L’economista Miquel Puig obre el curs al Tecnocampus reclamant més esforç en recerca

El curs universitari 2015/2016 va quedar ahir inaugurat de manera oficial amb un acte en el qual l’economista Miquel Puig va ser l’encarregat de pronunciar la lliçó inaugural. Puig va remarcar que cal un major esforç públic i privat en recerca i transferència de coneixement. “Malgrat això, estem en el bon camí perquè tenim les coses clares; el TecnoCampus n’és un exemple”, va apuntar. El conferenciant va afegir que sense aquestes apostes serà difícil incrementar la productivitat, que va situar com la clau de volta per al manteniment d’elements fonamentals de l’estat del benestar, com el sistema públic de pensions.

Durant l’acte d’inici de curs, es va projectar un resum audiovisual del curs passat elaborat per M1TV. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va insistir en les bones xifres tant d’ocupació dels espais empresarials com d’alumnes matriculats en els centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. Teodoro va assenyalar que el curs actual, amb prop de 3.000 estudiants matriculats en els 11 graus i quatre dobles titulacions de grau que s’imparteixen, representen l’assoliment d’objectius. Va assegurar també que la internacionalització és un dels principals reptes dels propers anys.

Per la seva banda, el president del TecnoCampus, Miquel Rey, va explicar que el “Districte TecnoCampus” és el projecte de futur que permetrà augmentar la connexió entre el parc i el teixit productiu del seu entorn. Finalment l’alcalde, David Bote, va tancar l’acte indicant que el TecnoCampus va ser l’aposta de la ciutat en un moment de retrocés dels sectors tradicionals com el tèxtil. “L’esperit de col·laboració entre administracions i l’esforç col·lectiu va fer possible el TecnoCampus, que ara ha de servir per ratificar l’aposta per nous sectors productius”, va concloure.