El catedràtic de les Illes Balears Carles Manera obre el cicle de conferències d'economia

El catedràtic de la Universitat de les Illes Balears Carles Manera ha estat l’encarregat d’obrir el 2on Cicle de conferències sobre economia del TecnoCampus, impulsat per un dels centres universitaris del parc, l’Escola Universitària del Maresme. Manera, exconseller d’economia de les Illes, ha estat presentat per Eloi Serrano, professor de l’escola i un dels impulsors del centre.

Carles Manera ha destacat que la crisi actual té molts punts en comú amb crisis del passat, i ha afegit que “pràcticament ningú la va veure a venir” des del que ha anomenat l’establishment. En canvi, ha apuntat que Roubini va ser dels pocs que va vaticinar la Gran Recessió, però en el seu dia se li va fer poc cas. Manera creu que la “cobdícia i la incompetència” expliquen en bona part la situació actual, i ha constatat el bon moment que viu Alemanya “a costa de la pauperització de conjunt d’Europa”. Ha apuntat a la incertesa que es viu sobre la manera com sortir de la crisi, si bé ha apuntat al paper del BCE, la necessitat de dinamitzar l’economia amb mesures monetàries per defugir la temuda deflació (caiguda continuada de preus) i la regulació del mercat de capitals.

La propera conferència del cicle se celebrarà el proper dimecres 22 de gener a les 12h a càrrec de Joan Majó, exalcalde de Mataró i exministre d’Indústria i conseller assessor de la Comissió Europea en matèria de telecomunicacions i informàtica, president del "Information Society Forum" de Brussel•les, de l'"European Institute for Media" de Düsseldorf i president del Comitè d'Experts que va avaluar la política científica i tecnològica europea per encàrrec del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea.