Minoryx i Palobiofarma reben el Premi Bioèxit per la seva trajectòria en el sector de la biotecnologia

El lliurament del guardó va tenir lloc el dijous 10 de març al Palau de Pedrables en el marc de la segona Nit de CataloniaBio, que va reunir més de 250 emprenedors, inversors, investigadors i professionals de l’àmbit de les ciències de la vida i la salut en aquesta trobada anual que organitza l’associació del sector CataloniaBio. Marc Martinell, president de Minoryx Therapeutics, i Julio Castro, CEO de Palobiofarma, van ser els encarregats de recollir el Premi Bioèxit 2016, que reconeix les fites aconseguides per aquests dues empreses allotjades al parc tecnològic i empresarial del TecnoCampus durant el 2015.

En aquest sentit, durant l'any passat Minoryx Therapeutics va aconseguir captar 19,4 milions, la ronda de finançament més gran d’una biotec local, i actualment és una de les empreses més prometedores en el camp de les malalties minoritàries. Aquests fons econòmics es destinaran a amplir l’equip que tenen entre el TecnoCampus de Mataró i el Parc Científic de Barcelona així com a impulsar el desenvolupament del fàrmac per al tractament de l’adrenoleucodistròfia(X-ALD), una malaltia genètica de pronòstic molt greu que afecta la transmissió nerviosa de diverses àrees del cervell. Pel que fa Palobiofarma, el 2015 va tancar un acord de llicència amb Novartis, multinacional de la indústria farmacèutica i de la biotecnologia, amb l’objectiu de seguir desenvolupant nous medicaments contra el càncer.

CataloniaBio atorga el Premi Bioèxit de l’any a un emprenedor per tal de reconèixer els millors acords i trajectòries d’empreses del sector de la biotecnologia i de l’àmbit de les ciències de la vida i la salut. El guardó s’atorga durant la Nit de CataloniaBio, un punt de trobada on empreses i entitats del sector de les ciències de la vida a Catalunya es reuneixen cada any. L'acte d'enguany s'explica a la notícia de TV3 Sopar biotecnologia, on també participa el president de Minoryx Therapeutics, Marc Martinell.