Dos estudiants del TecnoCampus, finalistes dels premis Yuzz per a joves emprenedors

Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i John Correa, graduat del Màster en Emprenedoria i Innovació, van assistir a l’entrega dels premis Yuzz a Madrid el passat divendres 3 de novembre. Ho van fer com a finalistes del Centre Yuzz Mataró, després que el TecnoCampus hagi acollit per primer cop aquest programa per a joves emprenedors.

Miquel Giménez, seleccionat com a millor idea del Centre Yuzz Mataró, optava al premi Yuzz 2017 pel seu projecte Thumblock, un cadenat amb tecnologia biomètrica que no necessita ni clau ni codi per funcionar. Per altra banda, John Correa competia dins de la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva amb C.O.R.E, una proposta basada en un robot capaç de detectar i neutralitzar mines antipersones.

El programa Yuzz, que a partir d'ara s'anomenarà Explorer, és una iniciativa que impulsa el Banco Santander, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i amb el suport del TecnoCampus, per estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori. Correa valora molt positivament la seva evolució dins del programa ja que li ha permès avançar tant a nivell de producte com de model de negoci: “He pogut resoldre moltes incògnites que m’han ajudat a madurar la meva idea de negoci”. Giménez, per la seva banda, assenyala que allò que més li va atraure del programa va ser la possibilitat d’adquirir coneixements de màrqueting o empresa, que estan fora de la seva branca, més tècnica. “Vaig entrar amb una idea i he acabat sortint amb un prototip”, afegeix.

A partir d’ara, l’objectiu d’ambdós estudiants és seguir treballant en la viabilitat dels seus respectius projectes per treure’ls al mercat. “Emprendre és un procés que s’ha de fer sense pressa i amb astúcia”, assenyala Correa. En el cas de Giménez, la seva idea és acabar de perfilar el tema de les telecomunicacions mitjançant l’ús de l’Internet of Things. “Al ser un producte de seguretat per a motos, he de llançar-lo al mercat quan tingui les màximes garanties que el cadenat funciona al cent per cent”, conclou.

L’emprenedoria des de Silicon Valley
L’estudiant Miquel Giménez va viatjar a Silicon Valley, a San Francisco, del 26 d’octubre al 2 de novembre com a guanyador del Centre Yuzz Mataró pel seu projecte sobre tecnologia biomètrica. Segons Giménez, ha estat un privilegi poder estar al niu de l’emprenedoria i la tecnologia, on estan les empreses que arribaran aquí en uns tres o quatre anys: “Ha estat una de les experiències de la meva vida, sobretot pel fet de poder conèixer empreses com Google, Facebook, Uber o Airbnb”.

Durant el viatge també va tenir l’oportunitat de visitar la Universitat de Stanford juntament amb uns cinquanta joves més provinents dels diferents centres Yuzz de tot Espanya. “La filosofia del TecnoCampus en temes com l'emprenedoria o la innovació s’acosta força a la del campus universitari de Stanford”, afirma Giménez al comparar-ho.