Acte de commemoració del 5è aniversari dels Passerells com a colla castellera universitària

El passat divendres 18 de novembre la plaça del TecnoCampus va acollir l’acte de commemoració del cinquè aniversari de la colla castellera dels Passerells del TecnoCampus. A l’acte hi van assistir la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, el cap de colla dels Capgrossos de Mataró, Mia Castellví, estudiants i antics membres de la colla universitària.

Durant l’acte, Dolors Guillén va fer entrega del terra atenuant per assajar i va inaugurar la placa que atorga a la plaça del TecnoCampus el títol de plaça castellera. Jordi Monetti, membre dels Passerells des dels inicis, considera que aquesta placa demostra la bona sintonia entre els Passerells i el TecnoCampus: “Significa que una iniciativa que van començar tres joves amb ganes d’acostar el món casteller al TecnoCampus s’ha consolidat com una de les activitats extraacadèmiques més destacades del centre universitari”.

La colla dels Passerells va néixer l'any 2011, i des de llavors no ha parat de créixer. Actualment la colla universitària està formada per 150 membres en actiu, més un centenar d'antics estudiants que hi segueixen vinculats. Tot i que només fa cinc anys que es va impulsar la colla dels Passerells, a dia d'avui es considera la segona millor colla dins del món casteller universitari, i aconsegueix fer castells com el 2d7f, el pd6f, el 4d7a i el 3d7a. La presidenta dels Passerells del TecnoCampus, l'estudiant Berta Rizo, va explicar que els principals reptes per a aquest curs són mantenir la bona sintonia i la cohesió que hi ha dins de la colla, i professionalitzar la imatge de la colla cap a l’exterior. “Volem mantenir la relació que tenim amb la universitat i la comunitat universitària, que sempre ens ha recolzat i amb qui el treball conjunt sempre ha donat bons resultats”, va concloure.