Estudiants d’audiovisuals presenten el documental “Dub it Yourself” al festival In-Edit a Barcelona

Els estudiants Pau Garriga, Enric Girona i Xavier Macià, del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, presenten la peça Dub it Yourself al festival de documental musical In-Edit, que se celebra a Barcelona del 26 d’octubre al 5 de novembre. El documental, que va néixer del Treball Final de Grau, es va estrenar el passat dimarts 31 d’octubre a Aribau Club 2.

Pau Garriga, com a guionista i director; Enric Girona; com a muntador; i Xavier Macià, com a director de fotografia i càmera, prenen el pols a l’escena Sound System de Barcelona i de l’àrea metropolitana en aquest documental que s’emmarca dins de la categoria “Quilòmetre Zero”, una secció que busca exhibir històries properes i donar veu a artistes locals. “Ara ens trobem en un moment on el Sound System comença a ser tendència altra vegada i el col·lectiu està creixent no només a Barcelona, sinó també a tot Europa”, apunta Pau Garriga.

En aquest sentit, Dub it Yourself  fa un repàs dels moments més representatius del Sound System de reggae a Barcelona: des dels centres socials autogestionats, que van ser el bressol d'aquest moviment, fins a la complicada situació actual amb lleis restrictives i canvis socials a Barcelona. El fil conductor del documental és un programa de ràdio, que dona pas a les diferents entrevistes, encara que la idea inicial era molt diferent. “El fil argumental havia de ser una festa que mai es va fer”, assenyala Garriga mentre explica que el programa de ràdio va servir per reorientar el format de la peça. “El fet de tenir una idea i anar-la canviant és una cosa implícita en el gènere documental ja que et bases en realitat, i aquesta és imprevisible”, afegeix Xavier Macià.

El documental també pretén acabar amb prejudicis sobre el reggae i mostra la part més humana de la relació amb la música i, més concretament, amb la cultura Sound System. Enric Girona assenyala que Dub it yourself retrata “una realitat que és més diversa que el cliché d’un col·lectiu on tothom és bohemi o porta rastas”. “L’objectiu no era centrar-nos només en el públic que escolta aquest tipus de música, sinó explicar que es tracta d’un tipus de música amb un rerefons molt potent”, afegeix.

El documental es tornarà a projectar demà divendres 3 novembre a les 19:30h al Centre Cultural la Farinera del Clot. A l’acabar, hi haurà un col·loqui amb el públic amb convidats destacats de l’escena Sound System: Sevi, Greenlight, Dub Academy i IDG; Genis Trani, One Blood, The Blackstarliners Band i Genius T; David "Dr. Decker", Sound System FM i col·laborador a Rockdelux; i Pablo, Rebelmadiaq, Say It Loud i ACR.

Si estàs interessat a assistir-hi, pots reservar la teva entrada aquí.