S’obre una nova convocatòria del programa Explorer per a joves emprenedors

El TecnoCampus acull per segon any consecutiu el programa Explorer, dirigit a joves emprenedors que volen posar en marxa idees de negoci amb base tecnològica i amb un alt component innovador. El programa premiarà el millor emprenedor del TecnoCampus amb un viatge a Silicon Valley i li permetrà optar a 30.000 euros per finançar el projecte. Pensat sobretot per a universitaris, poden presentar-s’hi persones de 18 a 31 anys amb perfil emprenedor fins al 8 de desembre a través de la pàgina web explorerbyx.org.

La iniciativa l'impulsa el Banco Santander a través del Santader Universidades, i la coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento. L'objectiu del programa és fomentar l’esperit emprenedor dels joves universitaris i estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori. En aquest sentit, el programa consta d’un procés d’aprenentatge de cinc mesos perquè els participants desenvolupin les seves idees de negoci. 

Un cop acabi el període formatiu, se seleccionarà l’emprenedor del TecnoCampus amb el millor projecte, que viatjarà a Silicon Valley, on assistirà a classes d’empreses tecnològiques punteres a nivell mundial, juntament amb joves d'altres universitats. Els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000, respectivament, per desenvolupar la seva idea. A més, els participants també poden optar al premi Woman Explorer Award, per finançar el millor projecte liderat per una dona, i el premi Disruptive Techology Explorer Award, que s’atorgarà al projecte més innovador. 

Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, va guanyar l’última edició del programa pel seu projecte sobre tecnologia biomètrica. Juntament amb John Correa, graduat del Màster en Emprenedoria i Innovació i finalista dins la categoria de Tecnologia i Innovació Disruptiva, van participar a l’entrega de premis el novembre com a finalistes del TecnoCampus.

Si estàs interessat a participar-hi, pots fer la inscripció aquí