Vols marxar a l’estranger? S’obre la convocatòria de mobilitat internacional per al curs 2017-2018

T’interessa cursar una part dels teus estudis a l’estranger? La setmana vinent s’obre la convocatòria ordinària de mobilitat internacional per al curs 2017-2018. El període per demanar una plaça és del 4 al 12 de febrer, i la sol·licitud es realitza de manera online a través de l’eCampus.

Pel que fa als tipus de mobilitat, l’estudiant té l’opció de participar en el programa Erasmus+, a països de la Unió Europea, Antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Turquia; en el programa SICUE, a localitats dins d’Espanya; en el programa Study Abroad, a Estats Units, Canadà o Austràlia; o escollir entre una de les universitats a països de la resta del món amb les quals el TecnoCampus té signat un conveni bilateral. Per a aquesta nova convocatòria, es preveu que s'ofereixin més de 200 places per al programa Erasmus+, prop d’una vintena per al programa SICUE, i més de trenta places tant per al programa Study Abroad com per marxar a universitats de la resta del món amb les quals el TecnoCampus ha firmat un conveni bilateral.

Els principals requisits per marxar a l’estranger són estar matriculat al TecnoCampus el curs 2017-2018, tenir el primer curs superat i acreditar el coneixement de la llengua de docència de la universitat de destinació. És imprescindible que l’estudiant compleixi aquests requisits a l’hora de sol·licitar la plaça. En relació als criteris de selecció, es valora la nota mitjana de l’expedient acadèmic i el nivell d’idioma de la llengua de docència del país de destinació, acreditat amb un certificat oficial. L’estudiant pot accedir a les beques del programa Erasmus+, pensades per potenciar la mobilitat internacional entre els estudiants universitaris, a més d’altres beques de caràcter públic. Per als estudiants que participen en el programa Study Abroad o a través de convenis bilaterals, el Banc Sabadell ofereix als estudiants la possibilitat d’acollir-se al programa beques “On The Move”.

El TecnoCampus aposta de manera decidida per la internacionalització i, per aquest motiu, un dels principals objectius és impulsar de manera activa la mobilitat de la comunitat universitària. Per a la convocatòria de mobilitat internacional del curs 2017-2018, els estudiants podran escollir entre prop de 65 universitats dins del programa de mobilitat europeu Erasmus+, 13 universitats dins del programa de mobilitat espanyol SICUE i 13 universitats de la resta del món.

Si hi estàs interessat, trobaràs més informació a l’apartat de mobilitat internacional de la pàgina web del TecnoCampus, o pots consultar la Guia de Mobilitat per al curs 2017-2018. Per a qualsevol dubte, pots contactar amb l’Oficina de Relacions Internacionals a través del correu rrii@tecnocampus.cat.