Classe magistral de Samuel Aranda sobre fotografia als estudiants d’audiovisuals

El fotògraf Samuel Aranda va fer una classe magistral el passat dimarts 7 de novembre als estudiants de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’assignatura optativa Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont.

L'objectiu de la sessió era que els estudiants coneguessin de primera mà com funciona el món del fotoperiodisme per part d’un professional en actiu. Durant la sessió Aranda va explicar les principals diferències entre les imatges destinades a la premsia diària i les que formen part de projectes més llargs i selectius, on el punt de vista, la crítica social i la solidaritat són elements fonamentals i estructurals dins de l’àmbit de la fotografia documental.

Samuel Aranda guanyar el premi World Press Photo 2011 per una fotografia sobre una mare que consola al seu fill ferit en el conflicte de Iemen. Durant més de quinze anys ha documentat conflictes, migracions i moviments socials de països de tot el món, sobretot com a fotògraf de guerra en països d’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica. L’any 2016 va guanyar el premi Ortega y Gasset a la millor fotografia per una imatge sobre la crisi dels refugiats de la sèrie Llegando al paraíso, publicada al diari ARA.