Multivac i Schunk, dues empreses de la indústria 4.0 al TecnoCampus

L’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat de la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, va visitar dimarts 28 de febrer les empreses del TecnoCampus Multivac i Schunk. Es tracta de dues multinacionals alemanyes que s’han instal·lat a l’edifici TCM3, el reservat a empreses mitjanes i grans, des d’on dirigeixen les operacions per a Espanya i Portugal. A més, en el cas de Schunk, en col·laboració amb l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha impulsat un centre d’experimentació (Tec-Center) relacionada amb la seva activitat.

Multivac fabrica maquinària per a “packaging” i, a més de les oficines i els serveis tècnics al TecnoCampus, té una planta de producció a Sant Cebrià de Vallalta. Schunk, per la seva banda, té tota la fabricació a Alemanya, on produeix peces de robòtica per a diversos usos. Les dues empreses són generadores d’ocupació d’alta qualificació, especialment adreçada a estudiants de les branques de les enginyeries: 77 empleats en el cas de Multivac, i 14 en el cas de Schunk. En tots dos casos són empreses de l’anomenada indústria 4.0 vinculada a les noves tecnologies.

Durant la visita, els directors generals de Multivac Pachaging Systems España, Francisco Monente, i de Schunk España, Javier Garcia, van destacar que ciutats com Mataró tenen l’oportunitat d’atreure empreses d’aquesta nova indústria, que busca espais amb excel·lents connexions i amb centres de formació com el TecnoCampus a prop.

L’alcalde, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, ha remarcat la importància clau que aquestes empreses vinculades al coneixement tenen per al TecnoCampus i per a l’economia de la ciutat.

Esmorzar amb Multivac

Abans de la visita a les instal·lacions de les dues empreses, Multivac va protagonitzarel primer "Esmorzar TecnoCampus" del 2017, amb l'assistència d'una trentena d'empresaris i personal del TecnoCampus. Francisco Monente va explicar els orígens de la seva companyia, que va ser adquirida per Multivac, i va destacar que en la seva trajectòria ha pogut viure coses tan diferents com fundar una empresa i, actualment, després de la venda, estar integrat en una gran multinacional.