S’obre la convocatòria del programa Erasmus+ Pràctiques per marxar a l’estranger

Vols fer pràctiques a l’estranger? El programa Erasmus+ Pràctiques t’ofereix la oportunitat de realitzar unes pràctiques a empreses o institucions a altres països europeus durant un període de dos a dotze mesos, dos dels quals becats. La convocatòria per presentar la sol·licitud es va obrir el passat dimarts 14 de març i el termini finalitzarà el diumenge 15 de maig. En total hi ha quatre places i els estudiants es seleccionaran seguint els següents criteris: nota mitjana de l’expedient (en cas d’empat tindrà prioritat l’alumne amb més crèdits superats), adequació de les pràctiques al perfil, pràctiques curriculars, idioma i motivació.

En aquest programa participen els estats membres de la Unió Europea, l’Associació Europea de Lliure Comerç (AELC) i l’Espai Econòmic Europeu (EEE): Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Croàcia, Turquia i qualsevol empresa elegible, segons la normativa Erasmus+. Els requisits per poder participar són estar matriculat al Tecnocampus, haver superat 60 crèdits com a mínim i acreditar un nivell d’idioma del país de destinació equivalent al B2. Un dels altres requisits és trobar una empresa o institució on poder realitzar les pràctiques i, en aquest sentit, visitar la plataforma Erasmus Intern pot ser de gran utilitat a l’hora de buscar unes pràctiques a l’estranger.

En relació al finançament, la Beca Erasmus+ contribueix a les despeses d’estada i desplaçament. Es finança un màxim de dos mesos i l’import depèn del país de destinació.

Per inscriure’t a la convocatòria pots presentar el formulari a borsatalent@tecnocampus.cat.