Coneix un dels projectes d'estudiants de grau que participa avui en el primer Pitching Audiovisual Universitat-Indústria

Des d'ahir i durant tot el dia d'avui dos grups d'estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals, que s'imparteix al TecnoCampus, participen en el primer Pitching Audiovisual Universitat-Indústria al CCCB de Barcelona, una plataforma que connecta l'empresa amb els estudiants. Els dos productes audiovisuals del TecnoCampus, resultat del Treball Final de Grau, que hi participen, en el bloc de No Ficció, són: “Lligams”, de Gemma Codina i Alberto Gómez; i “La realitat dels somnis”, de Laura Hut i Paz Mercadal.

L’Albert Gómez, membre del projecte “Lligams” juntament amb la Gemma Codina, explica que en el ‘pitching’ es “tracta de presentar el teu projecte audiovisual davant d’empreses i entitats del sector de l’audiovisual, donar-lo a conèixer i intentar aconseguir finançament per acabar la producció ja que, en el nostre cas, el producte està semiacabat”. Cada grup té 7 minuts per presentar el seu producte, amb una posterior ronda de preguntes i, finalment, es duen a terme un seguit d’entrevistes personals amb les diferents empreses de la indústria. “El nostre avantatge és que tenim un producte semiacabat, que en pocs mesos podríem emetre directament” afegeix l’Alberto, referint-se al moment de les entrevistes individuals com el més important i decisiu segons ell.

Lligams
És un projecte que neix del Treball Final de Grau de dos estudiants apassionats per viatjar i amb interès per les temàtiques socials. L’Alberto explica que van pensar que podia ser interessant trencar amb la visió, sovint estereotipada, que és té a Espanya i a Catalunya sobre les persones d’origen romanès.
Lligams” és un documental que té com a protagonista la Cristina, una noia romanesa de 19 anys que viu a Catalunya amb els seus pares i la seva germana des de fa anys, i que va deixar part de la seva família a Bucarest (Romania). El projecte, gravat íntegrament a Romania, se centra en l’observació del dia a dia de la família de la protagonista i també en les diferències entre el seu país d’origen i Catalunya. “És una història d’immigració i de família” en la qual es presenta una família d’origen romanès carismàtica, amb personalitat, però marcada per la llunyania, afegeix l’Aberto satisfet del resultat final. Aquí podeu veure el tràiler de presentació: