Comença el MOOC sobre fabricació digital a les aules impulsat per Xnergic

El moviment d’Xnergic del TecnoCampus ha engegat aquest any un Massive Online Open Course (MOOC), titulat “Fabricació digital a les aules”, a través de la plataforma Miríada X. El curs, que va començar ahir dimarts 6 de desembre, pretén incentivar el professorat dels centres educatius de secundària a utilitzar les eines de fabricació digital així com orientar-los i animar-los a crear un laboratori de fabricació digital en escoles i instituts.

El curs està impartit per Marco.A Rodríguez, Aina Fernández, Josep López i Gerard Grau, i està pensat per al professorat i l’equip docent, sobretot de l’àmbit tecnològic, dels centres de primària, secundària i fins i tot d'universitats. Al llarg de les set setmanes que dura el curs es repassen les principals eines de fabricació digital i la seva aplicació dins dels centres educatius, tot emmarcat dins del concepte del FabLab. En aquest sentit, el curs és una proposta perquè els centres educatius desenvolupin el seu propi espai de fabricació digital i convidin els alumnes a ser partícips d'aquest tipus d'iniciatives tecnològiques. Es tracta d’oferir una visió tecnològica molt similar a la que s’utilitza en els FabLabs, on es potencia l’aprenentatge a través de la metodologia learning by doing i es proposa treballar amb la tecnologia d’una manera oberta i col·laborativa.

Les inscripcions per participar en el MOOC “Fabricació digital a les aules” encara estan obertes. Si estàs interessat, informa-te’n aquí.