Comença el compte enrere per a la festa major del TecnoCampus del dijous 26 de maig

Aquest dijous 26 de maig se celebra la festa major del TecnoCampus, pensada per a tots els estudiants amb l’objectiu de fomentar la vida universitària. Aquest any ha estat impulsada principalment per la Comissió Cultural i Festes del TecnoCampus, un grup creat recentment que forma part de l’Associació d’Estudiants del TecnoCampus (AsEst). Ramon Tió i Toni Àvila, membres de la comissió, expliquen els detalls de la festa major que enguany coincideix amb la Diada Castellera dels Passerells del TecnoCampus.

Podeu llegir el programa sencer de la festa major del TecnoCampus aquí.

Què destacaríeu de la festa major d’aquest any?
La gran aportació i col·laboració entre els diversos grups i associacions del TecnoCampus. Juntament amb la AsEst i la UACU, entre tots hem fet possible que aquesta festa major se celebri.

Considereu important que s’organitzi una festa major al TecnoCampus?
Quasi totes les universitats tenen una festa major. Per què nosaltres no? És el primer que ens vam qüestionar quan vam saber que al TecnoCampus no s’havia formalitzat cap festa major. Considerem que és fonamental de cara als estudiants, ja que és una activitat que s’organitza exclusivament per a ells amb l’objectiu d’interactuar i compartir un moment conjunt amb tots els qui formen part de la universitat. En aquest sentit, proposem activitats i tallers de les comissions, balls i demostracions, discjòquei i una barbacoa, entre d’altres coses. També se celebrarà la diada Castellera, i podrem gaudir d’un dia conjunt, crear un vincle universitari únic, sense precedents.

Tal com comentaves, la festa major també coincideix amb la Diada Castellera. De quina manera s’integren les dues festes?
La Diada Castellera és una festa organitzada pels Passerells del TecnoCampus des de fa anys i el que hem fet és unificar-ho tot per tal que durant tot el dia hi hagin activitats pels estudiants. Gràcies a la col·laboració de la colla castellera dels Passerells, hem aconseguit crear un fil conductor durant tota la festa major i que els estudiants puguin participar alhora de les dues celebracions.

Quins són els grans reptes d’aquesta festa major?
El principal repte és que els estudiants col·laborin i participin en les diferents activitats que es realitzaran, la festa major és per a ells! Esperem que a la majoria els hi agradi i s’ho passin genial aquest any. Per cert, no us oblideu de seguir la festa a les xarxes socials a través del hashtag #FMTecnoCampus.

La Comissió Cultural i Festes del TecnoCampus és la gran impulsora de la festa major d’aquest any. Com sorgeix la comissió?
La Comissió Cultural i de Festes, formada actualment per vuit estudiants, se centra a planificar, organitzar i promocionar les diferents festes i diades que es poden celebrar al TecnoCampus per als estudiants. Tot va sorgir a l'inici de curs, quan els dos vam tenir curiositat per conèixer quines festes hi havia a la universitat. Vam preguntar per la festa major del TecnoCampus als estudiants que portaven més d’un any al centre i ningú no tenia constància que existís un dia de festa major. A partir d’aquí, vam veure clarament que havíem de ser els propis estudiants qui havíem de motivar i organitzar un dia com a aquest.

També organitzeu la Xaranga... En què consisteix l’activitat?
La Xaranga Tocabemolls és un grup de quinze musics que toquen diferents instruments i que realitzaran un show musical portant la diversió a l’extrem. Ens faran ballar al so de cançons conegudes i actuals a la plaça del TecnoCampus aproximadament fins les 20h i ens conduiran fins a l’espai reservat per a la festa de després amb els Passerells.

Quins són els objectius de la Comissió Cultural i Festes del TecnoCampus?
L'objectiu és organitzar i planificar les festes i diades del TecnoCampus tenint en compte totes les comissions i entitats que formen part del centre universitari. A més, volem fomentar la comunicació entre totes les comissions i les entitats per tal de tenir d'organitzar-nos millor conjuntament. Per aquest motiu, la nostra intenció és realitzar unes reunions generals amb tots els representants de cada associació, juntament amb la UACU i un representant del professorat per parlar dels temes claus. En aquest sentit, ens agradaria remarcar que estem oberts a qualsevol alternativa relacionada amb festes i diades, i animem als estudiants a formar part de la comissió.