Tecnocampus http://www.tecnocampus.cat/ Web de Tecnocampus Tue, 19 Feb 2013 17:02:14 +0000 en <![CDATA[ Vine a la caminada solidària amb La Marató de TV3 ]]> Tue, 12 Dec 2017 00:00:00 +0100

No tens plans per al proper diumenge 17 de desembre? Participa a la caminada solidària que organitzem per col·laborar amb La Marató de TV3, dedicada aquest any a les malalties infeccioses. Pots fer la inscripció online fins al 15 de desembre i recollir la samarreta a la recepció de l’edifici TCM6. Vull saber més sobre les malalties infeccioses.

La caminada començarà a les 9h i el punt de sortida i d’arribada serà la plaça del TecnoCampus. Aquest any hi haurà dos recorreguts de 5 km i de 8 km, el primer dels serà accessible per fer-lo amb cadira de rodes i cotxets. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, i el TecnoCampus assumeix el cost de d’inscripció de tots els estudiants que vulgueu participar-hi!

Actualment les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món i suposen un problema important de salut públic. A la Caminada al TecnoCampus de l’any passat vam aconseguir recaptar un total de 5.100 euros. Ens ajudes a superar aquesta xifra?

Inscriu-t'hi!
 

]]>
<![CDATA[ Prop de seixanta estudiants participen a l’iFest, la cita per acostar la innovació tecnològica als joves ]]> Mon, 11 Dec 2017 00:00:00 +0100

Un total de 56 estudiants de diferents titulacions del TecnoCampus van participar el passat 30 de novembre a l’iFest, que va reunir prop de 6.000 joves al Palau Sant Jordi. Sota el lema ”The young leaders interaction fest”, la cita pretén esdevenir la gran festa de la tecnologia, la ciència i la innovació per a estudiants de batxillerat, cicles de formació professional, graus universitaris, màsters i doctorats.

Aquesta és la segona edició d’aquesta iniciativa que organitza Catalunya Emprèn i l'Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de promoure l'esperit emprenedor i la cultura empresarial a Catalunya. Antònia González, responsable del Servei d’Emprenedoria Universitària, apunta que es tracta d’una activitat molt enriquidora per als estudiants: “Poden conèixer de primera mà casos d’èxit de joves emprenedors, metodologies alternatives per aprendre i com crear solucions innovadores per donar resposta a necessitats reals”.

Una de les activitats més destacades de l’iFest d’enguany era la Dream Big Challenge League, un taller d’innovació disruptiva per generar solucions a reptes empresarials on els estudiants competien per equips acompanyats de docents, que exercien com a mentors. En el cas del TecnoCampus, hi van participar un total de nou mentors amb diferents perfils professionals. “La funció dels mentors era motivar els estudiants i guiar-los a l’hora de posar en pràctica la Metodologia Lombard”, assenyala Jaume Ávalos, mentor i tècnic del Servei d’Emprenedoria Universitària. Es tracta d’una metodologia creada per Imagine Creative Center que es basa en quatre bases: la reflexió sobre el problema, la generació de propostes de valor, el prototipatge i la comunicació. Aquest també va ser el mètode de treball que es va utilitzar a l’última edició del Weekend Challenge, celebrat el cap de setmana del 2 i 3 de desembre.

Adara Maza, estudiant participant, opina que es tracta d'una experiència única i molt recomanable per a tots els estudiants que els atraguin els reptes: “Va ser molt interessant resoldre per equips `problemes presents a la societat amb solucions creatives i amb molt poc temps de marge”, afegeix. Durant la jornada també es van dur a terme prop de quinze ponències curtes, una exposició visual per conèixer les últimes tecnologies, un taller dedicat a professors i un taller d'innovació disruptiva.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Xavier Font col·labora amb un grup de recerca de l'Imperial College ]]> Mon, 11 Dec 2017 00:00:00 +0100

El professor de l'Escola Superior Politècnica Xavier Font, membre del grup de Recerca d’Indústria 4.0, ha fet una estada de dues setmanes amb el grup de recerca del departament d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica de l’Imperial College de Londres. L’estada ha permès establir relacions entre ambdós grups i ha representat una bona col·laboració en l’àmbit de l’ús d’estratègies de Deep Learning per a la resolució de problemes de classificació i Big Data.

]]>
<![CDATA[ Acostar els universitaris a la realitat empresarial des de l'aula ]]> Mon, 11 Dec 2017 00:00:00 +0100

Els estudiants de l’assignatura Creació d’Empreses Innovadores i de Base Tecnològica han treballat durant el primer trimestre en el desenvolupament de noves empreses a partir de tres negocis existents, Casa Llar, DirCom Marketing i Cooperating Volunteers.

Es tracta d’una assignatura impartida per la professora Màrian Buil dirigida als estudiants d’últim curs de la Doble titulació en Turisme i Gestió del Lleure i Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació dins de l’aposta del TecnoCampus per connectar la universitat amb el món de l’empresa i apropar la realitat professional als estudiants.

El passat dimarts 5 de desembre tots els equips van presentar les propostes davant dels directors de les tres empreses, que també van exercir com a membres del tribunal d’avaluació. En concret, van assistir-hi Joan Rubio, de Casa Llar; Albert Molina, de Cooperating Volunteers; i Marcel Cierco, de DirCom Marketing. El projecte guanyador d’aquest any ha estat el presentat pels estudiants Sara González, Mari Carmen González i Judith López, que han presentat una proposta on apliquen la realitat virtual a projectes de voluntariat. En aquest sentit, han creat videojocs utilitzant la realitat virtual i sessions de scape room relacionats amb l’àmbit del voluntariat. Com a premi, les tres estudiants classifiquen com a finalistes a la competició per participar a l’IntEntSem 2018, la cita europea d’emprenedoria universitària que se celebra anualment. 

Els estudiants han estat treballant durant deu setmanes en un pla d’empresa on han aplicat les tendències en emprenedoria sobre la creació de noves empreses innovadores explicades a l’assignatura. “L’experiència ha estat enriquidora tant per als estudiants, que han vist aplicats els continguts de l’aula a casos reals, com per les empreses, que han trobat molt interessants les propostes formulades”, afirma Buil.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza una caminada solidària per col·laborar amb La Marató de TV3 ]]> Tue, 05 Dec 2017 00:00:00 +0100

El proper diumenge 17 de desembre el TecnoCampus organiza una caminada solidària per col·laborar amb La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties infecciones. La caminada, apta per a totes les edats, començarà a les 9h i el punt de sortida i d’arribada serà la plaça del TecnoCampus. Aquest any hi haurà dos recorreguts de 5 km i de 8 km, i el primer serà accessible per fer-lo amb cotxets i cadires de rodes. La inscripció a la Caminada al TecnoCampus es pot fer aquí.

El preu de la inscripció és de 10 euros i inclou la samarreta de la caminada i l’esmorzar després de la caminada. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, i el TecnoCampus assumeix el cost de d’inscripció dels treballadors i estudiants dels tres centres universitaris. La data límit per fer la inscripció és el 15 de desembre i es pot fer de manera online o a través dels punts de venda situats a Mataró. Per altra banda, el proper dissabte 9 de desembre l’equip de voluntaris del TecnoCampus estarà a Plaça Santa Anna fent difusió de la caminada. 

Es tracta de la tercera edició d’aquesta caminada popular solidària que promou el TecnoCampus per recaptar fons econòmics per a la investigació de les malalties infeccioses, que actualment són la causa d’1 de cada 3 morts al món i suposen un problema important de salut públic. A la Caminada al TecnoCampus de l'any passat, organitzada juntament amb l'associació AGIM, vam aconseguir recaptar un total de 5.100 euros, que es van destinar íntegrament al projecte.

La Caminada al TecnoCampus és una activitat que s’emmarca dins de les accions solidàries que impulsa el TecnoCampus com a institució, i per això aquest any tota la comunitat s’ha implicat en un vídeo que convida la ciutadania a participar-hi:

Inscriu-t'hi!

]]>
<![CDATA[ El Weekend Challenge reuneix una seixantena d’estudiants al voltant de l’emprenedoria i la innovació ]]> Mon, 04 Dec 2017 00:00:00 +0100

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la cinquena edició del Weekend Challenge, una iniciativa del TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria a la universitat i les sinergies entre els estudiants de les diferents titulacions. Hi ha participat prop de seixanta estudiants, que durant 48 hores van treballar en un total de catorze idees de negoci.

El projecte guanyador d’aquest any ha estat “Fly me to the moon”, que proposa una manera per enviar les cendres d’un difunt a l’espai. Es tracta d’una proposta disruptiva en el sector funerari creada pels estudiants Marc Gaixas, Jorge Alejando Duarte, Sergi Jiménez i Juan Abel Ortiz. Gaixas explica que l’objectiu de l’equip era convertir les cerimònies fúnebres actuals en un acte més emocional i d’unió: “Proposem enviar les cendres del difunt a través d’un globus sonda que arriba fins als 40.000 metres d’altura”. “El repte de cara el futur és assegurar la viabilitat legal i tècnica del projecte per poder fer una prova pilot”, afegeix. El premi per a l’equip vencedor d’aquesta edició és la participació en l’Imagine Express 2018, que se celebra en el marc del Mobile World Congress. Es tracta d’un programa d’innovació per crear negocis al voltant del sector mobile que es desenvolupa durant un viatge de quatre dies de Barcelona, París i Londres.

Durant el cap de setmana els equips han competit per desenvolupar la millor idea de negoci a través de la metodologia Lombard, desenvolupada per Imagine Creative Center de Silicon Valley. “L’objectiu és que visquin una experiència d’emprenedoria molt intensiva en només un cap de setmana però que d’aquí en treguin uns aprenentatges molt clars”, assenyala el CEO d’Imagine, Xavier Verdaguer. En aquest sentit, la metodologia proposa quatre fases basades en la reflexió sobre el problema, la generació de propostes de valor per buscar solucions, el prototipatge i la comunicació. “Emprendre va de treballar en equip, d’actitud positiva i de saber utilitza un bon mètode per passar d’un repte a una solució que pugui tirar endavant”, conclou.

El mentor com a figura clau del procés
Els grups van comptar durant el procés amb el suport d’un equip de mentors format per professionals, emprenedors del parc i professors del TecnoCampus, que els han guiat i assessorat durant el procés. “Venen amb molta passió per una idea i nosaltres els ajudem a ordenar-ho tot i a traçar un pla de negoci que converteix aquest idea genèrica en un projecte més aplicable a la realitat”, explica Isaac Mayolas, mentor i empresari del parc del TecnoCampus. 

El Weekend Challenge és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema òptim on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes emprenedors. Màrian Buil, mentora i professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, explica que és clau que des de l’àmbit acadèmic s’animi als estudiants a participar en aquest tipus d’activitats que complementen la feina realitza a l’aula: “El Weekend Challenge va néixer com una activitat perquè els estudiants puguin experiment la vida els emprenedors, és a dir, testejar i validar en un període curt de temps la seva idea i, sobretot, fer-ho en equip”.


 

Weekend Challenge 2017

]]>
<![CDATA[ Professors del TecnoCampus col·laboren en un llibre sobre com iniciar-se en l’àmbit de la recerca ]]> Wed, 29 Nov 2017 00:00:00 +0100

Quatre professors de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus han participat en la redacció del llibre Cómo investigar, publicat per l’Associació Catalan de Comptabilitat i Direcció (ACCID) el passat mes d’octubre. En concret, hi han col·laborat t els professors Roberto Dopeso, Josep Maria Raya, Dolors Celma i Esther Martínez, que han contribuït, respectivament, en els capítols sobre “Qüestionaris”, “Anàlisi de dades quantitatives”, i “Redacció de la recerca”.

Es tracta d’un llibre en el qual hi ha participat professors de diferents universitats del territori català que pretén oferir un manual per ajudar a iniciar-se en l’àmbit de la recerca. En aquest sentit, es tracta d’una publicació especialment pensada per als estudiants de grau i de màster a l’hora de fer el treball final. En aquest sentit, el llibre introdueix conceptes i tècniques que s’han d’emprar a l’hora d’investigar, entre els quals destaquen la recerca d’un marc teòrica per a la pregunta, la definició clara dels objectius de recerca i l’orientació adequada als objectius que es volen assolir.

La investigació és l’activitat orientada a obtenir nous coneixements que ajudin a entendre millor el món que ens envolta i que permetin trobar solucions a problemes actuals. Es tracta, doncs, d’una matèria destacada tant en l’àmbit de la I+D com en l’acadèmic i que per tant, requereix l’ús d’una metodologia adequada.
 

]]>
<![CDATA[ Ajuts europeus ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

Instrumento PYME H2020

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte. Convocatòries obertes tot l’any.

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament estatals ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

Emprendetur I+D+i

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Emprendetur Jóvenes Emprendedores

Objecte: préstecs tous per a projectes i empreses amb productes i serveis intensius en tecnologia i/o R+D+i , que realitzen la seva activitat en el sector turístic.L’emprenedor no pot superar els 40 anys; en el seu cas la societat, el seu control ha d’estar en mans de socis menors de 40 anys.

Data límit de sol·licituds: 02/02/15

Més informació

Línea ICO Empresas y Emprendedores 2015

Objecte:  préstecs adreçats a autònoms i/o empreses,per al finançament d’actiu circulant i inversió. La tramitació d’aquestes operacions es realitza directament a través de la majoria de les entitats bancàries

Data límit de sol·licituds:12/12/15

Més informació

Enisa Jóvenes emprendedores:

Objecte:  préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució (vida no superior a 2 anys) creades per joves fins a 40 anys destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial.

Data límit de sol·licituds: oberta tot l’any

Més informació

Enisa Emprendedores:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses de recent constitució, promogudes per emprenedors, sense límits d’edat, destinats a finançar les inversions necessàries del projecte en la seva fase inicial

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

Enisa Competitividad:

Objecte: préstecs participatius adreçats a empreses rendibles enfocats al creixement mitjançant (1) la millora competitiva de sistemes productius i/o canvi de model productiu; (2) expansió mitjançant l’ampliació de la capacitat productiva, avenços tecnològics, augment de productes/serveis, diversificació de mercats...

Data límit de sol·licituds:oberta tot l’any

Més informació

]]>
<![CDATA[ Ajuts i finançament catalans ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

Emprenedors, Autònoms i Comerços del Institut Català de Finances (ICF):

Objecte: Préstecs o lísings adreçats a emprenedors, autònoms, microempreses i/o comerços per finançar els seus projectes d'inversió o circulant.

Data límit de sol·licituds: 27 de febrer de 2015

Més informació

Innovació, internacionalització i industrialització (I+I+I) del Institut Català de Finances (ICF):

Objecte: Crèdit directe de l’ICF, per finançar necessitats d’inversió i circulant d’empreses competitives i en creixement, exportadores i/o innovadores.

Data límit de sol·licituds: oberta durant tot l’any

Més informació

1.       Ajuts europeus

Instrumento PYME H2020

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte. Convocatòries obertes tot l’any.

Més informació

2.       Agenda

a.       Propers actes Tecnocampus

-          Sessió informativa de la reforma fiscal. 6 de febrer,de 9:30 a 11:00 h

-          Escola Inversors Tecnocampus

 

b.      Altres actes

-          Revisió de propostes Horizon 2020. Call 2015. ACCIÓ  20 de febrer de 9 a 15 h

-          Mobile World Congress Brokerage Event 2015del 2 al 4 març. Inscripcions fins el 2 de febrer

-          Presentació de la comunitat mobile. Dimarts 3 de febrer a les 10 h al Barcelona groth Center

-          XIII Foro Capital Pymes 19 de febrer, inscripcions fins 30 de gener

]]>
<![CDATA[ Un debat planteja el model cooperatiu com a alternativa ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir el divendres 24 de novembre una taula rodona d’experiències cooperatives amb Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus; Ricardo Yébenes, cofundador de B-Swim; Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers; i Lis Brusa, responsable de Catalunya de Koiki. L’activitat s’emmarcava dins la col·laboració de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus amb la 2a Setmana d’Economia Social i Solidària, que es va celebrar del 21 al 25 de novembre a Mataró.

Tots els ponents van coincidir a assenyalar el cooperativisme com una alternativa d’èxit en relació als models de negoci capitalistes actuals. En aquest sentit, Maravillas Rojo va destacar Abacus com un cas de cooperativa singular i com el “gran projecte col·lectiu de Catalunya”. Abacus, que actualment té més d’un milió de socis consumidors, no només aposta per la innovació tecnològica, sinó que posa en valor la innovació social. “El repte és contribuir a la innovació social en un mercat agressiu i en moment on el sector del retail té nous reptes, com convertir els punts de venda en punts de trobada social”, va afegir. 

Ricardo Yébenes, per la seva banda, va explicar com ha estat el procés de creació de la cooperativa B-Swim, que potencia la natació com a via de millora de la condició, física, psíquica i social de persones amb discapacitat. L’empresa que va rebre un reconeixement a la innovació empresarial en l’última edició dels premis Creatic. “Aprofitem el boom de l’economia social i solidària per fer canvis sòlids i perdurables en el temps”, va concloure. En aquesta línia, el president de Caixa d’Enginyers també va mencionar la confiança com a element fonamental perquè el cooperativisme tingui èxit: “La gran diferència d'una #cooperativa és que no hi ha conflicte entre propietaris i usuaris, perquè aquests són els mateixos".

Quina és la penetració de les TIC a l’economia social?
El divendres 24 de novembre també es van presentar els resultats de la investigació “Penetració de les TIC a l’economia social”, un estudi finançat per la Fundació Caixa d’Enginyers i elaborat des de la Càtedra d’Economia Social de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.
L’estudi, que analitza la presència a internat de les cooperatives de Catalunya l’any 2017, conclou que el percentatge de la presència de les cooperatives a web i xarxes socials és lleugerament més baix que les PIME però superior al de les microempreses. En aquest sentit, s’apunta els recursos i la formació com els dos aspectes principals que poden ajudar a millorar la presència online.
 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus, present a la trobada de la Conferència Internacional d’Entitats d’Alumni ]]> Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100

Sandra Sánchez, cap del Servei de Carreres Professionals i del programa Alumni del TecnoCampus, va participar els dies 15 i 16 de novembre a la VIII Assemblea General de la Conferència Internacional d’Entitats d’Alumni (CIEA), dins de la qual també es va realitzar una formació sobre comunicació creativa. La trobada es celebrar a la Universitat Politècnica de València i va reunir un total de 26 universitats d’arreu d’Espanya.

És la segona vegada que el TecnoCampus participa en aquesta assemblea després que el curs 2016-2017 s’incorporés com a soci de la Conferència Internacional d’Entitats Alumni, una associació que engloba diferents xarxes alumni d’universitats del territori espanyol. L’objectiu de l’entitat és posar en valor el paper de les entitats alumnis i oferir a les universitats eines per millorar els serveis que s’ofereixen als graduats. La propera cita de la CIEA tindrà lloc el mes de març del 2018 a la Universitat de Salamanca coincidint amb el 800è aniversari de la universitat.
 

]]>
<![CDATA[ Els reptes dels processos de transformació digital a les empreses, en clau de dona ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus va acollir el passat divendres 24 de novembre la III Jornada “Alimenta el teu negoci”, que va comptar amb una vuitantena d’assistents. Sota el títol “Dones i TIC”, la jornada d’enguany tenia per objectiu reflexionar sobre els processos de transformació digital a les empreses de la mà d’emprenedores i empresàries del territori. Es tracta de la tercera edició d’aquest acte que organitza l’associació Dona’t un impuls, que ofereix suport per enfortir i impulsar negocis liderats per a dones de la província de Barcelona.

Van presidir l’acte l’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i la presidenta de Dona’t un Impuls, Anna de Quirós. La ponènica inaugural va anar a càrrec d’Olga Blasco, consultora d’estratègia de negocis i serveis, que va centrar-se en el futur de la revolució digital i en els efectes de la quarta revolució industrial. En aquest sentit, Blasco va assenyalar que la intel·ligència artificial és una realitat que encara agafarà més força en els propers anys degut, sobretot, a l’augment d’informació, d’algoritmes i de la capacitat computacional: “Mai no havíem tingut tanta informació per donar-li a una màquina perquè aprengui, i que ho faci a través de l’aprenentatge automàtic i les xarxes neuronals”. “Estem avançant a una velocitat i una escala sense precedents, i això està produint disrupcions a tots els sectors”, va afegir.

En el transcurs de l’acte, també es van donar a conèixer diferents experiències tecnològiques i empreses liderades per dones que han reinventat el negoci a través de l’ús de la tecnologia. Aquest és el cas de Angie Toro i Micaela Dip, fundadores de Mundiology, start-up ubicada a la incubadora del parc tecnològic del TecnoCampus que ha sabut innovar el sector tradicional del viatge per adaptar-se a les noves demandes del mercat.
 

]]>
<![CDATA[ L’Oficina de Relacions Internacionals participa a Varsòvia a una sessió formativa a nivell europeu ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

Yaiza Bueno, responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals del TecnoCampus, va viatjar el 15, 16 i 17 a Varsòvia (Polònia) per assistir a una formació organitzada per l’Associació Europea per a l’Educació Internacional (EAIE, European Association for International Education), l’associació de referència per als professionals de l’ensenyament superior a Europa.

Sota el títol “How to manage an International office”, la sessió se centrava en quines són les tasques de les oficines internacionals de les universitats i en com aquestes poden millorar els serveis que ofereixen. Les habilitats de lideratge, les estratègies d’internacionalització i la comunicació de les ofertes són alguns dels aspectes que es van treballar durant la jornada, sobretot a través de dinàmiques grupals i de casos pràctics. Alhora, aquest tipus de formacions també serveixen per fer networking i establir noves col·laboracions de cara als programes de mobilitat. En aquest sentit, les aquesta activitat s’emmarca dins del compromís del TecnoCampus cap a la internacionalització i la implicació en debats que es porten a terme en l’àmbit europeu d’ensenyament superior.
 

]]>
<![CDATA[ El professor Àlex Araujo participa en unes jornades sobre comunicació i espai universitari ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

La Asociación de Universidades con Titulaciones de Información y Comunicación va celebrar fa uns dies la “II Jornada de Formación y Empleo: el nuevo espacio universitario en comunicación. Los y las “tics” en los estudios de comunicación”. Les jornades van tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona, i van comptar amb una ponència del professor de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus Àlex Araujo, elaborada conjuntament amb Josep Lluís Micó, professor de FCRI Blanquerna.

 

]]>
<![CDATA[ Uttopy engega una campanya per ajudar nens prematurs ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’empresa Uttopy, segona classificada en els premis Reimagine Textile TecnoCampus, ha creat la col·lecció Born to be extraordinary per donar suport a la salut i la investigació mèdica en neonatologia. La col·lecció “està inspirada en l’esperit de superació de les persones que passen per aquestes situacions”, explica Inés Echevarría, fundadora d’Uttopy. L’empresa donarà a la causa un 15% de les ventes de la gamma de nens, adults i complements, i un 25% de la gamma de recent nascuts. "A través de les nostres peces de roba fem visible causes socials i impulsem l’activisme quotidià al treure-les al carrer i difondre els seus missatges. A més, estan fabricades de forma sostenible i respectuosa i donen a onegés que treballen per resoldre diferents causes, ajudant d’aquesta manera la solució d’aquestes”, explica la fundadora. “La moda es un fet molt present en les nostres vides i un referent en quant a transmetre imatge i valors”, afegeix.

Pots llegir la notícia sencera aquí

]]>
<![CDATA[ La Nit de la Cultura de Mataró premia Verkami ]]> Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0100

La plataforma de micromecenatge pionera a l’estat Verkami ha estat premiada, amb el guardó a la innovació i l’emprenedoria, a la primera edició de la Nit de la Cultura de Mataró, convocada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Verkami va néixer el 2010 a la Incubadora TecnoCampus, de la iniciativa d’un pare i dos fills: Joan, Adrià i Jonàs Sala. Mitjançant aquesta plataforma, s'han finançat més de 4.000 projectes culturals.

Més informació, aquí.

]]>
<![CDATA[ Epinium guanya el premi Creatic 2017 a la millor start-up per una innovadora eina d’anàlisi de l’e-commerce ]]> Fri, 24 Nov 2017 00:00:00 +0100

La start-up Epinium, que impulsen els emprenedors Carlos Martínez i Miquel Ferrando, és la guanyadora de la dissetena edició dels premis Creatic, que atorguen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. En la categoria a la milor idea empresarial, el reconeixement se’l va endur  el projecte Thumblock, presentat per Miquel Giménez. El premi és de 5.000 euros en tots dos casos, a més de l’estada bonificada durant un any al parc tecnològic TecnoCampus, on s’allotgen més de 120 empreses. L’entrega es va fer ahir a la nit en un acte que va reunir més de 200 persones al foyer del centre de congressos del TecnoCampus.

Epinium és una plataforma d’anàlisi de l’e-commerce que facilita la presa de decisió a les marques mitjançant la intel·ligència artificial i el Big Data, ja que permet, a temps real, conèixer els gustos dels consumidors, adaptar-se a les seves necessitats, conèixer les tendències del mercat, analitzar el posicionament de la competència i monitoritzar les variacions de preu en els productes. La iniciativa ha rebut els darrers anys diversos reconeixements, com el premi UPF Emprèn 2016. Martínez es va graduar en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació a l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus i ha rebut l'assessorament dels serveis d'emprenedoria del TecnoCampus per posar en marxa el seu projecte. 

La resta de guanyadors dels premis Creatic són els següents:

·         Thumblock (Categoria idea, 1r premi). Cadenat intel·ligent per a motocicletes i ciclomotors, que incorpora un sistema de desbloqueig amb tecnologia biomètrica, per empremta dactilar, connexió al mòbil amb alerta instantània en cas de desbloqueig no desitjat, geolocalització i gestió d’empremtes.

·         Diari infantil Bitxos (Categoria idea, 2n premi). Diari digital en català amb una capçalera innovadora que acosta als més petits a la lectura informativa dels diaris mitjançant una família de reporters interactius mitjançant gifts animats. Una eina digital, responsive i interactiva d'ajut a la lectura i de creació d'opinions entre els més petits.

·         Global Player (Categoria idea, menció especial).  Plataforma digital que posa en contacte a jugadors de futbol amb clubs d'arreu a través dels seus entrenadors o scouts.

·         Supervision (Categoria start-up, 2n premi). Aplicació adreçada al públic infantil per controlar la distància a la qual s'utilitza un dispositiu mòbil i el temps d'exposició, aspectes molt importants per evitar malalties visuals com la miopia.

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa), a més de la col·laboració de diverses empreses i institucions. 

Reconeixements a l’RSO i a la innovació 

En el transcurs de la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació celebrada ahir, l’Ajuntament de Mataró va fer un reconeixement a diverses empreses i entitats que han col·laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que el consistori realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació d’aquestes persones per a la recerca de feina. 

També es van entregar, per primer cop, els reconeixements a la innovació empresarial, que van recaure en B-Swim, Som Mobilitat i Calce&Socks. Van ser escollides entre les candidates proposades per les associacions empresarials FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club.

]]>
<![CDATA[ Un estudiant del TecnoCampus guanya el premi UPF Emprèn amb un projecte sobre tecnologia biomètrica ]]> Fri, 24 Nov 2017 00:00:00 +0100

Thumblock”, el primer cadenat per a motocicletes que funciona amb l’empremta dactilar, ha guanyat en la modalitat Idea la desena edició dels premis UPF Emprèn a la Iniciativa i a la Capacitat Empresarial, convocats pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra. L’autor del projecte és Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica, que va desenvolupar el projecte en un programa d’emprenedoria impulsat des del TecnoCampus.

Giménez va recollir el premi, un xec de 10.000 euros per finançar el projecte, en un acte celebrat ahir al campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte el van presidir Jaume Casals, rector de la UPF; Núria Basi, presidenta del Consell Social de la Universitat, i Sònia Mulero, directora adjunta de la Fundació Banc Sabadell, entitat que col·labora amb la modalitat Idea.

El projecte “Thumblock”, del qual s’ha creat un primer prototip, consisteix en un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes, que funciona amb l’empremta dactilar perquè sigui més còmode i segur per a l’usuari. L’altre projecte finalista de la modalitat Idea ha estat C.O.R.E, liderat per John Enrique Correa, estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus. Correa ha dissenyat una eina mecànico-robòtica que ofereix més seguretat en les tasques de neutralització de mines antipersones i de descontaminació d’explosius en àrees afectades per conflictes bèl·lics.

A partir d’ara, l’objectiu d’ambdós estudiants és seguir treballant en la viabilitat dels seus respectius projectes per treure’ls al mercat. “Emprendre és un procés que s’ha de fer sense pressa i amb astúcia”, assenyala Correa. En el cas de Giménez, la seva idea és acabar de perfilar el tema de les telecomunicacions mitjançant l’ús de l’Internet of Things. “Al ser un producte de seguretat per a motos, he de llançar-lo al mercat quan tingui les màximes garanties que el cadenat funciona al cent per cent”, conclou.

Aquest és el segon any consecutiu que un estudiant del TecnoCampus guanya el premi UPF Emprèn. En l’edició 2017 d’UPF Emprèn han participat un total de 29 propostes (sis més que en l’edició anterior), sumant les dues modalitats, cadascuna de les quals ha comptat amb un jurat diferent, format per persones de reconegut prestigi acadèmic, social, empresarial. Des del 2008, aquests guardons busquen incentivar la cultura emprenedora entre els joves estudiants, graduats i postgraduats de la UPF i de centres del Grup UPF, així com reforçar la relació entre la innovació universitària i el teixit productiu.


 

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Mur assisteix a una jornada sobre teràpia aquàtica a la Universitat Rey Juan Carlos ]]> Thu, 23 Nov 2017 00:00:00 +0100

Esther Mur, professora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i actual coordinadora de la Doble titulació en Fisioteràpia i CAFE, va desplaçar-se fins a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid per participar a la I Jornada Nacional d’actualització en Teràpia Aquàtica. L’acte, que es va celebrar el 28 d’octubre, l’organitzava la Red Española de Terapia Acuática per mostrar els últims avanços que s’estan fent en aquest àmbit de coneixement i per posar en comú la feina que es duu a terme en diferents punts de l’estat.

En aquest sentit, es tractava de la primera jornada en base científica que reunia professionals sanitaris de diferents sectors que fan ús d’aquesta teràpia en el seu dia a dia, com fisioterapeutes, logopedes o terapeutes ocupacionals, entre d’altres perfils. La trobada també va comptar amb vuit conferències sobre temàtiques relacionades amb la teràpia aquàtica, com per la normativa vigent que regula les unitats aquàtiques, les bases científiques de la neurofisiologia de la immersió, el treball al medi aquàtic amb pacients pediàtrics greument afectats o el tractament i la prevenció de lesions d’esportistes d’alt rendiment.
 

]]>
<![CDATA[ La professora Esther Cabrera obté la plaça de catedràtica de l'Escola Superior de Ciències de la Salut ]]> Wed, 22 Nov 2017 00:00:00 +0100

La professora i directora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Esther Cabrera, ha guanyat la plaça de catedràtica d'aquest centre, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra. El tribunal format pels  catedràtics Josep Eladi Baños, Fernando Garcia-Benavides i Marcos Faundez va atorgar a la candidata la màxima puntuació. L’àmbit de coneixement de la ja catedràtica Esther Cabrera s'emmarca dins de l’envelliment i la cronicitat i les cures en salut, àmbits en què té uns dilatada experiència docent i de recerca.

Per la seva banda, Vicente Garnacho i Manuel Gomis han obtingut places de professor titular al mateix centre dins de l’àrea del rendiment esportiu i la activitat física.

]]>
<![CDATA[ L’alcalde visita les obres d’ampliació de l’edifici del TecnoCampus dedicat a salut ]]> Wed, 22 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, acompanyat de la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i l'equip directiu del parc, ha visitat avui les obres d’ampliació de l’edifici TCM6, batejat com a TecnoCampus Salut, pel fet que s’hi concentra l’activitat del parc relacionat amb aquest àmbit d’activitat. L’edifici es va inaugurar l’octubre de l’any passat, amb una planta baixa on hi ha aules i laboratoris. L’ampliació, que va començar aquest estiu, ocupa ara la planta superior de l’edifici amb dos objectius. D’una banda, habilitar espais per a despatxos del professorat, sales de reunions i seminaris de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. De l’altra, guanyar espai per a ubicar-hi empreses.

La primera part de l’ampliació ja està acabada, i el personal docent i investigador de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ja ha ocupat aquesta setmana aquests nous espais. Són 600 metres quadrats en què treballaran els 18 professors permanents i els 40 associats d’aquesta escola, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra i una de les tres que conformen l’àrea universitària del parc.

La segona part de l’obra està encara en marxa, i permetrà que el parc tecnològic, és a dir, l’àrea d’empresa del TecnoCampus, guanyi espai per a l’allotjament empresarial. Cal tenir en compte que actualment hi ha llista d’espera d’empreses que es volen instal·lar al parc, i els 1.200 metres quadrats nous de l’edifici TecnoCampus Salut permetran satisfer aquesta demanda. La quantitat d’empreses que s’hi instal·laran a partir de febrer dependrà del l’espai que necessitin, però per ara ja hi ha confirmades set empreses i institucions vinculades a la salut que estan interessades a traslladar-s’hi. En aquest nou espai empresarial també s’ha previst que hi hagi una incubadora d’empreses de nova creació de l’àmbit de la salut, replicant el model que ha funcionat en el parc aquests darrers anys: espai per empreses de nova creació que, quan es consoliden, poden passar a ocupar locals d’allotjament on el preu del metre quadrat és superior.

La inversió en aquesta segona fase de l’edifici TecnoCampus Salut és de 640.000 euros, que se sumen als 1,4 milions invertits en la primera fase, inaugurada l’octubre del 2016.

 

]]>
<![CDATA[ El professor Gonzalo Flores participa a tres jornades sobre esport i educació a Xile ]]> Wed, 22 Nov 2017 00:00:00 +0100

Gonzalo Flores, professor del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport va assistir del 13 al 17 de novembre en diverses jornades a tres universitats de Xile. En concret, va participar al “Conversatorio sobre Inmigración y Deporte”, a la Universitat de Los Lagos (Osorno); al “IX Ciclo de Conferencias en Educación Física”, a la Universitat Catòlica de Temuco; i al “VIII Seminario Internacional y III Congreso Nacional de Ciencias de la Actividad Física Física i el Deporte”, a la Universitat de San Sebastián (Concepción).

Pel que fa a l’acte celebrat a la Universitat Catòlica de Temuco, que va reunir professionals, acadèmics i estudiants per reflexionar sobre l’educació física de la regió, Flores va fer una conferència titulada “Educación física intercultural: ¿utopia o realidad?”. A la Universitat de San Sebatián, hi va assistir com a ponent de dues conferències: “El futuro del aprendizaje cooperativa en las sessions de educación física: ¿qué piensa y qué sabe el futur profesorada catalán?” i “Educación intercultural i educación física: ¿un binomio compatible?”. En aquest sentit, ambdues conferències pretenien reflexionar al voltant de la temàtica i del perfil pedagògic del professorat.

La participació de Flores en aquestes tres activitats també suposa una oportunitat per
per l’Escola Superior de Ciències de la Salut a l’hora establir vincles internacionals amb diverses universitats xilenes.
 

]]>
<![CDATA[ Dia MundialTV ]]> Tue, 21 Nov 2017 00:00:00 +0100 ]]> <![CDATA[ S’obre una nova convocatòria del programa Explorer per a joves emprenedors amb projectes innovadors ]]> Tue, 21 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus acull per segon any consecutiu el programa Explorer, dirigit a joves emprenedors que volen posar en marxa idees de negoci amb base tecnològica i amb un alt component innovador. El programa premiarà al millor emprenedor del Centre Yuzz Mataró amb un viatge a Silicon Valley i li permetrà optar a 60.000 euros per finançar el projecte.Pensat sobretot per a universitaris, poden presentar-s’hi persones de 18 a 31 anys fins al 8 de desembre a través de la pàgina web explorerbyx.org.

La iniciativa l'impulsa el Banco Santander a través del Santader Universidades i la coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento amb l’objectiu d’impulsar l’esperit emprenedor dels joves universitaris i estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori. En aquest sentit, el programa consta d’un procés d’aprenentatge de cinc mesos perquè els participants desenvolupin les seves idees de negoci. 

Un cop acabi el període formatiu, se seleccionarà l’emprenedor del TecnoCampus amb el millor projecte, que viatjarà a Silicon Valley, on assistirà a classes d’empreses tecnològiques punteres a nivell mundial. Els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000, respectivament, per desenvolupar la seva idea. A més, els participants també poden optar al premi Woman Explorer Award, per finançar el millor projecte liderat per una dona, i el premi Disruptive Techology Explorer Award, que s’atorgarà al projecte més innovador. 

Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, va guanyar l’última edició del programa pel seu projecte sobre tecnologia biomètrica. Juntament amb John Correa, graduat del Màster en Emprenedoria i Innovació i finalista dins la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva, van participar a l’entrega de premis de novembre com a finalistes del TecnoCampus.

Si estàs interessat a participar-hi, pots fer la inscripció aquí

 


 

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus convoca un concurs perquè estudiants dissenyin el logotip de la nova ràdio ]]> Fri, 17 Nov 2017 00:00:00 +0100

Estudiants de tots els graus del TecnoCampus poden participar al concurs “Dissenya la imatge de la Ràdio”, una iniciativa per escollir de manera participativa el logotip de Ràdio TecnoCampus, un nou mitjà de comunicació que s'ha engegat aquest curs i que s'enfoca a la comunitat del TecnoCampus. Els estudiants poden enviar les propostes a radio@tecnocampus.cat fins al 8 de gener del 2018.

Poden presentar-s’hi tot els estudiants del TecnoCampus que estiguin matriculats en el curs acadèmic 2017-2018. D’entre totes les propostes rebudes, un jurat farà una selecció de màxim cinc dissenys finalistes, que es sotmetran a votació oberta a través de la pàgina web.

L’estudiant autor de la proposta guanyadora rebrà un xec de cent euros en metàl·lic, a més de la difusió del seu disseny com a nova imatge corporativa de Ràdio TecnoCampus. Si estàs interessat a participar-hi, consulta les bases de la convocatòria i envia la teva proposta!

Ràdio TecnoCampus estrena programació

Ràdio TecnoCampus, que va començar a emetre en període de proves el mes de setembre coincidint amb l’inici de curs estrena programació estable, fruit de la col·laboració d’estudiants, professorat i personal d’administració i serveis. La graella inclou fins a dotze programes, realitzats per els estudiants de l’assignatura optativa del Grau en Mitjans Audiovisuals Pràctiques Radiofòniques i per diversos voluntaris. 

Els programes es poden escoltar per streaming des de la pàgina web radiotecnocampus.cat, a través del servei a la carta que s’ofereix des de la mateixa pàgina web, o des de la plataforma Ivoox. L’objectiu és consolidar l’oferta i anar incorporant nous continguts al llarg del curs. En aquest sentit, encara es poden fer propostes de programes o espais per a l’emissora universitària. Poden ser continguts relacionats amb els graus que s’estudien o simplement aficions o temàtiques que qui n’estigui interessat domina. Per fer propostes o demanar més informació, cal omplir el formulari de la pàgina web o bé escriure un correu electrònic a radio@tecnocampus.cat. Ràdio TecnoCampus també ofereix dos crèdits ECTS per a tots els estudiants que hi participin, obert a tots els graus.

Ràdio TecnoCampus és una iniciativa de diversos professors i alumnes per crear una ràdio universitària, és a dir, un mitjà radiofònic amb contingut elaborat per tota la comunitat universitària. La participació és oberta a estudiants, professors i PAS, i compta amb un grup de voluntaris coordinats pel professor Daniel Torras, que n’és el director.


 

]]>
<![CDATA[ El Weekend Challenge incentiva els estudiants a emprendre des de la universitat ]]> Thu, 16 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus organitza el cap de setmana del 2 i 3 de desembre una nova edició del Weekend Challenge, una iniciativa per fomentar l’emprenedoria entre els universitaris i les sinergies entre estudiants dels diferents graus. Poden inscriure-s’hi, per tant, estudiants dels tres centres universitaris que tinguin inquietuds emprenedores o una idea de negoci que vulguin testejar. El període per apuntar-s’hi acaba el dimarts 28 de novembre a les 15 h.

El Weekend Challenge és un cap de setmana intensiu on els estudiants, dividits en grups, competiran per desenvolupar la millor idea de negoci. Ho faran a través de la metodologia Lombard, desenvolupada per l’Imagine Creative Center de Silicon Valley, una tècnica basada en quatre fases (inspiració, ideació, protipatge i comunicació) que utilitza eines d’innovació disruptiva, com per exemple el design thinking i el design doing. En aquest sentit, el cap de setmana començarà amb una conferència del CEO d’Imagine, Xavier Verdaguer, que introduirà la metodologia als participants.

Els estudiants es dividiran en equips el dissabte per començar a transformar les seves idees en propostes de valor. Durant el procés, tots els grups tindran assignats un mentor que els acompanyarà i guiarà al llarg de les diferents fases del projecte i també rebran assessorament rebran assessorament d’especialistes en els àmbits de la tecnologia i el màrqueting. El diumenge al matí els participants assistiran a una sessió específica per preparar la presentació davant del tribunal, que seleccionarà el millor projecte. L’equip guanyador rebrà un premi que es donarà a conèixer el mateix cap de setmana.

El Weekend Challenge és una iniciativa que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema òptim on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes emprenedors.

Si vols participar en aquesta edició del Weekend Challenfe, pots fer la inscripció aquí.

Vols saber com va anar l’última edició?

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró organitzen el 23 de novembre la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació ]]> Thu, 16 Nov 2017 00:00:00 +0100

La Nit de l’Emprenedoria i la Innovació se celebrarà el proper dijous 23 de novembre, i com a novetat respecte l’edició de l’any passat s’hi lliuraran uns reconeixements a la innovació empresarial, amb dues categories, la d’innovació empresarial i la d’innovació social. També es lliuraran els premis Creatic a l’emprenedoria. Optaran a ser premiats 34 projectes agrupats en les tres categories: millor idea de negoci, millor start-up i millor projecte universitari. Els Creatic, que enguany arriben a la dissetena edició, estan plenament consolidats com una cita ineludible per als emprenedors. La Nit també serà el moment per als reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions.

La Nit de l’Emprenedoria i la Innovació se celebrarà al foyer del TecnoCampus a partir de les 20 h, i la inscripció per assistir-hi ja es pot fer a través de la web del TecnoCampus. Empreses i emprenedors seran els protagonistes d’una vetllada amb participació dels assistents i presentada per la companyia Dosics, formada per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas

Pel que fa als Creatic, cal destacar un premi en metàl·lic de 5.000 euros per al primer classificat i de 3.000 per al segon, en les dues categories, la de millor idea i la de millor start-up. En tots els casos, els guanyadors es podran allotjar al TecnoCampus, on hi ha una comunitat formada per més de 120 empreses, amb una bonificació en el preu del 50% durant el primer any.

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa). A més, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, la xarxa d’inversors Banc i l’empresa Bytemaster.

Reconeixements a la innovació

Aquests reconeixements són la principal novetat d’enguany. Els  candidats són empreses del territori que han apostat per la innovació com a estratègia de creixement i consolidació i/o han implementat iniciatives empresarials d’impacte social proposats per associacionsempresarials (FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club). Les candidatures guanyadores seran escollides per un jurat format per un representat del centre tecnològic EURECAT, un representant d’ACCIÓ i dos representants de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.

Organitzacions responsables

En la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació també es farà el lliurament dels Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que organitza cada any l’Ajuntament de Mataró. Enguany, els reconeixements estan dedicats a les empreses que han col·laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que l’Ajuntament realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació de les persones en la recerca de feina. 

]]>
<![CDATA[ Projecte universitat-empresa. Vols que t'ajudin a fer el teu pla de màrqueting? ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100

En què consisteix el projecte?

El projecte consisteix en treballar conjuntament universitat i empresa en el context de dues assignatures del Grau de Màrqueting i Comunitats Digitals i del grau de Màrqueting / ADE de l'ESCSE: "El pla de màrqueting" i “Disseny i execució d'una Campanya de Màrqueting” .

Objectius i període

El pla de màrqueting
L'objectiu dels estudiants és elaborar una proposta de Pla de màrqueting per a l'empresa en quatre setmanes.
El període d'execució anirà del 13/11/2017 al 11/12/2017
Disseny i execució d'una Campanya de Màrqueting
L'objectiu és dissenyar i posar en marxa una campanya de Màrqueting de productes o serveis reals que les empreses necessitin al llatg de 45 díes.
El període d'execució anirà del 6/1/2018 al 19/2/2018
 

Condicions, cost i durada del projecte

Si bé la participació dels estudiants no implica despeses directes per a l'empresa. De tota manera, és possible que la campanya requereixi d'inversions específiques per a dur a terme les accions recomanades pels alumnes als que l'empresa haurà de valorar si afronta.
L'empresa pot inscriure's per participar en les dues assignatures o només en una de les dues assignatures.
Els projectes han de poder ser executats en els períodes de durada de l'assignatura (generalment un trimestre acadèmic) i formaran part de l'avaluació per a l'aprovació de l'assignatura en qüestió.
 

Què obté l'empresa a canvi?

Proposta d'un Pla de màrqueting a partir de l'anàlisi de l'empresa.
Disseny i execució d' una campanya publicitària del producte o servei que la empresa indiqui.
Interactuar amb les activitats acadèmiques dins del marc de participació universitat-empresa del Tecnocampus.
Participar directament com a supervisor i avaluador d'un projecte acadèmic pràctic amb repercussió professional.
Donar el seu feedback per a la millor adaptació de l'assignatura a les necessitats reals de campanyes de màrqueting de les empreses (opcional).
Coneixerà directament als estudiants que es troben a la recta final del seu grau com a potencials candidats a formar part de la futura plantilla de l'empresa.

Què esperem de les empreses?

L'empresa ha d'estar operativa des de fa almenys dos anys i amb clients actius
L'empresa ha de tenir pàgina web i ha de comptar amb informació històrica de les seves operacions.
És important que tota la informació sigui accessible als alumnes per a les activitats que aniran fent a mesura que realitzen el projecte.
L'empresa ha de tenir clar l'objectiu que vol aconseguir amb la campanya.
Hi ha d'haver una persona disponible i amb coneixements de l'empresa per atendre els estudiants i subministrar la informació que es necessiti per elaborar la campanya
Preferible (però no imprescindible) que l'empresa es trobi a la zona del Maresme perquè els alumnes tinguin més facilitat de contacte
Un cop seleccionada, signar el conveni de participació en el projecte

Procés de selecció

Les empreses que compleixin les condicions explicades anteriorment, seran presentades als alumnes de l'assignatura durant la primera setmana de classe.
Els alumnes podran escollir entre les empreses presentades o proposar alguna empresa coneguda per ells pel que no garantim que totes les empreses interessades siguin seleccionades. 

Informació i inscripcions

]]>
<![CDATA[ Presentació de l'International Business Network. 30 de novembre ]]> Wed, 15 Nov 2017 00:00:00 +0100
Vine el proper dijous 30 de novembre i et presentarem la International Business Network, un punt de trobada per a les empreses del territori que exporten o tenen la voluntat per fer-ho.
Iniciarem aquests trobades amb una xerrada sobre el mercat francès, ple de possibilitats per a les empreses catalanes; en especial, per les que aportin solucions d’alt contingut tecnològic o amb gran valor afegit.
 Programa:
12 h
Benvinguda a càrrec de Jaume Teodoro, director general del TecnoCampus.
12:10 h
Presentació de la xarxa International Business Network i del programa Go Global, a càrrec d’Emma Feriche, directora de l’Àrea d’Empresa del TecnoCampus.
12:20 h
“El mercat francès”. Ponència a càrrec d’Isabel Garcia, experta en internacionalització Programa Go Global.
13:10 h
Cas èxit empresa: Xavier Garcia, gerent d’ESLA.
13:40 h
Networking amb refrigeri

Inscripcions

]]>
<![CDATA[ Benvinguda a les noves empreses del parc ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus dona la benvinguda a les noves incorporacions al parc:

Ambisort és una empresa que ofereix solucions integrals per al tractament d’una gran varietat de residus per al sector del reciclatge.

Mundiology és una empresa creada per oferir un turisme alternatiu, formada per un equip que integra en la seva filosofia de treball els conceptes d’"eco-sostenibilitat", innovació i comunicació. Ofereix experiències que permeten connectar amb els llocs i destinacions autòctones. Especialitzant-se en cada client, proposen una veritable, única i autèntica experiència de viatge: aventura, relax i immersió cultural.

Kina Connecting és una app d’ús terapèutic amb un conjunt de jocs pensats i creats per treballar i desenvolupar habilitats cognitives de l’usuari, amb una evolució personalitzada i feedback motivador utilitzant una sola eina, una tablet.

]]>
<![CDATA[ Projecte col·laboratiu entre empreses del parc: Setitem, Manager Service i Mind the app ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

Les empreses del parc Setitem, Manager Service i Mind the app han desenvolupat col·laborativament l’aplicació Seasail per a l’empresa Top Sailing Charter (TSCH), la primera aplicació gratuïta que permet consultar preus actualitzats de carburants per a vaixells de tots els ports espanyols.

Tecnocampus potencia que es generin sinergies i col·laboracions entre les empreses de la comunitat empresarial TecnoCampus amb el convenciment de que aquest tipus de col·laboracions augmenten la competitivitat de les empreses. Aprofitem per recordar-vos que la proper Esmorzar networking serà el 27 de novembre i que cada dijous a les 18h esteu convidats a l’Afterwork al Hall de TCM3.

]]>
<![CDATA[ Dos estudiants del TecnoCampus, finalistes als Premis Yuzz per a joves emprenedors ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i John Correa, graduat del Màster en Emprenedoria i Innovació, van assistir a l’entrega dels premis Yuzz per a joves emprenedors, que es va celebrar el passat divendres 3 de novembre a Madrid. Ho van fer com a finalistes del Centre Yuzz Mataró, el primer cop que el TecnoCampus acull aquest programa per a joves emprenedors.

Miquel Giménez, seleccionat com a millor idea del Centre Yuzz Mataró, optava al premi Yuzz 2017 pel seu projecte Thumblock, un cadenat amb tecnologia biomètrica que no necessita ni clau ni codi per funcionar. Per altra banda, John Correa competia dins de la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva amb C.O.R.E, una proposta basada en un robot capaç de detectar i neutralitzar mines antipersones.

El programa Yuzz, que a partir s'anomena Explorer, és una iniciativa que impulsa el Banco Santander, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i amb el suport del TecnoCampus, per estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori. Correa valora molt positivament la seva evolució dins del programa ja que li ha permès avançar tant a nivell de producte com de model de negoci: “He pogut resoldre moltes incògnites que m’han ajudat a madurar la meva idea de negoci”. Giménez, per la seva banda, assenyala que allò que més li va atraure del programa va ser la possibilitat d’adquirir coneixements que estaven fora de la seva branca més tècnica. “Vaig entrar amb una idea i he acabat sortint amb un prototip”, afegeix.

A partir d’ara, l’objectiu d’ambdós estudiants és seguir treballant en la viabilitat dels seus respectius projectes per treure’ls al mercat. “Emprendre és un procés que s’ha de fer sense pressa i amb astúcia”, assenyala Correa. En el cas de Giménez, la seva idea és acabar de perfilar el tema de les telecomunicacions mitjançant l’ús de l’Internet of Things. “Al ser un producte de seguretat per a motos, he de llançar-lo al mercat quan pugui tingui les màximes garanties que el cadenat funciona al cent per cent”, conclou.

L’emprenedoria des de Silicon Valley
L’estudiant Miquel Giménez va viatjar a Silicon Valley, a San Francisco, del 26 d’octubre al 2 de novembre com a guanyador del Centre Yuzz Mataró pel seu projecte sobre tecnologia biomètrica. Segons Giménez, ha estat un privilegi poder estar al niu de l’emprenedoria i la tecnologia, on estan les empreses que arribaran aquí en uns tres o quatre anys: “Ha estat una de les experiències de la meva vida, sobretot pel fet de poder conèixer empreses com Google, Facebook, Uber o Airbnb”.

Durant el viatge també va tenir l’oportunitat de visitar la Universitat de Stanford, juntament amb una cinquantena de joves més provinents dels diferents centres Yuzz de tot Espanya. “La filosofia del TecnoCampus en temes com emprenedoria o innovació s’acosta força al que tenen al campus universitari de Stanford”, afirma Giménez sobre el concepte d’emprenedoria.

 

]]>
<![CDATA[ Classe magistral de Samuel Aranda sobre fotografia als estudiants d’audiovisuals ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

El fotògraf Samuel Aranda va donar una classe magistral el passat dimarts 7 de novembre als estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’assignatura optativa Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont.

El principal objectiu de la sessió és que els estudiants coneguessin de primera mà com funciona el món del fotoperiodisme per part d’un professional en actiu. Durant la sessió Aranda va explicar algunes de les principals diferències entre les imatges destinades a la premsia diària i les que formen part de projectes més llargs i selectius, on el punt de vista, la crítica social i la solidaritat són elements importants que estructural dins de l’àmbit de la fotografia documental.

Samuel Aranda guanyar el premi World Press Photo 2011 per una fotografia sobre una mare que consola al seu fill ferit en el conflicte de Iemen. Durant més de quinze anys Aranda ha documentat conflictes, migracions i moviments socials de països de tot el món, sobretot com a fotògraf de guerra en països d’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica. L’any 2016 va guanyar el premi Ortega i Gasset a la millor fotografia per una imatge sobre la crisi dels refugiats de la sèrie Llegando al paraíso, publicada al diari ARA
 

]]>
<![CDATA[ La professora Carme Rosell assisteix a Brasil a una jornades de la Universitat Catòlica de Salvador ]]> Tue, 14 Nov 2017 00:00:00 +0100

Carme Rosell, professora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut i coordinadora del Grau en Infermeria, va participar del 23 al 27 d’octubre a la setmana de mobilització científica SEMOC, que s’organitza anualment a la Universitat Catòlica de Salvador (UCSal), a Brasil.

SEMOC és una activitat que vol potenciar la producció i la socialització de la investigació científica, l’intercanvi d’activitats culturals i la connexió entre diferents universitats i institucions a nivell internacional. Per aquest motiu, al llarg de les jornades es van dur a terme diferents activitats, com conferències, tallers o taules rodones, per exemple, per potenciar la relació entre professorat, estudiants i investigadors. En concret, Carme Rosell va dur a terme la ponència “Determinants socials en Salut”, i diversos seminaris sobre les diferències entre els sistemes sanitaris, les ferides cròniques i l’envelliment. La participació en aquestes jornades obre la porta a possibles altres col·laboracions amb la Universitat Catòlica de Salvador en un futur.
 

]]>
<![CDATA[ L'Escola Superior de Ciències de la Salut, premiada pel projecte d'ADAC de formació per a cuidadors ]]> Mon, 13 Nov 2017 00:00:00 +0100

Les professores de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus Carolina Chabrera, Carme Rosell i Esther Cabrera han assistit al “I Congreso Internacional y X Jornadas Nacionales de la Conferencia Nacional de Decanos de Enfermería CNDE”, que amb el lema “Innovación, Emprendimiento y Responsabilidad Social en Enfermería" es van celebrr els dies 19 i 20 d’octubre a la Facultat de Ciències de Salut de la Universitat de Granada.

Carme Rosell va rebre el Premi Millor Comunicació Oral després de presentar els resultats del programa ADAC (Ajuda en la Dependència i Atenció als Cuidadors). El projecte ADAC és un programa que va impartir l’Escola Superior de Ciències de la Salut, amb la col·laboració del Consorci Sanitari del Maresme i de la Fundació el Maresme, amb el suport de l'Obra Social de la Caixa. Cal destacar la gratuïtat del programa, en què s’impartien cinc tallers pràctics dirigits a cuidadors de persones amb alguna malaltia crònica o una dependència.
 

]]>
<![CDATA[ Vine a donar sang aquest dimecres 15 de novembre ]]> Mon, 13 Nov 2017 00:00:00 +0100

El Banc de Sang i de teixits organitzat aquest dimecres una nova recollida de sang a TecnoCampus, L'autobús on es podrà fer la donació estarà operatiu de les 10h a les 15h. En ocasions anteriors, aquesta iniciativa ha tingut molt boba acollida en la comunitat del TecnoCampus (universitària i empresarial), motiu pel qual es repeteix any rere any. 

]]>
<![CDATA[ L’alcalde assumeix la presidència de la Fundació TecnoCampus ]]> Mon, 13 Nov 2017 00:00:00 +0100

L’alcalde, David Bote (PSC), assumeix la presidència del Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Dolors Guillén (CiU) va presentar la renúncia al càrrec el passat dilluns 6 de novembre.

Guillén exercia la presidència de la Fundació des de desembre de 2015 per delegació de l’alcalde i la seva dimissió s’emmarca en la renúncia a les competències delegades de Govern que el 5 d’octubre va presentar el grup municipal de CiU, trencant l’acord signat amb el PSC per al mandat 2015-2019.

Els estatuts de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme estableixen que la presidència del Patronat recau en l’Ajuntament, com a primer patró de l’òrgan. Atesa la renúncia de la persona que n’exercia la presidència, l’alcalde l’assumeix com a màxim representant de l’Ajuntament.

D’aquesta resolució se’n donarà compte en el Ple de novembre que tindrà lloc el dijous 16.

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus s’implica un any més en la Setmana de l’Economia Social i Solidària de Mataró ]]> Fri, 10 Nov 2017 00:00:00 +0100

El TecnoCampus, a través de la Càtedra d’Economia Social, col·labora com a organitzador de la Setmana de l’Economia Social i Solidària de Mataró, que tindrà lloc entre els dies 21 i 25 de novembre. La segona edició d’aquesta iniciativa per promoure l’economia social i solidària a la ciutat està organitzada per l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, i enguany s’hi afegeixen també la Xarxa d’Economia Solidària de Mataró i la Unió de Cooperadors de Mataró.

Durant tota la setmana es duran a terme diverses xerrades taules rodones i activitats a la relacionades amb l’economia social i solidària a diferents espais de la ciutat. En concret, el TecnoCampus acollirà una taula rodona sobre economia social i universitat, el dimecres 22 de novembre; una taula d’experiències sobre projectes cooperatius dins del món de la cultura; el dijous 23 de novembre; i una taula rodona d’experiències cooperatives i la presentació dels resultats de la investigació “Penetració de les TIC a l’economia social”, el divendres 24 de novembre.

La ponència inaugural de les jornades anirà a càrrec de l’economis Miren Etxezarreta, cofundadora del Seminari d’Economia Crítica Taïfa i catedràtica emèrita en Economia Aplicada de la UAB, que exposarà alternatives econòmiques al sistema capitalista, iniciatives que neixes des d’una concepció col·lectiva a projectes que sorgeixen de vessants com l’econologime, l’equitat o el feminisme.

La Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus és un projecte que va posar en marxa l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa el novembre del 2016 i es tracta de la primera càtedra d’aquest tipus creada a Catalunya i que pretén posar en primer pla de l’àmbit acadèmic l’anomenada economia col·laborativa.
 

]]>
<![CDATA[ Arrenca un nova edició de "El Documental del Mes” per acostar el gènere documental al món local ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

El Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus col·labora un any més en el “Documental del Mes”, una iniciativa per promoure la difusió cultural i el relat audiovisual i cinematogràfic a Mataró. El cicle està impulsat per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus, dins de l’aposta per fomentar l’exhibició de cinema documental de qualitat a nivell local.

"El Documental del Mes” és una iniciativa que va néixer el 2004 de la mà de DocsBarcelona i que forma part del projecte europeu CinemaNet Europe, que vol apropar el documental al màxim nombre d’espectadors possibles i que vol incrementar la presència d’aquest gènere a les pantalles cinematogràfiques. Per això, cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diverses en més de setanta sales d’Espanya, Xile i Colòmbia.

Amazona, una història sobre la relació mare-filla
Dins del marc del cicle “El Documental del Mes”, aquest dimecres 8 de novembre a les 19.30h es projectarà a la sala d’actes del Cafè del Marc el documental Amazona, de Clare Weiskopf, que qüestiona els estereotips de ser una “bona mare”. Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Aquestes són algunes de les preguntes que es va plantejar Clare Weiskopf, directora d’Amazona, la mare de la qual va fugir a la jungla colombiana quan ella tenia onze anys, abdanonat-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es queda embarassada i decideix retrobar-se amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides.

Així, Amazona és un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. El preu d’entrada general és de 3 euros, un euro si ets estudiant del TecnoCampus.


 

]]>
<![CDATA[ Vols ser voluntari per La Marató de TV3? ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

Busquem persones que ens ajudin com a voluntaris en l’organització de la “Caminada al TecnoCampus”, que se celebrarà el diumenge 17 de desembre amb motiu de La Marató de TV3. Es tracta d’un acte solidària que promou el TecnoCampus per col·laborar un any mes amb aquest projecte enfocat a la recaptació de recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que actualment no tenen cura. En l’edició d’aquest any, els diners recaptats es destinaran a la investigació de les malalties infecciones. Les malalties infeccioses són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública.

Com a estudiant, la participació a activitats voluntàries que s’organitzen des del centre universitari té un reconeixement de crèdits, amb un màxim de dos crèdits per curs acadèmic per 25 hores de voluntariats. Per completar aquestes hores, també tens a la teva disposició dos cursos formatius gratuïts.

Quines tasques faré com a voluntari?

 • Col·laborar en la promoció i vena d’inscripcions les setmanes prèvies: Dissabte 25 de novembre, 2 i 9 de desembre
 • Donar suport a l’organització el dia de la caminada, sobretot pel que fa a la senyalització del recorregut.
 • Participació en el vídeo promocional de la Caminada al TecnoCampus

Si estàs interessat a donar-nos un cop de mà com a voluntari, envia’ns un correu a caminadamaratotv3@tecnocampus.cat.

A la Caminada al TecnoCampus de l'any passat, organitzada juntament amb l'associació AGIM es va aconseguir recaptar un total de 5.100 euros, que es van destinar íntegrament a al projecte:


 

]]>
<![CDATA[ Col·labora amb La Marató de TV3 com a voluntari ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

Busquem membres de la comunitat TecnoCampus que ens ajudin com a voluntaris en l’organització de la “Caminada al TecnoCampus”, que se celebra el diumenge 17 de desembre amb motiu de La Marató de TV3

Es tracta d’una caminada solidària que promou el TecnoCampus per col·laborar un any més amb aquest projecte enfocat a la recaptació de recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que actualment no tenen cura. En l’edició d’enguany, els diners recaptats es destinaran a la investigació de les malalties infeccionesLes malalties infeccioses són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública.

Quines tasques faré com a voluntari?

 • Col·laboràs en la promoció i venda d’inscripcions les setmanes prèvies a l'acte: dissabte 25 de novembre i els dissabtes 2 i 9 de desembre
 • Donaràs suport a l’organització el dia de la caminada, sobretot pel que fa a la senyalització del recorregut
 • Participaràs en el vídeo promocional de la Caminada al TecnoCampus

Si estàs interessat a donar-nos un cop de mà com a voluntari, envia’ns un correu a caminadamaratotv3@tecnocampus.cat.

A la Caminada al TecnoCampus de l'any passat, organitzada juntament amb l'associació AGIM, vam aconseguir recaptar un total de 5.100 euros, que es van destinar íntegrament al projecte:

]]>
<![CDATA[ La revolució de les sèries, protagonista del Dia Mundial de la TV a Tecnocampus ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

La revolució que estan provocant les sèries tan a nivell audiovisual com a nivell de model de negoci centraran la mirada de la quarta edició del Dia Mundial de la Televisió, que se celebrarà el dimarts dia 21 de novembre a l’Auditori de TecnoCampus. Les inscripcions per assistir-hi ja estan obertes.

Hi participaran analistes, crítics televisius, actors, escriptors i professors universitaris, que reflexionaran sobre com les sèries estan transformant la televisió tant des d’un punt de vista creatiu com de model de negoci.

Així, a la primera taula rodona, que té per títol "Les sèries com a element de transformació del relat audiovisual", hi participaran Jordi Carrión, escriptor, crític televisiu i autor del llibre Teleshakespeare; Jordi Balló, crític televisiu a La Vanguardia i professor a la Universitat Pompeu Fabra; Susanna Garachana, actriu a la telenovel·la de TV3 Com si fos ahir, estrenada recentment; Alfons Gorina, periodista cinematogràfic que col·labora amb els programes Popap i La Finestra Indiscreta; i Eduard Cortés, director de la sèrie de TV3 i Veranda TV Merlí. No serà l’únic representant de l’exitosa sèrie que serà a Tecnocampus el dia 21: l’encarregat d’introduir l’acte a 2/4 d’11 de matí serà precisament l’actor mataroní Marcos Franz, en Gerard a la petita pantalla.

A la segona taula rodona, titulada Les sèries com a element de transformació del model de negoci audiovisual, hi ha confirmada la presència de Víctor Sala, promotor del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serializados Fest, i de la revista Serializados, de la qual és cofundador; i de Judith Clares, professora de Ciències de la Informació i la Comunicació, i actualment directora acadèmica del Postgrau en Distribució Audiovisual VOD i Nous Models de Negoci UOC-Filmin. Aquesta segona taula rodona la moderadora Aitana Muntaner, directora de Lavinia Magenta, l'àrea de continguts d'actualitat.
  

]]>
<![CDATA[ El TecnoCampus organitza per cinquè any el campus de Nadal Xnergic, dedicat a la tecnologia ]]> Thu, 09 Nov 2017 00:00:00 +0100

Robots, videojocs i animació són alguns dels tallers que es trobaran els nois i noies que s’apuntin, aquest Nadal, al campus tecnològic d’Xnergic. Xnergic és una iniciativa del TecnoCampus pensada per fomentar vocacions en aquest món en constant evolució de la tecnologia. La d’aquest any és la cinquena edició d’una proposta pensada per a nois i noies a partir de 12 anys, que es durà a terme del 2 al 5 de gener a Mataró.

Pel que fa als continguts dels tallers, les propostes d’Xnergic ofereixen possibilitats en el gran món de la tecnologia, si s’opta pel vessant artístic, el Concept Art és el millor primer pas cap aquest sector, ja que s’aprendran a plasmar idees en paper i crear el contingut multimèdia utilitzant eines com les tauletes gràfiques i el Photoshop;. En cas de tirar més cap a la part tècnica hi ha el taller de creació d’un videojoc de naus espacials, on es donaran el material necessari per crear el joc i se’ls hi ensenyarà a crear les interaccions i programar-ho. Encaminat cap aquest sector més tècnic també oferim el taller estrella de robòtica, la creació i muntatge d’un robot explorador (Rovery) controlat per una aplicació que crearan des de 0 en el seu mòbil Android (Smartphone).

Aquest Nadal, a més, presentem la novetat que tant va triomfar aquest darrer estiu: el taller d’animació MOCAP. On els alumnes utilitzen les eines de professionals per gravar els seus moviments i passar-los al seu personatge per aconseguir una animació hiperrealista.

Tota la informació sobre el campus de Nadal està disponible a http://xnergic.org/campus-de-nadal-2017/

]]>
<![CDATA[ "Les empreses busquen perfils internacionals" ]]> Wed, 08 Nov 2017 00:00:00 +0100

Gonzalo González estudia tercer curs de la Simultaneïtat en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Enginyeria Mecànica i actualment és el responsable de la comissió d’estudiants IAESTE, un programa dirigit als universitaris del TecnoCampus vulguin fer pràctiques remunerades a l’estranger durant els mesos d’estiu.

La comissió organitza aquest dimecres 8 d’octubre a les 14.00h una sessió informativa a l’aula 202 de l’edifici TCM1 per a tots els interessats a apuntar-s’hi aquest curs.

Es tracta d'un programa per marxar l’estranger a fer pràctiques durant l’estiu. Explica’ns una mica més el projecte...
Es tracta d’una organització internacional que s’encarrega d’organitzar intercanvis entre estudiants de diferents països i que la gestionen estudiants d’universitats de tot el món. Des de IAESTE TecnoCampus busquem pràctiques a Espanya per portar-les a una subhasta internacional, perquè estudiants d'altres universitats puguin venir aquí, i ajudem a estudiants del TecnoCampus a l'hora de fer els tràmits per marxar fora a través d'aquest programa.

Quin tipus d’ofertes hi ha?
Tot i que en principi està enfocat a carreres tècniques, el programa també està obert a estudiants d’audiovisuals i de l’àmbit d’empresa. Poden optar-hi estudiants de tots els cursos, i totes les pràctiques són remunerades. De fet, l’empresa ha de cobrir les despeses de menjar, desplaçaments i allotjament.

Centrant-nos amb la vessant internacional, quina relació hi ha amb els grups d'altres universitats?
Normalment ens organitzem a través de IAESTE Catalunya, que forma part de IAESTE Espanya. Les delegacions de les universitats catalanes participants ens reunim mensualment per parlar dels diferents temes. També hi ha jornades a nivell mundial, la última va ser a Praga i com a comissió vam participar-hi.

Com a membre de la comissió, però alhora estudiant, has marxat a fer pràctiques a l’estranger?
Aquest estiu he anat a la Universitat Tecnològica Nacional a Villa María, a Argentina. Les pràctiques eren al laboratori de mecànica i la tasca principa era arreglar una màquina que feia uns vint anys que no funcionava. Va ser una gran experiència ja que vaig aprendre molt i des del primer dia tots em van rebre amb els braços oberts i de seguida vaig fer amics. A més, també vaig aprofitar per fer turisme per la zona i conèixer la cultura del país. Pel que fa a la cultura, és força semblant a la nostra però potser allà són més oberts...coneixes algú el dilluns i dimecres ja estàs sopant amb la família a casa seva!

Suposo que fer pràctiques allà et va permetre conèixer com funcionen altres universitats. Hi ha algun aspecte que et va sorprendre?
La universitat allà és gratuïta per a tothom i els exàmens finals són orals. La veritat és que s’ho prenen tot amb més calma i no s’estressen tant. També em va agradar que la majoria de les eines del laboratori les haguessin fet estudiants de la universitat, ja que penso que és interessant adquirir els coneixements d'una manera totalment pràctica. 

Què consideres que t’aporta com a estudiant fer pràctiques internacionals?
En primer lloc, fer pràctiques ja t’aporta una experiència que no tindries si només estudies. Marxar a fer pràctiques a l’estranger et permet veure una altra manera de treballar i de viure que segur que et serà molt útil en el món laboral. De fet, actualment les empreses no només busquen gent amb experiència, sinó professionals amb un perfil internacional.

]]>
<![CDATA[ Obert el procés d’acreditació de dues titulacions del TecnoCampus Una comissió externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals, estudis de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, ]]> Wed, 08 Nov 2017 00:00:00 +0100

Una comissió externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals, estudis de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, estudis de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme després de sis anys de l’inici dels estudis.

Abans de la visità, però, cada escola ha de redactar de manera prèvia un autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el grau. L’autoinforme ha estat elaborat per les comissions de les escoles amb representació dels estudiants, el Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d’Administració i Serveis (PAS) amb l’objectiu d’elaborar un document fruit del treball col·lectiu.

Els autoinformes d’acreditació d’ambdós graus es poden consultar a través de la pàgina web del TecnoCampus: Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Fins al dimecres 15 de novembre tothom pot proposar millores als continguts de cadascun dels autoinformes mitjançant la bústia oberta, disponible a l’apartat de qualitat de cada escola.

Vull fer una aportació a l’autoinforme del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals.

Vull fer una aportació a l’autoinforme del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.
 

]]>
<![CDATA[ Quina és la teva opinió sobre la docència del primer trimestre? ]]> Tue, 07 Nov 2017 00:00:00 +0100

Estàs satisfet amb la docència de les assignatures del primer trimestre? Creus que podríem millorar en algun punt? El proper 20 de novembre activem les enquestes d’avaluació sobre la satisfacció de la docència rebuda pel que fa a les assignatures del primer trimestre.

Les enquestes d’avaluació de la docència són totalment anònimes i ens serveixen per conèixer la vostra opinió com a estudiants, i així millorar en l’àmbit docent des de les tres escoles universitàries del TecnoCampus. El curs passat vau contestar les enquestes un 33% del total d’estudiants, de manera que l’objectiu d’aquest any és incrementar el percentatge de participació.

Podràs respondre el qüestionari des de l’eCampus o a través de l’aplicació mòbil “TecnoCampus Estudiants” fins al 10 de desembre. Ens interessa saber què en penses!

]]>
<![CDATA[ Sessions informatives per marxar a estudiar fora el curs vinent ]]> Tue, 07 Nov 2017 00:00:00 +0100

Vols anar a estudiar a l’estranger el curs 2018-2019? Aquest mes de novembre organitzem les sessions informatives de mobilitat per als estudiants que vulgueu marxar a estudiar fora el curs vinent.

Quan seran les sessions informatives?
Escola Superior de Ciències de la Salut

 • Dilluns 27 de novembre a les 14.00h a l’aula 213

Escola Superior Politècnica

 • Dimarts 28 de novembre a les 14.00h a l’aula 1C6

Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa

 • Dimecres 29 de novembre a les 14.00h a l’aula 207

Sobre quins temes es parlarà?

 • Els diferents programes de mobilitat que s’ofereixen des del TecnoCampus.
 • Termini de els convocatòries
 • Procés de presentació de sol·licituds
 • Països i universitats de destinació per escola, i places disponibles
 • Programa de beques per marxar a l’estranger
 • Presentació del coordinadors de mobilitat acadèmics de cada escola

Si vols assistir-hi, pots fer la inscripció es de l’Agenda del TecnoCampus.

Marxar a l’estranger pot ser una de les experiències més enriquidores que viuràs com a estudiant, tant des del punt de vista acadèmic com personal. Si ets els qui encara estàs indecís, et donem algunes bones raons perquè no deixis escapar aquesta gran ocasió!
 

]]>
<![CDATA[ Ajuda’ns amb l’acreditació del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals ]]> Tue, 07 Nov 2017 00:00:00 +0100

Una comissió externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme després de sis anys de l’inici d'uns estudis.

Abans de la visità, però, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa ha de redactar un autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el grau. L’objectiu és elaborar un document fruit del treball col·lectiu entre estudiants, equip docent i Personal d’Administració i Serveis. Per aquest motiu, si ets estudiant d’aquesta titulació, pots enviar-nos les teves aportacions fins al dimecres 15 de novembre a través de la bústia oberta.

Consulta l’autoinforme del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals i envia’ns la teva valoració!
 

]]>
<![CDATA[ Si ets estudiant de CAFE, col·labora amb l’informe d’acreditació del grau! ]]> Tue, 07 Nov 2017 00:00:00 +0100

Una comissió externa provinent de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya visitarà el TecnoCampus el mes de març per emetre un informe de qualitat del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Es tracta d’un procediment habitual que es duu a terme després de sis anys de l’inici dels estudis.

Abans de la visità, però, l’Escola Superior de Ciències de la Salut ha redactar autoinforme sobre tota l’activitat relacionada amb el grau. L’objectiu és elaborar un document fruit del treball col·lectiu entre els estudiants, l’equip docent i el Personal d’Administració i Serveis. Per aquest motiu, si ets estudiant d’aquesta titulació, pots enviar-nos les teves aportacions fins al dimecres 15 de novembre. A través de a bústia oberta pots fer-nos arribar les teves propostes, que es tindran en compte per a l’autoinforme.

Consulta l’autoinforme del Grau en CAFE i envia’ns la teva valoració!
 

]]>