Joan Cavallé destaca el paper de les cooperatives de crèdit en l’estabilitat del sector financer

El director general del Grup Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, va serel convidat ahir al matí del IV Cicle de Conferències d’Economia i Societat, organitzat per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus. El Grup Caixa d’Enginyers és una cooperativa de serveis dins de l’àmbit financer que opera des del 1967. Cavallé va remarcar el paper de les cooperatives de crèdit en l’estabilitat financera del país, en detriment d’entitats bancàries que van contribuir a generar un sentiment de desconfiança a bona part de la societat. En aquest sentit, va remarcar que el Grup Caixa d’Enginyers ha aconseguit en aquests últims anys augmentar un 70% els seus recursos a través d’un creixement orgànic. Per altra banda, va afirmar que la tendència general de les cooperatives de crèdit és “una disminució del número d’oficines sobretot degut a la incorporació de les noves tecnologies”, encara que és una pràctica més habitual en entitats bancàries.

El director del Grup Caixa d’Enginyers va dedicar el final de la conferència a parlar sobre els reptes del sector financer, entre els quals destaca aconseguir consolidar una regulació en el sector financer per tal d’evitar una altra una crisi com l’actual. Per a aquest motiu, la regulació ha de buscar minimitzar els costos del contribuent, reduir el risc sistèmic per evitar la propagació de problemes de caràcter financer i, per últim, millorar la capacitat de resolució de les entitats bancàries i cooperatives de crèdit. “Tot això és necessari ja que el sector financer és fonamental perquè una societat es desenvolupi”, va ressaltar Cavallé.

Joan Cavallé també és membre del Comitè Executiu de l’European Associaciton of Co-perative Banks, vicepresident segon del Consell Rector de la Unión Nacional de Cooperativas de Crédito i vocal del Consell d’Administració de Norbolsa SA (societat de valors i borsa).