Comença el Postgrau en Projectes Transmedia

L’ecosistema dels mitjans de comunicació està canviant radicalment, fet que fa necessàries ofertes formatives que apostin pels nous perfils emergents. És per això que que el 26 d’octubre va començar la primera edició del Postgrau en Projectes Transmedia del TecnoCamopus Mataró.

Aquest nou postgrau té com objectiu ensenyar a “pensar en transmedia” y acompanyar als alumnes en el desenvolupament d’un projecte transmedia tenint en compte tots els seus elements. Els estudis, eminentment enfocats a la pràctica, tenen una càrrega lectiva de 30 ECTS repartits en cinc mòduls teòric-pràctics, a més de la realització del treball final.

L’evolució del postgrau comença amb una introducció dels conceptes bàsics de l’actual escenari mediàtic així com unes primeres pinzellades sobre narració transmedia, es profunditza en els processos i eines per dissenyar i gestionar projectes transmedia, i finalment es tracten tècniques de participació i interacció amb les audiències, per acabar, amb l’exploració de les múltiples finestres audiovisuals que conformen un projecte transmedia.

L’equip de professor està format per experts en recerca i professionals en actiu en l’àmbit del transmedia, i compta amb la col·laboració de dues productores: Barret Films i Dream Team Concept, en el marc de les quals els estudiants podran desenvolupar els seus projectes transmedia.

El postgrau és un títol propi de la Universitat Pompeu Fabra impartit al TecnoCampus, a l'Escola Superior Politènica, y està dirigit a graduats i professionals en l’àmbit audiovisual (graduats en Comunicació Audiovisual, Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques, Mitjans Audiovisuals o Multimedia) que vulguin desenvolupar models de negoci relacionats amb les possibilitats oferides pel transmedia.

Si vols estar al dia del que fem, segueix el compte del postgrau a Twitter