"Els mexicans són molt bons amfitrions i em van fer sentir com a casa"

Mercè Masó és estudiant de la Doble titulació en Màrqueting i Comunitats Digitals i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació del TecnoCampus i aquest curs ha marxat a estudiar fora gràcies al programa beques On The Move, atorgades per la Fundació Banc Sabadell.

Aquest dijous 25 de maig es farà el lliurament de les beques On The Move per al curs 2017-2018, uns ajuts que dona la Fundació Banc Sabadell per tercer any consecutiu. En aquesta entrevista, Masó ens explica els detalls de la seva estada al Tecnológico de Monterrey, a Mèxic.

En un inici, per què vas decidir marxar a estudiar uns mesos fora?
Em considero una persona a qui li agrada descobrir món, així que no volia perdre l’oportunitat de poder estudiar uns mesos fora. Tenia ganes de viure una aventura, tenir una experiència de creixement i superació personal, i ho volia fer fora de la meva zona de confort.

Vas marxar amb una beca del programa On The Move. Com descriuries la teva experiència a l’estranger?
És una etapa que m’ha aportat moltíssimes coses positives i he après un munt. Quan marxes a un altre país aprens a moure't, a espavilar-te, a obrir-te amb la gent i sobretot, a ser més pacient i resolutiu. Es tracta d’una experiència única que com a estudiant has d’aprofitar perquè potser només la viuràs una vegada.

Què és el més et va sorprendre més del país?
El que més em va sorprendre de Mèxic va ser la seva gent, ja que des del primer dia em vaig sentir molt acollida. La gent és encantadora, molt oberta i de seguida et conviden a sortir amb el seu grup d’amics. Els mexicans són molt bons amfitrions i em van fer sentir com si estigués a casa.

Des del punt de vista cultural, vas notar moltes diferències?
Segurament a Europa som més moderns pel que fa a la pluralitat de pensament i ideologies. Gran part de la gent viu a Mèxic és religiosa, i es nota. Una altra gran diferència és que els agrada fer tard, és a dir, quan has quedat amb algú has de tenir clar que arribarà gairebé trenta minuts després de l’hora acordada!

Alguna anècdota?
Crec que les millors anècdotes les vius quan viatges! En un dels primers viatges, a Veracruz, vam conèixer una parella de gent gran molt simpàtica de Ciutat de Mèxic a la cua d’un teatre. Al final, van acabar convidant-nos a casa seva a Ciutat de Mèxic i quan hi vam anar, ens van venir a buscar a l’aeroport i ens van acollir a casa seva. Això és una de les coses que et regala viatjar, que coneixes gent que t’acull i que t’explica històries del seu país que no sabies.

Què destacaries de la universitat on vas estudiar?
L’ambient estudiantil, és increïble. Potser tens classe només unes hores pel matí, però hi estàs gairebé tot el dia ja que hi ha moltes activitats per fer. Hi ha molts grups d’estudiants, activitats esportives de tot tipus, conferències i, fins i tot, hi ha un gimnàs dins del campus. Un altre aspecte que destaco és la connexió que existeix amb els àmbits de la innovació i l’emprenedoria. De fet, ara estan desenvolupant el Districto Tec, un projecte per transformar els barris i convertir Monterrey en una ciutat emprenedora.

Recomanaries a altres estudiants marxar fora?
Ho recomano totalment! El TecnoCampus ofereix moltes possibilitats, i cada vegada hi ha més convenis amb altres universitats i pots marxar a estudiar a països més interessants. El meu consell és que us llenceu a l’aventura i aneu a aquell lloc que més us agradi, independentment del que puguin opinar altres. I a la gent que realment us agradi viatjar, sense cap mena de dubte l’animo a visitar aquest país tan màgic com és Mèxic!