Estrena de “Lluitem Junts?”, reportatge sobre el càncer infantil realitzat per tres estudiants del TecnoCampus

El dissabte 2 de juliol es va estrenar el reportatge “Lluitem Junts?” al Col·legi de la Presentació d’Arenys de Mar. Es tracta d’un projecte impulsat per Sara Calveras, Sandra Piñero i Eva Julià, tres estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals que van decidir realitzar com a Treball Final de Grau un projecte per donar a conèixer el Rabdomiosarcoma, un tipus de càncer infantil que afecta els músculs adherits als ossos.

Sandra Piñero considera que com a equip han aconseguit els objectius que es van proposar a l’inici del projecte: “L’estrena ha estat tot un èxit i hem pogut comprovar, mirant la cara dels espectadors durant la projecció, que tota la feina ha valgut la pena”. Tot i que inicialment la idea era fer un documental guiat per un conductor, Sara Calveras explica que finalment s'ha optat per un format de reportatge on es dóna a conèixer la malaltia a través de les vivències de les tres famílies participants, que esdevenen el fil argumental de la peça. En aquest sentit, Sandra Piñero explica que el més difícil del projecte ha estat decidir de quina manera es tractava la temàtica per no caure en un enfocament dramàtic.

“Els punts forts d’aquest reportatge són les històries de superació que ens expliquen les famílies, ja que aconsegueixen connectar amb l’espectador”, afegeix Sandra Piñero. De moment, el reportatge encara no està disponible a la xarxa ja que l’intenció és presentar-ho a diversos concursos, festivals i sales d’exposició. L’objectiu de l’equip de “Lluitem Junts?” és que aquest projecte sigui més que un Treball Final de Grau: “Volem ajudar a l’Associació contra el Rabdomioscarcoma a aconseguir finançament per a la investigació i conscienciar la població sobre aquest tipus de càncer infantil”, conclou Eva Julià.