Una estudiant del TecnoCampus guanya el premi audiovisual “Barcelona en curt” amb el treball final de grau

L’alumne Nila Nuñez, estudiant de quart del Grau en Mitjans Audiovisuals, ha guanyat amb el seu treball final de grau titulat “Barcelona en escena” el premi ex aequoBarcelona en curt”, que distingeix els curtmetratges que tenen una connexió amb el territori i fan referència directa als barris de Barcelona.

La idea del curtmetratge va sorgir mentre l'estudiant cursava l’assignatura Documental de Creació, que imparteix Soliña Barreiro, que també ha estat la tutora del treball, quan es va treballar el subgènere documental de les simfonies urbanes dels anys vint. Nila Nuñez explica que l’objectiu del curtmetratge és “generar ritmes a partir només de música i d’imatges; es tracta de crear sensacions a l’espectador a partir dels ritmes biològics de les ciutat de Barcelona”. Els principals punts forts del projecte són el treball teòric fet prèviament i la capacitat per produir una peça dinàmica amb sentit sense que hi hagi un discurs narratiu que acompanyi la imatge. En aquest sentit, Soliña Barreira considera que Nila en el seu projecte ha estat capaç de pensar la imatge: “Després de quatre anys saben construir imatges tècnicament bones però pensar què volen dir amb cadascun dels elements de la imatge és el gran repte”.

El premi “Barcelona en curt” s’emmarca dins del Bibliocurts, un certamen que pretén potenciar la creació de curtmetratges i la seva exhibició a les biblioteques de Barcelona. La professora Soliña Barreiro considera que “aquest premi és important perquè contribueix en una cultura col·lectiva i pública, col·labora a crear un registre de com els barcelonins veuen la seva ciutat”. El somni de la Nila seria treballar en una productora de documentals, ja que considera que “és un cinema que té una utilitat darrere i que fa un servei a la societat, no és només entreteniment”.