Passió, esforç i treball en equip, factors clau per aconseguir emprendre amb èxit

Prop de 200 estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius van assistir el passat dimecres 17 de gener a la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores”, que es va celebrar a l’Auditori del TecnoCampus. Es tracta d’una activitat que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk del TecnoCampus i que vol acostar la cultura emprenedora a les escoles i instituts. Per fer-ho, els alumnes van poder conèixer quatre experiències emprenedores de la mà d’estudiants, graduats i empresaris del parc del TecnoCampus.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va destacar en el discurs de benvinguda que l’emprenedoria i la innovació són eixos transversals en tots els graus dels tres centres universitaris ja que l’objectiu no és només transferir coneixement, sinó també crear-ne de nou. A la sessió d’enguany hi han participat els emprenedors Jordi Boix, de Psonríe; José Ramon García, de Bulder Planet; Alexandra López i Carme Bartomeu; de NEON Style; i l’estudiant Miquel Guiménez, guanyador dels Premis Creatic 2017 en categoria idea amb el projecte Thumblock. Tots quatre van coincidir a assenyalar la passió pel que es fa, les hores que hi dediques i la capacitat per treballar en equip com a elements indispensables per aconseguir emprendre amb èxit.

Jordi Boix va recomanar als estudiants validar la idea de negoci amb el mercat, ser curosos a l’hora d’escollir l’equip i reflexionar sobre el model de negoci més adequat per al projecte. El fundador de Bulder Planet va explicar als estudiants com va decidir “convertir la passió per l’escalada en la seva feina”, mentre que les creadores de NEON Style van recordar als estudiants que a l’hora d’emprendre és fonamental saber prendre decisions amb agilitat: “Has de prendre decisions a diari i el més important és ser capaç d’equivocar-te perquè ets capaç de rectificar amb rapidesa”. Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica al TecnoCampus, va remarcar que la clau de l’èxit és la combinació d’estudiar, dedicar temps al projecte i sobretot, creure-se’l i gaudir-lo.

La sessió va ser dinàmica i participativa, els assistents van poder formular preguntes als joves emprenedores després de les xerrades. En concret, en aquesta edició hi ha participat estudiants del Col·legi Molina i de Stucom, de Barcelona; l’Institut els Tres Turons, d’Arenys de Mar; l’institut Lluís Companys, de Tordera; i de l’Institut Thos i Codina i l’Escola Freta, de Mataró.