Èxit de participació en els cursos de formació de CSV Experts sobre la indústria de la salut

El TecnoCampus va acollir els dies 21 i 29 de juny el curs “Validació de Sistemes Informatitzats en entorns regulats”, organitzat per l’empresa CSV Experts, ubicada al parc empresarial del TecnoCampus. El curs, en el qual van assistir al voltant de quaranta persones, estava adreçat a indústries de la salut i s’emmarcava dins del programa de formació que ofereix aquesta empresa durant l’any 2016. Degut a l’alt nombre d’inscrits, el curs es va realitzar en dos dies per tal de donar cabuda a tots els assistents.

L’objectiu d’aquesta formació era donar a conèixer als assistents les normatives farmacèutiques, veterinàries, cosmètiques i de productes sanitaris per tal de poder utilitzar sistemes informàtics en els processos d’investigació, fabricació, control de qualitat i logística de les companyies. El curs el va impartir Francesc Garrido, gerent de CSV Experts, qui va explicar la metodologia de validació emprada per a aquestes indústries, basada en un estàndard mundial anomenat GAMP. En aquest sentit, Garrido va insistir en la importància de la validació dels sistemes informatitzats en el sector de la salut, no només com una metodologia de treball enfocada a la qualitat dels productes software, sinó també com a requisit indispensable per aconseguir la llicència de fabricació i comercialització de medicaments i productes sanitaris, emesa pels organismes reguladors.

Van participar en el curs empreses rellevants del sector de la salut com Antonio Puig, BBraun, BDF Beiersdorf, Boehringer-Ingelheim, Grifols, Kern Pharma, Laboratorios Esteve, Laboratorios Hipra, Mylan, Teva Pharmaceuticals, STAT-Diagnostica, Braingaze, entre d’altres. CSV Experts és una empresa que ofereix serveis de consultoria per al compliment de les normes de fabricació de medicaments, centrant-se en la validació dels sistemes informatitzats relacionats amb tota la cadena de producció i distribució de medicaments.