Estudiants del TecnoCampus participen en un curs de logística intermodal a Roma

Un grup d’estudiants del Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus van participar en el curs MOST Management sobre logística intermodal del 14 al 17 de maig a Roma. Es tracta d’un curs organitzat per l’Escola Europea de Short Sea Shipping (2E3S) on van participar més de vuitanta estudiants de la Universidad de Anáhuac de Mèxic, de la Graduate School of Business de Perú i del TecnoCampus.

L’objectiu d’aquest curs era formar els estudiants sobre logística intermodal, autopistes del mar i serveis de transport marítim de curta distància. La intermodalitat fa referència al fet d'utilitzar de manera integrada com a mínim dos maneres de transport diferents per completar una cadena de transport porta a porta i, per tant, promoure un ús més racional de la capacitat de transport disponible. Els estudiants es van embarcar a bord d’un vaixell Ro-Pax de Grimaldi en la ruta de transport marítim de curta distància entre Barcelona i Civitavecchia (Port de Roma).

El coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus, Jesús E.Martínez, va ser un dels professors d'aquest curs, que destaca per la seva qualitat tant pel contingut com per l’experiència dels professionals que hi van participar: “Un dels valors afegits és que els professors no només parlaven des de la teoria sinó que analitzaven casos reals amb un altíssim component pràctic”. En aquest sentit, Jesús E. Martínez considera que aquest curs ha aportat una visió real del negoci ja que els estudiants aprenen a través de la pràctica quines són les dificultats d’organitzar una expedició logística i de transport i, fins i tot, ho poden viure al anar a bord d’un vaixell. A més, el coordinador del grau destaca la multiculturalitat del curs, ja que el fet que participessin estudiants de tres països diferents va permetre crear “sinergies que van enriquir encara més l’experiència dels alumnes”.

Els estudiants van tenir la oportunitat de conèixer les instal·lacions del Port de Barcelona a través d’una visita marítima que els va ajudar a descobrir com funcionen les diferents terminals portuàries en un dels principals ports d’Europa. Es van organitzar una sèrie de sessions on es van explicar les operacions de càrrega i descàrrega d’un vaixell Ro-Pax i els estudiants van haver de resoldre un cas pràctic on competien entre ells per a la presentació d’una oferta de transport a un client, representat per l'equip de docents del curs. A part dels continguts i activitats, els estudiants també van poder gaudir d’una visita guiada per la ciutat de Roma.