Ajuts europeus

Et presentem les principals convocatòries obertes d’ajuts de finançament europeus per a start-ups i pimes catalanes. Si vols obtenir més informació, pots contactar amb Yolanda Fernàndez, responsable de finançament empresarial de TecnoCampus. Email: yfernandez@tecnocampus.cat

1)      Instrumento PYME

Objecte: programa de finançament europeu adreçat a pimes amb negocis potencialment disruptius i amb un fort potencial de creixement. Està estructurat en tres fases en funció del grau de desenvolupament del projecte.

L'SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a totes les pimes que teniu projectes ambiciosos i amb potencial de creixement.

Aquest ajut, es centrà en portar al mercat de manera efectiva, productes o serveis innovadors. El programa ofereix dues propostes de finançament, en funció de l'etapa del projecte que es vulgui desenvolupar:

Fase 1:Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000 €per validar la viabilitat del concepte, avaluar riscos, explorar la propietat intel·lectual i fer estudis de mercat o de disseny, entre d'altres. Aquesta fase està especialment recomanada per a pimes que necessiten definir i consolidar el seu model de negoci en el mercat europeu, no només en el mercat local.

FASE 2: R+D, demostració i aplicació comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M€ per finançar el desenvolupament, els prototips, les proves o el pilotatge, entre d'altres.
Aquesta fase permet desenvolupar el projecte i portar-lo al mercat amb l'ajuda d'un coach per maximitzar les opcions d'arribada.

Consulta més informació aquí.

 

AGENDA

§  Actes Tecnocampus

SESSIÓ SOBRE COM DESENVOLUPAR UNA ACTITUD EMPRENEDORA A CÀRREC DE L’EMPRESA BUSINESS&LOVE

El TecnoCampus acull el proper dimarts 6 de febrer una sessió d'emprenedoria sobre com adoptar una actitud emprenedora. Amb el títol “A mi, qui em mana ser empresari”, el consultor Mero Aymà, de Business&Love, reflexionarà sobre com emprendre amb èxit.

Quines són les diferents fonts internes que et poden ajudar a aconseguir l’èxit professional? Quin és el preu de la innovació i el creixement? Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran a partir de les cinc de la tarda en aquesta sessió de caràcter emminentment pràctic. 

Si estàs interessat a assistir-hi, pots fer la inscripció aquí.

Actes PIMEC

PIMEC OFEREIX CURSOS 100% SUBVENCIONATS

PIMEC ofereix  formacions destinades exclusivament a empresaris.

-      Comerç electrònic i botiga virtual (45h)

o   Del 22/01 al 12/03

o   Dilluns de 9h a 14h

-      Anàlisi i control de costos (25h)

o   Del 29/01 al 16/02

o   Dilluns de 9h a 14h

-      Neuromàrqueting (30h)

o   Del 26/02 al 9/04

o   Dilluns i dimecres de 14h a 16:30h

-      Habilitats directives (20h)

o   Del 26/03 al 14/04

o   Dilluns i dimecres de 9:30h a 13:30h

Adreça Impartició: Av. Ernest Lluch, 32 - Tecnocampus Mataró-Maresme (Torre TCM 2)

Inscripcions aquí.

 

Actes CAMBRA

Formació: Quadre de comandament integral

L'objectiu del curs és obtenir el coneixement i les eines per implantar un bon quadre de comandament. Durant el curs es visualitzarà de forma transversal (en tot el conjunt) l'empresa, obtenint informació i incorporant valor a la presa de decisions. També es tractarà com implantar un quadre de comandament per indicadors, en tota l'organització i la gestió per lideratge.

Drets d’inscripció: 315 € (exempt d’IVA). Documentació inclosa

Durada i calendari: 13,20,27 de febrer de 2018,  de 9:00 a 14:00h (15 hores)

Lloc de realització: Delegació Cambra al Maresme, Av. Ernest Lluch 32

 

Més informació aquí.

a)      Altres actes

1.       Diàlegs humanístics Pompeu Fabra 2018

La Universitat Pompeu Fabra obre les seves portes a la societat per divulgar i debatre, en una sèrie de vuit diàlegs, temes d'actualitat. Els Diàlegs Humanístics proposen l'àmbit humanístic com l'eix vertebrador d'un cicle de conferències que tracta tant temes de cultura general com de política, d'història, de biomedicina, d'ètica, de filosofia, de psicologia o d'economia, sempre en format de diàleg entre dos experts que pertanyen a diferents camps del saber.

 

Programa

 

30 de gener:“Existeix l’envelliment saludable?”, amb Jordi Camí i Nina Gramunt.

 

6 de febrer:“Barcelona: què en queda de la ciutat dels prodigis?”, amb Eduardo Mendoza i  Lluís Permanyer.

 

13 de febrer:“El preu dels errors històrics al vell i al nou món”, amb Mauricio Tenorio Trillo i Josep M. Fradera.

 

20 de febrer:“Cosmopolitismes per al segle XXI”, amb Joan-Pau Rubiés i Manel Ollé.

 

27 de febrer:“Cinema i literatura: les amistats… perilloses?”, amb Xavier Pérez i Miquel Berga.

 

6 de març: “Cantar la literatura”, amb Paco Ibáñez, cantautor, i José María Micó.

 

13 de març: “Internet i societat: com canvia la nostra manera de fer?”, amb Miquel Oliver i Lluïsa Marsal.

 

10 d’abril: “Fer possible la simbiosi entre el món empresarial i el món cultural i educatiu”, amb Anna Vallés (per confirmar) i Teresa Garcia-Milà.

 

L'entrada és lliure, peròcal inscriure-s'hiprèviament. Aforament limitat.

 

Horari: els dimarts, de 19.00 a 20.00 hores

 

2.       KIMconference 2018 | Aliances d’innovació: una nova ruta al mercat

Ja està en marxa la KIMconference 2018, que tindrà lloc el 7 de febrer a Barcelona!

En aquesta edició es debatrà sobre els diferents models de xarxes col·laboratives que existeixen en innovació. S’aprofundirà en els ecosistemes d’innovació: col·laboració entre grans empreses i startups, la intra-emprenedoria o nous models d’economia col·laborativa per donar respostes a preguntes com: Quins són els reptes de connexió entre les entitats claus en innovació? Quins problemes hem d’afrontar en la col·laboració entre start-ups, grans corporacions i universitats? Quines eines i iniciatives estan implantant els actors d’aquest ecosistema per impulsar iniciatives dels propis treballadors?

Es farà a través d’una jornada informal que comptarà amb debats de qualitat, diàlegs i tallers, amb un format més dinàmic i sense encotillar. També la participació serà un dels eixos més important d’aquest esdeveniment.

L’horari de l’acte central serà de 9 a 14h aproximadament, i a la tarda hi haurà l’opció d’assistir a diferents workshops (prèvia inscripció).

Les empreses confirmades són: HP, Repsol, YouNoodle, Danone, Hitachi, BlaBlaCar, Acciona, SocialCar, Aigües de Barcelona, Induct, Ship2b, PARC Barcelona y Cooltra.

Aquest any es vol convertir la KIMconference en una comunitat de recerca de tendències i fonts de formació en innovació, que  permeti transmetre bons continguts i aprendre amb experts de diversos sectors, ampliant la xarxa col·laborativa.

3.       7ª Convocatòria del Fondo Emprendedores de la Fundación Repsol

Per a start-ups d’energia i mobilitat. Es tracta d’aportacions a fons perdut de fins a 144.000 euros en un any, fins a dos anys, acompanyats de formació i mentoratge igualment gratuits. El termini per aplicar finalitza el 12 de març

Tota la información a http://www.fundacionrepsol.com/es/apoyo-al-talento/fondo-emprendedores/como-participar