El centre local de dades de nova generació es posa a disposició de les empreses

El centre local de dades de nova generació del TecnoCampus és una infraestructura cofinançada pel programa operatiu Feder Catalunya 2007-2013, Eix 1 (Economia del Coneixement i Innovació Empresarial). Permetrà la provisió de serveis d’informació, gestió de dades i telecomunicacions de l’Ajuntament de Mataró, i a les empreses i institucions del territori que ho sol·licitin. A més, farà possible la millora de serveis als ciutadans.

La integració física d'aquest equipament al TecnoCampus permetrà ampliar els serveis que s'ofereixen a la comunitat universitària (amb tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra), als emprenedors i ciutadans amb iniciatives empresarials, i a les empreses ubicades al parc, que podran disposar, a prop, d’un centre per tal de poder desenvolupar tot el seu negoci al núvol.

A més a més, la clara vinculació de les noves instal·lacions del parc amb el territori, especialment la comarca del Maresme, i la participació comarcal, a través dels diferents òrgans de govern de la Fundació, permetrà ampliar l’oferta de serveis i infraestructures a tota la comarca, amb el desplegament del projecte ITCat, i la connexió de totes les seus de les administracions locals a una xarxa de fibra òptica, que permetrà ubicar els servidors i l’espai per emmagatzemar al centre local de dades de nova generació.

El centre està format per una sala tècnica de 60m2 amb 30 armaris on ubicar els servidors i serveis de telecomunicacions. El subministrament elèctric, el clima i les telecomunicacions garanteixen l’alta disponibilitats dels serveis ubicats en aquest centre.

La licitació oberta per la gestió dels serveis a les empreses ha de permetre dissenyar i oferir un catàleg de productes per la millorar i competitivitat de les empreses del parc i el territori.