El Fòrum del Talent reuneix una trentena d’empreses amb un format reduït i innovador

El TecnoCampus va acollir ahir dijous 26 de novembre el Fòrum del Talent, amb la participació d’una trentena d’empreses i institucions públiques i privades. És la segona edició d’una iniciativa que pretén apropar el talent de la universitat a l’empresa i enguany hi han participat companyies de diferents sectors com Alten, la Fundació Leitat, Illa Fantasia, Laboratoris Hartmann, Media Markt, TMT Factory o Enginyers Barcelona, entre d’altres.

Aquest any s’ha apostat per renovar el format del Fòrum del Talent, reduint la jornada només a un matí i incorporant una presentació inicial de totes les empreses en format ‘Elevator Pitch’. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, i la directora de Relacions Internacionals i Carreres Professionals, Maite Viudes, van donar la benvinguda a empreses i estudiants i van valorar aquesta nova dinàmica de presentacions com una manera perquè les empreses es coneguin entre elles, a més de relacionar-se amb els estudiants. La renovació del format del Fòrum del Talent ha tingut molt bona acollida entre empreses i estudiants. La representant d’Enginyers Barcelona, Cristina Olmos, va remarcar l’augment d'assistència d’estudiants: "Penso que pot tenir a veure amb el fet de compactar el Fòrum del Talent en poques hores i no que duri tot el dia”.

A partir de les dotze del matí va començar la Fira d’Empreses i els estudiants van poder conèixer de primera mà les ofertes de pràctiques, els perfils professionals que busquen les empreses i fins i tot fer una primera entrevista. En general, les companyies animaven els estudiants a reivindicar la necessitat de fer pràctiques mentre són a la universitat. En aquest sentit Irene Gutiérrez, tècnica de recursos humans de Laboratoris Hartmann, va destacar que “s’ha de motivar els estudiants perquè vegin atractiu fer pràctiques mentre estudien ja que adquireixes competències totalment diferents a les que s'aprenen en una aula”.

Paral·lelament a la Fira d’Empreses es van dur a terme formacions per als estudiants sobre com millorar les habilitats i les tècniques a l’hora de trobar feina a càrrec de professionals i empreses del Fòrum del Talent. Els tallers estaven centrats en l’assessorament del currículum i en com millorar la imatge a la xarxa. En aquest darrer taller es va treballar la coherència entre les fotografies de perfil en les diferents plataformes digitals ja que determinen la reputació a la xarxa. Un estudiant de quart del Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació que va participar al Fòrum del Talent, Ricard Sánchez, considera que “com a estudiants hem de valorar aquest tipus d’activitats i m’agrada veure que aquest any hi hagut més empreses i més moviment”.