“El Documental del Mes”, una iniciativa per difondre la cultura cinematogràfica a la ciutat de Mataró

El TecnoCampus col·labora amb el projecte “El Documental del Mes”, que organitza la productora Clack i DocsBarcelona, per fomentar la difusió cultural i el relat audiovisual i cinematogràfic a la ciutat de Mataró. Es tracta d’una aposta territorial per crear espais d’exhibició de cinema documental de qualitat.

El “Documental del Mes” és una iniciativa impulsada des del DocsBarcelona que va néixer l’any 2004 en el marc del projecte europeu CinemaNet Europe per apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i per incrementar la presència del documental en les pantalles cinematogràfiques. Per això, cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa en les més de 90 sales d’Espanya, Xile i Colòmbia. Aquest de maig es projectarà Venus (2016), un documental d’origen danès sobre sexualitat femenina dirigit per Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen. La història comença quan dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení.

La sessió tindrà lloc el proper dimecres 10 de maig a les 19.30 hores al Cafè del Mar de Mataró, i el documental es projectarà en versió original en danès subtitulada en català. El preu d’entrada general és de 3 euros, un euro si ets estudiant del TecnoCampus i gratuïta si ets professor d’alguns els tres centres universitaris. Per altra banda, una part dels documentals seran presentats i moderarats per professors del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica.

Aquest és el cartell de Venus, el documental que es projectarà aquest mes de maig: