La venda d'un poemari finançarà la recerca científica sobre la malaltia de Parkinson

Dolors Guillén, presidenta del TecnoCampus, i Salvador Riera, coautor del llibre Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen i en representació dels altres tres autors, han signat un conveni per a l’esponsorització, per part dels autors del llibre, de la recerca en projectes d’investigació sobre la malaltia de Parkinson des del TecoCampus.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el passat dijous 6 d’abril, també hi van assistir Marcos Faúndez, director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, i Rosa Tirado, coautora del llibre. Els autors aportaran el deu per cent de l’import que els pertoqui percebre en concepte de drets d’autor del poemari Un Pont de Versos. Un Puente de Versos. A Bridge of Verses. Een Brug van Verzen a la recerca científica en aquest camp des del TecnoCampus. El TecnoCampus, com a mostra d'agraïment, es compromet a realitzar diferents accions vinculades, sobretot, a la comunicació i la promoció del poemari.

Ambdues parts van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com una via per avançar en la recerca sobre el Parkinson, una malaltia del sistema nerviós central que afecta les estructures que s’encarreguen del moviment, l’equilibri, el manteniment del to muscular i la postura. El poemari dibuixa un pont virtual entre dos poetes afectats per la malaltia de Parkinson, la flamenca Marieke Maerevoet i el català Salvador Riera. Ella no entén el català i ell no entén el neerlandès, però amb l’ajuda de la Rosa Tirado i de la Laia Fàbregas escriuen un poemari en quatre llengües.