Beques On The Move, una ocasió per marxar a estudiar fora d’Europa!

Jordi Aballó és estudiant de quart curs del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació i aquest curs ha marxat a estudiar fora gràcies al programa de beques On The Move, atorgades per la Fundació Banc Sabadell.

Avui és l'últim dia per presentar una sol·licitud per marxar a estudiar fora el curs 2017-2018, pots demanar una plaça des de l’eCampus. En aquesta entrevista, Aballó ens explica els detalls de la seva estada a la National University de San Diego, a l’estat de Califòrnia (Estats Units), on va estudiar-hi d’agost a desembre del 2016.

En un inici, per què vas decidir marxar a estudiar uns mesos fora?
Sempre havia tingut curiositat per marxar fora una temporada però mai trobava l’oportunitat. Un dia vaig veure que es feia una xerrada al TecnoCampus sobre mobilitat internacional i vaig assistir-hi. Vaig descobrir que hi havia l’opció de viatjar a Califòrnia i vaig decidir presentar la sol·licitud, ja que anar a California era un somni que tenia des que era petit.

Com descriuries la teva experiència a l’estranger?
Sense cap mena de dubte és de les millors experiències que he viscut a la vida. No només pel fet d’anar a Estats Units, sinó també per estar una temporada fora de casa, ja que resideixes a un lloc on parles una llengua diferent a la que utilitzes habitualment, coneixes gent nova que està a la mateixa situació que tu, i aprens sobre noves cultures i costums totalment diferents als que estàs acostumat.

Què és el que et va sorprendre més del país?
La llibertat i la diversitat que hi ha als Estats Units, i concretament a l’estat de Califòrnia. Tot i que aquí vivim en un país en el qual ens podem expressar sense cap mena de problema, allà estan a un altre nivell, un que no havia vist mai. Una altra cosa que em va sorprendre va ser que allà tot ho fan i planifiquen pensant en gran, des dels cotxes, les cases i els carrers fins a les distàncies.

Què destacaries de la National University?
La metodologia és bastant diferent, l’estudiant només pot cursar una assignatura al mes, que és justament el que dura cada matèria. La formació és intensiva i has de fer bastantes pràctiques, i sempre hi ha un treball que has de presentar a final de mes. És una metodologia bastant diferent a la que estem acostumats però, pel que diuen, efectiva als Estats Units.

Estàs cursant l’últim any d’universitat, què t’emportes del teu pas per la universitat?
M’emporto quatre anys molt bons, hi ha docents molt preparats i predisposats a ajudar-te en tot moment, i això s’agraeix. La formació que he adquirit sé que em serà molt útil a l'hora de treballar i, per altra banda, hi ha companys amb els qui he fet molt bona amistat.

Has marxat a estudiar als Estats Units gràcies al programa de beques On The Move. Creus que aquesta experiència internacional serà d'utilitat per al món professional?
Penso que cada cop les empreses valoren més els estudiants que han realitzat un programa d’aquest tipus. Per tant, podria afirmar que es tracta d'una experiència molt profitosa que segurament m’obrirà moltes portes de cara al meu futur professional.

La imatge és una fotografia enviada per l'estudiant Jordi Aballó de la ciutat de Coronado, a San Diego (Califòrnia).