Presentació de la nova activitat del Pesca-Turisme a Arenys de Mar en el marc del projecte MarésMés

La sala d´exposicions de les arts de la pesca de la Confraria de Pescadors d´Arenys de Mar va acollir divendres passat, 18 d'octubre la presentació de la nova proposta de dinamització econòmica basada en el turisme pesquer i les activitats nàutiques, en el marc del Projecte Marésmés, que sorgeix a partir del treball de l'Associació Maresme Marítim, de la qual forma part el TecnoCampus.

El projecte Pesca-Turisme al Maresme té com a objectiu dotar el sector de la pesca del Maresme d'una alternativa complementària a les seves rendes, mitjançant l'oferta d'activitats de caràcter turístic, educatiu, lúdic, cultural i gastronòmic.

Aquesta acció, realitzada per l’Ajuntament d’Arenys de Mar, és una de les línies del projecte MarésMés que s’està desenvolupant durant l'any 2013 per dinamitzar l'economia i l'ocupació de la comarca del Maresme, promovent i activant les sinergies que existeixen entre el mar i les activitats socioeconòmiques del sector marítim i nàutic.

Les altres accions del projecte són: Turisme Nàutic, Perfils professionals emergents del sector marítim i nàutic del Maresme, Disseny i implementació de titulacions universitàries, Observatori de l'Àmbit Marítim del Maresme i Estratègia de vinculació amb agents econòmics i socials.

La presentació va anar a càrrec del regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, Àlex Acero; el Diputat impulsor del Decret de Pescaturisme, Benet Maimí; i l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanislau Fors.
 
Dins de les activitats del nou Centre d’interpretació de les arts de la pesca i la subhasta de peix, amb seu a la Confraria de Pescadors d´Arenys, destaca la presentació d’un audiovisual divulgatiu titulat La pesca a Arenys de mar, tradició i futur.