Marxar a l’estranger és apostar pel futur

“Una experiència que et canvia totalment com a persona i també la manera que tenies de veure el món”, recorda Elm Aubà sobre la seva vivència Erasmus. Com a estudiant del Grau en Enginyeria Mecànica, va marxar fa dos anys a Finlàndia per acabar els seus estudis i adquirir noves competències útils per al món laboral: “Marxar fora et converteix en una persona més madura, oberta, social i amb capacitat de treballar en equip i en un entorn internacional”. En els últims anys, la formació dels estudiants i l’aprenentatge a l’estranger no és només una pràctica cada cop més habitual entre la comunitat universitària sinó també un aspecte molt valorat en el mercat laboral.

Diplomada en turisme al TecnoCampus, Claudia Tola treballa actualment com a key account manager a l’agència de viatges Agoda a Bangkok (Tailàndia) i considera que el seu pas per Alemanya com a estudiant va ser clau per desenvolupar-se com a professional i arribar on és ara: “Realitzar un Erasmus és molt enriquidor, coneixes gent d’altres cultures, millores en els idiomes i, sobretot, aprens a creure més en tu mateix”. En aquest sentit, Clàudia Tola opina que quan marxes fora és quan realment t’adones que vivim “en un món cada vegada més global on és fonamental estar al dia, millorar el teu nivell d’anglès i relacionar-se amb gent de diverses cultures”. Lucía Andrade, que va marxar a Itàlia uns mesos mentre estudiava el Grau en Infermeria, també recomana als estudiants no dubtar a l’hora de viure una experiència internacional ja que “no hi ha res a perdre però sí molt a guany”. Actualment treballa com a infermera d’atenció primària, i considera que aquesta experiència internacional ha estat clau per al seu futur professional. Està satisfeta d’haver aprofitat aquesta oportunitat que li van oferir des del TecnoCampus: “Valoro positivament la gestió que van fer des del Tecnocampus perquè em van facilitar els tràmits i em van informar dels temes que més em preocupaven abans de marxar”.

En aquest moment, el TecnoCampus té firmats 95 convenis internacionals, a través dels quals 80 estudiants marxaran el curs 2016-2017 a fer estades a universitats d’arreu del món. Aquesta xifra representa un increment del 56% d’alumnes, respecte al curs passat, que faran part dels estudis a l’estranger, una aposta per la internacionalització que any rere any creix al TecnoCampus.

Beques On the Move per estudiar fora de la UE

El 27 de maig es va fer l’acte d’entrega de les beques On the Move, que donen la oportunitat als estudiants de viure una estada a universitats d’arreu del món. En total van ser deu els estudiants que van rebre aquesta beca que compte amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. A diferència del que passa amb els estudis en universitats europees amb les beques Erasmus +, en el cas de les universitats de fora de la Unió Europea no hi ha un sistema d'ajudes establert. Les beques On The Move omplen aquest buit i permet als estudiants viure una experiència internacional en països fora de la UE.
La segona edició d’aquestes beques permetrà a estudiants dels tres centres universitaris del TecnoCampus fer estades en universitats de Xile, el Brasil, Mèxic, Austràlia i els Estats Units, entre d’altres països.

Aquest article forma part del tercer número de la Revista Alumni, pots llegir la publicació sencera aquí.