L’empresa de ceres ecològiques Marteen Sports World, guardonada a la fira esportiva ISPO Munich 2017

La gamma de ceres ecològiques Nzero de l’empresa Marteen Sports World, allotjada al parc tecnològic i empresarial TecnoCampus i dirigida per Guillem Capellades (a la foto), ha estat reconeguda a la fira ISPO Munich d’aquest any com a la millor solució ecològica per reduir l’impacte ambiental dels esports de neu. La ISPO Munich és una de les fires més importants del món dins de l’àmbit esportiu i les activitats d’oci extrem, i es va celebrar del 28 al 31 de gener a Munic.

Marteen Sports World és la primera marca espanyola guardonada amb el ISPO Award al millor accessori ecològic. De fet, es tracta de l’única empresa europea que desenvolupa, fabrica i comercialitza ceres ecològiques per a esquís. El jurat, format per 45 membres de tretze països, es va decantar per aquesta proposta per l'alt nivell innovador del producte, que protegeix tant el medi ambient com a l’usuari. En aquest sentit, el premi reconeix la gamma NZero com una de les millors solucions disponibles actualment en el mercat per reduir la petjada ecològica de l’usuari d’esquí mentre desenvolupa la pràctica esportiva.

Les ceres, cent per cent sostenibles i ecològiques, són una alternativa real a les ceres que s’utilitzen en l’actualitat, la majoria fabricades amb parafines, fluorats o altres components que provenen dels hidrocarburs. El desenvolupament d’aquesta gamma de ceres s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’equip d’investigadors de l’Institut Tecnològic Leitat, ubicat a Terrassa. De moment, Marteen Sports World comercialitza els productes a través de la pàgina web i des de cinquanta botigues especialitzades arreu d’Espanya i d'Europa. L’objectiu per al 2017 és ampliar la xarxa europea de distribuïdors i minoristes, així com obrir nous mercats a Àsia i als Estats Units.