Uns 250 ciclistes participen a la marxa solidària Sepsis Challenge

El passat diumenge 15 d’octubre es va celebrar la tercera edició de la Sepsis Challenge, en la qual hi van participar 250 ciclistes. Es tracta d’una marxa cicloturista solidària per recaptar fons econòmics per a la recerca sobre la sèpsia greu i reduir la mortalitat d'aquesta malaltia. En concret, els beneficis es destinen al programa de recerca sobre infeccions greus del Consorci Sanitari del Maresme i, també, a la formació dels professionals sanitaris en aquest àmbit. En aquesta darrera edició, Albert Ruz i Joaquim Iturralde van ser, respectivament, els primers ciclistes a arribar a la meta.

El TecnoCampus ha estat, un any més, el punt de sortida i d'arribada de la cursa, promoguda per el Club Ciclista Temps d’Esport i el Consorci Sanitari del Maresme, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el TecnoCampus. La cursa Sepsis Challenge va néixer el 2015 com una iniciativa de metges i esportistes de la comarca i actualment és l’únic acte solidari que s’organitza sobre la sèpsia a Catalunya.

La sèpsia
Deu persones moren cada dia per sèpsia greu només a Catalunya. Això vol dir que aquesta malaltia, tot i ser poc coneguda, causa més morts que els infarts i ictus junts al llarg d’un any. La sèpsia és una resposta inflamatòria molt intensa generada pel cos humà davant d’una infecció agressiva.