El pressupost de la Fundació TecnoCampus serà de 18,5 milions el 2018, i destinarà un milió a beques i ajuts

El patronat de la Fundació TecnoCampus va aprovar ahir dimecres, en la darrera sessió de l’any, el pressupost per a l’any 2018, que se situa en 18,5 milions d’euros (el 2017 va ser de 17,1 milions). El pressupost aposta un cop més per pujades moderades dels preus de les taxes universitàries, d’un 1,5%, d’acord amb les previsions d’inflació. El patronat celebrat ahir va ser el primer presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, des que va assumir la presidència de la Fundació després de la renúncia de Dolors Guillén.

El pressupost preveu inversions en el marc del nou Pla Estratègic 2022 de la institució, que s’estructura en quatre grans àmbits. El 2016, amb la inauguració del nou edifici TCM6, es va fer la primera ampliació fora dels límits de l’edifici inaugurat el 2010. El 2017 es completa la inversió en aquest edifici (fins a un total de 2,5 milions d’euros), i s’hi habiliten espais per a acollir empreses, ja que els espais per a empreses actuals estan al 100% d’ocupació.

En la línia de reforçar l’estructura organitzativa de la Fundació, es preveu la contractació de vuit nous professors permanents (que s’afegiran als 71 actuals) i quatre treballadors del personal d’administració i serveis (fins a un total de 81). La plantilla es completa amb una nòmina de més de 100 professors associats que provenen del món professional.

El pressupost del 2018 contempla així mateix beques, ajudes i bonificacions per un total d’un milió d’euros, un 7% més que l’any passat. Aquests diners es dediquen fonamentalment a la matrícula de graus.

Quant a la xifra d’estudiants matriculats, la previsió és consolidar el fort creixement dels darrers anys, amb un total de 3.338 estudiants de grau, als qual cal afegir aproximadament 200 estudiants de postgrau i màster (alguns del quals comencen aquest gener, i tenen la matrícula oberta).

Aportacions municipals per al préstec immobiliari
Pel que fa a les aportacions de l’Ajuntament de Mataró al projecte, es concentren un any més en la devolució dels préstec contrets per sufragar la construcció de la seu del TecnoCampus, inaugurat el 2010. Concretament, aquesta aportació serà de gairebé dos milions d’euros, similar a la del 2017.