La Install Party supera expectatives amb 22 instituts i més de 200 particicipants

La Install Party, una iniciativa d'Xnergic, va reunir divendres passat 22 centres de secundària de tot Catalunya en una festa al voltant de la tecnologia que, en només dues edicions, ja s'ha consolidat. La xifra d'assistents va superar les expectatives: hi van participar més de 200 persones. Al llarg de la tarda, els nois i  noies van poder participar en tallers de Stop Motion, de software lliure i d’ulleres de realitat virtual. A part dels tallers, els estudiants també van poder assistir a xerrades sobre ciència i videojocs, de la mà de Toni Pou, o sobre com funciona un telèfon mòbil per dins, a càrrec del director de Poppox, Jordi Serra. Finalment, Jordi Delgado va fer una presentació sobre el moviment Anonymous.

Jordi Serrra, director de l’empresa Poppox, ubicada al TecnoCampus, va animar els estudiants a crear els seus propis projectes: “Si voleu muntar alguna cosa, es pot començar amb poca gent però ajudant-se els uns als altres, és important la gent de la qual t’envoltes”. També va participar a la Install Party l’empresa del parc Formbytes, dedicada a desenvolupar impressores 3d de qualitat per a tothom: “És una oportunitat perquè els joves ho coneixien però sobretot perquè el professorat ho vegi com a una gran oportunitat per incorporar aquest instrument a l’institut”, explica el cofundador de l’empresa Quim Agustí.

L'alcalde de Mataró, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, van assistir a la Install Party per conèixer de primera ma els projectes presentats. Al vespre va arribar l'hora dels premis, que van lliurar Dolors Guillén i el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro. Els reconeixements van ser per a:

"Laboratori d’investigació en l’aprofitament de les energies renovables i IOT per l’ús quotidià en les smartcities", de l’INS Ernest Lluch (Barcelona).
"Dispositiu d’ús quotidià que permet a les persones discapacitades assolir independència en la seva mobilitat", de l'alumne Adrià Arroyo, de l’Escola Meritxell (Mataró).