La lluita de les dones a l'Índia, protagonista de “El Documental del Mes” al Cafè de Mar

“La vida d’una nena és cruel, la vida d’una dona és molt cruel”, apunta Sampat Pal, la protagonista de La revolució dels Saris Roses, el documental que es podrà veure al Cafè de Mar el proper dimecres 7 de març a les 19 hores. La projecció forma part del cicle “El Documental del Mes”, promogut per Clack amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors i el TecnoCampus.

L’acte s’emmarca dins de les activitats que s’organitzen a la ciutat de Mataró amb motiu del Dia Internacional de la Dona del proper 8 de març. El preu general de l’entrada és de tres euros excepte per als estudiants del TecnoCampus, que només hauran de pagar-ne un.

Casada per obligació de molt jove, la protagonista de Saris Roses va a parar a una família que la maltracta i la fa treballar molt dur. Lluny del que és habitual, Sampat els abandona per esdevenir la líder de la Gulabi Gang (la banda rosa), un grup de dones de la regió índia d’Uttar Pradesh, identificables pels seus saris roses, que lluiten contra els matrimonis forçats i l’assetjament que pateixen moltes noies.

Kim Longinotto és una de les realitzadores europees de documentals més activa i reconeguda. Els seus films, premiats internacionalment, es caracteritzen per tractar temes controvertits amb sensibilitat i compassió. Alguns dels seus documentals, com Sisters in Law, sobre abusos sexuals a dones del Camerun, i Hold Me Tight, Let Me Go, centrat en un internat anglès per a nens conflictius, han format part de la programació d’”El Documental del Mes” en edicions anteriors.