La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física omple d’estudiants la plaça del TecnoCampus

La plaça del TecnoCampus s’ha omplert aquest migdia d’estudiants amb ganes de moure’s i practicar esport. La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física al TecnoCampus ha tingut lloc de 12h a 14h amb l’organització de diferents activats: una classe de spinning, una de zumba, un 3x3 de bàsquet i un taller de castellers

Aquestes activitats estan vinculades al projecte de "Campus saludable”, una iniciativa de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus. Alba Pardo, professora d'aquest centre i una de les impulsores de les activitats d'avui, ha explicat que l’objectiu és “promoure l’activitat física com a estil de vida saludable entre la comunitat universitària i fomentar hàbits de vida actius i saludables”. Pardo ha explicat que cada vegada la societat pensa més a viure de manera saludable, però sovint “no sabem com fer-ho o no tenim eines per dur-ho a terme”.

A part de les diferents activitats programades, també s’ha organitzat una gimcana saludable on els estudiants podien participar amb equips d’entre dos i sis persones. L’objectiu del joc era superar sis proves relacionades amb diferents àmbits saludables. L’equip guanyador s’ha emportat un smartbox i un dinar saludable a la cafeteria del TecnoCampus.

Irene Conejo, estudiant d’infermeria que ha participat en la sessió de spinning, opina que s’ha de valorar que des de la universitat es promoguin activitats d’aquest tipus: “És una iniciativa molt interessant pels qui ens agrada l’esport, i que sigui una classe gratuïta és un gran punt a favor”. Per altra banda, Yago Bertran, estudiant del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, ha explicat que ha decidit participar-hi perquè li encanta practicar esport.

El Dia Mundial de l’Activitat Física i de l’Esport s’emmarca dins d’una iniciativa impulsada per Agita Mundo i  l’OMS, al qual es suma la Generalitat de Catalunya a través del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) i que enguany es celebra sota el lema: “Infant actiu = adult saludable”.

Pots veure totes les imatges de la jornada a l'àlbum de Flickr.