L’Escola Superior Politècnica gradua l’última promoció d’estudiants d’enginyeria i d'audiovisuals de la UPC

Un total de 218 estudiants de l’Escola Superior Politècnica es van graduar el divendres 30 de juny al TecnoCampus. Han finalitzat els seus estudis 123 estudiants en Mitjans Audiovisuals, 29 en Enginyeria Electrònica, 39 més en Enginyeria Mecànica i 27 en Enginyeria Informàtica. L’acte, dividit en dues sessions, es va celebrar a l’Auditori del TecnoCampus i va reunir graduats, acompanyants, professoral del centre i autoritats. Enguany es graduava l’última promoció d’estudiants de graus de l’escola adscrits a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el director de l’Escola Superior Politècnica, Marcos Faúndez, van agrair en el discurs de benvinguda la vinculació i l'estreta relació mantinguda durant tots aquests any amb la UPC, fet que ha ajudat a posicionar Mataró com a ciutat universitària. Per altra banda, Guillén va recordar als estudiants que tot i que graduar-se és un final d’etapa, també és “l’inici de quelcom molt important”, ja que significa entrar de ple al món laboral. “No tingueu por a manifestar les vostres opinions sobre el món que us envolta, heu de ser-hi presents”, els va encoratjar Faúndez. Per part de la Universitat Politècnica de Catalunya, el vicerector d’Ordenació Acadèmica, Xavier Cañavate, va animar als graduats a seguir estudiant i a créixer com a professionals per millorar no només la professió, sinó també el món on vivim: “Teniu un munt de qualitats que us posen en una situació d’observació privilegiada de la nostra societat”.

Alguns dels moments més esperats pels assistents van ser el lliurament de diplomes als graduats i el discurs dels estudiants com a representants de promoció. També es va fer entrega dels diplomes als millors expedients acadèmics a Noemí Marcual, en l’àmbit d’audiovisuals; Ramon Vinyes, en l’àrea industrial; i Carlos Gallardo, en enginyeria informàtica. Durant els actes de graduació es va fer un reconeixement a l’empresa Everis, a l’Institut Vilatzara i a l’Escola Pia Santa Anna per la seva col·laboració amb l’Escola Superior Politècnica.

Els padrins de la promoció 2017 van ser Anna Martínez, en el cas d’audiovisuals, i Andreu Veà, en el cas dels estudis d'enginyeria. Anna Martínez va apuntar la perseverança i la resiliència per afrontar amb èxit la vida laboral: “La resiliència és una eina de supervivència per transformar la teva feina i adaptar-te millor als canvis”. Per la seva banda, Andreu Veà, autor del llibre Cómo Creamos Internet i acabat d’aterrar de Silicon Valley, va animar als graduats a començar a teixir contactes des de la universitat. “L’experiència que nosaltres tenim del món depèn de les xarxes del lloc on residim, va afegir. L’alcalde de Mataró, David Bote, va apuntar en el discurs de clausura l’aposta que va fer l'Ajuntament en la construcció del TecnoCampus i va animar als graduats a seguir vinculats a la ciutat en aquesta nova etapa com a professionals.