Casos #exitCreatic: Quantium Medical

La incorporació de les noves tecnologies en el sector sanitari permet millorar la gestió, l'eficiència i la sostenibilitat del sistema. Una de les empreses que des de fa anys aposta per aquesta línia de negoci és Quantium Medical, ubicada al TecnoCampus, que es dedica a dissenyar, produir i comercialitzar diferents aplicacions i mètodes no invasius per al monitoratge mèdic del pacient. El responsable de CEO de l'empresa, Erik Weber Jensen, que va néixer i estudiar a Dinamarca, explica el procés d'implantació d'aquests innovadors productes sanitaris al mercat espanyol.

Després de celebrar els 15 anys dels Premis Creatic el passat mes de novembre, seguim amb una sèrie d'entrevistes per donar a conèixer diferents emprenedors i emprenedores que van guanyar el premi en alguna edició.

Quin producte desenvolupa exactament la vostra empresa?
La nostra principal línia de negoci és fabricar un monitor de la profunditat anestèsica anomenat qCON, un monitor únic que mesura l'efecte hipnòtic i el dolor del pacient. És un producte excepcional, patentat i que venem a tot el món, sobretot a Àsia tenim un mercat bastant important.

A quin tipus de clients va dirigit?
S'utilitza per a l'anestèsia general d'aquells pacients que han de ser anestesiats durant una cirurgia en un hospital. És un producte a l'abast tant dels hospitals públics com dels privats i actualment ja s'està utilitzant a Espanya i a Catalunya.

Quins avantatges té per al pacient utilitzar un monitor de profunditat anestèsica?                            L’anestesiòleg, el metge que subministra els anestèsics, pot assegurar que el pacient rebrà la dosi adequada ja que de vegades si el pacient rep una dosi massa gran després pot tenir problemes, com per exemple una disfunció cognitiva. D'altra banda, el nostre producte també garanteix que el pacient no es despertarà durant la intervenció.

Donar la dosi exacta d'anestèsia i que el pacient no es desperti… Com s'aconsegueix?
Nosaltres mesurem el senyal electroencefalograma, és a dir, l'activitat cerebral del pacient a través de tres elèctrodes que col·loquem en el seu front. Això és significatiu ja que existeix una diferència entre el voltatge elèctric que hi ha en el cervell en estat despert a quan un està anestesiat.

Quins són els vostres principals col·laboradors?
Un dels més importants és la Universitat Politècnica de Catalunya, que ens va facilitar el contacte amb l'Hospital Clínic a Barcelona. Aquestes dues col·laboracions són molt importants per poder dur a terme assajos clínics i per estar en contacte amb els professionals del sector sanitari. També tenim a Hong Kong (Xina) una connexió amb el Prince of Wales Hospital, a més d'haver aconseguit altres col•laboradors a tot el món.

Quantium Medical va guanyar els Premis Creatic el 2011. Què va significar per a vosaltres?
En primer lloc ens va ajudar a tirar endavant el projecte i vam tenir l'oportunitat d'aprofitar els serveis adherits al premi, com el lloguer cobert dins de la incubadora del TecnoCampus. Per qualsevol ‘start-up’ el primer any sempre és difícil i per aquest motiu els Premis Creatic van significar una ajuda molt important per poder créixer com a empresa i continuar aquí en el TecnoCampus.