Entrevista a l'empresa Lulabytes, empresa que participa en el Pla Embarca

Entrevistem Juan Moya, cofundador de Lulabytes. Lulabytes, empresa que particià al Pla Embarca, ha desenvolupat RooDol, una bancada portàtil d’entrenament per a ciclistes.

La millor manera de solucionar un problema és tenir coneixement de la necessitat?

Exactament, en Jordi, el meu germà, que és un apassionat de la bici, en les competicions es va adonar que no trobava un sistema pràctic i portàtil per escalfar bé:

Així que un bon dia es va posar a dissenyar un sistema de cilindres per entrenar usant la pròpia bici; amb l’avantatge principal que únicament pesa 4,5 quilos. El fet de que te’l puguis penjar a l’esquena i el puguis portar a qualsevol lloc és el nostre valor afegit. A més a més, també destaquem la producció pròpia que ofereix un segell de qualitat als clients i un millor servei post-venda.

I va sorgir un negoci?

Una vegada validat el prototip al mercat amb ciclistes amateurs, vam patentar el producte a Europa, EEUU, China i Japó i vam començar a comercialitzar el producte

Com heu donat a conèixer el vostre producte?

Mostrant-lo a les carreres de bici mentre l’utilitza en Jordi per escalfar prèviament, i gràcies al boca orella, va fer possible que campions de les diferents disciplines ciclistes el volguessin, i ens han fet promoció ells mateixos penjant fotos a les seves xarxes socials com instagram.

Sense fer cap altra tipus de promoció, aquest 2016 ja hem venut 300 unitats, i esperem acabar l’any amb 1000 unitats i duplicar-les al 2017.

I esteu a punt de llançar un nou producte?

Sí, hem desenvolupat l’eRooDol, un rodet electrònic que a través d’una app permet mesurar la velocitat i cadència utilitzant com a font d'energia el propi esforç del ciclista en entrenar. A més a més, permet registrar els entrenaments i fer competiticions amb altres ciclistes de qualsevol lloc del món. Vol esdevenir el “play station de la bici”

Quins són els nous reptes que teniu?

El nostre principal objectiu és créixer a nivell internacional. Amb el Pla Embarca, estem treballant el pla estratègic del creixement per aconseguir accelerar les nostres vendes

Al mes d’agost, participarem a la fira Eurobike a Alemania, l’esdeveniment més important del sector del ciclisme a Europa i al món sencer. És l’oportunitat de donar-nos a conèixer fer el salt.

I participeu al proper Fòrum Inversió de Tecnocampus?

A principis d’any, vam aixecar 150.000 euros però si volem créixer més ràpidament i seguir desenvolupant nous productes tecnològics, necessitem cercar més finançament.