L'Associació d'Estudiants del TecnoCampus elegeix Atzarí Suriñach com a nova presidenta

Ahir dimecres 11 de novembre es va celebrar la primera Assemblea General de l’Associació d’Estudiants del TecnoCampus (AsEsT), una reunió oberta a tots els estudiants de les tres escoles universitàries i convocada amb la intenció d’escalfar motors per començar a organitzar activitats i crear ambient universitari al campus.

Els punts clau d’aquesta trobada, a la qual van assistir una vintena d’estudiants i també membres de la UACU, van ser la concreció dels objectius per  a aquest curs, l’aprovació de la nova junta directiva i la presentació de les diferents comissions. De entre tots els objectius proposats, els més destacats són millorar la comunicació amb els estudiants Erasmus i el sistema de préstec de material, crear unes Barraques TecnoCampus, canviar la imatge de l’AsEsT i finançar les bones idees que tinguin els estudiants del TecnoCampus.

L’aprovació de la nova junta directiva, que s’escull cada curs, també va ser un dels elements centrals de l’Assemblea ja que és l'òrgan encarregat d’organitzar, dinamitzar i coordinar les decisions que es prenen a reunions i assembles. La recent escollida i nova junta directiva està formada per una presidenta, Atzarí Suriñach; un vicepresident, Àlex Rojas; un secretari, Sergi Pla, estudiant; una tresorera, Alba Garcia; i dues vocals, Nieves Isla i Alba Mercadé.

Àlex Rojas, vicepresident d’AsEst, considera que a part de la junta directiva “hi ha la junta ampliada en la qual participen els delegats de les comissions. És la que es reuneix més cops i la més important, on es prenen les decisions”. Actualment l’AsEsT està formada per unes deu comissions, que són els diferents grups que integren l’associació, com per exemple el grup de teatre o el de danses urbanes, entre d’altres. A part de les comissions, l’AsEsT també s’encarrega d’organitzar altres esdeveniments oberts a tota la comunitat universitària, com la Festa Major del TecnoCampus.

Els principal canvi d’aquest any és que les comissions hauran d’omplir una fitxa explicativa de les activitats, per un seguiment, i s’hauran d’autofinançar una part, és a dir, des de la escoles els abonaran una primera quantitat i allò que falti ho haurà d'aconseguir la comissió. Per altra banda, des de l’AsEsT pretenen desvincular-se una mica més de la UACU, que els ha ajudat i orientat fins ara a assentar les bases, per ser una associació exclusiva d’estudiants com passa en la majoria d’universitats.

La nova presidenta de l’AsEsT, Atzarí Suriñach, creu que encara que la participació ha millorat en els últims anys falta implicació per part dels estudiants. Tot i així, Atzarí considera que “fins ara tampoc s’han fet masses coses, però aquest any farem campanyes per donar-nos a conèixer i motivar la gent ja que la nostra idea és que la universitat i els estudiants es mobilitzin”.

Si ets estudiants i t'interessa implicar-te a l'AsEsT, pots enviar un correu aquí.