PIMEC i el Tecnocampus col·laboraran per afavorir la transferència de talent universitari a les empreses

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, i el president PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Ambrós Martínez, han signat un acord de col·laboració amb la voluntat de cooperar en activitats que fomentin les relacions Universitat-Empresa.

A través d’aquest acord, es pretén afavorir la transferència de talent universitari a les empreses i promoure les pràctiques i l'aprenentatge autònom per tal de potenciar el progrés social i econòmic del territori.

El president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord ha destacat "la importància d'aquest acord, que permet seguir consolidant el teixit empresarial del territori i fomentar la inserció de talent humà per tal de millorar la competitivitat de les pimes". Per la seva banda, Dolors Guillén ha manifestat que l’acord encaixa en l’objectiu de “retenir per al territori el talent que formem a la universitat i enfocar-lo cap al món empresarial”.

Ambdues entitats han coincidit a assenyalar la importància d'aquest conveni com la via més adequada per a la consecució d'interessos comuns, ja que es tracta d’un acord que pretén promoure les relacions de caràcter acadèmic, científic i professional.

Les pràctiques d’estudiants a la mateixa PIMEC i a les empreses que en formen part i la celebració conjunta d’una jornada sobre economia els propers mesos són, juntament amb un postgrau sobre “big data”, els eixos principals d’aquest acord. Sobre el postgrau, la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, assenyala que es posarà en marxa el curs vinent, i abordarà la creixent necessitat d’anàlisi de dades en la presa de decisions de les empreses.