Estudiants del TecnoCampus competeixen en el primer campionat de Catalunya universitari del videojoc League of Legends

Un equip format per sis estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació del TecnoCampus participen en el primer campionat de Catalunya universitari del videojoc League of Legends, que tindrà lloc aquest cap de setmana 15 i 16 d’abril al Elite Gaming Center de Barcelona. El nom de l’equip és Free ESM i està format pels alumnes Jan Jiménez, Cristina Vilchez, Raúl Garcia, Fernando García, Quim Ruiz i Marc Torres.

L’equip serà el representant de la Universitat Pompeu Fabra, centre al qual està adscrit el TecnoCampus, en aquest torneig de League of Legends, un joc multijugador que fusiona la velocitat i la intensitat de l’estratègia en temps real amb elements del joc de rol. En aquest sentit, Raúl Garcia explica que la clau per ser un bon jugador és “tenir capacitat de reacció, saber prendre decisions ràpidament i, sobretot, tenir una bona comunicació amb el teu equip”. Aquests sis joves porten casi un any jugant plegats però la majoria d’ells era la primera vegada que jugaven un torneig d'aquestes característiques. “Al principi sí que estàvem una mica nerviosos perquè era la primera partida”, explica la Cristina Vilchez mentre descriure com van viure aquesta final. L’equip representa la UPF després d’haver guanyat la fase eliminatòria que es va jugar el 13 de març i vèncer l’equip TCM Gaming, també format per estudiants del TecnoCampus, que va quedar en segona posició. Aquesta fase prèvia era online i els participants d’una mateixa universitat competien entre ells per classificar-se i representar la seva universitat en el torneig final.

El campionat que es disputarà aquest cap de setmana serà presencial i constarà d’una fase de grups i d’una de PlayOffs, on es decidirà els campions universitaris de Catalunya en aquesta modalitat de eSports. L’equip vencedor, a part de guanyar el títol per a la seva universitat, guanyarà Riot Points, que són una de les dos monedes que s’utilitzen en el joc i que s'aconsegueixen a través de diners reals. Fernando Garcia explica que “representar la teva universitat sempre és un al·licient per jugar el torneig” però que el principal objectiu com a equip és passar-ho bé i gaudir fent allò que els agrada. Aquest torneig s’emmarca dins de l’aposta de l’Esport Català Universitari (ECU) per el fenomen dels eSports, enguany els campionats de Catalunya universitaris celebren la seva 31a edició però la primera competició en aquesta modalitat.

Des del TecnoCampus desitgem molta sort a aquest equip d’estudiants en la final del torneig de League of Legends!