Comença el programa Skills, sessions formatives per orientar els estudiants cap al mercat laboral

El programa Skills ha començat avui al matí amb una primera sessió titulada “Com fer el teu Currículum Vitae 2,0”, taller en el qual han participat estudiants dels graus de l’Escola Superior de les Ciències Socials i de l’Empresa. Aquesta primera sessió s’ha centrat en el canvi del currículum tradicional a un basat en competències i s’ha dut a terme vàries vegades al llarg del matí per facilitar l'assistència als estudiants.

El programa Skills va néixer l’any passat des del Servei de Carreres Professionals i el programa Alumni amb l’objectiu de donar eines als estudiants perquè puguin desenvolupar competències i habilitats professionals i socials per estar més preparats a l’hora de buscar feina i entrar en el mercat laboral. Les sessions les desenvolupen professionals del sector amb orientació teòrica i pràctica. La sessió d’aquest dilluns ha anat a càrrec d’Aida Nicolás, tècnica de Barcelona Activa i consultora freelance a ProyectosTic. Aida Nicolás ha remarcat la importància que els estudiants estiguin actualitzats en les noves maneres de trobar feina: “Molts estudiants no coneixen que realment a fora moltes empreses utilitzen eines com les que presentem en aquesta sessió per trobar candidats”. En aquest sentit, ha ressaltat que és imprescindible que els estudiants es creïn una identitat digital perquè “molts cops no estan presents a les plataformes on les empreses busquen candidats”.

El programa d’aquest curs consta de tres sessions impartides en les assignatures de Recursos Humans (RRHH) i Relacions Interpersonals dels graus de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Tot i així, tots els estudiants del TecnoCampus i els alumnes ja graduats tenen la possibilitat d’inscriure’s en els tallers. Myriam Ruiz, estudiant que ha participat en la sessió d'avui, considera que aquest tipus de sessions són molt útils: “Cometem molts errors que es podrien evitar i aquesta és una manera de ser-ne conscients i començar-ho a canviar”.

Durant el mes de maig es realitzaran les sessions formatives “Com afrontar una entrevista de treball amb garanties d’èxit?” i “Les Xarxes Socials, un aliat indispensable en la teva recerca de feina”. Les sessions són gratuïtes però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades, s'ofereixen diversos horaris de cadascun dels tallers.