Innovem protagonitza el tercer esmorzar d’empreses TecnoCampus

Aquest matí s’ha realitzat el tercer esmorzar d’empreses TecnoCampus, una activitat gratuïtat i oberta a totes les empreses del parc per tal de conèixer les diferents empreses, compartir experiències i fer networking tot fent un cafè. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i de presentar l’empresa amfitriona, Innovem. Es tracta d’una empresa especialitzada en la investigació, desenvolupament i venda de solucions tecnològiques en les àrees de bioenginyeria, enginyeria mecatrònica i enginyeria avançada, ubicada al TecnoCampus des de fa quatre anys.

La xerrada, que portava per títol “De la mecànica a la biomecànica”, s’ha centrat en els orígens d'Innovem i la seva trajectòria: del tren electromagnètic a la digitalització del cos humà. El director executiu de l’empresa, Ramon Serra, ha explicat que fa dos anys i mig van decidir apostar pel sector de la biomecànica i que en l'actualitat estan desenvolupament un sistema que permet mesurar el moviment del cos humà a través de sensors. És un sistema de valoració biomecànica anomenat MovMe 2S, una eina per a la valoració clínica de patologies que afecten a la funcionalitat del sistema muscular esquelètic. “És una experiència interessant però que implica molt de temps”, ha afirmat Serra sobre el procés de desenvolupament. En aquest sentit, el director executiu d'Innovem ha reconegut que no és fàcil aconseguir ajudes en l’àmbit tecnològic sense tenir un prototip funcional: “Nosaltres hem aconseguit arribar aquí després de dos anys a través d’ajuts econòmics convencionals”.

Actualment ja compten amb un prototip i estan en fase de presentació del producte a diverses clíniques de rehabilitació, fisioterapeutes i mútues, entre d’altres possibles clients. “Una de les coses més interessants del nostre producte és que pot diagnosticar el dolor real ja que les gràfiques no enganyen”, ha conclòs el director executiu d’Innovem.