El GenticDay celebra la segona edició debatent sobre la transformació digital

El TecnoCampus ha acollit avui la segona edició del GenticDay, una trobada del sector TIC català que ha reunit al voltant de 250 participants, entre representants de les administracions i el teixit empresarial. 

La trobada l’han inaugurada la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; la directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, Mariona Sanz; i l’alcalde de Mataró, David Bote. Sanz ha afirmat que l’objectiu de la Generalitat és crear un entorn favorable per potenciar les noves tecnologies, mentre que Guillén i Bote han coincidit a remarcar que el TecnoCampus és una de les apostes clares de la ciutat de Mataró en l’àmbit de les TIC. El president de Gentic, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment amb TecnoCampus i Tertulia Digital, ha assenyalat els reptes de la revolució tecnològica. “És un tsunami que està transformant les nostres vides i les nostres empreses”, ha apuntat Albert Cortada. 

En el debat sobre les TIC a nivell municipal, hi han participat alcaldes i presidents de les principals entitats municipalistes de Catalunya. S’hi ha posat en relleu la necessitat d’impulsar un esforç conjunt entre les diverses administracions públiques per fer arribar les infraestructures de telecomunicacions d’alta capacitat arreu del territori. “El concepte de xarxa, entès dins de les infraestructures de comunicació, és l’element multiplicador de totes les noves tecnologies”, ha assegurat David Ferrer, de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat. La resta de ponents han apuntat a la necessitat de crear riquesa a partir d’aquest desenvolupament, fomentar les vocacions tecnològiques entre els més joves i apostar per la imaginació i la innovació com les grans eines del futur.

A la taula rodona amb empresaris del territori s’hi ha destacat la necessitat d’apostar per un aprenentatge permanent i continuat davant d’una revolució tecnològica que ja està transformant les professions actuals, mentre que en el debat sobre les TIC aplicades al sector del turisme s’ha mencionat el big data com un dels elements claus en la millora de presa de decisions.

Els premis Gentic Awards 2017
Durant la trobada s’han lliurat els premis Gentic Awards, que reconeixen diferents accions de millora i innovació en l’àmbit tecnològic. Els premis han estat per a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ( al “Municipi connectat”); Siesmo (a l’“Empresa transformada”); i a TBS Agora , a l’“Empresari TIC”).
També s’ha celebrat una fira d’empreses i productes al voltant de les TIC al Foyer, així com un seguit de conferències relacionades amb temes com la revolució quàntica i la seguretat en l’època de la revolució digital, entre d’altres. El TecnoCampus ha promogut un debat sobre les claus d’emprendre en el món digital. Moderat per Emma Feriche, directora de l’àrea d’emprenedoria i empresa del TecnoCampus, en el debat hi han participat les start-ups de la incubadora del TecnoCampus DirCom Marketing, Geemba, Smile Republic i Cooperating Volunteers. Els emprenedors han coincidit a assenyalar que la diferència entre una start-up que aconsegueix convertir-se en empresa i una que no és la capacitat per apostar per un model de negoci clar i per adaptar-se a les necessitats dels clients.