El professor Daniel Torras publica un article sobre la transformació del gènere musical en un entorn digital i transmèdia

El professor de l'Escola Superior Politècnica Daniel Torras, que imparteix docència al Grau en Mitjans Audiovisuals, ha publicat l’article “La transformación del género audiovisual musical en la red. Los lipdubs como vestigios del cine musical” a la revista indexada Comunicación y Hombre, que ha editat un número dedicat a la comunicació transmèdia i les noves narratives.

El treball determina què continua del cinema musical com a gènere en els nous formats musicals de la comunicació 2.0, com els lipdubs. L’article recull que el ciutadà espectador/creador del nou paradigma comunicatiu produeix i promociona els lipdubs, amb una perspectiva semiamateur, una promoció ideològica o corporativa, un entorn quotidià, una estètica de la improvisació, i el caràcter anònim i col·lectiu dels seus participants.

L’investigador assegura que els nous formats musicals representen una transició del cinema musical a la xarxa a la qual es mantenen els atributs més essencials, però on canvien les seves connotacions i alguns elements rellevants, passant llavors a ser una presentació lúdica de la mateixa societat i no tant una representació, com era amb els mitjans lineals.