La consellera Munté assisteix a la trobada GenticDay destacant les potencialitats del sector TIC català

Al voltant de 300 empreses, representants d'empreses del sector TIC català, van participar el 24 de novembre en la primera edició del GENTICDAY, una iniciativa conjunta de l'associació d'empreses GENTIC i el TecnoCampus. La trobada la van inaugurar la consellera de Presidència, Neus Munté; l'alcalde de Mataró, David Bote; la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; i el president de GENTIC, Albert Cortada.

La consellera Munté va destacar "l'oportunitat" que representen les TIC. Per aprofitar-les, va dir, "Catalunya té els actius necessaris", i va citar les empreses de GENTIC i el TecnoCampus com alguns d'aquests actius. L'alcalde, David Bote, va apuntar que "les tecnologies ens han de servir per donar oportunitats i superar les desigualtats", mentre que Dolors Guillén, presidenta del TecnoCampus, va remarcar que "la cooperació i el networking" són essencials en el món empresarial. El president de GENTIC, Albert Cortada, va anunciar que la trobada tindrà continuïtat el mes de juny del 2017.

En el debat sobre territori i TIC, hi van participar Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital; Xavier Fonollosa, president Localret; Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis; Pere Martinez, president de Sinergia; i Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya. S'hi va posar de manifest l'àmplia disponibilitat en infraestructures en el territori, però també algunes mancances en l'àmbit formatiu, com la manca d'enginyers i els pocs alumnes matriculats en graus de l'àmbit de les TIC.

Premis Gentic
Durant la trobada, es va fer una fira d'empreses sel sector al Foyer, i es van lliurar premis a les següents entitats per diferents accions de millora i innovació en l'àmbit tecnològic: Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna ("entitat TIC"),  Ajuntament de Matadepera ("Administració TIC"), iDISC ("Empresa TIC"), Arxiu Comarcal del Maresme ("Cultura TIC"), Maria Garcia ("Dona TIC") i Aigües de Mataró ("Medi ambient TIC").