus estudis d’AdE i Gestió de la innovació al TecnoCampus.

Martínez va posar l'èmfasi en la necessitat que els emprenedors “surtin de la cova”, la seva zona de confort, per relacionar-se amb els potencials usuaris, clients, connectar-se amb altres emprenedors i sobretot, vendre. "Detectant les necessitats dels seus clients podran millorar el seu producte i adaptar-lo al veritable segment de mercat", va apuntar.

Epinium és l'única agència espanyola certificada per Amazon que ofereix eines i serveis a empreses que venen a través d’aquest canal, i les ajuda a incrementar les seves vendes de manera efectiva i ràpida.

Si ets una empresa que ven per Amazon, inscriu-te a la seva propera sessió, que tindrà lloc el 15 d’octubre i que realitza conjuntament amb Amazon, on explicaran les claus per tenir èxit a la plataforma de venta. 

]]>
<![CDATA[ Dos videojocs escrits pel professor Daniel Rissech, nominats als Game Connection Development Awards ]]> Tue, 01 Oct 2019 00:00:00 +0200

Els videojocs "Indiecalypse" i "Super Epic", en els quals ha participat en qualitat de guionista i dissenyador narratiu el professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i del Grau en Mitjans Audiovisuals Daniel Rissech, han estat nominats als Game Connection Indie Development Awards 2019 en les categories Best story / storytelling, Best hardcore game i Best console game, respectivament. 

"Indiecalypse" és una aventura gràfica plena de minijocs desenvolupada per l'estudi JanduSoft, on viurem de primera mà les penúries d'uns desenvolupadors de videojocs independents que pretenen dur a terme el millor videojoc de tots els temps. El joc, que s'està finançant mitjançant una reeixida campanya de Kickstarter, estarà ben aviat disponible a Steam, PS4, XBOX ONE i Nintento Switch.

 "Super Epic" és un original plataformes d'estètica pixel art, desenvolupat per l'estudi Undercoders. El joc està protagonitzat per Tan-tan, un ós rentador que, tot cavalcant damunt la seva fidel llama, Ola, mirarà de salvar una societat esclavitzada pels casual games escurabutxaques produïts per una sinistra corporació. "Super Epic" estarà properament disponible a Steam i Nintendo Switch.

 

]]>
<![CDATA[ El curs arrenca al TecnoCampus amb 946 estudiants de nou accés, 864 de graus i 82 de màsters universitaris ]]> Tue, 01 Oct 2019 00:00:00 +0200

Un cop tancada la matrícula de setembre, els centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen un total de 864 estudiants de nou accés en estudis de grau. S’han cobert, entre la matrícula de juny i la de setembre, la totalitat de places ofertes. Per estudis, el que té més matriculats és el de Mitjans Audiovisuals (130), mentre que Fisioteràpia, amb només vint places ofertades, és la que té la nota de tall més alta (un 9,4).

Les classes del primer trimestre han començat ja per a tots els estudiants de grau, també per als 62 vingut d’arreu del món que fan estada al TecnoCampus durant aquest trimestre. Cursaran part dels seus estudis al TecnoCampus gràcies als programes Erasmus i SICUE i als convenis d’intercanvi amb universitats d’arreu del món. Per països, destaca l’arribada de quinze estudiants holandesos i nou alemanys.

Pel que fa als màsters universitaris oficials, destaca el fort increment de matrícula en el Màster d’Emprenedoria i Innovació, amb 44 matriculats, i l’èxit de la primera edició del Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, amb 30 matriculats. El 70% d’aquests estudiants provenen de països estrangers, sobretot de Xina, que aquest any aporta un percentatge important de la matrícula. Pel que fa al Màster Universitari en Atenció Integrada a la Cronicitat i l'Envelliment, té vuit matriculats.

A la matrícula graus i màster universitaris, caldrà afegir-hi la dels postgraus i màsters de formació continuada. Així, s’espera que la xifra global d’estudiants de grau (en tots els cursos, tant de nou accés com posteriors), dels tres màsters universitaris i dels títols propis, se situarà al voltant dels 3.600 estudiants.

]]>
<![CDATA[ La Comissió Europea finançarà dos projectes de recerca del TecnoCampus ]]> Wed, 18 Sep 2019 00:00:00 +0200

La Comissió Europea en el marc del progrma ERASMUS+, finançarà dos projectes de recerca en els quals participa l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, de la mà del grup de recerca consolidat d’Atenció a la Cronicitat i la Innovació en Salut (GRACIS).

El primer dels projectes, pel qual el TecnoCampus rebrà 248.000 euros, és el primer d'aquest tipus coordinat a nivell europeu pel TecnoCampus. Aborda el desenvolupament de materials audiovisuals d'accés obert, relacionats amb procediments i tècniques d’ infermeria en un entorn de simulació. I-BOX, que és com s’anomena el projecte, planteja afrontar els reptes de la formació i innovació en salut mitjançant l’aprenentatge virtual i potenciant el e-learning amb una visió integral i internacional de la formació en infermeria. Té una durada de 36 mesos, hi participen, a més del TecnoCampus, les universitats de Maribor (Eslovènia), UMIT (Àustria), Turku (Finlàndia) i  Sechenov (Rússia),  i està liderat a Espanya per les professores Esther Cabrera i Carolina Chabrera. Contempla, a més, la mobilitat d’estudiants i professors dels cinc països. 

El segon projecte, liderat per un equip de investigadors del Waterford Institute of Technology d’Irlanda, inclou la participació de centres universitaris d’Eslovènia i Alemanya, a més del TecnoCampus, que el lidera a nivell espanyol de la mà de les  professores Carme Rosell i Ester Mateo. L’objectiu principal del projecte és el desenvolupament d’una aplicació informàtica i de material que permeti avaluar l’estrès i la salut mental dels estudiants d’infermeria dels paisos europeus. Està dotat amb 297.000€.

]]>
<![CDATA[ Conveni amb l'Escola GEM per aprofundir les relacions en l'àmbit educatiu ]]> Tue, 17 Sep 2019 00:00:00 +0200

L'Escola mataronina GEM i el TecnoCampus han firmat avui la renovació del conveni que permetrà a les dues institucions aprofundir en la seva relació educativa. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el president del patronat del GEM, Àlex Araujo, han estat els encarregats de firmar l'acord, que contempla àmbits com la innovació educativa, les pràctiques, l'emprenedoria o l'orientació universitària

L'acord permet la participació d'alumnes del GEM en activitats com els tallers Linnk, la lliga de debat universitari o les sessions informatives dels diverses graus que s'imparteixen al TecnoCampus. Els docents del centre, a més, participaran en activitats relacionades amb la innovació educativa que s'organitzen al parc, com les relacionades amb l'emprenedoria universitària.

L'acord contempla també incorporar, a l’oferta d’allotjament per estudiants internacionals que fan estada al TecnoCampus, les famílies del GEM que han manifestat interès a acollir durant temporades aquests estudiants.

]]>
<![CDATA[ Hola Marketing: chatbots amb base innovadora ]]> Tue, 10 Sep 2019 00:00:00 +0200

Hola Marketing, empresa ubicada al TecnoCampus, ofereix solucions de màrqueting i tecnologia a administracions i empreses perquè puguin transformar-se digitalment.

Marcia Rodríguez, sòcia fundadora i CEO de l’empresa, comenta que des del TecnoCampus ha rebut molta ajuda amb sessions d’emprenedoria per posar en marxa l’empresa, que va sorgir en veure que moltes empreses necessitaven no tan sols tecnologia, sinó també una estratègia per poder aprofitar aquests recursos. Ofereix solucions a administracions i empreses per a poder transformar-se digitalment i apliquen màrqueting i tecnologia com a valor afegit.

L’empresa també ofereix chatbots, programes informàtics per  mantenir una conversa en temps real,  que incorporen intel·ligència artificial i integració multicanal, i, a més, una estratègia de màrqueting definida al darrera. Intenten que les empreses puguin comunicar-se d’una forma que sembli real, de forma eficient i innovadora amb els seus clients.  

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del grau de videojocs participen a l'Indie Dev Day ]]> Mon, 09 Sep 2019 00:00:00 +0200

Estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs han participat els dies 7 i 8 de setembre a l’Indie Dev Day, un esdeveniment per a desenvolupadors de videojocs independents que s’ha celebrat al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona.

“Falling Friends”, “The Báaxal” i “Polaris Couple”, videojocs que l’any passat van sorgir com a projectes de 2n i 3r curs, han estat exposats aquest cap de setmana amb l’objectiu de donar-los a conèixer a la comunitat de videojocs independents i que els assistents hi juguin.

A més dels expositors de videojocs, l’esdeveniment ha comptat amb la intervenció de ponents, que han realitzat xerrades i taules rodones per abordar diversos aspectes del món dels videojocs: des de creació de personatges i aspectes tècnics i d’art, a emprenedoria, màrqueting o història dels videojocs. Per acabar, l’organització ha entregat els IndieDevDay Awards als millors jocs de l’esdeveniment.

 Marco Santoro, estudiant de TecnoCampus, ha destacat la bona acollida del joc que ha desenvolupat amb el seu equip, “The Báaxal”.

I com a punt culminant d’aquest cap de setmana, els creadors de “Polaris Couple” han anunciat que el seu joc ja està disponible a la plataforma itchio per tal que s'hi pot jugar des de casa. Prova’l a l’enllaç: http://martigt.itch.io/polariscouple.

]]>
<![CDATA[ La professora Matilde Martínez guanya la Beca Santander W50 de formació d’alt rendiment a dones directives de tot el món ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

La professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa Matilde Martínez, que també és directora del CreaInnova Institute i de l'Innovation Factory Institute, ha estat una de les guanyadores de la Beca Santander W50, que reconeix les dones directives de tot el món.

Es tracta d'un programa creat per Banc Santander i UCLA Anderson Executive Education amb l'objectiu de proporcionar formació d'alt rendiment a dones directives amb gran capacitat de lideratge per ocupar càrrecs en l'alta direcció i els consells d'administració de les empreses.

Martínez reconeix que tot i que hi havia moltes candidatures, va decidir presentar-se perquè "UCLA és una universitat de molt prestigi i de molt nivell tant pels continguts del programa com pel caràcter internacional". En aquest sentit, Martínez rebrà durant tres mesos formació en matèries essencials per a les líders del futur: lideratge estratègic, intel·ligència organitzativa, govern corporatiu, estratègia empresarial, negociació, mentoring i networking.

Segons un anàlisi realitzat per l'Organització Internacional del Treball (OIT) l'any 2014, a partir d'enquestes a 13.000 companyies de setanta països, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis d'entre un 5% i un 20%. Tot i així, prop d'un 60% de les corporacions analitzades no tenen dones a la junta directiva i menys del 5% estan dirigides per una dona. Martínez, en aquest sentit, assegura que "la dona aporta un nou estil de lideratge basat en la comunicació, el treball en equip, la capacitat per gestionar les emocions i la innovació creativa".

]]>
<![CDATA[ Innovem crea un sistema que millora la rehabilitació després d’accidents ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

Innovem, empresa ubicada al parc empresarial del TecnoCampus, ha desenvolupat DeltaQon, un sistema d’anàlisis de moviment que es basa en sensors inercials. Aquest sistema permet millorar l'efectivitat dels tractaments de rehabilitació i millora l'eficàcia en la determinació de les indemnitzacions després dels accidents.

Ramon Serra és el director executiu d’Innovem, empresa que es dedica principalment a la recerca, desenvolupament i venda de solucions tecnològiques en les àrees de Bioingeniería, Enginyeria Mecatrònica, IoT i Intel·ligència Artificial.

L’empresa acaba de rebre una subvenció de la comissió Europea, la primera fase del SME Instrument de H2020. Innovem també compta amb Sigma Industrial Precision, empresa que realitza manteniment predictiu a partir d’un anàlisi electrònic en temps real del comportament de les maquines, identificant anomalies de manera primerenca i permetent accions preventives. Per a això utilitza tecnologies com el IOT i Intel·ligència Artificial, igual que el DeltaQon.

Llegeix la noticia sencera a La Vanguardia.

]]>
<![CDATA[ Braingaze participa en una fira a Hong Kong per accedir a l’ecosistema tecnològic asiàtic ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’empresa Braingaze, ubicada al Tecnocampus, ha estat una de les deu start-ups seleccionades en una missió d’ACCIÓ a través de l’oficina de Hong Kong perquè les empreses emergents coneguin millor l’ecosistema asiàtic i presentin els seus projectes a potencials inversors.

L’esdeveniment ha analitzat l’impacte de la tecnologia en els negocis i la societat, amb un rol destacat del 5G, els vehicles autònoms i l’e-gaming. Hi han participat directius de companyies com Lenovo, AirAsia, Spotify, Shiseido, Alibaba o Google.

Durant l’estada a Hong Kong, a part de participar en la fira, les empreses emergents catalanes han seguit una agenda individualitzada de reunions segons els seus interessos, organitzada per l’oficina d’ACCIÓ, i han presentat els seus projectes davant d’inversors de la regió.

En paraules del seu CTO, Hans Supèr, “la participació a l’esdeveniment ha estat molt intensa però amb molt d’èxit. Diversos inversos i clients s´han interessat pel nostre producte”.

Veure la noticia sencera.

]]>
<![CDATA[ S’obre la convocatòria dels 19a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, que promouen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró ]]> Thu, 25 Jul 2019 00:00:00 +0200

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 19a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Com en l’edició anterior, els premis tenen el suport d'empreses del parc TecnoCampus (un total de deu, dues més que en l'edició anterior) i de BStartup del Banc Sabadell, que actuen com a mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal i Eignapharma, Minoryx Therapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); i Web Manager Service i Palobiofarma, Samcla i Global Berry (categoria bronze).  Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

El primer premi serà de 12.000 euros, el segon de 6.000 i el tercer, de 3.000, i s’adrecen a start-ups o noves idees empresarials. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 10 d'octubre de 2019. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionarà 10 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. Com a novetat d’enguany, també es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.

]]>
<![CDATA[ Premiada una comunicació sobre emprenedoria de professors del TecnoCampus ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Les professores Núria Masferrer i Màrian Buil han presentat la comunicació "Including entrepreneurial skills as drivers of environmental sustainability and innovation in academic and research programs" en el congrés Accelerating the Implementation of Sustainable Development in Research Programm, celebrat a Torí els dies 1 i 2 de juliol. La comunicació ha estat reconeguda amb el "Best Paper Award" del simposi. La investigació demostra que desenvolupar competències emprenedores té relació amb el compromís amb la innovació i el medi ambient de la persona que les posseeix, de manera que recomana incloure aquesta formació en els programes d'educació i recerca.

L'article que recull aquesta comunicació, de Màrian Buil, Núria Masferrer, Josep Patau i Albert Miró, professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, es publicarà a l'International  Journal of Sustainability in Higher Education.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus gradua prop de 250 estudiants en audiovisuals, videojocs i enginyeries ]]> Tue, 23 Jul 2019 00:00:00 +0200

Un total de 248 estudiants de l’Escola Superior Politècnica es van graduar el passat divendres 19 de juliol al TecnoCampus acompanyats de familiars, autoritats i l’equip docent en un acte, dividit en tres sessions, celebrat a l’Auditori del TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 132 estudiants en Mitjans Audiovisuals, 38 en Disseny i Producció de Videojocs, 23 en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, 35 més en Enginyeria Mecànica i 20 en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació.

La directora de l’Escola Superior Politècnica, Ester Bernadó, va assenyalar en el discurs de benvinguda que l’ecosistema universitat, empresa i territori fa del TecnoCampus un model educatiu singular: “Tots els estudiants sou cocreadors d’aquest model, caracteritzat per la proximitat a l’estudiant, a les empreses, pel segell emprenedor i pel vincle amb la Universitat Pompeu Fabra i la ciutat de Mataró”.
Tant Ester Bernadó com el comissionat per a l’estratègia del Grup UPF i patró de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Carles Ramió, van coincidir a assenyalar que la capacitat per adaptar-se als canvis i l’ètica professional són aspectes claus per afrontar els canvis de futur, marcats per la robòtica, la revolució industrial o la intel·ligència artificial. “Teniu una enorme responsabilitat ètica i moral per crear un discurs a la societat i per assegurar que la vostra feina aporti el màxim benestar a la societat”, va afegir Ramió. 

Els padrins de la promoció d’enguany han estat la professora Anna Tarragó, en Mitjans Audiovisuals; Lídia Pitzalis, amb una àmplia experiència en el sector dels videojocs i fundadora de la firma de joies sostenibles Collartz.com, en Disseny i Producció de Videojocs; i el professor Juan Garcia i Joaquin Álvarez, expert en desenvolupament de solucions digitals, processos d’innovació, i en disseny i implementació de ciutats intel·ligents; en el cas de les Enginyeries. Tots van apuntar que per assolir l’èxit professional és indispensable cuidar les relacions personals, ser humil, no perdre les ganes d’aprendre i sobretot, utilitzar aquest coneixement per millorar la qualitat de vida de les persones. També es va fer un reconeixement als graduats amb el millor expedient acadèmic: Adrià Luque, en Mitjans Audiovisuals; Ricard Perea, en Disseny i Producció de Videojocs; Miquel Giménez, en Enginyeria Electrònica i Mecànica; i David Junquero, en Enginyeria Informàtica. 

El director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, va ser l’encarregat de cloure l’últim acte de graduació de la promoció 2019. En el seu discurs, Checa va animar els graduats a no perdre la curiositat per aprendre coses noves, a qüestionar-se el propi coneixement i a no tenir por a equivocar-se i a assumir riscos, ja que cada error és una oportunitat per aprendre.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Marcos Faundez presideix el tribunal avaluador d’una tesi doctoral a la Universitat de Vic ]]> Mon, 22 Jul 2019 00:00:00 +0200

El professor de l’Escola Superior Politècnica Marcos Faúndez va participar el passat 15 de juliol en el tribunal avaluador d’uns tesi doctoral a la Universitat de Vic.

La tesi, presentada per Josep Dinarès, es titula “Interfícies cervell-ordinador basades en EEG per a la neurorehabilitació” i es tracta d’una tesi doctoral industrial realitzada conjuntament amb l’empresa GTEC per desenvolupar una aplicació de neurorehabilitació. En aquest sentit, s’ha treballat en aplicacions de Brain Computer Interface (BCI) d’imatgeria motora, per a la neurorehabilitació de pacients amb ictus, i de P300, per a pacients en síndrome de locked-in, condició on el pacient està alerta i despert però no pot moure's o comunicar-se verbalment.

La tesi ha estat dirigida pel catedràtic Jordi Solé, membre del projecte del projecte de recerca finançat pel Ministeri de Ciència, Tecnologia i Universitat que lidera actualment el Grup de Recerca en Tractament del Senyal del TecnoCampus.
  

]]>
<![CDATA[ L’estudiant Miquel Giménez guanya els Premis Enginyers BCN amb un cadenat intel·ligent per a motocicletes ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

L’estudiant Miquel Giménez, que cursa la Simulteneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola Superior Politècnica, ha guanyat els premis Enginyers BCN amb el projecte “Thumblock”, un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes que funciona amb empremta dactilar. El premi, que es va entregar el passat divendres 28 de juny, està dotat de 1.000 euros i l’atorga el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Actualment Barcelona és la ciutat europea on es produeixen més robatoris de bicicletes, és per això que un producte com a aquest és potent no només des del punt de vista tècnica, sinó que també té en compte l’impacte econòmic i mediambiental. En aquest sentit, es pretén dissenyar també un model de negoci associat al producte que sigui escalable i que apliqui les tecnologies derivades de la quarta revolució industrial o Indústria 4.0.
El professor Julian Horrillo, coordinador dels graus en Enginyeria Industrial i tutor del projecte, apunta que el Treball Final de Grau s’emmarca dins de l’activitat del Grup de Recerca en Energies Renovables, Sostenibilitat, Eficiència Energètica i Innovació Tecnològica Industrial (GRESIT), especialment la vinculada amb la fabricació intel·ligent i la innovació industrial. “Es un projecte amb un potencial real de mercat molt important que no només compleix amb la part tècnica, sinó que incorpora un pla de negoci complet”, afegeix.

L’objectiu dels Premis Enginyers BCN, que enguany arriben a la 18a edició, és distingir els millors projectes en tots els àmbits de l’enginyeria industrial i, alhora, fomentar els valors indispensables per a l'excel·lència d'un projecte, com ara la qualitat, la innovació, la sostenibilitat i l'adequació a la normativa.
  

]]>
<![CDATA[ La Fundació TecnoCampus renova el Patronat amb l’entrada de sis nous membres ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme renova el seu Patronat, que continuarà presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote. El ple municipal ha designat com a nous representats dels grups municipals els següents patrons: Pilar González, Ana Caballero, José Manuel López, Carles Porta, Sergi Morales i Cristina Sáncho.

Deixen el Patronat Carlos Súnico, Mercè Bosch, Xavier Simó, Josep Illa, Montse Morón i  Juan Carlos Casaseca, als quals en la reunió d’ahir es va reconèixer la seva dedicació dels darrers anys a la institució. Continuen el càrrec la resta de patrons. Podeu consultar la composició del Patronat aquí.

]]>
<![CDATA[ 856 estudiants assignats al TecnoCampus en la preinscripció de juny ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Vuit de les disset titulacions que s'imparteixen als centres universitaris del TecnoCampus, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, tenen nota de tall (la més alta, Fisioteràpia, amb un 9,46), com a resultat de la preinscripció de hjuny. El conjunt dels graus i dobles graus tenen 856 estudiants assignats, xifra que supera les 845 places que s’ofereixen. D'aquests, 589 assignats han triat el TecnoCampus en primera preferència, i han iniciat la matrícula aquesta mateixa setmana. La llista d’espera (persones pendents dels procés de reassignació) és de 314, dels quals 129 han triat el TecnoCampus com a primera opció.

A més de les titulacions de l’àmbit de la salut, els graus d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació, de Màrqueting i Comunitats Digitals i la doble titulació d’Administració d’Empreses i Màrqueting i Comunitats Digitals s’ompliran aquest mes de juny, sense haver d’esperar a la matrícula de setembre. En la mateixa situació es troben els graus de Mitjans Audiovisuals i el de Disseny i Producció de Videojocs, que mantenen l’elevada demanda dels darrers cursos. Cal destacar que, segons les dades fetes públiques per la Generalitat, set titulacions que s’imparteixen al TecnoCampus figuren entre les 300 més demandades en primera preferència a tot Catalunya.
 

]]>
<![CDATA[ Les beques TecnoCampus beneficiaran el proper curs 30 nous estudiants de grau ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

El proper curs 2019-2020, 30 nous estudiants de grau gaudiran d’una beca TecnoCampus, sigui del 100%, el 75%, el 50% o el 25% del preu de la matrícula. És el primer cop que en la convocatòria d’aquestes beques s’hi introdueixen modalitats per diferents imports, cosa que ha permès fer-les més graduals i que beneficiïn més estudiants. L’import que la Fundació hi destinarà creix de manera substancial: dels 74.000 euros del curs actual, per a beques de primer curs, als 98.000 del proper curs. A més, cal tenir en compte que aquestes beques es renoven curs a curs, fins que l’estudiant acaba els estudis, de manera que el proper curs, entre noves beques i renovacions de les concedides en anys anteriors, el TecnoCampus destinarà més de 300.00 euros a aquest concepte.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca s’han basat en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). De les 30 beques concedides, 14 són per a residents a Mataró i 10, per a residents en altres municipis del Maresme.

També s’han prioritzat els candidats que optaven per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, amb més puntuació per a noies, entre les quals la manca de vocacions femenines. S’han atorgat sis beques per a estudis d’enginyeria, dues de les quals són per a noies. S’han rebut un total de 114 sol·licituds, xifra molt superior a les 80 del curs passat, i s’ha creat una llista d’espera per si hi ha renúncies entre els adjudicataris.

]]>
<![CDATA[ Estudiants del TecnoCampus participen a l’Explorer Day a Portugal ]]> Tue, 16 Jul 2019 00:00:00 +0200

Alex Tello, Xavier Sánchez, Marta Ortuño, Marciel Navarro i Luís Media, estudiants del TecnoCampus i participants del programa d’emprenedoria Explorer des del TecnoCampus, van viatjar a Coïmbra (Portugal) del 9 a l’11 de juliol per assistir a l’Explorer Day, la trobada de tots els joves emprenedors dels 55 centres que durant cinc mesos han estat desenvolupant les seves idees de negoci i que han rebut formació i assessorament.

Alex Tello i Xavier Sanchez, amb el projecte “Dr.Air”, Marta Ortuño i Marciel Navarro, amb “Urban Farmers” i Luís Media amb “Proyecto U”, acompanyats pel coordinador del programa al TecnoCampus i tècnic d’emprenedoria universitària, David Rangil, van assistir a xerrades de professionals destacats com Valentí Sanjuan, ironman i periodista; Eduardo Delgado, director executiu de Roams; Veronica Orvalho, de FCUP-DCC & Didimo; Leonardo Fernández, director On The Top; Rodrigo del Prado; CEO de BQ; i Fernando Sepúlvrda, CEO d’Impulsa.

Alex Tello i Xavier Sánchez, que han desenvolupat un projecte per mantenir sans els cultius amb tecnologia de drons, juntament amb l’estudiant Genís Serra, van rebre un reconeixement com a guanyadors de la millor idea del programa d’emprenedoria universitària Explorer al TecnoCampus. En aquest sentit, un dels estudiants, en representació del grup, Un dels estudiants, en representació del grup, viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley juntament amb els 55 millors joves emprenedors d'aquest programa que impulsa el Banco Santander a través de Santander Universidades i que coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).


 

]]>
<![CDATA[ Com gestionar de manera online la majoria de tràmits acadèmics ]]> Mon, 15 Jul 2019 00:00:00 +0200

Ja sou més de 400 els estudiants que heu provat el nou servei d’e-Secretaria que va entrar en funcionament el passat mes de febrer:

Encara no has provat l'e-Secretaria? T'expliquem com fer-ho!

En aquest sentit, ja pots sol·licitar digitalment gran part dels tràmits que fins ara feies a través d’una instància que havies d’imprimir i lliurar al Punt d’Informació a l’Estudiant (PIE), tot i que aquest continuarà essent el punt de referència per demanar informació, i lliurar i recollir documentació. 

Recorda que, abans d’iniciar qualsevol sol·licitud, has de consultar les especificacions de cada tràmit i els terminis de sol·licitud i resposta. A l’eCampusdins el punt del menú “Tràmits acadèmics” podràs consultar el llistat de tràmits, les seves especificacions i el seu procediment de tramitació. 

Per què apostem per l’e-Secretaria?

• Facilita el procediment del tràmit, és més senzill fer-ho online
• Augmenta l’eficiència en la gestió dels tràmits
• Millora la relació de la universitat amb els estudiants
• Redueix el consum de paper i per tant, contribuïm a un desenvolupament sostenible

Com funciona?

 

Quins tràmits pots fer online?

TRÀMITS DE GRAU
Certificats

Convalidacions i reconeixements

Automatrícula i expedient

Beques

Tràmits econòmics

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER OFICIAL
Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics

TRÀMITS DE MÀSTER I POSTGRAU

Certificats

Beques

Tràmits econòmics

 • Formes de pagament

Altres tràmits

 • Sol·licitud genèrica de tràmits acadèmics
 • Sol·licitud genèrica de tràmits econòmics
]]>