El Grau en Mitjans Audiovisuals inaugura una exposició fotogràfica sobre el tema del "viatge"

El TecnoCampus va acollir ahir dimarts 4 d’abril la inauguració d’una exposició fotogràfica al voltant de la temàtica del “viatge”. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’assignatura de Fotografia Documental, un optativa de quart curs del Grau en Mitjans Audiovisuals impartida per els professors Cristòfol Casanovas, Carles Paül i Joan Safont. A la inauguració també hi van assistir el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro; el director de l’Escola Superior Politècnica, Marcos Fáundez; la coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, Mª Soliña Barreiro, i alguns dels estudiants que han cursat l'assignatura.

L’exposició està ubicada a la zona de descans dels estudiants del primer pis, a l’edifici TCM1, i hi serà fins a la Jornada de Portes Obertes del proper dissabte 22 d’abril, amb l’objectiu que futurs estudiants del TecnoCampus també puguin veure-la.
La mostra inclou una trentena de fotografies realitzades per cinc estudiants d’audiovisuals per a un treball d’aquesta assignatura que s’ha dut a terme durant el primer trimestre del curs 2016-2017. En concret, s’exposen els projectes “El viaje de Pilar”, d’Irene Valle; “A menos dos en Budapest”, d’Oscar Calpe; “El viaje que no ves”, de Raquel Royo; “El viatge”, de Joana Ginart; i “Enyor”, Roger Martínez. Com a estudiant, Irene Valle considera que assignatures com aquesta l’han ajudat a ser més crítica i a conèixer amb més profunditat el món de la fotografia: “He après a utilitzar la càmera com un element per arribar a l’interior de les coses”.
La iniciativa, que enguany és el primer cop que es duu a terme, neix amb l’objectiu de donar visibilitat a treballs de qualitat fets per estudiants dins de l’àmbit de la fotografia. En aquest sentit, el professor Cristòfol Casanovas considera que és fonamental que s’impulsin iniciatives d’aquest estil: “No només serveixen per mostrar els coneixements que han adquirit els alumnes durant els seus estudis al TecnoCampus, sinó també per demostrar que tenen criteri i una visió pròpia sobre el món que els envolta”.

El viatge com temàtica central
Totes les fotografies de l’exposició formen part d’un treball temàtic de l’assignatura, que enguany ha girat al voltant del “viatge”. “L’elecció del tema cada any és diferent i respon a un concepte que sigui interpretable segons cadascú”, afirma Casanovas. En aquest sentit, el tema del “viatge” és prou ample i alhora, dona cabuda a una interpretació conceptual en forma de mirada interior.

Tot i que els treballs seleccionats per a la mostra ofereixen una gran qualitat tècnica, aquest no és el principal motiu de la seva elecció. Segons Casanovas, cada treball té un punt de vista, o apropiació diferent, del tema del viatge. “Podríem parlar d’empatia, en el cas d’Irene Valle; de mètode, en el relat de Joana Ginart; de crítica conceptual en el cas de Raquel Royo; d’ambient cinematogràfic, en el treball de Roger Martínez; o la mirada d’un viatger cronista, en el cas d’Oscar Calpe”, conclou el professor de l’assignatura de Fotografia Documental.